Angeltjes
27-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht uit het Euro-parlement - Philip Claeys

 

Nog meer immigratie

Het Europees Parlement keurde vandaag 20 november twee teksten goed over economische immigratie. Volgens voormalig Commissaris Frattini heeft Europa de komende 20 jaar 20 miljoen nieuwe immigranten nodig. Eén instrument daarvoor is de invoering van een ’blue card’ voor hoog opgeleide immigranten. Uw dienaar legde volgende stemverklaring af :

Ik heb tegen het verslag-Klamt gestemd om de simpele reden dat gans het concept van de zogenaamde blue card getuigt van korte-termijndenken.

We kunnen beter in de lidstaten een beleid voeren van opleiding, herscholing en activering van de circa 20 miljoen werklozen die er nu in de EU zijn.

We zouden beter leren uit de fouten van het verleden, denk maar aan het importeren van gastarbeiders en hun families in de jaren ’60 en ’70, wat uitgedraaid is op grote maatschappelijke problemen.

Men probeert de bevolking nu te paaien met de belofte dat het enkel gaat om hoog opgeleide en tijdelijke immigranten, maar wie ben ik om te twijfelen aan de woorden van Louis Michel, die zegt dat ook andere immigranten welkom moeten blijven? Met andere woorden: de sluizen blijven open staan, men creëert er alleen maar nog een sluisje bij.

Wat we hier moeten vaststellen, is een feitelijke coalitie tegen de samenleving. Big Business wil goedkope arbeidskrachten en werkt samen met de multiculturele linkerzijde. De kosten worden afgewend op de maatschappij. Is het een toeval dat de liberale en communistische fracties samen amendementen ingediend hebben?
*
***
*
"Uw dienaar" is  Philip Claeys, een uitermate gedistingeerd, intelligent en vriendelijk man, die het klappen van de Europese zweep kent.  De VB-fractie uit het Euro-parlement omvat drie perfecte gentlemen die natuurlijk een flinke doorn in het oog zijn van de traditionele mutsen en dutsen die daar ronddolen en vooral overtuigd zijn van hun eigen fantastische importantie en niet veel anders doen dan op de knoppen duwen zoals hun fracties het vereisen.
De verkozenen krijgen 1 minuut spreektijd om hun stemming te verantwoorden. Daar maken de VB-ers dankbaar gebruik van om van zich te laten horen.
Ray
(Philip, waar sturen wij de rekening heen : Brussel of Straatsburg ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodenaantal loopt op tot 125 + 327 gewonden

 

Update 15:42 uur

Het dodental in Mumbai is bijgesteld naar 125, er zijn zeker 327 gewonden. Dat meldt CNN op basis van bronnen bij de politie.

Onder de doden bevinden zich negen buitenlanders. Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders onder de doden.

Het Nederlandse consulaat-generaal meldt het aantal Nederlandse betrokkenen aan het AD. Het consulaat heeft negen toeristen opgevangen. Een man uit Maastricht zou zwaargewond in het ziekenhuis in Mumbai liggen.

Opsporing
De consul-generaal Hans Ramakers kan niets bevestigen over de toestand van de man. Een zoektocht leverde tot nu toe niets op.

Een familielid van de zwaargewonde Nederlander meldt aan de nieuwssite NU.nl dat zijn toestand stabiel is, maar dat zijn vrouw en kinderen nog altijd worden vermist.

Rondreis
De Maastrichtenaar maakte met zijn gezin een rondreis van vijf weken door India. Met een groep van dertig reisgenoten – onder wie acht Nederlanders, twee Duitsers en een onbekend aantal Belgen – zaten ze in een trein die werd beschoten door de terroristen.

Volgens het familielid liggen vier reizigers in het ziekenhuis, over het lot van de rest is niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het aantal betrokken Nederlanders niet bevestigd. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn alle Nederlanders die in Mumbai wonen in ieder geval veilig.

