Angeltjes
26-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somalische praten : de nieuwe helden van links

 

 

Ach, het is allemaal niet zo erg, die kapitalistische rederijen hebben centen zat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en terreurdreiging

 

c_722%2C_terreurdreiging.jpg

@ www.geenstijl.nl

Normaliter komt Heer Mario, alias AAaRGH ons om middernacht verblijden met zijn visionaire tekeningen. Gezien de terreurdreiging komt hij nu even overdag een waarheid poneren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse begrotingsperikelen

 

De stad van Allah duikt in het rood

Dezer dagen wordt de begroting voor 2009 besproken in het Antwerpse stadhuis.De uitgaven van de gewone begroting worden geraamd op 1 miljard 357 miljoen euri en de inkomsten op 1 miljard 345 miljoen euri, zijnde een tekort van 11 miljoen.  De buitengewone begroting (investeringen) beloopt 180 miljoen.

Na jaren is er opnieuw een tekort op het gewone werkingsbudget, weliswaar slechts 11 miljoen, mààr de inkomsten vermelden een raming van 8.5 miljoen dividend van Dexia.  Schepen Bungeneers (de enige man in het college in wie de kritische Antwerpenaar enige fiducie mag hebben) is voldoende expert om te beseffen dat een dergelijk bedrag nooit zal ontvangen worden na de tribulaties die er nog steeds aan de gang zijn met het vroeger Gemeentekrediet, nu Dexia. In dat geval stevent Antwerpen af op een tekort van 20 miljoen euri. De stad kan dit tekort aanvaarden door de reserves aan te spreken.

Maar er is meer aan de hand.  Voor de socialisten, die meesters zijn in het uitgeven van andermans centen en zich nauwelijks bekommeren om de putten die zij graven, is dit tekort onvermijdelijk en kan er natuurlijk nergens bespaard worden. De financiële crisis wordt bijna dankbaar aangegrepen om te pleiten voor meer uitgaven, want het openbaar bestuur moet opdrachten verlenen, klinkt het op de rode banken en burgemeester Slaapmans knikt. 

 

Dezeke aan de Bloedberg, kom ons helpen.

Een openbaar bestuur met een gezonde financiële basis moet zich inderdaad inspannen om door het plaatsen van bestellingen en het uitvoeren van grote werken, de economie mee vooruit te duwen in tijden van nood. De Vlaamse Gemeenschap die een goede financiële basis bezit, kan en moet dergelijke politiek nu aanwenden.  De arrmlastige en onder schulden gebukte Stad Antwerpen, moet in eerste instantie zijn financiële putten uit het verleden dempen : daar ligt de eerste verantwoordelijkheid. Zeker nu de reserves moeten aangesproken worden.

De liberalen weren zich als wijwaterduivels dat in geen enkel geval de stedelijke belastingen en taksen nog verder de hoogte zouden ingaan : zij zijn naar de buitenwereld verantwoordelijk, gezien de penningmeester uit hun rangen komt.

De tjeven monden uit in groot stilzwijgen en proberen met gevouwen handen en lichtjes scheve stand van het hoofd en een  profijtig pruimenmondje te doen alsof alle hulp uit de hemel zal dalen.

Filip Dewinter wees er gisteravond op tijdens het openingsdebat dat de socialisten opnieuw deze stad naar de financiële afgrond leiden en dat de coalitiepartners (inclusief de NVA, laten we dat niet vergeten) die er het zwijgen aan toedoen zich weer eens in de luren laten leggen door de onverantworde Duce Janssens.

Het zal beteren van zodra we een Marokkaanse burgemeester hebben in de stad van Allah.

Ray

PST : Een ideetje over de uitgaven ? Personeel 571 miljoen, politie 150 miljoen, afbetaling schuld 140 miljoen, OCMW 103 miljoen, enz. Op heel wat uitgaven is er nog nauwelijks democratische controle gezien deze uitbesteed zijn aan stedelijke VZW's, of dacht u dat onder rode dictaturen de democratie volop zou functioneren ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleutels kwijt ?

