Angeltjes
04-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon, het leugenaartje

 

- Karel De Gucht reageerde vrijdag volgens Humo bijzonder furieus op de anonieme klacht bij de CBFA die hij pure laster vindt. Hij ontkent dat hijzelf noch het bedrijf waarin hij participeert Fortisaandelen bezit. Wel heeft een familielid aandelen verkocht, maar daar was de minister niet van op de hoogte.

- "Mijn vrouw en haar broer beheren samen een pakket Fortis-aandelen dat eigendom is van hun moeder. Daarvan zijn er inderdaad aandelen verkocht, maar ook met die beslissing heb ik niets te maken", citeert het blad de minister
.

Inmiddels heeft de furieuze toegelicht dat zijn vrouw (en haar broer) 2.000 Fortis aandelen hebben verkocht op vrijdag 3 oktober. Wat een toevalstreffer.  Net enkele uren voor Leterme officieel aankondigde dat Fortis verkocht zou worden en het aandeel geschorst zou worden op de beurs voor meer dan een week.  Madame de politierechter bezit waarschijnlijk paranormale gaven, zoals Ingeborg Sergeant.  Dàt zal het zijn.

Er zijn niet alleen "mijn vrouw en haar broer" maar tevens "een familielid".  Dat kan niet anders dan ook  een paranormaal begaafde zijn.  Dat moet nogal wat zijn in die familie : iedereen weet alles van iedereen zonder dat er een woord gewisseld wordt. Communicatie langs de zenders van Ingeborg.

Dat op die verkoop van 2.000 stuks een groot verlies is geleden (gekocht aan € 22.50 en verkocht aan €  5.50) wordt door het armtierige gezin terloops medegedeeld als rechtvaardiging.  "Kijk eens, welk een financiële ramp ons getroffen heeft..."  Toppunt van onwaarschijnlijke schijnheiligheid : op maandag 6 oktober heeft madame De Gucht in een radioprogramma een  smeekbede gelanceerd voor aandacht "voor de kleine Fortis-beleggers met enkele honderden of misschien wel enkele duizenden aandelen". Je kan dit bericht nalezen op de webstek van de VRT en het geluidsfragment beluisteren.  

Hoe zit het nu met het bedrijf waarin de kleine poenpakker participeert ?  Moet hij dat niet aangeven, of is het een vergetelheidje ? Hierna het officiële lijstje van de cumuls (met dank aan Jeanine voor de hulp) of is de natuurlijke persoon Karel de Gucht in dienst van een eigen vennootschap die hém uitstuurt in zijn diverse mandaten ?  Dat zou pas fraai zijn ! Dat zou ook kunnen betekenen dat strikt juridisch niet De Gucht verantwoordelijk is voor zijn politieke daden maar wél die vennootschap ... Wij durven dit bijna niet geloven. Eenzelfde fenomeen heeft zich voorgedaan bij de VRT, ten tijde van de interim-periode die opgevuld werd door de liberaal Piet van Roe. Het is pas na een aantal geruchten op internet (we blijven bescheiden) dat in de officiële verslagen de naam van de vennootschap van Van Roe is verschenen.  De enige bedoeling van dergelijke constructies is louter en alleen de fiscale en sociale verplichtingen omzeilen. Een minister die zoiets zou opzetten ?  Neen, dat kan niet.

De Gucht Karel

Berlare (Gemeente) Gemeenteraadslid Bezoldigd

Federale regering, Buitenlandse Zaken Minister Bezoldigd

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Bestuurder Bezoldigd

Politiezone Berlare/Zele Lid van de politieraad Bezoldigd

VLD Lid nationaal bestuur Niet bezoldigd

Docent Bezoldigd

Hij heeft ook nog een tijd in de Raad van Bestuur van Dexia vertoefd (dat is voor vele politici een fijn toevluchtsoord in moeilijke momenten) 

 

Karel De Gucht en Mireille Schreurs bezochten gisteren met koningin Paola de Taj Mahal in India. isopix

Sympathieke trio  gesignaleerd in New Dehli

Treffend voor het karakter van Napoleon is volgende passage die we aantroffen bij de VRT :

Hij vindt het ook ongehoord dat hij door journalisten wordt lastiggevallen met "allerlei fantastische beweringen van een anonieme bron en dat ik bovendien gedwongen word om vragen te beantwoorden alsof ik voor een onderzoeksrechter moet verschijnen"

Dat zegt de kerel die zelf in de meest diverse omstandigheden mensen afsnauwt, toeblaft, belachelijk maakt en behandelt als uitschot. 

De klacht is neergelegd, zoveel is zeker. Napoleon heeft zichzelf met zijn verklaringen al flink tegengesproken niettegenstaande zijn gebruikelijke branie heel wat minder overtuigend klinkt.

Gaat dit geval in de doofpot verdwijnen ? De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) heeft alleszins de taak en beschikt over de mogelijkheden om bij Fortis de vereiste documenten na te kijken en het personeel te ondervragen. De Gucht beschouwt zichzelf als het slachtoffer van een politiek complot, een poging om hem te beschadigen. De Loge zal zich echter over de profiteur ontfermen en de doofpot-operatie wordt op dit ogenblik ijverig voorbereid. Ik denk dat 's lands belang zal ingeroepen worden.

En hoe zou het zitten met andere ministrabele figuren ?  Zijn er nog para-normaal begaafden ?

Ray

Pst, pst  : om mogelijke misverstanden te vermijden. Wij hebben nooit een rekening, een product, laat staan een aandeel of een optie van Fortis bezeten of van de vroegere Generale Bank.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein-Day today ?

 

barakmen.jpg

Is dit Hip of is het Hup ?

Als Obama als president wordt betekent dit hardere deportaties van illegalen, meer personeel om grenzen te controleren, meer deportaties, meer anti-terreurmaatregelen, meer manschappen in Afghanistan en voorlopig nog geen terugtrekking uit Irak. Meer controles op illegalen op de werkvloer. En natuurlijk meer belastingverlagingen ten koste van infrastructuur en onderwijs.  Bij de rode staatszender weet men dit nog niet.  De Droeve Man, onze correspondent ter plaatse, zwijgt erover in alle talen uit nagstdat hij onmiddellijk teruggeroepen wordt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN-bemiddeling in Oost-Congo

 

 
Deze flinke en goed doorvoede mevrouw, Jendayi Frazer is als VN-afgevaardigde op bezoek in Goma (Congo) om de toestand aldaar te bespreken.  "En wat schaft de pot ?" was een van haar eerste vragen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en heelkundige missers : héél AAaRGH ...

