NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
22-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keien vande Wetstraat

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.W W F

 

pandabeertje.jpg

Charlene Wittstock, de vriendin van Prins Albert van Monaco, doet een pandabeer

Foto én tekst overgenomen van www.geenstijl.nl

Wij zouden dergelijke commentaar niet durven leveren


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is uw Platenruiter terug, beste vrienden !

 

 

Hier is uw pluitendraver, beste verwende vrienden van Angeltjes met zijn bagage vol liedjes en muziekjes die u nooit wilde beluisteren en die hier geheel en alleen voor u worden uitgezonden op dit fantastisch behoorlijk rechtse blog voor populisten en ander gewaardeerd volk.

Deze week dragen wij, na veel over en weer gemekker met de collega's van de Frut van Koekestad die niet het geluk kennen een ruitenplater te bezitten, deze prachtige aria op aan de mama en de papa van Neleke.  Geluid open aub en hou de kindjes even in de keuken met een grote koek.

Uit de meeslepende opera "Das Wunder der Heliane" van Erich Wolfgang Korngold zingt Renee Fleming met haar fenomenale stem : Ich ging zu ihm.  Korngold was 30 toen hij dit meesterwerk componeerde, terwijl het vooral met "Die Tote Stadt" (Bruges la Morte) zal zijn dat hij bekend blijft tot op heden.  Een symfonische orkestbezetting met meer dan 100 musici en veel extra instrumenten die de speciale Korngold-sound leveren. Er zijn weinig dramatische sopranen die dit aankunnen ; een geweldige stembeheersing en een interpretatie van Renee Fleming de je rillingen bezorgt. De Engelse ondertitels zijn een handige hulp, want van de Duitse tekst valt niet veel te begrijpen.   U merkt het, dit is grote klasse. Maar uw druivenplater begrijpt ook, dat lang niet iedereen dit zal smaken.  De gustibus et coloribus non est disputandum. (De gust heeft zijn gekleurde bus gemist en de non is  een lastige madame)

Uw immer toegewijde Platenruiter.      

PS : Voor de vrienden die er vanuit gaan dat wij stiekeme aanhangers zijn van het derde rijk : Korngold was een Oostenrijks-Hongaarse Jood wiens muziek gecatalogiseerd werd door de fijnbesnorde nazi's als "Entartete Musik" en hij is Duitsland ontvlucht naar Amerika. Het thema van das Wunder der Heliane behelst het leven in een dictatuur, niet direct iets dat de snorremansen graag op de scène zagen.  Alhoewel de muziek van Korngold duidelijk heel wat Wagnerianse invloeden telt.

PS na de PS : wie zingt zoals mevrouw Renee Fleming moet nooit meer in de keuken staan om te koken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck : middel tegen Piraten (tamelijk AAaRGH)

 

schippers_Somali%25C3%25AB.jpg

@ www.geenstijl.nl


21-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselbankbedeling aangevallendoor Marokkaans Tuig & Co

 

Al wie feiten uit de maatschappij signaleert en er tegen protesteert, dat ze gepleegd worden door hangjongeren die prat gaan op hun tweede nationaliteit en hun onverbiddelijke godsdienst, wordt onveranderlijk gedoodverfd als een racist.

Als er iets is dat doorgedrongen is in de publieke opinie is het het begrip "racisme". Ik heb mensen horen klagen, zuchten, vloeken op de verloedering van onze maatschappij door toedoen van  Tuig & Co, voorafgegaan door de mededeling "Maar ik ben geen racist, hoor". 

Links gelukt er langs geen kanten in om de meeste vreemdelingen zich te laten integreren, niettegenstaande peperdure projecten en geldverkwistingen alom, maar links heeft wél bereikt dat de doorsnee-Vlaming die niets op heeft met de politiek, beseft dat het uitbrengen van kritiek op Tuig & Co hem rangschikt bij de verderfelijke soort van de racisten.

Wij kunnen enkel vaststellen in de menigvuldige contacten die we hebben met de meest diverse mensen, dat zeer velen de buik vol hebben van de arrogantie, de onverschilligheid en het a-sociale gedrag van vooral moslims. Da's een jammere vaststelling, ze wordt niet beluisterd door de machthebbers, ze is er niet minder waar om.

Nu gaat het al zo ver, dat de voedselbanken aangevallen worden door Tuig & Co en dat de sukkelaars die daar heen willen, geïntimeerd worden en afdruipen.

