Angeltjes
28-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse regering laat Oppositielid oppakken door Anti-terreurpolitie

 

+ AANPASSING 19 U 45

Het conservatieve lagerhuislid, Damian Green werd opgepakt door de anti-terreurpolitie omdat hij informatie heeft publiek gemaakt met betrekking tot cijfers en gegevens over de migratie.  De heer Green is Conservatief-schaduwminister voor de Immigratie.

Damian Green (links naast de roodharige, roomblanke dame met kanten broderie afgezoomd zwart mantelpak en een ivoren halsketting)

De heksenjacht van Labour beperkte zich tot hiertoe op leden van de British National Party. De Conservatieven en de Liberaal-Democraten, die als puntje bij paaltje komt, steeds mee de multicriminele maatschappijmaatregelen steunen, krijgen hiermede een duidelijke hint van Labour : ook voor hen geen genade als zij afwijken van het uitgestippelde pad. De democratie duldt geen tegenspraak noch afwijking in het absurde Groot-Brittannië van Labour. 

Die Gordon Brown ziet er een flauwe koekenbakker (met onze excuses voor de vele sympathieke warme bakkers) uit maar hij is een gevaarlijke, dictatoriale maniak, zoals dat wel eens meer voorkomt ter linkerzijde.   De namen van Grote Roergangers die hun volk lieten oppakken als het niet gehoorzaam volgde, kent u ongetwijfeld.

Green werd gearresteerd en ondervraagd onder verdenking van samenzwering en wangedrag in een openbare functie. Een ambtenaar die vier documenten had overgemaakt aan de schaduwminister werd eveneens in de boeien geslagen.

De openbaar gemaakte info betreft ondermeer een memo die gepubliceerd werd in The Daily Mail van 13 november 2007 waaruit bleek dat de regering op de hoogte was dat duizenden illegalen waren goedbevonden om een job te verrichten in de omgeving van Whitehall  Duizenden ! Met alle veiligheidsrisico's vandien.

Een andere openbaring gold een Braziliaanse illegaal die onder een valse identiteit binnen het parlement aan de slag kon als medewerker.  Deze memo werd gepubliceerdi n de Daily Telegraph van 10 februair 2008. En zo zijn er nog enkele frisse geheimen publiek gemaakt door Damian Green. In een democratie waar vrije meningsuiting heerst, heeft de openbare opinie recht op de waarheid.

We zullen onze binnenlandse vrienden van links die het regime aanbidden wellicht verbazen door de gekende woorden van Pastor Niemoller te citeren (een anti-Hitler adept die het geluk heeft gehad diverse concentratiekampen te overleven). Het begint er aardig op te lijken in West-Europa dat de socialistische partijen de praktijken van autoritaire dictaturen tot de hunne maken.

In Duitsland kwamen ze eerst de communisten oppakken en ik protesteerde niet wan ik ben geen communist. Dan was het aan de vakbondslui en ik protesteerde niet, want ik ben geen vakbonder. En dan kwamen ze voor de Joden en weer zegde ik niets, want ik ben geen Jood. En dan ... kwamen ze voor mij ...en toen was er niemand meer om te protesteren."

 

 RAY

AANPASSING 19 U 45

Over deze schandelijke zaak, de arrestatie van een schaduwminister publiceert ook The Daily Telegraph een duidelijk protest.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kack.be : vertrouwen verdien je met de waarheid

 

 Hét blad voor correcte adviezen en beleggingen
Rik van Wauwelaert persoonlijk geeftu advies : Wauw !
 
Fortis blijft goed op dreef
 
Herman Verwilst vertrekt met € 800.000
 
Het De Gucht-aandeel sloot vandaag af op
 
€ 0,72 ! 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste videonieuws Mumbai + Aanpassing 17 uur

 

AANPASSING 17 UUR

Bij het zien van deze beelden, begrijpen we beter de kritiek op de manier waarop de Indiase autoriteiten met dit drama omspringen.  Excuseer de uitdrukking in de gegeven omstandigheden, maar het is er een zootje.  De mensen lopen massaal in de straten zodat de legerwagens nauwelijks doorgang hebben, het terrein is niet afgezet en de militairen lijken lichtjes vermoeide figuranten zonder duidelijke instructies.  Ook in de Jerusalem Post wordt gepondeerd dat de aanpak alles behalve professioneel gebeurt.  Bij gijzelingen wordt in eerste instantie het omliggende terrein bezet en gecontroleerd en dan pas wordt overgegaan tot actie. Het zijn wij niet die dit zeggen, want de enige kennis die wij bezitten, is "Klopt erop", wat niet direct een resultaat zou opleveren.   Hier heeft men zich tegen de grond gegooid en is men beginnen  terugschieten zonder veel planmatig inzicht. De Israëli's zijn natuurlijk perfect op de hoogte hoe om te gaan met dergelijke noodsituaties.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het armgeestige Europa weet niet wat er aan de hand is in India

