Angeltjes
05-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlog in Brussel : politie wijkt

 


 

05.11.2008 11.15u - In een onthutsende reportage in P-Magazine (28.10.08) bevestigen politieagenten het bestaan van zogenaamde ‘no go-zones’ in Brussel, “wijken waar de politie amper nog durft te komen. Wijken waar allochtone jongerenbendes de plak zwaaien, waar agenten hun leven riskeren als ze er zich alleen wagen en waar de brandweer met stenen wordt verjaagd”. De agenten zijn de wanhoop nabij: “Het is oorlog in Brussel en we zijn aan het verliezen.”

Anneesens (tussen het Zuidstation en het Anneessensplein), Matonge (in Elsene), het Krakoelplein (in de Marollen), de Marie Christinestraat (Laken), het Lemmensplein (Anderlecht), Kuregem (Anderlecht), Versailles (Neder-over-Heembeek), de Antwerpsesteenweg en de Groendreef (Laken). Dat zijn volgens de agenten de brandhaarden. De beruchte wijken waar ze in een wijde boog omheen lopen en waar het recht van de sterkste geldt. En, we citeren de journalist: “voor alle duidelijkheid, hier zijn de allochtone jeugdbendes de sterkste”…

Wat volgt, is een opsomming van bloedstollende feiten, van intimidatie en fysiek geweld waarvan agenten steeds vaker het slachtoffer worden. Niet alleen tijdens de diensturen, maar ook op weg naar huis.

De politie is het beu. Eén van de agenten: “De zachte aanpak helpt niet meer. Politie en rechters kunnen wel zeggen: ‘Je moet die jongeren een tweede kans geven’. Maar wij lopen daar dagelijks tussen en ik zeg u: die gasten zijn verloren voor de maatschappij. Jongeren die trachten agenten te doden en combi’s aanvallen, daar komt nooit nog wat van.” En dus is het tijd voor een kordate aanpak. Voor zerotolerantie en een lik-op-stuk-beleid. Voor extra plaats in jeugdinstellingen en gevangenissen. Voor een hervorming van Justitie en meer mankracht voor politie en parket. Het zijn eisen die het Vlaams Belang al jaren stelt en die nu ook vanuit de politie steeds luider klinken. Brussel is nog niet verloren, maar de traditionele partijen hebben de stad al opgegeven, zo lijkt het wel. Er zal dan ook veel moed voor nodig zijn om de Brusselse wijken te heroveren op wat de Franse president Sarkozy ooit ‘het tuig’ noemde.

Lees meer in
In de media. @ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs (Limburg) vergelijkt Vandeurzen (Limburg) met schildpad

 

 

Federaal volksvertegenwoordiger uit Beringen, Bert Schoofs, is altijd een hoffelijk en correct man : zeg geen slecht woord van hem, of het is boel. Met ons.

Als advocaat volgt Schoofs de commissie Justitie waarin hij na het abominabele beleid van Onkelinx thans geconfronteerd wordt met een streekgenoot, Jo Vandeurzen. De justitiebegroting beloopt 1,7 miljard euri (68 miljard frank), zijnde 6% hoger dan het huidige budget. Daar zou een dynamisch iemand best mee aan de slag kunnen, denken wij.  Helaas, wij kennen niets van justitie, behalve dat het departement jaren op vierkante wielen draait, dat de bevolking al even lang geen vertrouwen meer heeft "in die mensen" en dat het meer dan tijd wordt dat justitie zich als een betrouwbare pijler van onze maatschappij  zou aandienen. 

Dan moeten we echter niet bij Vandeurzen zijn.  Hij is een tweede uitgave van Leterme, die niettegenstaande zijn begroting met 6% toeneemt of 4 miljard frank, nauwelijks grote wijzigingen durft aan te kondigen.  We begrijpen ook dat de minister van justitie in dit land een consensusbeleid moet voeren : de Waalse linkerzijde weegt zwaar door op het departement én binnen de regering.