 

 Een kort tussendoortje

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep van Hugo Coveliers (VLOTT)

De zoveelste dictatoriale daad van burgemeester Slaapmans, of zoals Hugo Coverliers hem noemt de Antwerpse President, brengen wij graag onder uw aandacht, evenals de oproep van onze goede vriend Hugo Coveliers.  Gewapend met camera en arendsoog trekken wij de stad van Allah in ; alleen vergat Hugo te vermelden waar we terecht kunnen met onze klachten.  Voorlopig bij Angeltjes dus. Wij sturen door. "Voor 't belgikske nikske, voor 't stad àlles."


 De Antwerpse president, Patrick Janssens, maakt een bijzonder merkwaardig gebruik van de zogenaamde overlastsancties. Dankzij deze Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) kan een stad of gemeente boetes opleggen voor overtredingen die door de procureur niet worden vervolgd maar toch erg “maatschappijaantastend” zijn. Janssens is nu blijkbaar begonnen aan een heksenjacht tegen alles wat maar enigszins een band zou kunnen hebben met de gemeentelijke oppositie!
 
Zo wordt de verantwoordelijke voor een studentenorganisatie, Tom Van Grieken, vervolgd voor iedere sticker van het NSV die ergens in Antwerpen gekleefd wordt. Het politiereglement voorziet immers dat “de organisator van de activiteit” verantwoordelijk is voor de reclame wanneer geen verantwoordelijke uitgever is vermeld. Op 28 oktober 2008 verzond de “sanctionerende ambtenaar” Oliver Ibrahim niet minder dan 27 PV’s aan Tom Van Grieken. In sommige PV’s wordt een boete van 150 Euro vooropgesteld in anderen één van 250 Euro. Blijkbaar mogen alle andere verenigingen vrijuit stickers, affiches en dergelijke plakken, alleen het NSV wordt vervolgd. In het kader van de verdediging van Tom Van Grieken, die op een manifest ondemocratische en onrechtvaardige manier wordt vervolgd door het “apparaat” van de president van Antwerpen, doen wij een beroep op alle inwoners en bezoekers van Antwerpen om alle aanplakkingen die niet op een daarvoor voorziene plaats zijn aangebracht te fotograferen en dit te melden. Ook degene die geen enkele uitgever vermelden moeten gesignaleerd worden, immers volgens de Antwerpse president is immers een verantwoordelijke van een vereniging aansprakelijk voor iedere affiche.
 
Misschien vindt iemand nog wel een affiche van de SPA in Antwerpen of van de Stad Antwerpen die niet correct is aangeplakt, Janssens zal dan aan zichzelf een boete moeten opleggen.
  
Hugo Coveliers,
Senator-voorzitter VLOTT

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse PvdA strompelt PVV achterna

 

Nu de Nederlandse socialisten na het optreden van financieminister Wouter Bos, spectaculeir in de wekelijkse peilingen stijgen, na ongekende dieptepunten, proberen zij zich  te profileren in het integratiedebat, hun Achilleshiel.

Na het onelegant (maar terecht) verwijderen van de communiste Vogelaar, wordt plots uit een ander vaatje getapt.  Let wel, dit is de toepassing van de beproefde methode van losers die door een gelukkig toeval terug enige publieke bijval genieten, halsoverkop de vroegere mislukkingen verloochenen en de hemel op aarde aankondigen.  In het nuchtere Nederland is er meer nodig dan woorden, maar de PvdA- ommekeer blijft merkwaardig.

In de PvdA-notitie over de aanpak van de Marokkaanse reljeugd komt de term vernederen niet meer voor, maar de partij pleit nu voor statusverlagende straffen: de scooters en dure auto’s afpakken als straf. Ook moeten ze kunnen worden verbannen uit de wijk.

Dat zegt PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem in een interview met weekblad Vrij Nederland, bijna twee weken nadat Ella Vogelaar het veld moest ruimen als Integratieminister.

Wouter Bos bezoekt een wijk in Arnhem

De PvdA wil, zo staat in een notitie te lezen, de ‘gettocultuur’ onder deze jongeren terugdringen, door onder meer vaker gebiedsverboden op te leggen.

In de notitie heeft de term vernederen, geïntroduceerd door Kamerlid Hans Spekman die Marokkaanse straatjochies wil vernederen, plaatsgemaakt voor straffen met ‘statusverlaging’.

