Angeltjes
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en gevolgen Paddo-verbod

 

@ www.geenstijl.nl

AAaRGH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen weren : Antwerpen doet alsof

 

Antwerpen toetert rond, dat het illegale drugsdealers zal oppakken en uit het land zetten. Dat klinkt stoer en beloftevol. De andere niet-dealers mogen blijven.

Na die mededeling ging de moedige Antwerpse burgemeester stilletjes vragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel, of deze bereid is, zijn stoere voornemens in daden om te zetten.

Een van de grootste experten in Antwerpen inzake vreemdelingen, illegalen, criminaliteit en al het andere fraais dat de multiculturele maatschappij met zich brengt, is ongetwijfeld Filip Dewinter. Die man heeft een jarenlange ervaring en wordt geïnformeerd van bij de bron, dat wil zeggen, van de mensen die middenin de miseriewijken wonen en die zich geen sprookjes laten wijsmaken.

Burgemeester Slaapmans krijgt voorgekauwde rapporten, verslagen en statistieken, die opgesteld zijn door zijn ja-knikkers die precies weten wat van hen verwacht wordt. 

Het verhaal over de op te pakken drugsdealers is een reclamestunt, een propagandafoefje met het oog op de Vlaamse verkiezingen,  een lavementje dat niets uithaalt.

Filip Dewinter is duidelijk in zijn reactie op de mededeling vanop het Schoon Verdiep :

De maatregel van de stad Antwerpen om drugdealende illegalen het land uit te laten zetten, is een manier om het gedoogbeleid ten opzichte van illegalen te camoufleren. Dat zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter in een reactie op de maatregel die vandaag werd aangekondigd in het kader van het Antwerpse drugsbeleidsplan. "Zolang Janssens weigert om illegalen actief op te sporen en werk te maken van een vrijwillig en desnoods gedwongen terugkeerbeleid, is het dweilen met de kraan open", luidt het.

Het Vlaams Belang noemt het plan om illegale dealers in samenwerking met Dienst Vreemdelingenzaken terug te sturen, een pleister op een houten been. "Na drie jaar non-beleid wil het stadsbestuur nu laten uitschijnen, het illegalenprobleem te willen aanpakken", luidt het. Volgens het VB zijn er in Antwerpen meer dan 35.000 illegalen. De partij pleit ervoor om via systematische identiteitscontroles en actieve opsporingen te evolueren naar snelle repatriëringen. Als dat niet gebeurt, zal het probleem volgens Dewinter blijven bestaan en draagt de stad de gevolgen van haar eigen falende beleid.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië

 

Zona dell'Arsenale e Riva degli Schiavoni alle ore 7.30 -  Mirko Barbazza
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht voor de lieve moslims

 

... en het komt de politiek-correcte politici ook goed uit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Nederland

 

(klik voor groot)

Deze mooie Hollandse meid, Deniz Akkoyun is Miss Nederland. Zij weet tenminste dat tulpen niet uit Amsterdam komen, maar uit Toerkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Flikken houden 3 betogers in bedwang ... een sterk staaltje van ordehandhaving

 

Als het er op aankomt belachelijke toestanden mee te maken, komen we in Antwerpen regelmatig aan onze trekken.

Het fotomodel Phaedra Hoste, op een blauwe maandag CD&V-gemeenteraadslid te Brugge, nicht van de conférencier Geert Hoste, oud-lief van Roger de Vlaeminck en menig ander gespierd sportfenomeen, de knappe en publiciteitsgeile schoonheid, heeft een winkeltje in Antwerpen dat zaterdag het mikpunt moest worden van een grote anti-bontmanifestatie. Phaedra Hoste is (in opvolging van de volgens ons échte knapste vrouw van Vlaanderen, Véronique de Cock) het gezicht en lijf voor de bontwinkelketen Pelsland.

Wij hebben een groot hart voor dieren, steunen graag initiatieven  om dierenleed te voorkomen maar we hebben een hartsgrondige hekel aan activisten die met bruut geweld en vandalisme hun mening opdringen.

Burgemeester Slaapmans had toelating verleend voor de betoging en Phaedra Bontjas had een deurwaarder gesommeerd en een afgevaardigde van Unizo om juridisch haar zaak af te schermen. Slaapmans had 4 agenten opgestuurd, die dat wel zagen zitten, wie wil er nu niet Phaedra in bescherming nemen ?

En de activisten kwamen opdraven met de klassieke 3 man, want met een paardenkop zeulen zij natuurlijk niet rond. Kortom veel herrie om niets.  Het janhagel en tuig dwaalt door de straten en de huizen en de flikken wordt gemobiliseerd om 3 maniakken te beteugelen.

