Angeltjes
19-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afkeer


Ik was gisteren op een klasse-reünie.  De eerste keer dat een aantal oud-leerlingen uit de jaren circa 1955 mekaar terug hadden gevonden, dankzij de ijver van een of twee initiatiefneemsters.  Heel vreemd, dat je na 53 jaar mekaar herkent zonder fel te moeten diepgraven in het geheugen.  Maar ik wil niemand daarmee vervelen op deze blog, dat is voor een ander departement, onder de rubriek Privé.

Het meest opmerkelijke aan die bijeenkomst was dat alle aanwezigen een gevuld leven achter de rug hadden, met verantwoordelijkheden en bewuste wortels in de gemeenschap.  Er werd niet rechtstreeks over partijpolitiek gepraat, ook dat zegt iets,  maar de afkeer was overduidelijk aanwezig bij al deze mensen, ook als sommigen wellicht vasthingen (zoals ikzelf) aan een bepaalde partij :  "We hebben er onze buik vol van". Dat heeft Leterme & C° alleszins al bereikt. *

De afkeer die de politieke klasse oproept, is wellicht het  nakende afscheid van een beschaving.  De politieke kaste functioneert los van de gemeenschap, louter voor zichzelf en realiseert zich nauwelijks dat de burgers zich verveeld, lacherig of beschaamd van haar wegkeert. 

Wie daar in het Vlaams-nationale kamp veel heeft toe bijgedragen, is De Wever. Dit is geen geval meer van een andere strategie volgen, dit is kontdraaierij. Het voortdurend verschuiven van doelstellingen, plannen, beloftes is tragisch en beschamend.  Bijna een jaar mee jakkeren en jammeren om te stuiten op wat enkel het botte njet van de Franstaligen is van de eerste dag. En dan deemoedig dit schamele bordje met NIETS dankbaar te aanvaarden en goed te keuren.  "In afwachting zoals de voorbije 178 jaar". Dat is het aandeel van De Wever in de afkeer van de burgers tegenover de politiek.

 De termen "verraad" en aanverwante zijn al zo vaak gebruikt in de Vlaamse Beweging dat ze hun zwaarwichtige betekenis verloren hebben. Ik zeg dus niets meer.

Iedereen wist bij voorbaat dat de N-VA de regeringsverklaring zou goedkeuren (op één onthouding na, soit) en toch bleef de directie het Javaanse schimmenspel opvoeren, alsof wij domme kloten zijn. Intussen geeft deze partij vrijspel aan alle beslissingen die de belgische regering Leterme I zal treffen.  Ook alles wat het dagelijkse beleid betreft en de persoonlijke dada's van de politici, zoals Madame Onkelinx en wie weet Madame Milquet.  Om het kwaliteitslabel van "belgische Betrouwbaarheid" te krijgen is deze houding een stap in de goede richting.

Ray

* Ter hopelijk overbodige aanvulling : de enige politieke partijen die overeind zijn gebleven in deze pijnlijke afgang, zijn Vlaams Belang en aan de andere kant van het spectrum Groen, met hun belgicistische trouw.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geprest overzicht van de regimegazetten



U weet al lang dat u geen abonnement meer hoeft op de gazetten.  De broodschrijvers zijn zelfs niet meer het peper en zout van de opinievorming, maar veeleer conciërges uit een Franse Nouvelle Vague productie van Louis Malle uit de jaren '60 : boosaardige roddelverspreiders en tendentieuze verhalenvertellers met een eigendunk alsof ze Madame Bovary op hun CV hebben staan.

Desaliettemin, desniettegenstaande als het ons goed uitkomt, maken wij graag gebruik van de toeters en hoorns van de regimemedia om onze eigen argumenten op te sparen voor betere momenten.  Het is allemaal tactiek, strategie en methode ... Leest u even mee, wat de beroepsschrijvers vertellen over onze nieuwe regering ?

HET  GEPREST OVERZICHT

BRUSSEL 19/03 (BELGA) = De krantencommentatoren sparen hun kritiek op het regeerakkoord van Leterme I niet. Opmerkingen als "niemand gelooft erin", "het regeerakkoord van het grote uitstel" en "ceci n'est pas un regeerprogramma" duiden op een gebrekkig vertrouwen in Leterme I.
  
In De Morgen noemt Yves Desmet Leterme I een prematuurtje met
twijfelachtige overlevingskansen. Hij spreekt ook van "het regeerakkoord van het grote uitstel". "Deze regering steekt de kop in het zand, schuift de problemen voor zich uit en blijft desondanks ongegeneerd vastzitten in de beloftecultuur. De rekening is voor later, en, zo hopen ze, zal hopelijk niet door hen betaald moeten worden".
  
Volgens Peter Vandermeersch van De Standaard zijn "alle elementen
aanwezig om er een van de slechtste regeringen aller tijden van te maken. Niemand gelooft erin", luidt het. "Geen ploeg, geen programma, geen begroting, geen termijn en geen leider. Dat is de wel heel zwakke basis waarvan Leterme I, negen maanden na de verkiezingen, kan vertrekken".
  
Dit regeerakkoord bevat veel gebakken lucht en is na negen maanden onderhandelen een schrale oogst, stelt Peter De Backer in Het Volk en Het Nieuwsblad. "Het meest positieve van de regering-Leterme I is zonder meer dat ze bestaat. Maar hoe lang ze het uitzingt, is hoogst onzeker", luidt het. "Met al die ultimatums en sluimerende problemen lijkt Leterme I wel gedoemd om te mislukken", besluit hij.
  
