Angeltjes
17-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotie-Primeur bij Gazet van Antwerpen : RESPECT voor uw ogen

 

Onze lijfkrant pakt vandaag uit met zijn één week durende stunt : foto's in 3-D, die u moet bekijken met een gekleurd brilletje dat u GRATIS in de krantenwinkel ontvangt bij aankoop van 1 gazet. De afbeeldingen op de webstek van Gazet van Antwerpen zijn eveneens in 3-D afgedrukt, zoals onderstaande foto van de heer Sven Nijs.

U gaat toch ook kijken : http://www.gva.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense premier Rasmussen heeft geen RESPECT

 

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen heeft de olieproducerende landen uit het Midden-Oosten ervan beschuldigd olie te gebruiken als wapen in de wereldpolitiek. Hij wil nu dat de westerlingen minder olie en gas gaan gebruiken.

Rasmussen vindt dat er via olie te veel geld stroomt naar autoritaire regimes. "We hebben gezien dat ze het geld verzamelen in enorme fondsen en dat ze het gebruiken om onze bedrijven te kopen, die ondertussen door de hoge prijzen van energie wellicht zijn ondermijnd", aldus de premier.

Rasmussen deed zijn uitspraken op een conventie van de Liberale partij. Hij riep ook nog alle westerlingen op om de macht van de olielanden te ondermijnen door voortaan minder olie en gas aan te kopen.

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan keuninklijke dotaties raken = geen RESPECT betonen

 

Keuninklijke dotaties blijven ongewijzigd zolang koning Albert II aan de macht is." Dat liet Senaatsvoorzitter Armand De Decker verstaan volgens de krant Het Laatste Nieuws. Het voorbije weekend was er nog maar eens kritiek op de dotaties, nadat bekend raakte datzij volgend jaar met 6 procent stijgen. Er zou best een wet gestemd worden, die verbiedt over de financies van de Majesteit en de Zijnen te berichten.

Armand De Decker is voorzitter van de werkgroep die zich buigt over de dotaties. Binnenkort komt die voor het eerst samen, nadat verscheidene Vlaamse partijen het voorbije weekend kritiek hadden op de indexatie van het geld voor de keuninklijke familie.

"We gaan de indexering op het niveau van dat van de lonen brengen", aldus De Decker. "Van een afschaffing van de dotaties is echter geen sprake. Pas als er een volgende keuning is, zullen we zien of er een ander systeem kan komen voor zijn kinderen en die hun kindjes.

Koning Albert, koningin Paola, koningin Fabiola, de prinsen Filip en Laurent en prinses Astrid zullen echter altijd hun dotatie behouden. Dat is door de Wet bepaald. Nu een wijziging doorvoeren, zou een blijk van weinig RESPECT zijn.

17/11/08 06u46 @ Het Laatste Nieuws, de Morgen, Belga & Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gooi de VRT toch buiten !

 

16.11.2008 19.53u - Dat de VRT berichtgeving wel eens verwart met propaganda en er een eigen politieke agenda durft op na te houden, is ondertussen genoegzaam bekend. Dat blijkt ondermeer uit de stiefmoederlijke manier waarop het Vlaams Belang door de openbare omroep wordt behandeld. Bij momenten is elk excuus goed genoeg om het Vlaams Belang te weren uit debatten of op een andere manier dood te zwijgen.

Terwijl het Vlaams Belang gisteren als eerste partij reageerde op de
schandalige opslag die de koninklijke familie volgend jaar opnieuw zal krijgen, vermeldde het VRT-radionieuws in de namiddag doodleuk dat “N-VA, LDD en Vlaams Progressieven hebben geprotesteerd tegen dotatieverhoging”. Pas na een telefoontje van onze persdienst werd deze ‘vergetelheid’ rechtgezet.

Vandaag bleek de Vlaamse overheidsomroep dan weer bereid zich te schikken naar de oekazes van het FDF. Normaal gezien had op ‘De Zevende Dag’ immers een debat moeten plaatsvinden over de actuele situatie in de faciliteitengemeenten tussen Vlaams Belang-senator Joris Van Hauthem, Van Rompuy (CD&V), Demesmaeker (N-VA) en iemand van het FDF. Nadat het FDF echter had laten weten niet met iemand van het Vlaams Belang in debat te willen gaan, wat op zich reeds veelzeggend is, werd Joris Van Hauthem gewoon afgebeld en ging het debat door met drie. Ter compensatie mocht Van Hauthem deze voormiddag dan toch nog even in gesprek met VRT-journalist Van de Looverbosch.

