Angeltjes
06-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Poenpakkers van de VRT

 

Vroegere VRT-directie was kwistig met onkosten

De vroegere VRT-directie, onder leiding van Tony Mary, was wél kwistig met onkosten. Dat blijkt uit het lang verwachte rapport van het Rekenhof, schrijft Knack.be vanavond. De CD&V wil meer uitleg.
Vorige week maakte het Rekenhof in zijn rapport al bekend dat de openbare omroep voor zijn kostennotasysteem voor restaurant-, representatie- en hotelkosten weinig reglementen uitgevaardigd heeft. De omroep beschikt alleen over een reglement voor de kosten eigen aan de werkgever, dat bovendien essentiële bepalingen mist. Het Rekenhof acht een uitgewerkte reglementering nodig.
Knack.be publiceert woensdag meer details.

3,481 miljoen euro onkostenvergoedingen

Zo onderzocht het Rekenhof volgens het weekblad een willekeurige steekproef van 500 onkostennota's van VRT-medewerkers uit 2006 en alle kostennota's van directieleden. In totaal keerde de VRT dat jaar voor 3,481 miljoen euro aan onkostenvergoedingen uit. Er worden geen namen van personeels- of directieleden genoemd. Het Rekenhof concludeert dat er heel wat misliep bij de VRT onder het bewind van Mary.

In vergelijking met maatstaven die elders bij de Vlaamse overheid gelden, zijn er aanwijzingen "dat de gemiddelde kosten die de VRT-personeelsleden en vooral directieleden maken, vrij hoog liggen". Knack geeft enkele voorbeelden. Terwijl "gewone" personeelsleden gemiddeld 50,7 euro aan onkosten voor representatiekosten aanrekenden, bedroeg dat gemiddelde bij directieleden 82 euro. De hoogste rekening die een directielid terugvorderde (in 2006) was 278 euro.

Hotelkosten

De grootste misbruiken zijn er volgens Knack bij de hotelkosten. Ook daarvoor bestaan er bij de openbare omroep geen maxima. "De hotelkosten die directieleden langs de kostenstaten inbrachten, waren gemiddeld bijna dubbel zo hoog als de maximumprijzen van de Vlaamse regering", citeert Knack het rapport.

In een voetnoot van het rapport staat: "Voor overnachtingen in Parijs en Cannes liepen de overschrijdingen zelfs op tot 117 procent en 281 procent." De VRT betaalt ook productievoorschotten en die worden soms gebruikt om restaurant-, representatie- en hotelkosten te betalen.

Seminarie

Knack geeft enkele voorbeelden: een rekening van 215 euro per persoon voor een bezoek aan "een eersteklasserestaurant"; een factuur voor een residentieel seminarie van drie dagen in België liep op tot 493,8 euro per persoon (zonder btw). De tarieven van de Vlaamse Gemeenschap bepalen 108 euro, aldus Knack.

Vlaams Parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) is geschokt door de conclusies van het Rekenhof. "Ik dien vrijdag een verzoek tot interpellatie in", zegt hij. (belga)

@ Het Laatste Nieuws

***

Als trouwe gebrainwashte luisteraars en kijkers van de VRT, door vijanden soms pijnlijk bestempeld als 0000 (Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep, reageren wij furieus op dit schandelijk artikel.  Wij zijn RAZEND !  Dit is lasterlijke roddel om onze VRT te beschadigen. Moeten de mensen aldaar soms niet eten en slapen ?  Er zijn er zelfs die als ze op zending gestuurd worden, bij mekaar gaan liggen op één kamer om de kosten te drukken. Wij zijn RAZEND ! Er worden zelfs programma's gemaakt waarin de mensen verschijnen ZONDER kleren om het budget te verlichten.  Neen, dit pikken wij niet, deze lasterlijke aantijgingen. Wij zullen klacht neerleggen bij de rechtvaardige belgische justitie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft mijn lurven gezien ?

 

Bert Schoofs is in goeden doen : hij probeert schildpad Van Deurzen aan te porren tot hogere snelheden.  Een bewonderenswaardige taak die kennis, diplomatie en volharding vereist.

"Op 19 augustus 2006 ontsnapten 28 gedetineerden op spectaculaire wijze uit de bajes van Dendermonde. Wat is er van hen geworden? "

De minister liet weten dat 21 boeven ondertussen bij de "lurven" werden gevat. Van deze groep zijn er tien echter alweer vrijgelaten. Geen van hen zat zijn straf volledig uit, maar ze werden wel allemaal uit het land verwijderd.