Ook Bart Haeck spaart in De Tijd de kritiek niet. Het regeerakkoord zal volgens hem bij weinigen enthousiasme losmaken. "Daarvoor leest de tekst te sterk als puin ruimen". Volgens De Tijd blijft het regeerakkoord op cruciale punten ook steken in een "intentieverklaring die nog alle kanten op kan". "Tussen de regels door leest deze regeerverklaring daarom als een kroniek van een nieuwe crisis".
  
Ook Luc Van der Kelen van Het Laatste Nieuws vergelijkt het regeerakkoord met een "intentieverklaring". Hij wijst op het surreële
karakter van het akkoord. "Ceci n'est pas un regeerprogramma, het is een catalogus van beloften, enfin, precies wat de oppositie altijd verweet aan de paarse regering".
  
In de Gazet van Antwerpen spreekt Paul Geudens van een "mager
resultaat" na negen maanden onderhandelen. "Neen, er hoeft absoluut geen applaus. Dit is een regering zonder cijfers, zonder samenhang en vooral zonder visie", luidt het.
  
Volgens Eric Donckier van Het Belang van Limburg is de regering Leterme I in feite net als Verhofstadt III een interim-regering, maar dan met 21 juli als deadline. Hij noemt het regeerakkoord "een relatief vrijblijvende evenwichtsoefening. Hoewel er nu eindelijk een regeerakkoord is, luidt de meest gestelde vraag volgens Donckier nu al: hoe lang houdt de regering Leterme het uit ? "

Luister evenmin nog naar de 0000-radio, hier bij ons brandt de lamp : niet neutraal,  heerlijk subjectief, uitermate selectief en dat allemaal voor ons eigen goed gevoel...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling N-VA 18.03.2038

Persmededeling 18 maart 2038


N-VA stapt niet in regering, maar blijft gaan voor staatshervorming      

 

De N-VA treedt niet toe tot de federale regering ondanks de uitdrukkelijke en herhaalde vragen daartoe. Het federaal regeerprogramma inzake de staatshervorming weegt daarvoor onvoldoende: er zijn geen garanties voor een grote staatshervorming én de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde is nog niet bezegeld. De N-VA blijft trouw aan haar beloftes aan de kiezer en Koningin Elisabeth en stapt bijgevolg niet in de regering.

De N-VA blijft evenwel een fors pakket staatshervorming nastreven. Net daarom is de N-VA wél bereid op 22 maart 2038 aan kartelpartner CD&V en aan kopman Joske Vermeulen het vertrouwen te geven. De N-VA doet dat op basis van goede afspraken met CD&V (o.a. over de manier van samenwerken, het evalueren en de deadline) én na het hernieuwde engagement zoals geformuleerd door het CD&V-partijbureau vandaag: “Het politiek bestuur bevestigde ook dat er tegen 15  2038 juli een stevig eerste luik van de staatshervorming moet worden gerealiseerd. Het bestuur vraagt de partijleiding om samen met onze kartelpartner N-VA de onderhandelingen over meer bevoegdheden en meer verantwoordelijkheid voor de regio's tot een goed einde te brengen. Dit is een cruciale voorwaarde om het werk van deze regering de komende jaren te kunnen verderzetten en er een succes van te maken.” (persmededeling CD&V van vandaag 18 maart 2038).

Ten opzichte van de interimregering Verhofstadt XXIII is de situatie dus niet fundamenteel veranderd. Er is nog niet veel gerealiseerd. Opnieuw hebben we een regering die de grote communautaire knopen nog moet doorhakken. Zoals bij de vertrouwensstemming over de eerste interimregering zich één N-VA-Kamerlid onthouden heeft, zal ook nu één N-VA-Kamerlid zich onthouden bij de vertrouwensstemming. Om ervoor te zorgen dat dit signaal ook krachtig en eendrachtig als partij wordt gegeven, duidde Bart De Wever  partijvoorzitter Bart De Wever aan als het Kamerlid dat zich zal onthouden bij de vertrouwensstemming.

In juli zullen alle leden van N-VA uitgenodigd worden om op een algemeen ledencongres een definitieve evaluatie te maken.


Auteur:
Bart De Wever
Algemeen voorzitter N-VA
18 maart 2038


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even naar de Tippelzone


We kunnen gerust zijn en op onze beide oren slapen, met de nieuwe regering lopen we veilig de lente en een stukje van de zomer in.  Daar hoeven we ons niet veel  meer om te bekommeren.  Leterme & C° zorgt voor de eigen ondergang zonder onze medewerking.

Wij gaan nu tippelen in Antwerpen, op de rand van de gedoogzone.  Want als Brussel een sociale, taalkundige Rand heeft, hebben wij in de stad van Allah een "gedoogrand".  Jarenlang stijfhoofdig ontkend door het stadsbestuur, recent schoorvoetend erkend.

De politici die zich meestal geen snars aantrekken van wat er bij de bevolking leeft, blijven pretenderen dat zij "het allemaal zullen regelen voor de mensen". ( Zelfs een Leterme durft dat nog te roepen).  Laat het mij zeggen, dames en heren, er wordt bijzonder zelden geregeerd en bestuurd in het voordeel van de mensen.  Weet u hoe de realiteit is ?   De mensen leggen zich neer  bij de veranderingen die hen opgedrongen worden, de mensen passen zich aan, ze maken er iets van. En natuurlijk zijn er gelukkig ook een aantal echte verbeteringen en gaat de maatschappij er op vooruit.  Alhoewel ... Echternach nooit veraf is met haar procesie-voorbeeld.

