Angeltjes
24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsgesjoemel bij de liberale ACLVB

 


Tijdens een persconferentie in de Kamer onthulde het Vlaams Belang vanmiddag een deel van de vakbondsboekhouding van de liberale vakbond ACLVB. Dat de traditionele vakbonden de voorbije jaren een heksenjacht hebben gevoerd tegen het Vlaams Belang, onze mandatarissen en onze verkiezingskandidaten, is intussen genoegzaam bekend. ACV, ABVV en ACLVB zijn immers enkel bekommerd om het eigenbelang en de belangen van het Belgische regime waaraan men zijn voorrechten te danken heeft. In plaats van de belangen van de Vlaamse werknemers te verdedigen, verrijken de kleurvakbonden vooral zichzelf.

Het spreekt voor zich dat niet iedereen binnen de vakbond gediend is met de huidige wanpraktijken. Via een gunstige wind kon de vakbondscel van het Vlaams Belang dan ook de hand leggen op boekhouding van het ACLVB en een rapport van bedrijfsrevisor KPMG. Het resultaat? Nooit eerder kregen we zo’n exclusieve kijk op de geldreserves van een monopolievakbond, en op de manier waarop de uitbetalingsinstellingen misbruikt worden om geld in eigen zakken te stekken.

Ongelooflijk maar waar: hoewel een uitbetalingsinstelling van de vakbond zo'n 14 euro per uitbetalingstransactie voor de werkloosheidsuitkering krijgt, blijkt de betalingsinstelling van de liberale vakbond ACLVB in 2007 toch 2 miljoen euro verlies te hebben gemaakt. Marie-Rose Morel wees erop dat de instellingen die de vergoedingen namens de vakbond uitbetalen, liefst honderd (!) keer meer vragen dan een privé-instelling. Volgens de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) rekenen de vakbonden 14,35 euro per transactie aan, tegen 0,13 euro bij een private onderneming. Voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen krijgen de drie grote vakbonden jaarlijks een ‘administratievergoeding’ van de overheid ten belope van meer dan 130 miljoen euro. Begrijpe wie kan…

Dat de vakbond officieel ‘verlies’ lijdt, hoeft niet te verbazen. Zo heeft de uitbetalingsinstelling van de liberale vakbond 900.000 euro ingeschreven voor de huur van gebouwen, terwijl de meeste uitbetalingskantoren in de gebouwen van de vakbond zelf zijn gevestigd. Een ander voorbeeld is de personeelskost: die is met 20% gestegen (tot 10 miljoen euro), terwijl de werkloosheid in 2007 is gedaald, en er dus in theorie minder mensen nodig zijn om de vakbondsadministratie te doen…

Volgens Marie-Rose Morel zijn twee conclusies mogelijk: als de cijfers kloppen, kan de vakbond niet anders dan het Vlaams Belang-pleidooi te ondersteunen om deze zwaar verlieslatende activiteit over te dragen aan de overheid. Indien de cijfers niet kloppen, gebruikt de vakbond de kosten voor de uitbetaling van de werkloosheidssteun om de eigen werking te financieren.


Volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer en senator Jurgen Ceder verduidelijkten dat de acties van de vakbondscel niet tegen de gewone vakbondsmilitant zijn gericht. Wel integendeel: het is de vakbondselite die het huidige vastgeroeste monopolie misbruikt om er zelf beter van te worden. De Vlaams Belang-parlementsleden kondigen alvast een reeks initiatieven aan. Volgende week zal het Rekenhof worden gevraagd om een grondig onderzoek te voeren naar de financiering van de uitbetalingsinstellingen. Daarnaast eist het Vlaams Belang de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het financiële gesjoemel van de kleurvakbonden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Klik
hier voor de resultatenrekening 2007 van de ACLVB-uitbetalingsinstelling. Bovenaan (I.A.) staat de ruim 11 miljoen euro belastinggeld, gekregen als 'administratiekosten' om werkloosheidssteun uit te betalen. Onder Bedrijfskosten (II.C.) ziet men dat meer dan 10 miljoen wordt uitgegeven aan personeel (een forse stijging tegenover 2006, zie kolom rechts) en dit terwijl het aantal werklozen daalt, m.a.w. meer betaald personeel voor minder werk. Op die manier wordt de eindrekening zwaar negatief (zie onderaan XI: -2,8 miljoen euro).

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fortis-bonussen

 

Toen Gerolf Annemans donderdag in de Kamer aan Leterme vroeg of er nog lijken uit de kast zouden vallen, kreeg hij ten antwoord dat dit waarschijnlijk zou zijn. Leterme moet ongetwijfeld op dat ogenblik weet hebben gehad van de combine bij Fortis over een 2.000 bonussen die 'beloofd" zijn door de directie op 5 oktober, de dag van de overname.

Het gaat over een specifieke afdeling (zelfstandig ?), Fortis Investment, die zich bezig houdt met het samenstellen en beheren van beleggingsfondsen. Hoe die fondsen momenteel verlopen, zullen we beter niet weten.

Volgens de geruchten die links en rechts opgevangen worden, zouden de circa 2.000 medewerkers een gemiddelde bonus  ontvangen van € 40.000, in totaal is dat ruw geschat een uitgave van 80 miljoen euri en zulke bedragen rekenen wij graag terug in franken : 3,2 miljard.  Een meeruitgave ten laste van het bedrijfsresultaat van Fortis, wat wil zeggen hoe lager de winst zal zijn, hoe kleiner het dividend, als er al een dividend zal uitgekeerd worden.

Zeer velen vinden het terecht schandalig dat een bank, die niet langer op eigen benen kan staan en moet rechtgehouden worden met belastingsgelden, bonussen uit zou reiken ten bedrage van meer dan 3 miljard frank.  Zeker als de bank deze beslissing bewust  vlug-vlug genomen heeft voor haar overname om het personeel te paaien en de overnemer voor een voldongen feit te plaatsen.

Dat is één aspect van de zaak : de louche manier van werken bij Fortis tot op het laatste ogenblik.  Wie weet trouwens wat Lippens en anderen nog hebben uit de brand gesleept ?  Heeft Lippens en anderen recht op een vertrekpremie ?  Heeft hij recht op aandelenopties ?  Hij zal er trouwens nu niet ver mee springen, maar principieel moet de vraag gesteld worden.

