Angeltjes
10-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel de Gucht is een klein kind - Johan Slembrouck

 

Dankzij een reactie van Jeanine ontdekten wij dit artikel van januari 2008 bij  Johan  Slembrouck.  Hte heeft niets aan actualiteit ingeboet en het bevat enkele leuke details.  Dank, Johan.

Karel De Gucht is een klein kind

donderdag 3 januari 2008, door Johan Slembrouck

1 reactie

 

Kijk mama ik sta vandaag weer in de kranten! Keizer Karel uit Berlare heeft in de weekendeditie van De Morgen nog maar eens laten blijken wat voor een chagrijnig manneke hij wel is.


In het bewuste artikel noemt Karel uit Berlare de interim-regering "geen thing of beauty". Waarom is hij dan minister geworden in een regering die hij na een week al helemaal afbrandt? Een regering waarvoor hij als minister de eed aflegde! Een consequent iemand, maar dat is Karel niet, zou natuurlijk niet in een regering stappen waarvan men zelf een zo vernietigend beeld schetst. Waarschijnlijk is het bij hem alleen maar om de lieve centjes te doen, een wedde van iets meer dan 14.000 € bruto per maand, de helft niet belastbaar!


Zelf vind Karel uit Berlare dat hij in België niet veel meer kan doen, hij voelt zich geroepen om internationaal te gaan. Daarom zal hij de volgende drie maanden in het buitenland vertoeven. Zou hij dan toch zijn Jet gekregen hebben van Flahaut? Wie herinnerd nog volgende uitspraak van Flahaut: "Combien de fois M. De Gucht n’est pas venu implorer: ’André, achète-moi un Jet’... Oui, vous avez bien entendu. Un Jet Legacy, il voulait, plein confort, pour ses déplacements, au lieu du Falcon de notre flotte et de nos avions".


Natuurlijk moet hij ook nog eens de regeringspartner CD&V en zijn kopman Yves Leterme aanpakken: "De grootste prestatie is dat ze er na zes maanden in geslaagd zijn het land te blokkeren. (...) Een formateur die zijn eigen formatie niet kan engageren is een keizer zonder kleren." Je kan je natuurlijk afvragen wat Karel uit Berlare zelf gepresteerd heeft tijdens de zes maanden onderhandelingen. Hij was toch toponderhandelaar voor de open-VLD?


Karel uit Berlare, de grote diplomaat die de wereld ons benijd, vond het ook nodig om de vice-premier van de regering van antipolitiek en populisme te beschuldigen. De N-VA collega’s Frieda Brepoels en Geert Bourgeois worden dan gebrandmerkt als mensen die congenitaal onbekwaam zijn om akkoorden te sluiten. Hallo CGKR zijn dit geen racistische uitspraken? Het moet natuurlijk frusterend zijn om te zien dat er nog mensen zijn die zich consequent opstellen en niet zoals open-VLD, die onder paars voortdurend naar de pijpen van de PS moest dansen. Mensen die trouw zijn aan het partijstandpunt en niet zoals Karel uit Berlare die in het debat over het migrantenstemrecht zijn partij de VLD in de complete vernieling reed waardoor opperhoofd Verhofstadt hem het VLD voorzitterschap moest afnemen om erger te voorkomen.


Over de staatshervorming heeft Karel uit Berlare het volgende te zeggen: "Maar heeft België een grote staatshervorming nodig? Zou men dan al eens willen beginnen met mij uit te leggen hoe er die juist moet uitzien? Wel Karel uit Berlare je gaat hiervoor best te rade bij partijvoorzitter Bart Somers die op 1 december 2007 verklaarde : "De enige zekerheid is volgens Open-VLD de vaststelling dat er een grote staatshervorming moet komen. Een staatshervorming is niet enkel onafwendbaar, maar ook noodzakelijk". Of zijn dit populistische uitspraken van de open-VLD voorzitter?


In hetzelfde artikel toont Karel uit Berlare aan dat het hem niet te doen is om goed bestuur of om de burger... Voor hem telt alleen het eigen partijbelang: "In een politiek klimaat, met een rechtse afsplitsing (LDD) van je eigen partij kan je geen coalitie aangaan met de sp.a. Dit is je eigen doodvonnis ondertekenen en je mag ons veel vragen, maar dat niet". Geen sp.a uit vrees voor lijst Dedecker’ de politiek van Open-VLD.


Tenslotte heeft Karel uit Berlare geen opmerkingen over de Vlaminghaters van het FDF, de kartelpartner van zijn politieke familie MR. Eigenaardig, héél eigenaardig.


Carl Devos, politoloog aan de universiteit van Gent noemt Karel de Gucht voor zijn uitspraken een verstandig mens, een man die loepzuivere analyses maakt. Ik ben geen politoloog en noem Karel uit Berlare een arrogante, gefrustreerde, bekrompen ijdeltuit die vergeten is dat zijn partij werd afgestraft bij de vorige verkiezingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godverdomse dagen op een godverdomse bol

 

De Aalstenaar Dimitri Verhulst schreef een persoonlijk pamflet over het ontstaan van de menselijke soort  op deze aarde.  Van bij het prille begin af.  Een wereldopgave op 186 pagina's van 12,5 x 20 cm dun goedkoop gelig papier en met op het groene omslag een urinoir  vol water, op de achterflap de foto van de naargeestig kijkende auteur.

Het pamflet werd gratis meegegeven bij het extreem-linksche, soms geestige, meestal platvloerse televisieblad Humo.

Verhulst wordt door links graag voorgesteld als een kruising tussen Louis-Paul Boon en Hugo Claus. Ieder zijn gedacht en wij het onze.  Ook al kadert Boon absoluut niet in ons maatschappelijke ideeëngoed, wij hebben voor sommige van zijn literaire werken waardering kunnen opbrengen. Veel meer dan Claus zou o.i. Boon in aanmerking gekomen zijn voor die fameuze Nobelprijs waar elk jaar vruchteloos naar uitgekeken wordt.  Zij het alleen maar voor Boons magistrale werk "Pieter Daens of hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht"  

    

 

Bij de zelfgekozen dood van Claus hebben wij pakken kritiek over ons gehad, omdat we ons niet hielden aan de stille overeenkomst, dat over Claus geen goed woord mag gezegd worden, omdat hij ons, Vlaams-nationalisten niet kon uitstaan en ons beschimpte en befluimde.   Kijk, dàt was dan het probleem van Claus, die tot in zijn gedrongen figuur toe, een uit Vlaamse klei opgetrokken pedante, geestige en lastige vent was.  In zijn romans en toneelstukken kon hij niet zwijgen over Vlaanderen en zijn inwoners. Hoe meer hij in interviews zijn gal spuwde over het katholieke, rechtse, nationalistische en bittere Vlaanderen, hoe meer hij bewees een zoon te zijn van dit land.  Vlaanderen heeft vaak zonen en dochters die Weireldburgers pretenderen te zijn door zich schamper uit te laten over hun geboortegrond. Terwijl zij de onvervalste taal spreken van dit land en de mentaliteit bezitten die een kruising is tussen die van de ijdele dorpsnotaris en  de beleefde vrouw van de kruidenier.

