Angeltjes
02-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is het met Fortis ? Ah, ça ira, ça ira, ça ira ...

 

Opgedragen aan de belgische adel en het hof

Uit de Franse film van Sacha Guitry (1953) "Si Versailles m'était conté"

Heel even in beeld Robert Lamoureux en dan de geweldige stem van Edith Piaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige adel in B ... Wie voert ze even naar de (symbolische) guillotine aub ? + Aanpassing 17 uur

 

Burggraaf Davignon & Graaf Lipmans
*
*****
*
 Graaf Lipmans & Baron Bodson
*
*****
*
Hoe ver moet je afstaan van de publieke opinie, van "de menschen" zeg maar, om na het Titanic-avontuur van Fortis met een bezopen graaf Lipmans aan het roer, diens beste copain in schuine en andere avonturen, burgraaf Davignon, voor te dragen als president van de "Puinhopen van Fortis "?  Er wordt nog een baron tussengeschoven, de liberale ex-senator Bodson, om aan te tonen dat zelfs op de rand van de afgrond de belgische staat nog steeds rekent op zijn adellijke hovelingen, ook als een van hen verantwoordelijk is voor de grootste financiële ramp die hier ooit heeft plaatsgevonden. Hoe durft men dit og maar voor te stellen ?  Met de dag zinkt Leterme dieper weg in het moeras van vertwijfeling en complete onkunde.
*
*****
*
Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Fortis in Utrecht gisteren kreeg de voorgedragen voorzitter burgraaf Davigon 50,6% van de stemmen achter zijn naam om de raad van Bestuur voor te zitten.  Een beschamende uitslag.  Baron Bodson, op het einde van de Lernout & Hauspie saga nog even aangetreden als algemeen directeur , werd gisteren door de NL aandeelhouders koudweg niet verkozen. Een kaakslag ? Of een verdiende terechtwijzing ?
Vandaag is het de beurt aan de belgische tak van Fortis om de voorgestelde Raad van Bestuur te benoemen. Bij het binnenkomen werd Davignon, waarschijnlijk voor de eerste keer in zijn carrière, uitgejouwd zoals de edelen die tijdens de Franse Revolutie aankwamen op de Place de la Bastille de guillotine bestegen. 
 De 77-jarige Davignon trekt al lang samen op met de schuinmarcheerder Lipmans en als hij voorzitter wordt van de nieuwe Fortis, zal hij zorgvuldig de stommiteiten van zijn vriend-voorganger afdekken.  Daar gaat iedere aandeelhouder sowieso van uit.
De drie Franstalige edellieden frequenteren al jaren dezelfde milieus. Davignon is ook jaren voorzitter van het geheime genootschap, de Bilderberggroep, die zich bezighoudt met geo-politiek, wereldeconomie en beschaafd gangsterisme.  Tot bij het bekendworden van het Lockheedschandaal in 1976 was de Duitse sjoemelprins Bernard voorzitter van de occulte groep. Zowel Lipmans als Bodson hebben regelmatig deze geheime bijeenkomsten bijgewoond.  Net als Philippe de belgique, "ikoewil keuning worden".  Zijn presentie pleit alleszins niet voor de intellectuele kwaliteiten van de Bilderbergsamenzweerders die dit jaar voorgezeten werden door koningin Beatrix, nog zo'n exemplaar met een uitgesproken  hoog democratisch gehalte.
Wat denkt u, hoe lang zal de schandstaat belgië zichzelf nog overleven ? 
Ray
+ AANPASSING 17 UUR
Tijdens de stemming op de aandeelhoudersvergadering te Brussel deze namiddag, die  verliep in de geest van eenBrabantse  omwenteling, kregen zowel Davignon als Bodson een ezelsstamp.  Ze worden geen van beiden opgenomen in de Raad van Bestuur : wat een afgang voor deze twee symbolen van de oude belgische macht.  Tot de volgende Buitengewone Algemene Vergadering (januari ?) zal de oude Raad in functie blijven.
In plaats van te hopen op een periode van rust en bezinning om het Fortiswrak naar een scheepswerf te verslepen,  blijft het dobberen op een zee van intriges geruchten en onzekerheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u Nigel Farrage ? Dringend kennismaken !