 

c-690%2C-missers-2.jpg

@ www.geenstijl.nl


03-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanheckes onschendbaarheid zo goed als opgeheven
Onschendbaarheid Vanhecke (Aangepast om 20.02u)


    03.11.2008 17.09u - Deze avond stemt de bevoegde commissie van het Europees Parlement over het verzoek tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke. De stemming vindt plaats achter gesloten deuren. Zoals bekend, was het Justitieminister Vandeurzen (CD&V) die het Europees Parlement verzocht om Frank Vanhecke te kunnen vervolgen wegens een vermeende inbreuk op de Belgische racismewet.

Hoewel Frank Vanhecke zelf nog steeds geen inzage krijgt van het verslag dat ter stemming voorligt, blijkt uit officieuze bronnen dat de Duitse verslaggever Klaus-Hainer Lehne de Commissie verzoekt om de onschendbaarheid van Frank Vanhecke straks wel degelijk op te heffen. Uit dezelfde bron blijkt dat de verslaggever stelt dat het uitgeverschap van tijdschriften niet onder de normale werkzaamheden van een parlementslid valt, en bijgevolg niet per definitie beschermd wordt door onschendbaarheid. Een zeer merkwaardige redenering, aangezien in april 2007 een Duits Europarlementslid van Turkse afkomst wél onschendbaarheid genoot, hoewel hij door het Belgische gerecht werd gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij een ontvoering. Het is nog maar de vraag of zulks dan wel tot de ‘normale werkzaamheden van een Europees Parlementslid’ behoort.

De verslaggever zou wel constateren “dat bekend is wie het betreffende artikel geschreven en gewijzigd heeft en dat de betreffende personen in België woonachtig zijn. Dat betekent dat de heer Vanhecke wellicht naar Belgisch recht een volledige verweermogelijkheid heeft.” Daarmee erkent het Europees Parlement dat de Belgische Grondwet stelt dat de uitgever niet kan vervolgd worden als de auteur bekend is - maar merkwaardig genoeg wordt daaruit een compleet onlogische conclusie getrokken: opheffing van de onschendbaarheid.

Voor onze partij is duidelijk dat een flinterdun en futiel dossier wordt aangegrepen voor een politieke afrekening met de oud-voorzitter van het Vlaams Belang, die in juni 2009 lijstrekker voor het Europees Parlement zal zijn. Men weet immers zeer goed dat zelfs een kleine veroordeling wegens racisme kan leiden tot verlies van politieke rechten, tot onverkiesbaarheid en tot verlies van het politiek mandaat van Frank Vanhecke. België is echt een bananenrepubliek.

20.02u . De commissie Juridische Zaken keurde in de vooravond het ontwerpbesluit goed om de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke op te heffen. Het dossier verhuist nu naar de plenaire vergadering van het Europees Parlement, waar het op 18 november wordt gestemd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis wordt afgeschaft in Oxford

 

 Christmas lights

Traditionele kerstverlichting wordt vervangen door een  verlichte paal van 25 m hoog in de vorm van het zonnestelsel . Dan kunnen de mensen de zon aanbidden.

In het Britse Oxford is het woord "kerstmis" passé. Het stadsbestuur heeft besloten het feest voortaan "winterlichtfestival" te noemen. Het besluit werd genomen om moslims niet voor het hoofd te stoten, maar de moslims zelf vinden het idee belachelijk.

 "Hier ben ik niet goed van. Christenen, moslims,... We kijken net allemaal uit naar Kerstmis", aldus de voorzitter van de lokale moslimraad. "En het is belangrijk om het traditionele kerstmisfeest in Groot-Brittannië te behouden", voegt de plaatselijke rabbi eraan toe.

Het gemeentebestuur zet zijn besluit echter door. De traditionele kerstboom in de stad wordt dit jaar vervangen door een groot "lantaarnspektakel". Deze moet het zonnestelsel voorstellen. "Met de nieuwe naam willen we alle godsdiensten erbij betrekken. In deze periode van het jaar vinden verschillende feesten tegelijkertijd plaats, maar wij willen ze gewoon samen laten doorgaan. Ook al noemt het nu anders, in mijn ogen zullen het nog altijd kerstlichtjes zijn", vertelt vice-burgemeester Ed Turner.

@ Spitsnieuws

Er moet toch duidelijk iets los zitten in de hoofden van een aantal beleidsmensen, om tot zulke waanzinnige oplossingen te komen, om vooral de eigen identiteit uit te wissen uit angst dat deze de vreemdelingen zou schokken.

Het zijn enkele moslims zélf die deze waanzin aanklagen en vinden dat het niet kan ... Zo ver zijn we dus weer.

Als u dit bruggetje volgt, komt u bij de Daily Mail en kan u de talrijke enthousiaste reacties lezen van de Britten.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1082493/Christmas-No-Oxford-dumps-traditional-themes-favour-WinterLight-festival.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen wij u voorstellen : Jean-Jacques, het kindje van Napoleon en Joséphine

 

Normaal spreek je niet over de familie van politici, die behoort tot de privé sfeer. De kleine blaffer uit Berlare heeft zijn kindje Jean-Jacques echter in de politiek geloodst en dat kindje, dat op 9 december 25 jaar wordt (u zal er aan denken, hopen wij) is de jongste senator ooit in de fiere geschiedenis van het land B.

De opvolging is alleszins verzekerd, de gemeenschap zal ook in de toekomst de boterham van de familie blijven verzorgen.  Sedert de laatste VLD-verkiezingen is Jean Jacques ook nog eens nationaal secretaris van de partij.

Dit moet wel een knappe bol zijn : papa is advocaat, en handelsreiziger in betweterij surrealistsiche producten en voorkennis, mama spelt verkeersovertreders en openbare wegpissers streng de les en beiden bezitten ze een extreem hoge kennis van de aandelenmarkt, meer specifiek over het aandeel Fortis. En wat doet senator zonemans ?

De jongste senator ooit (en waarschijnlijk niet de slimste)

Die is verdraaid licenciaat in culturele agogiek.