De elf overigen, onder wie 4 Belgen, zitten nog in de gevangenis. Drie van deze groep hebben nog een andere strafzaak lopen.

Zeven personen zijn nog voortvluchtig, geen van hen is Belg. Onder hen zitten de twee boeven met de zwaarste veroordelingen: respectievelijk 37 maanden en tien jaar.

Volgende vraag van Schoofs : "Leg mij eens uit wat lurven zijn ?"

Bert : voortdoen ! 

Escapetoets op de loop, dat ze maar oppast of Vandeurzen heeft haar bij de lurven.

Juffrouw Ellen

Bron : Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in Prachtland Afghanistan

 

Registreren_gr.jpg

Als je vrouwen behandelt als vee, dan zijn ze zeker geschikt als kiesvee.  Mevrouw op het plaatje laat zich registreren voor de verkiezingen in haar fijne prachtland eind 2009 : lekker lang op voorhand genieten, arme vrouw.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wansmakelijke bende van Humo

 

Onze vriendin Jeanine heeft in haar onstuitbare drang naar nieuws en achtergronden een aantal fijne gegevens vergaard over uw en ons aller groenlinkse televisieprogrammaboekje Humo.

Deze gegevens stonden in een reactie maar ze zijn te precieus om daar te verkwijnen en te verdwijnen.  In de vitrine ermee en onder de schijnwerper. De wansmakelijke bende verdient deze aandacht :

Ieder jaar daalt de oplage:

De discussie omtrent
de houdbaarheidsdatum van het ondertussen 70-jarige weekblad Humo woedt al een tijdje. Volgens het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) ging Dag Allemaal er vorig jaar met 4 procent op vooruit naar 354.815 exemplaren, terwijl de verkochte oplage van Humo daalde naar 227.825 stuks. Sinds 2003, toen het blad nog wekelijks net geen 245.000 exemplaren verkocht, dook Humo al met 17.000 stuks naar beneden.

De krant De Morgen -niet onmiddellijk een onverdachte bron in de materie, want net als Dag Allemaal ook uit de stal van Christian Van Thillo- laat in zijn editie van 11 januari (Humo' krijgt klappen van 'Dag Allemaal') Leen d'Haenens van de KU Leuven aan het woord, die een academische uitleg aan de terugval van Humo tracht te geven:

"Een factor waarvan ook Humo hinder kan ondervinden, is nieuwsvermijding. Lezers, vooral jongeren, houden niet meer zo van bladen die het over maatschappelijke en actuele onderwerpen hebben."

  • Humo wordt als -onafhankelijk weekblad- geschaad door een overdreven aandacht voor mensen uit de SP.a-stal. Vorig jaar kwamen 14 SP.a-ers aan het woord, tegen 7 CD&V-ers, 7 VLD'ers, 1 van Groen en 1 van de NV-A.
  • Vlaams Belang wordt enkel in verband gebracht met nazisme
  • De onderwerpen beperken zich in grote mate tot seks (dossiers met een marginale informatiewaarde over ontrouw, liefdesverdriet, jonge verkrachters, pedofilie, loverboys, naaktstranden, seksslavin, mannen en hun penis), drugs (cocaïne in Vlaanderen, partydrug xtc,...), geweld (jihad in Europa, tigerkidnapping,...) en sport (12 bijdragen over de Gokchinees in de eerste jaarhelft)
  • Bijna incestueus, zichzelf voortplantend kringetje van BV's (Tom Lanoye, Kamagurka, Arno, Bart Peeters, Ettienne Vermeersch,...) en politici (Dehaene, Martens, Leterme, Verhofstadt, Stevaert,...), dat te pas en te onpas aan het woord wordt gelaten in ondertussen tot in den treuren toe uitgemolken redactionele formules (eindejaarsvragen, de kinderen van..., de vrouw achter,...).

    Meer...

    http://www.express.be/joker/nl/platdujour/humo-lezen-heeft-ernstige-gevolgen-meer.htm?CFID=11754716&CFTOKEN=38209886


    Dank u, Jeanine ! Mooi werk.
  •  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van de Geboden

     

    Toegestuurd door Jeanine


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck in het proeflabo

     

    c-696%2C-diepvriesmuis.jpg

    AAaRGH @ www.geenstijl.nl


    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financieel tussendoortje

     

    In de euforie deze morgen, waren er enkele kranten, onder wie dé kwaliteitskrant de Standaard, die stonden te jengelen dat de Aziatische beurzen onmiddellijk gestegen waren na de Geboorte van het Heilige Wereldwonder Obama.

