Angeltjes
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook geestdrift bij de Walen


Uit de Libre belgique van 18.03.08
 
Ziezo, uiteindelijk was het niet moeilijker dan dat : een klein akkoordje over de zaken waar een consesus omtrent bestond.  En de rest waar we kwaad over werden ... hop ! vooropgestuurd naar latere beraadslagingen, als we zeker zullen zijn dat de regering van Yves Leterme niet zal uitdoven voor 21 juli.  En op dat ogenblik zullen we enkele wijzigingen uitwisselen tegen een fiscale hervorming en enige bevoegdheidsoverdrachten ruilen tegen sociale aanpassingen.  Abracadabra ...
 
Voilà, finalement, ce n'était pas plus compliqué que cela : un petit accord sur les points de consensus. Et les points qui fâchent... hop ! renvoyés à des arbitrages ultérieurs, lorsqu'on sera sûr que le gouvernement d'Yves Leterme ne s'éteindra pas le 21 juillet. Et à ce moment-là, on s'échangera quelques avancées institutionnelles contre une réforme fiscale, quelques transferts de compétences contre des corrections sociales. Abracadabra.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassend concreet Regeerakkord !


Ruimschoots twee dagen voor witte donderdag werd dankzij de knappe onderhandelingstactiek van de heer Leterme een verrassend concreet regeerprogramma afgesloten dat weliswaar één compromis is, maar gebaseerd op diverse uitgangspunten die elk op hun beurt onderhevig zijn aan stellingen die evenmin aanvaardvaar zijn wat hun algemene strekking betreft maar desalniettemin ook in minoritaire motorische impulsen kunnen herleid worden tot cellen van excellent goed bestuur voor de mensen.  We kunnen dit gerust vaststellen zonder de waarheid geweld aan te doen.

Centraal staat : "La Belle Chique survivra".  In een ad hoc commissie van federale unanimiteit zal gestreefd worden naar een goede vertaling van dit essentiële uitgangspunt, dat best een nationaal devies mag worden.  De N-VA heeft laten weten haar goedkeuring van het verrasend heldere regeerakkoord afhankelijk te zullen maken van de bereidheid om mede zitting te mogen nemen in de "La Belle Chique survivra" commissie, waaruit enkel Vlaams Belang geweerd zal worden, dit na raadpleging van de onafhankelijke Verenigde Naties, de  neutrale commissie van de Europese Unie, de democratisch geleide gemeenteraad van Berlare,   de  onkreukbare Rechten van de Onmens, de fijne Chinese Volksrepubliek en de Felverlichte  Keuninklijke Familie van Laeken.

- Dit zijn mooie garanties voor de mensen, verklaarde Yves Leterme, terwijl hij zijn bloedneus depte.

Ook Napoleon Karel de Gucht was in de wolken : "Mijn paard, mijn wit paard voor dit keuninkrijk" riep hij grappend terwijl hij Somers pootje-lap zette.  "Uit de weg, gij, uw vader was een mestkever" riep hij tot de buiksprekende voorzitter, in een poging Rik Torfs te imiteren.

De grote krachtlijnen van het regeerakkoord behelzen vooral de verdere zoektocht naar 13 miljard euro die momenteel nog in onze zakken zitten maar weldra zullen overgehevelkd worden.  "Het ies spaait, maar niks aan te doeng" zei Reynders.  "Als iek eerste minister word, scheld ik alle belastigingen kwaait, dan begin ik met een propere bord".

Joëlle Milquet zal alle dossiers van illegalen, immigranten, gezinsherenigden, zesvoudige moordenaars, agenten, informanten, trafikanten van de staatsveiligheid behandelen op het Stadhuis van Brussel buiten de bevoegdheid van het parlement.  "Dan is het gedaan met die vervelende interpellaties van Annemans en De Man".  De kleine CVP-fractiewoordvoerde en koster Servais van Averbode knikte ijverig dat hij instemde.

Al de andere punten moeten nog even bekeken worden tijdens de komende jaren.  Alleszins voor 2020, want dan zal het land B een modelstaat zijn, glundert Leterme. 