Het andere aspect van deze affaire is de manier waarop Leterme & C° zijn tewerk gegaan als onkundigen inzake overnames en meer specifiek overnames van banken, een niet alledaagse transactie.  We hebben het hier al gemeld, dat de belgische onderhandelaars doodmoe waren en uiteindelijk beslist hebben aan hand van een simpel A4-tje om een deel van Fortis door te verkopen aan de Nederlandse staat.  Zélf hebben zij Fortis overgenomen zonder inventaris, zonder actuele balans of resultatenrekening, gewoon op basis van woorden en gezegdes en een sporadisch papiertje.  Hoe kan de regering in die voorwaarden geweten hebben welke verplichtingen er open stonden, welke schulden er waren op korte of lange termijn, welke verbintenissen, enz. ? 

De verontaardigign van de burgers over de huidige ontdekking van de Fortis-bonusen is een evidente reactie.  Laten we echter niet de mantel der vergeveningsgezindheid spreiden over Leterme en Reynders : zij hebben zich veel te impulsief in dit avontuur gestort en komen nu met verontwaardigde gezichten allerlei zaken op het spoor die ze hadden moeten weten bij de ondertekening.  Sorry, dit is Grotemensenland.

Een principe-overeenkomst met staatsgarantie had voorlopig kunnen volstaan in afwachting van een volledige inventaris en audit van de boekhouding.

Benieuwd wat er nog uit de afvalkokers zal nederdalen over onze betalende hoofden. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even wat financieel nieuws tussendoor

 

Rond het middaguur zitten de Europese beurzen royaal met fikse verliezen van meer dan 6%.  En de futuremarkt in New-York (die dag en nacht geopend is) ziet er weinig hoopvol uit.

U kan nu in Brussel (en Amsterdam) een Fortisje krijgen voor € 0,88 en een Dexiaatje voor net geen € 4. Dit zijn applausprijzen en we zijn tenslotte allemaal aandeelhouders geworden.

Eén wijsheid blijft overeind als een koe in de wei : tegenover elke aandeelhouder, die al dan niet in paniek verkoopt, staat een glimlachende koper, die denkt de zaak van zijn leven te doen. Een Fortisje van 88 cent was twee jaar gelden 35 euro waard.  Ha, dat waren nog eens tijden, toen graaf Lipmans schitterde en flikkerde als een diamant in de kroon van de laatste keuning van het land B.

Ernstig nu :  (ook voor diegenen die onze tussendoorse beursberichten maar niks vinden).  De bedrijven uit de Bel20 index zakken dermate diep weg met hun koersen, dat ze erg kwetsbaar worden voor overnames. 

Wat zou de federale minister van economie,  Vincent Van Quickenborne hierover denken ? Of is dat meer een vraag voor de ultra-liberalen van LDD?  Zouden zij misschien heel de Bel20 nationaliseren ?  

Opgelet, deze lage beurskoersen bieden unieke kansen om bedrijven te zien overkopen door buitenlandse concurrenten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie : uw corrupte vriend

 

Wij zijn blij dat we hier elke dag een  honderdtal  lezers uit Nederland mogen ontvangen.  Wat zij precies over ons denken, weten we niet maar hopelijk zijn er een aantal die zullen inzien dat belgië niet alleen het land is van lekker eten en vriendelijke mensen, maar ook de thuisplaats van een verzameling arrivisten en graaiers, die niet zouden misstaan in Zuid-Italië. Hoe hoger de functie, hoe groter de hebzucht en het misprijzen voor de maatschappij.
 
De Brusselse politie wordt sedert 1 september 2008 geleid door hoofdcommissaris Guido van Wymersch.  Na 30 jaar carrière stapte eind juli de 60-jarige flik Van Reusel op, een man die in functie het Heizeldrama nog heeft meegemaakt, zijn grootste professionele nachtmerrie. Op 29 mei 1985 kwamen tijdens de voetbalmatch Juventus Turijn-Liverpool 39 mensen om het leven en waren er 200 gewonden.  Het is wellicht daar dat Van Reusel ervaren heeft, dat politici in dramatische omstandigheden angsthazen zijn die hun verantwoordelijkheid ontvluchten.  Zolang alles goed gaat, staan ministers e.a. op de eerste rij om applaus in ontvangst te nemen, als er doden vallen, is het de schuld van anderen.
 
Guido Van Wymersch
 
De heer hoofdcommissaris Roger van Wymersch
 
De nieuwe Brusselse hoofdcommissaris is op minder dan twee maanden tijd in opspraak gekomen en niet zomaar door een hatelijke journalist maar met verslagen van het comité P, de instantie die de politiediensten controleert.  Van Wymersch was voordien adjunct-directeur bij de algemene politie-inspectie en daar heeft hij een examenuitslag vervalst van een kabinetsmedewerkster van minister Dewael.  Christa Debeck, een liberaal bestuurslid uit het Brusselse dong mee naar de nieuwe functie van auditeur-adviseur.  Even later zou zij dan verder kunnen opstoten in de hiërarchie.  Haar examen was echter onvoldoende en Van Wymersch heeft  dit gewijzigd in "goed".  Zo doet men dat bij de onkreukbare  politie. 
 
Of Van Wymeersch gehandeld heeft op vraag vàn, of uit eigen initiatief is niet duidelijk.  Hij heeft zich alleszins opgesteld als een dienstbaar sujet aan de partijpolitiek, uiteraard met het oog er zelf beter van te worden.  De zaak van Christa Debeck is inmiddels "in onderzoek". Ik vraag me af wat er nog verder moet onderzocht worden als iedereen de ware toedracht kent.
 
De verantwoordelijke minister, Patrick Dewael zweert bij hoog en laag dat hij van niets wist en dat hij misleid werd door zijn medewerkers.  Eentje heeft ontslag genomen en daarmee is de kous af, denkt Dewael.  Zijn redenering dat hij niet alles kan weten, klinkt zo vals als de eerste repetitie van de dorpsfanfare.   Wat is ministriële verantwoordelijkheid ?  Lintjes knippen, naar de meisjes lonken ?
 
Om de functie van Brussels hoofdcommissaris te kunnen krijgen heeft Van Wymersch weer eens geknoeid, ditmaal ten eigen voordele.  Er waren twee kandidaten en toen bleek dat de schriftvervalser nummer twee stond ,heeft hij zichzelf op nummer één geplaatst. Zo simpel is dat, bij de onkreukbare politie.
 