Dat het Vlaams Belang zoveel mogelijk wordt geweerd uit televisiedebatten, wisten we reeds langer. Sinds vandaag weten we ook dat de VRT er kennelijk geen graten in ziet dat het FDF bepaalt wie op de Vlaamse openbare omroep aan debatten mag deelnemen.

***

De brave lieden van Vlaams Belang beperken zich in hun commentaren, op de Nieuwsdienst van de VRT.  Het gaat echter heel wat verder.  In zowat alle "ontspanningsprogramma's" die de vermoeide ambtenaren van de VRT aankopen bij Woestijnvis of de Mensen, worden er politici opgevoerd die steevast behoren tot de lievelingen van de linkse poenpakkers. Vandaag stond de Grote Liefde voor de VlaPro prominent in de schijnwerper bij de Pappenheimers, in de persoon van Geert Lambert en bovendien een aantal leuke vraagjes en opmerkingen over zijn partij die 0,5% scoort bij de verkiezingen en niet eens in de Kamer vertegenwoordigd is.  Men wil duidelijk een handje toesteken.

Om het niet te hebben over de  bar misplaatste opmerkingen van de Kleine Trommeljongen, Ben Crabbé tijdens zijn compleet versleten Blokkenspelletje.

Wanneer durft iemand in het Vlaams Parlement de heilige koe van de VRT bij de horens pakken ?  Bang zijn om niet meer vermeld te worden, kan moeilijk als argument gelden. En vriendjes proberen te zijn met die bende arrogante snuivers,  is uitermate naief.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse volksvertegenwoordiger laat Wikipedia afsluiten : Schluss !

 

De Duitse parlementariër Lutz Heilmann heeft per kort geding de homepage van de Duitstalige versie van Wikipedia laten afsluiten.

Heilmann werkte ten tijde van de communistische DDR voor de geheime dienst en heeft na de val van de Berlijnse Muur geprobeerd dat te verbergen, aldus de vermelding in Wikipedia. Het Bondsdaglid van de partij Die Linke vindt die publicatie 'illegaal'. De advocaat van de Duitse Wikipedia-vereniging daarentegen vindt het "buiten proportie" om daarom de hele internetencyclopedie te laten afsluiten, melden Duitse media. Via een omweg over de Amerikaanse homepage van Wikipedia is de gewraakte informatie trouwens nog wel toegankelijk in Duitsland.

@ Spitsnieuws

Wie past de Nederlandstalige versie aan met de laatste gegevens over de kleine Poenpakker uit Berlare en zijn politierechter ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week van de goede smaak in de stad van Allah ? Amehoela.

 

Het is de week van de goede smaak, schijnt het. Een aangename gelegenheid om even stil te staan bij de politieke sfeer in de stad van Allah.

De Parochie van politieke Miserie

Helemaal vooraan in de parade van "de Parochie van Politieke Miserie" loopt het zelf-ontworpen reclamefiguur met beperkte houdbaarheidsdatum, Janssens.  In heel de zwik van het schepencollege is hooguit één exemplaar te bespeuren van wie de Antwerpenaar kan zeggen, over de partijgrenzen heen, die persoon werkt voor ons. De rest vervult de functie van bezem en vuilblik die de vuile karweien van Janssens klaart : ze zijn  gekozen in functie van de dienstbaarheid.

Europese en Vlaamse supersubsidies tégen Vlaams Belang

Antwerpen is al jaren het troetelkind van de Vlaamse én de Europese politiek, want men wil voor alles verhinderen dat deze belangrijke havenstad in handen zou vallen van wat door de poco's "extreem rechts" wordt genoemd.  Vandaar de toestroom en beschikbaarheid van de vele Vlaamse en Europese subsidies.  Vandaar ook de terechte kritiek uit gans Vlaanderen dat zich benadeeld voelt door de voorkeurbehandeling voor de metropool.

Deze stad (die ook nog eens een reuzenschuld meesleurt) heeft niet zozeer een burgemeester en een schepencollege nodig, maar wel een team planologen, architecten en bouwaannemers om de vele projecten uit te voeren, waarvoor allerlei toelagen gul aangeboden worden.  Ze moeten aangevraagd worden, dat wel.