Uw een ganse nacht voor de democratie wakende redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qatar : een kristelijke kerk voor dhimmis






In het islamitische Qatar werd met zeer veel aandacht van de Westerse collaboratiepers een grote kristelijke kerk ingehuldigd 16 maart laatstleden.  Het gebouw is nog niet helemaal klaar, hierboven ziet u een weergave.  Het is een verzamelplaats met bidruimte voor ruim 2000 gelovigen,  conferentiezaal, café en nog wat.  De kerk mag geen uiterlijke tekenen vertonen van het kristelijke geloof dat ze vertegenwoordigt : geen kruis, geen klok, geen afbeeldingen.  Er leven in dit land natuurlijk geen bekeerde moslims, wel zijn er naar schatting een 100.000 ingevoerde gastarbeiders uit de Filippijnen, Aziatische landen en een klein aantal Westerlingen, die katholiek of kristelijk zijn.  Voor hen is er mogelijkheid om hier te bidden.  De grond waarop gebouwd werd is een geschenk van de Sjeik en er werd zeer duidelijk afgebakend wat kan en wat niet.  Er is trouwens zeer veel tegenkanting geweest (en nog) van talrijke imams.  Mochten wij in West-Europa evenveel beperkingen opleggen bij de bouw van moskeeën en het belijden van de islamitische godsdienst, dan was het probleem van de files overal opgelost : alle auto's in de fik. 

Savat
http://www.rorate.com/nws.php?id=44102

http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/019997.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een positieve multikul noot


Er valt ook positief nieuws te melden van de multiculturele markt.  Uiteraard in de Pravda van Linkeroever met dit waarheidsgetrouwe verslag :
 
 "Vlaamse en Marokkaanse trutjes verschillen amper"
 
("Nou, ik heb hartstikke fijn getest, hoor" zegt onze Antwerpse Oppersultan Lex van de Pravda)

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/media_cultuur/default.asp?art={3CDC5F9F-356D-404E-A85A-88A9386244B9}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunstige Effecten Leterme I nu al merkbaar


Nu de laatste bochten genomen worden in het schitterende parcours dat de Heer Leterme en de zijnen afgelegd hebben in een heuse recordtijd, beginnen de burgers de effecten al te merken in hun beurzen. 

Met enige fierheid bloklettert vandaag de Pravda van Linkerover :

 "Prijzen in supermarkt zullen niet meer dalen"


 En het is nog maar het begin !

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Economie/default.asp?art={BFCC41E3-EF84-4007-84BE-6E9AA2A06E0B}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer dankzij Yves !



AANTAL BOMMELDINGEN DAALT !

(http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF17032008_048

En wat zeggen we ?  "Dank u, Yves."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony of Angela for President


Europeanen willen Blair of Merkel als president

maandag 17 maart 2008 14:00

Een meerderheid van de Europeanen ziet het liefst dat een Europees zwaargewicht als de Duitse Angela Merkel of de Britse oud-premier Tony Blair benoemd wordt tot eerste president van de Europese Unie (EU).

****************************************************

U bent ook weer getelefoneerd zeker ? Zal wel : Tony of Angela moet het worden.  De Guy blijft paraat voor ons (en later voor Solana, maar da's nog niet rond).  Leve de democratie !!!  Godverdoeme !!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wiener Werkstätte


 In 1897 werd de " Wiener Secession" opgericht waarin Gustav Klimt, Koloman Moser, Josef Hoffmann zich hebben verenigd. Ze werden hierin gesteund door tal van kunstenaars en architekten zoals Otto Wagner,  Otto Czescka, Dagobert Pèche, Michael Powolny, Josef Olbrich (architekt van het “Secessionhaus”), Franz Metzner, Richard Luksch.....  De Jugendstil was geboren maar dat is een andere gebeurtenis . 

Ik wil het hebben over een aparte stijlgemeenschap die  zelfs niet vergelijkbaar is met de "Arts & Craft movement" van William Morris :  de "Wiener Werkstaette" die in 1903 wordt gesticht. Deze kunstproductiegemeenschap  verenigt ambachtslieden en kunstenaars die zich tot doel stellen, voorwerpen tot en met  "totaalprojekten" te realiseren onder leiding van de architekt Josef Hoffmann en de kunstenaar Koloman Moser en gefinancierd worden door Fritz Waerndorfer. In de oprichtingsakte werd het doel van de vereniging omschreven als volgt: " de economische belangen van haar leden bevorderen door hen te scholen en te vormen in de kunstbranche, door het vervaardigen van voorwerpen uit alle disciplines van het kunstambacht op grond van artistieke, door de leden van de vereniging vervaardigde voorwerpen, door de inrichting van werkplaatsen en door de verkoop van de voortgebrachte artikelen." Ikea avant-la-lettre en voor de vermogenden.  Josef Hofmann zegt het zo : "Als het niet mogelijk is om voor de hele markt te werken, dan concentreren wij ons op degenen die het kunnen betalen."