Intusen is er sprake van nog meer gesjoemel, namelijk pv's die zouden verdwenen zijn met betrekking tot de benoeming van directiesecretaresses.
 
De heer burgemeester van Brussel
 
 
Dewael eist een onderzoek tegen Wymeersch maar nu verschijnt de Brusselse burgemeester, Freddy Thielemans (franstalige socialist) ten tonele.  Thielemans heeft jarenlang met Van Reusel een amicale relatie gehad : de twee gingen regelmatig op stap in fijne gelegenheden waarover ettelijke smakelijke anekdotes de ronde doen in het milieu.
Op vlak van ordehandhaving voerde de hoofdcommissaris stipt uit wat de burgemeester politiek goed uitkwam.  Tijdens de fameuze pro-belgiëmars steeg het aantal deelnemers plots van 13.000 naar 35.000.  Als Vlaams-nationalisten vreedzaam op straat komen in hun hoofdstad, mept de hoofdstedelijke politie ze als volleerde SS-ers tegen de grond. 
De burgemeester weigert maatregelen te treffen tegen zijn nieuwe hoofdcommissaris Van Wymeersch, want "deze heeft al bewezen bij betogingen een goed leider te zijn".  Hij heeft het dan ongetwijfeld over het brutale optreden bij de herdenking van de anti-islambetoging op 11 september laatstleden.
 
 
11 september 2007 : Frank Vanhecke op bezoek in Brussel. Op de achtergrond (met groene sjaal) een Italiaans Euro-parlementslid dat ook flink zal aangepakt worden.
 
Het is overduidelijk wat hier aan de hand is : Thielemans moet zich in zijn multiculurele jungle die Brussel is, handhaven en daarvoor heeft hij een gewillig ordehandhaver nodig.  Een man die het niet nauw neemt met wetten en reglementen, is uitstekend geschikt als hoofdcommissaris.
 
De federale politie in het land B wordt geleid door Fernand Koekelberg, die recent in opspraak kwam omdat hij twee dames tegen de reglementen in, gepromoveerd heeft.  De zogenaamde canapé-benoemingen.  Ook hier heeft Dewael zijn verantwoordelijkheid afgeschoven, alhoewel beweerd wordt dat hijzelf aangedrongen had om de dames te bevorderen. 
 
 
De directeur generaal van politie, Fernand Koekelberg  en de minister van binnenlandse zaken Dewael.
De een kijkt links, de ander rechts : zo is ook het beleid
 
 
Dit land is niet een klein beetje corrupt, dit land wordt geleid door beunhazen, opportunisten, graaiers en schriftvervalsers die als puntje bij paaltje komt, onveranderlijk alles ontkennen. 
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren wel, vandaag niet, morgen zien we wel : Draaimolen LDD

 

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker gaat geen zusterpartij lanceren in Wallonië. Hij verwelkomt wel het initiatief van Rudy Aernoudt die een nieuwe partij wil lanceren in Wallonië.Dat schrijft Le Soir vrijdag. 'We komen op de meeste vlakken overeen, vooral op sociaal-economisch vlak. Maar onze meningen lopen uiteen op het vlak van de toekomst van België. Ik ben een confederalist...', aldus LDD-frontman Dedecker.

Het feit dat Aernoudt bij de federale verkiezingen van 2011 met een gemeenschappelijke lijst van Walen, Brusselaars en Vlamingen wil opkomen, noemt Dedecker 'een onmogelijke droom'.

***

Als Dedecker uitspraken doet die beginnen met  "Ik ben ..." dan moeten wij altijd lachen en zijn we nieuwsgierig.  Dedecker zegt nu dat hij "confederalist" is. Toen met Bart Dezwever samenzat in hun kortstondige affaire, was hij "Vlaams-nationalist" Voorheen bij de VLD was hij "liberaal" en sedert hij  zijn eigen partij in het leven heeft geroepen, is hij "superliberaal" die en passant de banken nationaliseert. 

 

Wij wachten op het verlossende woord van Jan-Maria de Dubbeldekker : "Ik ben een cameleon".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U bent uitgenodigd bij onze collega in Nederland , de heer Boilingpoints

 

Darten in Gouda.

oktober 23, 2008 by boilingpoints

 

http://boilingpoints.wordpress.com/

Klikken op de grijze vlek

 

U verneemt alles over de nieuwe sportbeoefening van onze hangende jongeren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend

 

De Grote Orion Nevel, een gas en stofnevel, waarin ettelijke kleine zonnestelsels verborgen zitten.

The Great Nebula in Orion, also known as M42, is one of the most famous nebulae in the sky. The star forming region's glowing gas clouds and hot young stars are on the right in this sharp and colorful two frame mosaic that includes the smaller nebula M43 near center and dusty, bluish reflection nebulae NGC 1977 and friends on the left. Located at the edge of an otherwise invisible giant molecular cloud complex, these eye-catching nebulae represent only a small fraction of this galactic neighborhood's wealth of interstellar material. Within the well-studied stellar nursery, astronomers have also identified what appear to be numerous infant solar systems. The gorgeous skyscape spans nearly two degrees or about 45 light-years at the Orion Nebula's estimated distance of 1,500 light-years.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onbeschofte Duitse minister

 

 

 

Met Napoleon de Gucht hebben wij een fameuze staatsman op Buitenlandse Zaken, een man die schimpt, scheldt en brult en tegelijk respect opeist van heel de Weireld en zeker van de eigen onderhorigen, mestkevers incluis. Het blijkt nu dat hij concurrentie heeft en dat de Teutonen een exemplaar bezitten dat zich ook terdege inspant om de wereld te verbazen.  Het exemplaar heet Peer Steinbrück en is socialist. De onze is liberaal maar dat is niet meer dan een etiket. 

 

Peer liet zich onlangs opmerken door in der Spiegel een voorspelling te doen over de weireld nà de financiële crisis. De VS zijn dan van de kaart geveegd als wereldmacht en er komen nieuwe evenwichten tot stand met China, India en de Arabische landen als Topnaties.  Peer is blij met dat vooruitzicht want de Europese banken zullen onderworpen worden aan staatscontroles en dat vindt Peer fijn : als hij niet over de wereld zal heersen, dan zou hij graag wat brokkelen in de bankwereld, Pèèr de visionèèr wordt bankmanagèèr.