Dimitri Verhulst is ook uit die klei opgetrokken, maar helaas was er niet voldoende materie om hem volledig te boetseren. Er zal best wat opzoekwerk gebeurd zijn om de mensheid te schetsen door de eeuwen heen. Tegenwoordig hebben we dankzij internet onmiddellijke toegang tot de meest ongekende en onverwachte schatten aan kennis. Voor iemand met enige algemene vorming, moet er niet gedurende jaren nagepluisd worden hoe in grote lijnen de geschiedenis van de mensheid in mekaar zit. 

Blijft de structuur van het werk die logisch is opgebouwd en de taal van de schrijver, die gewild ruw en boertig klinkt, zoals de situaties die hij schetst. Dat is de keuze van Verhulst, die zijn imago moet handhaven : de simpele jongen die in een rauwe omgeving opgroeide en die zichzelf verheven heeft tot een aanvaardbare woordkunstenaar. 

Op de handen gedragen door al wat linksch en progressief is, laat hij zich die aandacht graag aanleunen en precies zoals Boon altijd dialect praatte op televisie doet Verhulst dit dunnetjes over : verkavelingsvlaams met een platte Oostvlaamse tongval. In het eerste boekenprogramma van Canvas en de VPRO "Iets met boeken" was Verhulst de praatgast, samen met een Marokkaanse vrouw die Westerse sprookjes had herschreven voor moslims.

"De godverdomse dagen op een godverdomse bol" is een tamelijk overbodig schrijfsel, waarvan vooral te onthouden valt, dat de mens door de auteur 't genoemd wordt. Dit is geen vertelling met het mes geschreven, zoals het boekje zichzelf aanprijst, het is een morsig met vetklodden, liefdeloos neergekwakte brij waar juichende domoren die de wereld enkel kennen door de bril van de Morgen en Humo, zullen om grinniken. 

Dat vinden wij ervan en iedereen mag het hier gloeiend mee oneens zijn.  Ik heb gelukkig een compagnon de route met stijl, zij het met een andere benadering over dit pamflet, Johan Sanctorum, dat bij hem tegenstrijdigere gevoelens oproept dan de mijne.  Het besluit van zijn recensie wil ik u niet onthouden en de volledige tekst vindt u via het onderstaande bruggetje : 

Opmerkelijk is ook, dat Verhulst dat allemaal weggaf voor de prijs van één Humo, en zo meteen ook het Vlaamse underdogcomplex perfect illustreerde. Een toonbeeld van bescheidenheid, een excuusgebaar voor een vies boek, smerige handen, een platte tongval, een zuur verhaal, een bevlekte ziel. Ik zie een gelijkenis met super-underdog Bart De Wever, die eerst de knieval van Patrick Janssens voor de Joodse gemeenschap contesteerde, maar vervolgens aan die gemeenschap zelf zijn verontschuldigingen aanbood.

http://www.visionair-belgie.be/Artikels/Forel.htm

Ray


09-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeeland : socialisten vallen van de aardbol

 

Labour macht kwijt in Nieuw-Zeeland

De Labour Partij van premier Clark heeft de parlementsverkiezingen in Nieuw-Zeeland verloren. Helen Clark was sinds 1999 aan de macht. Labour kreeg 34 procent van de stemmen.

De conservatieve Nationale Partij van oppositieleider Key kwam op 45 procent. Met hulp van andere partijen levert dat voldoende zetels voor een meerderheid in het parlement.

De verkiezingscampagne werd gedomineerd door de financiële crisis. Clark noemde het onverstandig om in crisistijd 'van paard te wisselen'. Key zegt dat hij als valutahandelaar over de juiste ervaring beschikt voor crisismanagement.

@ NOS

De sossen zijn Nieuw-Zeeland kwijt en ze denken dat ze de USA veroverd hebben ... Hoe minder sossen in de politiek, hoe beter voor de "mensen"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baai-Baai, Slangen ? + Aanpassing 16 uur

 

 

Geen woorden, maar daden. Alleszins een hoopvolle voorzet.

Volgens de Standaard heeft Slangen zonet de samenwerking met BAM opgezegd. Hij moet geweten hebben dat zijn roofpraktijken niet langer gewenst waren.  Het zou leuk zijn om te weten, of er zware financiële verplichtingen verbonden zijn aan dit vrijwillige afbreken van de overeenkomst, voor zover er een is, natuurlijk.  Aangezien Groep C het initiatief tot stopzetting neemt, is het zeer logisch dat er een verbrekingsvergoeding of iets dergelijks betaald wordt aan BAM door Groep C. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag bij Angeltjes. + Aanpassing 16 uur

 

Dierbare Vlaamse Vrienden van de fatsoenlijke Rechterzijde, Abonnees met en zonder Abonnement, Reageerders, Lezers, Pezewevers van de Linkerzijde, mediageile Persoonlijkheden, Collega's, Vlaamse politici die naam waardig, Overbodigen en Onbenulligen en Stammentwisters van LDD,

Wij groeten iedereen.

Vandaag zondag wordt u bij de onvolprezen 4 Nullen tijdens de Zevende Dag les gegeven in civieke opvoeding en regimetrouw, maar waarom zoudt u dat volgen, als uw uitverkoren blog u in één oogopslag en met een schudding van uw hoofd, u laat kennismaken met het politieke zootje dat ons momenteel federaal amuseert ?  Op die manier bent u vlug en even goed geïnformeerd.

Hier zijn ze dan, ieder met een beknopte beschrijving van hun ambitieuze verwezenlijkingen.  

Le Gouvernement de Monsieur Yves Leterme.

 

  
 
Wij zijn twee tjeven en wij zijn grààg minister. We zullen u tegen de volgende verkiezingen vertellen wat we voor u in de toekomst nog zulen doen.
En ikke ?
 
 
 
Ik ben minister voor het leven. Links en rechts Eros en Thanatos, mijn dagelijkse bezoekingen.
 
 
Ik ben de kleinste van de hoop maar de grootste lawaaimaker.  Ik licht mijn vrouw en vrienden over alles dat ik hoor, steeds in. Ik zou graag minister van Financiën worden.
 
 Ik heb struise armen  maar voer een soft beleid
 
 
Je suis belle maar totaal overbodig
 
 
Ik oewerk om veul te verdienen en soems doe ik zottekes
 
 

 En nu, iedereen de straat op, want het zal een prachtdag worden.