Concertjes, Projecten en Zwijgen

De hoofdopdracht van de burgemeester-reclamejongen van deze stad is : de aandacht afleiden van de onaangename leefomstandigheden door lawaaiconcerten in te richten, de subsidiepotten te ledigen en alle kritiek van de inwoners te smoren en te ontkennen. Wie kritiek uit over de onleefbare samenleving door de onplooibare houding van moslims en andere vreemdelingen, is een racist en daarmee is de discussie gesloten.

Deze stad wordt volgestouwd met vreemdelingen (170 verschillende nationaliteiten), de verloederde wijken groeien naar mekaar toe en versmachten langzaamaan de oude stadskern. De Europese toelagen worden in ijltempo aangevraagd en opgebruikt om projecten van enkele jaren oud te wijzigen en om nog maar eens (bij wijze van spreken) de Turnhoutsebaan, die net heraangelegd is, opnieuw open te breken.  Alsof daarmee iets aan de mentaliteit verholpen wordt. Alsof de samenleving opfleurt door weer eens een jarenlange bouwwerf in te richten. 

Leven in een Bezette Stad

Meer en meer burgers ontvluchten de stad, omdat zij vrezen voor hun veiligheid en zich vooral niet herkennen in de mengelmoes van vreemde gewoontes (wij spreken bewust niet van culturen) die zich in veel gevallen bars en boers opdringen. In de meeste Antwerpse scholen zijn onze eigen kinderen verwaarloosbare minderheden die omringd zijn door volksvreemde gebruiken en talen. En in veel gevallen door ontmoedigde leraars. 

De halve garen van links hebben het over kleine ongemakken en ontkennen halsstarrig deze jammere werkelijkheid . Vele authentieke Antwerpenaren vinden dat zij leven in een opnieuw bezette stad. 

De Gemeenteraad debatteert over het bestaan van de Sint

Met al deze onontwarbare problemen, debatteerde de gemeenteraad dezer dagen over Sinterklaas... over de kosten van dit gebeuren die worden aangerekend door de VRT voor de rechtstreekse doorstraling van de aankomst van de Sint. Tot daaraan toe.  Tot het fantastisch politieke zwaargewicht van de SPa, Maya Detiège, het woord nam. Hierna een fragmentje uit Het Laatste Nieuws :

De discussie zorgde nog even voor ophef toen raadslid Maya Detiège het bestaan van Sinterklaas in twijfel trok, maar uiteindelijk keurde de meerderheid de komst van de grote kindervriend zonder veel problemen goed. Maya is van oordeel dat het kinderen traumatiseert als blijkt dat de sint niet echt bestaat. 

De goede smaak bestaat al lang niet meer in deze stad, de waanzin daarentegen is overal voelbaar.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag : Vaste marktdag

 

Het was lang geleden dat ik gebruik gemaakt had van het openbaar vervoer. Caro gaat al eens met haar zus winkelen in de stad van de Pat van A, en dan maken zij gebruik van bus en tram. Er is veel veranderd sinds ikzelf tramde, niet dat de dienstverlening niet goed zou zijn, maar  het gedrag van de reizigers is enigszins anders dan het vroeger was, zoals mij opviel tijdens de rit.

Tegenwoordig wordt opgestapt zonder betalen, men laat geen abonnement zien aan de bestuurder, of neemt zelfs de moeite niet zich te registreren.  Kortom het openbaar vervoer heeft meer weg van een  nijvere bijenkorf waar de gebruikers constant aan- en afvliegen.

Wat mij ook opviel was de grote variëteit aan nationaliteiten, ja ik durf dit te vermelden, op het gevaar af dat het CGKR mij op de vingers tikt. Caro en ik schenen wel in een ander werelddeel op de tram te zitten .

Maar wat heeft dit met het marktbezoek of een bezoek bij “ De Krokefant” te maken zal de lezer denken.

Eigenlijk alles en niets.

Toen we na ons marktbezoek van afgelopen vrijdag “ De Krokefant “ binnenstapten, was een van de vaste gasten aan het vertellen over zijn bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg.  