In Antwerpen heeft men jarenlang beweerd dat de prostitutie teruggedrongen was in drie gecontroleerde straten (waaronder een met het fameuze Eros-center Villa Tinto).  Al de andere buurten werden geschoond en daarmee basta.  Natuurlijk werden wij belogen door de Grote Markt, en geen klein beetje. De prostitutie verplaatste zich naar nieuwe werkterreinen, week uit naar Linkeroever, breidde zich uit in de omgeving van het Stadspark, en waar er vroeger sprake was van een door iedereen gekende afbakening, ontstond dankzij de Leugenaars van het Schoon Verdiep een fijnmazig net van betaalde seks over het ganse grondgebied.  Als wildvreemde kan u bij vele huizen gaan aanbellen en vragen "Hoeveul is 't, Madame ?".  U zal veel klappen voor uw neus krijgen, maar u zal ook een aantal keren warm onthaald worden.  Bij wijze van spreken.

Gisteravond zijn er zware debatten gevoerd in de gemeenteraad.  Iedereen was plots expert hoerenloper, annex vrouwenbeschermer en sociaal werker voor de "homo-boys".   De dee-jay uit Wilrijk voelde zich in zijn element, dat is nog eens een onderwerp op zijn niveau waar hij iets van afweet. De sukkeltante van het college, Monica Deconinck kon natuurlijk geen orde handhaven maar iedereen was gelukkig en tevreden na het debat.

Dat in deze stad inmiddels tenminste  dertigduizend illegalen rondhangen die door vele sociale werkers opgestookt worden tegen de Vlaamse gemeenschap, is een bijkomstig gegeven dat zichzelf zal oplossen. De oude kernstad wordt intussen gewurgd door oprukkende woonwijken die ingepalmd  zijn door mensen die geen enkele belangstelling hebben voor onze gemeenschap en die de droom najagen hun eigen verre leefgewoontes hier te installeren.  Bepaalde van deze wijken worden geterroriseerd door kleine groepjes of grotere bendes jongeren die als jeugdig ideaal haat, wreedheid en onverstand meedragen. Dit is geen rebellerende jeugd die zich afzet tegen de oudere generantie, dit is een internationaal gebeuren dat zich in gans West-Europa met dezelfde kenmerken voordoet.  Iedereen op deze blog  en gelukkig op menig andere ook, weet dat.

Op het stadhuis (en in de regeringen en parlementen)  is dat echter een taboe-onderwerp dat uitsluitend bestaat in de fantasie van xenofoben en racisten.  Precies zoals voorheen de welig tierende prostitutie onbespreekbaar was, because onbestaand.  We zitten helemaal in de propagandastijl van de Sovjet-Unie.  Met een glunderende Oppersultan Lex op de persbanken als de bewaker van de politiek-correcte stadsgeest. Mag ik even de eminente  Franse president Sarkozy-Bruni   citeren (ook als ik het niet mag, doe ik het toch ) : "Casse-toi, pauv' con".

Ray


18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




"Acht jaar lang werd België geregeerd door een sympathieke politieke oplichter"



Rik van Cauwelaert
Knack
http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-95-3306/bij--t-vertrek-van-een-sympathieke-politieke-oplichter.html

... waar bij het adjectief "sympathiek" een rekbaar begrip is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boulevard of broken dreams


Regeerakkoord Leterme I: veelzeggende nietszeggendheid

Invloed van PS nu al merkbaar – grote staatshervorming afgeschoten


18.03.2008  - Het Vlaams Belang is verbaasd over de toon die de coalitiepartners van de regering-Leterme proberen te zetten als zou er sprake zijn van een heus regeerakkoord. In feite is het enige nieuwsfeit van vannacht dat, na de staatshervorming en BHV, nu ook ongeveer alle andere thema’s naar later worden uitgesteld. Het meest treffende voorbeeld in dat verband is de koopkracht. Er is zogezegd een akkoord om tegelijk uitkeringen te verhogen en belastingen te verlagen. Maar hoe hoog de uitkeringen en hoe laag de belastingen worden, is voer voor later, net zoals het groeipad inzake de gezondheidszorg. Cijfers zijn er dus niet.

Wel duidelijk merkbaar is de invloed van de PS, ondermeer inzake justitie – van de beloofde breuk met paars is geen sprake - en immigratie. In de eerste plaats wordt de regularisatiegrond uitgebreid: wie werk heeft, kan blijven. Illegaliteit wordt hiermee beloond. Bovendien wordt de individuele regularisatie uit handen genomen van de minister van Binnenlandse Zaken, die braaf aan de leiband moet lopen van een soort commissie die de minister gaat “adviseren”. Een bindend advies, volgens CD&V-voorzitter Schouppe, een niet-bindend advies volgens Open VLD-voorzitter Somers. Hoe dan ook maakt de machine voor individuele regularisaties een collectieve regularisatie de facto overbodig. De regering-Leterme zet, mede door de invoering van economische migratie voor knelpuntberoepen, de immigratiepoort verder open dan ooit.

De nietszeggendheid die dit regeerakkoord kenmerkt, is tegelijkertijd veelzeggend. De staatshervorming werd uit het regeerakkoord gelicht, en uit een aantal maatregelen blijkt dat van de door CD&V uitdrukkelijk beloofde ‘grote staatshervorming’ helemaal niets in huis komt. Wanneer men stelt dat het activeringsbeleid en het systeem van de werkloosheidsuitkeringen wordt aangepast, dan zegt men meteen dat van de regionalisering van het arbeidsmarktbeleid in juli geen sprake zal zijn.

