Angeltjes
12-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lichtpunt in de economische crisistoestand

 

Meer vertrouwen Duitse investeerders in economie

DINSDAG 11 NOVEMBER 2008, 11:28   |  998 keer gelezen

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse investeerders en institutionele beleggers in de economie is in november onverwacht sterk gestegen. Dat blijkt uit de stand van de ZEW-index die voor oktober uitkwam op min 53,5. Dat maakte het onderzoeksinstituut ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) dinsdag bekend.

In oktober stond de index nog op min 63. Analisten hadden een lichte stijging tot min 62 verwacht. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 287 beleggers en investeerders tussen 27 oktober en 10 november.

Mogelijk hebben de maatregelen die de Duitse overheid heeft genomen om de economie te stimuleren gunstige gevolgen gehad voor het vertrouwen. Ook de verdere renteverlaging door de Europese Centrale Bank speelde mogelijk een rol.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling Filip de Man

 

500 Miljoen euri (minimaal) voor behoeftige vreemdelingen en illegalen

 

De federale staat betaalt de maatschappelijke hulp aan behoeftige vreemdelingen, zoals leeflonen en medische hulp, terug aan de gemeentelijke OCMW’s. Dat gebeurt op basis van de wet van 2 april 1965.

Het gaat hier om enorme bedragen, zo blijkt uit het recent antwoord van minister van Maatschappelijke Integratie Arena (PS) op een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Filip De Man (Vlaams Belang). In 2007 betaalde de staat 82.788.453 € terug aan de OCMW’s in Brussel, in de Vlaamse OCMW-kassen werd 105.807.162 € teruggestort en voor Wallonië ging het om een bedrag van 64.242.022 €. In totaal gaf de Belgische schatkist vorig jaar dus een kwart miljard uit voor maatschappelijke hulp aan behoeftige allochtonen, 252 miljoen € om precies te zijn.

Onder bevoegdheid van minister Arena valt ook het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil, kostprijs 235 miljoen €), zodat men in totaal op een bedrag van 488 miljoen € uitkomt.

Alleen al de maatschappelijke hulp aan behoeftige vreemdelingen (onder wie illegalen) en asielzoekers kost de belastingbetaler dus 20 miljard oude franken! Voor alle duidelijkheid; het gaat hier slechts om een deel van de totale kostprijs van de immigratie. Zo zorgt ook de hoge werkloosheidsgraad bij de allochtonen voor een extra belasting van de schatkist.


Naar analogie met een aantal ophefmakende studies in het buitenland, maakt het Vlaams Belang momenteel werk van een kosten/baten-analyse van de immigratie in België. In onze buurlanden Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kwamen de onderzoekers immers tot de conclusie dat de zogenaamde “economische” immigratie in feite een negatief effect heeft op de welvaart en onder meer leidt tot een lager BBP per capita en hogere werkloosheid.
Het is de bedoeling om de resultaten en besluiten van de VB-studie begin volgend jaar te publiceren.

Ondertussen blijft het Vlaams Belang pleiten voor een waterdichte immigratiestop.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme Liegt zegt Neelie Kroes - "Dat doen tjeven altijd,Neelie"

 

Fortis: Eurocommissaris Kroes zegt dat Leterme "liegt"

Premier Yves Leterme heeft volgens de Nederlandse Eurocommissaris voor Concurrentie, Neelie Kroes, "een leugen" verteld toen hij zondag in het Nederlandse tv-programma Buitenhof zei dat de Europese Commissie onbereikbaar was in het weekend waarin de Beneluxlanden een akkoord sloten over de redding van Fortis.

De medewerkers van de commissie waren toen wel degelijk op kantoor, aldus Kroes dinsdagavond in een uitzending van De Wereld Draait Door.

Onvoldoende informatie

Kroes liet voorts weten dat de informatie die de Belgische regering tot dusver heeft verstrekt over de Fortisdeal nog onvoldoende is om te beoordelen of daarbij sprake was van staatssteun. Zaterdag werd bekend dat Kroes snel nadere opheldering wil van Nederland, België en Luxemburg over de reddingsoperatie. De drie landen staken eind september ruim 11 miljard euro in Fortis. Enkele dagen later kocht de Nederlandse overheid de Nederlandse Fortispoot, inclusief ABN Amro, voor zo'n 17 miljard.