“We hebben daar een vaste stek, een goed hotelletje, een aanbeveling waard, en alle dagen rijden we een andere plaats op. We hadden gekozen voor een dag Echternach. Daar op het marktplein, op een bank gezeten, kwam een jonge man met rugzak op ons af, ik had hem eerder al andere mensen zien aanspreken, en zag die steeds neen knikken. Toen kwam hij ons op afgestevend en vroeg of we Nederlands spraken, en of we 1.50 € voor hem hadden om de bus te  nemen. Ik zei, neen ik doe dat liever niet. Mijn echtgenote vroeg waarom ik neen gezegd had, daar was toch geen reden voor. De jonge man sprak ons aan in het Nederlands en hij was beleefd, en hij vroeg maar een anderhalve euro.”

“Mijn vrouw had gelijk, mijn reactie was er over. Ik volgde de man uit mijn ooghoek, en zag hem nog verschillende mensen aanspreken, zonder gevolg. Hij stapte uiteindelijk een restaurant binnen, en kwam duidelijk teleurgesteld terug naar buiten. Ik wenkte hem, en vroeg of hij al geld had. Nee zei hij. Ik gaf ik hem zijn anderhalve euro, waarvoor hij me oprechte dankte. We volgden hem met onze ogen en de jongeman begaf zich werkelijk richting het busstation “

En wat had de toerist va mening doen veranderen ?  Hij zei “ de opmerking van mijn vrouw dat ik te hardvochtig was.  Maar in Antwerpen zou ik me niet laten vermurwen. Daar rijdt iedereen gratis met het openbaar vervoer."

Een stelling die mij dicht bij de waarheid leek.

Met Vlaamse groet,

Walter   

 


16-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken in het Vlaams parlement

 

Artikel overgenomen van de webstek van Marie-Rose Rebel

Kookles ! (15 november)

Morgen om 11h30 achter de kookpotten in het Vlaams Parlement.

Vanmiddag belden enkel journalisten om te vragen of mijn deelname (blijkbaar omstreden - zie post 6/11) aan dit programma niet inconsequent was.

Dit omdat onze partij van oordeel is dat "koken" niet tot de kerntaken van een parlement behoort.

Inconsequent ? Ik zou niet weten waarom ?

Ja, ik vind dat "kookdemonstraties" geven niet de taak is van een parlement.  Maar als er dan beslist wordt door de meerderheid van het parlement om er toch mee door te gaan, ga ik niet als een koppig kind in de hoek zitten mokken.

Integendeel. Dan zal ik van dit forum met véél plezier gebruik maken om de bezoekers kennis te laten maken met de "luchtigere kant" van onze partij.

Het domste wat je zou kunnen doen is toch een cordon rond jezelf optrekken zeker ?

new

 

 

 

 

 

 

Twee keukenprinsessen aan de slag :

Marie-Rose & Marleen - Iets voor VTM ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe reeks Lachen-met-de-kleine-man door de SPa (Socialistische Pappenheimers)

 

Het productiebedrijf Woestijnvis is terug met een reeks van 16 afleveringen  van de Pappenheimers. gepresenteerd door Tom Lenaerts. De BV-incest zal weer welig bloeien in de komende 4 maanden op zondagavond, met op kop de eigen medewerkers van Woestijnvis, Bart de Pauw,  Eric van Looy succesvol regisseur en belgicist, bomma Frieda van Wyck en de onvermijdelijke politici Herman de Croo, Louis Tobback, Marc Eyskens die niet eens beseffen dat ze aanwezig zijn als lach-uit-ouderlingen en natuurlijk de slimste en minst populaire vrouw van het universum, Caroline Gennez met wie vorig jaar geen enkel team wenste samen te spelen (om u maar te zeggen, dat wij niet de enigen zijn).  Woestijnvis, de bijeengeklitte ex-profiteurs van de VRT gaan er prat op in hun ganse productiebestaan nog nooit een Vlaams Blokker/Belanger te hebben opgevoerd. Dit seizoen stellen zij zich uiteraard ter beschikking om Jan-Maria den Dubbeldekker te laten opdraven. Na het fiasco van "Fans" met de socialisten (dat zeggen zijzelf) Stany Crets en Peter Van den Begin, een nieuwe ontspanningsreeks door de Partij die graag de kleine man uitlacht, de Socialistische Pappenheimers.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-parlement zwaar geschokt door Bijensterfte

 

Het Euro-parlement luidt de noodklok over de hoge bijensterfte op Europees grondgebied. Deze zomer waren er aanmerkelijk minder bijen, wat tot jammerklachten leidde bij imkers, boeren en tuinders. Zonder bijen, geen bevruchte bloemen, zonder bloemen, minder planten, groenten en fruit. Minder fruit en groenten, meer buikloop.  Meer buikloop, hoger medicijngebruik en medische kosten.  Meer medische ingrepen, en helaas meer overlijdens bij de menselijke soort. Zoiets noemt men in het Frans "avoir de la suite dans les idées"

 

   Foto stock.xchng

 

We kunnen gerust stellen, dat meer bijensterfte dus een onmiddellijk relatie heeft tot een hoger sterftegraad bij de mens.

