Angeltjes
25-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje geschiedenis

 

1870 : Frans-Pruisische oorlog
 
 
 
1914 - 1918
 
 
1940 - 1944
 
 
 
2008
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters contra Leterme

 

Minister-President Kruis Peeters wil een aantal federale bevoegdheden naar Vlaanderen laten afvloeien en deze zelf financieren ten bedrage van 400 miljoen.  

Hij kan dit voorstel doen, dankzij een overschot dat Vlaanderen vergaard heeft en de bevoegdheden zijn veeleer aan de bescheiden kant, alhoewel men in de betreffende sociale sectoren wellicht liever met Vlaanderen zal werken dan met B. Althans dat wordt gezegd.

Anderzijds kan dit voorstel slechts functioneren als ook Wallonië en Brussel instemmen.  En die hebben géén spaarpot, of ze verbergen hem. Of ze nemen de bevoegdheden maar vragen er de centen bij. In dat geval is Vlaanderen weer eens de onnozele hals.

Het grappige element aan deze zaak is dat de tegenstelling Leterme/Peeters open en bloot op de onderhandelingstafel komt.  Martens en Tindemans in een moderne versie ? Wie zal de rol krijgen van "de slechtste mens van de wereld" ?

Is dit een handige zet van Peeters,  een pocherig uitpakken van "kijk eens naar onze spaarpot" of ronduit een slag in het ijle ?

Ray

Vlaanderen is niet bereid 500 miljoen euro op een spaarrekening te zetten om de federale begroting te helpen. Dat zegt Kris Peeters in een interview met de Concentra-kranten. Hij doet wel een tegenvoorstel aan Yves Leterme waarbij Vlaanderen een resem bevoegdheden overneemt van het federale niveau, die in feite aan de gewesten en de gemeenschappen toekomen.

De minister-president heeft een lijstje klaar met een 20-tal bevoegdheden die Vlaanderen zonder enige wetswijziging reeds vanaf volgend jaar kan overnemen. Het gaat onder meer om vaccinatiecampagnes (46 miljoen), beschutte en sociale werkplaatsen (47 miljoen), het stookoliefonds en andere energiemaatregelen (112 miljoen) en orthopedische rijmiddelen (32 miljoen). In totaal gaat het, voor Vlaanderen alleen, om 400 miljoen euro die de federale overheid dan niet meer hoeft uit te geven.

In het interview geeft Kris Peeters ook bedekte kritiek op de reddingsoperatie voor Fortis. De Vlaamse regering is daar buiten gebleven. "Had men ons wél gevraagd, dan waren wij alleszins bereid evenveel te doen voor de kleine spaarders en beleggers bij Fortis als voor die bij Dexia en Ethias." (belga)

@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Intolerantie van links* is overal aanwezig + AANPASSING 9 u 45

 

Meisje verminkt door fan Obama 

Barack Hussein Obama ziet zijn voorsprong op de Republikeinse presidentskandidaat John Sidney McCain steeds verder slinken. Met nog 11 dagen tot de verkiezingen raken Obama-fans gefrustreerd.

Spanningen

In de Amerikaanse staat Florida zijn de spanningen tussen de verschillende kampen het grootst. De politie krijgt op dit moment veel meldingen over het vernielen van campagneborden door Democraten. Het huis van een McCain-supporter uit de stad Longwood werd begin deze week zelfs beschoten.


Verminking

Het bizarste incident betreft echter de gruwelijke aanval op de 20-jarige Ashley Todd. Het meisje werd woensdag overvallen en zwaar mishandeld met een stuk hout. De man zag namelijk dat er een sticker van McCain op haar bumper zat geplakt. De Afro-Amerikaan kerfde uiteindelijk nog een grote 'B' in haar wang, om haar ''een lesje te leren''. Klik hier voor een foto.

 

@ Spitsnieuws.nl

+ AANPASSING 9 U 45

De 'gruwelijke aanval' op de 20-jarige Ashley Todd blijkt een hoax. De Amerikaanse werd woensdagavond zogenaamd 'overvallen en zwaar mishandeld' door een aanhanger van Obama. Dat blijkt niet te kloppen, meldt een woordvoerder van justitie in Amerika. Todd werkt als vrijwilligster voor het campagneteam van John McCain. Haar verhaal werd door de politie al in twijfel getrokken, maar die kon niets hard maken. Pas nu Todd uit zichzelf heeft bekend, wordt ze aangeklaagd voor haar valse aangifte. De witte Todd vertelde de politie dat een negroïde man haar woensdagavond had overvallen en mishandeld. Waarom ze het verhaal heeft verzonnen, kon ze niet verklaren. De vrouw handelde alleen, weet AP. De omgekeerde letter 'B' die in haar wang staat gekerfd, heeft ze dan ook zelf aangebracht.