Kroes moet als eurocommissaris vaststellen of deze transacties volgens de EU-regels door de beugel kunnen. Ze bekijkt vooral of het overheidsoptreden tot marktverstoringen heeft geleid. (belga/mvdb)

11/11/08 20u36 HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de honger : zéér AAaRGH ...

 

Overbevolking.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjevenstreken ontmaskerd door Johan Slembrouck

 

11 november:
Capitulatie van CD&V!


In het vorige artikel had ik het over de benoeming van de drie burgemeesters en de capitulatie van de CD&V. Om te vermijden dat minister-president Kris Peeters met communautair lege handen naar de Vlaamse verkiezingen moet, is hij nu bereid zijn ziel te verkopen.
Straffe Eric (Eric Van Rompuy CD&V), de man van de stekker,  probeert vandaag 11 november op zijn
webstek de CD&V-capitulatie te verschonen. Hij vindt er nu niets beter op dan de zwarte piet voor de komende mislukking door te geven aan Vlaams-minister Marino Keulen (open-VLD)
Na N-VA is Marino Keulen nu de schuldige voor de komende mislukking van de dialoog: "Dat de VLD en het FDF de communautaire dialoog o.l.v. Kris Peeters willen doen kapseizen is nu voor iedereen wel duidelijk" aldus Eric Van Rompuy. Het gaat verder met: "In het Vlaams Parlement woensdag jl. verdedigde ik de stelling dat het FDF en Maingain niet liever vragen dan dat de Vlaamse Regering spoedig beslist om niet te benoemen. Dan hebben ze het perfecte alibi om de dialoog op te blazen en met de 3 burgemeesters als de martelaren van la périphérie naar de verkiezingen van juni 2009 te gaan. Men doet de Franstaligen meer pijn door te stellen dat de Vlaamse Regering niet meedoet aan de zoveelste carrousel en hen te doen wachten op een nieuwe weigering. Waarom haastig zijn over een niet-benoeming? Ze zijn niet benoemd en zullen nooit benoemd worden. Point à la ligne".

Op de interpellatie van Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) woensdag jl. had Van Rompuy in werkelijkheid het volgende te vertellen in het parlement: "Mijnheer Van Hauthem, we steunen de minister in zijn houding, zoals we ook vorig jaar hebben gedaan. Op dit ogenblik wacht hij op enkele adviezen. Als die binnen zijn, zal hij de beslissing nemen die hij moet nemen binnen de timing die hij voor zichzelf heeft uitgemaakt. We zijn toch niet gehaast. U probeert een niet-benoeming te forceren. Ze zijn niet benoemd, tot hun enorme frustratie. De minister wint adviezen in van de gouverneur en de procureur, en zal op een bepaald moment moeten bevestigen dat de kandidaturen niet ontvankelijk zijn. Dat moet hij zelf uitmaken. Daarvoor hebben we een minister, die alle procedures moet volgen". Wat verklaarde Vlaams-minister Marino Keulen vlak voor de interventie van Van Rompuy: "Mijnheer Van Hauthem, collega's, ik heb inderdaad alle adviezen binnen". Ofwel sliep straffe Eric een paar minuten voor zijn tussenkomst ofwel probeert hij met zijn weblog de brave burger uit de VLAAMSE RAND te bedotten.

Nog een andere uitspraak van straffe Eric in het Vlaamse parlement op 26 februari 2008: "Als een minister die door het Vlaams Parlement democratisch is verkozen, een beslissing neemt, dan doet hij dat als democraat, gesteund door het parlement. Er wordt van hem verwacht dat hij de wetten naleeft. Als hij overtredingen van decreten of omzendbrieven vaststelt, dan moet hij daar sancties aan verbinden. Een burgemeester moet zich houden aan de wet"