Bijvoorbeeld : de linkerzijde heeft het niet zo bekeken op meer cellen, want zij pleit voor kortere straffen.  De rechtspraak wordt een Vermaningshof met schuldigen die streng-vaderlijk toegesproken worden.  Dat maakt het werk van een Vandeurzen er niet makkelijker op.  Maar de man is ook helemaal geen vechter. Hij is een uitsteller, een belover, iemand die graag de voorwaardelijke wijze gebruikt, kortom geknipt uit hetzelfde laken als Nonkel Kruk : Slappe tjeven !

Het is de verdienste van Bert Schoofs op deze nagel te kloppen en dat deed hij, door Vandeurzen "de minister van voorstellen" te noemen.  “Tongeren zou al tegen einde 2008 een jeugdgevangenis zijn, nu spreekt de minister van oktober 2009. Er komen 280 cellen voor criminele jongeren bij, maar pas vanaf 2013, vier jaar later dan in de planning van Onkelinx. Vandeurzen is een slome schildpad, die het beleid van zijn voorgangster vertraagt in plaats van versnelt”.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB gemeenteraadlid uit Beringen vrijgesproken ! Oekandana ?

 

Het Vlaams Belang is verheugd over de uitspraak van de correctionele rechtbank van Hasselt waarbij Lowie Tielens vrijgesproken is van het misdrijf van belediging aan het adres van de politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo.

 

Luidens de aanklacht zou Lowie Tielens het optreden van de politie, naar aanleiding van het feit dat allochtone jongeren op 30 november een aantal joodse tieners die overnachtten in jeugdhuis De Kompel bekogelden met stenen, vergeleken hebben met nazipraktijken.

 

Ook de rechtbank oordeelt nu dat hiervan geen sprake is: Lowie Tielens heeft nooit de politie willen beledigen of deze vergeleken met nazi’s.

 

Het Vlaams Belang brengt de volgende beschouwingen onder de aandacht:

 

  1. De daders van de aanslag zijn nooit voor een rechtbank moeten verschijnen. Zij zijn er vanaf gekomen met niet meer dan een bolwassing, hoewel de bakstenen die zij naar de joodse tieners smeten zware verwondingen of zelfs erger hadden kunnen veroorzaken.

 

  1. Dit bewijst dan weer dat politieke afrekeningen van het establishment tegen het Vlaams Belang veel belangrijker zijn dan de strenge bestraffing van criminelen van gemeen recht. Ditmaal hebben standvastige rechters echter gerechtigheid doen geschieden.

 

  1. Het Vlaams Belang herinnert eraan dat de oorspronkelijke klacht werd geformuleerd door een agent die op de gemeenteraadszitting aanwezig was om de raadsleden te beschermen in plaats van hen in hun vrije meningsuiting te beknotten. Het feit dat de sp.a op de bewuste zitting in verlegenheid werd gebracht doordat het Vlaams Belang liet opmerken dat de sp.a-fractie zich spottend uitlieten over de Holocaust, en dat de echtgenote van de betrokken agent reeds meermaals figureerde op een sp.a-verkiezingslijst zullen allicht mede de aanleiding gevormd hebben voor de klacht.

 

Tot besluit een citaat van een van de grootste figuren uit de geschiedenis van de wetenschap, de joodse geleerde Albert Einstein, zelf gevlucht voor vervolging … door de nazi’s: “Twee zaken op deze wereld zijn onbegrensd; het universum en de menselijke domheid.”

 

Van dit laatste hebben de betrokken agent, zonechef Hamaekers en burgemeester Mondelaers ten overvloede het bewijs geleverd door op lichtzinnige wijze een onkreukbaar en integer gemeenteraadslid te doen vervolgen. Hopelijk beginnen deze heren zich eindelijk bezig te houden met de bestrijding van de echte criminaliteit in Beringen.

 

 Bert Schoofs

Volksvertegenwoordiger VB

Fractievoorzitter Beringen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Yves Leterme feliciteert Obama

 

In een persoonlijke brief, die door een gunstige wind op onze kantoren verzeilde, kan u de amicale felicitaties lezen die onze premier verzond aan de aanstaande president van de USA.