@ Spitsnieuws.nl

***

* In de VS zijn Democraten gekend als "liberals", linksen, maar dat is niet zoals het zootje dat wij meemaken ; hun mentaliteit blijkt echter overeen te stemmen : onverdraagzaam en onbeschoft.  Als je met een linkse pastoor aan tafel zit en hij boert, geeft hij jou een dreun op je kop : dàt is typerend.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische Tip

 

 

Breng eens een bezoekje aan Antwerpen :

De duurste parkeertarieven van Vlaanderen

 

 Niet betalen ?  Wegslepen.

 

Antwerpen - 't Stad is van iedereen

Sultan Janssens


24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persconferentie 24.10.08 - Vakbondscel VB

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan u

 

Krokodillen_gr.jpg

U verzint een onderschrift ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De migranten zorgen voor onze mooie Vlaamse oude dag

 

We hebben het al vaak gehoord door naieve parochianen van de linkse kerk, en zelfs door liberalen van de VLD en opportunisten-zonder-programma van LDD : de migranten worden ingeschakeld in onze economie en zo dragen zij bij tot de sociale zekerheid waaronder het pensioen zodat de luie Vlamingen een mooie oude dag kunnen beleven in hun luxueuze prachtwoningen.

Ons valt het vaak op als we aan de wandel zijn in wat eens onze mooie stad was, dat er veel volk op pad is van vreemden origine. Het zal wel boosaardig en verkeerd zijn, dat wij dan telkens denken : "Tiens, zouden al die mensen met de nacht staan ? "

Tot er plots cijfers voorgeschoteld worden door de ECB (Europese Centrale Bank) waaruit blijkt dat de werkloosheid onder niet-EU-vreemdelingen in het land B oploopt tot 30,2% (tegenover 6,9% voor belgen). Het gaat dan voornamelijk om Marokkanen (43,2%), Algerijnen (42,2%), Congolezen (41,1%) en Turken (39%).

Politici die nu nog verkondigen dat wij de grenzen moeten openen, dat economische migratie een beveiliging is voor onze toekomst, maken zichzelf wat wijs : zij volgen de makkelijke weg van de overgave. "Ja, ja, kom maar binnen" is altijd makkelijker dan resoluut "Neen, we zitten vol, kom eens terug binnen vijfhonderd jaar".

Vooral als je nagaat hoe schitterend de integratie verloopt van die 170 diverse nationaliteiten.  Ze stappen de grens over en ze vragen onmiddellijk in onberispelijk Nederlands: "Ik moet dringend, waar is de OMWC ?".

Kortom : voortdoen zoals we bezig zijn is de kortste weg naar der Untergang.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsgesjoemel bij de liberale ACLVB

 


Tijdens een persconferentie in de Kamer onthulde het Vlaams Belang vanmiddag een deel van de vakbondsboekhouding van de liberale vakbond ACLVB. Dat de traditionele vakbonden de voorbije jaren een heksenjacht hebben gevoerd tegen het Vlaams Belang, onze mandatarissen en onze verkiezingskandidaten, is intussen genoegzaam bekend. ACV, ABVV en ACLVB zijn immers enkel bekommerd om het eigenbelang en de belangen van het Belgische regime waaraan men zijn voorrechten te danken heeft. In plaats van de belangen van de Vlaamse werknemers te verdedigen, verrijken de kleurvakbonden vooral zichzelf.

Het spreekt voor zich dat niet iedereen binnen de vakbond gediend is met de huidige wanpraktijken. Via een gunstige wind kon de vakbondscel van het Vlaams Belang dan ook de hand leggen op boekhouding van het ACLVB en een rapport van bedrijfsrevisor KPMG. Het resultaat? Nooit eerder kregen we zo’n exclusieve kijk op de geldreserves van een monopolievakbond, en op de manier waarop de uitbetalingsinstellingen misbruikt worden om geld in eigen zakken te stekken.

Ongelooflijk maar waar: hoewel een uitbetalingsinstelling van de vakbond zo'n 14 euro per uitbetalingstransactie voor de werkloosheidsuitkering krijgt, blijkt de betalingsinstelling van de liberale vakbond ACLVB in 2007 toch 2 miljoen euro verlies te hebben gemaakt. Marie-Rose Morel wees erop dat de instellingen die de vergoedingen namens de vakbond uitbetalen, liefst honderd (!) keer meer vragen dan een privé-instelling. Volgens de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) rekenen de vakbonden 14,35 euro per transactie aan, tegen 0,13 euro bij een private onderneming. Voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen krijgen de drie grote vakbonden jaarlijks een ‘administratievergoeding’ van de overheid ten belope van meer dan 130 miljoen euro. Begrijpe wie kan…

Dat de vakbond officieel ‘verlies’ lijdt, hoeft niet te verbazen. Zo heeft de uitbetalingsinstelling van de liberale vakbond 900.000 euro ingeschreven voor de huur van gebouwen, terwijl de meeste uitbetalingskantoren in de gebouwen van de vakbond zelf zijn gevestigd. Een ander voorbeeld is de personeelskost: die is met 20% gestegen (tot 10 miljoen euro), terwijl de werkloosheid in 2007 is gedaald, en er dus in theorie minder mensen nodig zijn om de vakbondsadministratie te doen…

Volgens Marie-Rose Morel zijn twee conclusies mogelijk: als de cijfers kloppen, kan de vakbond niet anders dan het Vlaams Belang-pleidooi te ondersteunen om deze zwaar verlieslatende activiteit over te dragen aan de overheid. Indien de cijfers niet kloppen, gebruikt de vakbond de kosten voor de uitbetaling van de werkloosheidssteun om de eigen werking te financieren.


Volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer en senator Jurgen Ceder verduidelijkten dat de acties van de vakbondscel niet tegen de gewone vakbondsmilitant zijn gericht. Wel integendeel: het is de vakbondselite die het huidige vastgeroeste monopolie misbruikt om er zelf beter van te worden. De Vlaams Belang-parlementsleden kondigen alvast een reeks initiatieven aan. Volgende week zal het Rekenhof worden gevraagd om een grondig onderzoek te voeren naar de financiering van de uitbetalingsinstellingen. Daarnaast eist het Vlaams Belang de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het financiële gesjoemel van de kleurvakbonden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Klik
hier voor de resultatenrekening 2007 van de ACLVB-uitbetalingsinstelling. Bovenaan (I.A.) staat de ruim 11 miljoen euro belastinggeld, gekregen als 'administratiekosten' om werkloosheidssteun uit te betalen. Onder Bedrijfskosten (II.C.) ziet men dat meer dan 10 miljoen wordt uitgegeven aan personeel (een forse stijging tegenover 2006, zie kolom rechts) en dit terwijl het aantal werklozen daalt, m.a.w. meer betaald personeel voor minder werk. Op die manier wordt de eindrekening zwaar negatief (zie onderaan XI: -2,8 miljoen euro).

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fortis-bonussen

 

Toen Gerolf Annemans donderdag in de Kamer aan Leterme vroeg of er nog lijken uit de kast zouden vallen, kreeg hij ten antwoord dat dit waarschijnlijk zou zijn. Leterme moet ongetwijfeld op dat ogenblik weet hebben gehad van de combine bij Fortis over een 2.000 bonussen die 'beloofd" zijn door de directie op 5 oktober, de dag van de overname.

Het gaat over een specifieke afdeling (zelfstandig ?), Fortis Investment, die zich bezig houdt met het samenstellen en beheren van beleggingsfondsen. Hoe die fondsen momenteel verlopen, zullen we beter niet weten.

Volgens de geruchten die links en rechts opgevangen worden, zouden de circa 2.000 medewerkers een gemiddelde bonus  ontvangen van € 40.000, in totaal is dat ruw geschat een uitgave van 80 miljoen euri en zulke bedragen rekenen wij graag terug in franken : 3,2 miljard.  Een meeruitgave ten laste van het bedrijfsresultaat van Fortis, wat wil zeggen hoe lager de winst zal zijn, hoe kleiner het dividend, als er al een dividend zal uitgekeerd worden.

Zeer velen vinden het terecht schandalig dat een bank, die niet langer op eigen benen kan staan en moet rechtgehouden worden met belastingsgelden, bonussen uit zou reiken ten bedrage van meer dan 3 miljard frank.  Zeker als de bank deze beslissing bewust  vlug-vlug genomen heeft voor haar overname om het personeel te paaien en de overnemer voor een voldongen feit te plaatsen.

Dat is één aspect van de zaak : de louche manier van werken bij Fortis tot op het laatste ogenblik.  Wie weet trouwens wat Lippens en anderen nog hebben uit de brand gesleept ?  Heeft Lippens en anderen recht op een vertrekpremie ?  Heeft hij recht op aandelenopties ?  Hij zal er trouwens nu niet ver mee springen, maar principieel moet de vraag gesteld worden.

Het andere aspect van deze affaire is de manier waarop Leterme & C° zijn tewerk gegaan als onkundigen inzake overnames en meer specifiek overnames van banken, een niet alledaagse transactie.  We hebben het hier al gemeld, dat de belgische onderhandelaars doodmoe waren en uiteindelijk beslist hebben aan hand van een simpel A4-tje om een deel van Fortis door te verkopen aan de Nederlandse staat.  Zélf hebben zij Fortis overgenomen zonder inventaris, zonder actuele balans of resultatenrekening, gewoon op basis van woorden en gezegdes en een sporadisch papiertje.  Hoe kan de regering in die voorwaarden geweten hebben welke verplichtingen er open stonden, welke schulden er waren op korte of lange termijn, welke verbintenissen, enz. ? 

De verontaardigign van de burgers over de huidige ontdekking van de Fortis-bonusen is een evidente reactie.  Laten we echter niet de mantel der vergeveningsgezindheid spreiden over Leterme en Reynders : zij hebben zich veel te impulsief in dit avontuur gestort en komen nu met verontwaardigde gezichten allerlei zaken op het spoor die ze hadden moeten weten bij de ondertekening.  Sorry, dit is Grotemensenland.