CD&V, toen ze nog konden rekenen op de Vlaamse NV-A heeft altijd volgehouden dat het dossier van de benoeming van de drie burgemeesters een uitsluitende bevoegdheid was van de Vlaamse regering, en dat bijgevolg dit dossier geen uitstaans had met de staatshervorming of de discussies over B-H-V. Vandaag verdedigt straffe Eric en zijn partij CD&V de stelling dat de beslissing over de niet-benoeming moet uitgesteld worden om de Franstaligen in het kader van de zogenaamde “dialoog over de staatshervorming” niet te zeer voor het hoofd te stoten. Daarmee pleegt de ex-Vlaamse CD&V zonder meer woordbreuk. Tijd om de lidkaarten terug te sturen.
.
Johan Slembrouck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn allemaal vriendjes van de USA

foto3.jpg

Carnaval in Keulen.  Mocht John McCain gewonnen hebben, zouden we deze dikkerd niet gezien hebben.  En ?  Wanneer is de moskee klaar ?  Bij de opening willen wij er multicultureel bij zijn of moeten we wachten in het station ?


11-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn socialisten écht naief of is het domheid ?

 

Eerlijk gezegd, wij hebben Wouter Bos, de huidige financieminister van Nederland en partijleider van de PvdA nooit beschouwd als een domme man.

Die indruk werd nog bevestigd bij de Fortis-affaire, toen Bos voor een bedrag van circa 16 miljard euri de vroegere ABN-AMRO terug Nederland binnenloodste, met in het kielzog alle Fortis-Nederland vestigingen en onderdelen, waaronder wellicht ook enkele minder aantrekkelijke. De Hollandse koopmansgeest zit ongetwijfeld Wouter Bos ingebakken. Toegegeven, zijn opponenten hebben niet veel kaas gegeten van dergelijke gecompliceerde overnames. En het water stond hoog, op Liphoogte zeg maar.

Bos liet het zich zelfs nadien ontvallen : "De zaak werd beklonken aan de hand van enkele vaststellingen en algemene principes op een A-4tje." Maar de Nederlanders beheersten hun dossier  en de achtergronden enigszins beter dan hun zwetende opponenten.  Tot in Buitenhof (NOS - zondag 12 uur) toe probeert Leterme zich nu stoer voor te doen door de rol van Bos te minimaliseren en de winst voor het Nederlandse bankwezen toe te schrijven aan een tijdens de onderhandelingen afwezige Balkenende. Tjeven ... leer ze ons kennen. 

Des te verwonderlijker is het dat diezelfde slimme Bos in de maatschappelijke discussie over de integratie van moslims en Marokkanen in het bijzonder, slap uit zijn nek lult als een goedgelovige kwezel. Een fragmentje uit de Telegraaf :

"Bos zei het jammer te vinden dat de keuze voor de Marokkaanse Nederlander Ahmed Aboutaleb als nieuwe burgemeester van Rotterdam weer leidde tot kritiek op zijn dubbele nationaliteit. Volgens hem had die gebeurtenis juist “een feest van integratie moeten zijn”.

Tegelijkertijd viel hem iets anders op. “Ik heb een heleboel Marokkanen gehoord die zeiden: "Ik ben zo trots om Marokkaan te zijn. Maar ik heb er geen een horen zeggen: ik ben trots om Nederlander te zijn.”

Het debat over integratie was het einde van een werkbezoek dat Bos maandag bracht aan het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Hij sprak onder meer met stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en ging op bezoek bij de Ru Paré-basisschool. Daar liet hij zich bijpraten over de plannen om buiten schooltijd islamlessen te organiseren voor kinderen die dat willen."

Begrijpt de slimme Wouter Bos niet, dat "een feest van integratie" niet gedicteerd kan worden door de overheid ?  De Marokkanen grijpen de benoeming van Aboutaleb aan als een overwinning voor hun Trotse Natie.  Een belangrijke stap in de integratie van de 17de Marokkaanse provincie bij het prachtland Al-Magrib/Maroc.

Een meerderheid van het Niet Trotse Nederland, het volk zonder identiteit zoals de Argentijnse prinses Minima het delicaat uitdrukte, heeft nauwelijks fut om de islamisering van zijn land aan te klagen uit angst de linkse bende arrangeurs tegen het hoofd te stoten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het VLD hoofdkwartier (door Mario de Koninck)

 

coach.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van het Slangenfront

 

 

Groep C: met de C van Competent of Corrupt?

door Frank Thevissen

Vorig weekend kwam een (voorlopig?) einde aan de praktijken van de Limburgse Raspoetin en poenschepper Noël Slangen. Nadat hij in het openbaar gedesavoueerd werd door de Vlaamse Minister-President, verbrak Slangen het contract met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Gisteren kondigde hij aan dat hij ook geen algemeen directeur van OpenVLD blijft.
Een exclusief verhaal over hoogmoed en val.