Uw redactie.

+ Aanpassing 16 uur (op vraag van Jean e.a.)

Illegalen mogen baai maai komen : het is graties

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaner genocide in Zuid-Afrika

 

Nov 7 2008 - De kleine Afrikaner-minderheid van noord-Europese komaf (7.5% van de 47-miljoen bevolking) is sinds 1991 het doelwit van een 'doelbewuste volkerenmoord'waarschuwt de top wereldexpert op dit gebied. Dit jaar zijn deze aanvallen reusachtig toegenomen. Gezinnen, dikwijls armlastige en laagbetaalde Afrikaners, worden nu ook in de steden en op hun kleinhoeven uitgemoord, verkracht, langdurig gemarteld en permanent verminkt door zwarte jeugdbendes, bewapend met gloednieuwe ak47s uit China... 40 aanvallen per dag worden er nu op gezinnen in hun woningen uitgevoerd door deze jeugdbendes...

This website records the Afrikaner Genocide in South Africa World
 
Kill the Boers, Kill the Famer, Boers is kak
 
Genoeg_Is_Genoeg_Cullinan Kameeldrift police station protest Nov72008
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het verzet

U kan verder lezen via onderstaande brug :

http://censorbugbear-reports.blogspot.com:80/2008/11/afrikaner-genocide-nu-een-feit-in-za.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als uw machtige arm het wil, ligt het ganse land stil

 

Deze slogan is jammer genoeg niet bedacht door Eric Defoort van de Vlaamse Volksbeweging, ten bewijze van de almacht van zijn solidariteitsbeweging, maar is een voorloorlogse strijdkreet van de socialistische vakbond.  Mmm ... misschien toch iets voor Defoort ?

Vandaag lekt uit, dankzij een vraag van volksvertegenwoordiger Depadt (VLD), dat de NMBS elk jaar 8 miljoen euri (320 miljoen frank) uitdeelt aan de socialistische en christelijke vakbonden en enkele kruimels aan de liberale en een niet erkend syndicaat.

Waarom dit gebeurt, is historisch gegroeid en daarom moet er niet over geleuterd worden.  Verworven rechten staan nimmer ter discussie. In deze tijden, waar iedereen nochtans de mond vol heeft over het afschaffen van tradities en oubollige gewoontes, zou het aangewezen zijn om achter dergelijke schandelijke afvloeiingen van openbare gelden naar de syndicaten een punt te zetten.

Deze 8 miljoen belastinggelden van ons allen, worden gebruikt om de macht van de syndicaten te vergroten.  De reizigers subsidiëren de talrijke ongemakken en stakingen die de NMBS hen om de haverklap oplegt, om niet te spreken over de minachting die de vakbonden tentoonspreiden zoals blijkt uit onderstaand citaat :

Wij willen de reizigers niet gijzelen maar het is niet slecht dat er een beetje chaos komt.  Dan weten de mensen wat de gevaren zijn van een minimale dienstverlening. Jos Digneffe." voorzitter ACOD Spoor

 

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=1022O9L8&ref=front

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek Veiligheid in het Zuiden van Nederland

 

 West-Brabant veiliger dan oosten provincie

door Geert Nijland. zaterdag 08 november 2008  

Dit onderzoek is voor het eerst uitgevoerd en moet jaarlijks een vervolg krijgen.

Veel gemeentebesturen zitten verlegen om een objectief en wetenschappelijk verantwoord overzicht van de cijfers over de onveiligheid.

In de cijfers uit het onderzoek is rekening gehouden met de grootte van de gemeenten.

Desondanks scoren de grote steden ook relatief slecht. Voor een gemeente in 'de gevarenzone' is het elke keer weer schrikken als er ergens een lijstje met de meest onveilige plaatsen van Nederland opduikt. Zo was Eindhoven woedend toen het Algemeen Dagblad vorig jaar een eigen onderzoek publiceerde waaruit bleek dat de grootste stad van Brabant de onveiligste stad van het land is.

Maar helaas voor Eindhoven zat het AD er niet ver naast. Na Utrecht (1) en Amsterdam (2) blijkt Eindhoven nu de onveiligste gemeente van het land. Den Bosch eindigt op de vierde plaats en Tilburg op de zevende. Breda is twaalfde geworden, maar ook die stad valt wat onveiligheid betreft in de hoogste schaal van het onderzoek dat de Politieacademie heeft verricht. En datzelfde geldt in West-Brabant voor Roosendaal (33), Oosterhout (49) en Bergen op Zoom (58).

Minder ernstig maar wel zorgelijk is de situatie in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Zundert, Geertruidenberg en Rucphen. Deze gemeenten verblijven momenteel in de 'oranje waarschuwingszone'. Ze scoren wat de criminaliteitscijfers betreft nog altijd bovengemiddeld. In 2007 werden Gilze en Rijen en Moerdijk veiliger waardoor de zogenaamde Veiligheidsindex voor deze gemeenten nu onder het landelijke gemiddelde is beland.

Directeur Frits Vlek van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap (OP&W) zegt dat het onderzoek mede is opgestart op verzoek van de gezamenlijke gemeentenbesturen. "Veel gemeenten hadden genoeg van de officieuze lijstjes. Vaak spreken die elkaar tegen en bovendien zijn ze meestal niet wetenschappelijk onderbouwd. Daar hebben wij nu iets aan willen doen. Ons onderzoek is heel transparant. Er zijn allerlei mogelijkheden om je als gemeente te vergelijken met de andere."

De onderzoekers hebben in enkele specifieke gevallen gezocht naar een verklaring voor de hoge notering van een gemeente. "Zo blijkt Ouder-Amstel (Duivendrecht, red.) in de top 10 terecht te zijn gekomen door de aanwezigheid van het station Duivendrecht en de nabijheid van de Arena. En voor Roermond geldt dat deze stad traditioneel hoog scoort vanwege de aanwezigheid van een groot aantal probleemgroepen", zegt Vlek.

Volgens hem zit de grootte van een gemeente verwerkt in de Veiligheidsindex. "Er is in eerste instantie gekeken naar de criminaliteitscijfers per duizend inwoners. Zo krijg je een eerlijke vergelijking tussen gemeenten met een verschillende omvang. Maar los daarvan kun je wel stellen dat de mate van verstedelijking van belang is voor de hoogte van de cijfers. Grote steden scoren vanzelf hoog. Ook relatief gezien."