    Dat is onnozele praat en onkunde : de Nikkei en de Hang Seng lopen, zoals alle beurzen ter wereld, quasi gelijk met de bewegingen van de Dow (en de Nasdaq) in New-York. Door de tijdsverschillen hinken zij na, ook al lopen ze voor ... Goed uitgelegd van ons, niet !  Opnieuw : de beurs in Tokyo opent ruim 10 uur voor New-York en daardoor pikken zij in op de tendenzen van de vorige dag.

    New York was gestegen zonder enige invloed van de politiek en die trend volgden de Aziaten.  

    En vandaag, terwijl de weireld juicht en viert, reageren de beurzen weer niet op Obama. Tenzij de dalingen te wijten zouden zijn aan zijn verkiezing. Maar dat is niet het geval : het jojo effect gaat onverminderd zijn gang, zij het dat de grote dieptepunten van voor enkele weken momenteel niet opnieuw binnen bereik liggen. Gelukkig maar.

    Voorkennis ? Wij ?  Jazeker, we hebben net met het poenpakkertje uit Berlare getelefoneerd. Wil u het wachtwoord kennen ?  Hier is het : "Napoleon de Grote, zijn broek zakt af en ge ziet zijn blote ... voeten".  Graag gedaan.

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Amerikaanse impressionante impressionist : Joseph Rodfer Decamp

     

    In al het enthousiasme en de gekte over het nieuwe Amerika, willen wij het even rustig houden over een in Europa minder gekend aspect van de Amerikaanse cultuur : hùn impressionisten.  Een eerbetoon aan Joseph Rodfer Decamp (1858 - 1923). Geboren in Ohio, academie gevolgd te München en Firenze.  Met aangepaste muziek. Ook dit is Amerika, dat hopelijk overeind zal blijven, of doen we weer ouderwets ?  So what ?

    .

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlog in Brussel : politie wijkt

     


     

    05.11.2008 11.15u - In een onthutsende reportage in P-Magazine (28.10.08) bevestigen politieagenten het bestaan van zogenaamde ‘no go-zones’ in Brussel, “wijken waar de politie amper nog durft te komen. Wijken waar allochtone jongerenbendes de plak zwaaien, waar agenten hun leven riskeren als ze er zich alleen wagen en waar de brandweer met stenen wordt verjaagd”. De agenten zijn de wanhoop nabij: “Het is oorlog in Brussel en we zijn aan het verliezen.”

    Anneesens (tussen het Zuidstation en het Anneessensplein), Matonge (in Elsene), het Krakoelplein (in de Marollen), de Marie Christinestraat (Laken), het Lemmensplein (Anderlecht), Kuregem (Anderlecht), Versailles (Neder-over-Heembeek), de Antwerpsesteenweg en de Groendreef (Laken). Dat zijn volgens de agenten de brandhaarden. De beruchte wijken waar ze in een wijde boog omheen lopen en waar het recht van de sterkste geldt. En, we citeren de journalist: “voor alle duidelijkheid, hier zijn de allochtone jeugdbendes de sterkste”…

    Wat volgt, is een opsomming van bloedstollende feiten, van intimidatie en fysiek geweld waarvan agenten steeds vaker het slachtoffer worden. Niet alleen tijdens de diensturen, maar ook op weg naar huis.

    De politie is het beu. Eén van de agenten: “De zachte aanpak helpt niet meer. Politie en rechters kunnen wel zeggen: ‘Je moet die jongeren een tweede kans geven’. Maar wij lopen daar dagelijks tussen en ik zeg u: die gasten zijn verloren voor de maatschappij. Jongeren die trachten agenten te doden en combi’s aanvallen, daar komt nooit nog wat van.” En dus is het tijd voor een kordate aanpak. Voor zerotolerantie en een lik-op-stuk-beleid. Voor extra plaats in jeugdinstellingen en gevangenissen. Voor een hervorming van Justitie en meer mankracht voor politie en parket. Het zijn eisen die het Vlaams Belang al jaren stelt en die nu ook vanuit de politie steeds luider klinken. Brussel is nog niet verloren, maar de traditionele partijen hebben de stad al opgegeven, zo lijkt het wel. Er zal dan ook veel moed voor nodig zijn om de Brusselse wijken te heroveren op wat de Franse president Sarkozy ooit ‘het tuig’ noemde.