@ http://www.eulalie.eu/eula_rpa/

***
De C-academie van Groep C & Slangen organiseert op 16 december 2008 in Brussel een dagopleiding met als titel: 'Hoe vermijd je contestatie bij infrastructuurwerken?'
"We ontdekken de communicatievalkuilen binnen elke fase, zodat je project straks applaus krijgt in plaats van een uitnodiging voor de Raad van State", zo meldt de wervingstekst.

Op 11 december 2008 organiseert dezelfde C-academie van Groep C & Slangen de opleiding "Hoe krijg je op zes uur een crisis onder controle?" De opleiding wordt verzorgd door Frank Van Oss, mediatrainer van de SP.a. Vanuit die partij moet er waarschijnlijk veel belangstelling zijn voor deze cursus. Zou Slangen bovendien ook al ingeschreven zijn? Inschrijving kan aan de uitverkoopprijs van 480 euro per persoon.
 
Nabehandeling minstens 3 maanden in Geel.....

meer info:
Gelieve door te spoelen aub


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwendag in Islamland

 

Een geschil over de barrière tussen mannen en vrouwen in de moskee is een van de thema’s.     Foto CBC
Ter gelegenheid van Vrouwendag mogen de dames mee de moskee in


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannes Van de Velde

 

 

Op 10 november is Wannes Van de Velde overleden. Ik heb Wim (zoals hij heette) leren kennen op de Antwerpse Stadswaag, waar de artistieke avant-garde jeugd uit de jaren '50 verzamelen blies in de Gard-Sivik bij Herman Denkens.  Wim volgde lessen bij de Academie voor Schilderkunst.  Hij was zelden uitbundig, eerder zwijgzaam en bescheiden, tot hij zijn gitaar omhing en iedereen verbaasde met zijn buitengewone flamenco-vertolkingen.  Dat genre was nieuw voor de meesten van ons maar  we waren onmiddellijk in de ban.  Later heeft hij zich ontpopt tot de volkse Wannes, met een vast trio muzikanten en zong hij de Antwerpenaren in hun eigen taal toe, op welk een afgrijselijke manier hun stad verminkt werd.  Hij had een behoorlijke sympathie voor Hugo Schiltz, omdat de VU in die dagen op lokaal vlak verzet bood tegen de Amelinckx-wansmaak, de planologische  en architecturale miskleunen, zoals ondermeer de geplande verdwijning van de Bourla-schouwburg die moest vervangen worden door de betonnen bunker die inmiddels verhuurd is aan Music Hall. Gelukkig is de Bourla overeind gebleven.

Wannes Van de Velde is een aanhanger geworden van de multiculturele diversiteit. Hij heeft columns geschreven in Knack, was betrokken bij vele theaterprojecten, en bleef zijn protesten uitzingen in zijn zwaar geprononceerde Antwerps.  Tot voor enkele jaren zag je hem overal rondlopen in zijn stad en de mensen riepen naar hem : "Dag, Wannes !".  En hij glimlachte schuw met diezelfde uitdrukking van verlegenheid op het gelaat zoals in de tijd van de Stadswaag.  Ook als hij politiek andere wegen bewandelde, blijft Wannes Van de Velde de volkszanger van het Antwerpse protest tegen de regenten. Alweer een leeftijdgenoot die verdwenen is, maar wiens muziek de tijd zal trotseren.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jobaanbieding

 

 
 
Politieke Partij zoekt dringend wegens
reorganisatie een ALGEMEEN DIRECTEUR
Verantwoordelijk voor de witte , zwarte en blauwe boekhouding
Organisatie intieme Worstelwedstrijden (volgens
het principe van de Vrije Catch)
Ledenvergaderingen in dark-rooms
Rechtstreekse contacten met de Beurs & Loge
Doelstelling : Wij zijn beter dan de maffia
Onze slogan :
"Na het Keffen, komt het Beffen"
 