Een principe-overeenkomst met staatsgarantie had voorlopig kunnen volstaan in afwachting van een volledige inventaris en audit van de boekhouding.

Benieuwd wat er nog uit de afvalkokers zal nederdalen over onze betalende hoofden. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even wat financieel nieuws tussendoor

 

Rond het middaguur zitten de Europese beurzen royaal met fikse verliezen van meer dan 6%.  En de futuremarkt in New-York (die dag en nacht geopend is) ziet er weinig hoopvol uit.

U kan nu in Brussel (en Amsterdam) een Fortisje krijgen voor € 0,88 en een Dexiaatje voor net geen € 4. Dit zijn applausprijzen en we zijn tenslotte allemaal aandeelhouders geworden.

Eén wijsheid blijft overeind als een koe in de wei : tegenover elke aandeelhouder, die al dan niet in paniek verkoopt, staat een glimlachende koper, die denkt de zaak van zijn leven te doen. Een Fortisje van 88 cent was twee jaar gelden 35 euro waard.  Ha, dat waren nog eens tijden, toen graaf Lipmans schitterde en flikkerde als een diamant in de kroon van de laatste keuning van het land B.

Ernstig nu :  (ook voor diegenen die onze tussendoorse beursberichten maar niks vinden).  De bedrijven uit de Bel20 index zakken dermate diep weg met hun koersen, dat ze erg kwetsbaar worden voor overnames. 

Wat zou de federale minister van economie,  Vincent Van Quickenborne hierover denken ? Of is dat meer een vraag voor de ultra-liberalen van LDD?  Zouden zij misschien heel de Bel20 nationaliseren ?  

Opgelet, deze lage beurskoersen bieden unieke kansen om bedrijven te zien overkopen door buitenlandse concurrenten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie : uw corrupte vriend

 

Wij zijn blij dat we hier elke dag een  honderdtal  lezers uit Nederland mogen ontvangen.  Wat zij precies over ons denken, weten we niet maar hopelijk zijn er een aantal die zullen inzien dat belgië niet alleen het land is van lekker eten en vriendelijke mensen, maar ook de thuisplaats van een verzameling arrivisten en graaiers, die niet zouden misstaan in Zuid-Italië. Hoe hoger de functie, hoe groter de hebzucht en het misprijzen voor de maatschappij.
 
De Brusselse politie wordt sedert 1 september 2008 geleid door hoofdcommissaris Guido van Wymersch.  Na 30 jaar carrière stapte eind juli de 60-jarige flik Van Reusel op, een man die in functie het Heizeldrama nog heeft meegemaakt, zijn grootste professionele nachtmerrie. Op 29 mei 1985 kwamen tijdens de voetbalmatch Juventus Turijn-Liverpool 39 mensen om het leven en waren er 200 gewonden.  Het is wellicht daar dat Van Reusel ervaren heeft, dat politici in dramatische omstandigheden angsthazen zijn die hun verantwoordelijkheid ontvluchten.  Zolang alles goed gaat, staan ministers e.a. op de eerste rij om applaus in ontvangst te nemen, als er doden vallen, is het de schuld van anderen.
 
Guido Van Wymersch
 
De heer hoofdcommissaris Roger van Wymersch
 
De nieuwe Brusselse hoofdcommissaris is op minder dan twee maanden tijd in opspraak gekomen en niet zomaar door een hatelijke journalist maar met verslagen van het comité P, de instantie die de politiediensten controleert.  Van Wymersch was voordien adjunct-directeur bij de algemene politie-inspectie en daar heeft hij een examenuitslag vervalst van een kabinetsmedewerkster van minister Dewael.  Christa Debeck, een liberaal bestuurslid uit het Brusselse dong mee naar de nieuwe functie van auditeur-adviseur.  Even later zou zij dan verder kunnen opstoten in de hiërarchie.  Haar examen was echter onvoldoende en Van Wymersch heeft  dit gewijzigd in "goed".  Zo doet men dat bij de onkreukbare  politie. 
 
Of Van Wymeersch gehandeld heeft op vraag vàn, of uit eigen initiatief is niet duidelijk.  Hij heeft zich alleszins opgesteld als een dienstbaar sujet aan de partijpolitiek, uiteraard met het oog er zelf beter van te worden.  De zaak van Christa Debeck is inmiddels "in onderzoek". Ik vraag me af wat er nog verder moet onderzocht worden als iedereen de ware toedracht kent.
 
De verantwoordelijke minister, Patrick Dewael zweert bij hoog en laag dat hij van niets wist en dat hij misleid werd door zijn medewerkers.  Eentje heeft ontslag genomen en daarmee is de kous af, denkt Dewael.  Zijn redenering dat hij niet alles kan weten, klinkt zo vals als de eerste repetitie van de dorpsfanfare.   Wat is ministriële verantwoordelijkheid ?  Lintjes knippen, naar de meisjes lonken ?
 