Chaos
Er wordt nog steeds
geschoten in Mumbai, ook zijn er nog explosies te horen in het Taj Mahal hotel. Eerder bestormden Indiase commando-eenheden het hotel, gijzelaars werden gered.

De gijzelaars in het luxe Trident Oberoi hotel zijn inmiddels vrij, volgens CNN-IBN, een Indiase dochteronderneming van CNN, gaat het om tien personen.

In een appartementencomplex waar een joods centrum is gevestigd worden mensen gegijzeld en zijn explosies te horen. Het zou om vijf joodse families gaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mumbai : de moslim-terreur is nog niet afgelopen

 

.

Reuters

Newly freed hostages duck as gunshots are fired from inside the Taj Mahal hotel where Indian commandos launch an assault on Islamic terrorists still holding Westerners; at least 104 now dead. | WATCH LIVE | PHOTOS | VIDEO | MAP
FOX FORUM: Attacks Designed to Create Chaos | Indian Stock Markets Closed | U.S. Agencies Monitoring Situation
Indian Navy Checking Suspicious Ship | Gunmen Holding Hostages in Jewish Center | Was It Al Qaeda?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Containerpark Knokke

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proud to be Scottish

 

 

Loch Lomond door The Corries . Op hun naam drukken en u bent op hun webstek

(Druk op onze naam en u bent nergens)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Times of India

 

 

 

U kan via deze BRUG die wij ontvingen van onze vriend Regus Patoff de ontwikkelingen in Mumbai volgen bij The Times of India.

Onder de terroristen bevinden zich een aantal Pakistani.  Daar kijkt u nogal van op, zeker.  Wij kunnen het nauwelijks geloven.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk zijn er andere problemen dan de 3 Koekoeks en BHV

 

In het Vlaams Praatcafé, bij Marlène, werd gisteren voor de derde achtereenvolgende week geredekaveld over de drie koekoekburgemeesters, wat zwaar op de maag viel bij een oude stamgaste, Mieke Vogels van Groen en tegenwoordig ook zwart-geel-rood.

Ten huize van Mieke Vogels

Niettegenstaande de aversie van de partijvoorzitster van Groen voor communautaire twistappels, beklom ze toch het spreekgestoelte om tegen heel het parlement uit te varen : de regering, de meerderheid en  haar collega's uit de oppositie. Vogels is een onversneden belgiciste die de ogen sluit voor de onmogelijke patsituatie waarin dit schandland verkeert.

Laten we voor een keer iets goeds zeggen over Mieke : zij is steeds een populiste geweest, lang voor deze term een scheldwoord was.  Toen ze als jonge politica in de Kamer (die toen nog nationaal was) een keukenschort ombond om de achterstand van de vrouwen te illustreren, vonden heel wat mensen deze stunt sympathiek.  Vandaag drapeert ze een tricolore vlag om de schouders, want in haar omgeving zeggen de mensen, die niets van politiek en beleid afweten, dat "ons klein landeke niet mag gesplitst worden". 

Met deze emotionele slogan stoffeert de milieupartij haar programma : ook als het land onregeerbaar is, moet het bij mekaar blijven, want het is klein en fijn en groot in zijn corruptie en onkunde.  Toen Groen nog Agalave was en aan de regering deelnam, bleek alras voor eenieder dat we opgezadeld zaten met een stelletje amateuristische fundamentalisten. En er is nog geen sprake van verbetering, ook niet als de partij gedecimeerd is en zich vanuit de oppositie profileertmet enkele verkozenen als de spreekbuis van de mensen.

Er zijn natuurlijk grotere problemen dan de niet-benoeming van drie a-sociale figuren of de splitsing van BHV.   Het wil echter niet doordringen tot de geest van Vogels en anderen, dat van het ogenblik af er een einde komt aan dit reutelende en amechtige belgië, het onafhankelijke Vlaanderen al zijn politieke en bestuursenergie kan stoppen in het resoluut aanpakken van de grote problemen.