    Lees meer in
    In de media. @ Vlaams Belang


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs (Limburg) vergelijkt Vandeurzen (Limburg) met schildpad

     

     

    Federaal volksvertegenwoordiger uit Beringen, Bert Schoofs, is altijd een hoffelijk en correct man : zeg geen slecht woord van hem, of het is boel. Met ons.

    Als advocaat volgt Schoofs de commissie Justitie waarin hij na het abominabele beleid van Onkelinx thans geconfronteerd wordt met een streekgenoot, Jo Vandeurzen. De justitiebegroting beloopt 1,7 miljard euri (68 miljard frank), zijnde 6% hoger dan het huidige budget. Daar zou een dynamisch iemand best mee aan de slag kunnen, denken wij.  Helaas, wij kennen niets van justitie, behalve dat het departement jaren op vierkante wielen draait, dat de bevolking al even lang geen vertrouwen meer heeft "in die mensen" en dat het meer dan tijd wordt dat justitie zich als een betrouwbare pijler van onze maatschappij  zou aandienen. 

    Dan moeten we echter niet bij Vandeurzen zijn.  Hij is een tweede uitgave van Leterme, die niettegenstaande zijn begroting met 6% toeneemt of 4 miljard frank, nauwelijks grote wijzigingen durft aan te kondigen.  We begrijpen ook dat de minister van justitie in dit land een consensusbeleid moet voeren : de Waalse linkerzijde weegt zwaar door op het departement én binnen de regering.

    Bijvoorbeeld : de linkerzijde heeft het niet zo bekeken op meer cellen, want zij pleit voor kortere straffen.  De rechtspraak wordt een Vermaningshof met schuldigen die streng-vaderlijk toegesproken worden.  Dat maakt het werk van een Vandeurzen er niet makkelijker op.  Maar de man is ook helemaal geen vechter. Hij is een uitsteller, een belover, iemand die graag de voorwaardelijke wijze gebruikt, kortom geknipt uit hetzelfde laken als Nonkel Kruk : Slappe tjeven !

    Het is de verdienste van Bert Schoofs op deze nagel te kloppen en dat deed hij, door Vandeurzen "de minister van voorstellen" te noemen.  “Tongeren zou al tegen einde 2008 een jeugdgevangenis zijn, nu spreekt de minister van oktober 2009. Er komen 280 cellen voor criminele jongeren bij, maar pas vanaf 2013, vier jaar later dan in de planning van Onkelinx. Vandeurzen is een slome schildpad, die het beleid van zijn voorgangster vertraagt in plaats van versnelt”.

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB gemeenteraadlid uit Beringen vrijgesproken ! Oekandana ?

     

    Het Vlaams Belang is verheugd over de uitspraak van de correctionele rechtbank van Hasselt waarbij Lowie Tielens vrijgesproken is van het misdrijf van belediging aan het adres van de politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo.

     

    Luidens de aanklacht zou Lowie Tielens het optreden van de politie, naar aanleiding van het feit dat allochtone jongeren op 30 november een aantal joodse tieners die overnachtten in jeugdhuis De Kompel bekogelden met stenen, vergeleken hebben met nazipraktijken.

     

    Ook de rechtbank oordeelt nu dat hiervan geen sprake is: Lowie Tielens heeft nooit de politie willen beledigen of deze vergeleken met nazi’s.

     

    Het Vlaams Belang brengt de volgende beschouwingen onder de aandacht:

     

    1. De daders van de aanslag zijn nooit voor een rechtbank moeten verschijnen. Zij zijn er vanaf gekomen met niet meer dan een bolwassing, hoewel de bakstenen die zij naar de joodse tieners smeten zware verwondingen of zelfs erger hadden kunnen veroorzaken.

     

    1. Dit bewijst dan weer dat politieke afrekeningen van het establishment tegen het Vlaams Belang veel belangrijker zijn dan de strenge bestraffing van criminelen van gemeen recht. Ditmaal hebben standvastige rechters echter gerechtigheid doen geschieden.

     

    1. Het Vlaams Belang herinnert eraan dat de oorspronkelijke klacht werd geformuleerd door een agent die op de gemeenteraadszitting aanwezig was om de raadsleden te beschermen in plaats van hen in hun vrije meningsuiting te beknotten. Het feit dat de sp.a op de bewuste zitting in verlegenheid werd gebracht doordat het Vlaams Belang liet opmerken dat de sp.a-fractie zich spottend uitlieten over de Holocaust, en dat de echtgenote van de betrokken agent reeds meermaals figureerde op een sp.a-verkiezingslijst zullen allicht mede de aanleiding gevormd hebben voor de klacht.