Pardon ? Culturele agogiek wordt onderwezen aan de Extreemlinkse Universiteit van Brussel en ziehier hoe dit vak aangeprezen wordt :

Heel wat jonge mensen - misschien ook jij - engageren zich tijdens hun vakantie in de speelpleinwerking van de buurt, zijn leider in een jeugdbeweging, zijn actief in het cultureel centrum of de debatclub van hun gemeente of werken mee aan de organisatie van allerlei sociale activiteiten, bijvoorbeeld in een bejaardentehuis.

Met die kwalificatie is JJ aanwezig in de senaat, hij engageert zich graag in een bejaardentehuis, een soort gerontofiel. En wellicht is dat ook de reden dat hij zich bekommert om de uitbreiding van de euthanasie. JJ wil niet dat enkel de oudjes daar kunnen van genieten, maar ook de kindjes en iedereen die het aanvraagt. 

Genereus en menslievend, het zit in de familie. Daarom werden de kennissen van de minister en de rechter ook ingelicht over de nakende esbattementen bij Fortis zodat de vrienden er ook wat aan hadden. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de officiële agenda van Karel de Gucht

 

Op de officiële webstek van de Buza-minister vindt u de diverse activiteiten, rondreizen, persmededelingen, lijst van de landen die eerlang een oorlogsverklaring zullen krijgen, landen die geschikt zijn voor een rustig verblijf in geval van nood, landen die absoluut te mijden zijn wegens té democratisch en tenslotte ook persoonlijke telefoons van de Excellentie. Kijkt u vooral naar 3 oktober 2008

 http://www.kareldegucht.be/

Minister De Gucht veroordeelt de uitspraken van Laurent Nkunda 06/10/2008
Minister De Gucht belt zijn vrouw dat Fortis zal stijgen ; zij begrijpt dalen en verkoopt. 's Avonds is er een diplomatiek incident
 
03/10/2008
Het WFP stelt België als voorbeeld voor zijn steun aan de strijd tegen de voedselcrisis 26/09/2008
Charles Michel doet mee aan de campagne ter bestrijding van geweld tegen vrouwen 25/09/2008
Olivier Chastel in Madrid om het Belgische EU-voorzitterschap in 2010 voor te bereiden - Brussel, 24/09/2008 24/09/2008
   
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog uit het archief : Koen Meulenaere (Knack) over het Fijne Echtpaar uit Berlare

 

Een artikel van enkele jaren geleden uit Knack van de hand van de onovertroffen Koen Meulenaere stellen wij u graagt voor.  Het frist een aantal herinneringen op, het is het zoveelste bewijs van het aparte talent van Meulenaere, het schetst een overtrokken maar daarom niet minder juist beeld van een aantal prominente liberalen en hopelijk wordt het ooit een politiek in memoriam.

MIRA - Koen Meulenaere

Gehoord in TerZake: 'Mevrouw, ik ben een man van mijn woord.' Bart Somers!! Een man van zijn woord! Je gelooft je eigen oren niet. Bestaat er iets ergers dan Bart Somers? Waar ook ter wereld? 'Geheel opgetrokken uit lucht', schreef onze chef-Wetstraat al jaren geleden. Of uit ellebogen, dat zijn wij even kwijt. Maar waaruit hij ook is opgetrokken, als ze op zijn Olympische Spelen de discipline 'liegen' invoeren, pakt Somers goud, zilver, én brons.

Hij ging burgemeester van Mechelen blijven tot 2006, welke andere functie men hem ook zou aanbieden. Dat schreef hij zwart op wit in een boek. Twee dagen nadat het was voorgesteld nam hij ontslag als burgemeester, omdat men hem een andere functie had aangeboden. Hij ging Hugo Coveliers niet uit de partij zetten, hij zou het diplomatischer oplossen. Twee maanden later lag Coveliers uit de partij.

Als Brussel-Halle-Vilvoorde niet in vreedzaam overleg met de Walen kon worden gesplitst, dan zou de VLD voor het wetsvoorstel tot splitsing stemmen, zo beloofde hij plechtig aan de Vlaams-Brabantse burgemeesters. Brussel-Halle-Vilvoorde wérd niet in vreedzaam overleg gesplitst, de VLD stemde tégen het wetsvoorstel. Het migrantenstemrecht zou er onder de VLD nooit komen. 'Read my lips', riep Bartje samen met Patrick Dewael, vooraleer die laatste meer interesse begon te betonen voor de lips van Greet Op de Beeck. Het migrantenstemrecht is er ondertussen.

Zette Patricia De Waele onder druk om zich terug te trekken uit de voorzittersverkiezing van de VLD. 'Dat loog ze', loog Somers zelf zonder verpinken. En nu ging hij haar uit de partij zwieren, omdat ze in De Standaard zijn volmachten dictatoriaal had genoemd. De Waele kreeg een symbolische schorsing.

Toen de VLD twee weken geleden in Antwerpen een congres hield, en Karel De Gucht in De Morgen Jean-Marie Dedecker had uitgescholden voor doodgraver van de partij, hield Bartje de slottoespraak. Hij ging op een verhoogje staan, schroefde de microfoon op de laagste stand, en begon aandoenlijk te piepen: 'De partijkopstukken moeten ophouden met elkaar publiekelijk te beledigen.' Een sneer naar De Gucht, die samen met Mireille op de eerste rij hoofdschuddend zat te luisteren.

Toen de hele zaal ging staan, in de hoop met een kort applaus de slottoespraak te beëindigen, veerde na enige aarzeling ook De Gucht op uit zijn stoel. Ter goedkeuring van de aanval op zichzelf dus. Maar wie bleef ostentatief zitten? Als enige in het hele auditorium? Ook toen Karel haar nadrukkelijk aanmaande op te staan? Mireille Schreurs! De minachtende blik waarmee ze Somers bijna vanachter zijn pupiter bliksemde, hoorde thuis in het Louvre.

Niet gewend aan applaus, negeerde Bartje die blik: 'Kibbelen, kibbelen, kibbelen... er wordt te veel gekibbeld in onze partij. Dat gekibbel moet ophouden. Wie nog kibbelt, vliegt eruit. Ik zeg: nee aan het gekibbel.' En toen richtte Mireille zich op, in haar volle gracieuze lengte, besteeg met heupen en schouders wiegend het podium, gaf Bart Somers met de tip van haar laars een trap in de ballen, en nam de microfoon over. Twee minuten later sloegen de vlammen door het dak.