Deze onmenselijkheid aanklagen, levert racistische punten op, maar zoals u weet : het zijn de mensen met de meeste punten, die bij de eersten eindigen. U leest hierna het verhaal uit Spitsnieuws :

Werknemers van de voedselbank IJsselstein blijken te zijn belaagd en geïntimideerd door Marokkaanse hangjongeren.

Afgelopen weekend werden ze bestolen, getreiterd, en bekogeld met etenswaar. Ook werd een fles drank tegen de bestelbus geslingerd door jongens van circa 18 jaar, schrijft De Telegraaf.

Vrijwilliger Bertus Hoenselaar kan er niet bij dat juist voedsel voor de armsten werd weggegrist. "Het is diep triest". Er is geen aangifte gedaan "We willen niet drie uur bij de politie zitten, we kunnen onze tijd beter gebruiken."

Hoenselaar: "Sommige klanten komen al niet meer uit angst voor die gasten. Er is niet voor niets bewaking ingesteld."

De gemeente zegt 'bekend' te zijn met de problemen, maar de politie wil 'er niet op ingaan'

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck (AAaRGH) zou dit niet durven bedenken

 

abntis.jpg

Oud financieminister Gerrit Zalm

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering mag nog 4 miljard extra bijzoeken

 

We hebben nog nieuws voor onze premier, en als hij zo goed blijft voortdoen weldra dernier : de vriend Barroso, voorzitter van de Euronazistische-Commissie, naast wie hij gisteren stond te staan achter een blauwe katheder,  heeft een dringend plan om de Europese economie uit het slop te halen.

Laten we eerst even gezellig de economische toestand bespreken, dat is altijd boeiend en ge kunt er zo lekker bij doorgeeuwen.

Men is het er vrijwel over eens : het taboewoord "recessie" wordt niet langer geschuwd.  Er is sprake van recessie (of terugval) indien de economie gedurende twee opeenvolgende kwartalen terugzakt. Dit fenomeen schijnt zich nu voor te doen over het ganse EU-grondgebied. Behalve in Roemenië en Bulgarije, want die landen hebben nog geen meetbare economie, dus dat was een goede beslissing om hen er bij te nemen voor slechte tijden.*

Wil men de productie draaiende houden, dan moeten er bestellingen geplaatst worden en die komen vooral los als er geld bij de banken kan geleend worden.  Deze eenvoudige voorstelling van het economisch stelsel wordt aangevuld met de noden van de consumenten én het vertrouwen van diezelfde gebruikers in het stelsel : dat is de emotionele factor, die men probeert uit te drukken in de vertrouwensindex, the consumer confidence.

Het hele stelsel loopt al maanden mank en regeringen kunnen ingrijpen op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door zelf een aantal opdrachten te verlenen : werken laten uitvoeren en wellicht massa's computers bestellen om de verroeste exemplaren uit de ministriële  kelders te vervangen.

De regering kan de loonkost drukken door de bijdragen die betaald worden op de lonen te verminderen en daardoor stijgen de nettolonen, zodat er meer kan gekocht worden.  De keerzijde is, dat de inkomsten voor de RSZ-componenten verminderen(werkloosheid, gezondheidszorg, pensioenen, kinderbijslagen). De federale regering zal uit de staatskas rechtstreeks de RSZ moeten bijspringen. De staatskas, dat zijn wij, die deze bodemloze put volstorten met onze gulle belastingsgaven.

De regering kan waarborgen toestaan aan de bedrijven, zodat deze hun investeringsdossiers kunnen realiseren met bankkredieten. De bank zegt makkelijker oké als de staat garant staat voor de terugbetaling van een krediet. 

De regering kan eveneen snellere afschrijvingen toelaten voor de bedrijven, wat een boekhoudtechniek is ten laste van het bedrijfsresultaat, zodat er minder belastingen moeten betaald worden en de bedrijven wat makkelijker kunnen leven.

Saudi Arabia

Op de lange duur wordt het voor de staat wel heel prangend : uitgaven verhogen, inkomsten missen,  borgen verlenen voor de bedrijven en dat alles op een moment dat we leven met een staatsschuld van meer dan 300 MILJARD euri en een begrotingsprognose met ettelijke miljarden tekort. 

Als de recessie lang aanhoudt, zullen ongetwijfeld meer mensen hun werk verliezen, wat leidt tot hogere werkloosheidsuitkeringen én minder bestedingsmogelijkheden van de particulieren.