De landbouwcomissie van het EP dringt derhalve aan op meer onderzoek naar de oorzaken van de bijensterfte en wijst nu reeds naar de parasiet Varroa, een soort "bijenaids". Terwijl ook virussen en schimmels de bijenstand bedreigen. Er moeten dringend bufferzones ingesteld worden met stuifmeel- en nectarrijke gebieden.

Voor de rest zal het EP deze week de parlementaire onschendbaarheid van een zijn leden opheffen zonder verder ophef, noch kennis van het dossier en zonder de betrokken collega te horen. Prioriteit gaat echter naar de bijenstand.

Met de EU en het Euro-parlement zitten wij werkelijk op rozen.  Hopelijk zijn die niet aangetast door schimmels.

Ray

(Bron : NRC)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 16 november 2008 : rust

 

Een dag van bezinning en rust.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wijze buitenlandse lezersreactie op affaire De Gucht

 

r.beckman lare op dinsdag 4 november 2008 08:15

Ik heb deze zaak,toevallig, op "Terzake"(Canvas),gezien.Heb het(zeer)sterke vermoeden, dat er inderdaad sprake kan zijn geweest van handel met voorkennis,waar volgens de geinterviewde meneer "zelfs gevangenisstraf(voor een ministersvrouw?)op staat". Let maar op, daar doet men niets aan,want in de "grote politiek"bijt men elkaar niet.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke cadeau zou u de koning schenken ?

 

Leest u hier wat uw landgenoten hiervan vinden in de Royalty-Regimekrant De Standaard

http://www.standaard.be/meningen/forum/Index.aspx?pageName=detail&forumId=702794

En wat zoudt u aan uw keuning schenken ?

 


15-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbeek, waar belgen niet welkom zijn

 

15.11.2008 14.04u - Sinds enkele dagen circuleren in Brussel pamfletten die oproepen om de (uit)bouw van een megamoskee in Molenbeek financieel te steunen, zo meldt Het Laatste Nieuws (14.11.2008). Het nieuwe islamitische gebedshuis zou vier minaretten tellen, minstens vier verdiepingen hoog zijn en plaats moeten bieden aan niet minder dan 10.000 (tienduizend!) moslims. De megamoskee is volgens de initiatiefnemer van het project, ene Al Khalil, nodig omdat het aantal moskeegangers jaar na jaar toeneemt. We hebben – helaas – weinig redenen om aan zijn woorden te twijfelen.

Het is niet echt verrassend te noemen dat de grootste moskee van het land – en meteen van het Europese continent – zijn deuren opent in Molenbeek, de Brusselse gemeente waar PS-potentaat Phillippe Moureaux reeds jaren de plak zwaait. De voorbije jaren hebben de islamosocialisten van de PS geen moeite onverlet gelaten om het hun nieuwe kiespubliek naar de zin te maken. Dat bleef heus niet beperkt tot het klassieke knuffelbeleid, waarbij subsidies voor integratie worden doorgesluisd naar organisaties die precies het omgekeerde beogen, of tot een voorkeursbehandeling van allochtonen in allerhande tewerkstellingsprojecten. Zo bijvoorbeeld meldden politiemensen dat hen vanwege de gemeentelijke overheid duidelijk wordt gemaakt dat patrouilleren in bepaalde wijken ‘niet opportuun’ is. De agenten wordt ook gesommeerd om tijdens de ramadan niet op straat te eten, te drinken of te kauwen. Ook van de (andere) autochtone inwoners van Molenbeek wordt verwacht dat ze zich aanpassen aan de wensen en gebruiken van de ‘nieuwkomers’. Zo wordt tijdens de ramadan het historische centrum van de gemeente afgesloten voor het verkeer en vraagt het PS-bestuur de ‘inboorlingen’ vriendelijk om de betreffende buurt(en) te mijden.