Logica en consequentie zijn nooit de sterkste kant geweest van Vogels : zij fladderde van het ene politieke mandaat naar het andere. Zij is een absolute kluns in beheren (dat weet elke Antwerpenaar uit de periode dat Vogels instond voor het huisvuil). Bij het aanschouwen van de maquette van de Lange Wapper (de Oosterweelverbinding) stond zij te dansen van enthousiasme, iedereen zag dit op het televisiejournaal.  Zes maanden later riep Vogels op om te betogen tégen de Lange Wapperbrug ... enz. Die vrouw is knettergek, om mijnheer Wilders te citeren.

Dit soort labiele mensen ondersteunt de verloren zaak van belgië. Vogels zet zich af tegen Filip Dewinter die onvermoeibaar zijn mandaat gebruikt om Vlaanderen onafhankelijk te maken.  Vogels is er met de jaren en de ervaring helaas niet slimmer op geworden. Het is te merken aan de verkiezingsuitslagen van rood-geel-zwart.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaymond van het Gjoenewoud : populaij tot in Ijan

 

  

Tot in het Prachtland Iran toe, wordt het succeslied van Raymond van het Groenewoud toegejuicht : "Weg met Amerika".  Raymond is best trots op zijn succes en enthouiaste publiek.

"Ajtiesten sijn stomme kloten, ik weet het maaj wij toen allesch oem aandacht te vejkjijgen"" verklaarde onze sympathieke Raymond.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mumbai onder vuur

 

Politie en leger vechten om de orde te herstellenin Mumbai (voorheen Bombay) en gijzelaars te bevrijden uit grote luxehotels na de gerichte aanvallen door moslim-terroristen die tenminste 101 mensen doodden. Hun doelwitten waren Amerikanen en Britten. Hierboven het befaamde Taj Mahalhotelvlak aan de zeewandeldijk.(foto en tekst : Fox News)

 

De aanslagen zijn opgeëist door een club "Deccan Mujahideen" Tenminste 7 verwoestende aanvallen waren gericht op de bekendste toeristische monumenten en pleisterplaatsen .  Het aantal doden bedraagt circa 100 en over de gijzelingen is op dit moment (27.11.08 - 07.00 ur) niets meer bekend. Bron Fox News - foto AP)

De redenen blijven onduidelijk. De afgrijselijke moordpartijen en verwoestingen hebben waarschijnlijk  te maken met woede en koeltoer en zijn geïsoleerde verschijnselen die NIET (wij herhalen NIET) mogen veralgemeend worden. De vrede zij met u en met de grote Britse ziener, Lord Chamberlain.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New-York, if you can make it there, you'll make it anywhere.

 

"En wij zijn van de klas, en we drinken bier met emmertjes ..."

(Soldaten-afscheidslied bij het verlaten van de militaire dienst)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop Rituele dierenmishandeling : teken petitie

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.
26.11.2008 16.45u - Jaarlijks slachten moslims ter gelegenheid van het offerfeest massaal schapen op rituele wijze. Rituele slachtingen zijn in strijd met onze normen inzake dierenwelzijn, maar nemen elk jaar toe. Dat komt ondermeer omdat de overheden ter zake faciliteiten en logistieke steun aanbieden, waarvoor de belastingbetaler niet zelden mee opdraait. Zo bleek uit het antwoord op een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Filip De Man dat vorig jaar naast de slachthuizen niet minder dan 82 tijdelijke slachtvloeren werden ingericht. In totaal werden daar op ‘legale wijze’ niet minder dan 20.839 schapen ritueel geslacht. In dat cijfer zijn de illegale slachtingen niet inbegrepen. Alleen al in Brussel zouden er dat om en bij de 12.000 zijn.

Er bestaat in onze contreien – in tegenstelling tot de islamitische wereld – inderdaad zoiets als godsdienstvrijheid. Als moslims dus een maand willen vasten, vijf keer per dag willen bidden of op bedevaart willen gaan naar Mekka, staat hen dat volkomen vrij. Maar het kan niet dat de wetten en regels in onze samenleving worden aangepast aan religieuze voorschriften van inwijkelingen.