Dit flutnieuwtje brengen wij vooral omdat we  graag een foto van Phaedra Bontjas plaatsen. 

fdmnerts

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de Openbare Omroep in NL : zelfde verhaal over manipulatie, verspillingen en minachting

 

‘De publieke omroep geeft jaarlijks 1,2 miljard euro uit. Tweederde hiervan, ofwel 0,8 miljard euro, is afkomstig van belastinggelden. De overige 0,4 miljard bestaat hoofdzakelijk uit reclameinkomsten. Hiermee is de publieke omroep de enige betaalzender in Nederland die reclame uitzendt.' Zo staat het keurig beschreven in Wikipedia. Neelie Kroes commissaris voor mededinging in de EU wil de regels voor staatssteun aan omroepen verscherpen. Alle nieuwe diensten zoals websites en nieuwsuitzendingen via mobiele telfonie moeten worden getoetst op concurrentie vervalsing Maar daar voelt minister Plasterk gesteund door zijn EU collega's niets voor. Volgens hem ..... ‘heeft het publiek er ‘recht' op het NOS Journaal via de website te bekijken.' Dat geldt dus kennelijk niet voor andere media!

Wie over het mediapark in Hiversum of elders in die stad rondrijdt ziet een reeks gebouwen die zijn ontstaan toen geld geen rol speelde, het ging er niet om rendabel te werken, maar om het geld zo goed mogelijk uit te geven. NOS en NPS leveren programma's die anderen onvoldoende maken of ‘Nieuws' dan wel ‘Sport' uitzenden. Via de andere leveranciers van content, de omroepen waarvan AVRO, EO, KRO, NCRV, TROS, VARA en VPRO, de belangrijkste (en de oudste) zijn hebben vooral het CDA en de PvdA een solide spreekbuis, betaald door ons allen. Plassterk - als PvdA adept - maakt er dan ook geen geheim van dat hij niet gediend is van controle, ook niet als het om bewaking van faire spelregels gaat en zo vervalst hij de competitie niet alleen voor de commerciele omroepen als RTL en SBS maar ook voor de kranten en tijdschriften want, die moeten leven van vooral advertenties en andere bijdrages zoals abonnementen.

Geen enkel ander medium krijgt een douceurtje van 800 mln, waarmee ook veel programma's gemaakt worden die niets met algemeen belang te maken hebben zoals showprogramma's en Quizen. De nieuwsprogramma's zoals 1 vandaag, Netwerk en Nova zijn een centrum linkse eenheidsworst, geheel in lijn met hun pleitbezorgers PvdA en CDA. Commissies die op de publieke-omroep hebben gestudeerd zoals die van toppolderaar Rinooy Kan concludeerde dat er allerlei gebreken zijn, maar veranderen doet er fundamenteel niets. Soms hoor de je dat de publiek omroep er moet zijn ‘om kwaliteit te waarborgen'. De grote vraag is wat kwaliteit is en in ieder gavl kunnen we opmerken dat men er niet in slaagt ons daarbij te vrijwaren van ‘pulp' als shows etc

Wij beklagen ons vaak over ‘bananen republieken'die geen vrije pers hebben. Die hebben wij wel, maar het begrip kwaliteit is wel heel eenzijdig - centrum links - gedefinieerd en stevig in handen van partijen die alleen geinteresseerd zijn in de status quo. Het wordt tijd dat de kiezers daar een einde aan maken.

@ http://www.rostco.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave Huisvader Ping An wil ook wat

 

Ping An wil hulp regering voor verlies op Fortis (De Beursduivel)

UTRECHT (AFN) - De Chinese verzekeraar Ping An wil dat de Chinese overheid helpt om compensatie van de Belgische staat te krijgen voor geleden verliezen op het belang in het geplaagde Fortis. Dat liet een ingewijde weten aan persbureau Reuters.

Volgens de bron geeft de Chinese regering gehoor aan de oproep en zal het ministerie van Handel een bericht richting de Belgische staat sturen. Een woordvoerder van Ping An liet weten niets van het verzoek aan de Chinese overheid te weten.

Ping An, de op een na grootste verzekeraar in China, moest 15,7 miljard yen (1,7 miljard euro) afschrijven op het belang van 5 procent in Fortis.

***

Leterme: "Ping An krijgt geen cent" (Belang van Limburg)

"Ik begrijp dat men teleurgesteld is, maar er zijn altijd risico's verbonden aan een investering." Met die droge analyse reageert premier Yves Leterme in verschillende kranten op de eis van de Chinese verzekeraar.