 

Ach, misschien heeft de man wel een punt, wie kent de toekomst ?  Vorige generaties werden om de zoveel jaren geplaagd door oorlogen, nu wordt de mensheid overvallen met financiële crisissen die de wereldmachten door mekaar schudden als flitsende ballen op het snookerlaken. Trouwens oorlogen zijn niet verdwenen.

 

OP 21 oktober ll. was Peer Steinbrück in Parijs, een oud ideaal van vele Teutoonsche Leiders over de Zamps Elysées marchieren und flanieren.  En daar liet hij zich weer eens gaan op een bijeenkomst van de OCDE (Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling). Bij het bespreken van de financiële crisis kwam zijdelings de situatie van het fiscaal autonome Zwitserland in het vizier. CH is géén EU-lid, maar staat erg onder druk om via samenwerking zijn eilandpositie in het hart van Europa op te geven en de Duitse financieminister loste volgende fraaie zin : "Wij, Europeanen moeten de Zwitsers niet alleen een wortel voorhouden, maar ook dreigen met de stok".

 

Die uitlating  heeft in het  confederale Alpenland felle reacties uitgelokt, ondermeer van de grootste partij de SVP/UDC, die met 30% van de stemmen een duidelijk signaal aflevert van de eigen compromisloze  Zwitserse identiteit.   Duitsland is een buurland met wie nauwe betrekkingen bestaan op vele vlakken en dat uitgerekend een minister van die staat zich dergelijke taal veroorlooft, zegt veel over de mentaliteit binnen de Unie : "Wie niet in onze wortel hapt, krijgt van de stok".

 

Onder de titel "Een onbeschofte Duitse minister" maakt SVP/UDC brandhout van de pogingen van de EU om het Alpenland binnen te halen.  Volhouden, Zwitserland !  Dit Euronazië is ook niet onze wens.

 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goddelijk nieuwtje

 

In Londonistan, de hoofdstad van het Verenigd Islamitische Koninkrijk worden de dubbeldekkers graag gebruikt voor allerlei reclameboodschappen.

Meestal zijn het commerciële slogans die merken en waren aanprijzen en heel soms sieren ideële of godsdienstige mededelingen de rode buszijkanten.  De kerk van Engeland roept op om de duivel te verjagen, en de moslims blijven natuurlijk niet achter en flikkeren enkele spaghettisliert-tekens tegen de wand, mooi afgeboord met kromzwaarden, opdat we het niet zouden wagen er mee te glimlachen.

Geen hond laat zich door die reclame bekeren maar wie kent de verdoken invloed van publiciteit op onze hunkerende en gekneusde ziel ?

Dat moeten ook sommige Londense atheïsten gedacht hebben, want nu zullen zij ook reclamepanelen aanbrengen op de autobussen. Dit is geen grap maar het wijst wel op het soort onzekere verdrinkingsmaatschappij waarin wij op zeer korte tijd terechtgekomen zijn.  Vandaar ook de toename in UFO-meldingen alom, aankondigingen die het einde van de wereld inhouden en voorbereiding op mogelijke contacten met buitenaardse beschavingen. 

Als er buitenaardsen zijn die ons in het oog houden, zouden ze wel goed gek zijn om contact te zoeken met deze bezopen bende.

Er is waarschijnlijk geen god. Stop met je zorgen te maken en geniet van je leven

Bron : dit nieuwtje komt via Fox News

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck gelooft in klimaatwijziging : AAaRGH ...

 

Mario_gr.jpg

@ www.geenstijl.nl

en dank aan Mario AAaRGH, een landgenoot


23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD wil meertalige verkeersborden

 

VB ziet meertalige verkeersborden niet zitten

Het Vlaams Belang reageert "verontwaardigd" op het voorstel van Open Vld rond meertalige verkeersborden. "Hiermee zou de eentaligheid van Vlaanderen definitief op de helling gezet worden", luidt het.

Als het van Open Vld afhangt, komen er in gans het land meertalige verkeersborden. De vele buitenlandse bestuurders op onze wegen, begrijpen de boodschappen op onze borden vaak niet.

Boodschappen in het Engels bijvoorbeeld zijn echter strijdig met onze taalwetgeving. Open Vld'ers Guido De Padt, Sabien Lahaye-Battheu en Bruno Steegen dienen daarom een wetsvoorstel in dat meertalige verkeersborden wettelijk moet mogelijk maken.
Het Open Vld-voorstel botst op felle weerstand bij Vlaams Belang.

"Ontnederlandsing"
"Wanneer de overheid zelf systematisch haar boodschappen naar het publiek meertalig maakt, zal kort nadien ook de hele private sector dezelfde weg volgen en wordt het openbare leven in Vlaanderen binnen de kortste keren grotendeels ontnederlandst. Hiermee zouden we 70 jaar terugkeren in de tijd", luidt het.

Volgens Vlaams Belang toont het Open Vld-voorstel aan dat de Vlaamse liberalen "in de verste verte niet geïnteresseerd zijn in de verdediging van het Nederlandstalige karakter van Vlaanderen en evenmin in het aanmoedigen van anderstaligen om Nederlands te leren" (belga) @ HLN

***

Waarom moeten er in Vlaanderen meertalige verkeersborden komen ? Zie je dat ergens in de buurlanden ?  Bovendien zou het veel wijzer zijn, de jungle van bestaande verkeersborden degelijk te controleren en ze  in overeenstemming te brengen met mekaar zodat iedereen er baat bij vindt.  In het land B zijn de vele wegaanduidingen nog lamentabeler aangebracht als in italië.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lange Wapper op de lange baan - Burgemeester Slaapmans afwezig.

 

Dat krijg je als je ingaat op allerlei drukkingsgroepjes die terug naar de Middeleeuwen willen met kar en paard. En burgemeester Slaapmans is afwezig zoals altijd als er beslissingen moeten vallen.

Dirk Van Mechelen: "Krediet Oosterweelverbinding onmogelijk"

23/10/2008 10:00

De constructie rond de Oosterweelverbinding staat onder druk. Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD): "Laten we realistisch zijn. We vinden in deze rijden van crisis geen enkele bank om dit mastodontproject te financieren . Daarom moet de ministerraad alternatieven onderzoeken om het Antwerpse Masterplan te betalen."