Dit is dus het regeerakkoord van de vaagheid. De regering-Leterme blijft een interim-regering die permanent in onderhandeling zal zijn. In feite is er slechts één zekerheid: Leterme zal enkel een duidelijk akkoord hebben over de ministerportefeuilles. Verder lijkt het erop dat het parlement zal gevraagd worden een blanco cheque uit te schrijven.

Na 9 maanden laat CD&V een boulevard van gebroken beloften achter. Dat alles steekt schril af tegen de verklaringen van een partij die gezworen had nooit tot een regering toe te treden zonder splitsing van B-H-V en een grote staatshervorming. CD&V heeft haar kiezers bedrogen. Wie gelooft die mensen nog?

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang
Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger
Joris Van Hauthem
Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Regeerakkoord







Het enthousiasme over het heldere regeerakkoord is overal even groot. Enkele interpretatiedetails worden nog bijgeschaafd :

Di Rupo : Uitkeringen zullen verhogen.....
 
 
Bart Somers: Uitkeringen zullen verminderen in de tijd....
 
****************************************************************
 
Milquet: De regularisering van mensen zonder papieren valt nu onder de bevoegdheid
van een commissie en NIET meer onder de bevoegdheid van de Minister van Binnenlandse Zaken.
 
 
De Wael: De regularisering van mensen zonder papieren blijft onder de bevoegdheid
van de Minister van Binnenlandse Zaken en NIET van een commissie.
 
***************************************************************
 
Vergetelheid bij de 0000 :
 
De grootste Vlaamse oppositiepartij had niets te vertellen tijdens het middagnieuws.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streeft onze geliefde VRT (0000) naar een vijfde nul ?


Ook als u het beu gelezen bent, herhalen we even voor mogelijk nieuwe geïntresseerden : de Vlaamse Radio & Televisie heet bij ons 0verbodige 0nvlaamse 0penbare 0mroep.  En als zij voortdoen, zoals hun kwaliteitsvolle vriendjes van de Standaard het vertellen in de online krant van gisteren, bekomen ze eerlang hun vijfde Nul als "0nkundige".

Een nieuwsuitzending die te laat begint, reportages die niet starten... Het journaal heeft sinds de introductie van het digitale redactiesysteem regelmatig met technische problemen te kampen. Maar niet alleen op technisch vlak lopen er dingen fout. Wim Willems, de hoofdredacteur nieuwsuitzendingen, heeft de opdracht gekregen de werkprocedures in kaart te brengen. 'De mensen weten niet altijd hoe ze moeten reageren', legt Willems uit. 'Ik ga de werkprocedures beter in kaart brengen en ervoor zorgen dat die zo duidelijk mogelijk zijn.'

Kunt u een voorbeeld geven van zo'n werkprocedure?

'Wat is de noodprocedure bij een groot technisch probleem en hoe moet je reageren zodat de kijker er niets van merkt? Dat is onvoldoende bekend. Ook bepaalde communicatielijnen zijn onduidelijk. Dat heeft te maken met de nieuwe technologie, met mensen...'

Komt dat ook door de crossmediale structuur, waardoor de redacties van radio, televisie en internet nu samen zitten?

'Nee, daar heeft het niets mee te maken. De problemen zijn zelfs mediumspecifiek: dit gaat vooral over de werkprocedures bij de televisie.'

Moet u zich om de technische problemen bekommeren?

'Nee, dit gaat over de menselijke component, niet over een computerdefect. Af en toe zijn er natuurlijk wel raakvlakken. Soms kan het zijn dat journalisten vinden dat iets op technisch vlak eenvoudiger zou kunnen, maar dan moeten de technische mensen bepalen of dat mogelijk is. Bovendien worden de technische problemen sowieso al aangepakt. Er zijn er al flink wat verholpen, maar af en toe komen er nog bij. Dit gaat nu eenmaal over machines.'

*******************************************************

Enkele suggestieve vragen en opmerkingen, zoals de 0000 journalisten dat doen als ze iemand aan het woord laten die ze niet lusten ?  Lekker subjectief, vooringenomen, arrogant en we zijn uiteraard niet in het minst geïntresseerd in antwoorden.  Juist zoals uw nobele Overbodigheden.

- Hoelang maken jullie al tv, stuntels ?  Sedert 1 januari 2008 of was het in 1954 ?

- Hebben jullie de bordje van het NIR weggegooid met "Even geduld" en het 78-toerenplaatje met "Music, music" op electrische piano door Winifred Atwell  als leuk muzikaal intermezzo ?

- Zijn er onder die 3017 gangwandelaars niet voldoende techniekers ?  Of zijn er te veel managers ?  Of is dit een tactiek om nog meer subsidies los te krijgen van minister Zwakmans ?

- Er is jarenlang geroepen, geïntrigeerd en vals gespeeld door jullie leiding om "met de nieuwe media" de burgers te verwennen. Er is enorm geïnvesteerd in "machines" (dat is het woord van jullie technisch genie, Wim Willems) maar er zijn geen handleidingen bij geleverd. Wat jammer.

- "Amateurs"

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP-a Campagne kan starten


Speciaal door onze PR-afdeling een snel-affiche en snel-campagne voor de voorzitter van de SP-a, om het anti-Wallonië gevoel te bekampen



OUI
Les Wallons sont bons
NON
Les flamands c'est des cons


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer : aangenaam verrast.