Het Vlaams Belang is van oordeel dat niet wij onze wetgeving moeten aanpassen aan de eisen van de moslims, maar dat moslims zich moeten aanpassen aan onze Europese waarden en normen. Onderteken mee deze
petitie tegen de rituele slachtingen en roep een halt toe aan deze barbaarse praktijken!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack onder Vuur

 

  26.11.2008 10.57u - Na het lasterartikel over het Vlaams Belang en enkele van onze kopstukken dat vorige week in Knack verscheen, dient het weekblad vandaag het recht van antwoord van Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel te publiceren. Naar aanleiding van het ontslag van journalist Roger Van Houtte bij Gazet van Antwerpen, wezen we er al op dat diegenen die bij redacties leuren met vervalste e-mails en aanverwanten, een verpletterende verantwoordelijkheid dragen. Idem voor journalisten die dergelijke onzin publiceren.

Met de publicatie van vorige week lijkt de Knack-redactie haar hand te hebben overspeeld. Meer dan dertig vooraanstaande Vlamingen van uiteenlopende gezindheden lanceren immers een petitie tegen het bewuste artikel. Bij de ondertekenaars van de petitie, die specifiek bedoeld is voor Vlaamse opiniemakers die een signaal naar de media willen geven, bevinden zich heel wat bekende namen zoals de filosofen Ludo Abicht en Johan Sanctorum, politici zoals Sven Gatz, Jan Jambon en Boudewijn Bouckaert, wetenschapper Gerard Bodifée, auteur-historicus Gie van den Berghe en professor Frank Thevissen.

De initiatiefnemers merken op dat de authenticiteit van de mails sterk betwist wordt en zich bovendien in de privésfeer bevinden, en daardoor niet gepubliceerd hadden mogen worden. “Ze gaan niet over corruptie, machtsmisbruik, geheime politieke deals, of wat dan ook – gevallen waarin het journalistiek openbaar maken van e-mailverkeer verdedigbaar zou zijn,” luidt het.

In Het Laatste Nieuws van vandaag deelt Luc Van der Kelen alvast de mening van de ondertekenaars. “Ze hebben gelijk en het wordt tijd dat de journalistiek zich ten gronde beraadt over wat geoorloofd is en wat niet”, schrijft hij. Volgens de editorialist zijn er grenzen overschreden die niet mogen overschreden worden: “E-mails zijn even privé als brieven. Ze publiceren of gebruiken kan in specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld als een misdrijf aan het licht komt: corruptie, geheime politieke afspraken die het daglicht niet mogen zien. In alle andere gevallen hoort de confidentialiteit te worden gerespecteerd.”

“Bovendien weet iedere 14-jarige, die wat handig is met een computer, dat mails als bewijs waardeloos zijn. Er kan vrijelijk mee geknoeid worden.” Toen de hoofdredacteur van Knack op televisie de publicatie van de betwiste mails verdedigde, voelde Van der Kelen naar eigen zeggen plaatsvervangende schaamte.


Hier vindt u de volledige lijst van ondertekenaars.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Antwerse schepenen tesamen op Tralaliere in Dubai

 

Tijdens de gemeenteraadszitting stelde Filip Dewinter (Vlaams Belang voor wie het mocht vergeten zijn) de vraag waarom 3 schepenen tesamen op uitstap waren getrokken naar de parel van de Verenigde Arabische Emiraten, Dubai.

De delegatie was mooi opgedeeld per democratische partij : de katholiek Van Peel (haven en whiskey), de liberaal Van Campenhout (Epo, alcohol,  cholesterol en afbraak nieuwbouwwerken) en de socialist Voorhamme (Arabisch, halal voedsel,gevechtssporten en schoenenpoetsen van Janssens).