Om de functie van Brussels hoofdcommissaris te kunnen krijgen heeft Van Wymersch weer eens geknoeid, ditmaal ten eigen voordele.  Er waren twee kandidaten en toen bleek dat de schriftvervalser nummer twee stond ,heeft hij zichzelf op nummer één geplaatst. Zo simpel is dat, bij de onkreukbare politie.
 
Intusen is er sprake van nog meer gesjoemel, namelijk pv's die zouden verdwenen zijn met betrekking tot de benoeming van directiesecretaresses.
 
De heer burgemeester van Brussel
 
 
Dewael eist een onderzoek tegen Wymeersch maar nu verschijnt de Brusselse burgemeester, Freddy Thielemans (franstalige socialist) ten tonele.  Thielemans heeft jarenlang met Van Reusel een amicale relatie gehad : de twee gingen regelmatig op stap in fijne gelegenheden waarover ettelijke smakelijke anekdotes de ronde doen in het milieu.
Op vlak van ordehandhaving voerde de hoofdcommissaris stipt uit wat de burgemeester politiek goed uitkwam.  Tijdens de fameuze pro-belgiëmars steeg het aantal deelnemers plots van 13.000 naar 35.000.  Als Vlaams-nationalisten vreedzaam op straat komen in hun hoofdstad, mept de hoofdstedelijke politie ze als volleerde SS-ers tegen de grond. 
De burgemeester weigert maatregelen te treffen tegen zijn nieuwe hoofdcommissaris Van Wymeersch, want "deze heeft al bewezen bij betogingen een goed leider te zijn".  Hij heeft het dan ongetwijfeld over het brutale optreden bij de herdenking van de anti-islambetoging op 11 september laatstleden.
 
 
11 september 2007 : Frank Vanhecke op bezoek in Brussel. Op de achtergrond (met groene sjaal) een Italiaans Euro-parlementslid dat ook flink zal aangepakt worden.
 
Het is overduidelijk wat hier aan de hand is : Thielemans moet zich in zijn multiculurele jungle die Brussel is, handhaven en daarvoor heeft hij een gewillig ordehandhaver nodig.  Een man die het niet nauw neemt met wetten en reglementen, is uitstekend geschikt als hoofdcommissaris.
 
De federale politie in het land B wordt geleid door Fernand Koekelberg, die recent in opspraak kwam omdat hij twee dames tegen de reglementen in, gepromoveerd heeft.  De zogenaamde canapé-benoemingen.  Ook hier heeft Dewael zijn verantwoordelijkheid afgeschoven, alhoewel beweerd wordt dat hijzelf aangedrongen had om de dames te bevorderen. 
 
 
De directeur generaal van politie, Fernand Koekelberg  en de minister van binnenlandse zaken Dewael.
De een kijkt links, de ander rechts : zo is ook het beleid
 
 
Dit land is niet een klein beetje corrupt, dit land wordt geleid door beunhazen, opportunisten, graaiers en schriftvervalsers die als puntje bij paaltje komt, onveranderlijk alles ontkennen. 
 
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren wel, vandaag niet, morgen zien we wel : Draaimolen LDD

 

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker gaat geen zusterpartij lanceren in Wallonië. Hij verwelkomt wel het initiatief van Rudy Aernoudt die een nieuwe partij wil lanceren in Wallonië.Dat schrijft Le Soir vrijdag. 'We komen op de meeste vlakken overeen, vooral op sociaal-economisch vlak. Maar onze meningen lopen uiteen op het vlak van de toekomst van België. Ik ben een confederalist...', aldus LDD-frontman Dedecker.

Het feit dat Aernoudt bij de federale verkiezingen van 2011 met een gemeenschappelijke lijst van Walen, Brusselaars en Vlamingen wil opkomen, noemt Dedecker 'een onmogelijke droom'.

***

Als Dedecker uitspraken doet die beginnen met  "Ik ben ..." dan moeten wij altijd lachen en zijn we nieuwsgierig.  Dedecker zegt nu dat hij "confederalist" is. Toen met Bart Dezwever samenzat in hun kortstondige affaire, was hij "Vlaams-nationalist" Voorheen bij de VLD was hij "liberaal" en sedert hij  zijn eigen partij in het leven heeft geroepen, is hij "superliberaal" die en passant de banken nationaliseert. 

 

Wij wachten op het verlossende woord van Jan-Maria de Dubbeldekker : "Ik ben een cameleon".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U bent uitgenodigd bij onze collega in Nederland , de heer Boilingpoints

 

Darten in Gouda.

oktober 23, 2008 by boilingpoints

 

http://boilingpoints.wordpress.com/

Klikken op de grijze vlek

 

U verneemt alles over de nieuwe sportbeoefening van onze hangende jongeren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend

 

De Grote Orion Nevel, een gas en stofnevel, waarin ettelijke kleine zonnestelsels verborgen zitten.