 

In de stationhall van Mumbai opent een moslim-terrorist het vuur op de massa reizigers
Het is opmerkelijk hoe de media onderkoeld reageren op de aanslagen in Mumbai en zich beperken tot de sensationele feitenberichtgeving over aantallen doden en gewonden, en de evolutie van de gevechten. Het is ook onbegrijpelijk dat de Indiase overheid er na TWEE DAGEN niet in gelukt is een einde te maken aan de terreur. Het blijkt makkelijker te zijn een raket af te vuren naar de maan, dan de burgers te beschermen tegen een handvol moslimjihadisten.
De kritieken in India zijn niet mals voor de regering Singh, die de makkelijkste weg zoekt door onmiddellijk Pakistan te beschuldigen en weinig uitleg verstrekt voor het falen van de politie en het laattijdig inzetten van het leger.  "Het zijn de anderen" is een tactiek die ook in dit land gebruikt wordt door zwakke premiers. Intussen wordt alom gefluisterd dat de bevrijding van de gegijzelde Joden tot stand kwam met de geheime medewerking van Israëlische commando's, maar het bericht wordt hevig ontkend.
Deze goed georchestreerde aanslagen zijn ontegensprekelijk gericht tegen de Indiase regering én tegen het Westen.  Het nadrukkelijk zoeken naar Amerikanen, Britten en Israëli kan alleen  maar duiden op anti-Westerse bedoelingen, uitgerekend op Thanksgiving Day.  Dit dramatische gebeuren is een kleine reprise van de tragedie in New York op 11 september.
Het is opmerkelijk hoe de Westerse regeringen, die anders onmiddellijk klaar staan met wijze verklaringen zich beperken tot algemene informatie voor de beveiliging van de eigen burgers. (het poenpakkertje uit Berlare zit in New-York te pronken met zijn zwaar accentfrans en zijn al even belabberd boerenengels). De hulp voor landgenoten is natuurlijk evident, maar in andere omstandigheden worden dergelijke incidenten gekaderd in een internationale visie, al was het maar om te laten merken hoe veel men er van afweet.
Het vervelende aan de aanslagen in Mumbai is, dat ze naar de islam verwijzen, de gesel van deze wereld. Is het Al Qaeda, de Taliban, Pakistan  of welke duistere groep sadisten ook, de degelijke planning, de militaire uitvoering, de wapens, dit wijst op een professionele uitvoering van getrainde mannen met een zware ideologische achtergrond.   
Het slappe en laffe Westen heeft al lang geleden beslist zich niet te verzetten tegen de islamisering van zijn grondgebied en burgers.  Van die woordloze boodschap zijn de regimepolitici en de media doordrongen : culpabiliseer nooit een moslim.  Het wordt langzaam tijd dat de landverraders open kaart zouden spelen en de burgers inlichten waarom precies de waarheid over de jihad nooit openbaar mag gemaakt worden. In Europa zijn Londen en Madrid al getroffen door aanslagen die honderden doden hebben gekost. Nu is het de beurt aan Mumbai, in het met het Westen gelinkte India, een onoverzichtelijk wespennest van sukkelaars, godsdiensten, duistere gebruiken, tradities, tegenstellingen en dat alles overgoten met schrijnend onrecht en miserie..
Er leven 130 miljoen moslims in India, zowat 12% van de bevolking. Als er ooit een derde wereldoorlog zal uitbreken, zal het een godsdienstwereldconflict zijn.
Met de ideologische erfgenamen van het gebroken geweer in de gelederen van de religieuze fanaten.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neutraliteit in het stedelijk onderwijs van Antwerpen

 

Sint moet zonder kruis, kerstboom zonder kribbe - Antwerpse stadsscholen houden zich strikt aan neutraliteit 

 In het gros van de Antwerpse stedelijke kleuterschooltjes mag er op de mijter van Sinterklaas geen kruis prijken. En onder de kerstboom zijn kribbes 'met een kindeke', herders of Jozef en Maria al helemaal taboe. Tot zover Het Nieuwsblad.