Dear Senateur,
 
I was told by my friends that you are now the President of America. Have you been elected, just like me ?  Fine, hé. I have had 800.000 stemmers. You more I think  as America is a little bit bigger than Belgium.  My friends tell me you are a Black man, that is fine, I am a Pale man, that is fine too.
 
So, our peoples have always been friends and your country has befreed my country  in the time from Hitler and the bad Nazis. That was not fine.  And now what are you going to do ?  Do like me : nothing. If you will I come to sing in the White House for you the fatherlands song of your country : God save the Queen.
 
I let send my  little minister of foreign things an officieel telegram and also the king of Belgium let greet you. All the best from me to you and keep you good overeind.
Your friend Yves
PS : If you will, I have some very fine stocks for you from Fortis, my bank at a friendly price. If you like, tell my litlle minister.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verzonnen verhaal van een Franstalige hysterica

 

Franstalig meisje verzon aanval door Vlaamse schoolvrienden

HLN update   Het Brusselse parket heeft tot nu toe geen bewijs gevonden dat de 14-jarige Sara door haar schoolgenoten in Kapelle-op-den-Bos in de armen zou gekerfd zijn. Het meisje had beweerd dat ze aangevallen was omdat ze Frans sprak maar volgens het Brusselse parket zijn daar ernstige twijfels over, meldt parketwoordvoerder Jos Colpin.

"Aangevallen met breekmes"
De 14-jarige Franstalige Sara deed haar verhaal op 17 oktober in de krant 'La Dernière Heure'. Daar vertelde ze hoe een medeleerlinge, die het niet verdroeg dat ze met een vriendin Frans sprak op straat, haar interpelleerde. Het meisje zou een aantal vrienden hebben opgetrommeld die Sara omsingelden. Omdat ze zich bedreigd voelde, haalde Sara een breekmes boven, maar liet het vallen. Haar belagers zouden dan het mes hebben opgeraapt en gebruikt hebben om haar 38 maal in de linkervoorarm te kerven.

Incident anders verlopen
Volgens het Brusselse parket heeft het onderzoek door de lokale politie nu uitgewezen dat het incident op een andere manier is verlopen. Er zou wel al enige tijd spanning geweest zijn tussen Sara en een dertienjarige schoolvriendin omdat Sara met een ander meisje steeds Frans sprak. De schoolvriendin zou zich daardoor buitengesloten gevoeld hebben en op 10 oktober zou het buiten de school tot een ruzie zijn gekomen. Daarbij zou Sara inderdaad een breekmes hebben bovengehaald dat door twee andere meisjes uit haar handen werd geslagen. Een vriendin van Sara zou het mes dan hebben meegenomen naar huis.

"Niemand raakte gewond"
"Uit het onderzoek is ook gebleken dat Sara schrammen op de arm vertoonde maar er kon niet worden vastgesteld hoe ze daaraan is gekomen", zegt parketwoordvoerder Colpin. "Zelf weet ze niet wie de schrammen zou hebben aangebracht en alle rechtstreekse getuigen verklaren dat er niemand gewond raakte op het moment van de feiten."

Incident met moeder
Een half uur na het eerste incident kwam het evenwel tot een tweede incident, toen Sara op de plaats van de feiten terugkeerde met haar moeder. Die zou naar aanleiding van het verhaal dat haar dochter deed, op zoek gegaan zijn naar haar aanvallers. Daarbij kwam het tot een confrontatie tussen Sara's moeder en enkele schoolgenoten, met wederzijdse slagen. Op dat moment kwam de lokale politie tussen en stelde proces-verbaal op voor bedreigingen. Later werd er ook een klacht neergelegd tegen Sara's moeder voor slagen aan een minderjarige. Beide dossiers zijn in handen van het Brusselse parket. Sara zelf werd door haar school, het Sint-Godelieve-Instituut, aan de deur gezet en loopt ondertussen school in Mechelen. (belga/vsv)

05/11/08 08u47 @ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interculturele samenwerking VL + NL

 

Turken en Marokkanen halen via de omweg Belgie nog steeds jaarlijks honderden familieleden en bruiden via de achterdeur binnen. En ze krijgen nog minstens een half jaar om dat te blijven doen.