Ping An is de grootste aandeelhouder van Fortis en zou een groot verlies geleden hebben toen de bank werd opgesplitst. De verzekeraar eist nu een fikse compensatie van de Belgische regering.

***

Leterme wil praten met China (VRT)

Ping An heeft door die investeringen zowat 1,8 miljard euro verloren en wil nu een compensatie van België. Het bedrijf heeft daarbij beroep gedaan op de Chinese regering.

Premier Yves Leterme (CD&V) wil nu met China praten over die kwestie, maar merkt op dat ook veel Belgische aandeelhouders geld verloren hebben.

Hij zegt ook dat een groot van de waardevermindering van de aandelen is gebeurd voor de interventie van de Belgische overheid in de Fortis-groep.

***

Drie verschillende media lichten hun publiek in over een zelfde feit (een financiële webstek, een krant en de beste onder de besten, de 0000).  Zal het publiek ooit weten hoe het op korte tijd zo verkeerd is kunnen lopen met Fortis ?  Voor velen zal het hopelijk duidelijk zijn, dat er niet zoiets bestaat als "een aandeel van de brave huisvader". Men heeft decennialang datzelfde sprookje voorgehouden over de aandelen van de Nationale Bank van schandland B, tot uitlekte dat de staat de regels van het aandeelhouderschap aan zijn laars lapte en de brave huisvaders simpelweg behandelde als onnozele geldleveranciers.

Nonkel Kruk zal uitermate omzichtig moeten laveren in de zaak van Fortis. Eerst was er de Russische miljardair die razend was om het verlies van meer dan een half miljard euri, maar die zou zijn woede bedwongen hebben en inmiddels amicaal een fles wodka opgestuurd hebben naar enkele vooraanstaande belgen om de zaak te vergeten ...  Dat geloven we blindelings, deze vredelievende ommezwaai vanwege een nieuwe rijke uit het land van Poetin.

Als er met China of Ping An wat dan ook gekonkelfoesd wordt ter compensatie van het verlies van 1,8 milard euri en dit bereikt de publieke opinie, dan kan de Nonkel best asiel aanvragen in de bunker rond het Zwin, waar Graaf Lipmans zich schuil houdt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsgierig Aagje

 

"Tiens, waar is die mijnheer mee bezig ? "


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal is oorlog

 

Tijdens een amateurwedstrijd in Rotterdam is gistermiddag grote paniek ontstaan nadat een speler een schot met een luchtdrukpistool loste. Er vielen geen gewonden. De KNVB heeft een diepgravend onderzoek gelast. Dat meldt het Algemeen Dagblad vanavond.

Het ging om een wedstrijd tussen de vijfde-klasseteams van RVV Kocatepe en Zwarte Pijl. Een speler van Zwarte Pijl haalde het pistool uit zijn tas toen hij zag dat een teamgenoot aan het ruziën was met een tegenstander. Hij liep op het duo af en loste een schot in de lucht. Daarna zette hij het op een lopen. Hij is nog niet gepakt.

''Ik ben diep geschrokken. Wapens horen niet op een voetbalveld. Punt. Sancties tegen de betreffende speler en club zijn niet uit te sluiten’’, zegt KNVB-districtsvoorzitter Sjaak van der Kroon. Voorzitter Henk Weekers van Zwarte Pijl overweegt het betreffende team uit de competitie te nemen. ''Reken maar dat die speler er hier niet meer inkomt! Een zwarte dag voor het voetbal.’’

Het is de tweede dit jaar dat Zwarte Pijl uit de wijk Prinsenland in opspraak is geraakt. Een 43-jarige speler van het veteranenteam werd eind vorig jaar gearresteerd nadat hij een tegenstander een gebroken kaak had geslagen.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zat een Rood-Groen Vogeltje, al op een stekeldorentje ...

 

Groen is op zoek naar nieuwe partners om samen de economische crisis op te lossen met een ecologische aanpak.  Dat zegt de voorzitster, Mieke Vogels.

Met de huidige financiële en ecologische crisis, is er nood aan durf, verandering en hoop. Het systeem kraakt, het oude beleid faalt. Het is dus tijd voor echte verandering. De andere partijen missen visie en lef. Zegt de voorzitster

Groen! kiest regelrecht voor een duurzame, ecologische economie, een groene New Deal.

Tot daar een fragmentje uit het persbericht. 