Ook Jennifer Aniston keek vanmorgen blij verrast op toen ze hoorde dat Yves klaargekomen was.  "En hij had nog twee dagen tijd" zegde de goed geïnformeerde actrice die persoonlijk gebrieft wordt door onze heer hoofdredacteur.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook geestdrift bij de Walen


Uit de Libre belgique van 18.03.08
 
Ziezo, uiteindelijk was het niet moeilijker dan dat : een klein akkoordje over de zaken waar een consesus omtrent bestond.  En de rest waar we kwaad over werden ... hop ! vooropgestuurd naar latere beraadslagingen, als we zeker zullen zijn dat de regering van Yves Leterme niet zal uitdoven voor 21 juli.  En op dat ogenblik zullen we enkele wijzigingen uitwisselen tegen een fiscale hervorming en enige bevoegdheidsoverdrachten ruilen tegen sociale aanpassingen.  Abracadabra ...
 
Voilà, finalement, ce n'était pas plus compliqué que cela : un petit accord sur les points de consensus. Et les points qui fâchent... hop ! renvoyés à des arbitrages ultérieurs, lorsqu'on sera sûr que le gouvernement d'Yves Leterme ne s'éteindra pas le 21 juillet. Et à ce moment-là, on s'échangera quelques avancées institutionnelles contre une réforme fiscale, quelques transferts de compétences contre des corrections sociales. Abracadabra.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassend concreet Regeerakkord !


Ruimschoots twee dagen voor witte donderdag werd dankzij de knappe onderhandelingstactiek van de heer Leterme een verrassend concreet regeerprogramma afgesloten dat weliswaar één compromis is, maar gebaseerd op diverse uitgangspunten die elk op hun beurt onderhevig zijn aan stellingen die evenmin aanvaardvaar zijn wat hun algemene strekking betreft maar desalniettemin ook in minoritaire motorische impulsen kunnen herleid worden tot cellen van excellent goed bestuur voor de mensen.  We kunnen dit gerust vaststellen zonder de waarheid geweld aan te doen.

Centraal staat : "La Belle Chique survivra".  In een ad hoc commissie van federale unanimiteit zal gestreefd worden naar een goede vertaling van dit essentiële uitgangspunt, dat best een nationaal devies mag worden.  De N-VA heeft laten weten haar goedkeuring van het verrasend heldere regeerakkoord afhankelijk te zullen maken van de bereidheid om mede zitting te mogen nemen in de "La Belle Chique survivra" commissie, waaruit enkel Vlaams Belang geweerd zal worden, dit na raadpleging van de onafhankelijke Verenigde Naties, de  neutrale commissie van de Europese Unie, de democratisch geleide gemeenteraad van Berlare,   de  onkreukbare Rechten van de Onmens, de fijne Chinese Volksrepubliek en de Felverlichte  Keuninklijke Familie van Laeken.

- Dit zijn mooie garanties voor de mensen, verklaarde Yves Leterme, terwijl hij zijn bloedneus depte.

Ook Napoleon Karel de Gucht was in de wolken : "Mijn paard, mijn wit paard voor dit keuninkrijk" riep hij grappend terwijl hij Somers pootje-lap zette.  "Uit de weg, gij, uw vader was een mestkever" riep hij tot de buiksprekende voorzitter, in een poging Rik Torfs te imiteren.

De grote krachtlijnen van het regeerakkoord behelzen vooral de verdere zoektocht naar 13 miljard euro die momenteel nog in onze zakken zitten maar weldra zullen overgehevelkd worden.  "Het ies spaait, maar niks aan te doeng" zei Reynders.  "Als iek eerste minister word, scheld ik alle belastigingen kwaait, dan begin ik met een propere bord".

Joëlle Milquet zal alle dossiers van illegalen, immigranten, gezinsherenigden, zesvoudige moordenaars, agenten, informanten, trafikanten van de staatsveiligheid behandelen op het Stadhuis van Brussel buiten de bevoegdheid van het parlement.  "Dan is het gedaan met die vervelende interpellaties van Annemans en De Man".  De kleine CVP-fractiewoordvoerde en koster Servais van Averbode knikte ijverig dat hij instemde.

Al de andere punten moeten nog even bekeken worden tijdens de komende jaren.  Alleszins voor 2020, want dan zal het land B een modelstaat zijn, glundert Leterme. 

Uw een ganse nacht voor de democratie wakende redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qatar : een kristelijke kerk voor dhimmis






In het islamitische Qatar werd met zeer veel aandacht van de Westerse collaboratiepers een grote kristelijke kerk ingehuldigd 16 maart laatstleden.  Het gebouw is nog niet helemaal klaar, hierboven ziet u een weergave.  Het is een verzamelplaats met bidruimte voor ruim 2000 gelovigen,  conferentiezaal, café en nog wat.  De kerk mag geen uiterlijke tekenen vertonen van het kristelijke geloof dat ze vertegenwoordigt : geen kruis, geen klok, geen afbeeldingen.  Er leven in dit land natuurlijk geen bekeerde moslims, wel zijn er naar schatting een 100.000 ingevoerde gastarbeiders uit de Filippijnen, Aziatische landen en een klein aantal Westerlingen, die katholiek of kristelijk zijn.  Voor hen is er mogelijkheid om hier te bidden.  De grond waarop gebouwd werd is een geschenk van de Sjeik en er werd zeer duidelijk afgebakend wat kan en wat niet.  Er is trouwens zeer veel tegenkanting geweest (en nog) van talrijke imams.  Mochten wij in West-Europa evenveel beperkingen opleggen bij de bouw van moskeeën en het belijden van de islamitische godsdienst, dan was het probleem van de files overal opgelost : alle auto's in de fik. 