De partij doelt hiermee op het afpakken van dure scooters en auto’s die met crimineel geld zijn betaald.

Opvallend in de notitie is ook het pleidooi voor de mogelijkheid probleemjongeren te ‘verbannen’ uit hun wijk. ‘De rechter moet ex-delinquenten kunnen verbieden terug te keren in de buurt waar ze vandaan kwamen,’ aldus de PvdA-notitie.

Tot nu toe wordt dat verbod alleen opgelegd bij extreme zedendelicten.

‘De rechter zou vaker bijzondere maatregelen moeten opleggen, zoals wijkverboden,’ zegt Dijsselbloem.

Hij denkt niet dat de gerichte aanpak leidt tot klassenjustitie. ‘De rechter moet niet zeggen: dit is een Marokkaan, dus ik straf hem harder. Hij moet kijken naar het individuele geval, en bij het vaststellen van de meest effectieve straf rekening houden met de straatcultuur van die jongens.’

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sporen van de Volksunie zijn weer zichtbaar

 

Bert Anciaux heeft in zijn eigen kleine Vlapro-partij een merkwaardige nederlaag geleden. Met zijn halsstarrige aankleven bij de socialisten, werd hij slechts gevolgd door 32% van de partijraad.  De andere 68% koos resoluut voor de eigen koers, het links liberalisme waar Geert Lambert voor staat.

Anciaux naar de socialisten ?

Voor Anciaux, eens een boegbeeld binnen de Volksunie, die beloofde de Vlaams-nationale politieke beweging een nieuw élan te bezorgen, betekent de afwijzing van gisteravond binnen zijn eigen clubje een zware verloochening.  Er blijft Anciaux, die voor alles een carrièreman is, enkel nog de knieval bij Caroline Gennez, om hem en zijn klein troepje getrouwen op te nemen in de socialistische gelederen.  Hem een beetje kennende, zou hij nog best een apart statuut durven bedingen, een Anciaux-statuut dat hem een ministerschap garandeert, evenals een handvol mandaten voor leden van de familiestam. Het zal verder nog moeten blijken hoe in diverse afdelingen waar lokale mandatarissen zetelen, dezen hun kansen zullen afwegen.

Geert Lambert is geen Hans van Mierlo

Gennez heeft onmiddellijk en duidelijk na de stemming bij de Vlapro's laten weten, niet langer uit te zijn op samenwerking met het project van de links-liberalen.  Deze laatsten houden mordicus vol dat de burgers nood hebben aan hun visie die rechtse socialisten en linkse liberalen verenigt. Wat in 1966 (42 jaar geleden) opgang maakte in Nederland met de (toen) charismatische journalist van de NRC, Hans van Mierlo en D' 66, wordt nu dunnetjes overgedaan door Geert Lambert.

Spartelpolitiek van VU-erfgenamen

De erfgenamen van de Volksunie, die op eigen benen een vaag politiek model nastreven, zijn nauwelijks origineel te noemen. Het Vlaams-nationalisme hebben zij vaarwel gezegd en vervangen door zelfbedachte mixings van oude politieke theorieën. Een beetje links, een heel klein beetje rechts, zeker niet te veel, want dat is verdacht. Enkele exotische ingrediënten, wat multiculturele sausjes, een dikke vis en een lepel suiker, een hoofddoek voor een liegende VRT-snob die met een luxe-auto campagne voert voor meer schaarste en het publiek keert zich geschokt of onverschillig af van deze Jan-mijn-voetens.

De onwaarachtige verdampingstheorie van de NV-A

De NV-A beweert dat belgië zal "verdampen" omdat de EU in de plaats treedt.  De partijleiding blijft geloven in een confederaal model, niettegenstaande de vernederende knechtenrol die het kartelbestaan met de CD&V heeft opgeleverd.  In de oppositie, zowel in het Vlaams als federaal parlement, doet de NV-A verwoede pogingen om haar onwaarachtigheid af te schudden en te veinzen dat er voor het einde van het kartel géén politieke verantwoordelijkheid bestond.  Een prostituee die beweert maagd te zijn.