Gelukkig hebben wij een premier die beslagen is in deze economische en financiële ingewikkelde materie.  Werd hij gisteren  door Mijnheer Barroso himself, niet afgekeurd om zijn financieel beleid ?  En  niet afkeuren, is goedkeuren.

 

Om terug te komen op hét plan van de Euronazistische Commissie : details zullen pas bekend worden volgende week woensdag maar het gaat om een grote Reddingsoperatie voor de gehele Europese economie. Zoiets werkt alleen maar mét geld en daarvoor zullen de lidstaten aangesproken worden met een extra afdracht ten belope van 1% op het bruto nationaal inkomen. Voor het land B betekent dit een supplementaire uitgave van circa 4 miljard.

Veel moed, kennis, kunde en creativiteit toegewenst aan deze regering. "Het is veur de meinsche, da'k het doe". Het zal nodig zijn, Nonkel.

Ray

* Dit is een misplaatste opmerking, want Roemenië en Bulgarije beschikken over uitstekende en stevige economieën. Anders hadden ze niet kunnen toetreden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De racisten van Inter Milan

 

 
 
Een supporter van het Turkse Fenerbahçe heeft bij de UEFA en de FIFA een klacht ingediend tegen Inter Milaan. In de match tussen de twee ploegen in september 2007 droegen de spelers van Inter immers niet hun gebruikelijke blauw-zwarte kleuren (ongeveer zoals bij ons Club Brugge), maar een witte uitrusting met een groot rood kruis. Zoals de Engelse vlag (niet de Britse)  maar de Turkse advocaat Baris Kaska zag hierin een verwijzing naar de kruisvaarders. Kaska vond dit dus een belediging van de islam en wenst dat de 3-0 nederlaag van Fenerbahçe wordt omgezet in een 5-0 zege wegens forfaitwinst.
Artikel  hier (test)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Geerkens, ambassadeur haven Antwerpen ... Allee gaai

 

Tja, mensen, er zijn van die momenten dat je denkt : " Ze  doen het ervoor,  ze  lokken ons uit ..."

Het Gemeentelijke Havenbedrijf van Antwerpen heeft zich de luxe veroorloofd een heuse Ambassadeur aan te stellen.  De redenering zal geweest zijn : "De grote concurrent, Rotterdam,  heeft een Marokkaan, dan nemen wij een Ambassadeur en laat de bevolking tevreden zijn dat het geen allochtoon is."  Er is trouwens al een Toon bij de haven, Toon Colpaert, gewestelijk havencommissaris.

Eén zaak is goed bekeken van het Havenbedrijf : de officiële reizen die burgemeester Slaapmans onderneemt, zijn niet bepaald voorbeelden van onderbouwde promotiecampagnes voor de haven.  De Neus kan daar wel iets over zeggen, zoals "Joa, en ba ongs oan 't Scheldt kunde met nen booit oanlegge en as ge chance hèt weurt heum gelost of gelaaie, moar ge kunt gemakkelaker neur Rotterdam, doer doeng ze dat ook".

Verder is er  de Havenschepen (Marc van Peel, een degelijk whiskykenner en genetische tjeef), de Voorzitter van het havenbedrijf zelf, Eddy Bruyninckx, een gewezen kabinetschef van o.m. Gaston Geens en een professionele tjeef, en er is de Havenkapitein, dè uitgelezen functie om de haven te vertegenwoordigen, de man die tot in de puntjes op de hoogte is en die zelden publiek optreedt.

Waarom uitgerekend in deze periode waarin elk openbaar bestuur zich best bescheiden profileert, de Antwerpenaars weer eens moeten uitpakken met hun arrogante dikke nek-mentaliteit, is een bewijs van de wereldvreemdheid van deze Seigneurs. En het wordt gezegd door iemand van 't stad.