Niets aan de hand beweerde burgemeester Slaapmans, wiens schoenen niet blonken, dit is een initiatief van de Chambre de Commerce en het kostte slechts 3.500 euri per persoon, verblijf in luxe hotels (er zijn in Dubai geen familiepensions), een woestijnsafari per jeep en kameel, een shopping experience en contact met de lokale bevolking.

Van Peel had een gesprek met iemand van de dok, Epo-Camp sprak met een aantal buitenlandse bouwvakkers en probeerde de waterpijp met verschillende smaken en Voorhamme had een partij diamanten meegnomen uit Antwerpen, bij die hij discreet moest afleveren bij  een handelaar.

Dat waren nuttige en promotionele contacten en dat we het zo nog lang mogen houden : met zijn allen op reis voor een vriendenprijs.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.India, land van onrecht, racisme, aanslagen, schaamteloze uitbuiting

 

 

Het etnisch en religieus verdeelde India wordt geregeld getroffen door geweld. Een overzicht van recente bloedige aanslagen.

30 oktober 2008: Door een reeks bomaanslagen in de deelstaat Assam komen meer dan 76 mensen om het leven. De meeste bommen ontploften op plaatsen die populair zijn bij buitenlanders.

13 september 2008: In de Indiase hoofdstad New Delhi worden achttien mensen gedood door een reeks bomaanslagen. De aanslagen werden opgeëist door islamitische militanten.

26 juli 2008: Door een reeks bomaanslagen vallen in Ahmadabad, de hoofdstad van de westelijke staat Gujarat, zeker 45 doden. Meer dan 160 mensen raken gewond.

13 mei 2008: De islamitische groep Indian Mujahedeen eist de verantwoordelijkheid op voor een reeks bomaanslagen in de stad Jaipur, waardoor zeker 63 mensen omkomen. Zeker tweehonderd mensen raakten gewond.

25 augustus 2007: Door bomexplosies verspreid over de stad komen zeker 43 mensen om in de zuidelijke stad Hyderabad.

19 februari 2007: Explosies en brand in de Samjhauta Express tussen India en Pakistan eisen zeker 66 levens. Tientallen mensen raken gewond.

8 september 2006: Door explosies bij een moskee in de westelijke stad Malegaon komen 31 mensen om.

11 juli 2006: Door aanslagen op forenzentreinen komen in Mumbai (voorheen Bombay) 174 mensen om het leven. De regering houdt een separatistische groep uit Kashmir verantwoordelijk.

1 mei 2006: Vermeende moslimrebellen vermoorden 35 hindoes in Kashmir. 14 april 2006: Bommen kosten twaalf mensenlevens in de Jama Masjid, de grootste moskee van New Delhi.

7 maart 2006: Bomexplosies in een heiligdom en bij het treinstation van de tempelstad Varanasi kosten zeker vijftien mensen het leven.

Radicale moslims zouden achter de aanslagen zitten.

29 oktober 2005: Bommen ontploffen op twee markten en een bus in de Indiase hoofdstad Delhi. Ten minste 65 personen komen om. De autoriteiten houden radicale moslims uit Kashmir verantwoordelijk.

28 juli 2005: Bommen in de Shramjeevi Express tussen Patna en Delhi kosten twaalf mensen het leven. Bijna negentig anderen raken gewond. Augustus 2004: In de noordoostelijke staten Assam en Nagaland ontploffen bommen waardoor zestig personen omkomen. Lokale opstandelingen zijn verantwoordelijk.

Augustus 2003: Twee bijna gelijktijdige autobomaanslagen in Mumbai (Bombay), het financiële en filmhart van India, kostten zestig mensen het leven.

Vermoedelijk zit de verboden Indiase Islamitische Studentenbeweging (SIMI) achter de aanslagen.

@ www.spitsnieuws.nl


26-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mumbai (Bombay) : Revolte - aanslagen - terreur

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winda de Lin ontvangt Vlapro

 

Deze namiddag waren wij op bezoek  in het gekende rendez-vous huis bij Winda de Lin, Villa-Politica-ma-non-troppo. 