Agalev of Groen zou als beweging een goede invloed kunnen uitoefenen op de politiek. Men heeft echter de voorkeur gegeven aan een partijpolitieke beïnvloeding en wie zijn wij om die strategie  te betwisten ?  Tenslotte zien wijzelf de enige weg tot een onafhankelijk Vlaanderen, gerealiseerd via partijpolitieke invloed. Daarmee houdt echter elk parallelisme met de milieupartij op.

Groen blijft een wazige en schimmige partij van extreemlinkse ideologen en goedmenende natuurvrienden. Bovendien heeft de partij zich politiek vastgereden door een aantal stellingnames in het onvermijdelijke communautaire debat in het land B : de boomhangers staan onhandig met een belgische vlag te wapperen voor het paleis van de keuning, die lichtjes gegêneerd vanop zijn balkon toekijkt : "Paolo, viens voir, qui sont ces imbéciles mal habillès ?"

Sedert de financiële crisis in volle heftigheid is uitgebroken heeft al enkele malen het lonkwoord "New Deal" geklonken, u weet wel het sputterende herstelprogramma dat Franklin Roosevelt in 1932 na de grote beurscrash en de daarop volgende werkloosheid, lanceerde om Amerika er economisch bovenop te helpen.  De New Deal was vooral een experiment dat bestond uit een waaier van maatregelen, waarvan vele mislukten en enkele succes hadden.  Vooral de steun aan de financiële instellingen, zonder deze te nationaliseren, bleek een goede startmotor om de economie op gang te trekken.  Sommige onderdelen waren nodig om het Amerikaans sociaal individualisme, zeg maar egoïsme, te doorbreken, andere waren bevestigingen en verstevigingen van de vrije markt.

Wat Groen precies bedoelt met ecologische oplossingen van de huidige crisis wordt niet verder toegelicht.  Tenzij zij bedoelen,  de economische spelregels drastisch te wijzigen door het geldverkeer af te schaffen, opnieuw de ruilhandel in te voeren en het kapitalistisch stelsel in de verbrandingsoven te stoppen. 

Het gebruik van de term ecologische New Deal is niet meer dan  een goedkope publicitaire zet.  Vergelijkbaar met staan dansen van blijdschap voor het ontwerp van een brug en enige tijd later de bevolking op te roepen tot groot verzet tegen dat schadelijke bouwwerk.  

Wat valt er ook te verwachten van een partij die ooit de chocolade sigaretten voor kinderen wilde verbieden ? 

Savat


30-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Indische gemeenschap in Antwerpen

 

Naar aanleiding van de aanslagen in Mumbai kwam de Indische gemeenschap van Antwerpen ook even in de kijker.  Van de 170 nationaliteiten die verblijven in de stad van Allah, zijn de Indiërs ongetwijfeld de meest welvarende. Nog meer uitgesproken dan bij andere vreemdelingen, bestaat bij hen niet de geringste behoefte zich in onze gemeenschap in te schakelen. Absoluut niet.  Geen denken aan.  Geen integratie, maar ook geen vijandigheid. Veeleer onverschilligheid. Laat het ons zo stellen : zij verdienen hier de kost, dragen belastingen af, doen vermoedelijk geen enkel beroep op sociale hulp en leven in splendid isolation hun leven.  Weelderige apartheid.
 
Het precieze aantal  Indiërs is moeilijk te achterhalen ; zelf schatten zij het op 1000 tot 2000 personen.  Hun aanwezigheid is louter economisch geïnspireerd : hier oefenen zij hun beroep uit als handelaars, producenten van sierdiamanten en industriestenen. De meesten verblijven hier met hun ganse gezin en een staf voor de huishouding en de handenarbeid. Dit huispersoneel behoort grotendeels tot de lagere Hindoekaste en we zullen daar maar niet verder op ingaan, want alle officiële beweringen ten spijte dat de kastes afgeschaft zijn, leven ze onaangetast verder in de Indische maatschappij.
 
De Indo-Antwerpsegemeenschap leeft geconcentreerd in de omgeving van het residentiële Nachtegalenpark, waar de inwoners hun wijk betitelen als Little Bombay.  Na de tragedie van voorbije week klinkt de oude naam van Mumbai heel wat charmanter. De oude stadsvilla's die hier jaren de boventoon voerden, zijn massaal opgekocht, onherkenbaar gerenoveerd of gewoon afgebroken en vervangen door kleine paleisjes met veel marmer, exclusieve bouwmaterialen en getuigend van een door niets weerhouden architecturale exotische  creativiteit. Elk woonpand is bovendien beveiligd als Fort Knox.  De angst op beroving maar vooral ontvoering is immens.
 