Savat
http://www.rorate.com/nws.php?id=44102

http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/019997.php


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een positieve multikul noot


Er valt ook positief nieuws te melden van de multiculturele markt.  Uiteraard in de Pravda van Linkeroever met dit waarheidsgetrouwe verslag :
 
 "Vlaamse en Marokkaanse trutjes verschillen amper"
 
("Nou, ik heb hartstikke fijn getest, hoor" zegt onze Antwerpse Oppersultan Lex van de Pravda)

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/media_cultuur/default.asp?art={3CDC5F9F-356D-404E-A85A-88A9386244B9}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunstige Effecten Leterme I nu al merkbaar


Nu de laatste bochten genomen worden in het schitterende parcours dat de Heer Leterme en de zijnen afgelegd hebben in een heuse recordtijd, beginnen de burgers de effecten al te merken in hun beurzen. 

Met enige fierheid bloklettert vandaag de Pravda van Linkerover :

 "Prijzen in supermarkt zullen niet meer dalen"


 En het is nog maar het begin !

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Economie/default.asp?art={BFCC41E3-EF84-4007-84BE-6E9AA2A06E0B}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer dankzij Yves !



AANTAL BOMMELDINGEN DAALT !

(http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF17032008_048

En wat zeggen we ?  "Dank u, Yves."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony of Angela for President


Europeanen willen Blair of Merkel als president

maandag 17 maart 2008 14:00

Een meerderheid van de Europeanen ziet het liefst dat een Europees zwaargewicht als de Duitse Angela Merkel of de Britse oud-premier Tony Blair benoemd wordt tot eerste president van de Europese Unie (EU).

****************************************************

U bent ook weer getelefoneerd zeker ? Zal wel : Tony of Angela moet het worden.  De Guy blijft paraat voor ons (en later voor Solana, maar da's nog niet rond).  Leve de democratie !!!  Godverdoeme !!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wiener Werkstätte


 In 1897 werd de " Wiener Secession" opgericht waarin Gustav Klimt, Koloman Moser, Josef Hoffmann zich hebben verenigd. Ze werden hierin gesteund door tal van kunstenaars en architekten zoals Otto Wagner,  Otto Czescka, Dagobert Pèche, Michael Powolny, Josef Olbrich (architekt van het “Secessionhaus”), Franz Metzner, Richard Luksch.....  De Jugendstil was geboren maar dat is een andere gebeurtenis . 

Ik wil het hebben over een aparte stijlgemeenschap die  zelfs niet vergelijkbaar is met de "Arts & Craft movement" van William Morris :  de "Wiener Werkstaette" die in 1903 wordt gesticht. Deze kunstproductiegemeenschap  verenigt ambachtslieden en kunstenaars die zich tot doel stellen, voorwerpen tot en met  "totaalprojekten" te realiseren onder leiding van de architekt Josef Hoffmann en de kunstenaar Koloman Moser en gefinancierd worden door Fritz Waerndorfer. In de oprichtingsakte werd het doel van de vereniging omschreven als volgt: " de economische belangen van haar leden bevorderen door hen te scholen en te vormen in de kunstbranche, door het vervaardigen van voorwerpen uit alle disciplines van het kunstambacht op grond van artistieke, door de leden van de vereniging vervaardigde voorwerpen, door de inrichting van werkplaatsen en door de verkoop van de voortgebrachte artikelen." Ikea avant-la-lettre en voor de vermogenden.  Josef Hofmann zegt het zo : "Als het niet mogelijk is om voor de hele markt te werken, dan concentreren wij ons op degenen die het kunnen betalen."


                               De Kus van Gustav Klimt    


Hierna volgt een begeleidende tekst, overgenomen uit de catalogus die werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling " Europalia 87 Oesterreich" te Brussel, om enig inzicht te geven in de sfeer in de kunst rond de eeuwwisseling (1900).

Waarom Wenen en  opnieuw Wenen zal men zich afvragen ?  Deels omdat het de kunsthoofdstad van de 20ste eeuw wordt genoemd, een bevoorrechte teelgrond voor bloei van cultuurfenomenen. Maar vooral omdat het één van de onvolprezen plekken in Europa blijft waar de gegoede burger zoveel belang heeft gehecht aan de esthetische cultuur als een uiterlijk teken van de persoonlijke ontplooiing en als statussymbool van de sociale welstand.  In die tijd lagen de grote Oostenrijkse verwezenlijkingen trouwens niet op het literaire of filosofische vlak, zoals in het protestantse Noorden, maar in het gevoelsrijke gebied van de toegepaste kunsten en van de expressie: architektuur, toneel, muziek.  Het valt op hoe ontvankelijk en gevoelig de burgerij reageert op het einde van de 19de eeuw voor psychologische invloeden, voor sensuele en de esthetische "Gefuhlskultur", die haar "Moralkultur" hebben ondermijnd.

                           Sitzmachine van Joseph Hofmann

Sociale en politieke spanningen, een ongehoorde bevolkingstoename en ellende en nationale conflicten staken schril af tegen het verfijnde esthetisme of het symbolisme in de laat-19de-eeuwse bourgeoisiekunst. De verleiding is dus groot om de kunstrichting die daarop volgt te beschouwen als een reactie, een verdedigingsreflex tegen een dreigend en angstaanjagend klimaat. Enkele jonge intellectuelen en artiesten zetten zich vlak voor de eeuwisseling scherp af tegen de schittering en de ornamentiek van het Weense fin-de-siècle die ze cultuurhistorisch als maatschappelijk bedrog en als culturele agressie afwezen.