De route is al jaren bekend. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat het nu na kamervragen van de PVV onderzoeken.

Mensen met een Nederlands paspoort kunnen regels voor gezinshereniging omzeilen door zich tijdelijk in een andere Europese lidstaat te vestigen, bijvoorbeeld België of Duitsland. Ze laten hun familie uit het buitenland overkomen naar die lidstaat en keren daarna terug naar Nederland. Op deze manier maken ze gebruik van Europese regels voor gezinshereniging en die zijn soepeler dan de Nederlandse wetgeving.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft het IND-onderzoek woensdag aangekondigd in antwoord op kritische vragen van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Ze wil optreden als blijkt dat de België-route misbruikt wordt.

Vreemdelingen

Deze methode werd in 2005 ongeveer 350 maal gebruikt. Dat aantal is opgelopen tot 490 vreemdelingen vorig jaar. De stijging heeft zich dit jaar verder doorgezet, aldus Albayrak. Zij waarschuwt wel dat uit de cijfers geen conclusies getrokken kunnen worden over de motieven van vreemdelingen om de België-route te volgen.

Het onderzoek van de IND is waarschijnlijk komend voorjaar klaar.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenlijk heeft Amerika voor de CVP gekozen - Sophie de Schaepdrijver

 

 

De Vlaamse historica Sophie De Schaepdrijver, docente moderne Europese geschiedenis aan de Amerikaanse Penn State University, heeft een afstandelijke visie op de presidentsverkiezingen in de USA waar zij al jaren woont.  Mevrouw De Schaepdrijver heeft een boeiend werk geschreven over de Grote Oorlog en nu is bezig met een uitgebreide studie over de 19de eeuw en de droom van het rentenieren. Haar benadering is steeds  origineel en boeiend.

Sophie De Schaepdrijver

 foto Penn State University

@ Knack-on-line 

Obama heeft gewonnen! Ja. En nu zou ik moeten zeggen: dit is een historische overwinning, dit is fantastisch voor dit land, dit is een nieuw begin!

Ik ben niet Obama's grootste fan. Vooral in de beginperiode van zijn campagne boeiden zijn slogans en zijn retoriek me matig. Iedereen kan zich voordoen als de leider die het oude, politieke patroon zal doorbreken. Zijn dwepende supporters vond ik nogal ergerlijk.

Zijn Messianistische boodschappen heeft hij later in zijn campagne gelukkig laten varen. Af en toe trad hij in detail over wat hij zou dóén. Vooral zijn sociale standpunten werden steeds concreter. Een reactie op het succes van Hillary Clinton, maar een welgemeende reactie: Obama denkt sociaal.

Ik vermoed dat hij veel van mijn radicale campusvrienden wat zal ontgoochelen. Het is iemand die zeer duidelijk zijn christelijk geloof centraal stelt en niet wenst te raken aan de faith-based initiatives van George W. Bush. Ook aan de controle op communicatie in het kader van de strijd tegen het terrorisme raakt hij niet. Hij is voorzichtig op vele vlakken.

Obama is boven alles een centristische figuur. Hij is verstandiger dan zijn vroege campagneretoriek doet vermoeden. Hij heeft een realistische reflex, wat niet slecht is voor dit land. Ondanks zijn zonnig optimistische vernieuwingsboodschap heeft hij zin voor tragiek. Hij kan leven met de onvolmaaktheid van de dingen. Met zo'n president kan ik dan weer leven.

Hij is meer een man van compromissen dan een initiator van het nieuwe. De verhoopte prachtige era waarin alle radicale dromen waargemaakt zullen worden, zal hij niet inluiden, en dat geeft ook niet: Obama geeft de VS weer internationaal prestige en hij vertegenwoordigt een bedachtzaamheid waar het ons de laatste jaren genoeg aan ontbroken heeft.