Winda had weer een uitmuntend gezelschap in haar ruime salons bijeengegaard, vooral aanstaande werklozen, toekomstige zetellozen en geëmotioneerde bleitsmoelen. Het leek wel een uitgesteld relais van de partijbestuursvergadering van de Vlapro's van de vorige avond. De ontvangst bij Linda stond praktisch integraal in het teken van het pathetische Vlapro-drama. 

Wulpse Winda in een van haar salons

Verhelderend was het om te vernemen, dat elke Vlapro zijn eigen fractie blijkt te bezitten. Een gedurfde en gesublimeerde vorm van geïndividualiseerde democratie,  met als gemeenschappelijk kenmerk voor de leden : snikken, stotteren en snotteren.

Een van de woordvoerders, een man met een uitgesproken West-Vlaams accent en een groot gebit, dat enkele jaren geleden in de aanbieding stond bij Aldi maar nog zeer degelijk blikkerde, opperde zelfs om er mee te stoppen.  Met politiek bedoelde hij. Tranen welden in zijn ogen op en hij verslikte zich bijna in het gebit. Drama's, het zijn menselijke drama's, die ontvangsten in de Villa.

Nelly Maes was door Winda in amazonezit op een eiken tafel neergezet wat duidelijk symbolisch bedoeld was : de wankele situatie van de 0,6%-partij zag de aandachtige toeschouwer weerspiegeld in het kwakkelende evenwicht van de brave Nelly.  En Winda maar duwen en trekken en vervelende vragen stellen : wanneer is nu de  begrafenis, zal er tijdens de koffietafel verder geruzied worden, zal Caroline enkele afscheidswoorden zeggen, wordt er geld verbrand ? En Nelly maar naast de kwestie antwoorden, en zoals 45 jaar geleden volhouden dat heel Vlaanderen achter "ons" staat, terwijl Vlaanderen zich zit af te vragen "Is er soms een UFO geland en worden de buitenaardsen geïnterviewd ?"

Tussendoor zagen we beelden vanuit de Grote Spreekkamer waar Filip Dewinter druk in de weer was Kruis Peeters aan zijn kruis te nagelen en Joris van Hauthem er godverdorie in gelukte in volle plenaire praatbarak de oud-minister en would-be flamingant Eric van Rompuy een poot uit te wringen. Mie Vogels kwam ocharme ook in beeld, wat helemaal geen probleem meer is met het nieuwe Panasonic scherm dat wij recent hebben aangekocht dankzij al uw milde giften,  en dat zich vanzelf uitrekt tot breeldbeeld.

Benieuwd of Winda morgen in de Federale Spreekkamer ontvangt.  U kijkt toch ook ?

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een schokkende onthulling over een VB-Toppoliticus

 

Door onze geheime reportageploeg (steeds op de loer om u op de hoogte te houden van het geheime leven van Vlaamse Zangers, Politici en 0000-sterren) werd bovenstaande foto genomen op het Antwerpse Ching-Changsplein.  Vlaams Belang Toppoliticus, Filip Dewinter is op stap met zijn gehoofddoekte Marokkaanse vrouw en hun dochtertje. Door ons ondervraagd moest de Heer Dewinter toegeven dat hij inderdaad werkt voor de Koning van Marokko en dat hij bij  Vlaams Belang is geïnfiltreerd en binnenkort burgemeester zal worden, dankzij de financiële hulp van de Moslimexecutieve.  "Eigenlijk is Filip Dewinter een schuilnaam" gaf de politicus toe. "Mijn echte naam luidt Rachid El Pandoer Ben Salami en ik ga naar dezelfde huidspecialist als Michael Jackson." Op de achtergrond ziet u de tipgever van onze redactie. 