Die Mireille kan een zaal doen ontploffen. Heeft ooit samen met Marc Verwilghen een sketch opgevoerd tijdens de revue van de balie. Zij beeldde muziekinstrumenten uit, die hij vervolgens bespeelde. En dat deden beiden, om onduidelijke redenen, in badpak! Achter een doorschijnend scherm met tegenlicht erop! U kunt zich indenken wat voor suggesties daar gewekt werden. In de zaal wisten ze niet beter of de beide acteurs waren poedelnaakt, en bezig met handelingen waarvoor markies De Sade het hoofd zou hebben afgewend.

Wij wankelen hier eens te meer op de dunne scheidingslijn tussen humor en vulgariteit, maar toen Mireille op meesterlijke wijze een fagot imiteerde en Verwilghen zijn lippen aan haar embouchure zette, in zwembroek en in tegenlicht, ging er zelfs door de meest geharde magistraten in het publiek een siddering die het midden hield tussen genot en afgrijzen. Ze hebben Karel met zes man moeten tegenhouden, of hij was dwars doorheen dat scherm gedoken om Verwilghen eens en voorgoed van zijn onnatuurlijke neigingen te verlossen. Karel is erg jaloers.

Veel van wat zich daarna in de liberale partij heeft afgespeeld, vindt zijn oorsprong in die revueavond. Verwilghen werd eerst weggepest uit Dendermonde, waar hij alle stemmen inpikte waarop Karel vruchteloos zat te azen. En in de regering werd hij verbannen van Justitie naar wij zouden niet meer weten wat. Ontwikkelingssamenwerking of economie of zoiets. Enfin, iets waarvan hij nóg minder wist dan van het gerecht.

Mireille heeft als jong meisje nog meegedaan in Mira, wist u dat? Speelde zonder moeite Willeke van Ammelrooy van de set. Qua figuur was dat niet moeilijk: Van Ammelrooy tegen Schreurs, dat was derde provinciale tegen Champions League. Maar echt ruzie ontstond er pas toen Jan Decleir, die de rol van Lander vertolkte, op erotische wijze moest worden besprongen. Dat deed Van Ammelrooy volgens Mireille helemaal verkeerd. 'Ik zal ekik het eens voordoen', sprak ze op dat aparte toontje van haar, waarmee ze thans verkeersovertreders de les leest. Na afloop moest Jan Decleir toegeven dat het beter was.

Waarna Willeke het in café 'De Meersblomme' dan maar aanlegde met Maurice Rondeau. En Jan Decleir in de gevangenis werd opgesloten. Over die brug over de Schelde zijn ze vandaag nog aan het discussiëren.

Hoog tijd dat Mireille de VLD opnieuw gaat leiden. Zoals toen Karel voorzitter was.

Koen Meulenaere

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit ons archief : burgemeester Berlare stelt politierechter aan

 

Tijdens een korte, intieme plechtigheid in het Fortiskantoor te Berlare, stelt de burgemeester de vrouwelijke politierechter aan.  Gezeten naast de burgemeester, de pastoor van het dorp.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijn koppel : Napoleon en Joséphine de Beauharnais

 

Karel De Gucht en zijn vrouw Mireille Schreurs

Handelen met voorkennis ?  Wij ? Wij  jagen op mestkevers. Trouwens, wat zijn 500.000 euri ...  ? Wat vindt ge van mijn vrouwtje ?  Zij is politierechter en onze zoon zit in de senaat, gelijk de kindjes van de keuning. Ja, ja, wij dienen land, vorst, regime en de eigen portemonnee. En ik reis de weireld rond om iedereen naar zijn voeten te geven, want ik ben groter dan Napoleon. Helaas, mijn paard is nu uitgeschoven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon dondert van zijn wit paard : ONTSLAG !

 

Tegen minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht en zijn echtgenote is vorige week een anonieme klacht ingediend bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). De reden is "vreemde transacties die gebeurd zijn in het Fortiskantoor in Berlare", de woonplaats van De Gucht.

Op 3 oktober zou de echtgenote van De Gucht, Mireille Schreurs, haar ganse pakket Fortis-aandelen hebben verkocht, zo schrijft het weekblad Humo in zijn editie van dinsdag. Dezelfde avond raakte de verkoop van de Nederlandse Fortisactiviteiten (inclusief ABN-Amro) aan de Nederlandse overheid bekend.

Zonder limiet
"Op 3 oktober rond het middaguur heeft Mevrouw Schreurs gans haar pakket Fortisaandelen verkocht en dit zonder limiet!! (boekwaarde 20 euro per stuk, een totaal van 500.000 euro boekwaarde opties en aandelen)", zo citeert het blad de anonieme briefschrijver aan de CBFA.

Humo wijst erop dat "zonder limiet" betekent dat iemand zijn aandelen verkoopt vóór de eerstvolgende notering, tegen de koers die onmiddellijk na het plaatsen van je verkooporder genoteerd wordt.

De brief aan de CBFA stelt voorts dat ook vrienden van de minister die namiddag in het Fortiskantoor van Berlare op bezoek geweest zijn. De briefschrijver suggereert ook dat de kantoordirecteur bijzonder verveeld zit met de situatie: "Het personeel is opgedragen om te zwijgen over deze transacties".

Furieus
Karel De Gucht reageerde vrijdag volgens Humo bijzonder furieus op de anonieme klacht bij de CBFA die hij pure laster vindt. Hij ontkent dat hijzelf noch het bedrijf waarin hij participeert Fortisaandelen bezit. Wel heeft een familielid aandelen verkocht, maar daar was de minister niet van op de hoogte.

"Mijn vrouw en haar broer beheren samen een pakket Fortis-aandelen dat eigendom is van hun moeder. Daarvan zijn er inderdaad aandelen verkocht, maar ook met die beslissing heb ik niets te maken", citeert het blad de minister.

@ Knack

Het is natuurlijk weer niet waar : de kleine blaffer uit Berlare reageert woedend. Dat doet elke lafaard als gefoefel dreigt aan het licht te komen.   Madame Napoleon (die nota bene rechter is !) heeft "toevallig" aandelen verkocht op 3 oktober,  net voor het aandeel definitief naar beneden donderde : kijk u op de maandgrafiek hieronder van Fortis : van 3 oktober tot vandaag 3 november. Het leven is een samenloop van toevalligheden, vindt u ook niet ?