De fameuze redenering over  "verdamping en de houding tot de EU" moet toch eens duidelijk ontmaskerd worden :

- als belgië door het overdragen van bevoegdheden naar de EU verdampt, zal dit verschijnsel zich ook voordoen met de andere lidstaten. Is iemand simpel genoeg om te geloven dat chauvinistische landen als Frankrijk, Duitsland, Polen, enz. hun identiteit zullen laten opgaan in een vage EU ?  Waarom uitgerekend belgie dan wel ?  Wie geloofde dat de CD&V de Franstaligen zonder adem zou zetten en voor één keer het ideaal boven de macht zou verkiezen, is braaf genoeg om ook de verdampingslegende te slikken. 

- verontrustend is het dat bij de overdracht van bevoegdheden naar de EU, er geen kritisch geluid opklinkt over de ondemocratische structuur van dit machtsbastion. De NV-A wil vooral geaccepteerd worden in de hoop mee te mogen spelen met de groten. Daarom wordt kritiek op de instellingen,de maatschappelijke teloorgang, de beschavingscrisis angstvallig vermeden. Over de migratie spreken is lopen op eieren en daar is de leiding niet zo best in. De NV-A is een parmantige kleuter die per se wil optrekken met de grote jongens. 

Het rebelse élan is weg

De Vlaamsgezinden van de NV-A en wat er  nog van  resteert binnen de Vlapro,  hebben al lang het rebelse élan verloren en ze staan te drentelen voor de inkomdeur van de trendy disco  in de hoop dat de portier hen toelaat tot de dansvloer, waar op de schrille tonen van de popsong "Change" de grote politici staan te heupwiegen en kontdraaien.  De kans dat een van hen de ex- Vlaams-nationalisten zal uinodigen is gering, zoniet onbestaand. De ex-Vlaams-nationalisten hebben zich geleend tot experimenten, waar ze uit zijn gekomen als mislukte gemuteerden. Mooi is het niet.

De Volksunie laat vermoedelijk voor een van de laatste keren, nog sporen na.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lizin : tamelijk geflipt, erg corrupt.

 

25.11.2008 16.07u - Corruptie en de Parti Socialiste: beide begrippen gaan hand in hand. De Agusta-affaire, de frauduleuze praktijken in het socialistische bastion Charleroi en het machtsmisbruik van Michel Daerden et fils zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Nu is ook Anne-Marie Lizin (opnieuw) in opspraak gekomen.

Lizin is al sinds 1983 burgemeester van Hoei, een stad gelegen in de provincie Luik. In 1999 schopte ze het tot senatrice, en van 2004 tot 2007 was ze zelfs voorzitter van de Senaat. Haar lange politieke carrière is echter gekenmerkt door een hele reeks schandalen.

Zo raakte bekend dat ze als Senaatsvoorzitter was tussengekomen in een echtscheidingszaak. Ze had eigenhandig een brief geschreven naar de voorzitter van het Luikse hof van beroep waarin ze vriendelijk vroeg een juridische beslissing “opnieuw te bekijken.” Even later was het weer van dat. De PS had in Hoei een volksraadpleging georganiseerd over de vraag of een parking plaats moest maken voor de bouw van een appartementsblok. Eén derde van de bewoners bracht hun stem uit, en de bouwplannen van de PS werden met een overweldigende meerderheid (95%) weggestemd. Lizin zette echter gewoon het licht op groen voor het bouwproject. Zij was van mening dat de inwoners die niet kwamen stemmen, impliciet hun steun hadden betuigd aan de plannen. Zelfs voor de Franstalige pers ging dit te ver. Le Soir sprak van een “bolsjewistische dictatuur.”