***

Deze vorm van neutraliteit komt de Antwerpse socialisten erg gelegen. De scholen worden massaal overmeesterd door vreemdelingen onder wie de moslims in groten getale aanwezig zijn. Men wendt het argument van de neutraliteit aan, om deze gelovigen niet te kwetsen met  een kruis of een kribbetje. Dàt is de enige reden van deze plots opkomende drang naar neutraliteit. Voor de rest hebben de stedelijke scholen zich nooit geschroomd om volop publiciteit te maken voor allerlei activiteiten in het verlengde van de socialistische partij.  Toen gold neutraliteit niet.

Aangezien de islam geen afbeeldingen toelaat, zou men de hypocrisie nog kunnen opdrijven door te argumenteren dat er ook geen islamitische elementen vertoond worden.

Als oud-leerling én vrijzinnige kan men mij niet beschuldigen van vooringenomenheid tegenover de Antwerpse officiële scholen. Ik kan nog altijd uit volle borst het "Lied der officiële School" meezingen, alleen heb ik er geen zin meer in.

Waar 't verstand in vree kan groeien
Waar 't gemoed kan openbloeien
Waar bij 't leren als bij 't stoeien 't leven lokt en lacht

Waar men ons de macht zal geven
Om te kampen voor het leven
Waar de wil wordt opgedreven tot zijn hoogste dracht

Waar de vrijheid van gedachten in de geesten leeft
Waar men met vereende krachten
Immer opwaarts streeft

Daar is de school die wij beminnen met gloed
Met een kracht die wondren doet
 Daar zij verrijst uit diep gemoed

D'officiele school is ons een symbool
Van waarheidsdrang en zucht naar het schoon en het goed
Van waarheidsdrang en zucht naar het schoon en het goed 

RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse Openbare Omroep slankt af

 

Oostenrijkse zender schrapt 1.000 banen

(AP)

do 27/11/08 17:16 - De ORF, de openbare omroep in Oostenrijk, gaat tegen 2012 duizend van de 3.400 banen schrappen. Dat heeft directeur-generaal Alexander Wrabetz vandaag aangekondigd.

***

De VRT ofte 0000 heeft het in zijn communiqués steeds over 2.600 personeelsleden in dienst. Dit cijfer werd gisteren overgenomen door een van onze reageerders.

Wij verwijzen naar het Jaarverslag per 31.12.2007  waarin op pagina 75 sprake is van 2.974 eenheden.  Zijn er in de loop van dit jaar reeds 367 personeelsleden afgevloeid of hanteert Diane Waumans, wat vaak gebeurt met openbare diensten, andere bronnen, als die gunstiger in de perceptie liggen ?

Dat de openbare omroepen in zowat de ganse Unie misgroeid zijn, zich wanstaltig hebben uitgebreid en onverantwoord met geld morsen, wordt duidelijk door de feiten aangetoond.  In Groot-Brittannië moet de BBC het met minder doen en nu ook de ORF in Oostenrijk. 

De herauten van de regimes worden het eerst gestraft als de nood zich aandient.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pluriforme pers in Vlaanderen

 

Nu onze sympathiek minister-president, Kruis Peeters, door de Franstalige landgenoten op een zijspoor werd gerangeerd inzake de bi-communautaire dialoog, werpt hij zich onmiddellijk op een ander prangend maatschappelijk probleem : de redding van de pluriforme Vlaame pers.

En of hij gelijk heeft, onze Vlaamse president !  De pers kreunt onder de gevolgen van de financiële wereldcrisis en het zou een enorm verlies zijn voor onze uiteenwaaierende opinies, mochten wij niet langer kunnen genieten van de originele analyses van Vermaarde Pennen.  Zoals deze van Yves Desmet, de vriend van elke kleine sjoemelaar en openbare centengraaier. Of Peter Vandermeersch, de belgische unitarist vermomd als een glimlachende jezuiet, en natuurlijk niet te vergeten, Lex Sukkelaar van de Pravda van de Antwerpse Linkeroever.

Al deze mensen zijn zwaar getroffen door de crisis en Kruis Peetrs snelt hen ter hulp. Met de niet onverdienstelijke steun van de Gentse Trotsky, Danny Vandenbossche, voorzitter van de mediacommissie in het Vlaams parlement.

Deze eminente voorstander van pluriformiteit, vertrouwde ons toe  : "Hoe meer pluralisme, hoe gevarieerder de waarheid en hoe kleurrijker de leugens". 

Iedereen zit met de gevolgen van de financiële crisis, elk gezin, elke burger, elke arbeider of bediende die zijn werk verloren heeft of vreest voor het voortbestaan van zijn bedrijf, maar daar kan de politiek weinig aan verhelpen.  U hebt tenslotte zélf uw arbeidsovereenkomsten getekend en niet Kruis Peeters, en zeker Danny niet. Danny tekent alleen presentie-registers.