Het Masterplan bestaat uit een aantal maatregelen die de logistieke en maritieme infrastructuur, het openbaar vervoer en de spoor-, water- en autowegen in de Antwerpse regio moeten verbeteren. Ook de Oosterweelverbinding behoort tot dit plan, dat in totaal 3,5 miljard kost. De financiering moet deels gebeuren door tol te heffen op een nieuwe tunnel onder de Schelde, net als in de Liefkenshoektunnel.

Noriant, een consortium rond CFE, Cordeel en Besix, is de "preferred bidder", waarmee bouwheer Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel de definitieve onderhandelingen voert. Die staan op een laag pitje, omdat de Vlaamse regering besliste een onafhankelijke studie te laten uitvoeren over de Oosterweelverbinding, nadat er nogal wat publieke consternatie ontstond over een brug over Antwerpse woonwijken. Pas in februari worden resultaten verwacht van deze studie.

In principe had Noriant in september een vergunning moeten krijgen voor de werken, maar die werd uitgesteld. Noriant en BAM hadden ook een lening van 2 miljard euro moeten vinden voor de financiering van de Ooosterweelverbinding. Minister Dirk Van Mechelen liet woensdagavond in Antwerpen op een bijeenkomst van logistieke organisaties verstaan dat dit moeilijk zou worden. Na een vergadering met de BAM, eergisteren, werd besloten dat er dringend alternatieven moeten worden gezocht.

In een gesprek met Trends zegt Van Mechelen: "De volgende maanden vind je geen enkele bank die eventjes 2 miljard wil ontlenen. Daarmee komt de constructie onder druk te staan. We moeten alternatieven vinden." Medewerkers van de minister denken dat een staatswaarborg een uitweg kan bieden. "Desnoods moeten de deelprojecten van het Masterplan apart gefinancierd worden", klinkt het. "Dat de hele structuur moet herbekeken worden, is dan onvermijdelijk."

@ Knack

***

En waar is de grote asbest-held, Karel Vinck, die voorzitter is gebombardeerd om de zaak van de Oosterweelverbinding uit het slop te halen ? Kan Noël Slangen niet voor zwarte kredieten zorgen ?  Hij is er altijd als de kippen bij om opdrachten voor BAM uit te voeren. Wat een bende knoeiers bij mekaar.

Men zal vooral opgelucht zijn om dit project te kunnen uitstellen tot na de verkiezingen van juni 2009.  Er is een grote verdeeldheid onder de bevolking en de partijen die het initiatief namen zijn geschrokken van de reacties.  In dit voor gans Vlaanderen (en niet alleen Antwerpen) zeer belangrijk mobiliteitsdossier is het overduidelijk welk een zwak figuur burgemeester Janssens is.  Die man ontwijkt elke confrontatie en als hij er niet onderuit kan, betoont hij nooit de moed van zijn overtuiging.  Concertjes en bals populaires inrichten met Amerikaanse liedjes dat is prima aan hem toevertrouwd en projecten laten uitvoeren met Europese of andermans centen, no problemo. Schimpen op Filip Dewinter, dat loopt ook vlotjes maar o wee, als er tegen de stroom in moet gevaren worden, laat Slaapmans het afweten. Het is allemaal erg doorzichtig en Van Mechelen is nooit anders geweest dan een trouwe uitvoerder van de beslissingen in de Vlaamse regering van de wensen van tjeven en socialisten.  Toen de brave liberaal één keer beslist had om een begrotingsoverschot terug te geven aan de burgers, moest hij vlug-vlug die mededeling intrekken.  Helaas hebben wij de uitvoerende  politici die we niet verdienen, de vrouwen en de mannen zonder ruggengraat en zonder overtuiging, de belovers, mooipraters en amateurs. Als er een uitzondering tussenloopt, wordt ze vlug weggepromoveerd, zoals Berx.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa

 

Hij zal weten wat het kost, de hoofdredacteur van de Rode Morgen, Herr Klaus von Isacker, om het hoofdartikel uit zijn kwaliteitsgazet in de Kamer te laten voorlezen ... De meeste kamerleden beperken zich tot het aanhalen van een stuk, desnoods de naamvermelding van de krant maar ditmaal bestond een volksvertegenwoordigster het in haar maidenspeech een gans hoofdartikel voor te lezen. Niet alleen een nieuwe webstek, maar ook een nieuwe publicitaire aanpak bij de pastoors van de linkse parochie.

Els de Rammelaere, de dochter van haar VU-papa uit Roeselare, is kamerlid en zij was de vragenstelster over het politie-informatienet waar wij het daarstraks al over gehad hebben.  Op het laatste had zij wel de naam van de auteur mogen toevoegen, maar ze vergiste zich met de titel van het stuk : Big Brother. Dat zal Yves Desmet minder graag hebben. 

In de perstribune stond ditmaal de hoofdredacteur van Het laatste Nieuws zijn nerveuze spanningen af te reageren op de kijkers. Vanderkelen is een échte vent : hij kan maar een ding tegelijk.  Hij moet luisteren naar de vervelende tussenkomsten van kamerleden en tegelijk aandachtig volgen wat vinnig Lindaatje uitspookt met haar tafelgasten.  En dat is té veel voor één man : "Sorry, er is te veel lawaai" riep hij op zeker moment wanhopig uit, toen hij niet kon antwoorden op een spitsvondige vraag van het kleine zwartje die Peter van Velthoven op haar barbecue had laten zweten.

 "We zullen zelf eens luisteren" haalde ze de liberale gazettenschrijver  uit de penarie.  Aan de microfoon stond een soort Franse charmezanger met een knalblauw pak zich druk te maken over de  politiebezigheden.  De vrouwelijke tolk, die duidelijk Franstalig is, heeft een afschuwelijk egale zeurstem zonder de minste intonatie noch kleur, het zou best de zuster kunnen zijn van de premier, hij een bleke huid, zij een bleke stem, maar dat is het soort eentonig gezaag dat Vanderkelen kan volgen. Als het crescendo gaat, haakt hij af, hij kent ook niet goed het verschil tussen off the record en on the record. Bart Dewever kan er van mee praten van dat laatste.