     

    Tot besluit een citaat van een van de grootste figuren uit de geschiedenis van de wetenschap, de joodse geleerde Albert Einstein, zelf gevlucht voor vervolging … door de nazi’s: “Twee zaken op deze wereld zijn onbegrensd; het universum en de menselijke domheid.”

     

    Van dit laatste hebben de betrokken agent, zonechef Hamaekers en burgemeester Mondelaers ten overvloede het bewijs geleverd door op lichtzinnige wijze een onkreukbaar en integer gemeenteraadslid te doen vervolgen. Hopelijk beginnen deze heren zich eindelijk bezig te houden met de bestrijding van de echte criminaliteit in Beringen.

     

     Bert Schoofs

    Volksvertegenwoordiger VB

    Fractievoorzitter Beringen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Yves Leterme feliciteert Obama

     

    In een persoonlijke brief, die door een gunstige wind op onze kantoren verzeilde, kan u de amicale felicitaties lezen die onze premier verzond aan de aanstaande president van de USA.

    Dear Senateur,
     
    I was told by my friends that you are now the President of America. Have you been elected, just like me ?  Fine, hé. I have had 800.000 stemmers. You more I think  as America is a little bit bigger than Belgium.  My friends tell me you are a Black man, that is fine, I am a Pale man, that is fine too.
     
    So, our peoples have always been friends and your country has befreed my country  in the time from Hitler and the bad Nazis. That was not fine.  And now what are you going to do ?  Do like me : nothing. If you will I come to sing in the White House for you the fatherlands song of your country : God save the Queen.
     
    I let send my  little minister of foreign things an officieel telegram and also the king of Belgium let greet you. All the best from me to you and keep you good overeind.
    Your friend Yves
    PS : If you will, I have some very fine stocks for you from Fortis, my bank at a friendly price. If you like, tell my litlle minister.
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verzonnen verhaal van een Franstalige hysterica

     

    Franstalig meisje verzon aanval door Vlaamse schoolvrienden

    HLN update   Het Brusselse parket heeft tot nu toe geen bewijs gevonden dat de 14-jarige Sara door haar schoolgenoten in Kapelle-op-den-Bos in de armen zou gekerfd zijn. Het meisje had beweerd dat ze aangevallen was omdat ze Frans sprak maar volgens het Brusselse parket zijn daar ernstige twijfels over, meldt parketwoordvoerder Jos Colpin.

    "Aangevallen met breekmes"
    De 14-jarige Franstalige Sara deed haar verhaal op 17 oktober in de krant 'La Dernière Heure'. Daar vertelde ze hoe een medeleerlinge, die het niet verdroeg dat ze met een vriendin Frans sprak op straat, haar interpelleerde. Het meisje zou een aantal vrienden hebben opgetrommeld die Sara omsingelden. Omdat ze zich bedreigd voelde, haalde Sara een breekmes boven, maar liet het vallen. Haar belagers zouden dan het mes hebben opgeraapt en gebruikt hebben om haar 38 maal in de linkervoorarm te kerven.

    Incident anders verlopen
    Volgens het Brusselse parket heeft het onderzoek door de lokale politie nu uitgewezen dat het incident op een andere manier is verlopen. Er zou wel al enige tijd spanning geweest zijn tussen Sara en een dertienjarige schoolvriendin omdat Sara met een ander meisje steeds Frans sprak. De schoolvriendin zou zich daardoor buitengesloten gevoeld hebben en op 10 oktober zou het buiten de school tot een ruzie zijn gekomen. Daarbij zou Sara inderdaad een breekmes hebben bovengehaald dat door twee andere meisjes uit haar handen werd geslagen. Een vriendin van Sara zou het mes dan hebben meegenomen naar huis.

    "Niemand raakte gewond"
    "Uit het onderzoek is ook gebleken dat Sara schrammen op de arm vertoonde maar er kon niet worden vastgesteld hoe ze daaraan is gekomen", zegt parketwoordvoerder Colpin. "Zelf weet ze niet wie de schrammen zou hebben aangebracht en alle rechtstreekse getuigen verklaren dat er niemand gewond raakte op het moment van de feiten."