***

De steun aan de pers in ruil voor steun aan het regime staat in de Vlaamse begroting ingeschreven voor een bescheiden bedrag. Er worden grootse, pathetische woorden gebruikt om deze openbare omkoperij te omschrijven als een sieraad van ozne democratie. We kennen die uitleg, want inzake woordenkramerij moeten wij voor niemand onderdoen. In tijden van overvloed en economische hoogconjunctuur kan men wellicht de ogen sluiten of de schouders ophalen voor deze dubieuze betoelaging.

Het is echter niet te verantwoorden in periodes van schaarste en opdoemende achteruitgang van de welvaart, dat een minister-president op zijn eentje beslist één welbepaalde sector uit onze Vlaamse economie te bevoordeligen. Uitgerekend die sector waar hijzelf en zijn politieke medestanders publicitair voordeel bij hebben. Kent de schaamteloosheid in dit schandland dan helemaal geen grenzen meer ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The IndianTimes : Gevechten in Mumbai nog steeds aan de gang op vrijdagnamiddag !

 

 

 

Alle gijzelaars bevrijd  

130 dodelijke slachtoffers tot hiertoe

 

148 hostages rescued from Oberoi hotel

28 Nov 2008, 1142 hrs IST, TIMESOFINDIA.COM

At least 148 hostages have been rescued from Hotel Trident Oberoi since Friday morning following an intense operation carried out by NSG commandos.

 Commandos storm Nariman House; fight on

28 Nov 2008, 1411 hrs IST, AGENCIES

NSG commandos exchange fire with terrorists holed-up on third floor of the Nariman House. Commandos were airdropped atop the building in the morning.

 FBI team leaves for India


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstaligen schuiven Peeters opzij

 

Niet dat het ons veel uitmaakt, die vuige partijpolitieke spelletjes die aan de gang zijn met het oog op een hervorming van de federale stucturen : pfftt ...Komt niets van in huis, dus jullie drukte en energieverspilling, dat is show voor de galerij.

Ons land, Vlaanderen, is 178 jaar bezet door belgië en daar kan slechts 1 oplossing voor zijn : ons land moet vrij zijn, op eigen benen staan en wij willen met deze bedrieglijke staat B niets meer te maken hebben.

Dat is duidelijk en al het communautair gemekker en getouwtrek is er slechts op gericht het Franstalige overwicht te behouden en onze centen te blijven roven. Punt.

Vraag eens aan de grote Vlamingen van NV-A hoe zij hun collaboratie ervaren hebben. Of liever vraag het hen maar niet, want ze zijn het vergeten. Ze zijn terug de  Vlaamse Maagd Machteld.

Met Walen en Brusselaars valt niet te onderhandelen.  De franscouillons hebben steeds een superieure meerderheidspolitiek kunnen voeren. Zij begrijpen niet, dat de Vlamingen halsstarrig blijven vasthouden aan hun blaftaal terwijl ze toch het unieke voorrecht krijgen om deel uit te maken van de Franse Cultuurgemeenschap : hoe dom moet je zijn om zulke gelegenheid te laten liggen ? Goed, de kans is verkeken en de Franssprekenden rukken op in Vlaanderen, zij gedragen zich als hautaine missionarissen, pikken de beste stukken land in, verkiezen hun koekoeken tot burgemeesters en als ze stuiten op de Vlaamse onwil van een regering, dan wenden ze zich tot andere gesprekspartners.

De voorzitters van de Vlaamse partijen worden erbij geroepen, Peeters en zijn Vlaamse ministers worden opzij geschoven en vreemd genoeg stemmen Marianne Thyssen (CVP), Bart Somers (PVV) in met deze koerswending.

Keulen heeft al laten weten dat de koekoeks een nieuwe kans krijgen ... wat evenveel is, als zeggen, dat hij ze binnenkort zal benoemen. Wat een huichelachtigheid, niet ?

Voor de zoveelste keer wordt Vlaanderen geringeloord door zijn eigen traditionele politici en wees er maar zeker van, de Walen zullen hun slag thuishalen.

Wij hebben jarenlang meegelopen in de hoop dat Vlaanderen op een behendige manier zou loskomen uit het belgische corset. Wij zijn er intussen van overtuigd, dat het verloren tijd is geweest en dat de enige oplossing is : de compromisloze zelfstandigheid.