Zou het niet makkelijker zijn om de Vragenuurtjes te laten opvullen door de politieke commentatoren van de kwaliteitskranten die hun beste stukken komen voorlezen ? Nonkel Kruk kan dan antwoorden met iets dat hem door het hoofd schiet of wat hij graag kwijt wil.  Over de visvangst, de jacht, de bronst bij het huisvee, de handige knepen bij het Monopolyspel om niet in de gevangenis te geraken.

Zolang hij maar besluit met "Het beste voor de mensen".  En Villa Politica kan omgedoopt worden in "Vormingsinstituut voor Lichtgelovige Lieden" voorgesteld door lichtvoetig Lindaatje.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poberen we het in Afghanistan of laten we de Taliban naar hier komen ?

 

Voor enkele dagen hebben we het standpunt van kamerlid Luc Sevenhans gepubliceerd op deze blog.  Sevenhans die al jaren lid is van de commissie Landsverdediging (u mag ook Oorlog zeggen) lichtte op een heldere manier het VB standpunt toe in verband met de aanwezigheid van belgische militairen in Afghanistan.

Niet om flauw te doen of te flemen (zo zijn wij niet, behalve als we iets nodig hebben)  maar wij waren opgezet met de uitleg van Luc, die wij zonder gewetensknelling kunnen bijtreden.  Als het niet zo is, zwijgen we : Vlaams Belang heeft genoeg externe vijanden dat wij er geen schep bovenop moeten doen, voor een zaak die minder zwaar doorweegt.  

Niet omdat we militaristen of vechtjassen zijn, maar omdat het conflict met de Taliban beter ginder kan uitgevochten worden dan hier, zijn we het eens met het standpunt van Decrem.  En voor de rest kan die man zijn broeken zelf persen, terwijl hij zijn permanent droogt.

Bij de collega's van Geenstijl geven twee volksvertgenwoordigers hun respectieve visie op de aanwezigheid in Uruzgan van Nato-troepen, waaronder dus NL-ers en B-ers. Harry van Bommel is lid van de Socialistische Partij (SP) zeg maar extreem links en Hero Brinkman is kamerlid voor de PVV (Geert Wilders) en oud-politie-officier in Amsterdam.

Beste Hero,

In 2006 vertrokken Nederlandse militairen richting Uruzgan in Afghanistan. Het zou zogenaamd een opbouwmissie worden. Daar geloofde ik toen al helemaal niets van omdat er al sinds 2001 door de Amerikanen een oorlog tegen de Taliban wordt gevoerd. Uruzgan is de thuisprovincie van de Taliban. Hun leider, mullah Omar, komt er vandaan. Het wekt geen verbazing dat veel mensen in Uruzgan de Taliban steunen en de buitenlandse militairen als bezetters zien. Zeker als die bezetters ook nog eens heel veel burgerslachtoffers maken. Uit opiniepeilingen onder de bevolking blijkt dan ook dat zij de militairen van de NAVO liever vandaag dan morgen zien vertrekken. De Nederlandse militairen geloven zelf ook nauwelijks in hun missie. Wat doen we daar dan in vredesnaam?

2007 was het meest gewelddadige jaar sinds 2001 in Afghanistan. Dit jaar wordt het nog erger, zo blijkt uit de cijfers. De conclusie is onontkoombaar: hoe meer militairen we inzetten, hoe slechter het gaat. In plaats van onderdeel van de oplossing, zijn we onderdeel van het probleem geworden. Dat moet zo niet verder gaan.

President Karzai wil gaan onderhandelen met de Taliban en ze een plaats geven in het bestuur. Dat inzicht is nu ook doorgedrongen bij de nieuwe Amerikaanse commandant, Petraeus. De Britse bevelhebber Carleton-Smith, commandant in de provincie Helmand in Afghanistan, heeft zelfs gezegd dat de oorlog daar ‘niet te winnen is.’ De Britse ambassadeur in Kaboel had eerder al gezegd dat de huidige strategie gedoemd is te mislukken. Die signalen kunnen we niet negeren.

De Nederlandse legerleiding en de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie volharden in hun fabeltje van zogenaamde wederopbouw. Daarmee houden ze de Nederlandse bevolking, de militairen en de Afghanen voor de gek. We moeten daarom hopen dat de NAVO tot inkeer komt en daadwerkelijk gaat praten met de Taliban. Anders geldt net als in Irak dat de oorlog is gewonnen, maar de vrede verloren.

Harry van Bommel


Beste Harry,

Jouw analyse over die opbouwmissie en de wijze waarop we in Uruzgan de Taliban bestrijden is grotendeels juist. Jouw conclusie daarentegen is werkelijk zo krom als een hoepel. Onderhandelen met de vijand, je lijkt Chamberlain wel die terugkomt uit München! Wees gewoon eerlijk, jij wilt gewoon dat de NAVO weggaat uit Uruzgan. Als de NAVO daar weg gaat duurt het maar even of Afghanistan is weer een broeinest van jihad-terroristen die onze wolkenkrabbers binnenvliegen. Stoppen met opbouwen, de Taliban keihard de oorlog verklaren en nooit nooit nooit onderhandelen met onze vijand.

Hero

***

"Nooit, nooit, nooit onderhandelen met onze vijand"  Gelezen, Bartje ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiding van kerk en staat

 

De staat is de staat,  die ons allen verenigt en geacht wordt per delegatie op te komen voor ons aller belangen. De kerk, de tempel of de loge dat is iets anders : dat zijn persoonlijke belevenissen, die kunnen bogen op ieders respect maar voor de rest niets te maken hebben met de staat. Daar hebben we lang genoeg voor gestreden.

In NL is er commotie ontstaan (alweer en voor de zoveelste keer over hetzelfde). Ditmaal over politie-agenten die als ze de eed afleggen, in sommige regio's kunnen zweren op Allah.  Ik weet het, Nederland is Vlaanderen niet, maar wat daar gebeurt of wat elders in ons goede Europa voorvalt, verplaatst zich gezwind en ongehinderd naar onze contreien.

Het is wellicht wenselijk om voor openbare functies een ietwat plechtige verklaring af te leggen, maar dat engagement kan alleen en uitsluitend betrekking hebben op het dienen van de gemeenschap, de staat, of een afgeleide entiteit.  Dus geen trouw zweren aan een godsdienst of god voor een openbaar ambt.

Wij waren in West-Europa aardig op weg in onze overleg-democratie om op een tolerante manier de tegenstellingen om te buigen tot  verrijkingen.  De dommigheid die men begaat door de islam te aanvaarden als een godsdienst (en niet als een indringende levenswijze die geen ruimte biedt aan andersdenkenden) legt een zware hypotheek op onze vrije samenleving.