 

 

Dit is een opname uit 2007 in het Euro-parlement, waar Nigel Farrage, lid van de Britse Eurosceptische fractie ,gehakt maakt van de leden van de Commisie "die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn".  Hij levert een aantal pittige details.

Van hem is ook de uitspraak, dat er in Groot-Brittannië 3 sociaal-democratische partijen zijn : Labour, de Liberaal-democraten en de Conservatieven. Hij heeft ook Barroso aangepakt, nadat die een vakantie had doorgebracht aan boord van een Grieks luxejacht van een reder die net voordien een Europese subsidue had weten los te wurmen.  Mijnheer Nigel Farrage, een man naar ons hart.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik van Wauwelaert tegen Pater Vandermeersch

 

Lees en huiver bij deze genadeloze slag in het Vlaamse Media-landschap

 

Het magazine dat meegluurt tussen de lakens van  BV-ers en VB-ers

Rik van Wauwelaert

kruist de degen met Marketeer/Broodschrijver en Jezuiet

Pater Vandermeersch van

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-95-4122/een-kans-om-te-zwijgen.html

 

Wie heeft het beste roddelblad ?

Wie verliest het meeste lezers en abonnees ?

Wie is de grootste manipulator ?

Wie is de schijnheiligste tjeef  : de zure of de jezuiët ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijbelambtenaar is gaan spijbelen

 

ANTWERPEN - Een halfjaar geleden stelde de stad met veel bombarie de eerste 'spijbelambtenaar' van Vlaanderen aan. Kaat Everaert, een 30-jarige psychologe die in het verleden onder meer werkte voor de bijzondere jeugdzorg, zou hét aanspreekpunt worden voor alle scholen die kampten met spijbelaars. 'Ondertussen zijn we Kaat helaas kwijt. Ze heeft een nieuwe - en beter vergoede - baan in het hoger onderwijs aangenomen', gaf onderwijsschepen Robert Voorhamme (SP.A) gisteren toe. Hij verzekerde echter dat de spijbelcel van de stad opnieuw versterkt zou worden.

@ Het Nieuwsblad

"Es ist verboten zu lachen mit Herr Voorhamme, ein Multicriminalist und Schoenenpoetser von Burgermeister Schlaafmans"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering wordt teruggefloten door Raad van State inzake Fortis.

 

Tetoeme, tetoeme, tetoeme, dat is nu een tegenvaller. 

De Raad van State maakt voorbehoud bij de beslissing om in 2014 aandeelhouders van Fortis een bonus te bezorgen. Het was een triomf voor premier Leterme, want hij dacht iets te doen "voor de menschen" en die mooie realisatie wordt nu op de helling geplaatst door de juridische zemelzeikerds van de Raad van State.

Premier Leterme had nochtans gehandeld zoals men kan verwachten van een tjeef : beloven voor de toekomst of voor het hiernamaals en inmiddels de menschen aan zich binden. 

Het grondwettelijk principe van de gelijkheid wordt geschonden, stelt de Raad van State.  Waarom alleen natuurlijk personen, waarom enkel zij die tot 5000 aandelen bezitten en niet de anderen, waarom enkel voor personen die kochten voor een bepaalde datum ?   

Hoe jammer ook voor al die brave huisvaders, maar we hebben nooit goed begrepen wat Nonkel Kruk bezielde om exclusief aan een aantal menschen een mogelijke bonus in het vooruitzicht te stellen, voor het bezit van een onzeker en speculatief financieringsproduct.   Waarom dan niet al die andere aandeelhouders (en speculanten) van bedrijven wier beursnoteringen de dieperik zijn ingeduikeld, een premie toekennen.  In principe zijn  dit kapitaalverstrekkers die de economie ana de gang houden.

We hebben het gisteren en ook vroeger al geschreven : een aandeel voor de brave huisvader, bestaat niet.  De beurs is geen omgeving voor brave huisvaders.  Ook niet voor brave premiers die veel  willen maar weinig kunnen.

Een zoveelste flater kan er wel bij. Straks iets over de Davignons,  de Bodsons en andere  Nobiljons.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de Raad van Europa over de koekoeken : et alors ?