The Great Nebula in Orion, also known as M42, is one of the most famous nebulae in the sky. The star forming region's glowing gas clouds and hot young stars are on the right in this sharp and colorful two frame mosaic that includes the smaller nebula M43 near center and dusty, bluish reflection nebulae NGC 1977 and friends on the left. Located at the edge of an otherwise invisible giant molecular cloud complex, these eye-catching nebulae represent only a small fraction of this galactic neighborhood's wealth of interstellar material. Within the well-studied stellar nursery, astronomers have also identified what appear to be numerous infant solar systems. The gorgeous skyscape spans nearly two degrees or about 45 light-years at the Orion Nebula's estimated distance of 1,500 light-years.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onbeschofte Duitse minister

 

 

 

Met Napoleon de Gucht hebben wij een fameuze staatsman op Buitenlandse Zaken, een man die schimpt, scheldt en brult en tegelijk respect opeist van heel de Weireld en zeker van de eigen onderhorigen, mestkevers incluis. Het blijkt nu dat hij concurrentie heeft en dat de Teutonen een exemplaar bezitten dat zich ook terdege inspant om de wereld te verbazen.  Het exemplaar heet Peer Steinbrück en is socialist. De onze is liberaal maar dat is niet meer dan een etiket. 

 

Peer liet zich onlangs opmerken door in der Spiegel een voorspelling te doen over de weireld nà de financiële crisis. De VS zijn dan van de kaart geveegd als wereldmacht en er komen nieuwe evenwichten tot stand met China, India en de Arabische landen als Topnaties.  Peer is blij met dat vooruitzicht want de Europese banken zullen onderworpen worden aan staatscontroles en dat vindt Peer fijn : als hij niet over de wereld zal heersen, dan zou hij graag wat brokkelen in de bankwereld, Pèèr de visionèèr wordt bankmanagèèr.

 

Ach, misschien heeft de man wel een punt, wie kent de toekomst ?  Vorige generaties werden om de zoveel jaren geplaagd door oorlogen, nu wordt de mensheid overvallen met financiële crisissen die de wereldmachten door mekaar schudden als flitsende ballen op het snookerlaken. Trouwens oorlogen zijn niet verdwenen.

 

OP 21 oktober ll. was Peer Steinbrück in Parijs, een oud ideaal van vele Teutoonsche Leiders over de Zamps Elysées marchieren und flanieren.  En daar liet hij zich weer eens gaan op een bijeenkomst van de OCDE (Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling). Bij het bespreken van de financiële crisis kwam zijdelings de situatie van het fiscaal autonome Zwitserland in het vizier. CH is géén EU-lid, maar staat erg onder druk om via samenwerking zijn eilandpositie in het hart van Europa op te geven en de Duitse financieminister loste volgende fraaie zin : "Wij, Europeanen moeten de Zwitsers niet alleen een wortel voorhouden, maar ook dreigen met de stok".

 

Die uitlating  heeft in het  confederale Alpenland felle reacties uitgelokt, ondermeer van de grootste partij de SVP/UDC, die met 30% van de stemmen een duidelijk signaal aflevert van de eigen compromisloze  Zwitserse identiteit.   Duitsland is een buurland met wie nauwe betrekkingen bestaan op vele vlakken en dat uitgerekend een minister van die staat zich dergelijke taal veroorlooft, zegt veel over de mentaliteit binnen de Unie : "Wie niet in onze wortel hapt, krijgt van de stok".

 

Onder de titel "Een onbeschofte Duitse minister" maakt SVP/UDC brandhout van de pogingen van de EU om het Alpenland binnen te halen.  Volhouden, Zwitserland !  Dit Euronazië is ook niet onze wens.

 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goddelijk nieuwtje

 

In Londonistan, de hoofdstad van het Verenigd Islamitische Koninkrijk worden de dubbeldekkers graag gebruikt voor allerlei reclameboodschappen.

Meestal zijn het commerciële slogans die merken en waren aanprijzen en heel soms sieren ideële of godsdienstige mededelingen de rode buszijkanten.  De kerk van Engeland roept op om de duivel te verjagen, en de moslims blijven natuurlijk niet achter en flikkeren enkele spaghettisliert-tekens tegen de wand, mooi afgeboord met kromzwaarden, opdat we het niet zouden wagen er mee te glimlachen.

Geen hond laat zich door die reclame bekeren maar wie kent de verdoken invloed van publiciteit op onze hunkerende en gekneusde ziel ?

Dat moeten ook sommige Londense atheïsten gedacht hebben, want nu zullen zij ook reclamepanelen aanbrengen op de autobussen. Dit is geen grap maar het wijst wel op het soort onzekere verdrinkingsmaatschappij waarin wij op zeer korte tijd terechtgekomen zijn.  Vandaar ook de toename in UFO-meldingen alom, aankondigingen die het einde van de wereld inhouden en voorbereiding op mogelijke contacten met buitenaardse beschavingen. 

Als er buitenaardsen zijn die ons in het oog houden, zouden ze wel goed gek zijn om contact te zoeken met deze bezopen bende.