Zo is ondanks de twaalfde plek van Breda (negende gemeente van Nederland) de Veiligheidsindex bovengemiddeld hoog. Woordvoerder Wiet Kerkhoven van de gemeente Breda: "De burgemeester heeft nog geen tijd gehad om dit onderzoek goed te bestuderen, maar deze monitor bevestigt wel de trends. We constateren dat de vier grote steden van BrabantStad allemaal in de top 15 staan. Dat valt op. De problemen zijn wat dat betreft een zorg binnen het stedenverband." In Oosterhout leven ook de nodige zorgen. Erg verbaasd is het gemeentebestuur niet dat de stad op het gebied van de veiligheid slecht uit het onderzoek komt. "Wij weten wel wat er in de stad speelt. Er is sprake van een grootstedelijke problematiek in Oosterhout. Daar wijzen we al langer op."

In Bergen op Zoom zien ze ook het goede nieuws in het rapport van OP&W. Al vindt het gemeentebestuur de 58e plaats nog steeds te hoog: de stad doet het gemiddeld beter dan in voorgaande jaren. En dat geldt dan weer niet voor de gemeente Roosendaal waar de cijfers in 2007 minder rooskleurig waren dan die van de jaren daarvoor.

De 10 onveiligste gemeenten van Nederland (Bron : BN De Stem)

1. Utrecht 2. Amsterdam 3. Eindhoven 4. Den Bosch 5. Rotterdam 6. Maastricht 7. Tilburg 8. Ouder-Amstel 9. Roermond 10. Arnhem

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboetes hoeven niet altijd betaald : ies ni in koeltoer

 

Twee Marokkanen uit Strijen en Den Haag voelden zich gediscrimineerd toen zij een parkeerbon kregen in het centrum van Oud-Beijerland. Vervolgens besloten de broers de parkeerwachter te trakteren op een scheldkanonnade. Ook zouden ze hem 'pakken' als hij de boete niet zou intrekken. Het tweetal is vrijgesproken van bedreiging door de politierechter in Dordrecht.

Geen kleingeld

De broers hadden vorig jaar september geen kleingeld om een parkeerticket te betalen. Ze liepen even een kantoor in om wat geld te wisselen. Precies op dat moment besloot de parkeerwachter een bon uit te delen. "Het duurde dertig seconden om wisselgeld te halen. De parkeerwachter moet mij gezien hebben. Hij gaf me blijkbaar een bon om me dwars te zitten. Ik zei tegen hem: 'Jij vindt mij zeker een kutmarrokaan?", aldus een van de twee Marokkanen, die een enorm strafblad met mishandelingen en bedreigingen heeft.

Bedreigd

De parkeerwachter zegt zich bedreigd te hebben gevoeld door de scheldende broers. Ze zouden onder meer hebben gezegd dat hij een racist was. "Ik pak je als je de boete niet intrekt", was een ander citaat. Uit angst maakte de man de boete van 42 euro ongedaan, zo meldt het AD.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zal misschien de laatste Kerst worden : Haast u met versieringen.

 

This dramatic image of Jupiter is touted as the sharpest picture of the entire gas giant ever taken from the ground. The picture was made using a prototype instrument known as MAD (Multi-conjugate Adaptive optics Demonstrator) mounted on one of the European Southern Observatory's 8-meter diameter Very Large Telescope units in Chile. Working at infrared wavelengths the MAD instrument removes atmospheric blurring, the bane of earthbound telescopes, by using multiple guide stars and deformable mirrors to sense and correct for the distortions produced by turbulence in Earth's atmosphere. Hydrogen and methane deep in Jupiter's own thick atmosphere absorb light at infrared wavelengths. So, this sharper view shows the infrared sunlight reflected from the giant planet's high level haze prominent in the equatorial regions and near the poles. It reveals features as small as 300 kilometers across. The promising technique can also be applied to imaging other extended objects like star clusters and nebulae.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein beetje ietsepietsie incidentjes van niemendalle

 

In Vlaanderen bestaat er een ongeschreven overeenkomst tussen de politiek, de media en de politie om criminaliteit en wangedrag, gepleegd door allochtonen, zo veel mogelijk te verzwijgen, te negeren en niet onder de publieke aandacht te brengen.  Laat ons zeggen, alles waar niet overdadig bloed bij vloeit,  wordt doodgezwegen. 

Bij incidentjes binnen de schoolmuren van het Antwerps officieel socialistisch onderwijs verschijnt na een oproep onmiddellijk een combi met agenten, die de kattenkwaadjongeren opladen en er worden geen verslagen opgesteld, tenzij het om ernstige vergrijpen gaat. Die overeenkomst bestaat voor elke school en de combi's rijden aan en af.

Op die manier blijven die incidentjes onvermeld, want ze worden niet geregistreerd en het verhaal vande diversiteit vol goede wil, begrip en tolerantie blijft ongehinderd overeind. De kleine rover Ali Baba is een sympathieke knul met een gouden hartje.

Vorige week wist een gepensioneerd leraar van een technische school uit een randgemeente ons te vertellen, dat in zijn instelling met 90% allochtonen, lesgeven een hachelijke zaak geworden was.  Veel leraars zijn bang en menigen hebben incidentjes meegemaakt die traumatiserende gevolgen nalaten.  De leerlingen verdelen zichzelf in groepen : de Marocs, de Toerken, de Balkanners (hier zitten vaak de ergste gevallen bij), de negers en de witte Antwerpenaars.  Ieder blijft in zijn eigen groep en van samen "blij en vrolijk bouwen aan een Nieuwe Weireld" is geen sprake : apartheid en het recht van de sterkste bepalen de verhoudingen.

Soms lekt een nieuwtje uit dat inzicht biedt in de problemen van deze multiculturele miserie, zoals  blijkt uit het stuk hieronder van Het Nieuwsblad.

Politie houdt extra toezicht rond metrostation Handel*

ANTWERPEN - Agenten van de lokale politie en toezichters van De Lijn houden sinds enkele weken extra toezicht in en rond het metrostation Handel aan de Lange Stuivenbergstraat. Zo willen ze het aantal incidenten met jongeren fors verminderen.

'We houden inderdaad al een paar weken intensief toezicht', bevestigt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie. Dat gebeurt in samenwerking met De Lijn. De politie houdt bovengronds op het plein rond de metrohalte een oogje in het zeil, terwijl de toezichters van De Lijn ondergronds in de metro de boel in de gaten houden.

Aanleiding voor die verscherpte aanwezigheid is een reeks van incidenten in en rond de metro. Daarbij waren meestal jongeren betrokken van de secundaire school voor bijzonder onderwijs die in de Schoolstraat gevestigd is. 'Maar ook jongeren die in de buurt helemaal niets te zoeken hebben, komen naar daar afgezakt om wat heibel te maken', zegt Lommaert.


Er is al minstens één ernstig incident geweest de voorbije dagen, bevestigt de politie. Daarbij kreeg een jongen van de school flink wat klappen van enkele andere jongeren in de metro.