Hind Fraihi, de jonge en moedige undercoverjournaliste die gedurende twee maanden onderzoek deed in hartje Molenbeek, overdreef niet toen zij (in HLN, 15.03.2008) stelde dat vele moslims Molenbeek niet meer beschouwen “als België maar als een islamenclave, waar zij de plak zwaaien als in een islamstaat en waar Belgen niet welkom zijn.” Vertwijfeld vroeg ze zich daarbij nog af hoe het mogelijk is “dat de Belgische politiek het zover heeft laten komen.” Ze is de enige niet.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Groenen kiezen Turkse voorzitter

 

Erfurt, 15 nov. De 42-jarige Cem Özdemir is de nieuwe partijvoorzitter van de Groenen. Het is voor het eerst dat een Duitse partij een leider van Turkse afkomst kiest.

Özdemir kreeg vandaag op het partijcongres 79 procent van de afgevaardigden achter zich. Hij deelt het voorzitterschap met Claudia Roth (53).

Özdemir staat bekend als een realist binnen de partij, terwijl zijn medevoorzitter de linkervleugel van de Groenen vertegenwoordigt. Ruim 82 procent van de gedelegeerden steunden Roth.

Volgend jaar september zijn er Bondsdagverkiezingen. De partij wil zich extra richten op de sociaal zwakkeren. Özdemir riep de partij op haar ideeën beter te presenteren. Morgen kiezen de Groenen Renate Künast en Jürgen Trittin als lijsttrekkers voor de verkiezingen.

@ NRC

In Vlaanderen heeft de Groene partij eveneens een fractiewoordvoerster in de federale Kamer met de Turkse nationaliteit, Meyrem Almaci, verkozen in het multicriminele Antwerpen.

Mevrouw Meyrem Almaci haalde heel wat voorkeurstemmen

 

PS : Bij afwezigheid van Juffrouw Ellen, ondervinden wij momenteel problemen in ons foto-archief.  Waarvoor onze excuses.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme : le roi est le ciment de la nation

 

De federale eerste minister Leterme noemde de monarchie zaterdagnamiddag 'het cement van de natie' en 'een factor van cohesie'. Hij zei dat naar aanleiding van het Feest van de Keuning, waarvan de academische zitting plaats vond in het federale parlement in aanwezigheid -wat eerder uitzonderlijk is- van de keuning zelve. Maar diens aanwezigheid had te maken met een technisch probleem : zijne majesteit kwam kijken of zijn check met de opslag al klaar was.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monarchie is poppenkast (VB)

 

VB dringt aan op werkgroep Dotaties

 

Het Vlaams Belang (VB) dringt er op aan dat de werkgroep Dotaties van de Senaat eindelijk zou samenkomen. Dat zegt de partij zaterdag in een reactie op het bericht dat het koningshuis volgend jaar 6 procent opslag krijgt. Vlaams Belang haalt ook uit naar premier Yves Leterme.

Beloftes
"Voor de verkiezingen van juni 2007 waren de meeste Vlaamse partijen het erover eens om de omvang en het gebruik van de dotaties te onderzoeken, maar ook dat lijkt ondertussen bij de stilaan eindeloze lijst van gebroken beloften geklasseerd.

Lofzang
In plaats van deze belofte na te komen, zingt premier Leterme vandaag de lof van het Belgische koningshuis", hekelt voorzitter Bruno Valkeniers.

Poppenkast
Voor het overige blijft het Vlaams Belang van mening dat "de Belgische monarchie een reactionaire, geldverslindende en vooral ondemocratische poppenkast" is die moet verdwijnen. (belga)

@ de Morgen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zeverende Dag bij Angeltjes

 

Hier vindt u het Prachtprogramma van de 0000, de Zeverende Dag in Voorschouw, zodat u morgen lekker kan uitslapen en uw mooie, vrije ochtend niet vergalkd wordt. Dank u, Angeltjes voor deze dienstverlening.

 

Softdrugs, genot of overlast?

In Nederland wordt eind deze maand een 'wiettop' gehouden. De gemeenten uit de grensstreek bepalen er of ze het gedoogbeleid ten opzichte van softdrugs moeten aanhouden of niet. Aanleiding is de toenemende overlast van het drugstoerisme in de streek. Johan Sauwens (CD&V) en Geert Lambert (Vla-Pro) debatteren over het drugsbeleid bij ons.