Obama heeft het imago van de ultieme, jonge, frisse, links-radicale president. Dat is hij, denk ik, helemaal niet. In wezen is hij een voorzichtige, ouderwetse, bedachtzame christendemocraat. Eindelijk heeft Amerika voor de CVP gekozen! Kijk, dát is nu eens historisch.

http://www.knack.be/nieuws/wereld/-eindelijk-heeft-amerika-voor-de-cvp-gekozen-/site72-section26-article25025.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens benadeelt Antwerpen wegens besluiteloosheid

 

 

"Binnenkort" zal een studiebureau een plan voor de nieuwe interneringsinstelling op de Antwerpse Linkeroever uittekenen, - een project dat overigens volgens de planning van de vorige minister Laurette Onkelinx (PS) in 2009 klaar moest zijn maar waarvan opvolger Vandeurzen de oplevering had gepland tegen einde 2012.


Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen

De belangrijkste reden waarom dit project zolang aansleept ligt niet bij Onkelinx of Vandeurzen, maar bij het Antwerpse schepencollege, dat erg over dit project heeft getwijfeld. Aanvankelijk zou Antwerpen een instelling voor 500 geïnterneerden krijgen in het ziekenhuis van Stuivenberg. Maar omdat het schepencollege de ingebruikname van Stuivenberg door geïnterneerden wilde koppelen aan de bouw van een nieuwe kliniek, ging veel tijd verloren. En zo kreeg Gent een grote interneringsinstelling en zal Antwerpen het met een veel kleinere (120 geïnterneerden) moeten doen.

@ Gazet van Antwerpen

***

Een zoveelste bewijs van de besluiteloosheid van burgemeester Slaapmans en zijn lijfeigenen.  Stuivenberg heeft nochtans  nabij de Seefhoek en Borgerocco een ideale ligging als gevangenis : vele bezoekers zullen zich niet ver moeten verplaatsen. Als in de stad van Allah beslist moet worden over de inrichting van concertjes, loopt alles vlot.  Van zodra het over beleid en toekomstvisie gaat, wordt er een studiebureau ingeschakeld, om de wenselijkheid na te gaan een studiebureau in te schakelen dat eventueel het project zou doorspelen aan een ander studiebureau. Janssens dut intussen verder. Wat een jammere mislukking is deze man voor de stad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quote van de Dag

 

 
'Door een vakbondsactie in de Antwerpse OCMW-ziekenhuizen zal er vandaag jammer genoeg niet gekookt worden voor onze patiënten. Ik hoop dat zij daar geen last van ondervinden.' (OCMW-voorzitster Monica Deconinck)
@ De Frut van koekestad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag, mooie planeet Aarde van ons !

 

Zo zag hij er gisteren nog uit. Wat een enig mooie aarde hebben wiij toch. Tot hiertoe de enige planeet waar we zeker van zijn dat hij leven herbergt.  Houden zo, tenminste nog 5 miljard jaar. Wij doen ons best om er bij te blijven en de boel niet té erg te verprutsen.  Onze leiders, dat is, een andere zaak.

 
Gisteren was het in Amerika het Feest van de democratie en de Amerikanen hebben woord gehouden : zij hebben de president verkozen, die door de rest van de wereld gewenst werd. Iedereen tevreden.  Wij doen wat we als beschaafde lieden in zo'n geval geleerd hebben te moeten doen : "Gefeliciteerd, Mijnheer de President, het is het moment om nu te doen wat u beloofd heeft."
Obama to be first African-American president

 We hadden het voorspeld : als onze kandidaat John McCain niet mocht winnen, maakte Barack Hoessein Obama véél kans het te halen...  Zo is het gebeurd, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten is verkozen en hopelijk zal spoedig blijken dat de man in staat zal zijn de ettelijke zware crisissen en problemen die in Amerika bestaan, verstandig aan te pakken.  Als het goed gaat met Amerika, ongeacht of de president een Democraat of een Republikein is, straalt dit af op de Westerse wereld. Go, mister president, en bewijs dat ons wantrouwen tegen u ongegrond is.