Dit soort toezicht wordt een van de taken van de nieuwe wijkwerking van de politie, die weldra ook in die buurt van start zal gaan. Volgens Lommaert zal de politie, en dus ook De Lijn, nog geruime tijd nadrukkelijk aanwezig zijn in de buurt rond het metrostation en de school. 'Het toezicht zal zeker niet onmiddellijk stopgezet worden', zegt de woordvoerder.

* Metrostation Handel bevindt zich in hartje Seefhoek


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Vuchelen van de VUB over het echtpaar Napoleon - Hotlips

 

VUB -professor Jef Vuchelen ligt niet echt wakker van het feit of Mireille De Gucht al dan niet Fortis-aandelen heeft verkocht met voorkennis van haar echtgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht. "Het feit alleen al dat ze op dat moment Fortis-aandelen heeft verkocht, vind ik  dom." zo zegt Jef Vuchelen in zijn tweewekelijkse analyse op Actua-TV.  

Vuchelen wijst er op dat Mireille De Gucht blijkbaar zeer graag in het gezelschap vertoeft van de koninklijke familie, zeker wanneer die op reis zijn, zoals deze week het geval was in India. "Daar heb ik geen probleem mee, aldus Vuchelen, maar elke medaille heeft zijn keerzijde. Wanneer mevrouw De Gucht zich graag associeert met de regering, moet ze zich afzijdig houden wanneer diezelfde regering met een reddingsplan bezig is van een grootbank. Die redding moest precies het vertrouwen in Fortis herstellen. Het minste wat mevrouw De Gucht kon doen was afzijdig blijven en de operatie uitzweten. Wanneer ze die aandelen verkocht zou hebben met voorkennis, dan zou dat de  zaak alleen maar erger maken."

Nog volgens Vuchelen had De Gucht zich beter verontschuldigd en gezegd dat zijn echtgenote een inschattingsfout had gemaakt, liever dan er op te wijzen dat ook hij financieel verlies heeft geleden...

@ Actua TV
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS : slachtoffer van eigen succes

 

Wegens groot succes ziet de NMBS zich verplicht vanaf volgend jaar de prijzen voor de attracties aan te passen. 

De woordvoerder van het Spektakelbedrijf, de keurig articulerende jongeman met gel in het kapsel en gloss op de lippen kondigde met opgewekte blik de wijzigingen aan :

Vanaf februari stijgt de prijs van een treinticket met 5,9 procent. Jongeren betalen vanaf dan 50 euro voor een Go Pass, tegenover 46 euro op dit ogenblik. Dat is een stijging van bijna 9procent. Abonnementhouders moeten maar liefst 6,25 procent extra ophoesten.

Een Key Card wordt 1 euro duurder en kost dan 17 euro (+5,9 procent). Ook een seniorenticket stijgt 1 euro en komt uit op 5 euro (+25 procent). Een Rail Pass kost vanaf februari 73 euro (+3 procent).

De ministerin van stakingen verklaarde verheugd te zijn over de hogere tarieven : "Het gaat hier om een dienst voor de sukkels die gene auto hebben of te gierig zijn er mee te rijden, zij zijn de oorzaak van het succes van de NMBS en ze kunnen er dan ook oor opdraaien.  Wij viseren vooral jonge mensen en ouwe rakkers, de minst productieven uit de maatschappij."


08-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje gewond na bekogeling bus - Ies koeltoer, meisje ies hoer

 

Een 14-jarig meisje is afgelopen vrijdag in Arnhem gewond geraakt toen de bus waarin zij zat door twee barbaren met stenen werd bekogeld. Het meisje heeft vanochtend aangifte gedaan bij de politie.

Buschauffeurs van Connexxion zetten gisteren hun bussen een half uur lang langs de weg, omdat sinds oktober (65! busincidenten) een onwerkbare situatie is ontstaan. De vreedzame staking werd tegengewerkt door twee jeugdige criminelen van 19 en 20 jaar oud.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc van Balberghe vraagt even uw aandacht

 

Beste lezers en lieve lezeressen,

Hoewel ik van nature een zeer beminnelijk man ben, is het niet mijn gewoonte iemand (zelfs jullie niet) op een slijmerig toontje aan te spreken.
Vandaag doe ik het wel. Het is een voorzichtig binnenkomen, want als je verder leest, zal je merken dat dit het meest brutale stukje is dat ik de afgelopen 40 jaar ooit schreef.
Ik kom namelijk met mijn linkerhand eventjes zachtaardig over jullie hart strelen en ondertussen graai ik met mijn rechterhand in jullie portefeuille.
Er zijn meer mensen die dat doen, maar dat is hun beroep. Zij heten ‘politici’.
Ik doe het vandaag bij hoge uitzondering, maar dan wel hondsbrutaal.
Ik leg even uit waarom.


Zoals de meesten weten, hanteer ik niet alleen de pen om den brode als journalist, maar ik ben tevens toneelauteur. Daarover ga ik het vandaag niet verder hebben, want alle info in dit verband vind je wel op een andere site.

Ik vermeld het alleen maar, omdat vorig jaar het
Toneelgezelschap Siloewet uit Schoten de première bracht van mijn toneelstuk Tryskyl. Een lid van dat gezelschap leed toen al aan kanker. Vandaag verneem ik dat de klassieke chemotherapie niet meer aanslaat en dat alleen het medicijn Avastin zijn leven nog een beetje draaglijk maakt en… zelfs overlevingsvooruitzichten geeft!

Avastin is namelijk een groeiremmer voor tumoren, ontwikkeld door Genetech en bij ons verdeeld door Roche.

De patiënt heeft 2 inspuitingen Avastin per maand nodig. En daar draait het nu om.

Elke inspuiting kost 1.400 euro! Dat is 2.800 euro per maand of meer dan 100.000 oude Belgische franken.

Overal ter wereld wordt dit medicijn terugbetaald door de ziekteverzekering. In België zal dit het geval zijn vanaf 1 december. Maar,… alleen voor eerstelijnspatiënten! Wie dus al langer chemo kreeg, kan het schudden en blijft de volle pot betalen.

Zijn vrienden van Theater Siloewet organiseren daarom een benefiet voor hun collega, omdat behalve een aan de kant geschoven bankdirecteur, niemand in staat is elke maand 2.800 euro op te krochen, alleen voor 1 medicijn.

Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 december spelen zij daarom hun najaarsproductie helemaal ten voordele van hun vriend.

Ze brengen dan ‘Tango con carne’, een toneelstuk van Ed Vanderweyden, in een regie van Robert De Clerck met op de bühne Inge de Oliveira, Nico Breitkopf, Jan Janssens, Stefan Delooze, Olivier De Bruyn en Gerlinde Simons.

Ed Vanderweyden is de auteur die o.a. ook tekende voor sommige afleveringen van Witse en andere reeksen.