Er is waarschijnlijk geen god. Stop met je zorgen te maken en geniet van je leven

Bron : dit nieuwtje komt via Fox News

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck gelooft in klimaatwijziging : AAaRGH ...

 

Mario_gr.jpg

@ www.geenstijl.nl

en dank aan Mario AAaRGH, een landgenoot


23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD wil meertalige verkeersborden

 

VB ziet meertalige verkeersborden niet zitten

Het Vlaams Belang reageert "verontwaardigd" op het voorstel van Open Vld rond meertalige verkeersborden. "Hiermee zou de eentaligheid van Vlaanderen definitief op de helling gezet worden", luidt het.

Als het van Open Vld afhangt, komen er in gans het land meertalige verkeersborden. De vele buitenlandse bestuurders op onze wegen, begrijpen de boodschappen op onze borden vaak niet.

Boodschappen in het Engels bijvoorbeeld zijn echter strijdig met onze taalwetgeving. Open Vld'ers Guido De Padt, Sabien Lahaye-Battheu en Bruno Steegen dienen daarom een wetsvoorstel in dat meertalige verkeersborden wettelijk moet mogelijk maken.
Het Open Vld-voorstel botst op felle weerstand bij Vlaams Belang.

"Ontnederlandsing"
"Wanneer de overheid zelf systematisch haar boodschappen naar het publiek meertalig maakt, zal kort nadien ook de hele private sector dezelfde weg volgen en wordt het openbare leven in Vlaanderen binnen de kortste keren grotendeels ontnederlandst. Hiermee zouden we 70 jaar terugkeren in de tijd", luidt het.

Volgens Vlaams Belang toont het Open Vld-voorstel aan dat de Vlaamse liberalen "in de verste verte niet geïnteresseerd zijn in de verdediging van het Nederlandstalige karakter van Vlaanderen en evenmin in het aanmoedigen van anderstaligen om Nederlands te leren" (belga) @ HLN

***

Waarom moeten er in Vlaanderen meertalige verkeersborden komen ? Zie je dat ergens in de buurlanden ?  Bovendien zou het veel wijzer zijn, de jungle van bestaande verkeersborden degelijk te controleren en ze  in overeenstemming te brengen met mekaar zodat iedereen er baat bij vindt.  In het land B zijn de vele wegaanduidingen nog lamentabeler aangebracht als in italië.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lange Wapper op de lange baan - Burgemeester Slaapmans afwezig.

 

Dat krijg je als je ingaat op allerlei drukkingsgroepjes die terug naar de Middeleeuwen willen met kar en paard. En burgemeester Slaapmans is afwezig zoals altijd als er beslissingen moeten vallen.

Dirk Van Mechelen: "Krediet Oosterweelverbinding onmogelijk"

23/10/2008 10:00

De constructie rond de Oosterweelverbinding staat onder druk. Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD): "Laten we realistisch zijn. We vinden in deze rijden van crisis geen enkele bank om dit mastodontproject te financieren . Daarom moet de ministerraad alternatieven onderzoeken om het Antwerpse Masterplan te betalen."

Het Masterplan bestaat uit een aantal maatregelen die de logistieke en maritieme infrastructuur, het openbaar vervoer en de spoor-, water- en autowegen in de Antwerpse regio moeten verbeteren. Ook de Oosterweelverbinding behoort tot dit plan, dat in totaal 3,5 miljard kost. De financiering moet deels gebeuren door tol te heffen op een nieuwe tunnel onder de Schelde, net als in de Liefkenshoektunnel.

Noriant, een consortium rond CFE, Cordeel en Besix, is de "preferred bidder", waarmee bouwheer Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel de definitieve onderhandelingen voert. Die staan op een laag pitje, omdat de Vlaamse regering besliste een onafhankelijke studie te laten uitvoeren over de Oosterweelverbinding, nadat er nogal wat publieke consternatie ontstond over een brug over Antwerpse woonwijken. Pas in februari worden resultaten verwacht van deze studie.

In principe had Noriant in september een vergunning moeten krijgen voor de werken, maar die werd uitgesteld. Noriant en BAM hadden ook een lening van 2 miljard euro moeten vinden voor de financiering van de Ooosterweelverbinding. Minister Dirk Van Mechelen liet woensdagavond in Antwerpen op een bijeenkomst van logistieke organisaties verstaan dat dit moeilijk zou worden. Na een vergadering met de BAM, eergisteren, werd besloten dat er dringend alternatieven moeten worden gezocht.

In een gesprek met Trends zegt Van Mechelen: "De volgende maanden vind je geen enkele bank die eventjes 2 miljard wil ontlenen. Daarmee komt de constructie onder druk te staan. We moeten alternatieven vinden." Medewerkers van de minister denken dat een staatswaarborg een uitweg kan bieden. "Desnoods moeten de deelprojecten van het Masterplan apart gefinancierd worden", klinkt het. "Dat de hele structuur moet herbekeken worden, is dan onvermijdelijk."