Moslims in Europa moeten zich aanpassen aan onze geestelijke vrijheden, onze wetenschappelijke kennis en onze verworvenheden, zoals zij zich ook vlot neerleggen bij onze sociale en economische mogelijkheden. 

Allah in de moskee is okee. En wie het niet aanvaardt, moet daar de conclusies uittrekken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse VDAB laat cursussen volgen te Lyon

 

Het zit er tegen in het Waals parlement : de liberale MR, die in de oppositie vertoeft, heeft ontdekt dat Forem de Waalse VDAB) managerscursussen laat volgen door zijn eigen werknemers in Lyon. Ook voor Walen is Lyon voorlopig nog het buitenland en de vraag is waarom men zich gaat specialiseren in een land met  een andere wetgeving en arbeidsvoorwarden voor de uitoefening van een typisch belgische opgave : de Walen aan het werk zetten, een job met  een hoge moeilijkheidsgraad.

Forem geeft toe dat dit gebeurd is voor 117 gevallen.  De MR beweert dat het er 400 zijn.  De kostprijs bedraagt 3500 euro per cursus (+ BTW), dus het gaat ofwel over een kleine 500.000 of 1.500.00 euri.

Trekt het u niet, Vlaanderen betaalt toch. 

Ray

 

 

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/454905/les-etonnants-voyages-des-cadres-du-forem.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wie zou u stemmen in Amerika ?

 

Stel : u bent geen belg (niet juichen, het is helaas maar een veronderstelling) maar u bent Amerikaan, geregistreerd kiezer en u gaat op 4 november kiezen voor een nieuwe president.  Elsevier heeft een reeks vragen klaarstaan en op het einde ontvangt u uw profiel en de kandidaat die het dichtst uw maatschappelijke keuzes benadert. Bij enkele antwoorden waren wij bang in de armen gedreven te worden van de witte neger, Hoessein Obama maar finaal kwamen we  uit bij de oude sabelsleper McCain en zijn huisvrouwtje met de dure outfits, Sarah.

Sarah Palin heeft in een interview met de Amerikaanse zender CNN nog eens de aanval geopend op Barack Obama. 'Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, dus dat doe ik niet. Maar ik heb wel meer ervaring dan Obama,' aldus de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap.

Het letterlijke citaat over het 'echte Amerika'

‘We believe that the best of America is in these small towns that we get to visit, and in these wonderful little pockets of what I call the real America, being here with all of you hard-working, very patriotic, very pro-America areas of this great nation.’

Obama heeft volgens Palin geen enkele ervaring als leider. ‘Weet je, hij heeft slechts 300 dagen als Senator gediend voor hij presidentskandidaat werd, en dat was nog niet eens een leidinggevende functie,’ zei Palin in het interview.

Vertrouwen
De ervaring met leiderschap die zij als gouverneur van Alaska wel heeft opgedaan, wil Palin gaan gebruiken om de overheid te reorganiseren en Amerika onafhankelijker te maken qua energie.

Palin hoopt hiermee het vertrouwen van de burger in de overheid terug te winnen. Met McCain zou ze hebben afgesproken dat zij het energievraagstuk op zich neemt als de Republikeinen de verkiezingen winnen.

Veel kritiek
Tijdens het gesprek kwam ze ook terug op haar uitspraken over gebieden die al dan niet pro-Amerikaans zouden zijn. Bepaalde steden zouden meer Amerikaans zijn dan andere.

Ze kreeg veel kritiek te verduren hierover van uiteraard de Democraten. Het spijt haar als de woorden verkeerd zijn overgekomen. ‘Het was niet mijn bedoeling om te beweren dat sommige regio’s meer vaderlandslievend zijn dan andere.’

Bekijk het
hele interview van CNN met Sarah Palin

Volg de Amerikaanse verkiezingen bij elsevier.nl

Obama of McCain: op wie zou u stemmen? Doe Elseviers kieskompas

@ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hypocrieten van de Morgen e.cs

 

In een uitgesproken hypocriet artikel verzet Yves Desmet zich tegen een vandaag door het kernkabinet te nemen beslissing over de politionele verzameling van gegevens over burgers.

Als ze bij de Morgen principieel worden, is het altijd lachen geblazen."Een van de pijlers van de burgerlijke vrijheden wordt aangetast : de privacy" schrijft de politieke commentateur en hij titelt zijn artikel "Big Brother".  Altijd prijs met Orwell, zowel voor die van links als voor die van ons.

Alle Vlaams-nationalisten die zich in de loop der jaren even in de kijker hebben gezet, al was het zelfs door een onschuldige herdenking bij te wonen, zijn gefotografeerd, hun autoplaten genoteerd en de gegevens  bevinden zich in de fichiers van de staatsveiligheid - ("Dag mannen, oewist ?  Alles kits ? Schiet het op met de kennis van Arabisch ?"). Onze  Vlaamse privacy kunnen wij beleven in de kelder als we het licht uitdoen en stilletjes prevelen "Veur 't belgikske nikske".  

De klassieke vijand van de belgische bezetter is steeds de Vlaams-nationalist in zijn diverse pluimages, geweest. Dankzij de ongebreidelde import en invasie van vreemdelingen, dringt zich nu een uitgebreider catalogisering op van mogelijke criminelen.  Onze beschaving verfijnt niet langer maar verruwt en dat is niet te wijten aan de staatsgevaarlijke Vlamingen (want die betogen, zingen, roepen leuzen en gaan naar huis met de auto of autobus).  De belgische bezetter wordt nu zélf bezet en gedomineerd door buitenlanders die het niet nauw nemen met wetten en voorschriften.  Dàt is de reden van de toenemende noodzaak van Big Brother-toestanden.

Links, in samenwerking met de behoudende belgicisten,  heeft zich nooit geschroomd om de privacy van honderdduizenden Vlamingen te schenden (en nog) maar nu plots wordt schijnheilig een parlementair debat geëist.  Laat me niet lachen.  Een debat waarvan de uitslag bij voorbaat vast staat maar dat enkel dient om de schijn te redden.