Madame Napoleon heeft volgens de aanklacht niet alleen haar aandelen verkocht maar ook alle opties ! Wie zoiets doet, beschikt over info dat de zaak op ontploffen staat. Wie cash nodig heeft, verkoopt de aandelen maar houdt zijn opties bij tot de vervaldag of tot zich betere tijden aankondigen.  Napoleon heeft er niets mee te maken.  Is zijn Josephine de Beauharnais soms een helderziende ?  Of babbelt Napoleon in zijn slaap ?

WANNEER GAAT CORRUPT BELGIE ONTPLOFFEN ?

RAY 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer gaat corrupt belgie ontploffen ?

 


03.11.2008 14.02u - Vandaag verschenen in verschillende kranten artikels over de malaise bij de Belgische belastingadministratie: hervormingen die de mist ingaan, het peperdure plan voor de informatisering dat volledig in het honderd is gelopen, politieke benoemingen en personeelstekorten. Minister Reynders heeft echter niet alleen de belastingsadministratie laten verzieken. Hij is ook verantwoordelijk voor de Regie der Gebouwen, en daar is de chaos zo mogelijk nog groter. Het is daar nog erger dan Fawlty Towers, zij het dan dat Reynders niet half zo grappig als John Cleese is. We geven slechts een kleine bloemlezing van de ergste blunders en wantoestanden die te lezen staan in de rapporten van het Rekenhof.

  • Net zoals bij de belastingsadministratie loopt het personeelsbeleid in het honderd. Bij een controle van het Rekenhof werd vastgesteld dat een leidend ambtenaar die al lang niet meer in het personeelsplan van de Regie der Gebouwen voorkwam, toch nog in het personeelsbudget was opgenomen. Bij verdere controle ontdekte het Rekenhof talrijke onregelmatigheden bij de betaling van het wachtgeld, de compensatietoelagen en zelfs de basiswedden die gebruikt werden om de lonen te berekenen.

  • Zelfs de eenvoudigste middenstander met een klein bedrijfje weet wat afschrijving is: de waarde van een gebouw, een auto of een machine vermindert in de loop der jaren, en daarmee moet men in de boekhouding rekening houden. Maar de Regie der Gebouwen van minister Reynders weet dat klaarblijkelijk niet, want daar kennen ze geen afschrijvingen. Zijn hun gebouwen misschien niet onderhevig aan slijtage en veroudering? Zijn ze misschien eeuwigdurend en onverwoestbaar? Op papier zijn die gebouwen dus vele miljarden waard, maar in werkelijkheid is dat natuurlijk een pak minder. *

  • Tussen 2002 en 2004 werden voor bijna 660 miljoen euro gebouwen van de Regie verkocht. Dat werd natuurlijk als inkomst geboekt, maar tegelijk bleven die gebouwen in het balanstotaal staan, alsof ze nog steeds eigendom waren van de Regie.

  • Door zulke vreemde kronkels in de boekhouding van de Regie krijgt men een totaal vervalst beeld van de echte financiële toestand. In het 163-ste Boek van het Rekenhof kon men lezen dat een bedrag van meer dan 752 miljoen euro “in feite niets voorstelde”. Het was spookgeld, dat alleen in de boekhouding van de Regie bestond. Natuurlijk wil de regering zo’n zwaargewicht als Reynders niet kwijt. Iemand die zo’n creatieve boekhouding kan voeren, is immers onmisbaar om de Belgische begrotingen “in evenwicht” te houden

@ Vlaams Belang

***

De vraag die wij ons stellen bij dit onthutsende verhaal : is de Regie der gebouwen verplicht een zogenaamde dubbele of commerciêle boekhouding te voeren ?  Dubbel wil zeggen : een balansgedeelte en een resultatenrekening ?  Niet een witte en een zwarte, alhoewel dat laatste de Regie goed zou uitkomen.

WANNEER GAAT CORRUPT BELGIE ONTPLOFFEN ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rommelt bij LDD : ons bevreemdt dat niet

 

http://gva.typepad.com/standpuntantwerpen/2008/11/het-rommelt-bij.html
 
Politiek is een vuile oorlog. Zelfs als er geen wolkje aan de hemel te zien is, zoals in de tuin van Lijst Dedecker, kan de smurrie nog uit de grond opborrelen om de zondagnamiddag te verpesten. En dat is precies wat er gisteren bij LDD-Antwerpen is gebeurd.

In de nacht van zaterdag op zondag liet Patrick Ghys, de nummer één van LDD in Mortsel, via e-mail weten dat hij en Judy Thues ontslag nemen als leden van LDD en als onafhankelijke leden van de Mortselse gemeenteraad. Hun zetels gaan zo terug naar het VB, want dat is de partij waarvoor beiden in 2006 zijn verkozen. De VB-fractie in Mortsel gaat dus van vier naar zes zetels. En LDD verdwijnt voorlopig van de kaart.

Patrick Ghys is niet de eerste de beste. Onlangs nog werd hij in een internetpeiling van een krant uitgeroepen tot de meest invloedrijke Mortselaar. Ghys kreeg 47 procent van de stemmen, burgemeester Ingrid Pira 16 procent. Al moet ik er meteen bij zeggen dat dergelijke peilingen totaal niet representatief zijn en dat de resultaten vooral afhangen van de omvang van je vriendenkring. Om een populaire vergelijking te maken: Ghys heeft blijkbaar een hoge X-factor in Mortsel.

Maar Patrick Ghys was ook een vriend en vertrouweling van het Antwerpse LDD-boegbeeld Jürgen Verstrepen. Allebei verlieten ze het VB omdat ze de standpunten over vreemdelingen te hard vonden en omdat ze niet eeuwig langs de zijlijn wilden blijven staan. Samen trokken ze enkele maanden geleden naar Benidorm om daar de LDD-campagne voor de Vlaamse verkiezingen te lanceren. En nu houdt Ghys het voor bekeken.