En wie is uitgekozen ?   Frank Geerkens,een Gents diplomaat en vrijwel zeker een tjeef. Hier is hij :

 

Ambassador Frank Geerkens, Head of the Belgian OSCE Chairmanship Unit, on the second day of the 14th OSCE Ministerial Council, Brussels, 5 December 2006. (Belga/Benoit Doppagne)

BIOGRAFISCHE GEGEVENS

Geboren in Gent op 13 september 1960

Beroep: diplomaat

Studies:

Lagere en middelbare studies aan het Sint-Jozefscollege in Hasselt

Universitaire studies aan UFSIA (kandidatuur Rechten, 1978-1980) en KU Leuven (licentie Rechten, 1980-1983, en bijzonder diploma audio-visuele communicatie, 1983-1984)

Loopbaan:

-     ambassadeattaché in Kinshasa (1987-1990)

-     ambassaderaad in Washington (1990-1994)

-     hoofd van de coördinatie Europese Politieke Samenwerking (“Europees correspondent”) op het     Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel (1994-1997)

-     diplomatiek adviseur van Eerste Minister Jean-Luc Dehaene (1997-1999)

-     bijzonder adviseur van Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel (1999)

-     ambassaderaad op de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie (1999-2000)

-     Consul-generaal van België in Los Angeles (2000-2004)

-     Managing Director van de Derde Internationale Conferentie over het Federalisme (in Brussel van 3 tot 5 maart 2005)

-     Hoofd van de Task Force voor het Belgisch OVSE-Voorzitterschap 2006, op de FOD Buitenlandse Zaken

 

We kunnen gerust beweren dat de haven van Antwerpen in handen is van de tjeven. Binnenkort zal 't Scheld gevuld worden met wijwater en bij het binnenvaren van de Heilige Frans van Cauwelaertsluis (de grootoom van de grote Rik van het kwaliteitsmagazine Knack) moeten de fooien niet meer met een peilstok overhandigd worden aan de sluismeester, maar rechtstreeks in de offerblok, waarop Rik van Cauwelaert, als erfgenaam van de sluis,  telkens het  kyrie eleison zal aanheffen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op VB gaat voort

 

Blokker in de fout met 'verplichte bandenspanner'

(àlle middelen zijn goed)

@ Gazet van Stalin

http://www.gva.be/nieuws/economie/default.asp?art={CECFD3F4-E007-472D-8A5E-1AA4EA42F4C1}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa steunt mijn financieel beleid

 

"Ik mag van Mijnheer Barroso staatsgaranties geven aan mijn eigen banken Fortis en Dexia" aldus een glunderende premier Leterme. "Met andere woorden : Europa steunt mijn financieel beleid"

EU Commission President Jose Manuel Barroso, right...
 
Nu nog steun van zijn eigen regering, van de Vlaamse partijen en van "de mensen" en we zijn vertrokken, hé Nonkel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curiosum ontdekt te Gent uit de Sossentijd

 

 

 

Verrassende ontdekking uit de lang vervlogen Sossentijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Gelijke Kansen Onderwijs

 

 
 
Gelijke Kansen is onze absolute prioriteit, mijnheer de inspecteur
Niemand kan lezen noch schrijven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger van Houtte (Gazet van Antwerpen) op staande voet ontslagen

 

In de uitgave van Achter het Nieuws (een product  dat Luc van Balberghe opgestart heeft en recentelijk doorverkocht) staat het hiernavolgend verhaal van de Vlaamse journalist Roger van Houtte van de Gazet van Antwerpen. Op de webstek vindt u de inleiding tot allerlei intressante gegevens uit de media, op een journalistiek-verantwoorde en neutrale wijze. Een unicum eigenlijk.

http://www.eulalie.eu/eula_rpa/

Gazet van Antwerpen heeft journalist Roger Van Houtte (57) op staande voet ontslagen. Van Houtte legde als sterjournalist van de Antwerpse krant destijds mee het Visaschandaal bloot. Steve Stevaert oefende daarop al zijn invloed uit om hem al te laten ontslagen, maar de lezersreacties waren zo overweldigend, dat het ontslag niet doorging. Van Houtte werd wel verbannen naar de zoutmijn, mocht geen commentaarstukken meer schrijven en bracht sindsdien zijn tijd door op de redactie Buitenland en sinds enige tijd op de redactie Economie. Na de publicatie van privé-mails van Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke, wees Marie-Rose Morel naar een bepaalde bron die deze informatie ook al had aangeboden aan Dag Allemaal en aan... Gazet Van Antwerpen. De directie verdenkt Van Houtte ervan dit te hebben gelekt aan de politica.
Een half jaar geleden werd door Concentra op dezelfde wijze journalist Luc Demullier ontslagen.
Concentra is een huis zonder vensters in de ramen. De info over de aangeboden mails wisten wij zelf ook al veel langer en uit een andere bron dan Roger Van Houtte.