Zelfs vanuit de filosofie die Leterme, Dewever en Peeters aankleven om belgië te behouden (d.w.z. niet raken aan de financiële transfers naar Wallobrux en aan de Franstalige hegemonie) is het uitgesloten welk akkoord dan ook te bereiken. Deze drie musketiers hebben zichzelf gedragen als amateurs die lijden aan geweldige zelkfoverschatting. Ze mogen bij mekaar gaan zitten om hun memoires op te stellen voor de encyclopedie van de Vlaamse Beweging. Eric Defoort zal ze graag helpen, want hij is ook een grote held.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Tilburg (Hollandistan) is een boom overleden.

 

Stronk.jpg

Op de plek waar de aflijvige boom stond hebben rouwende vrienden (wellicht familie met houten koppen ?) kransen neergelegd.  Er is nog hoop.  (Maar niet veel)

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persconferentie in Pakistan

 

nf12pctaliban.jpg

De Heer ter linkerzijde is duidelijk ontevreden : hij dacht dat een persconferentie een schietsessie was op Westerlingen, Amerikanen en Ongelovigen.  De gemaskerde Heren op de achtergrond waren eerder deze week te zien op een DVD-clip die overhandigd werd aan de Benelux-omroepen.

Foto : www.geenstijl.nl

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck in Mumbai : AAaRGH ... maar moet kunnen

 

c_727%2C_mumbai.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flits-Flits : Wallonië verwacht uw centjes

 

OPGELET !!!  
  PLAATSEN  WAAR NIEUWE FLITSPALEN  
 KOMEN  BINNENKORT !!!
 AUTOSNELWEG  VANAF 129KM/UUR GEFLITST  !!!
   
  
20 locaties op  snelwegen voor 2008   
  
Provincie  Weg  Richting  Locatie
  
A  E19  Antwerpen  Kontich
  
A  E313/E34  Hasselt  Antwerpen-oost
  
A  Antwerpse ring  R1   Buitenring  Berchem  (Borsbeekbrug)  
  
A  Antwerpse ring  R1   Binnering  Berchem  (Posthofbrug)  
  
A  E19  Antwerpen  Brasschaat
  
A  E313/E34  R1  Antwerpen-oost
  
L  E313  Hasselt  Tessenderlo
  
OVL  E40  Kust  Melle
  
OVL  E40  Brussel  Melle
  
OVL  E17  Antwerpen  De  Pinte  
  
OVL  E40  Kust  Zwijnaarde
  
OVL  E40  Brussel  Zwijnaarde
  
OVL  E17  Kortrijk  De  Pinte  
  
VB  E40  Luik  Complex  Bertem  
  
VB  Brusselse grote  ring RO   Buitenring  Zaventem
  
VB  Brusselse grote  ring R0   binnenring  Kraainem
  
     
  
VB  Brusselse grote  ring R1   buitenring  Wemmel
  
VB  E314  Leuven  Rotselaar
  
VB  E40  Luik  Boutersem
  
WVL  E17  Antwerpen  Kortrijk
  
     
  
     
  
     
  

  
25 locaties voor  roodlichtcamera's voor 2008   
  
Provincie  Gemeente  Naam 1e  weg   Naam 2e  weg  
  
A  TURNHOUT  Parklaan  Steenweg op  Zevendonk  
  
A  TURNHOUT  Parklaan/Noord-Brabantlaan  Steenweg op  Mol  
  
A  MECHELEN  Brusselpoort  N227
  
A  MECHELEN  Zandpoortvest  Nekkerspoelstraat/Keizerstraat
  
A  ANTWERPEN  Koningin  Elisabethlei / Generaal Lemanstraat    Jan van  Rijswijcklaan  
  
A  MOL  Turnhoutsebaan  Sluis-Achterbos
  
A  TURNHOUT  Parklaan  Steenweg op  Tielen  
  
A  GEEL  Ring  Kleinhoefstraat/Drijhoek
  
A  SINT-KATELIJNE-WAVER  Ring om  Mechelen   Liersesteenweg
  
A  KAPELLEN  Kapelsestraat  N122  (kalmthoutsesteenweg)  
  