Het opmerkelijke aan deze Indische mensen is dat zij allen behoren (behalve het personeel)  tot de minder gekende godsdienst van het Jaïnisme, dat over heel de wereld een tien miljoen aanhangers kent.  Deze religie is niet bepaald een aantrekkelijk gebeuren en hopelijk zal u nooit uitgenodigd worden voor een hapje of een drankje, want het is armoede-troef. Hier zijn geen rijke tafelen niettegenstaande de mensen zwemmen in het geld.  "Wij vinden dat wij alleen al door te praten bacteriën aan het doden zijn. We knippen ook zo weinig mogelijk het licht aan, omdat je ook daarmee bacteriën doodt. Op het gras lopen we zo min mogelijk, om geen insecten te vertrappelen." Jaïns eten geen vlees, geen vis, geen eieren en amper groenten die onder de grond groeien. Want een aardappel heeft meer levensvormen dan sla. Ze drinken geen alcohol, roken niet, bidden dagelijks en vinden zelfmoord de ergste doodzonde. "Nu, de perfecte jaïn bestaat niet. We kunnen alleen proberen te streven naar het perfecte. Maar wij zijn wel elke dag jaïn, jullie zijn alleen met Pasen katholiek." Tot zover een Indische mevrouw, hier met de familie op de foto in hun tuintje voor hun huisje.
 
Rupa Mehta-Bhansali en familie
Niettegenstaande hun rijkdom zijn het vaak lastige klanten in de winkels waar zij zich bevoorraden (je vraagt je af, wat
ze nog kunnen kopen, want veel komt er niet op  tafel). Om toch enige smaak aan het voedsel te geven, wordt er zeer veel gefriteerd.  Wat ook lekker gezond is, zoals Moe Vogels u graag zal bevestigen, als multiculturele diëtiste. De Bombay-wijk lijkt bij Indische Feesten soms op een luxueuze uitvoering van de Sinksenfoor, met de fletse geur van smoutebollen, wafels en lacquemans. En veel gekleurde lampions.  Maar olala, bij de kruidenier wordt er afgedongen, want dat behoort nu eenmaal tot de gebruiken in het moederland.  Als de stumpies van de VRT en de Morgen dat vernemen, zullen zij de winkeliers onmiddellijk afschilderen als racisten als zij niet ingaan op de gevraagde kortingen.  Voor alle koeltoeren moet respect betoond worden, op die van ons mag gescheten worden, als u mij deze onbeschofte taal voor een keer wil vergeven.
 
De grote en verregaande bekommernis en respect voor leven, wekt heel wat sympahie op voor deze mensen.  Het is echter bevreemdend vast te stellen, dat men nauwelijks het gras durft te betreden uit angst de wormen te verstoren, maar dat anderzijds het personeel behandeld wordt zoals de boer het deed met zijn hond aan de ketting.
 
Momenteel wordt er in Wilrijk gewerkt aan een reusachtige tempel met een bijhorend cultureel centrum voor de jains. Het zal een complex worden van meer dan duizend vierkante meter. De afwerking zal zeer luxueus zijn en volledig in de stijl van India. De witte granietsteen wordt bijvoorbeeld in Indische ateliers gebeeldhouwd en per boot overgebracht naar de haven van Antwerpen. Het is de bedoeling de tempel open te stellen voor iedereen, mits de bezoekers de gebruiken van de jains respecteren. Dit houdt onder andere in dat men de tempel niet mag betreden met schoenen en dat lederwaren verboden zijn. Spuwen op de grond kan i secten kwetsen, maar op de aanwezige paria's kan u zich rustig uitleven.
 
 
 
Indische ambachtslieden zijn druk in de weer met de buitengevel van de tempel in Wilrijk
 
 
 
Detail in de gevel
*
***
*
Afbeelding:In-jain.gif
 
Hier zeggen we maar niets bij, want anders staan de suffies van de VRT met hun captatiewagen voor de deur : het is de vlag van de Jaïnisten.  Apart, niet ?
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen of Delen door De Strangers

 

Dit moet de juiste video zijn : Kiezen of delen.