                               De Kus van Gustav Klimt    


Hierna volgt een begeleidende tekst, overgenomen uit de catalogus die werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling " Europalia 87 Oesterreich" te Brussel, om enig inzicht te geven in de sfeer in de kunst rond de eeuwwisseling (1900).

Waarom Wenen en  opnieuw Wenen zal men zich afvragen ?  Deels omdat het de kunsthoofdstad van de 20ste eeuw wordt genoemd, een bevoorrechte teelgrond voor bloei van cultuurfenomenen. Maar vooral omdat het één van de onvolprezen plekken in Europa blijft waar de gegoede burger zoveel belang heeft gehecht aan de esthetische cultuur als een uiterlijk teken van de persoonlijke ontplooiing en als statussymbool van de sociale welstand.  In die tijd lagen de grote Oostenrijkse verwezenlijkingen trouwens niet op het literaire of filosofische vlak, zoals in het protestantse Noorden, maar in het gevoelsrijke gebied van de toegepaste kunsten en van de expressie: architektuur, toneel, muziek.  Het valt op hoe ontvankelijk en gevoelig de burgerij reageert op het einde van de 19de eeuw voor psychologische invloeden, voor sensuele en de esthetische "Gefuhlskultur", die haar "Moralkultur" hebben ondermijnd.

                           Sitzmachine van Joseph Hofmann

Sociale en politieke spanningen, een ongehoorde bevolkingstoename en ellende en nationale conflicten staken schril af tegen het verfijnde esthetisme of het symbolisme in de laat-19de-eeuwse bourgeoisiekunst. De verleiding is dus groot om de kunstrichting die daarop volgt te beschouwen als een reactie, een verdedigingsreflex tegen een dreigend en angstaanjagend klimaat. Enkele jonge intellectuelen en artiesten zetten zich vlak voor de eeuwisseling scherp af tegen de schittering en de ornamentiek van het Weense fin-de-siècle die ze cultuurhistorisch als maatschappelijk bedrog en als culturele agressie afwezen.

Esthetiek komt in het teken te staan van het functionele, maar fijn kunstambacht kwijnt weg. Zowat overal treden vernieuwingen en reacties op, van kunstweigering tot kunst voor de kunst. Nieuwe materialen en  technieken richten ravage aan en brengen in de esthetische uitdrukking een ommekeer en verloedering teweeg. In die context kwam in 1903 de “Wiener Werkstatte” tot stand. Met die oprichting wilden Josef Hoffmann, Kolo Moser, Fritz Waerndorfer  en Otto Czescka niet alleen een nieuwe stijl aanbieden overeenkomstig de nieuwe tijdsgeest, maar tevens het kunstambacht doen heropleven door het vervaardigen van kwaliteit-hoogstaande siervoorwerpen. Ze wilden reageren tegen de bedroevende banaliteit van de industriéle massaproduktie. Daarmee liepen ze, dan reeds vooruit op wat we nu onder de naam industriéle vormgeving of design samenvatten.  Niet toevallig vertoont onze maatschappij een wat verrassende verwantschap met het Wenen van rond de eeuwwisseling.                                                               