geilemilfpalin.jpg

Baai-baai, Sarah : terug naar Alaska en als Sarkozy je belt, hém zelf terug telefoneren, zodat je zeker bent dat je niet in de maling wordt genomen door een Canadaanse flapdrol

***

En nu terug naar de realiteit van de dag in Vlaanderen : het OMWC van Antwerpen staakt, Nonkel Kruk is op zoek naar 5 miljard euri, de Vlaamse minister-president Kruis Peeters is van de Vlaamse aardbodem verdwenen en Napoleon de Gucht wordt genoemd als volgende voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis. Terwijl Etienne Davignon Hoofdredacteur bij Humo zou worden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te paard naar de stembus

 

Deze cowboy uit Nebraska komt  te paard stemmen  in het gemeentehuis waar trots de Amerikaanse vlag wappert.  Er zijn niet overal problemen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom bij Euronazi

 

Het is de leiding van Euronazi al langer in het hoofd geslagen : die mensen hebben geen controle en ze stellen hun eigen regels op.  Financieel worden zij gevoed door de lidstaten, dus hoe meer lidstaten er komen, hoe meer afdrachten er binnenvloeien in de schatkistputten van de Commissie.

Deze Commissieclub is  samengesteld uit een select groepje mensen die door niemand verkozen werden en die ontsnappen aan elke democratische controle.  Tenzij u de poppenkast, die de pompeuze naam Europees Parlement draagt, wil bestempelen als een democratische vergadering. De bevoegdheden van die luxe-ballentent zijn verwaarloosbaar en het huishoudelijk reglement beknot zowel de vrijheid van beweging als deze van het woord. 

De 785 exemplaren die daar huizen, zijn zwaar overbetaalde fantasten, die doordrongen worden door hun omgeving hoe onmisbaar en geweldig zij zijn. Hun impact is onbestaand, maar zij zijn de nuttige figuranten die allure verlenen aan de echte machthebbers, de onverkozenen. Er zitten tussen die in fracties gevangen bendes best enkele toegewijde en intressante personen. (Van een zaak zijn wij overtuigd in dit leven : wij zullen nooit gal tekort hebben.)

De 27 lidstaten moeten verder aangevuld worden en de voorwaarden daartoe worden  voortdurend versoepeld en aangepast in functie van de mogelijkheden die de kandidaat-lidstaten bezitten.  Zo bouwt de EU zichzelf verder uit tot een onmachtige reus op papieren benen: als hij in mekaar zakt, kunnen we enkel hopen dat de burgers zullen bespaard blijven van dramatische gevolgen, want die  500 miljoen EU-burgers hebben nooit gevraagd naar méér.  Integendeel.

Elsevier neemt het verder over :

De landen op de westelijke Balkan kunnen versneld stappen zetten richting lidmaatschap van de Europese Unie (EU), als ze er maar voor zorgen dat ze door gaan met hervormen en aan alle eisen van de EU voldoen.

Het komende jaar wordt voor de westelijke Balkanlanden cruciaal, omdat zij zich in 2009 willen voegen bij de EU.
Dat schrijft EU-commissaris Olli Rehn (Uitbreiding) in zijn jaarlijkse rapport over de economische en politieke voortgang in de landen die lid willen worden van de EU.

Het rapport wordt woensdag openbaar. Drie landen (Kroatië, Turkije en Macedonië) zijn officieel kandidaatlid, vijf andere (Albanië, Bosnië, Kosovo, Montenegro en Servië) willen dat graag worden.
Kroatië loopt voorop. Het land is al enige tijd bezig de eigen wetten aan te passen aan de EU-regels en maakt gestage voortgang. Rehn is van mening dat Kroatië in dit tempo de zogeheten 'toetredingsonderhandelingen' met de EU eind 2009 kan afronden.

Maar Zagreb moet wel meer doen aan de bestrijding van corruptie en de vervolging van oorlogsmisdadigers.
Of Kroatië snel na 2009 kan toetreden tot de EU is nog onduidelijk, omdat een aantal Europese regeringen vindt dat dit alleen mogelijk is als het
nieuwe EU-verdrag (van Lissabon) door alle huidige lidstaten is geratificeerd. En het is nog zeer onzeker of Ierland na de afwijzing bij referendum een half jaar geleden in 2009 wel tot ratificatie kan overgaan.