De toegangskaarten kosten uitzonderlijk 10 euro. Vestiaire en programmabrochure zijn gratis.

Waarom schrijf ik dit nu allemaal?

Ten eerste, omdat ik uit eigen ervaring weet wat kanker kan doen met een mens en met een gezin, hoe het ondanks al onze sociale vangnetten een financiële catastrofe kan veroorzaken.

Ten tweede, omdat ik niet bij machte ben de hele wereld van de ondergang te redden, alle negertjes uit Oost-Congo onderdak te verschaffen, alle uitgemergelde Afghaantjes te voeden, enz… maar wel soms eens een druppel op een hete plaat kan laten kissen, die dan hopelijk het verschil maakt.

Ten derde, omdat ik erg huiverig sta tegenover de liefdadigheidsindustrie met haar professioneel georganiseerde bedelacties, en nog huiveriger tegenover oncontroleerbare kettingbrieven of -mails over 'een kind' dat 'iemand' kent en dat postzegels spaart, maar waarvan de herkomst onmogelijk nog te traceren is. Ik ben wel sociaal gevoelig, als ik de gelegenheid heb om de waarachtigheid van een schrijnend verhaal te kunnen controleren, check and doublecheck zoals dat in mijn vak heet.

Ten vierde, omdat ik weet dat er buiten chemotherapie en Avastin nog honderdduizend andere therapieën van vitaminepreparaten tot handoplegging bestaan, maar dat deze man geen tijd meer heeft om nog veel te experimenteren en nu dus gewoon Avastin nodig heeft. Punt uit.

Ten vijfde, omdat dit geen bedelbrief is, maar een aanbod om aan een eerlijke prijs naar een goed toneelstuk van een goede auteur in een uitstekende regie met een schitterende cast te gaan kijken voor relatief weinig geld, dat dan nog goed besteed wordt ook.

Ten zesde, omdat ik al enkele jaren veel vrije tijd besteed aan dit blog, dat jullie dat erg waarderen, dat ik daar niets voor in ruil vraag behalve een beetje beleefdheid in de reactiemodule, dat sommige lezers me zelfs hebben aangeboden een soort abonnementsgeld te betalen om mijn inspanningen te vergoeden en dat ik daar nooit op ben ingegaan.

Daarom vraag ik vandaag met aandrang: ga met z’n allen naar Tango Con Carne van Siloewet in het Vaarttheater te Schoten kijken!

Doe het voor Werner, doe het voor mij, doe het voor je eigen geweten.

En als je die dagen niet vrij bent of als je niet van toneel houdt of als je moet overuren kloppen of als je schoonmoeder een verjaardagsfeestje geeft, het kan me niks verdommen. Hier heb je het nummer: 979-5557862-58. Je kunt ook gewoon een donatie doen. Op de bank verlies je toch alleen maar aan je geld, dus kan je ’t beter beleggen in het hart.

Je bijdrage is niet fiscaal aftrekbaar, maar je kunt ze wel optellen bij de goede daden die je al stelde in je leven.

En hoeveel zo’n daad dan waard is? Vergeef me de Engelse uitdrukking, maar ze is naar gevoelswaarde onvertaalbaar: it has no price, just a value!

Laat mij je portefeuille even leeg plunderen, en je vergroot vanzelf je hart ermee.

Kopieer ook deze tekst op jullie eigen blogs, schreeuw het van de daken, trommel vrienden, collega’s, buren, minnaars en minnaressen, lions en rotary’s… op. Vraag aan je huisarts ‘een percentje’ op alles wat hij in zijn leven al verdiende aan die vreselijke ziekte en sleur hem mee naar het theater.

Pulk de Minister van Cultuur uit zijn hok in Brussel en dat hij tegelijk zijn collega van Volksgezondheid meebrengt naar Schoten.

Als een kermiswaarzegster uit Kapellen erin slaagt om onze hele politieke wereld in een bioscoopzaal te krijgen voor een fictiefilm van Al Gore, dan moeten wij met z’n allen toch het Vaarttheater kunnen laten vollopen!

Beste lezers en lieve lezeressen, ik heb jullie nooit iets voor mezelf gevraagd. Maar dit moet nu maar eens.

Doen, dus!

Iemand heeft elke maand 2.800 euro extra (!) nodig om in leven te mogen blijven.

Dankjewel, verdomme.
Luc van Balberghe
Vrij van Zegel (te bereiken via onze favorieten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boel in de Vlaamse regering.

 

Het gaat uitermate goed vandaag bij Angeltjes : lekker copiëren wat anderen voor ons bedachten. Laat de professionele journalisten hun werk doen, zij zijn slim, integer, neutraal en zoals zij het regime behagen en over die aanhankelijkheid schrijven, dat kan niemand evenaren. 

Wij beluisteren vandaag muziek onder het mom dat wij dat voor u doen en we tekenen hartjes in de lucht met onze wijsvinger en zingen van pom-pom-pom.  Alleen voor u !

Onder dit artikel staat een stuk dat we gepikt hebben van Erik Donckier uit het Limburgs Belang en nu confronteren wij u met het gewrocht van my darling Liesbeth van Impe van de Morgen.  Wat zal zij het weer heerlijk vinden om bij de fascisten gehoor te vinden, de lieve schat. Liesbeth heeft ooit in een gulp van linksche verontwaardiging de keizer van het Vlaamse internet, Luc van Balberghe van Vrij van Zegel uitgekreten voor racist. Ik durf er niet aan denken hoe ze ons zou betitelen. Het doet er trouwens helemaal niet toe, wij zijn breedgeschouderd, hebben een hoge rug en nog wat maar dat doet er nog minder toe.

Liesbeth van Impe, Dames en Heren :

Vlaamse ruzie over burgemeesters

Tijdens een geanimeerde ministerraad kwam Vlaams minister Marino Keulen (Open Vld) lijnrecht tegenover zijn regeringsleider Kris Peeters (CD&V) te staan. Peeters wil vermijden dat nieuwe stappen van Keulen in het dossier van de drie burgemeesters het communautair overleg torpederen. Keulen weigert.

De discretie rond het communautair overleg lijkt trouwens ook zijn beste tijd gehad te hebben. Vooral Franstalige bronnen zijn vernietigend voor Peeters en zijn onderhandelingstechnieken. 'Hij pakt het overleg aan als was het een kmo.'

De saga rond de Franstalige burgemeesters in drie faciliteitengemeenten, die niet benoemd werden door Keulen omdat ze herhaaldelijk de taalwetgeving niet respecteerden, gaat een nieuwe fase in. Het onderzoek is stilaan afgerond, nieuwe feiten zijn er niet en dus verwacht iedereen dat Keulen binnenkort nog eens bevestigt dat de drie hun benoeming op hun buik kunnen schrijven.