 

Op 14 mei stelde Michel Guégan een kritisch rapport van de Raad van Europa over de niet-benoeming van de burgemeesters voor. Bart Dewaele
Vandaag zal de Raad van Europa een uitspraak doen over de niet-benoeming van de drie koekoekburgemeesters.  Uit de voorafgaande handelingen en uitlatingen valt te voorspellen dat Europa de Franstalige klagers zal volgen.  Et alors ? 
Ga eens in de eigen tuintjes schoffelen, beste bemoeials.  Waar halen jullie het arrogante lef om je te komen mengen met onze moeizame pogingen de integriteit van ons land te behouden ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 december 1898

 

Op 2 december 1898 werd mijn grootmoeder (bomma, zoals wij het in de familie zegden) Madeleine Dedeyne geboren in Borgerhout.  Core 'ngrato (Ondankbaar hart) was haar lievelingslied. Ik heb het vaak gehoord bij haar thuis, gezongen door Beniamino Gigli.  Deze uitvoering is van de onvergetelijke Luciano Pavarotti. 

Voor mijn Bomma, aan we ik bijna elke dag terugdenk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe campagne om te spenderen door Nobel Serpent.

 

Minister Kafka   Van Kwikkenborné staat toe dat er in de eindejaarsverkopen al flinke applauskortingen kunnen verleend worden.  Wat het dan met de échte uitverkoop, begin januari moet worden, heeft hij nog niet bedacht.  Dat zou trouwens getuigen van een planmatig toekomstbeleid en de premier, Nonkel Kruk, laat zijn ministers volkomen vrij (er zijn staatssecretarissen die hij niet bij naam kent : "Hé, gij daar, met wat houdt gij u bezig  in mijn regering ?") maar hij  heeft formeel verboden beslissingen te nemen waarvan het effect verder reikt dan twee weken.

Intussen is er een nieuw reclamebedrijf opgedoken met de sympathieke naam Nobel Serpent dat direct een ganse campagne opstart om de mensen aan te zetten te spenderen.  De man achter de schermen verklaarde met een zwaar Limburgs accent  : " Wie mij inhuuuur, heeeeef misschien veeeel las maaaaar  ooooook veeeeel verkoooop".  Hieronder ziet u de leading lady van de campagne, verpakt als een eindejaarscadeau.  "Das mijn gedach" zegde Nobel Serpent. Het onze ook.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het feuilleton van de VRT : De Vlapro's in Grotemensenland

 

Het is een schande.  Een schande is het.  Wij zijn geschandaliseerd. Wij zien rood van opgewonden schandaalschaamte.  Wij kunnen bijna niet meer ademen van alteratie. Wij krijgen  het zelfs niet meer  gezegd.  Wij stikken van gekwetsheid.  Ziet ge wel, wij maken slechte zinnen en we zullen ongetwijfeld in deze tekst een record aan tikfouten hebben.  Iets wat anders NOOIT voorkomt. Of uitzonderlijk.

Wat is er eigenlijk aan de hand ? 

Het is de de schuld van de VRT en van die nieuwsmadame, Monique Tinghe, of zoiets. Martine Dinges, juist. We vertellen het u, dan worden we misshcien wat kalmer.

Eerst ging het over de grote Change in Obamaland met dezelfde mensen die tien jaar geleden ook in het Witte Huis zaten te wroeten voor  de sigarenmaker Clinton ; dat werd zeer goed verteld door de man met het Droeve Gelaat, rechtstreeks uit Washington.  

Allemaal boeiend maar wij zaten wel op iets anders te wachten.  Eerst nog een heel leuterverhaal over kortingen, die normaal alleen maar in de soldenperiode mogen, maar als ge dat anders betitelt, mag het nu wel : minister Kafka van Kwikkelborné houdt die zaken goed in het oog, zodat er voldoende verwarring blijft bestaan en tussendoor jaagt hij zijn inspecteurs de baan op om de zelfstandigen nog wat geld uit hun zakken te kloppen. Ge zijt liberaal of ge zijt een halve socialist, dat is allemaal saus uit hetzelfde kommetje, zegt Kafka van Kwikkelborné, zolang we maar geen principes hebben.