Esthetiek komt in het teken te staan van het functionele, maar fijn kunstambacht kwijnt weg. Zowat overal treden vernieuwingen en reacties op, van kunstweigering tot kunst voor de kunst. Nieuwe materialen en  technieken richten ravage aan en brengen in de esthetische uitdrukking een ommekeer en verloedering teweeg. In die context kwam in 1903 de “Wiener Werkstatte” tot stand. Met die oprichting wilden Josef Hoffmann, Kolo Moser, Fritz Waerndorfer  en Otto Czescka niet alleen een nieuwe stijl aanbieden overeenkomstig de nieuwe tijdsgeest, maar tevens het kunstambacht doen heropleven door het vervaardigen van kwaliteit-hoogstaande siervoorwerpen. Ze wilden reageren tegen de bedroevende banaliteit van de industriéle massaproduktie. Daarmee liepen ze, dan reeds vooruit op wat we nu onder de naam industriéle vormgeving of design samenvatten.  Niet toevallig vertoont onze maatschappij een wat verrassende verwantschap met het Wenen van rond de eeuwwisseling.                                                               

Aan de Brusselse Tervurenlaan troont het door Josef Hoffmann gebouwde “Paleis Stocklet” als toonbeeld en incarnatie van de functionele rationele Weense stijl. Opdrachtgever was Adolphe Stocklet, Belgisch ingenieur en zakenman die open stond voor vernieuwing. Zo werd dit “Paleis” zowaar een laboratorium voor internationale vormgeving. Het aparte karakter van dit meesterwerk werd duidelijk ge-induceerd uit de cultuurkritiek die door de Weense artistieke en intellectuele avant-garde werd bedreven. Het vormt de bekroning van de Wiener Secession en de “Oostenrijkse Art Nouveau”. Achter de door bronsoxydatie groenglanzend geworden marmeren muren van deze a-tectonische constructie schuilt een raffinement dat elke verbeelding tart. Van dit ontoegankelijk heiligdom kon in de expositie helaas slechts een maquette getoond worden. De “Wiener Werkstatte” is beslist representatief voor de Oostenrijkse sierkunst tijdens die periode. Chronologisch opgezet, hangt deze tentoonstelling een totaalbeeld op van het esthetisch gevoel in de eerste drie decennia van de 20ste eeuw. “ Wiener Werkstatte” een schitterend stukje Wenen  dat van grote originaliteit getuigt.  Later wil ik nog terugkomen op de schitterende verwezenlijkingen van de “Wiener Werkstatte” met de voornaamste kunstenaars en ambachtslieden.

Ik herhaal dat bovenvermelde tekst gebaseerd is op  het voorwoord voor de katalogus van de tentoonstelling te Brussel ter gelegenheid van “Europalia 87”en dus de verdienste  van de heer Etienne Van Driessche .

Jos


17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy's verzetje na de verkiezingen



Wie de verkiezingen verliest, moet zijn gedachten kunnen verzetten.  De Franse president kijkt en kijkt nog eens naar de verloofde van Leonardo di Caprio.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlammende reacties van onze lezers



Omdat elke lezer niet de tijd heeft om de reacties uit te pluizen, plaatsen we er vandaag enkele vooraan in onze vitrine.  Jeanine is op pad en dat is meestal geen pad vol rozen maar een oorlogspad.  Pim verwijst naar de steengoede Stemmenkampioen en de intriges daaromtrent.  Dank aan beiden voor jullie niet-aflatende uithalen naar een regime dat helemaal verglijdt naar de dictatuur. De lezers van Angeltjes en de Redactie : samen een sterke groep !  Ik stel voor dat Jeanine haar naam verandert in JEANINE d'ARC

 

CV van Verhofstadt

 

In de fameuze laatste opiniepeiling komt Piet Konijn dus naar voor als onze populairste politicus. Met recht en reden? Laat ons een paar van zijn wonderbaarlijke verwezenlijkingen op een rij zetten.