http://www.eulalie.eu/eula_rpa/

***

Onze commentaar

Het gebouw aan de Katwilgweg op Linkeroever waar Gazet van Antwerpen gevestigd is, ziet er uit als een Russische bunker, de mentaliteit binnenin is die van een Stalinistisch geleid bedrijf.  Toen de Gazet van Antwerpen door de Sinjoren de Frut werd genoemd, was het een Vlaamse, weliswaar katholieke maar échte stadskrant. De journalisten trof je overal aan in de stad en zij spraken met de mensen. Lex Molenaar rijdt rond met zijn cabrio en praat met de hoogwaardigheidsbekleders en regimedienaars. Zijn stadskrant is een schrijnende miskleun en alle promotiestunts zijn boter aan de galg : de oplage blijft dalen. Maar Patrick Janssens is tevreden.

Van het 3-D stuntje van deze week, waarmee je een brilletje moet opzetten om de afbeeldingen te bekijken in 3 dimensies, krijg je vooral hoofdpijn.  En uiteindelijk lees ik hetzelfde schrale nieuws van altijd in  één smalle dimensie  met mijn 3-D brilletje: de visie van de bekakte politiek correcte moraalridders. Het mensensoort dat aanverwant is aan Bettina Geysen : arrogant, onverdraagzaam, verheven boven het plebs en met in het voorhoofd gekrast : "Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden".

Wij wensen Roger van Houtte, slachtoffer van politieke broodroof, en zijn gezin veel moed en sterkte toe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck zoekt succes bij de vrouwen : AAaRGH ...

 

littekens-2.jpg

En lukt het een beetje, Mijnheer Mario ?

@ www.geenstijl.nl


20-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ondraaglijke zwaarte van het Verraad in eigen Partij

 

We wensen Nelly Maes, met wie we steeds persoonlijk een goed contact hebben gehad, veel moed en sterkte toe bij het rechthouden van haar partijtje.

Hierna een fragment uit een verslag in Het Nieuwsblad over het verloop van de bestuursvergadering na het ontslag van Bettina Geysen.  Wij waren klaarblijkelijk niet de enigen die dat mens een aanstellerige parvenu vonden.  Leest u even genietend mee ? U ook, Mijnheer Aimé Van Hecke ? Leuk, hé, zo'n populair graai-trientje als partner. Een fraai stel. Of is het een graai stel ?

 

Nelly Maes omringd door haar ondervoorzitters

Bettina Geysen gaf vanmorgen vlak voor de start van het partijbureau bij Vl.Pro kort commentaar op de gebeurtenissen van gisteren. 'De politieke beschadiging is door externen ingezet, maar dit komt sommigen in de partij goed uit', aldus een bitter klinkende Geysen. Dat net T'Sijen het over een 'opportuniteit voor de partij' had, vond ze tekenend: 'Het is belangrijk om te kijken wie de boodschapper is in dit geval', zei ze.

Over het profiel van de nieuwe voorzitter kon Geysen weinig kwijt. Hij of zij 'moet het linkse gedachtengoed vorm kunnen geven', benadrukte ze. 'We hebben nu geen nood aan een heksenjacht maar aan een goed verhaal.'

Ook de voorlopige voorzitster van VlaamsProgressieven Nelly Maes sluit niet uit dat de aanval op gewezen voorzitster Bettina Geysen vanuit de partij zelf komt.

'Ik ben ervan overtuigd dat er nu sprake is van een beschadigingsoperatie. Zulke dingen kunnen ook van binnenuit komen, vanuit het politieke milieu, VlaamsProgressieven niet uitgezonderd.'

Koen T'Sijen - burgemeester van Boechout - was vanmorgen niet mals voor Geysen. 'De kwestie van de onkostennota's is een zoveelse blunder', zegt hij. 'Maar vooral de naamsverandering was een desastreuze beslissing voor de partij.'

Onder meer Vlaams parlementslid Jan Rogiers pleit voor een terugkeer naar de naam Spirit. Maar voormalig Spirit-voorzitter Geert Lambert lacht dat weg. 'Die vraag is nu niet aan de orde', klinkt het. Over een eventuele comeback blijft hij op de vlakte. 'Het zijn de partijleden die daarover beslissen', zegt Lambert.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graai, graaier, graaister

 

De moraalpreekster


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consumentenvertrouwen op laagste peil in 15 jaar

 

Consumentenvertrouwen op laagste peil in 15 jaar

Aangeboden : 

5 aandelen Dexia te ruilen tegen 1 volle ton wasmiddel Dixan 5 Kg

10 aandelen Fortis (zeer stevig papier) tegen 1 vol boekje Fort zegeltjes

Schrijven naar redactie onder code :

MS echtgenote KdG - Huize de Loge - Fortislaan - Berlare

Alleen serieuze reacties aub, geen oneerbare voorstellen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een hectische dag en een korte panne , nu een mooi melig liedje ?