    Incident met moeder
    Een half uur na het eerste incident kwam het evenwel tot een tweede incident, toen Sara op de plaats van de feiten terugkeerde met haar moeder. Die zou naar aanleiding van het verhaal dat haar dochter deed, op zoek gegaan zijn naar haar aanvallers. Daarbij kwam het tot een confrontatie tussen Sara's moeder en enkele schoolgenoten, met wederzijdse slagen. Op dat moment kwam de lokale politie tussen en stelde proces-verbaal op voor bedreigingen. Later werd er ook een klacht neergelegd tegen Sara's moeder voor slagen aan een minderjarige. Beide dossiers zijn in handen van het Brusselse parket. Sara zelf werd door haar school, het Sint-Godelieve-Instituut, aan de deur gezet en loopt ondertussen school in Mechelen. (belga/vsv)

    05/11/08 08u47 @ Het Laatste Nieuws


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interculturele samenwerking VL + NL

     

    Turken en Marokkanen halen via de omweg Belgie nog steeds jaarlijks honderden familieleden en bruiden via de achterdeur binnen. En ze krijgen nog minstens een half jaar om dat te blijven doen.

    De route is al jaren bekend. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat het nu na kamervragen van de PVV onderzoeken.

    Mensen met een Nederlands paspoort kunnen regels voor gezinshereniging omzeilen door zich tijdelijk in een andere Europese lidstaat te vestigen, bijvoorbeeld België of Duitsland. Ze laten hun familie uit het buitenland overkomen naar die lidstaat en keren daarna terug naar Nederland. Op deze manier maken ze gebruik van Europese regels voor gezinshereniging en die zijn soepeler dan de Nederlandse wetgeving.

    Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft het IND-onderzoek woensdag aangekondigd in antwoord op kritische vragen van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Ze wil optreden als blijkt dat de België-route misbruikt wordt.

    Vreemdelingen

    Deze methode werd in 2005 ongeveer 350 maal gebruikt. Dat aantal is opgelopen tot 490 vreemdelingen vorig jaar. De stijging heeft zich dit jaar verder doorgezet, aldus Albayrak. Zij waarschuwt wel dat uit de cijfers geen conclusies getrokken kunnen worden over de motieven van vreemdelingen om de België-route te volgen.

    Het onderzoek van de IND is waarschijnlijk komend voorjaar klaar.

    @ Spitsnieuws


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenlijk heeft Amerika voor de CVP gekozen - Sophie de Schaepdrijver

     

     

    De Vlaamse historica Sophie De Schaepdrijver, docente moderne Europese geschiedenis aan de Amerikaanse Penn State University, heeft een afstandelijke visie op de presidentsverkiezingen in de USA waar zij al jaren woont.  Mevrouw De Schaepdrijver heeft een boeiend werk geschreven over de Grote Oorlog en nu is bezig met een uitgebreide studie over de 19de eeuw en de droom van het rentenieren. Haar benadering is steeds  origineel en boeiend.

    Sophie De Schaepdrijver

     foto Penn State University

    @ Knack-on-line 

    Obama heeft gewonnen! Ja. En nu zou ik moeten zeggen: dit is een historische overwinning, dit is fantastisch voor dit land, dit is een nieuw begin!

    Ik ben niet Obama's grootste fan. Vooral in de beginperiode van zijn campagne boeiden zijn slogans en zijn retoriek me matig. Iedereen kan zich voordoen als de leider die het oude, politieke patroon zal doorbreken. Zijn dwepende supporters vond ik nogal ergerlijk.

    Zijn Messianistische boodschappen heeft hij later in zijn campagne gelukkig laten varen. Af en toe trad hij in detail over wat hij zou dóén. Vooral zijn sociale standpunten werden steeds concreter. Een reactie op het succes van Hillary Clinton, maar een welgemeende reactie: Obama denkt sociaal.

    Ik vermoed dat hij veel van mijn radicale campusvrienden wat zal ontgoochelen. Het is iemand die zeer duidelijk zijn christelijk geloof centraal stelt en niet wenst te raken aan de faith-based initiatives van George W. Bush. Ook aan de controle op communicatie in het kader van de strijd tegen het terrorisme raakt hij niet. Hij is voorzichtig op vele vlakken.

    Obama is boven alles een centristische figuur. Hij is verstandiger dan zijn vroege campagneretoriek doet vermoeden. Hij heeft een realistische reflex, wat niet slecht is voor dit land. Ondanks zijn zonnig optimistische vernieuwingsboodschap heeft hij zin voor tragiek. Hij kan leven met de onvolmaaktheid van de dingen. Met zo'n president kan ik dan weer leven.

    Hij is meer een man van compromissen dan een initiator van het nieuwe. De verhoopte prachtige era waarin alle radicale dromen waargemaakt zullen worden, zal hij niet inluiden, en dat geeft ook niet: Obama geeft de VS weer internationaal prestige en hij vertegenwoordigt een bedachtzaamheid waar het ons de laatste jaren genoeg aan ontbroken heeft.