Aan de Brusselse Tervurenlaan troont het door Josef Hoffmann gebouwde “Paleis Stocklet” als toonbeeld en incarnatie van de functionele rationele Weense stijl. Opdrachtgever was Adolphe Stocklet, Belgisch ingenieur en zakenman die open stond voor vernieuwing. Zo werd dit “Paleis” zowaar een laboratorium voor internationale vormgeving. Het aparte karakter van dit meesterwerk werd duidelijk ge-induceerd uit de cultuurkritiek die door de Weense artistieke en intellectuele avant-garde werd bedreven. Het vormt de bekroning van de Wiener Secession en de “Oostenrijkse Art Nouveau”. Achter de door bronsoxydatie groenglanzend geworden marmeren muren van deze a-tectonische constructie schuilt een raffinement dat elke verbeelding tart. Van dit ontoegankelijk heiligdom kon in de expositie helaas slechts een maquette getoond worden. De “Wiener Werkstatte” is beslist representatief voor de Oostenrijkse sierkunst tijdens die periode. Chronologisch opgezet, hangt deze tentoonstelling een totaalbeeld op van het esthetisch gevoel in de eerste drie decennia van de 20ste eeuw. “ Wiener Werkstatte” een schitterend stukje Wenen  dat van grote originaliteit getuigt.  Later wil ik nog terugkomen op de schitterende verwezenlijkingen van de “Wiener Werkstatte” met de voornaamste kunstenaars en ambachtslieden.

Ik herhaal dat bovenvermelde tekst gebaseerd is op  het voorwoord voor de katalogus van de tentoonstelling te Brussel ter gelegenheid van “Europalia 87”en dus de verdienste  van de heer Etienne Van Driessche .

Jos


17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy's verzetje na de verkiezingen



Wie de verkiezingen verliest, moet zijn gedachten kunnen verzetten.  De Franse president kijkt en kijkt nog eens naar de verloofde van Leonardo di Caprio.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlammende reacties van onze lezers



Omdat elke lezer niet de tijd heeft om de reacties uit te pluizen, plaatsen we er vandaag enkele vooraan in onze vitrine.  Jeanine is op pad en dat is meestal geen pad vol rozen maar een oorlogspad.  Pim verwijst naar de steengoede Stemmenkampioen en de intriges daaromtrent.  Dank aan beiden voor jullie niet-aflatende uithalen naar een regime dat helemaal verglijdt naar de dictatuur. De lezers van Angeltjes en de Redactie : samen een sterke groep !  Ik stel voor dat Jeanine haar naam verandert in JEANINE d'ARC

 

CV van Verhofstadt

 

In de fameuze laatste opiniepeiling komt Piet Konijn dus naar voor als onze populairste politicus. Met recht en reden? Laat ons een paar van zijn wonderbaarlijke verwezenlijkingen op een rij zetten.