 
 
Vereisten :
Absoluut onbetrouwbaar,
Geen scrupules, noch principes
Master in Liegen en Bedriegen
Vrouwelijke kandidaturen worden afgehandeld
door de Voorzitter én de minister van Intieme Aangelegenheden
Mannelijke kandidaten : stort een zo groot mogelijke bijdrage
op de rekening van Trientje M. uit Gent.
Selectieproef : schrijf een dreig-& scheldbrief alsof u Napoleon de Gucht was.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november 1918 - 2008 - De hel in de loopgraven

 

De gewone man wil nooit een oorlog.  Het zijn de koning, de minister, de generaal of de priester die de gewone man opjutten om te gaan strijden voor een vaderland, dat zelden rekening houdt met de gewone man.  Hij en miljoenen andere gewone mannen  sneuvelen of beëindigen als wrakken hun leven.  Nooit sneuvelt de koning, de minister, de generaal of de priester, die glorie laten zij over aan de gewone man.  Zij moeten in leven blijven om hem te gedenken en de weduwen, ouders en kinderen wijs te maken, dat  hij zijn lijdensweg met fierheid onderging. En intussen loeren zij naar de zonen van de gewone man, of die sterk genoeg zijn om de wapens op te nemen voor de volgende oorlog.

 Deze korte video geeft een beeld van de hel in de loopgraven. "Hell in the Trenches"  Ik draag hem op aan mijn grootvader Karel, Lodewijk, Raymond die van 1914 tot 1918 aan het IJzerfront de grote miserie van de Grote Oorlog heeft meegemaakt en overleefd.  Ik deel met hem het rebels en eigenzinnig karakter dat zich altijd zal verzetten tegen de koning, de minister, de generaal en de priester. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Frontsoldaten

 

00033
Bloemen voor de Vlaamse Frontsoldaten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november Wapenstilstand WO I

 

Rode papaver


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paths of Glory

 

In 1957 regisseerde Stanley Kubrick de beklemmende film "Paths of Glory" over een opstand in het Frans leger tijdens de Grote Oorlog.  Soldaten weigeren het bevel van een hooghartige generaal uit te voeren, om een zoveelste tot mislukken gedoemde aanval uit te voeren. Enkelen onder hen worden door de krijgsraad veroordeeld tot de dood met de kogel.  Een minder bekend aspect uit de waanzinnige Grote Oorlog : de Fransen die niet alleen de eigen manschappen opofferden uit strategische overwegingen, maar ze even gewetenloos lieten fusilleren als ze zich verzetten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De loopgraven

 

Men had niet verwacht dat deze oorlog een statisch gevecht zou worden, maar al snel bleek dat beide partijen sterk aan elkaar gewaagd waren. Er ontstond dus een patstelling. Omdat het op open terrein levensgevaarlijk was voor de soldaten begonnen beide partijen loopgraven aan te leggen. Zo zorgden ze ervoor dat de soldaten veiliger zaten voor de krachtige langeafstandsartillerie en snelvuurmachinegeweren.

De eerste loopgraven werden aangelegd in oktober 1914 door de manschappen van de 2nd Scots Guards. Het waren greppels die slechts minimale bescherming boden. De loopgraven waren ondiep omdat men dacht dat het slechts tijdelijk was en dat de 'normale' oorlogsbewegingen zich in het voorjaar weer zouden hervatten. Maar tegen december 1914 was er reeds een netwerk van loopgraven gevormd vanaf de Belgische kust, dwars door het oosten van Frankrijk tot aan de Zwitserse grens. Tegen 1917 was het in theorie zelfs bijna mogelijk om door de loopgraven langs bijna heel het front te lopen.

Elke soldaat had een zogenaamde pioniersschop waarmee hij greppels kon graven of eventuele beschadigingen aan loopgraven kon herstellen. In het begin wisten men niet hoe de loopgraven moesten worden aangelegd, maar geleidelijk aan werden ze steeds ingenieuzer.