    Obama heeft het imago van de ultieme, jonge, frisse, links-radicale president. Dat is hij, denk ik, helemaal niet. In wezen is hij een voorzichtige, ouderwetse, bedachtzame christendemocraat. Eindelijk heeft Amerika voor de CVP gekozen! Kijk, dát is nu eens historisch.

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/-eindelijk-heeft-amerika-voor-de-cvp-gekozen-/site72-section26-article25025.html


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens benadeelt Antwerpen wegens besluiteloosheid

     

     

    "Binnenkort" zal een studiebureau een plan voor de nieuwe interneringsinstelling op de Antwerpse Linkeroever uittekenen, - een project dat overigens volgens de planning van de vorige minister Laurette Onkelinx (PS) in 2009 klaar moest zijn maar waarvan opvolger Vandeurzen de oplevering had gepland tegen einde 2012.


    Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen

    De belangrijkste reden waarom dit project zolang aansleept ligt niet bij Onkelinx of Vandeurzen, maar bij het Antwerpse schepencollege, dat erg over dit project heeft getwijfeld. Aanvankelijk zou Antwerpen een instelling voor 500 geïnterneerden krijgen in het ziekenhuis van Stuivenberg. Maar omdat het schepencollege de ingebruikname van Stuivenberg door geïnterneerden wilde koppelen aan de bouw van een nieuwe kliniek, ging veel tijd verloren. En zo kreeg Gent een grote interneringsinstelling en zal Antwerpen het met een veel kleinere (120 geïnterneerden) moeten doen.

    @ Gazet van Antwerpen

    ***

    Een zoveelste bewijs van de besluiteloosheid van burgemeester Slaapmans en zijn lijfeigenen.  Stuivenberg heeft nochtans  nabij de Seefhoek en Borgerocco een ideale ligging als gevangenis : vele bezoekers zullen zich niet ver moeten verplaatsen. Als in de stad van Allah beslist moet worden over de inrichting van concertjes, loopt alles vlot.  Van zodra het over beleid en toekomstvisie gaat, wordt er een studiebureau ingeschakeld, om de wenselijkheid na te gaan een studiebureau in te schakelen dat eventueel het project zou doorspelen aan een ander studiebureau. Janssens dut intussen verder. Wat een jammere mislukking is deze man voor de stad.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quote van de Dag

     

     
    'Door een vakbondsactie in de Antwerpse OCMW-ziekenhuizen zal er vandaag jammer genoeg niet gekookt worden voor onze patiënten. Ik hoop dat zij daar geen last van ondervinden.' (OCMW-voorzitster Monica Deconinck)
    @ De Frut van koekestad


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag, mooie planeet Aarde van ons !

     

    Zo zag hij er gisteren nog uit. Wat een enig mooie aarde hebben wiij toch. Tot hiertoe de enige planeet waar we zeker van zijn dat hij leven herbergt.  Houden zo, tenminste nog 5 miljard jaar. Wij doen ons best om er bij te blijven en de boel niet té erg te verprutsen.  Onze leiders, dat is, een andere zaak.

     
    Gisteren was het in Amerika het Feest van de democratie en de Amerikanen hebben woord gehouden : zij hebben de president verkozen, die door de rest van de wereld gewenst werd. Iedereen tevreden.  Wij doen wat we als beschaafde lieden in zo'n geval geleerd hebben te moeten doen : "Gefeliciteerd, Mijnheer de President, het is het moment om nu te doen wat u beloofd heeft."
    Obama to be first African-American president

     We hadden het voorspeld : als onze kandidaat John McCain niet mocht winnen, maakte Barack Hoessein Obama véél kans het te halen...  Zo is het gebeurd, de eerste zwarte president van de Verenigde Staten is verkozen en hopelijk zal spoedig blijken dat de man in staat zal zijn de ettelijke zware crisissen en problemen die in Amerika bestaan, verstandig aan te pakken.  Als het goed gaat met Amerika, ongeacht of de president een Democraat of een Republikein is, straalt dit af op de Westerse wereld. Go, mister president, en bewijs dat ons wantrouwen tegen u ongegrond is.

    geilemilfpalin.jpg

    Baai-baai, Sarah : terug naar Alaska en als Sarkozy je belt, hém zelf terug telefoneren, zodat je zeker bent dat je niet in de maling wordt genomen door een Canadaanse flapdrol

    ***

    En nu terug naar de realiteit van de dag in Vlaanderen : het OMWC van Antwerpen staakt, Nonkel Kruk is op zoek naar 5 miljard euri, de Vlaamse minister-president Kruis Peeters is van de Vlaamse aardbodem verdwenen en Napoleon de Gucht wordt genoemd als volgende voorzitter van de Raad van Bestuur van Fortis. Terwijl Etienne Davignon Hoofdredacteur bij Humo zou worden.