- Sinds 2004 zitten we met begrotingstekorten.We hadden nu eigenlijk 2% overschot moeten hebben. Door de gunstige conjunctuur,niet door belastingsverlaging, kende onze economie de laatste jaren een groei van 3%.Verhofstadt heeft wegens meeruitgaven, nagelaten met deze gunstige ontwikkeling een financieringsoverschot op te bouwen. 
Er werd met allerlei trucs getracht de gaten in de begrotingen te dichten.  Zoals daar zijn:
- Verkoop van overheidsparticipaties (Belgacom).
- Verkoop van onroerende goederen en gebouwen.
- Ontvangsten vroeger boeken en de uitgaven later.
- Overname van pensioenfondsen.Je krijgt dan wel het vermogen van zo'n fonds maar terzelfdertijd de verplichting van het uitbetalen van de pensioenen.De toekomst wordt hiermee gehypothekeerd want het vermogen is verdwenen.
- De fiskale amnestie biedt de fraudeurs gelegenheid om zonder problemen zwart geld wit te wassen.
- Fiscale constructie: De banken schieten de belastingen voor die nog moeten geïnd worden, tegen intrest.
- Duizenden wanbetalers worden hun belastingen kwijtgescholden.
- Miljarden belastingen worden niet geïnd wegens chaos bij de fiscus, niet uitvoeren van controles, gesjoemel troef.
- Uitgaven buiten de begroting via publiekprivate samenwerking.
- De deelstaten leveren een bijdrage van 500.000.000 euro.
- Notionele aftrek kost het land 2.000.000.000 euro,terwijl die slechts enige honderden miljoenen zou kosten.
- Voor verdere uitbouw van het zilverfonds is geen geld meer. De toekomstige pensioenen in het gedrang.
- Wetten worden uitgevaardigd en moeten na korte tijd weer worden ingetrokken wegens niet deugend.
- Honderden miljoenen dwangboetes liggen te wachten wegens niet oplossen van de geluidsoverlast rond Zaventem.
- De NMBS is één grote chaos.
- Het gerecht draait vierkant.
- De politie draait vierkant.
- De staatsveiligheid is een belachelijk karikatuur.
- De racismebestrijding getuigt van totale willekeur.
- 100.000 illegalen overspoelen het land maar de neus van de minister bloedt.
- Het leger heeft geen transport meer voor de eigen militairen.
- Elke militair beschikt nog over twee kogels, de derde kost te veel.
- Miljoenen worden gespendeerd aan snoepreizen.
- Vriendjespolitiek viert hoogtij.
- Misdadigers mogen vrij rondlopen.
- Het land wordt veroordeeld wegens een totaal onaanvaardbare asielpolitiek.
- BHV wordt op de lange baan geschoven en blijft een splijtzwam voor het land.
Waalse, Brusselse en Vlaamse politiekers rollen vechtend over de kasseien.
- Een minipartijtje kan een jaar lang elke regeringsvorming blokkeren.
- In Wallonië is fraude en misdaad schering en inslag.
- Van de antirookwet is een janboel gemaakt.
- Van de antiwapenwet is een janboel gemaakt.
- Drugs worden gelegaliseerd.
- Zowel in Brussel als in Wallonië swingt de werkloosheid de pan uit.
- Het moslimprobleem wordt onder de mat geveegd.
- 20% van de Vlamingen heeft geen enkele zeggenschap in 's lands bestuur.
- De democratie is verworden tot dictatuur.
- Miljarden en miljarden worden van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel versluisd zonder dat ze ook maar enige verantwoording moeten afleggen voor het gebruik.
- Franstalige koloniseren Vlaanderen en dringen hier hun wetten op.
- Accijnzen,taksen en boetes zuigen de portemonnee van de burgers leeg.
- Honderden miljoenen worden buiten gegooid aan een nutteloos koningshuis.
- De staatskas moet 6 regeringen met hun talloze stompzinnige ministers en andere aanhangsels financieren.
- Frauderende allochtonen en werklozen mogen ongehinderd de kassen van de sociale voorzieningen plunderen. Wellicht zal een of andere nijvere ambtenaar er ooit wel eens over vallen.
- De energie- en brandstofprijzen bereiken ongekende hoogten. De producenten mogen ongehinderd hun gang gaan en de staat vult zijn zakken met de taksen. Het schijnt dat paars dan de belastingen heeft verlaagt.

- Het oprichten van het ondemocratische CGKR het KGB waardig en een minister onwaardig.

 
MAAR VERHOFSTADT BLIJFT DE POPULAIRSTE POLITICUS.
IS VLAANDEREN STOM OF IS HET OERSTOM of is alles wat ik hier opsom niet waar ?

'k Zou zeggen,Vlaanderen je hebt het geld en de macht, de brains en de mogelijkheden, wordt wakker en doe er iets aan. Den Belziek is terminaal, neem er afscheid van.


p/s dit Titanen werk werd door 'Roel' opgesteld.

Verhofstadt, die zeker zijn klassiekers kent, heeft het Romeinse "Brood en VTM" zeer goed weten uit te spelen.
'Socrates'


Wie vult aan ?


Waarna, ik alles mooi verpakt naar alle mogelijke fronten zal sturen, inclusief de EU en de VN !Vermits men ze er toch bij betrokken hebben.

Watch me !

 

De hele wereld mag weten wat in dit land echt gebeurt !

 

 

 

 

17-03-2008, 19:32 geschreven door Jeanine

 

 

16-03-2008

Peilingen een goei grap !

Peiling RTL -La libre

16/03 Peiling van La Libre en RTL-TVi stelt nauwelijks verschuivingen vast
Mochten er vandaag opnieuw federale verkiezingen zijn, dan zou de uitslag nauwelijks verschillen van die op 10 juni vorig jaar. Dat blijkt uit de laatste peiling van La Libre Belgique en RTL-TVi.


Het kartel CD&V/N-VA blijft ondanks een lichte daling met 29,2 procent veruit de grootste partij. Op grote afstand volgt het Vlaams Belang, dat met 18,9 procent de uitslag van de verkiezingen (19 procent) benadert. Van het zware verlies uit de peiling van VRT/De Standaard is hier dus geen sprake.