Een loopgravenstelsel was erg complex. Daarom had elke loopgraaf een naam zodat de soldaten niet verloren konden lopen. Het loopgravenstelsel bestond uit een reeks loopgraven, ongeveer evenwijdig aan die van de vijand. Vooraan had men de frontlinieloopgraaf, die zigzag werd aangelegd om eventuele aanvallen beter te kunnen opvangen. In deze loopgraaf vond men schieterkers van waaruit de soldaten konden schieten. Hierachter vond je verbindings- en ondersteunende loopgraven, de officiersonderkomens, de latrines, de granaatloopgraven, enz.

De manier waarop de loopgraven van de geallieerden werden aangelegd verschilde van de manier die de Duitsers gebruikten. De Duitsers legden erg ingewikkelde loopgraven aan omdat ze meenden dat deze loopgraven de nieuwe grens van het Duitse rijk zouden vormen. Daarom hadden hun loopgraven vaak ramen met luiken, en soms zelfs deurmatten.

 

 

  

Duitse loopgraven werden meestal heel diep gemaakt om de manschappen te beschermen tegen artilleriebeschietingen.

De loopgraven van de Fransen en de Britten daarentegen waren veel eenvoudiger omdat zij verwachtten het bezette gebied te heroveren. De twee frontlinies werden gescheiden door een stuk open land tussen de 70 en de 700 m breed. Dit stuk land werd "Niemandsland" genoemd . Hier sneuvelden honderdduizenden soldaten.

Het leven in de loopgraven

Het leven in de loopgraven verliep erg moeilijk en was erg vuil. Het bestond meestal uit lange perioden van verveling die slechts sporadisch werden afgewisseld door korte perioden van doodsangst. Het meeste werk werd 's nachts gedaan; dan stuurde men patrouilles op pad om de vijand te observeren en aan te vallen. Ook werd er tijd vrij gemaakt om de loopgraven te herstellen.

Tijdens de ochtend- en avondschemering waren alle manschappen paraat omdat de kans op een aanval dan het grootst was. Voordat een aanval begon vuurden artilleristen granaten in de vijandelijke loopgraven, wat voor afschuwelijke verwondingen en doden zorgde. Troepen die bij een aanval uit de loopgraven klommen kregen te maken met machinegeweervuur en nog meer granaten. Geleidelijk aan werd dit wapenarsenaal ook aangevuld met gas en tanks.

Overdag was het gewoonlijk rustig en hadden de manschappen tijd om slaap in te halen, te lezen, brieven te schrijven of op te ruimen. Ze bedachten allerhande strategieën om het hoofd te beiden aan hun grimmige leven. Ze sloten hechte vriendschappen, maakten grappen, zongen en werden soms erg bijgelovig of religieus. Veel gewone soldaten kregen ook een sterk gevoel van kameraadschap met hun vijanden, die ze zagen als medeslachtoffers in een oorlog die door officieren en politici was bedacht. 

Sommige soldaten gebruikten hun vrije tijd om gedichten te schrijven of een dagboek bij te houden. Deze verslagen kunnen ons een beeld geven hoe het leven er in de loopgraven aan toe ging. Vanaf 1916 begon de Britse regering zelfs professionele oorlogskunstenaars naar het front te sturen (Bv. Paul Nash). Deze moesten oorlogstaferelen vastleggen op doek zodat de gruwel van de oorlog niet verloren ging.

Om de verveling te verlichten verbleven de soldaten meestal een week in de frontlinieloopgraven om daarna overgeplaatst te worden naar de reservelinies en naar een gebied in het achterland. Hier kregen ze een bad en schone kleren en hadden ze tijd om uit te rusten voor ze weer naar de loopgraven gingen.

@ http://members.lycos.nl/wo1/index.php?id=loopgraven


10-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier heb je de vervelende Platenruiter weer ... nu ook al in de week

 

 

.

Wat vreemd, dit melodieuze lied van Robert Stolz te horen zingen door een tenor : "Du sollst der Kaiser meiner Seele sein". Het is echter  de onvergetelijke Joseph Schmidt, die mag dat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vrij

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vermaledijde graaf onder vuur van Rus + Aanpassing 14.30 uur

 

 

De Russische miljardair Suleiman Kerimov, die 700 miljoen euro verloor bij de ondergang van Fortis, voelt zich belogen en bedrogen door Maurice Lippens. Volgens verschillende bronnen zou hij een strafklacht voorbereiden tegen de voormalige topman van Fortis, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws maandag.