En toen was het eindelijk aan ons voor het dagelijkse feuilleton : "De Vlapro's in Grotemensenland".  Wat doet Nelly ?  Krijgen wij een felle ruzie tussen Bert en Geert ?  Wie is die man met zijn Australische hoed en zijn Grote Valse Tanden : hij spreekt vervaarlijk West-Vlaams en barst soms in tranen uit en onmiddellijk daarna lacht hij als een waanzinnige seriemoordenaar.  Voorwaar een geheimzinnig personage.  We zagen vele beelden en elk lid van de partij kwam ook ruim aan het woord : "Ik geloof heel erg in mijn project.  Mijn project spreekt heel veel kiezers aan."  Dat was Geert, maar die werd opzijgeduwd door iemand anders die zegde "Ja, ook mijn project is zeer populair, ik had bij de verkiezingen een strijdplaats en toch 3 stemmen : zoiets verplicht een mens om verder te doen". Toen draaide de camera naar Nelly (mijn vriendin die ik nooit wil verloochenen maar die nu wel erg afgedwaald is, wat zij van mij ook vindt, trouwens) die erg bedrukt keek en zich excuseerde, want "het project dat ook het hare is, is te mooi om het te laten schieten".

En toen was het plots gedaan.  Het heeft nauwelijks een kwartier geduurd en het vloog voorbij als een hazenwind op zoek naar zijn project.

Daar zijn wij vreselijk kwaad om geworden.  Net toen het spannend werd, kwam die Monique Dinges terug in beeld over iets totaal onbelangrijks, de problemen van Fortis. Dat is slechts geld, nietwaar dat is géén project.

Wij hebben een protestmail naar de VRT gestuurd, de mannen kennen ons daar wel.  Geert, die in alle ontspanningsprogramma's van Woestijnvis optreedt en voor alle VRT nieuws-indoctrinatie programma's uitgenodigd wordt, zal eerlang ook te zien zijn in Thuis.  Daar vertolkt hij de rol  van een sympathieke homofiele man die een relatie begint met Frank Bomans, de stijlvolle loodgieter die als hij een boer laat, telkens verschrikt roept "Geeft hem ne stoel dan kan hij zitten".   In het scenario is voorzien, dat de twee samen optreden voor het fijngevoelige VRT-project van  de Naaktkalender en daaruit groeit een stomende seksscène die in het raam van de voorlichting voor kinderen van af 3 jaar, integraal zal vertoond worden. "Het is niet uit goesting, want die Frank Bomans is mijn type niet, maar het is voor mijn project" verklaarde Geert.

Benieuwd of hij vanavond niet in de Laatste Show van de bomma zal zitten.

Savat


01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die Fransen zijn toch racisten

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, Vaste Marktdag - Walter & Caro

 

 

De Sint is weer in het land, de verlanglijstjes worden opgemaakt, ouders, oma ’s en opa ’s doen hun inkopen en ja, Caro en ik vallen onder deze laatste categorie. Toch is er volgens de klanten van De Krokefant een rare verschuiving aan de gang, als het over de Sint gaat.  Het ziet er niet zo rooskleurig uit voor de goed-Heilige man. Aangezien het Sinterklaasfeest sinds jaren door Caro wordt geregisseerd, heeft zij haar bedenkingen aan de pc toevertrouwd. Graag laat ik de geachte lezer kennis nemen.

Over Zwarte Klaas en Witte Piet.

Toen ik nog een klein meisje was,

Was Sinterklaas een feest.

Je wachtte geduldig op zijn komst

Maar toch ook een beetje bevreesd.

Een grijze oude man met zwarte Piet aan z’n zij

Zijn paard ‘Slecht weer vandaag’ was er ook meestal bij.

In elke winkel zat de goede Sint en zwarte Piet

Hoe dit kon begreep je niet.

Dit beeld staat me nog zo goed voor de geest

Als het aan de “Nieuwe belgen” ligt, is het dit jaar de laatste keer geweest.

De herinnering uit mijn kinderjaren wordt teniet gedaan

Want zwarte Klaas en witte knechten komen eraan

Dit volk, dat al rappend doodsbedreigingen uit,

Wil onze kinderen de goedheilige man ontnemen.

Vlaanderen, neem dus een besluit

Je mag hen, hun zin niet geven

Nooit of te nimmer een zwarte Sint en witte Pieten

Zodat volgende generaties van de echte Sint blijven genieten.

 

De eerste regels van dit gedichtje werden op een bierviltje geschreven in “ De Krokefant “ . Het is duidelijk dat voor Caro en vele anderen de Sint niet halal hoeft te zijn. Was het maar duidelijk voor poco ’s en andere linkse wereldverbeteraars

Bij ons zijn de Sint en Pieterman hartelijk welkom zoals ze  altijd geweest  zijn.