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te paard naar de stembus

     

    Deze cowboy uit Nebraska komt  te paard stemmen  in het gemeentehuis waar trots de Amerikaanse vlag wappert.  Er zijn niet overal problemen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom bij Euronazi

     

    Het is de leiding van Euronazi al langer in het hoofd geslagen : die mensen hebben geen controle en ze stellen hun eigen regels op.  Financieel worden zij gevoed door de lidstaten, dus hoe meer lidstaten er komen, hoe meer afdrachten er binnenvloeien in de schatkistputten van de Commissie.

    Deze Commissieclub is  samengesteld uit een select groepje mensen die door niemand verkozen werden en die ontsnappen aan elke democratische controle.  Tenzij u de poppenkast, die de pompeuze naam Europees Parlement draagt, wil bestempelen als een democratische vergadering. De bevoegdheden van die luxe-ballentent zijn verwaarloosbaar en het huishoudelijk reglement beknot zowel de vrijheid van beweging als deze van het woord. 

    De 785 exemplaren die daar huizen, zijn zwaar overbetaalde fantasten, die doordrongen worden door hun omgeving hoe onmisbaar en geweldig zij zijn. Hun impact is onbestaand, maar zij zijn de nuttige figuranten die allure verlenen aan de echte machthebbers, de onverkozenen. Er zitten tussen die in fracties gevangen bendes best enkele toegewijde en intressante personen. (Van een zaak zijn wij overtuigd in dit leven : wij zullen nooit gal tekort hebben.)

    De 27 lidstaten moeten verder aangevuld worden en de voorwaarden daartoe worden  voortdurend versoepeld en aangepast in functie van de mogelijkheden die de kandidaat-lidstaten bezitten.  Zo bouwt de EU zichzelf verder uit tot een onmachtige reus op papieren benen: als hij in mekaar zakt, kunnen we enkel hopen dat de burgers zullen bespaard blijven van dramatische gevolgen, want die  500 miljoen EU-burgers hebben nooit gevraagd naar méér.  Integendeel.

    Elsevier neemt het verder over :

    De landen op de westelijke Balkan kunnen versneld stappen zetten richting lidmaatschap van de Europese Unie (EU), als ze er maar voor zorgen dat ze door gaan met hervormen en aan alle eisen van de EU voldoen.

    Het komende jaar wordt voor de westelijke Balkanlanden cruciaal, omdat zij zich in 2009 willen voegen bij de EU.
    Dat schrijft EU-commissaris Olli Rehn (Uitbreiding) in zijn jaarlijkse rapport over de economische en politieke voortgang in de landen die lid willen worden van de EU.

    Het rapport wordt woensdag openbaar. Drie landen (Kroatië, Turkije en Macedonië) zijn officieel kandidaatlid, vijf andere (Albanië, Bosnië, Kosovo, Montenegro en Servië) willen dat graag worden.
    Kroatië loopt voorop. Het land is al enige tijd bezig de eigen wetten aan te passen aan de EU-regels en maakt gestage voortgang. Rehn is van mening dat Kroatië in dit tempo de zogeheten 'toetredingsonderhandelingen' met de EU eind 2009 kan afronden.

    Maar Zagreb moet wel meer doen aan de bestrijding van corruptie en de vervolging van oorlogsmisdadigers.
    Of Kroatië snel na 2009 kan toetreden tot de EU is nog onduidelijk, omdat een aantal Europese regeringen vindt dat dit alleen mogelijk is als het
    nieuwe EU-verdrag (van Lissabon) door alle huidige lidstaten is geratificeerd. En het is nog zeer onzeker of Ierland na de afwijzing bij referendum een half jaar geleden in 2009 wel tot ratificatie kan overgaan.

    Turkije moet verder doorgaan met hervormen, zegt Rehn. Het proces voor Turkije kan nog wel tien tot vijftien jaar duren verwachten diplomaten in Brussel.

    Maar ook dan is toetreding niet zeker, het is geen recht dat Turkije kan afdwingen. Sommige EU-landen als Duitsland en Frankrijk zijn pertinent tegen toetreding van Turkije.




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!