De vorige film bibberde, zoals een reageerder opmerkte, omdat hij opgenomen was in de Rode ATV-studio - Soms lijkt het hier op de Nieuwsdienst van de VRT : haperingen, verkeerde films, geen geluid, maar wij doen ons best, net zoals de VRT zijn best doet om te blijven knoeien.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert denkt na

 

 

In het Centraal Station te Antwerpen in het kader van het project

"Ja, politici zijn geloofwaardig"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons eerste plagiaatstuk na de miljoeneneuforie

 

Voor ons eerste miljoen trakteren wij onszelf, en u uiteraard, graag op een behoorlijk stukje plagiaat, dat we op zijn Chinees', schaamteloos weghalen en beweren dat het van ons is. We konden er ook onze eigen naam onderplaatsen zoals "De malcontenten van Dilbeek"  maar zo ver reikt ons plagiaat-gehalte niet. 

Jongens en meisjes van de Frut van Koekestad, u neemt het ons kwalijk, zeker ?  Ja, dat is dan pech. Wij zijn voorstanders van de Nieuwe Mentaliteit, ontworpen door onze Prachtburgemeester en Concertorganisator, Patrick Slaapmans : "Alles is van iedereen, behalve hetgeen dat van maai is".

 29 september - Kareltje (7.5 jaar) over de aanslagen in Mombay

We kregen weer een mooie tekening annex commentaar toegestuurd van onze lievelingscorrespondent Kareltje. We gooien die er meteen op, zonder eindredactiewerk. Gewoon omdat de jongen tien keer meer talent en ongezond verstand heeft dan onze eindredacteur.

liefste frut van de koekestad. deze week heeft de juf de rekenles plots ondergebroken omdat er iets heel erg was gebuert in de werelt. zij heeft begonnen over de arme indianenkindjes in mamboy of zo die hun papas en mamas waren doodgesgoten. de juf hadt zelfs traanen in de oogen. daarna moeste we een mooie tekenink maken daar over. ik hep dan een tekenink getekent van twee tarroriste die heel blei en gelukkich zijn. de juf keek nogal sip als ze dat zag. maar dan hep ik heur uitgelegt dat dat mozelims zijn en die zein door de indianen van mamboy onderdrukt en ze zijn arm dus moogen ze wel eens van iemand van een rijke kaste weervraak nemen. dat stont zo al in de boekskes van marks en engels waar de meester van moraal alteit uit voorleest. toen wier de juf al een betje meer laggerig op haar gezigt met van die pret$ogjes en al. ja zo haddik het noch niet gezien zei ze en ik mogt als preis de bortveegers uitkoloppen. ja ik houd zielig veel van de statsschool.

@ http://www.defrut.be/

(met veel dank en grote waardering)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een promotie voor Juffrouw Ellen

 

Ellen Petri by Frank Dejongh

Na een grondig evaluatiegesprek, zoals gebruikelijk tegen het einde van het jaar, verlaat deze medewerkster het kantoor van de directie.  Hier hangt een promotie in de lucht. Uit het evaluatieverslag lchten wij volgend fragment :

"De Juffrouw heeft op een bescheiden maar doorslaggevende wijze medegewerkt om het aantal bezoeken van 1 miljoen te bereiken, zonder aanstoot te geven of misbruik te maken van de talenten die Moeder Natuur haar rijkelijk toebedeelde."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 MILJOEN op zondag 30 november 2008 om 13 u 17

 

We zijn er : 1 miljoen bezoeken van 12 januari 2007 tot 30 november 2008 en nog steeds in groeiende lijn.

Onze statistieken zijn open en kunnen door iedereen geraadpleegd worden. Geen gesjoemel, geen truken van de foor om de bezoekersaantallen op te krikken.

Deze blog steunt op enkele principes : inhoud (content noemen ze dat tegenwoordig), een beetje variatie, overtuiging en eigenzinnigheid,  onszelf niet te ernstig nemen, het regime in zijn hemd zetten, compromisloos opkomen voor een onafhankelijk Vlaanderen zonder de naiëve hoop te koesteren op de verdamping van het belgische wangedrocht, ons afzetten tegen de oprukkende islamisering in Europa en onze eigen Westerse cultuur in de schijnwerpers zetten. Tussendoor enkele meppen verkopen aan de hypocrieten van de pers en de dames en heren ijdeltuiten uit de politiek, liefst in hun blootje aan u voorstellen.  Waar de reageerders ons trouwens vaak in overtreffen.  De gewone man en vrouw die in het volle leven van elke dag staat, zegt hier zelf wat hij/zij er van denkt en laat zich geen oren aannaaien door mensen die de politiek als een carrière beschouwen waar ze zoveel mogelijk mee in het zonnetje komen en zichzlef verrijken.

Al bij al nogal ambitieuze doelstellingen maar met de onontbeerlijke steun van velen, doen we voort. Met vallen en opstaan, met schuiven en evenwicht zoeken.