De aanhangers van links trekken bedenkelijke en zure smoelen als de ondemocratische werking van het CGKR, het Spionnencentrum, ter sprake komt.  Welke gegevens daar opgeslagen worden en welke dossiers de 100 spionnen verzamelen is ongeweten, want er is geen controlemogelijkheid. En het Jaarverslag is een flauwe mop op glanspapier.

De federale politie is en blijft een krabbenmand met kerels en meiden aan de top,  die zich ten dienste stellen van het regime en de partijpolitiek. De staatsveiligheid en aanverwante diensten  zijn bijzonder goed op de hoogte van wat Vlaamse separatisten willen maar de échte vijanden die zich in het Arabisch, Berbers, of Turks uitdrukken moeten zij volgen met een Assimil in de hand. En met het openbaar vervoer, als het abonnement betaald is tenminste.

Men heeft eerst de criminele problemen geïmporteerd :  als ze niet langer beheersbaar zijn, wordt een sukkelsysteem van oncontroleerbare gegevens ingesteld en dan roepen de concentratiekamp-commandanten van links "dat Big Brother" gearriveerd is.

Niet zwanzen, hé ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlucht uit het "vaderland" kent succes - Hoe komt dat ?

 

Tussen 1 januari en eind september 2008 zijn 9.713 Belgen in het buitenland gaan wonen. De teller staat daarmee op 326.194 Belgische emigranten. Dat blijkt uit de jongste cijfers van Buitenlandse Zaken. "De jongste jaren zien wij duidelijk het aantal emigranten stijgen", zegt Inge Roggeman van Vlamingen In de Wereld

De nummer één inzake bestemming binnen Europa is nog steeds Frankrijk (96.124). Spanje (21.333 ingeschreven Belgen) blijft ook een topper. "De laatste tijd zien we ook almaar meer interesse voor Portugal (2.203). Overzee trekken Canada (12.100), Australië en Nieuw-Zeeland (samen 3.989) momenteel sterk aan", aldus Roggeman.

***

Het zou intressant zijn, mocht "Vlamingen in de wereld" de aparte cijfers voor emigranten uit Vlaanderen kunnen verstrekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende bewijzen in Fortis-zaak

 

We willen het niet eens hebben over de ontslagpremie van 4 miljoen euri die de gewezen financiële directeur opstreek,  terwijl hij tot gisteren bleef optreden als adviseur tegen vermoedelijk eveneens een astronomische vergoeding. Dergelijke uitbetalingern, waarvan nooit gezegd wordt of ze netto zijn,  staan buiten alle proporties en bedrijfsfatsoen.  In plaats van zich op te winden als een povere imitatie van Dedecker over deze zoveelste misstap van graaf Lipmans, zou de premier er beter aan doen, zich te bezinnen over de manier waarop hijzelf in deze crisis de Fortis-uitverkoop heeft geregeld.

De kruitdampen beginnen op te trekken en de details raken bekend over de manier waarop Nederland met gedegen expertise het Fortisdossier heeft aangepakt. De belgen zijn arrangeurs en marchands die zich hebben laten rollen door de gewiekste koopmannen uit het Noorden.  Het is altijd zo geweest in de geschiedenis, het is in de moderne tijden van financiële paniek niet anders.  De grote verantwoordelijke voor het Fortis débâcle blijft de arrogante hansworst graaf Lipmans en Leterme is een bleke vereffenaar die er niet in geslaagd is voldoende weerwerk te bieden. Een vereffenaar die vrede neemt met een boedelbeschrijving van een financieel miljardenconcern op een simpel A4-tje is iemand anders dan de Witte Ridder die zijn land en schatkist redt van de ondergang.

Hieronder leest u een fragment uit een nota van het advocatenkantoor Modrikamen en Beursduivel.be

Schokkend bewijs in Fortis-zaak
Fortis-bestuurders geven openheid van zaken


Het advocatenkantoor Modrikamen dat door Belegger.nl en haar zustersite Beursduivel.be is ingeschakeld om gedupeerde Fortis-beleggers bij te staan, heeft ‘schokkend’ bewijsmateriaal in handen gekregen.

Twee Fortis-bestuurders die betrokken waren bij de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas, hebben schriftelijk antwoord gegeven op alle vragen van Modrikamen. ‘Dit is een gerechtelijke bekentenis, dit is geldig bewijsmateriaal’, zegt advocaat Laurent Arnauts.

Uit de stukken blijkt onder meer dat de Nederlandse staat zware druk heeft uitgeoefend op de Belgische autoriteiten. Volgens de Fortis-bestuurders door de eerder toegezegde 4 miljard euro niet uit te betalen en te dreigen Fortis Nederland onder curatele te plaatsen.

‘Het is vooral schokkend te moeten constateren dat de hele transactie waarbij de Nederlandse activa van Fortis voor 16,7 miljard euro werd overgenomen door de Nederlandse staat, slechts op één A4-tje beschreven staat. Zonder de waarde van de verschillende onderdelen, zonder specificaties’, stelt Arnauts. De advocaat wijst bovendien op het feit dat verschillende zakenbanken deze activa een stuk hoger waarderen.

Verder blijkt uit de antwoorden van de Fortis-bestuurders dat alle beslissingen die na het stilleggen van de handel in Fortis werden genomen, door de Nederlandse en Belgische autoriteiten werden beklonken. Fortis zou volledig buiten spel zijn gezet.

Modrikamen wil dat de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas wordt opgeschort. Volgens het advocatenkantoor zijn Fortis-aandeelhouders zwaar gedupeerd door de te lage prijs die de Franse bank heeft moeten betalen voor deze activiteiten.

Volgens Modrikamen was er ook geen grote financiële crisis voorhanden, die de verkoop van Fortis Bank NV aan BNP Paribas rechtvaardigde. ‘Op vrijdag 3 oktober 2008 nam Fortis immers de 16,7 miljard euro in ontvangst, afkomstig van de verkoop van haar Nederlandse activa. Daarnaast werd haar ook nog zo’n 52 miljard euro aan funding terugbetaald door de Nederlandse monetaire instellingen.’

Door de ‘verrassende’ schriftelijke antwoorden van de Fortis-bestuurders, vindt Modrikamen een eerder aangevraagd getuigenverhoor niet meer nodig. ‘We hebben echt succes geboekt met deze bekentenissen’, aldus advocaat Arnauts. De eerstvolgende pleitdatum is op 30 oktober vastgesteld
.

Ray






Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!