Voor Jürgen Verstrepen is dit geen goed nieuws. De man van Zwart of Wit heeft altijd al fel tegenstrijdige gevoelens uitgelokt. Dat was zo in zijn periode als mediaman, het ging gewoon door bij het VB en ook nu is Verstrepen niet onbesproken bij LDD. Partijtoppers als Jean-Marie Dedecker en Boudewijn Bouckaert hebben zich gedistantieerd van zijn boek Zwart op wit, waarin hij de vuile was van het VB buitenhangt. En een aantal partijgenoten twijfelt ook aan zijn leiderschap in de provincie Antwerpen. Verstrepen heeft het imago van de eeuwige vrije jongen. Nu moet hij zich ook bewijzen als teamspeler. Sterker nog: als kapitein van het team.

“Politiek is en blijft een individuele ploegsport”, zuchtte een LDD’er gisteravond. In een partij die daalt in de peilingen, zoals nu onder meer het VB, verlaten de ratten het zinkende schip op zoek naar nieuwe voedselvoorraden. Dé favoriete bestemming van de voorbije, en wellicht ook de komende maanden is LDD, dat volgens de polls in juni 2009 bijna even groot wordt als Open Vld, VB en sp.a/Vl.Pro. Maar eenmaal daar gearriveerd, moeten de nieuwkomers zich onmiddellijk storten in een strijd op leven en dood om een stuk territorium te veroveren. En dat is uiteraard niet naar de zin van de oudgedienden, die erop rekenen dat zij bij de lijstvorming worden beloond voor hun harde labeur als pioniers.

Jürgen Verstrepen deed zondagavond een opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat het ontslag van Patrick Ghys hem stimuleert om de zuivering van zijn partij nog sneller en kordater door te voeren. Verstrepen wil af van een aantal “VB-mollen”. Verkondigt hij daarmee het partijstandpunt, of maakt hij gebruik van zijn persoonlijke freedom of speech? Daarover lopen de meningen binnen LDD uiteen. In elk geval is de partij van Jean-Marie Dedecker nog lang niet verlost van zijn groeipijnen, want ook in Limburg is het hommeles. Het worden spannende maanden voor LDD.

door Lex MOOLENAAR
***
Voor enkele maanden  schreef Lex Molenaar,  Verstrepen de hemel in, omdat hij tijdens een gemeenteraadszitting iets had gezegd, dat niet onmiddellijk lomp was.  Een uitzonderingsmoment maken we allemaal  in ons leven mee. Als Molenaar nu zijn steven wendt, dan is er wat aan de hand. 
Lex is het vriendje van het stadhuis en hij heeft zijn bazen overtuigd, dat het de Frut geen windeiren zal leggen door de politiek van Janssens te volgen en Filip Dewinter en zijn troepen in een zo slecht mogelijk daglicht te stellen.  Daarvoor volgt Molenaar, die niet verdacht kan worden van veel originele eigen invallen, het overeengekomen media-akkoord : prijs Dedecker en zijn rechtse troepen de hemel in, zo worden stemmen weggehaald  bij Vlaams Belang. 
Vandaar dat de stadsredacteur, Verstrepen bewierookte.  Zoals hij voorheen Dewever formitastische leidersgaven had toegedicht.  Het leven van een broodschrijver loopt niet altijd van een leien dakje.  Als de molenwieker zich nu sceptisch uitlaat over de onbetrouwbare Verstrepen, wil dat wel iets zeggen.  Plots worden de "leiderscapaciteiten" van "de vrije jongen" in vraag gesteld (laat me niet lachen) de onthullende levenswijsheden vervat in het boekske van de disc jockey  worden herleid tot een door Dedecker en Bouckaert afgewezen roddel-koraan. Kortom, Molenaar vreest dat het aanwakkeren van sympathie voor Verstrepen electoraal geen goede politiek is, en dat een aantal potentiële kiezers zich net van LDD zullen afwenden door de perfiede en domme streken van de disc-jockey.
Benieuwd of de andere media met veel tam-tam zullen vertellen, wat Molenaar wél doet, dat Vlaams Belang zijn twee Mortselse zetels terugkrijgt. Of geldt dat alleen als een ontgoochelde VB-er die zijn zin niet krijgt, afhaakt ?
Vooruit Lex, als je een echte stadskrant wil zijn in een stad van lastige mensen, moet je strikt objectief kunnen zijn en je vingers niet verbranden aan de partijpolitiek, zoals jij regelmatig doet.
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente komt er aan en Jan Fabre naar het zothuis.

 

Protest tegen stinkkunst van Fabre
Personeel Muhka overweegt naar Comité voor Preventie te stappen

ANTWERPEN - Condooms die in de lucht hangen met daarin uien en aardappelen die wegrotten. Het kunstwerk 'De lente komt eraan' van Jan Fabre, dat momenteel in het Antwerpse MuHKA te bekijken (en te ruiken) is, zorgt voor klachten van bezoekers en museumpersoneel. Het stinkende werk mag er nog tot eind maart 2009 stilletjes vergaan.

Click here for a larger version
Met dergelijke kunstwerken is het uitgesloten prat te gaan op
onze culturele voorsprong. Misschien is dat wel de bedoeling
van clowns als Jan Fabre of Jan Hoet en de "kunstminnende" snobs.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus tegen Mohammed : l'Express bijt al in het zand

 

We hebben het er natuurlijk al over gehad (pfft ... waarover hebben wij het nog nooit gehad ?) : de bijeenkomst morgen 4 november in Vaticaanstad van 24 katholieken en evenveel moslims die zullen spreken over hun respectieve godsdiensten.

Voor ons hoeft het niet die gesprekken van Kwek en Kwak want dit speelt zich toch af boven de hoofden van de mensen.  De christenen zijn bereid hun wang aan te bieden, en de moslims zullen niet aarzelen daar gebruik van te maken.

Het zijn onze clubs niet, dus men mept maar. Wij weten al langer dat de christenen in Europa de kaart hebben getrokken van de multiculturele overheersing en de eigen gelovigen wordt wijsgemaakt dat de islam een collegaatje-religie is.  Jazeker.

De conferentie start onder een gelukkig gesternte van tolerantie. Het Franse blad l'Express had vorige week een voorbereidend artikel gewijd aan de dialoog met als  titel "De botsing Jezus-Mohammed" met commentaren en afbeeldingen van de beide protagonisten.  Die afbeeldingen kunnen nooit meer zijn dan artistieke fantasieën ontsproten aan de geest van schilders of beeldhouwers die op die manier hun adoratie tot uitdrukking brengen.