Met Vlaamse groeten van, 

Caro en Walter 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en gevolgen Paddo-verbod

 

@ www.geenstijl.nl

AAaRGH


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen weren : Antwerpen doet alsof

 

Antwerpen toetert rond, dat het illegale drugsdealers zal oppakken en uit het land zetten. Dat klinkt stoer en beloftevol. De andere niet-dealers mogen blijven.

Na die mededeling ging de moedige Antwerpse burgemeester stilletjes vragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel, of deze bereid is, zijn stoere voornemens in daden om te zetten.

Een van de grootste experten in Antwerpen inzake vreemdelingen, illegalen, criminaliteit en al het andere fraais dat de multiculturele maatschappij met zich brengt, is ongetwijfeld Filip Dewinter. Die man heeft een jarenlange ervaring en wordt geïnformeerd van bij de bron, dat wil zeggen, van de mensen die middenin de miseriewijken wonen en die zich geen sprookjes laten wijsmaken.

Burgemeester Slaapmans krijgt voorgekauwde rapporten, verslagen en statistieken, die opgesteld zijn door zijn ja-knikkers die precies weten wat van hen verwacht wordt. 

Het verhaal over de op te pakken drugsdealers is een reclamestunt, een propagandafoefje met het oog op de Vlaamse verkiezingen,  een lavementje dat niets uithaalt.

Filip Dewinter is duidelijk in zijn reactie op de mededeling vanop het Schoon Verdiep :

De maatregel van de stad Antwerpen om drugdealende illegalen het land uit te laten zetten, is een manier om het gedoogbeleid ten opzichte van illegalen te camoufleren. Dat zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter in een reactie op de maatregel die vandaag werd aangekondigd in het kader van het Antwerpse drugsbeleidsplan. "Zolang Janssens weigert om illegalen actief op te sporen en werk te maken van een vrijwillig en desnoods gedwongen terugkeerbeleid, is het dweilen met de kraan open", luidt het.

Het Vlaams Belang noemt het plan om illegale dealers in samenwerking met Dienst Vreemdelingenzaken terug te sturen, een pleister op een houten been. "Na drie jaar non-beleid wil het stadsbestuur nu laten uitschijnen, het illegalenprobleem te willen aanpakken", luidt het. Volgens het VB zijn er in Antwerpen meer dan 35.000 illegalen. De partij pleit ervoor om via systematische identiteitscontroles en actieve opsporingen te evolueren naar snelle repatriëringen. Als dat niet gebeurt, zal het probleem volgens Dewinter blijven bestaan en draagt de stad de gevolgen van haar eigen falende beleid.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië

 

Zona dell'Arsenale e Riva degli Schiavoni alle ore 7.30 -  Mirko Barbazza
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht voor de lieve moslims

 

... en het komt de politiek-correcte politici ook goed uit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Nederland

 

(klik voor groot)

Deze mooie Hollandse meid, Deniz Akkoyun is Miss Nederland. Zij weet tenminste dat tulpen niet uit Amsterdam komen, maar uit Toerkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Flikken houden 3 betogers in bedwang ... een sterk staaltje van ordehandhaving

 

Als het er op aankomt belachelijke toestanden mee te maken, komen we in Antwerpen regelmatig aan onze trekken.

Het fotomodel Phaedra Hoste, op een blauwe maandag CD&V-gemeenteraadslid te Brugge, nicht van de conférencier Geert Hoste, oud-lief van Roger de Vlaeminck en menig ander gespierd sportfenomeen, de knappe en publiciteitsgeile schoonheid, heeft een winkeltje in Antwerpen dat zaterdag het mikpunt moest worden van een grote anti-bontmanifestatie. Phaedra Hoste is (in opvolging van de volgens ons échte knapste vrouw van Vlaanderen, Véronique de Cock) het gezicht en lijf voor de bontwinkelketen Pelsland.

Wij hebben een groot hart voor dieren, steunen graag initiatieven  om dierenleed te voorkomen maar we hebben een hartsgrondige hekel aan activisten die met bruut geweld en vandalisme hun mening opdringen.