Kerimov is niet alleen omwille van zijn vermogen een bekende in ons land. Toen hij in 2006 in het Zuid-Franse Nice met zijn Ferrari crashte, en daarbij zwaar verbrand raakte, werd hij met een regeringsvliegtuig overgevlogen naar Neder-over-Heembeek, waar hij maandenlang verzorgd werd.  Teruggekeerd in Rusland vloog regelamtig een militair  medisch team naar Moskou om de man nazorg te verstrekken.  Gratis, werd toen gezegd.  Op uitdrukkelijke vraag van Verhofstadt en Flahaut.
 
De 42-jarige Suleiman Kerimov, met een vermogen van 9 miljard euro nummer 37 op de lijst van rijkste mensen ter wereld, had eind juni een pakket Fortis-aandelen van iets meer dan 750 miljoen euro.  Eendeel daarvan had hij bij de kapitaalsverhoging in juni speciaal op aanraden van Maurice Lippens, die hij persoonlijk ontmoette in Brussel, gekocht. Nu zijn deze Fortis-aandelen nauwelijks nog 60 miljoen euro waard.

En daar laat de miljardair en persoonlijke vriend van Ruslands sterke man Vladimir Poetin het niet bij. Hij bereidt een strafklacht voor. Op die manier kan hij het lopende strafonderzoek op de voet volgen en zelfs mee sturen. 'Met Lippens in het vizier', klinkt het resoluut.
 
@ de Standaard
 
 
***
Sulewieter is 8,5% van zijn vermogen kwijtgespeeld door de praatjes van Graaf Lipmans. In hoever ook Liegmans en fantast Verhofstadt hier tussen zit, weten we niet.  En de kleine Poenpakker uit Berlare, expert in dubieuze beursverhandelingen ?  
 
Hoe Sulewieter aan een bezit is gekomen van negenduizend miljoen euri, in het arme Rusland, zullen we maar niet vragen, maar met hard werken en zelfs uitzonderlijke talenten, lukt dat niet velen. Langs de andere kant : wie zich op de beurs waagt, weet welke risico's daar aan verbonden zijn en als de boel misloopt, is het niet de gemeenschap die moet opdraaien. 
 
Positief aan de procedure van Poetins vriend, is dat  Lipmans er een zware tegenstander bij krijgt.  Eczeem aan de maagwand en veel jeuk met fluwelen handschoenen, dat wensen wij alleszins toe aan de vermaledijde graaf.
Savat
+ AANPASSING 14.30 uur door ARAMBURO
Suleyman Kerim (ov) is afkomstig uit Dagestan en ook moslim maar zijn geloof in geld zal wel sterker zijn. In ieder geval zijn de zeden in zijn geboorteland iets ruwer dan bij ons. Hij wil zijn geld terug ,zo simpel is dat. Praatjes als 'risico's inherent aan beleggen' zijn aan hem niet besteed.  Hij is er in geluisd door Lipmans met mooie praatjes. Suleyman is door de begische haute finance in de watten gelegd als toekomstige partner.
Ik denk dat de geitenboer uit Ieper en bij uitbreiding het ganse kernkabinet en nog een aantal figuren op de achtergrond nu met ernstige darmklachten zitten en dat de geitenboer wenste dat hij nooit geboren was.  Ik denk dat zijn recent bezoek aan Oekraine ( neutraal terrein) wel eens met deze affaire zou kunnen te maken hebben. Als hij zou kunnen zou hij de belastingsbetaler laten opdraaien maar dan komen de andere duistere geldschieters ook aankloppen en verder valt er niet veel meer uit te verkopen aan een spotprijs aan de Russen als compensatie. Waarom houdt men een onderzoekscommissie tegen ? Domme vraag natuurlijk.
Suleyman zit ook in Gazprom (....) en is de sterkste steunpilaar van  Poetin  en waar Poetin school heeft gelopen weten wij allemaal.
Lipmans mag in de jungle van Borneo onder een steen kruipen. Zij zullen hem vinden.
De onbesuisde De Crem heeft , allicht uit revanche op Flahaut, de medische voorkeursbehandeling ,opgestart met expliciete goedkeuring van Verafstoot , laten stopzetten.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!