Aan Franstalige kant wordt daar al druk op geanticipeerd en suggereren zeker de media dat bij "een nieuwe provocatie" Peeters naar zijn communautaire onderhandelingen kan fluiten. Aan de onderhandelingstafel kan niemand goed inschatten hoe hard de Franstaligen het zullen spelen. "Geen idee", klinkt het. "Maar als ze dit aangrijpen om de dialoog op te blazen, dan bewijzen ze alleen dat ze tot niets in staat zijn."

Peeters wil volgens verschillende bronnen toch liever geen gokje wagen met de Franstalige goodwill en ondernam in de Vlaamse ministerraad gisteren een opgemerkte demarche. Hij zou volgens insiders het liefst zien dat Keulen het hele dossier voor een tijdje in zijn lade opbergt. De drie burgemeesters blijven in dat geval niet benoemd, maar een confrontatie wordt een tijdje vermeden.
Sommige coalitiepartners hadden zelfs begrepen dat Peeters de drie benoemingen te gepasten tijde als wisselmunt wil gebruiken voor een communautair akkoord, maar dat wordt op het kabinet-Peeters formeel ontkend. "We hebben altijd gezegd dat dit geen onderhandelingsmaterie is en daar blijven we bij", zegt woordvoerder Luc De Serrano.

Maar ook tijdelijk uitstel ziet Keulen niet zitten en hij wordt daarin vooral gesteund door minister Bert Anciaux (Vl.Pro), terwijl viceminister-president Frank Vandenbroucke (sp.a) volgens verschillende bronnen meer schipperde tussen de verschillende posities. De reden voor het verzet is simpel: zodra er sprake is van uitstel, mag Keulen zich elke week aan een vraag in het Vlaams Parlement verwachten. "Sommige partijen hebben hard meegewerkt aan een onverzettelijke houding. Ze kunnen nu toch niet van Keulen vragen dat hij zijn eigen geloofwaardigheid ondermijnt", klinkt het. De Vlaamse regering hakte de knoop uiteindelijk niet door en komt volgende week op de discussie terug.

Het kmo-overleg
Peeters heeft trouwens redenen om zich zorgen te maken over de communautaire dialoog. Die kon de voorbije weken genieten van de medialuwte, maar veel vooruitgang werd er naar verluidt niet geboekt. In La Libre Belgique halen anonieme getuigen bovendien hard uit naar Peeters en zijn "kmo-stijl". "Geheel onterecht is dat niet eens", zegt een Vlaamse bron. "Peeters komt toe met een paar notaatjes van zijn medewerkers, die botsen natuurlijk op Franstalig verzet en dan begint Peeters maar aan het volgende. In de Vlaamse regering werkt dat misschien, hier niet."

Grote thema's zijn er trouwens nog niet aangesneden. Wel dossiers als de overheveling van te restaureren patrimonium of te saneren NMBS-gronden. "Terwijl het over grote bevoegdheden en financiering zou moeten gaan. Iemand als Philippe Moureaux (PS) krijgt het er echt van op zijn heupen dat het eigenlijk nergens over gaat. Voorlopig moeten we concluderen dat de inrijperiode lang duurt. Als het zo doorgaat, komen we nergens," zegt een bron.

Gisteravond verzamelden de onderhandelaars in Jodoigne, ook vandaag zal er vergaderd worden. Bij Peeters wilde men niet reageren op de kritiek. "Peeters zal zelf wel zijn conclusies trekken als dit op niets uitdraait, maar nu geven we geen commentaar. Er zal wel snel boter bij de vis moeten komen."

Liesbeth Van Impe @ de Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse liberalen gijzelen zichzelf - Eric Donckier

 

 
Vlaamse liberalen gijzelen zichzelf in regering 
 
Het gaat helemaal niet goed met Open Vld. De partij voelt zich niet lekker in de federale regering. Maar ze kan geen kant uit. Wegens de financiële en economische crisis. Maar ook en vooral omdat de kopstukken een na een in opspraak komen.

Open Vld verloor de verkiezingen van juni 2007 voor Kamer en Senaat. De partij kreeg de rekening gepresenteerd voor acht jaar paarse puinhopen en interne ruzies. Maar omdat de sp.a tegen alle verwachtingen in nog meer verloor én omdat de Franstalige liberale broeders van de MR wél wonnen, zit Open Vld opnieuw in de regering. Bart Somers, Patrick Dewael en Karel De Gucht konden dat des te gemakkelijker doen nadat Guy Verhofstadt de verantwoordelijkheid voor de verkiezingsnederlaag volledig op zich had genomen.

Open Vld voelde zich daar heel comfortabel bij. Wel in de regering, want onmisbaar, maar zonder opnieuw de politieke leiding te moeten nemen. Het was aan Yves Leterme om te doen wat hij beloofd had. Die bakt er weinig of niets van: géén staatshervorming, géén splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, géén goed bestuur, géén begroting in evenwicht.

In eerste instantie werd daar wat lacherig over gedaan. Yves Leterme had veel kritiek op Guy Verhofstadt, hij zou beter doen. Nu blijkt dat ook hij het niet kan. Maar het lachen is Open Vld vergaan. De mislukking van Leterme straalt af op de hele regering, dus ook op Open Vld.

In feit is Open Vld in de regering Leterme wat de sp.a was in de tweede regering Verhofstadt. Die regering ging ten onder aan de hoogmoed van Open Vld en het mistasten van de partij. De partij implodeerde, de regering verloor aan populariteit en de sp.a betaalde mee de rekening bij de verkiezingen van 2007 omdat Johan Vande Lanotte gekneld raakte tussen de hamer van Leterme en het aambeeld van Verhofstadt. Open Vld riskeert nu hetzelfde bij de volgende verkiezingen met Jean-Marie Dedecker als hamer en Yves Leterme als aambeeld. Dat is extra pijnlijk omdat Jean-Marie Dedecker uit Open Vld werd gegooid maar ondertussen met zijn LDD volgens de peilingen goed is voor 15 procent van de Vlaamse stemmen. En die komen óók van Open Vld.

Uiteraard weet men dit ook bij Open Vld zelf. Daarom probeert de partij de bakens te verzetten. De recente begrotingsopmaak en bijhorende regeringsverklaring was een goede test om te zien in welke mate de partij erin slaagt haar stempel te drukken. Het resultaat is bedroevend. Van de liberale stokpaardjes - een verdere activering van de werklozen via o.a. een langzame afbouw van de werkloosheidsuitkeringen en een verlaging van de personenbelasting en van de vennootschapsbelasting - kwam zo goed als niets in huis. Integendeel, wanneer benzine en diesel goedkoper wordt, gaat de regering de helft van de prijsverlaging voor zich houden door een verhoging van de accijzen.