Angeltjes heeft de auteursrechten op  foto en artikel doorverkocht aan het formidabele magazine voor intellectuele glimwormen  Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somalische praten : de nieuwe helden van links

 

 

Ach, het is allemaal niet zo erg, die kapitalistische rederijen hebben centen zat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en terreurdreiging

 

c_722%2C_terreurdreiging.jpg

@ www.geenstijl.nl

Normaliter komt Heer Mario, alias AAaRGH ons om middernacht verblijden met zijn visionaire tekeningen. Gezien de terreurdreiging komt hij nu even overdag een waarheid poneren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse begrotingsperikelen

 

De stad van Allah duikt in het rood

Dezer dagen wordt de begroting voor 2009 besproken in het Antwerpse stadhuis.De uitgaven van de gewone begroting worden geraamd op 1 miljard 357 miljoen euri en de inkomsten op 1 miljard 345 miljoen euri, zijnde een tekort van 11 miljoen.  De buitengewone begroting (investeringen) beloopt 180 miljoen.

Na jaren is er opnieuw een tekort op het gewone werkingsbudget, weliswaar slechts 11 miljoen, mààr de inkomsten vermelden een raming van 8.5 miljoen dividend van Dexia.  Schepen Bungeneers (de enige man in het college in wie de kritische Antwerpenaar enige fiducie mag hebben) is voldoende expert om te beseffen dat een dergelijk bedrag nooit zal ontvangen worden na de tribulaties die er nog steeds aan de gang zijn met het vroeger Gemeentekrediet, nu Dexia. In dat geval stevent Antwerpen af op een tekort van 20 miljoen euri. De stad kan dit tekort aanvaarden door de reserves aan te spreken.

Maar er is meer aan de hand.  Voor de socialisten, die meesters zijn in het uitgeven van andermans centen en zich nauwelijks bekommeren om de putten die zij graven, is dit tekort onvermijdelijk en kan er natuurlijk nergens bespaard worden. De financiële crisis wordt bijna dankbaar aangegrepen om te pleiten voor meer uitgaven, want het openbaar bestuur moet opdrachten verlenen, klinkt het op de rode banken en burgemeester Slaapmans knikt. 

 

Dezeke aan de Bloedberg, kom ons helpen.

Een openbaar bestuur met een gezonde financiële basis moet zich inderdaad inspannen om door het plaatsen van bestellingen en het uitvoeren van grote werken, de economie mee vooruit te duwen in tijden van nood. De Vlaamse Gemeenschap die een goede financiële basis bezit, kan en moet dergelijke politiek nu aanwenden.  De arrmlastige en onder schulden gebukte Stad Antwerpen, moet in eerste instantie zijn financiële putten uit het verleden dempen : daar ligt de eerste verantwoordelijkheid. Zeker nu de reserves moeten aangesproken worden.

De liberalen weren zich als wijwaterduivels dat in geen enkel geval de stedelijke belastingen en taksen nog verder de hoogte zouden ingaan : zij zijn naar de buitenwereld verantwoordelijk, gezien de penningmeester uit hun rangen komt.

De tjeven monden uit in groot stilzwijgen en proberen met gevouwen handen en lichtjes scheve stand van het hoofd en een  profijtig pruimenmondje te doen alsof alle hulp uit de hemel zal dalen.

Filip Dewinter wees er gisteravond op tijdens het openingsdebat dat de socialisten opnieuw deze stad naar de financiële afgrond leiden en dat de coalitiepartners (inclusief de NVA, laten we dat niet vergeten) die er het zwijgen aan toedoen zich weer eens in de luren laten leggen door de onverantworde Duce Janssens.

Het zal beteren van zodra we een Marokkaanse burgemeester hebben in de stad van Allah.

Ray

PST : Een ideetje over de uitgaven ? Personeel 571 miljoen, politie 150 miljoen, afbetaling schuld 140 miljoen, OCMW 103 miljoen, enz. Op heel wat uitgaven is er nog nauwelijks democratische controle gezien deze uitbesteed zijn aan stedelijke VZW's, of dacht u dat onder rode dictaturen de democratie volop zou functioneren ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!