Met misbruik van statistiek en peilingen kan men alles bewijzen - op de websteks van le standard en vrt staat nog niets te lezen van deze peiling.
_________________

16-03-2008, 19:59 geschreven door Jeanine

De Stemmenkampioen - waar ben je gebleven??

En dan niet te vergeten dat de meest wetenschappelijk onderbouwde peiling, de Stemmenkampioen, een jaar geleden onder druk van de "grote democraten" eerst werd gefnuikt en daarna afgevoerd. En Frank Thevissen, de bezieler van de Stemmenkampioen, kreeg vorige maand bij de VUB de ezelsstamp. Meer moet ge toch niet zeggen om te weten welke rot spel er wordt gespeeld. Het jammere is dat het overgrote merendeel van “de mensen” dit zelfs nog niet weten. En de media (VRT op kop) weten verdomd goed welke macht ze bezitten. En ze misbruiken die dat het een lieve lust is. En als de redactie hier dan eens in zak en as zit, is dat best te begrijpen. Maar, Ray, er is zo’n Vlaams spreekwoord dat zegt “De aanhouder wint”.

16-03-2008, 17:59 geschreven door pim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Olympische discipline : Tibetaans Nekwringen



 

Met dank overgenomen van www.tscheldt.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De advocaat van de verdediging sprak.


Dit is geen informant van de Staatsviligheid
 
                              
Dit is geen zesvoudig moordenaar
 

          
Dit is enkel een leugenaartje en dat mag.

 

Voilà, dossier geklasseerd.  Wat doen we met de klachten die ingediend zijn ?  Niets natuurlijk.  Er komt toch niets van. Als hij terugkomt, heeft hij hopelijk recht op achterstal ?  Ha ja ! En een vergoeding voor geleden pijnen en smarten.

Getekend : de vrienden van Evergem.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij Interreg komen we goed weg.



Wij kenden Interreg niet.  Nooit van gehoord, wat niet te verwonderen is, want wij behoren tot het slag der mentaal gehandicapten die heel de dag aan een zijlijn staan.  Een beetje ademen en roepen.  Sommigen medemensen noemen durven ons hangouderen noemen.

 Dankzij le Strandaard en wat opzoekwerk  weten wij nu, dat Intereg een initiatief is,  neen niet van Sinterklaas, maar van de EU die graag doet alsof hij Sinterklaas is.  Veel geld uitdelen voor allerlei projecten, waar de mensen zich bij afvragen "Waar halen ze het ?" Het geld dat komt uit onze eigen Europese zakken en de inspiratie om het uit te geven komtuit de kokers van naiëve fantasten die als ze niet zelf een brok meepikken, alleszins de kans bieden aan malafide figuren om dit te doen.

U vindt ons negatief ingesteld ?  Verzuurd wellicht ?  Ja, dat kennen we, dat hebben we nog gehoord.  Maar wees nu eerlijk, oké, dat kan niet. Opnieuw, wees zo eerlijk mogelijk en verklaar wat er met 94 miljoen EU-subsidie moet gebeuren die ter beschikking staat van Inter-gouvernementele initiatieven tussen B en Nl ?  De twee staten leggen er elk de helft bij om alzo over een budget te beschikken van 180 miljoen, dat is in franken 7,2 miljard.  Niet mis.

Het land B laat dit consumptie-appeltje vallen in de schoot van de Vlaamse regering, alwaar de verbaasde minister Ceyssens van Economie juicht : "Ik ben juist terug van Canada en daar zijn ze straf bezig met ecologisch ondernemen, dat moeten wij ook doen".  Ceyssens, de liberale ecologiste.

De projecten worden begeleid door de provincies in beide landen. Provincies die om het even wat willen doen om te bewijzen dat ze nog enig nut bezitten. Ik heb rijkelijke folders gezien vorig jaar van de provincie Noord-Brabant en Antwerpen samen, met uitgebreide artikels en foto's over de gedeputeerden en een klein strookje tekst over een of ander leutig gebeuren, dat enkel bestaat om de plaatselijke middenstand kraampjes te laten opzetten. En nu gaan we op zoek naar ecologische ondernemingen, of personen die plannen zich hiermede onledig te houden.