Haar dictatoriale neigingen uitten zich ook in het algemene bestuur van ‘haar’ stad. Tussen juni en december 2006 riep ze geen enkele keer haar gemeenteraad bijeen. Na de verkiezingen van dat jaar had de PS geen absolute meerderheid meer en ging ze een coalitie aan met de MR. Toen kreeg de oppositie, na ettelijke pogingen, het toch voor mekaar een gemeenteraad te laten plaatsvinden. Op die gemeenteraad ging Lizin echter volledig door het lint, omdat de oppositie doorvergaderde en een aantal beslissingen had genomen. Enkele dagen later kreeg elk oppositielid een dagvaarding in de bus waarin – in naam van het gemeentebestuur – van elkeen 1.500 euro morele (!) schadevergoeding werd geëist…

Nu is er dus opnieuw een schandaal uitgelekt, andermaal met Anne-Marie Lizin in de hoofdrol. Het botert in Hoei al lang niet meer tussen de PS en haar coalitiepartner, de MR. Die laatste partij heeft nu besloten de vuile was buiten te hangen. De liberale schepen Hervé Jamar heeft een dossier overhandigd aan de procureur des Konings van Hoei, waaruit zou blijken dat Lizin misbruik heeft gemaakt van Visa-kaarten die op naam staan van een plaatselijk ziekenhuis. De MR wil het ontslag van Lizin, en heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de burgemeester. Die heeft ondertussen al zonder schroom verklaard dat ze vervroegde verkiezingen wil, om opnieuw een absolute meerderheid te veroveren…

Benieuwd of aan dit zoveelste geval van PS-gesjoemel daadwerkelijk gevolg zal worden gegeven. Of zal ook dit dossier stilletjes uitdoven?

@ Vlaams Belang

Zij : (Amai, wat ne knappe rimpelman)

Hij : (In mijn harem heb ik wel beters zitten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter, een politicus die doet wat hij moet : gefeliciteerd

 

25/11 Afrikaanse partner VB bezoekt Belgische migrantenwijken

Emile Bomba, de voorzitter van de Association de Lutte contre l'Emigration Clandestine (ALCEC) uit Kameroen, is vanaf dinsdag op bezoek in België. Hij werd uitgenodigd door het Vlaams Belang.

Samen met Filip Dewinter bezocht hij dinsdag de wijken Antwerpen-Noord en de Brusselse Matongéwijk. Vlaams Belang wil illegalen aansporen om vrijwillig terug naar hun land van herkomst te gaan. Emile Bomba steunt de nieuwe campagne.

Visumproblemen

De Kameroener hoopte een beter beeld te krijgen van de problematiek die hij aanklaagt, door wijken te bezoeken waar veel illegalen wonen. Hij wilde de Afrikanen ook waarschuwen voor de risico's van illegale emigratie.

Het bezoek van Bomba zou normaal gezien vorige week al doorgegaan zijn, bij de lancering van de nieuwe campagne van het Vlaams Belang. Visumproblemen verhinderden dat evenwel.

@ Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis : AAaRGH maar triestig

 

crisis.jpg

@ www.geenstijl.nl

En, Mijnheer Mario, gaat het al wat beter ?


25-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De commissie van Oorlog had geen zin vandaag

 

Zatte Korporaal De Crem had vanmiddag een drink georganiseerd in de Kamercommissie van Oorlog en Defensie.  Na zijn tournee générale in New York wilde hij ook de belgische parlementairen trakteren op een hap, een borrel en een snap.

Beetje toelichting over de begroting (pffftt ...) en dan nog wat algemene klap over het leger en zo, de kantines, het aangename samenleven tussen de meisjes en de jongens, het zand in Afghanistan dat het oorlogsmaterieel en de moraal aantast.  Dat was het programma dat moest beginnen om 16 uur, vandaag dinsdag.

Maar het is niet doorgegaan.  De meerderheidsruziemakers waren niet in aantal.  En de oppositie had er weinig zin in, om als klankbord te fungeren voor de zatte korporaal.

Volgende keer niet meer in het parlement, maar in de Comme chez Soi : ze zullen wel komen dan.

Voor de rest zijn wij van oordeel, dat dit een van de meest acieve en geloofwaardige regeringen aller tijden is. Leve Nonkel Kruk en de Zatte Korporaal ! Om niets te zeggen over de Kleine Poenpakker uit Berlare, de Zetelvastklamper uit Limburg, de catchvrouwen uit Bornem en Brussel en de Slappe lavabo uit Genk. En diegenen die hier niet bijstaan, moeten zich beter profileren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links in VS ontgoocheld ove Obama

 

Change zit in your Kop

 

De contouren van het kabinet van Barack Hoessein Obama worden zichtbaar en in progressieve kringen in de VS klinkt een vraag: "Is dit de beloofde verandering ?"