- Sinds 2004 zitten we met begrotingstekorten.We hadden nu eigenlijk 2% overschot moeten hebben. Door de gunstige conjunctuur,niet door belastingsverlaging, kende onze economie de laatste jaren een groei van 3%.Verhofstadt heeft wegens meeruitgaven, nagelaten met deze gunstige ontwikkeling een financieringsoverschot op te bouwen. 
Er werd met allerlei trucs getracht de gaten in de begrotingen te dichten.  Zoals daar zijn:
- Verkoop van overheidsparticipaties (Belgacom).
- Verkoop van onroerende goederen en gebouwen.
- Ontvangsten vroeger boeken en de uitgaven later.
- Overname van pensioenfondsen.Je krijgt dan wel het vermogen van zo'n fonds maar terzelfdertijd de verplichting van het uitbetalen van de pensioenen.De toekomst wordt hiermee gehypothekeerd want het vermogen is verdwenen.
- De fiskale amnestie biedt de fraudeurs gelegenheid om zonder problemen zwart geld wit te wassen.
- Fiscale constructie: De banken schieten de belastingen voor die nog moeten geïnd worden, tegen intrest.
- Duizenden wanbetalers worden hun belastingen kwijtgescholden.
- Miljarden belastingen worden niet geïnd wegens chaos bij de fiscus, niet uitvoeren van controles, gesjoemel troef.
- Uitgaven buiten de begroting via publiekprivate samenwerking.
- De deelstaten leveren een bijdrage van 500.000.000 euro.
- Notionele aftrek kost het land 2.000.000.000 euro,terwijl die slechts enige honderden miljoenen zou kosten.
- Voor verdere uitbouw van het zilverfonds is geen geld meer. De toekomstige pensioenen in het gedrang.
- Wetten worden uitgevaardigd en moeten na korte tijd weer worden ingetrokken wegens niet deugend.
- Honderden miljoenen dwangboetes liggen te wachten wegens niet oplossen van de geluidsoverlast rond Zaventem.
- De NMBS is één grote chaos.
- Het gerecht draait vierkant.
- De politie draait vierkant.
- De staatsveiligheid is een belachelijk karikatuur.
- De racismebestrijding getuigt van totale willekeur.
- 100.000 illegalen overspoelen het land maar de neus van de minister bloedt.
- Het leger heeft geen transport meer voor de eigen militairen.
- Elke militair beschikt nog over twee kogels, de derde kost te veel.
- Miljoenen worden gespendeerd aan snoepreizen.
- Vriendjespolitiek viert hoogtij.
- Misdadigers mogen vrij rondlopen.
- Het land wordt veroordeeld wegens een totaal onaanvaardbare asielpolitiek.
- BHV wordt op de lange baan geschoven en blijft een splijtzwam voor het land.
Waalse, Brusselse en Vlaamse politiekers rollen vechtend over de kasseien.
- Een minipartijtje kan een jaar lang elke regeringsvorming blokkeren.
- In Wallonië is fraude en misdaad schering en inslag.
- Van de antirookwet is een janboel gemaakt.
- Van de antiwapenwet is een janboel gemaakt.
- Drugs worden gelegaliseerd.
- Zowel in Brussel als in Wallonië swingt de werkloosheid de pan uit.
- Het moslimprobleem wordt onder de mat geveegd.
- 20% van de Vlamingen heeft geen enkele zeggenschap in 's lands bestuur.
- De democratie is verworden tot dictatuur.
- Miljarden en miljarden worden van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel versluisd zonder dat ze ook maar enige verantwoording moeten afleggen voor het gebruik.
- Franstalige koloniseren Vlaanderen en dringen hier hun wetten op.
- Accijnzen,taksen en boetes zuigen de portemonnee van de burgers leeg.
- Honderden miljoenen worden buiten gegooid aan een nutteloos koningshuis.
- De staatskas moet 6 regeringen met hun talloze stompzinnige ministers en andere aanhangsels financieren.
- Frauderende allochtonen en werklozen mogen ongehinderd de kassen van de sociale voorzieningen plunderen. Wellicht zal een of andere nijvere ambtenaar er ooit wel eens over vallen.
- De energie- en brandstofprijzen bereiken ongekende hoogten. De producenten mogen ongehinderd hun gang gaan en de staat vult zijn zakken met de taksen. Het schijnt dat paars dan de belastingen heeft verlaagt.

- Het oprichten van het ondemocratische CGKR het KGB waardig en een minister onwaardig.

 
MAAR VERHOFSTADT BLIJFT DE POPULAIRSTE POLITICUS.
IS VLAANDEREN STOM OF IS HET OERSTOM of is alles wat ik hier opsom niet waar ?

'k Zou zeggen,Vlaanderen je hebt het geld en de macht, de brains en de mogelijkheden, wordt wakker en doe er iets aan. Den Belziek is terminaal, neem er afscheid van.


p/s dit Titanen werk werd door 'Roel' opgesteld.

Verhofstadt, die zeker zijn klassiekers kent, heeft het Romeinse "Brood en VTM" zeer goed weten uit te spelen.
'Socrates'


Wie vult aan ?


Waarna, ik alles mooi verpakt naar alle mogelijke fronten zal sturen, inclusief de EU en de VN !Vermits men ze er toch bij betrokken hebben.

Watch me !

 

De hele wereld mag weten wat in dit land echt gebeurt !

 

 

 

 

17-03-2008, 19:32 geschreven door Jeanine

 

 

16-03-2008

Peilingen een goei grap !

Peiling RTL -La libre

16/03 Peiling van La Libre en RTL-TVi stelt nauwelijks verschuivingen vast
Mochten er vandaag opnieuw federale verkiezingen zijn, dan zou de uitslag nauwelijks verschillen van die op 10 juni vorig jaar. Dat blijkt uit de laatste peiling van La Libre Belgique en RTL-TVi.


Het kartel CD&V/N-VA blijft ondanks een lichte daling met 29,2 procent veruit de grootste partij. Op grote afstand volgt het Vlaams Belang, dat met 18,9 procent de uitslag van de verkiezingen (19 procent) benadert. Van het zware verlies uit de peiling van VRT/De Standaard is hier dus geen sprake.

Met misbruik van statistiek en peilingen kan men alles bewijzen - op de websteks van le standard en vrt staat nog niets te lezen van deze peiling.
_________________

16-03-2008, 19:59 geschreven door Jeanine

De Stemmenkampioen - waar ben je gebleven??

En dan niet te vergeten dat de meest wetenschappelijk onderbouwde peiling, de Stemmenkampioen, een jaar geleden onder druk van de "grote democraten" eerst werd gefnuikt en daarna afgevoerd. En Frank Thevissen, de bezieler van de Stemmenkampioen, kreeg vorige maand bij de VUB de ezelsstamp. Meer moet ge toch niet zeggen om te weten welke rot spel er wordt gespeeld. Het jammere is dat het overgrote merendeel van “de mensen” dit zelfs nog niet weten. En de media (VRT op kop) weten verdomd goed welke macht ze bezitten. En ze misbruiken die dat het een lieve lust is. En als de redactie hier dan eens in zak en as zit, is dat best te begrijpen. Maar, Ray, er is zo’n Vlaams spreekwoord dat zegt “De aanhouder wint”.

16-03-2008, 17:59 geschreven door pim




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!