Turkije moet verder doorgaan met hervormen, zegt Rehn. Het proces voor Turkije kan nog wel tien tot vijftien jaar duren verwachten diplomaten in Brussel.

Maar ook dan is toetreding niet zeker, het is geen recht dat Turkije kan afdwingen. Sommige EU-landen als Duitsland en Frankrijk zijn pertinent tegen toetreding van Turkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de twijfende kiezer

 

c-691%2C-Amerika-stemt-extra.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëtisch intermezzo door Jade

 

Karel de Lucht
Altijd al een geurtje aan geweest.
Tijdelijke windhoos gebleken
luchtzak
eindigend op een buil.
Geen airbag voor dit geval
Opgeblazen en afgelaten
veel tocht en dan aftocht
Karel de Lucht
gebakken lucht

(Jade)


04-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben een belgicist maar leef van Vlaamse centen

 

U kent Erik van Looy ? Hij is de Vlaamse filmregisseur van "de Zaak Alzheimer" en van "Loft", de prent die nu volle zalen lokt in Vlaanderen.

Van Looy is een aantal jaren geleden aangeworven door Woestijnvis en om die reden verschijnt hij soms als presentator op het televisiescherm bij de VRT, die een gretige afnemer is van Woestijnvis-producties tegen zware betaling, zodat de 3.000 personeelsleden op de loonlijst verder rustig kunnen dutten en zich aanstellen als er pers in de omgeving is.

Van Looy is best een sympathieke peer, die graag koketteert met zijn Antwerpse accent en dito mentaliteit.  Hij voegt zich daarmee in de rij achter Robbe de Hert maar bezit gelukig meer filmisch talent dan deze simpele Marxist die vooral een grote filmische kennis bezit en voor de rest iedereen "schat" noemt.

Van Looys laatste film, Loft, is een onderhoudende, knap opgebouwde en zeer goed geacteerde film : we zeggen dit niet om de kritieken na te bauwen, maar we hebben hem gezien en ervan genoten.

De film wordt niet verdeeld in Wallonië, want de ervaring leert dat de benedenburen, hoe succesvol een Vlaamse film ook moge zijn, deze geen blik waard achten.  Een zoveelste blijk van de minachting die de Franstaligen hebben voor alles wat Nederlandstalig en Vlaams is.

"Misschien hebben we de interesse in Wallonië onderschat" klinkt het bij Van Looy. "We zijn er misschien te snel van uit gegaan dat niemand in Wallonië op 'Loft' zat te wachten. Maar knoop aan die beslissing alsjeblieft geen communautaire conclusies vast. Ik ben een Belgicist."

Dat zegt de jongen die zijn ganse beroepsleven uitsluitend door Vlaanderen betaald en gewaardeerd wordt. Een filmregisseur in Vlaanderen is per definitie iemand die zwarte sneeuw ziet.  Daarom mag Van Looy zijn handjes kussen, dat hij dankzij Woestijnvis een vast inkomen geniet. Voor mijn part mag hij best belgicist zijn, zolang hij maar niet vergeet, dat als het aan de belgicisten ligt in dit land, Vlaamse regisseurtjes en andere artiestjes mogen terugkeren naar de parochiezalen om bijvoorbeeld het successtuk op te voeren : "Onnozel Manneke", zonder subsidies.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD-er nodigt via lezersrubriek NVA-er uit tot lidmaatschap

 

 

In de lezersreacties bij de Gazet van Antwerpen over de klacht die de NVA zal neerleggen tegen de vriend van onze Jeanine, Noël Slangen, staat een merkwaardige brief.  Goed geschreven, vlotte stjl, goede taalbeheersing, enfin, u zal er hopelijk van meegenieten :