Wie er eerst bij is, maakt het meeste kans op subsidies.  Dat is normaal en oneerlijk, dus de vrienden van de regeringspartijen zijn volop doende firma's op te richten en dossiers aan te leggen vol fantastische verhalen als het enigszins kan met een multicul sausje overgoten.   Niets opsturen naar Trientje, want die doet niet meer mee, alhoewel voor de vrienden, kan ze nog bemiddelen, ze is tenslotte terug in het parlement.

Besluiten wij als volgt, vrienden, toekomstige genieters van de Interreg-spaarpot : de domme burgers betalen belastingen, uw glimlachende financieminister stort een ruim deel van uw centen naar Europa en nu geeft de EU een stukje terug naar de pienteren onder ons, de ecologische entrepreneurs.
  Wat onderweg aan de vingers blijft kleven, is verdwenen. Dankzij Interreg komen we goed weg.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een melig intermezzo ? Mag het ?


Een heer staat bij de receptie van een hotel.
Juist als hij een vraag wilt stellen, stoot hij toevallig met zijn elleboog tegen de borsten van een dame.
Ze zijn beiden even stil, de heer en de dame.
Dan draait de man zich om en zegt:
"Mevrouw, als uw hart even zacht is als uw borsten dan weet ik zeker dat u me zult vergeven."
 
Waarop zij gepast antwoordt:
"Als de rest zo hard is als uw elleboog dan vindt u me in kamer 582."
 
***
 
Bij een bushalte staan een oude heer en een jongeman. De jongeman heeft een uitbundige gekleurde hanenkam en in zijn neus en oren hangen ringen van allerlei soort.
De oude heer staat hem aandachtig te bestuderen en kan zijn ogen niet van hem afhouden.
 
De jongeman merkt dat en vraagt op een gegeven moment: "Heb jij nooit iets geks uitgehaald toen je jong was?"
"Jawel," antwoordt de oude heer; "Ik ben eens een keer zo dronken geweest
dat ik een papegaai heb geneukt en nu sta ik me af te vragen of jij
misschien mijn zoon bent."

***
 
Een man komt heel enthousiast thuis: "Trees, pak je koffers, pak
onmiddellijk je koffers!"
"Wat is er dan?" vraagt zijn vrouw.
"Ik heb een miljoen euro gewonnen bij de Lotto!" roept de man.
"O, wat geweldig!" zegt de vrouw:
"Wat moet ik inpakken: zomer- of winterkledij?"
"Maakt niet uit," zegt de man, "als je maar oprot!"


Met dank aan Wim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annonce tegen Wilders


Een vrij onbekend televisiemaker heeft de strijd aangebonden met de filmmaker Geert Wilders, met andere woorden Medialand staat op zijn kop
.

De bescheiden televisiemaker (geen reparateur maar een programma-maker) Harry de Winter heeft zijn spaarschaap leeggeschud (want een varken heeft die man niet) om een grote aankondiging te plaatsen in de Volksrant met deze tekst :

„Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme”

Dit is natuurlijk een schot recht in de roos ! Ik ben razend benieuwd naar het soort programma's dat Harry maakt voor televisie : als zij steunen op eenzelfde briljante gedachtengang als zijn oproep, dan moet het genieten worden.

U neemt het niet kwalijk dat wij voor de rest niet ingaan op dit gedoe ?



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijze lessen voor onwijze politici

Het Amerikaanse Business Week stelde een lijstje op van 7 doodzondes naar aanleiding van de afloop van de politieke carrière van de gouverneur van New-York. Het gaat hem niet om seksaffaires in het bijzonder, wel om de manier hoe je als manager of politicus omgaat met je opdracht.  Leerrijk ?   Misschien, maar velen zijn al lang het stadium van "luisteren naar " voorbij : zij weten àlles en als ze in hun spiegels kijken, ontploffen ze figuurlijk van eigenliefde.  Helaas of niet, zo is het leven.  Maar voor ons de gewone luiden,  van-de-voeten-op-de-grond en de-zakken-dicht, blijft het volgen van de bovenlaag van de maatschappij een fijne bezigheid.

LES 1 : Je moet voortdurend inhoud/ideeën of activiteiten leveren.  Je bent slechts zo goed als je laatste verwezenlijking

LES 2 : Ongeacht hoe aantrekkelijk een nieuwe opdracht of promotie is, ga na of je ze wel aankan.