Dat was echter buiten de waard gerekend, de waard van het theehuis in Marokko, want alcohol vind je daar enkel clandestien of in toeristenhotels, waar ze je ook egg and bacon aansmeren met rundsvlees. De Marocs zijn zwaar beledigd door het artikel in l'Express, omdat los van de inhoud, er een foto getoond wordt van Mohammed en dat mag niet, zoals we intussen allen weten. L'Express is uit de rekken gehaald en teruggestuurd naar afzender, op bevel van een minister van Verboden Zaken.

Zo gaat dat in die fijne prachtlanden die bestuurd worden op basis van de islam. Intussen is het ons, dommige Westerlingen,  een groot genoegen, Marokkaanse moslims de post van burgemeester aan te bieden in onze grote steden.

Mocht u vergeten zijn hoe Mohammed er uitziet, we hebben een  recente afbeelding gevonden.  Hieronder.

 

Niet zeuren, Mohammed, men heeft van ons allemaal karikaturen gemaakt

 http://www.lexpress.fr/actualite/societe/religion/le-choc-jesus-mahomet_655730.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersbrief uit Het Nieuwsblad over Kwaak-Kwaak

 

 
De links-rode propganganda krant zit in slechte papieren (nogmaals).Het was me al een tijdje opgevallen,dat deze krant zeer veel gelijkenis begon te vertonen met een andere,zowel wat artikels betrof,als geplaatste foto's enz.Nu is het duidelijk,niet tegenstaande de inbreng van enkele oud VTM leden,die de leiding overnamen,gaat het niet.Lage oplage, ontevreden adverteerders,dat kan niet blijven duren.Y.DeSmet mag nu met zijn ganse boeltje verhuizen naar Kobbegem het hoofdkwartier van jawel H.L.N . Dit moet pijn doen,nog een bewijs dat de doorsnee Vlaming de rode pap ,niet meer lust.Ook een bewijs van het ondernemingsvernuft van links.Blijven verder roepen en mensen kleineren en ze komen er wel,waar ze niet moeten zijn.
Marc Van Hauwe
 
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.America forever .. hoe lang nog ?

 

Het ziet er naar uit, dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen die morgen plaatsvinden veel meer nog dan de vorige uitgave, in een chaotisch gebeuren dreigen te ontaarden. Wie ook de president moge worden, hij zou er goed aan doen de meest democratische natie ter wereld een degelijk verkiezingsinstrument te bezorgen, want het geknoei met registraties, ponskaarten, gebrekkige controles, enz.  zijn deze wereldmacht onwaardig.

 

Kiesbrief Engels-Spaans-Chinees uit New-York

 

Onbegrijpelijke toestanden zijn er in het land dat wij altijd aanzien hebben als de technische voortrekker van onze Westerse beschaving. De media schotelen ons hun selectieve beelden voor en de Europese openbare zenders, zonder uitzondering, hebben van in den beginne besloten dat Hoessein Obama zou behandeld worden als de Triomfator, een Messias die de Menscheid komt bevrijden. De man is een begiftigd sprekerd (zo kennen wij er in Vlaanderen ook eentje), een persoonlijkheid met charisma en hij beschikt nauwelijks over beleidservaring. Maar hij is de gedoodverfde overwinnaar.  De immer fijnbesnaarde Hugo Concentratiecamps van het regimekrantje dat nu samenhokt met Vlaanderens grootste roddelblad het Lètste Niefs , bestempelde Hoesseins tegenstander als "een zak cement". Dit werd geschreven door iemand die er uitziet als een zak patatten, om op hetzelfde kelderniveau te blijven. De objectiviteit qua voorlichting is verzekerd met dergelijke braakmiddelen.

De verkiezingscampagnes van beide protagonisten zal 8 dollar per geregistreerde kiezer gekost hebben.  Vorige maal waren het er 5,5. De waanzin ten top. Voor wie er nog mocht aan twijfelen de democratie is een louter handelsproduct geworden, een luidruchtig onderdeel van de economie.

 

 
Pauserend en poserend in de lange rij vooraleer te stemmen

Het registreren van kiezers is een systeem dat ons volledig ontgaat maar dat wel beantwoordt aan het Amerikaanse Vrijheidsideaal, dat de individuele burger zo ver mogelijk weghoudt van de staat.  In de angelsaksische landen wordt het gezien als een aanslag op de persoonlijke vrijheid de burgers te laten rondlopen met een identiteitsdocument. (Ook onze eigen Noorderburen zijn nog maar sinds enkele jaren verplicht een IK op zak te hebben en er zijn er heel wat, die dat gewoon weigeren te doen.  Vraag het ze , de antwoorden zullen u verbazen.)

 
 
Deze mevrouw scant haar kiesbrief

Bij de voorverkiezingen die al weken aan de gang zijn in een aantal staten, worden nu reeds onregelmatigheden verzameld door duizenden advocaten die belangengroepen vertegenwoordigen.   In Amerika is procederen big business en verkiezingen zijn een dankbare bron van nieuwe inkomsten. Gelukkig zal Geert Lambert en de ex-veroordeelde socialist Guy Coëme ter plekke zijn om de zaken voor Obama in goede banen te leiden. Ik hoop dat beiden een Assimil mee hebben, om hun geloofwaardigheid te stutten. Eigenlijk zou iemand incognito moeten meereizen met Coëme om overal waar hij verschijnt als officiële waarnemer, aan de kiezers en bureaus een pamflet af te geven met het CV van die mijnheer. Zo zou men in de USA tenminste gerust kunnen zijn over de kwlaiteit van het overzees politiek personeel.

Onze voorkeur voor de presidentskandidaat kent u. Of die het nu haalt of niet, zal weinig weerslag hebben op ons humeur. Wij staan er voldoende ver af, om sportief de winnaar te feliciteren.  Mocht McCain op het laatste nippertje toch de eindzege behalen, zal hij vermoedelijk niet kunnen rekenen op eenzelfde objectieve benadering van de Obama-aanhangers, zeker niet in Europa en bij de Vlaamse regimejournalisten, de prostituees van het regime, de kapo's van het heropvoedingskamp.