Mhr Peumans, ik volg u al lange tijd, en met u en uw charichisme, wordt ''t eeens tijd om van firma te veranderen. kom bij ons in de Ldd en maak uw kennis eens waar in de transport en de maritiem waar! ik zal u met alle kennis bij staan. ldd
Kenneth Godderie, ANTWERPEN (11 reacties)

Als er bij ons lezers zijn met charichisme die van firma willen veranderen, U kan Kenneth bereiken via onze bereidwillige redactie.  Juffrouw Ellen zal u bijstaan met al haar kennis van transport en maritiem.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humo, slachtoffer van cordon sanitaire wegens varkenspest

 

Het laatste nummer van Humo wordt  bij rechterlijke beslissing uit de rekken gehaald.  Principieel zouden wij moeten protesteren tegen deze vorm van censuur en verbod. Maar dat doen we niet : er zijn grenzen aan de manier waarop de spot gedreven wordt via teksten en afbeeldingen met mensen.

Vrijheid van mening impliceert dat je de regels van het fatsoen respecteert.  In het geval van het rood-groene tv-programmabaadje zijn er figuren aan de slag, die grootgebracht zijn in de stal en aangetast door de varkenspest.  In dat geval, gelden de regels van het cordon sanitaire.  Helaas.

Wat de linkse bietekwieten met al hun marxistische opvattingen in de zaak Koekelberg compleet ontgaat, is dat tot hiertoe iedereen in deze onfrisse affaire vrijuit gaat, behalve de twee geviseerde vrouwen. Dergelijke subtiliteit ontgaat natuurlijk de linkse halvegaren.

Jammer voor het artikel van de poenpakker uit Berlare, maar dat vindt zijn weg wel.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft vandaag in kort geding beslist dat de verkoop van de jongste editie van het weekblad Humo moet worden stopgezet, op straffe van een dwangsom van 250 euro per exemplaar. De beschikking kwam er na een klacht van het hoofd van de federale politie, Fernand Koekelberg, en van zijn secretaresse Sylvie Ricour. Zij worden samen afgebeeld in een fotomontage van Humo, in een weinig tot de verbeelding sprekende compromitterende houding.

Koekelberg en Ricour worden vertegenwoordigd door de advocaten Marc Uyttendaele en Vincent De Wolf. Zij hadden elk apart een klacht ingediend.

Seks met overste
Humo bracht de fotomontage in zijn satirische rubriek "Het gat van de wereld", waar vaak foto's van bekende mensen worden gemonteerd of bijgewerkt om met hen de draak te steken. De hoofden van Koekelberg, Ricour en Anja Savonet - die andere politiesecretaresse die in opspraak kwam met haar omstreden benoeming -werden geplakt op naakte lichamen in een aantal seksuele poses.

De rechtbank oordeelde dat de foto's obsceen zijn en de eerbaarheid zwaar schenden, zowel van het privéleven van de betrokkenen als van hun professionele activiteiten. De rechter beval het intrekken van de verkoop van Humo in alle verkooppunten in België. De uitgever zou drie uur de tijd krijgen om het vonnis uit te voeren.

Inleveren
Beide politiesecretaresses zijn nog maar net weer aan het werk na ziekteverlof. Ze kwamen in de media naar aanleiding van hun omstreden benoemingen, waardoor ze plots een pak meer gingen verdienen. De dames hadden daarvoor niet de vereiste diploma's en hadden al evenmin examens moeten afleggen.

Ze leverden weliswaar in op hun loon - na tussenkomst van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael - maar oefenen inmiddels weer hun oude job uit. De Raad van State had geoordeeld dat enkel commissaris-generaal Koekelberg zelf bevoegd was voor de benoemingen.

Bron : Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Election Day

 

Op deze foto : talrijke McCain kiezers komen hun stem uitbrengen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Amerika eindelijk rijp voor een zwarte president ?

 

Let this issues be the issue

Zo, zeg het even linkiewinkies


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : filmdag - Twee video's voor de prijs van Drie !

  

Het zijn wel degelijk andere films : de uitleg lijkt op mekaar, het decor ook maar er is deel 1 en deel 2

 

.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!