L  DILSEN-STOKKEM  Rijksweg  Kempenstraat
  
L  DIEPENBEEK  Nieuwstraat  Grendelbaan
  
OVL  GENT  Stapelplein  ter hoogte van de  Post  
  
OVL  GENT  Sint-lievenslaan  ter platen brug /  tenstoonstellingslaan  
  
OVL  SINT-NIKLAAS  Singel  Raapstraat
  
VB  LEUVEN  Sint-Jansbergsesteenweg  N264 Koning  Boudewijnlaan  
  
VB  ZAVENTEM  Leuvensesteenweg  Woluwelaan
  
VB  LEUVEN  Artoisplein  N19  Aarschotsestwg  
  
VB  SINT-PIETERS-LEEUW  Steenweg op  Bergen   Brusselbaan
  
VB  ZAVENTEM  Leuvensesteenweg  Grote  Daalstraat  
  
WV  BRUGGE  Maalsesteenweg  Fortuinstr/Schaakstr
  
WV  BRUGGE  Isabellalaan  N34a-Kustlaan
  
WV  BRUGGE  Sint-Pieterskaai  Havenstraat
  
WV  KNOKKE-HEIST  Elizabethlaan  Duinbergenlaan
  
WV  ROESELARE  Ring om  Roeselaere   Onledegoedstraat
  
     
  

  
37 locaties voor  snelheidscamera's voor 2008 en 21 al geselecteerde voor  2009  
  
Provincie  Gemeente  Naam 1ste  weg   Richting/Naam 2de  weg  
  
A  Antwerpen  Grote  steenweg   N1 richting  centrum  
  
A  Antwerpen  Grote  steenweg   N1 richting  centrum  
  
A  Borsbeek  Frans  Beierslaan   
  
A  Mol  Ezaart  N103 beide  richtingen  
  
A  Mol  Ginderbuiten  N103 richting  Mol-Centrum  
  
A  Mortsel  Mechelsesteenweg  N1 beide  richtingen  
  
A  Turnhout  steenweg op  Diest   N19 richting  Turnhout  
  
A  Geel  Grote  steenweg   

27-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateurbeelden uit Mumbai

 

WAARSCHUWING : dit zijn harde beelden.

Wil u ze niet bekijken, duw dan NIET op de startpijl : deze leidt naar de webstek van Fox News en daar kan u opnieuw beslissen of u ja dan neen de video wil zien.

 

 

Camera vangt het moment op dat een voorbijganger wordt neergeschoten in de straten van Mumbai, de zinloze afslachting door islamitische fanatici.

(bron : Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het Rode VRT-Boekje + Aanpassing 20 uur

 

Uit  het Rode VRT-boekje  inzake Propaganda und Veurlichting"  - Afdeling "Islam & Terreur in India"

We onderscheiden twee soorten terreuraanslagen, waarvan vooral de eerste hieronder vermeld met veel nadruk moet aangekondigd worden in onze neutrale propaganda-nieuwsuitzendingen, en aanverwante zoals Blokken, Koppen, Thuis, de Kampioenen, Terzake en àlle programma's van de Woestijnvissen.

- De gevaarljkste aanslagen zijn deze, gepleegd door Indiaase Nationalisten, die gericht zijn op de vernietiging van islamitische doelwitten. De arme moslims hebben geen verweer tegen het fanatisme van doortrapte hindoes die genadeloos hun wrede acties uitvoeren. Het is aanbevolen fijntjes te benadrukken, dat er niet geraakt mag worden aan heilige koeien, maar moslims zijn vogelvrij. Enkele grimassen en tics kunnen het belang van deze uitspraak nog meer gewicht verlenen, evenals geïrriteerd met de schouders trekken en snuiven. 

- De tweede soort aanslagen (zoals die enkele bommetjes in Mumbai) wordt toegeschreven aan Indiaase terroristen, van wie sommigen in een arm, doodarm dorpje wonen, dat geviseerd wordt door de autoriteiten en waar toevallig nogal wat moslims verblijven.  Het verzet van deze arme lieden is een zaak van rechtvaardigheid. Het moet vermeden worden enige verbinding te leggen tussen de islam en terreurdaden, want er is geen overeenkomst. Ze kan er niet zijn, omdat wij het niet willen.  Capito ! Einverstanden !

- In een later stadium, als de rook is opgetrokken en de lichamen geborgen zijn, is het aangewezen via een duidingsprogramma de burgers aan te leren, dat India een perfect multicultureel rolmodel kan zijn, als hindoes, boeddhisten, jainisten  e.a. agressieve godsdiensten zich zouden terugtrekken en de islam zouden erkennen als de enige legitieme religie.

De Leiding van de Nieuwsdienst

(met gpoedkeuring van de vakbonden en de Raad van Bestuur)

+ AANPASSING 20 UUR

Toen de buikspreker Vim de Wilder tijdens het 19 uur journaal een  India expert interviewde over wie er verantwoordelijk zou zijn voor de afschuwelijke aanslagen in Mumbai, moest hij op het einde van het gesprek er nog vlug tussen persen vanuit de navel : "Ja, moslims die onderdrukt worden ..." 