 

Voor u uitgezocht door Juffrouw Ellen.Katie Melua zeurt dat er 9 miljoen fietsen zijn in Peking.  So what ? Binnenkort zijn er 9 miljoen Mercedes en Lexus in Peking.  En wie weet :enkele Saab,  want verschil moet er zijn. Het is een beetje flutliedje,  maar toch mooi.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afsplitsing bij VLD Ieper ?

 


Emmily talpe overweegt op te stappen na voorzittersverkiezing of de brokken nu gelijmd zijn? dat moet je mij niet vragen, Ik heb met niemand ooit een probleem gehad Fabienne Dumortier Mijn verhouding met Fabienne is al jaren verstoord, en nu lijkt een samenwerking helemaal niet meer mogelijk Emmily Talpe
 
Emmily Talpe is zo ontgoocheld in de Open Vld dat ze overweegt eruit te stappen. De partij besliste gisteren dat de uitslag van de voorzittersverkiezing geldig is. Wordt ze gevolgd door haar aanhang, dan houdt Open Vld in Ieper nog één actief mandataris over.

Ieper

De statutaire commissie van Open Vld heeft gisteren Fabienne Dumortier bevestigd als voorzitter van de Ieperse afdeling, exact een maand na de bestuursverkiezingen. De commissie moest optreden omdat tegenkandidate Emmily Talpe een klacht had ingediend wegens onregelmatigheden bij de stemming. Daarin wordt ze dus niet gevolgd.

Probleem

Fabienne Dumortier reageerde gisteren met een verzoenend bericht. «Nu de kogel door de kerk is, wil ik nu in een constructieve sfeer werk maken van een nieuwe bestuursploeg, want dat kon nog niet gebeuren. Samen met alle andere gemeenteraadsleden van de oppositie willen we er opnieuw volop op toezien of de meerderheid de juiste keuzes maakt voor de Ieperlingen.» Zijn daarmee de brokken gelijmd? Dumortier: «Dat moet je niet aan mij vragen, ik heb met niemand ooit een probleem gehad.»

Aanfluiting

Emmily Talpe kan zich minder vinden in de uitspraak van de statutaire commissie.

«Ze oordeelt dat er wel degelijk inbreuken zijn gepleegd, maar dat die niet zwaarwichtig genoeg zijn om tot de nietigheid van de verkiezing te besluiten. Ik sta versteld van zo'n uitspraak, wetende dat het stem- en telbureau eenzijdig aangeduid werden door de voorzitter en dat alle getuigen lange tijd uit het stemlokaal werden geweerd. Dat dit door de beugel kan, vinden mijn medestanders en ik dan ook een aanfluiting van de democratische waarden», aldus Talpe.

Publiciteit

De mogelijkheid bestaat nu om beroep aan te tekenen, maar het OCMW-raadslid acht die kans klein. «Ik vraag me af of het veel zin heeft om hier nog mee door te gaan. Er is al genoeg negatieve publiciteit geweest. De kans is groter dat ik uit de partij stap, samen met mijn medestanders. Mijn verhouding met Fabienne Dumortier is al jaren verstoord, en nu lijkt een samenwerking me helemaal niet meer mogelijk.»

Lijst Dedecker?

Lonkt Talpe al naar Lijst Dedecker? «Het is nog te vroeg om daarop in te gaan. In eerste instantie zouden we onafhankelijk kunnen zetelen, ik in de OCMW-raad en mogelijk ook Ann Bonte in de gemeenteraad.»

Discussie

Over de uitspraken van Talpe zal de komende weken vermoedelijk nog een hartig woordje gediscussieerd worden en niet alleen in Ieper. Als Talpe en Bonte effectief de partij verlaten, houdt Open Vld in de kattenstad nog één actief mandataris over, namelijk Fabienne Dumortier. Haar collega Serge Messine is immers langdurig afwezig wegens ziekte.
© 2008 De Persgroep Publishing

Publicatie: Het Laatste Nieuws / Westhoek
Publicatiedatum: 20 november 2008
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!