De toekomstige Nationale Veiligheidsadviseur heeft nauwe banden met de Republikein John McCain. De minister van Defensie die vermoedelijk zal aanblijven, ís een Republikein. Dat zit dus snor voor de continuïteit.

De economische adviseurs die Obama maandag introduceerde, zijn bekende namen uit het Clintontijdperk. Obama’s chefstaf en de nieuwe minister van Justitie dienden Bill Clinton, en de waarschijnlijke minister van Buitenlandse Zaken héét Clinton. Goed voor Bill, die kan alleen naar de sigarenwinkel om zijn voorraadje aan te vullen, terwijl mevrouw de wereld afreist.

‘Niet één werkelijk progressieve terrorist of zo,  is zelfs maar genoemd voor een plek in de nieuwe regering’, klaagde Christopher Hayes van het linkse weekblad The Nation. ‘Waarom is er niet één kabinetslid dat Hoessein zal adviseren van links ?’, vroeg Chris Bowers van de website OpenLeft.com. Hij omschreef zichzelf als ‘ongelooflijk gefrustreerd’, een gemoedstoestand die ook elders in de progressieve media heerst.

Change is een gemoedtoestand die zich vooral afspeelt in je hoofd.  Vraagt u het aan onze halve lichtgewichten ter linkerzijde onder het genot van een verfijnd diner bij Comme chez Soi, op kosten van de gemeenschap uiteraard. En neem Peter Vandermeersch mee, anders voelt die zich uitgesloten en dat willen wij niet.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer blauw ?

 

 

Dewael wil meer blauw op openbaar vervoer.

Dat is het begin van de grote fusie VLD-LDD.  Ward Beysen voerde jaren geleden campagne met de populistische slogan "Meer blauw op straat"" en hij werd uit de partij gebonjourd. Nu grijpt zetelklamper Dewael zich vast aan Jan-Maria De Dubbeldekker door stukjes van diens programma te copiëren. De cirkel is rond. De bedoeling is enkel : meer blauw in de regering.

Betaalde Pub, buiten verantwoordelijkheid van de redactie : publiciteit is goed voor onze portemonnee, minder voor uw beoordelingsvermogen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het gedaan. Tenzij ...

Prominenten lanceren petitie tegen Knack

http://www.gva.be/nieuws/politiek/default.asp?art={7AA070AC-F627-4F16-8A4B-7FE002A859E2}

Een tiental vooraanstaande Vlamingen is verbolgen over het artikel in het weekblad Knack waarin mailverkeer tussen Vlaams Belang-politici Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel werd gepubliceerd. Zij starten een petitie.

De petitie wordt onder meer gesteund door Boudewijn Bouckaert (LDD), Open Vld-fractieleider in het Vlaams parlement Sven Gatz, Vlaams Belangsenator en Vlott-voorzitter Hugo Coveliers, filosoof Ludo Abicht en wetenschapper Gerard Bodifee.

Al de ondertekenaars vinden het "het absoluut ongeoorloofd dat privé-correspondentie, waaraan geen enkele maatschappelijke relevantie kan worden toegedicht, zomaar in de media te grabbel wordt gegooid".

Het artikel draait rond e-mails tussen Vanhecke en Morel waarin beide partijkopstukken elkaar de liefde verklaren, maar de ondertekenaars hebben grote vraagtekens bij de echtheid van de mails.

Maatschappelijke relevantie

Bovendien menen zij dat het verhaal totaal geen maatschappelijke relevantie bezit en bijgevolg tot de persoonlijke leefwereld van de betrokkenen behoort.

De ondertekenaars veroordelen dit soort "sensatiejournalistiek" en zeker als het door een zogenaamd "kwaliteitsblad" wordt gebezigd. Zij doen een oproep voor "een sterke, onafhankelijke media, die hun rol spelen van kritisch waarnemer in het politiek, socio-cultureel en economisch universum".