De Amerikaanse democratie is er een van vele woorden over vrijheid, god en vaderland maar het échte beleid wordt gevoerd achter gecapitoneerde deuren. Zoals overal ter wereld.  De burgers zijn nog steeds te vermurwen met het symbolische panem et circenses. En de overwinaars worden uitbundig toegejuicht, als ze Rome binnentrekken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op eigen kracht in beeld (tekst A. Griffon)

 

 

(foto's Gerda, montage Wim)

Altijd blij onze bondgenoten nog eens te ontmoeten, op de bus, op het congres en op straat.
En we zijn met velen. Met meer, met veel meer dan het afgunstige regime en zijn zenders ons zou gunnen en hadden verwacht .
En weet je wat? Ik zag het vandaag als in een visioen.
Alle Dedeckers en zijn mediaschaduwen ten spijt.
We zijn gegroeid! 
Niet enkel in aantal, maar ook in kwaliteit, in vastberadenheid, in slagkracht.
We groeien, en onze tegenstanders worden groen, rood, blauw van nijd.
Het regime kraakte vandaag in  nog meer barsten. En ik, ik gloeide van genot, van zoveel vuur en integriteit. Van zoveel Vlaamse solidariteit, van zoveel toekomst die wij moeten grijpen.
Het leek alsof Vlaanderen vandaag al een beetje onafhankelijk werd.
Dank u echte Vlaamse medemensen; op de bus, op het podium, in de zaal, op de straat! 
Dank u Vlaams Belangers

Tekst : Antoine Griffon


02-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op eigen kracht

 

Deze namiddag zat de grote zaal van het ICC te Gent nokvol enthousiaste Vlaams Belangleden voor het onafhankelijkheidscongres "Vlaanderen op eigen kracht".  In de voormiddag hadden diverse werkgroepen de teksten besproken en afgewerkt.
 
In een keurig decor, met uitsluitend geel-zwarte kleuren en een enorme VL in een ovalen medaillon liet de partij er geen twijfel over bestaan dat zij de énige locomotief is naar de Vlaamse vrijheid en onafhankelijkheid. Een professionele belichting, een soms iets te sterke geluidsinstallatie  en een goede regie maakten van dit congres een zoveelste succes in de rij.
 
Karim Vermeiren was een geestdriftig congresvoorzitter, die bijzonder op dreef was en zelfs grapjes maakte, wat we van hem niet gewend zijn, tijdens officiële toespraken. Hij toonde aan dat Vlaamse Onafhankelijkheid meer is dan een emotionele kreet van Vlamingen die belgië beu zijn, door te wijzen op een aantal concrete problemen die zich zullen aandienen en waar Vlaanderen technische antwoorden zal op geven. Vlaanderen kan niet alles bekomen maar het leven in een zelfstandige republiek zal alleszins veel makkelijker en welvarender verlopen dan in de huidige oubollige ballentent.
 
De vijf lijstaanvoerders voor de regionale verkiezingen Linda Vissers (Limburg), Frank Vanhecke (West-Vlaanderen), Karim van Overmeire (Oost-Vlaanderen), Joris van Hauthem (Vlaams Brabant) en Filip Dewinter (Antwerpen, bijna schreef ik Midden-Brabant) beantwoordden vragen uit de zaal over wàt die zelfstandigheid met zich brengt voor de bevolking. 
Inzake Brussel houdt de partij vast aan de Vlaamse aanspraken op deze stad. Men had het over de verhouding tot Wallonië (dat op eigen benen veel beter zal presteren dan als vaste klant bij de Vlaamse Voedselbank),  de afschaffing van de monarchie ("Sire, er is geen werk meer voor u, noch voor uw kindjes") en de stijging van de Vlaamse welvaart, door het vrijkomen van de transfergelden van 12 miljard die thans elk jaar  in de  bodemloze Waalse  putten verdwijnen. Er was veel meer, we beperken ons in dit beknopte verslag.
 
Gewezen VRT-journalist en Volksunie-medewerker Marc Platel bracht zijn uitvoerige kijk op de evolutie die hij zelf heeft doorgemaakt als overtuigde Vlaamsgezinde en die hem geen ander besluit toelaat dan het stoppen met praten over staatshervormingen. Alleen de staatsvorming van Vlaanderen is een definitief eindpunt . Marc Platel is een beschaafd intellectueel die in keurig Nederlands zijn gehoor enthousiasmeerde.
 
Het slot van de bijeenkomst was de toespraak door partijvoorzitter Bruno Valkeniers die herhaaldelijk zwaaide met een "Oewit blad" het symbool van de Vlaams-Waalse onderhandelingen van de laatste kans.  Valkeneirs scheen niet erg te geloven in de uitkomst van deze gesprekken, want zegde hij; tot hiertoe hebben de Vlamingen "niets, nothing, rien, nada, nougatbollen ontvangen". Toen hij wees op de schandelijke behandeling van Frank Vanhecke inzake diens parlementaire onschendbaarheid en hem toezegde dat de partij "als één blok" achter hem staat, rees de zaal recht en werd Frank ovationeel toegejuicht.
 
Over de "concurrentie" van de NVA en LDD wees de voorzitter ook op de nefaste rol die de media spelen.  Deze partijen worden gebruikt en in de watten gelegd, omdat links er van uitgaat, dat zij met hun tweetjes Vlaams Belang schade zullen berokkenen.  In tegenstelling tot de onbetrouwbare, principeloze De Wevers en Dedeckers blijft VB overeind als een niet manipuleerbare, recht-door-zee partij. Dewever heeft geprobeerd en gefaald, zoals Vlaams Belang het hem steeds heeft voorgehouden, nu staat hij mee aan de zijlijn te roepen, alsof  hij  de geloofwaardigheid in persoon is. Zijn partij is mede verantwoordelijk voor de regering Leterme waarin de Vlamingen een minderheid zijn, net zoals Vlaanderen geminoriseerd is in de Kamer voor volksvertegenwoordigers.  Dat is allemaal mee het werk van mijnheer Dewever, die nu de maagd van Vlaanderen speelt.
 
Het was welkom uit de mond van Valkeniers te mogen optekenen dat Vlaams Belang de partij is die wil dat de vreemdelingen zich aanpassen aan ons en niet wij aan hen en dat  de islam meer dan een godsdienst, een maatschappelijk systeem vertegenwoordigt, waartegen we ons moeten verzetten.
Ray
Foto's volgen later




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!