@ Knack

***

En waar is de grote asbest-held, Karel Vinck, die voorzitter is gebombardeerd om de zaak van de Oosterweelverbinding uit het slop te halen ? Kan Noël Slangen niet voor zwarte kredieten zorgen ?  Hij is er altijd als de kippen bij om opdrachten voor BAM uit te voeren. Wat een bende knoeiers bij mekaar.

Men zal vooral opgelucht zijn om dit project te kunnen uitstellen tot na de verkiezingen van juni 2009.  Er is een grote verdeeldheid onder de bevolking en de partijen die het initiatief namen zijn geschrokken van de reacties.  In dit voor gans Vlaanderen (en niet alleen Antwerpen) zeer belangrijk mobiliteitsdossier is het overduidelijk welk een zwak figuur burgemeester Janssens is.  Die man ontwijkt elke confrontatie en als hij er niet onderuit kan, betoont hij nooit de moed van zijn overtuiging.  Concertjes en bals populaires inrichten met Amerikaanse liedjes dat is prima aan hem toevertrouwd en projecten laten uitvoeren met Europese of andermans centen, no problemo. Schimpen op Filip Dewinter, dat loopt ook vlotjes maar o wee, als er tegen de stroom in moet gevaren worden, laat Slaapmans het afweten. Het is allemaal erg doorzichtig en Van Mechelen is nooit anders geweest dan een trouwe uitvoerder van de beslissingen in de Vlaamse regering van de wensen van tjeven en socialisten.  Toen de brave liberaal één keer beslist had om een begrotingsoverschot terug te geven aan de burgers, moest hij vlug-vlug die mededeling intrekken.  Helaas hebben wij de uitvoerende  politici die we niet verdienen, de vrouwen en de mannen zonder ruggengraat en zonder overtuiging, de belovers, mooipraters en amateurs. Als er een uitzondering tussenloopt, wordt ze vlug weggepromoveerd, zoals Berx.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa

 

Hij zal weten wat het kost, de hoofdredacteur van de Rode Morgen, Herr Klaus von Isacker, om het hoofdartikel uit zijn kwaliteitsgazet in de Kamer te laten voorlezen ... De meeste kamerleden beperken zich tot het aanhalen van een stuk, desnoods de naamvermelding van de krant maar ditmaal bestond een volksvertegenwoordigster het in haar maidenspeech een gans hoofdartikel voor te lezen. Niet alleen een nieuwe webstek, maar ook een nieuwe publicitaire aanpak bij de pastoors van de linkse parochie.

Els de Rammelaere, de dochter van haar VU-papa uit Roeselare, is kamerlid en zij was de vragenstelster over het politie-informatienet waar wij het daarstraks al over gehad hebben.  Op het laatste had zij wel de naam van de auteur mogen toevoegen, maar ze vergiste zich met de titel van het stuk : Big Brother. Dat zal Yves Desmet minder graag hebben. 

In de perstribune stond ditmaal de hoofdredacteur van Het laatste Nieuws zijn nerveuze spanningen af te reageren op de kijkers. Vanderkelen is een échte vent : hij kan maar een ding tegelijk.  Hij moet luisteren naar de vervelende tussenkomsten van kamerleden en tegelijk aandachtig volgen wat vinnig Lindaatje uitspookt met haar tafelgasten.  En dat is té veel voor één man : "Sorry, er is te veel lawaai" riep hij op zeker moment wanhopig uit, toen hij niet kon antwoorden op een spitsvondige vraag van het kleine zwartje die Peter van Velthoven op haar barbecue had laten zweten.

 "We zullen zelf eens luisteren" haalde ze de liberale gazettenschrijver  uit de penarie.  Aan de microfoon stond een soort Franse charmezanger met een knalblauw pak zich druk te maken over de  politiebezigheden.  De vrouwelijke tolk, die duidelijk Franstalig is, heeft een afschuwelijk egale zeurstem zonder de minste intonatie noch kleur, het zou best de zuster kunnen zijn van de premier, hij een bleke huid, zij een bleke stem, maar dat is het soort eentonig gezaag dat Vanderkelen kan volgen. Als het crescendo gaat, haakt hij af, hij kent ook niet goed het verschil tussen off the record en on the record. Bart Dewever kan er van mee praten van dat laatste.

Zou het niet makkelijker zijn om de Vragenuurtjes te laten opvullen door de politieke commentatoren van de kwaliteitskranten die hun beste stukken komen voorlezen ? Nonkel Kruk kan dan antwoorden met iets dat hem door het hoofd schiet of wat hij graag kwijt wil.  Over de visvangst, de jacht, de bronst bij het huisvee, de handige knepen bij het Monopolyspel om niet in de gevangenis te geraken.

Zolang hij maar besluit met "Het beste voor de mensen".  En Villa Politica kan omgedoopt worden in "Vormingsinstituut voor Lichtgelovige Lieden" voorgesteld door lichtvoetig Lindaatje.

Savat

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!