Dank aan al de vrienden, de medewerkers, de lezers, de reageerders, de vele onbekenden die nooit van zich laten horen, de mensen die ons mailen en natuurlijk de collega's van aanverwante blogs.  Vooral de vriend Erik van Aanklacht, zonder wie Angeltjes niet zou bestaan : Erik, je weet dat er ons veel meer verbindt dan het luttele dat ons scheidt.

We willen graag officieel meedelen, dat wij een zeer grote waardering hebben voor Mijnheer Pascal Vyncke, de beheerder en oprichter van Seniorennet.  Hij biedt ons de kans om ons ding te doen in volledig redactionele onafhankelijkheid, ook als het hem door sommigen kwalijk genomen wordt, de voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid een podium te bieden. Deze democratische instelling als heraut van de echte vrije meningsuiting siert u, Mijnheer Vyncke, zeker omdat ze bijna nergens anders bestaat.

Wij zijn geen discussieforum om met andersdenkenden de verbale degens te kruisen, dat weet u en dat blijft zo.  Deze opvatting staat niet haaks op de principes van the freedom of speech. Deze blog is bedoeld als bescheiden correctie op het eenzijdige en vaak gemanipuleerde nieuwsaanbod bij alle Vlaamse media, de onvolprezen VRT op kop. Wij staan eveneens volledig onafhankelijk van Vlaams Belang, maar u weet het, we hebben een intieme LAT-relatie met ze en supporteren voor hun programma en mandatarissen.  En als het er op aankomt, durven we best in volle vriendschap tegen hun kar aanrijden.

Dat was het zowat. We doen voort zolang we kunnen.  Aan onze tegenstanders willen we hoffelijk vragen, dat ze niet té veel domme dingen blijven uitsteken : soms kunnen wij echt niet op alles reageren.

Ray  de (trotse)  Hoofdredacteur van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs in Amerika vieren ze mee : Angeltjes and Change

 

 

.

Een ietsje melige kitsch ... daar houden wij nu van, zie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer 1 miljoen bezoeken bij Angeltjes ?

 

Op onze eerste blog, die wij afsloten op 1 november 2007 wegens te veel capaciteitsverbruik, staat de teller van de bezoeken (pageviews) momenteel op 274.221. .De knop aan de linkerkant van deze pagina doet het niet, vandaar de brug hier in de tekst.

Poging brug aante leggen voor Archief-Angeltjes (en ditmaal schijnt het te lukken en als het niet lukt langshier : http://blog.seniorennet.be/angeltjes_archief/

Bij leven en welzijn bereiken wij een van de komende dagen voor de twee blogs samen het 1 miljoenste bezoek. En dat over een tijdsverloop van 12 januari 2007 tot circa 30 november 2008. Let wel : het zijn bezoeken en geen individuele bezoekers, dat cijfer ligt ongeveer op de helft. U ziet het : wij zijn véél te eerlijk voor deze weireld, veel te braaf voor de politiek en vooral véél te goed voor onze vijanden.

Op welke dag en op welk uur zullen wij het cijfer van 1 miljoen behalen ? 

Juffrouw Ellen zit klaar met chronometer, rekenmachine, een fanatieke grijns op het doorgaans zachte gelaat, harde staalblauwe ogen, strak in het uniform, de benen gestrekt in extra-long uitvoering,  gespannen boezem, u wil het niet weten, u wil het niet zien, maar de spanning is hier te snijden.

Wanneer gebeurt het ? U doet mee aan onze pronostiek ?  Er zijn weer zoals immer prachtige prijzen te winnen.  Vooral in virtueel Fantasialand.  Wij garanderen u een absoluut eerlijk verloop, afhankelijk van de aanbiedingen die wij ontvangen in gesloten enveloppes.

U bent het toch gewoon om gerold te worden ?  Doe mee !

Hallo, Angeltjeslezers, ik verwacht jullie pronostieken maar eerst nog wat zeewier verorberen met heerlijke namaakkrab. Ik ben een snoepertje, hoor.

 

Uw trouwe, toegewijde, in hevige spanning verkerende redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje geschiedenis : het Nachtegalenpark

 

Een echte groene long in Antwerpen 

 

Wie zegt dat hij naar het Nachtegalenpark gaat, gaat eigenlijk naar drie parken. Te weten: Vogelzang, Middelheimpark en Den Brandt, die een enorme groene long vormen ten zuiden van de stad. Hoewel de parken in het verleden een eigen leven hadden, zijn ze ondertussen samengesmolten tot hét Nachtegalenpark.