De petitie is te raadplegen op www.visionair-belgie.be/Artikels/Knack_mails.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaar 2300 euri dankzij de marktkramers van Test-Aankoop

 

Op de webstek van Test-Aankoop  krijg je geen toegang tot bepaalde artikels, waar het marktkramersfirmaatje mee lonkt en pronkt, zonder af te dokken. Als je nu lid wordt, krijg je twee handen vol Viagrapilletjes en gekleurde rotsen, zo lijkt het wel. Wij hebben geen van beide aantrekkelijke voordelen nodig, althans vanmorgen niet.

Onze goede vrienden van de Morgen lichten voor ons echter een tipje van de sluier op, hoe ook wij 2300 euri kunnen besparen want zij mochten wel komen piepen bij de Testers.  U wil toch ook wat centjes apart houden, een pakje onder de Kerstboom voor uw geliefden en niet te vergeten VOOR UZELF een groot pak, of een kleine bijdrage leveren  voor de opsporingsactie naar Graaf Lipmans van het Vernietigingsbedrijf Fortis ? 

Wij copiëren, helaas zonder toestemming maar met compenserende gretigheid, als blijk van échte Solidartiteit, de besparingen die Test-Aankoop tegen betaling aanbiedt : winkelen bij Colruyt, kiezen voor groene stroom en bellen met een Aldi-gsmkaart. Test-Aankoop vergat het eigen vorige advies : sparen bij Kaupthing ! 

Tot bij de kerstboom.  Bij ons dit jaar geen kalkoen maar wel veel gekakel.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : bondig.

  

 

Vlaams Belang op de boerenbetoging

"Ik houd mij slechts met één scheiding bezig : die van de belgische staat"  (Op radio één)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem in New-York : op stap met de dronkenlap

 

We hebben het al gehad over de esbattementen van Pieter de Crem, de belgische minister van oorlog, in New-York.

Volgens een belgische vrouw die dienster is in een bar aldaar, zou tot haar grote verbazing op een avond De Crem in haar kroeg zijn beland, zwaar in de olie en in gezelschap van enkele van zijn medewerkers en een sliertje Amerikanen.  Het verhaal staat ergens tussen onze artikels van de voorbije dagen en is inmiddels genoegzaam belicht door zowat alle media.

De feiten zullen zich beslist hebben afgespeeld zoals de vrouw ze op haar blog vertelt, want achteraf heeft de kabinetschef ze enigszins gemilderd. Dan weten we genoeg.

Vandaag lezen we dat de dame in kwestie op staande voet ontslagen is zonder opgave van reden. Ook dan weten we genoeg.

Wij hebben, zolang De Crem optrad als fractiewoordvoerder van de CD&V oppositie in de Kamer voor die man steeds enige achting gekoesterd : een combattieve tjeef met geheven hoofd en een vranke bek, geef toe, het is ongebruikelijk.  Sedert hij gepromoveerd is tot minister van defensie, hebben we meermaals moeten slikken. De Crem gedraagt zich als een sabelsleper in burger, treedt nog autoritairder op dan zijn ridicule voorganger, Flahaut en houdt totaal geen rekening met de inspraak en controlerechten op het beleid door de Kamerleden. Hij heeft ons respect verloren, door zijn eigen balorig optreden. Het zal hem worst wezen dat wij dit schrijven en het is wederkerig.

Wij hebben de houding van de belgische defensie inzake Afghanistan, kunnen billijken.  Niet omdat wij vechtjassen zijn, maar omdat er valabele argumenten zijn om in een internationale samenhang het fundamentalistisch extremisme te bestrijden bij de wortels.  

Dat wil echter niet zeggen, dat wij voor de rest onvoorwaardelijk steunpilaren zijn van De Crem. Absoluut niet.  Een man in zijn positie kan zich gewoonweg niet veroorloven tijdens een officiële reis stiepeldronken rond te lopen.  Dat hij dat op zijn hotelkamer doet, moet hij weten.

Het positieve van dit domme verhaal is dat het land B zich weer eens in het internationale nieuws heeft gewurmd als een bananenstaat. 

Het negatieve is, dat weer eens de kleine werkende vrouw de peer is van het wangedrag van een autoritaire zuipschuit met macht.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van het Front van multicriminele Verrijking

 

Aanklager acht zes Irakezen schuldig aan foltering

ANTWERPEN - Openbaar aanklager Filip Claes vroeg gisteren aan de Antwerpse assisenjury om elk van de zes Irakezen schuldig te verklaren aan de gijzeling en de foltering van twee Indiërs. De beschuldigden schuiven de schuld naar elkaar door, maar volgens het Openbaar Ministerie zijn ze allemaal betrokken bij de gruwelijke feiten.