LES 3 :  Je kan niet verwachten zaken te realiseren als je enkel tegenstanders hebt en geen bondgenoten.

LES 4 :Je kan niet aan de mensen iets voorhouden en volledig het tegenovergestelde doen. Als het aan het licht komt dat je niet rechtuit geweest bent met mensen, voelen zij zich voor schut gezet jou vertrouwd te hebben en het is bijna onmogelijk hun vertrouwen te herwinnen.

LES 5 : Niemand staat boven de wet, niemand is ongenaakbaar, ongeacht hoe slim of sluw je bent dat doet er niet toe.

LES 6 : Wees realistisch over wat er aan de hand is, en als je hetzelf niet kan ontwarren, zoek iemand om je te helpen.

LES 7 : Aanvaard dat bepaalde situaties niet kunnen hersteld worden, tenminste niet door jezelf.  Zoek mensen die het euvel wel kunnen verhelpen in jouw plaats en trek er vanonder als het nodig is.

Patricia O'Connell is Management Editor for BusinessWeek.com

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mosquito tegen hangjongeren




Deze avond wordt in de gemeenteraad van de stad van Allah geïnterpelleerd door Groen over het eventuele gebruik van dit toestel, Mosquito genaamd, dat hoge tonen uitzendt die je niet meer kan horen boven je  25ste.  Waar gaan de "jongeren" heen als ze verjaagd zijn ?  Hoe geïrriteerd worden ze door dit geluid  en wat vangen ze dàn aan ?   Het hoeft geen betoog dat de pappers & lijmers van de multikul op hun achterste poten staan om de arme hangkindjes te beschermen.  Wij weten niet of dit de aangewezen weg is om het probleem te helpen oplossen. Niks ondernemen en "och arme" roepen is natuurlijk wat een falend gemeentebestuur het beste uitkomt.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvuilophaling stad van Allah : opgelost



Sedert 15 maart is er geen probleem meer met de huisvuilophaling en het zwerfvuil in de stad van Allah.  Niet de verantwoordelijke vakbondsschepen heeft de handen uit de mouwen gestoken maar het onweer.  De lastige, recalcitrante, immer ontevreden en verzuurde inwoners van deze stad worden verzocht vanaf heden het huisvuil op de Scheldekaaien af te zetten. 

Een oud probleem, een nieuwe oplossing.

Pict0190storm


(foto uit Het Nieuwsblad - Auteursrechten te innen : Stadhuis Antwerpen, Kabinet ACOD-schepen Lauwers)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Paterson en Bond voor meer Bont


Omdat in Menapië ( http://www.normanmongan.com/  ) de politieke aandacht toegespitst is op een nieuwe leider voor de Stam, waren we het bonobo-schandaal met de gouverneursbaas in Nieuw-Amsterdam uit het oog verloren.  Spitzer-de-democratische-Wipper moest voor het zingen de kerk uit en is zich nu voltijds aan het omscholen tot thuiswipper.  Bill Clinton geeft speciaal voor partijvrienden een cursus : "Hoe overleef ik het saaie bestaan thuis met de grijze muis  ?"
http://en.wikipedia.org/wiki/Eliot_Spitzer 

Er is dus een plaatsvervanger aangesteld als gouverneur en wij hebben van die man weinig gezien in de Menapische pers, vandaar dat we op zoek gingen naar een foto van David Paterson (53).  Hij is zwart en blind en zoals u op het beeldeke kan zien is mevrouw Paterson niet alleen een trotse gouverneursvrouw maar ook een ijverige militante van de Bond voor  Bont, zoals te verwachten van een Democraat : in Nieuw Amsterdam kan het verdomde koud zijn

David Paterson prêtant serment (archives). Photo Jim Mcknight/AP

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zuivere geweten van de EU spreekt

 

In een normale Europese democratie worden politieke kwesties in het parlement besproken en in het stemhokje beslist, niet in rechtbanken,’ zei Europees Commissaris
Olli Rehn (Uitbreiding EU) in een verklaring.

Deze uitspraak werd niet gedaan in verband met de bedoelingen van de traditionele partijen om de legale financiering van Vlaams Belang droog te leggen en de partij te verbieden.  Uitspraak betreft Turkije.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!