Om te beginnen, moet er een hardnekkig misverstand de wereld uit. Het Nachtegalenpark ligt niet in het district Wilrijk, maar wel degelijk in Antwerpen. Het valt onder de postcode 2020, voor wie het precies wil weten. En toch is er wel degelijk een link met Wilrijk, al dateert die uit het begin van de vorige eeuw. Tot in 1910 waren de parken Den Brandt en Vogelzang eigendom van de toen nog onafhankelijke gemeente Wilrijk. In dat jaar koopt de stad Antwerpen het domein voor 12 miljoen frank van de Wilrijkenaren. Ook het grootste deel van de villawijk rond het park ligt in het district Antwerpen.

Van de drie parken is Den Brandt ongetwijfeld het mooiste, of anders toch het meest idyllische. Vermoedelijk behoorde dit park ooit tot het domein Middelheim. In een oorkonde uit 1337 is er namelijk sprake van een Middelheim dat wordt gesplitst. De naam Den Brandt duikt voor het eerst op in 1396 en verwijst naar een afgebrande plek in het bos. In die tijd was dat een populaire manier om bosgebied om te toveren tot landbouwgrond. Het duurt nog tot 1582 voor er sprake is van een 'Hof ten Brande', wat het eerste kasteel moest voorstellen.

Dit kasteel stond trouwens op een andere plek in het park dan de parel die we nu kennen. Het huidige kasteel werd gebouwd in 1790 volgens de toen heersende Louis XVI-stijl. De familie Della Faille, naar wie een laan is genoemd, was de eerste eigenaar. In 1910 neemt de familie Kreglinger het bouwwerk over en zwaait er de plak tot 1962. Toen werd ook het kasteel eigendom van de stad.

Biënnale

De naam Middelheim wordt vooral gelinkt aan de biënnale voor beeldhouwkunst, die sinds 1951 in het park wordt georganiseerd. In diezelfde periode besluit de socialistische burgemeester Lode Craeybeckx om in het park ook een museum voor beeldhouwkunst op te richten.

Ooit moet 'Middelhem' een gehucht of dorp geweest zijn. Zeker is dat het park in 1399 een woning met een hof en landerijen was. Later verrezen er in het Middelheim boomgaarden, tuinen, een speelhof, een kapel en gigantische bloementuinen waar de rijken goede sier maakten.

Voor het kasteel met de grachten werd aangelegd, zou er een brouwerij hebben gestaan. Dat kasteel dateert van de tweede helft van de 18e eeuw en is opgetrokken in late barok. De Antwerpse burgemeester Van Schorel bracht er zijn grote kunstcollectie in onder.

Als omstreeks 1820 ene Parthon du Von kasteelheer wordt, bouwt hij in het park serres en een orangerie. De man is een verwoed plantenverzamelaar en behaalt verschillende prijzen met zijn plantencollecties.
In 1824 wordt het kasteel gekocht door Le Grelle. Om verkaveling te vermijden, koopt de stad het park in 1910 aan. Nu vind je in het park onder andere een ziekenhuis, een pastoraal centrum en universiteitscampus.

Dikke Mee

Het kleine broertje van het Nachtegalenpark is Vogelzang. Het is het enige domein zonder kasteel. Toen de stad in 1910 eigenaar werd van Vogelzang, waren de meeste gebouwen in zeer slechte staat. Op de stallingen na, werd alles gesloopt. In die stalling zit nu de stedelijke dienst voor Groenvoorziening. Het park zelf is in 1956 grondig heraangelegd met wandelpaden, een vijver en uitgestrekte gazons.

Net buiten het park ligt een stukje jeugdsentiment voor de oudere Antwerpenaren. Zoals overal in en rond Antwerpen was er aan het Nachtegalenpark een speelhof. De 'Dikke Mee', daar voelden kinderen zich thuis op de paardenmolen en de schommels. Geduldig kozen ze aan het snoep- en wafelkraam. Intussen heeft de 'Dikke Mee', op de hoek van de Eglantierlaan en de Beukenlaan, plaats gemaakt voor een enorm appartementsgebouw. Een residentie die bij wijze van eerbetoon de naam 'Dikke Mee' draagt.

Aan de rand van het park kom je bij die andere 'Dikke Mee'. Een voormalig politiecommissariaat is er omgetoverd tot een gesmaakt café-restaurant. Wandelaars en zakenlui toeven hier maar wat graag tussen het groen.

 
@ Gazet van Antwerpen - Patrick Van de Perre

Kasteel Den Brandt, Antwerpen by Erf-goed.be.

Kasteel den Brandt





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!