Dit alles zorgt voor grote twijfels en onrust binnen Open Vld. Moet de partij in de regering blijven? Kan ze haar soortelijk gewicht vergroten? Of moet men gewoon uit de regering stappen? De partij weet het niet. Dat levert heel vreemdsoortige commentaren op. Zo was er vorige week een interview met Karel De Gucht in La Libre Belgique waarin hij duidelijk zegt niet tevreden te zijn met het regeringsbeleid. Maar dat is in feite het slechtste wat hij en Open Vld kunnen doen. Met dat soort interviews geven ze immers aan dat Open Vld er voor spek en bonen bijzit maar het niet aandurft om de regering op te blazen.

Voor dat blijven zitten zijn er meerdere mogelijke verklaringen zoals het feit dat Karel De Gucht en consorten graag minister zijn. Of dat ze schrik hebben om naar de stembus te trekken. Dat zal wel zo zijn. Maar er zijn twee meer fundamentele verklaringen. De eerste is dat het financieel en economisch niet goed gaat. Nu de regering opblazen en het land in een politieke crisis storten zou onverantwoord zijn. Mocht dat leiden tot verkiezingen, dan zou Open Vld daar wel eens voor afgerekend kunnen worden.

De tweede verklaring moet men binnen Open Vld zelf zoeken. Het aantal kopstukken dat in opspraak is gekomen, is haast zelfs niet meer op één hand te tellen.

- Het begon met Fientje Moerman wegens het versassen van studieopdrachten en uiteraard de bijhorende financiële middelen naar ten zeerste bevriende organisaties.

- Patrick Dewael staat tweemaal onder druk. Omdat het lang duurde voor hij durfde optreden tegen politiechef Fernand Koekelberg nadat die zijn twee secretaresses ten onrechte een promotie had gegeven. En omdat een van zijn medewerksters een promotie kreeg na schriftvervalsing.

- Karel De Gucht kwam vorige week in opspraak nadat zijn echtgenote in opdracht van haar moeder 2.000 Fortis-aandelen verkocht net voor de beurskoers van Fortis volledig instortte. Ging het hier om handel met voorkennis?

- En dan is er Noël Slangen. De algemeen directeur van Open Vld heeft ook een eigen communicatiebureau, de man heeft dus twee petten en dat brengt hem steeds vaker in de problemen: hoe komt hij aan zijn contracten voor zijn bureau?

Het moet duidelijk zijn. Tot nader orde is er géén enkel bewijs van machtsmisbruik, fraude, schriftvervalsing of misbruik van voorkennis in hoofde van al deze liberale kopstukken. Maar het spreekt voor zich dat dit niet goed is voor hun prestige. Daardoor kunnen zij ook persoonlijk geen kant uit, kunnen ze minder wegen op de besluitvorming, zijn ze voor een stuk de gegijzelde van deze regering.

Overigens zijn er binnen de partij ook niet meteen veel figuren die de rol van bijvoorbeeld Patrick Dewael of Karel De Gucht kunnen overnemen. Te veel Open Vld-parlementsleden hebben het voor zichzelf gemakkelijk gemaakt door hun wagonnetje aan een succesvolle locomotief te koppelen. De aflossing van de wacht is niet verzekerd.

Dat maakt dat de roep naar Guy Verhofstadt steeds luider klinkt. Het moet gezegd, de man heeft in grandeur afscheid genomen als premier. Sindsdien is hij de meest populaire politicus. Maar Verhofstadt kan onmogelijk de toekomst van Open Vld zijn. De dag dat hij terugkeert wordt ook hij opnieuw geconfronteerd met zijn beloftes en met zijn resultaten. De actieve welvaartsstaat, de modelstaat België, de depolitisering van kabinetten en administratie, begrotingen met een overschot, er is weinig van in huis gekomen.

Dit alles maakt dat Open Vld weinig keuze heeft. De partij is veroordeeld om in de regering Leterme te blijven. En te hopen - waarschijnlijk tegen beter weten in - dat het ooit beter wordt.


Eric DONCKIER à Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In ons financieel-economisch hoekje is alles piekfijn,

 

Nu de regering de vliegtaks die de sector moest uitwringen, heeft afgeschaft, is het woord aan de de financiële genieën en uitvinders van belastingen.  Hoe ze deze supplementaire inkomsten (de kosten voor invoering zijn hoger maar dat is een verwaarloosbare opmerking van een zuurpruim) zal vervangen, is een zaak voor de premier.  Dat verklaarde hij gisteren.  "'t Is mi oal gelik" sprak hij met overtuiging "'k en zal 't vinden" en hij depte even de bovenlip droog.

Steeds bereid een civieke bijdrage te leveren tot de instandhouding van het keuninkrijk, overlopen wij, dankzij onze geheime financiële medewerker, de voorbije week met haar kleine tegenvallertjes en haar grote maatregelen die hopelijk binnenkort resultaten zullen afwerpen. 

Dit is misschien de grootste financiële crisis ooit maar tegelijk ook diegene die kan rekenen op de grootste internationale aandacht omdat allen in hetzelfde bad zitten. Zoals de President van Hemel en Aarde, zijne kleine onsterfelijkheid Sarkozy het verklankte : "Après Moi le déluge" en hij verkocht "en passant" een kopstoot aan de Ierse premier die dat inmiddels gewoon is en beleefd "Thank you" mompelde.

"Dat de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten werden gewonnen door de Democratische kandidaat Barack Obama was even fijn nieuws maar de economische realiteit kreeg al snel de overhand.
 
Woensdag bleek dat in de private sector van de Verenigde Staten in oktober een veel groter aantal banen verloren was gegaan dan verwacht.

Dit cijfer werd vrijdag gevolgd door het Amerikaanse banenrapport over dezelfde maand voor de publieke sector, de grootste werkgever in de Verenigde Staten. Marktvorsers hielden rekening met een daling met 200.000 en een werkloosheidspercentage van 6,3%. Maar vandaag bleek de daling 240.000 te bedragen. Ook in de maand september was het banenverlies hoger dan geraamd.

Verder kwam donderdag het langverwachte rentebesluit van de ECB en Bank of England. De ECB koos voor een verlaging met vijftig basispunten. De markt had dat echter al ingeprijsd. Bovendien was deze verlaging een stuk minder fors dan de 150 basispunten die Bank of England van de rente afsnoepte. Deze verlagingen van de rente moeten weldra het interbancaire geldverkeer terug op gang trekken, watlevensnoodzakelijk is om de sputterende economie van voldoende zuurstof te voorzien."

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakbonden en Vlaams Belang bij Terzake

 

 

Fragment uit Terzake met Marie-Rose Morel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reactie van LBC bij Terzake

 

 

De rechter kent er niets van, hij moet vervangen worden.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!