Rachhpal Rachhpal (31) en Baljit Singh (30) wilden naar Groot-Brittannië, maar vielen in de handen van een groep gewetenloze mensensmokkelaars. Ze werden tussen 24 en 28 juli 2006 vastgehouden op een appartement aan de Graaf van Hoornestraat. Hun familie en vrienden moesten 50.000euro 'losgeld' inzamelen voor hun vrijlating. Toen dat geld uitbleef, werden de twee Indiërs gemarteld door de zes beschuldigden.

'Het zijn alle zes beulen. Deze Saddam-cipiers hebben de slachtoffers gegeseld voor geld. Zij zijn voor de rest van hun leven getekend. De twee slachtoffers hebben het alleen overleefd door het tijdige ingrijpen van de politie', aldus aanklager Claes.

@ Het Nieuwsblad

Wij hebben Saddam-cipiers in de stad van Allah.  Goed hé ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT moet 71,5 miljoen euri besparen op 3 jaar tijd

 

 De VRT heeft drastische besparingsplannen. Gespreid over drie jaar moet de openbare omroep het met 71,5 miljoen euro minder rooien. "Als er niets gebeurde, ging de VRT failliet", waarschuwt een hooggeplaatste bron aan de Reyerslaan.

De raad van bestuur keurde het ingrijpende besparingsplan gisteren goed. Doordat de verschillende indexeringen van de lonen voor de 2.600 werknemers van de VRT elkaar in snel tempo hebben opgevolgd, oogt het financiële plaatje niet rooskleurig. Er wordt eerst bespaard op de productiekosten en sportrechten. "Op alle begrotingsposten zal bespaard worden. We verwachten dus ook maatregelen op het vlak van personeel, maar concrete zaken hebben we nog niet gehoord", zegt Ivo Hendrix van het ACV.

De woordvoerster van de VRT, Diane Waumans, weigerde de besparingsplannen te ontkennen of te bevestigen. Ook onder de vorige gedelegeerd bestuurder, Piet Van Roe, vonden al besparingen plaats. (belga)

***

1°/ Volgens het jaarverslag van 2007 (pagina 75) bedroeg het aantal personeelsleden ingeschreven in het personeelsregister op 31.12.2007 : 2974 eenheden tegenover 3017 het jaar voordien.  Nu is er sprake van 2600. Zijn er 374 personen verdwenen of 12% op 11 maand ?  Ga eens precies met cijfers om en niet zoals op de Nieuwsdienst.

2°/ Dat zich besparingen opdringen, wordt om de zoveel maand met de nodige tremolo's en tam-tams aangekondigd.  De huidige algemene directie wekt alleszins de indruk op een correctere manier te willen omspringen met de openbare gelden dan de zwaar gestoorde snijboon Marie Thumas. Piet van Roe heeft alleen voor de continuïteit gezorgd en voor zijn firmaatje, want hij droeg géén enkele juridische verantwoordelijkheid tijdens zijn interimaat. Wat eigenlijk weinigen beseft hebben. Goed gedaan, Piet !

3°/ Zolang er in de Vlaamse Gemeenschap geen bereidheid bestaat om een diepgaand debat te voeren over het wezen en de opdrachten van een openbare omroep, gekoppeld aan een grondige, onafhankelijke analyse van de huidige megalomane 0000, maakt al het gejank aan de Reyerslaan geen indruuk. De partijpolitiek en de machtswellustelingen van de vakbonden zijn de hoofdschuldigen voor de wanstoestanden bij de VRT en de gigantische verkwistingen van openbare fondsen.  Shame on you en dat zullen wij blijven verkondigen till the end of times... (u merkt het, zelfs tot op deze redactie reikt de invloed van Peter Van de Veire en zijn kleine wansmaak)

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel 1908 - Bruxelles 2008

 

 
Brussel 1908
 
 
 
 
 
 
Bruxelles 2008
 
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!