 
 

Oranje versus Nassau

Het Nederlandse koningshuis staat op stelten, en daar heeft het verschijnen van het boek "Juliana en Bernhard" alles mee te maken. Het portret dat auteur Cees Fasseur van de ouders van de huidige koningin Beatrix ophangt, is immers weinig flatterend. Philippe Feyten vertelt wat er bij de Oranje-Nassau's precies aan de hand is.

 
 

De ultieme tattoo-encyclopedie

Henk Schiffmacher, beter bekend als "Hanky Panky", is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Hij schreef ook "Het lexicon der tatoeage", naar eigen zeggen de ultieme tattoo-encyclopedie. In de zevende dag komt hij vertellen over zijn ervaringen als tatoeerder van de Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en wijlen Kurt Cobain .


 
 
 

De tango!

De tangodansers van Otango ontsluieren de schoonheid van deze erotische en mythische dans in al zijn vormen: de sensualiteit van de traditionele tango, de sierlijkheid van de nobele tango, het romantisme van de tango wals, de spelingen van de tango Canyengue, de schelmse figuren van de Milonga tango, de revolutie van de tango Nuevo... Otango is een dansspektakel met een volledige Argentijnse cast, onder leiding van een Belg.


 
 

Twintig jaar De Zevende Dag

Er zijn sinds september al veel ex-presentatoren van het jarige zondagochtendprogramma gepasseerd. Annelies Beck was de jongste en zij sluit ook de rij. Zondag is ze de eregast van Alain Coninx en Indra Dewitte.

 
 

Dana Winner

De zangeres heeft een nieuwe cd en ook in de liefde gaat het goed, als we de 'boekskes' mogen geloven. Zondag zingt ze een liedje uit 'Tussen Nu en Morgen'.

 

En ook nog...

  • De broertjes Deborsu met het nieuws uit Wallonië.
  • Paul D'Hoore over de situatie bij Dexia en de wijzigingen aan het plan Paulson in de VS.
  • Het 'Festival van de Politiek' in het Vlaams Parlement.
  • Een vooruitblik op de voetbaltopper Club Brugge-Anderlecht.
  • Scheidsrechter Robert Jeurissen over de kritiek op de arbitrage.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zoveelste flater van Leterme - Oewistmeugelàk ?

 

Grapje Nonkel Kruk leidt tot geldopnames bij Fortis

VRIJDAG 14 NOVEMBER 2008, 18:21   

BRUSSEL (AFN) - Na een grappig bedoelde opmerking van de Belgische premier Yves Leterme hebben veel Franstalige Belgen de afgelopen dagen snel hun geld weggehaald bij Fortis.

Leterme kreeg de vraag wat er gebeurt als de rechter de verkoop van Fortis België aan BNP Paribas terugdraait. Met een knipoog zei de premier: ,,Dan trekt de overheid haar geld terug en is dat een meevaller voor de begroting.''

De Waalse pers nam de uitspraak echter letterlijk. Velen haastten zich naar de bank om hun geld op te nemen. Fortis stelde vrijdag dat de laatste dagen 0,06 procent van het totale spaarsaldo is opgenomen.

Leterme zorgde zondag al voor ophef, toen hij zei dat de Europese Commissie onbereikbaar was tijdens de eerste redding van Fortis. EU-commissaris Neelie Kroes noemde dat een leugen.

De Belgische oppositie vindt het optreden van de premier beschamend. ,,Als bij een premier het cynisme in de plaats treedt van verantwoordelijkheidszin, moeten de spaarders ongerust worden'', zei Caroline Gennez van sp.a.

@ Beursduivel

***

Wist u dat die uitlating van Nonkel Kruk een grapje was ?  Heeft u hem zien knipogen of ironisch glimlachen toen hij die woorden sprak op televisie   ?  Wij niet. Wij zagen enkel zweetdruppels onder zijn neus.  Wat een onvoorstelbaar onhandige en ongeschikte man is dit toch. En welk een jammere samenloop van omstandigheden : op het precaire moment van een economische en financiële wereldcrisis zonder weerga is het land B opgezadeld met de meest onbekwame regering uit  zijn bestaan.  Moeder, wat hebben wij toch misdaan ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dankbare Keuning

 

 

 

Dank oewel, ook uit naam van de keuningin en de kindjes veur den Oepslach !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!