Hoe is dat toch mogelijk, die vooringenomenheid ? In India lopen honderden miljoenen sukkelaars van allerlei oorsprong en religie die allemaal onderdrukt worden, die vaak fysiek en mentaal mishandeld worden door de overheid en de hogere kastes, die nul komma nul rechten bezitten : dàt is de schande van dat land. 

Moslims zij echter overal slachtoffers, over heel de wereld als je hen bezig hoort.  Waarom worden zij niet opgenomen door hun geweldige Prachtlanden Arabië, Iran, Irak, Lybië, Marokko, Indonesië ?  Daar zullen zij niet onderdrukt worden want ze leven tussen hun eigen fiere, trouwe,  vredelievende geloofsgenoten. En terwijl verpesten ze niet de sfeer in de andere naties waar ze niets te zoeken hebben, want het zint hen toch niet. Altijd maar zeuren, klagen en ontploffen.

 SAVAT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even iets totaal anders : Lowieke Staal

 

Een van onze reageerders meldde zich aan als Lowieke Staal. Ik weet niet of die naam sommigen onder u nog iets zegt ?  Mij alleszins wel.

Lowieke Staal was een Antwerpse revue-artiest uit de jaren tussen de twee wereldoorlogen van de grote shows en variétés in de Hippodroom (verdwenen) die geschreven en geregisseerd werden door Rik Senten. Het waren spektakels met muziek, liedjes en sketches die niet bepaald uitmuntten door een hoge graad van verfijning maar die konden bogen op een massaal succes.  De artiesten waren plaatselijke beroemdheden die voortkwamen uit het toen nog erg actieve liefhebberstoneel.  De héél groten traden ook op in de Brusselse Follies Bergères (niets te maken met die van Parijs), zoals Frits Vaerewyck, de kleine mooie vamp Pola Cortez en Sus van Aerschot.

Met Frits Vaerewyck toonden wij U maanden geleden fragmenten uit de eerste Vlaamse musical uit 1935 "Alleen voor U" met  Pola Cortez en bijna de ganse cast van "De Witte" op muziek van Renaat Veremans.

Maar nu Lowieke Staal.  Hij was een dwerg en in die dagen sprong men niet bepaald fijnzinnig om met mensen met een handicap.  Lowieke moet wel over enig acteertalenten beschikt hebben maar hij dankte zijn faam en carrière vooral aan zijn kleine gestalte. Ik heb hem nooit op de scène geweten maar ik herinner me alleszins wel hem gezien te hebben tijdens wandelingen in de stad : een kleine parmantig stappende figuur, goed gekleed met regenmantel en hoed en de voorbijgangers die hem joviaal toeriepen ... Hij heeft geleefd van 1903 tot 1991.

In deze periode trad ook Johan Heesters op in het revue-circuit te Antwerpen, de knappe Nederlandse tenor die in het huwelijk trad met zijn collega Wiske Geys. (inmiddels is Heesters 105 jaar en verschijnt hij nog tussendoor op het podium ...)

 
Tweetalige revue uit 1931 : Wâ-nâ-wêr ? Is 't Krisis  (Wat nu weer ? Is het crisis)
Rechts : Lowieke Staal
.
.
Ik weet niet of onze occasionele reageerder hier nog zal terugkomen bij Angeltjes maar mocht hij het doen en mocht hij meer inlichtingen hebben over de figuur Lowieke Staal dan verneem ik dat zéér graag.

Ray

+ AANVULLING 20.00 UUR : Nog een foto ontdekt op Seniorennet, Lowieke Staal geïnterviewd door Bob van Bael

 http://blog.seniorennet.be/ludovikus/archief.php?startdatum=1144620000&stopdatum=1145224800

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtland Afghanistan blijft niet achterwege met terreur

 

Vandaag ondernam een islamitische zelfmoordontploffer een definitieve reis naar het paradijs vanuit Kabul op 200 meter van de Amerikaanse ambassade. Het is niet geweten of de vier Afghanen die hij ongevraagd meenam deze onverwachte trip zagen zitten.  Op de foto : Franse militairen nemen foto's van een taxi die bij de ontploffing betrokken was.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht uit het Euro-parlement - Philip Claeys

 

Nog meer immigratie

Het Europees Parlement keurde vandaag 20 november twee teksten goed over economische immigratie. Volgens voormalig Commissaris Frattini heeft Europa de komende 20 jaar 20 miljoen nieuwe immigranten nodig. Eén instrument daarvoor is de invoering van een ’blue card’ voor hoog opgeleide immigranten. Uw dienaar legde volgende stemverklaring af :

Ik heb tegen het verslag-Klamt gestemd om de simpele reden dat gans het concept van de zogenaamde blue card getuigt van korte-termijndenken.

We kunnen beter in de lidstaten een beleid voeren van opleiding, herscholing en activering van de circa 20 miljoen werklozen die er nu in de EU zijn.

We zouden beter leren uit de fouten van het verleden, denk maar aan het importeren van gastarbeiders en hun families in de jaren ’60 en ’70, wat uitgedraaid is op grote maatschappelijke problemen.

Men probeert de bevolking nu te paaien met de belofte dat het enkel gaat om hoog opgeleide en tijdelijke immigranten, maar wie ben ik om te twijfelen aan de woorden van Louis Michel, die zegt dat ook andere immigranten welkom moeten blijven? Met andere woorden: de sluizen blijven open staan, men creëert er alleen maar nog een sluisje bij.

Wat we hier moeten vaststellen, is een feitelijke coalitie tegen de samenleving. Big Business wil goedkope arbeidskrachten en werkt samen met de multiculturele linkerzijde. De kosten worden afgewend op de maatschappij. Is het een toeval dat de liberale en communistische fracties samen amendementen ingediend hebben?
*
***
*
"Uw dienaar" is  Philip Claeys, een uitermate gedistingeerd, intelligent en vriendelijk man, die het klappen van de Europese zweep kent.  De VB-fractie uit het Euro-parlement omvat drie perfecte gentlemen die natuurlijk een flinke doorn in het oog zijn van de traditionele mutsen en dutsen die daar ronddolen en vooral overtuigd zijn van hun eigen fantastische importantie en niet veel anders doen dan op de knoppen duwen zoals hun fracties het vereisen.
De verkozenen krijgen 1 minuut spreektijd om hun stemming te verantwoorden. Daar maken de VB-ers dankbaar gebruik van om van zich te laten horen.
Ray
(Philip, waar sturen wij de rekening heen : Brussel of Straatsburg ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodenaantal loopt op tot 125 + 327 gewonden

 

Update 15:42 uur

Het dodental in Mumbai is bijgesteld naar 125, er zijn zeker 327 gewonden. Dat meldt CNN op basis van bronnen bij de politie.

Onder de doden bevinden zich negen buitenlanders. Voor zover bekend zijn er geen Nederlanders onder de doden.

Het Nederlandse consulaat-generaal meldt het aantal Nederlandse betrokkenen aan het AD. Het consulaat heeft negen toeristen opgevangen. Een man uit Maastricht zou zwaargewond in het ziekenhuis in Mumbai liggen.

Opsporing
De consul-generaal Hans Ramakers kan niets bevestigen over de toestand van de man. Een zoektocht leverde tot nu toe niets op.

Een familielid van de zwaargewonde Nederlander meldt aan de nieuwssite NU.nl dat zijn toestand stabiel is, maar dat zijn vrouw en kinderen nog altijd worden vermist.

Rondreis
De Maastrichtenaar maakte met zijn gezin een rondreis van vijf weken door India. Met een groep van dertig reisgenoten – onder wie acht Nederlanders, twee Duitsers en een onbekend aantal Belgen – zaten ze in een trein die werd beschoten door de terroristen.

Volgens het familielid liggen vier reizigers in het ziekenhuis, over het lot van de rest is niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het aantal betrokken Nederlanders niet bevestigd. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn alle Nederlanders die in Mumbai wonen in ieder geval veilig.

Chaos
Er wordt nog steeds
geschoten in Mumbai, ook zijn er nog explosies te horen in het Taj Mahal hotel. Eerder bestormden Indiase commando-eenheden het hotel, gijzelaars werden gered.

De gijzelaars in het luxe Trident Oberoi hotel zijn inmiddels vrij, volgens CNN-IBN, een Indiase dochteronderneming van CNN, gaat het om tien personen.

In een appartementencomplex waar een joods centrum is gevestigd worden mensen gegijzeld en zijn explosies te horen. Het zou om vijf joodse families gaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mumbai : de moslim-terreur is nog niet afgelopen

 

.

Reuters

Newly freed hostages duck as gunshots are fired from inside the Taj Mahal hotel where Indian commandos launch an assault on Islamic terrorists still holding Westerners; at least 104 now dead. | WATCH LIVE | PHOTOS | VIDEO | MAP
FOX FORUM: Attacks Designed to Create Chaos | Indian Stock Markets Closed | U.S. Agencies Monitoring Situation
Indian Navy Checking Suspicious Ship | Gunmen Holding Hostages in Jewish Center | Was It Al Qaeda?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!