Burgemeester Slaapmans had toelating verleend voor de betoging en Phaedra Bontjas had een deurwaarder gesommeerd en een afgevaardigde van Unizo om juridisch haar zaak af te schermen. Slaapmans had 4 agenten opgestuurd, die dat wel zagen zitten, wie wil er nu niet Phaedra in bescherming nemen ?

En de activisten kwamen opdraven met de klassieke 3 man, want met een paardenkop zeulen zij natuurlijk niet rond. Kortom veel herrie om niets.  Het janhagel en tuig dwaalt door de straten en de huizen en de flikken wordt gemobiliseerd om 3 maniakken te beteugelen.

Dit flutnieuwtje brengen wij vooral omdat we  graag een foto van Phaedra Bontjas plaatsen. 

fdmnerts

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de Openbare Omroep in NL : zelfde verhaal over manipulatie, verspillingen en minachting

 

‘De publieke omroep geeft jaarlijks 1,2 miljard euro uit. Tweederde hiervan, ofwel 0,8 miljard euro, is afkomstig van belastinggelden. De overige 0,4 miljard bestaat hoofdzakelijk uit reclameinkomsten. Hiermee is de publieke omroep de enige betaalzender in Nederland die reclame uitzendt.' Zo staat het keurig beschreven in Wikipedia. Neelie Kroes commissaris voor mededinging in de EU wil de regels voor staatssteun aan omroepen verscherpen. Alle nieuwe diensten zoals websites en nieuwsuitzendingen via mobiele telfonie moeten worden getoetst op concurrentie vervalsing Maar daar voelt minister Plasterk gesteund door zijn EU collega's niets voor. Volgens hem ..... ‘heeft het publiek er ‘recht' op het NOS Journaal via de website te bekijken.' Dat geldt dus kennelijk niet voor andere media!

Wie over het mediapark in Hiversum of elders in die stad rondrijdt ziet een reeks gebouwen die zijn ontstaan toen geld geen rol speelde, het ging er niet om rendabel te werken, maar om het geld zo goed mogelijk uit te geven. NOS en NPS leveren programma's die anderen onvoldoende maken of ‘Nieuws' dan wel ‘Sport' uitzenden. Via de andere leveranciers van content, de omroepen waarvan AVRO, EO, KRO, NCRV, TROS, VARA en VPRO, de belangrijkste (en de oudste) zijn hebben vooral het CDA en de PvdA een solide spreekbuis, betaald door ons allen. Plassterk - als PvdA adept - maakt er dan ook geen geheim van dat hij niet gediend is van controle, ook niet als het om bewaking van faire spelregels gaat en zo vervalst hij de competitie niet alleen voor de commerciele omroepen als RTL en SBS maar ook voor de kranten en tijdschriften want, die moeten leven van vooral advertenties en andere bijdrages zoals abonnementen.

Geen enkel ander medium krijgt een douceurtje van 800 mln, waarmee ook veel programma's gemaakt worden die niets met algemeen belang te maken hebben zoals showprogramma's en Quizen. De nieuwsprogramma's zoals 1 vandaag, Netwerk en Nova zijn een centrum linkse eenheidsworst, geheel in lijn met hun pleitbezorgers PvdA en CDA. Commissies die op de publieke-omroep hebben gestudeerd zoals die van toppolderaar Rinooy Kan concludeerde dat er allerlei gebreken zijn, maar veranderen doet er fundamenteel niets. Soms hoor de je dat de publiek omroep er moet zijn ‘om kwaliteit te waarborgen'. De grote vraag is wat kwaliteit is en in ieder gavl kunnen we opmerken dat men er niet in slaagt ons daarbij te vrijwaren van ‘pulp' als shows etc

Wij beklagen ons vaak over ‘bananen republieken'die geen vrije pers hebben. Die hebben wij wel, maar het begrip kwaliteit is wel heel eenzijdig - centrum links - gedefinieerd en stevig in handen van partijen die alleen geinteresseerd zijn in de status quo. Het wordt tijd dat de kiezers daar een einde aan maken.

@ http://www.rostco.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brave Huisvader Ping An wil ook wat

 

Ping An wil hulp regering voor verlies op Fortis (De Beursduivel)

UTRECHT (AFN) - De Chinese verzekeraar Ping An wil dat de Chinese overheid helpt om compensatie van de Belgische staat te krijgen voor geleden verliezen op het belang in het geplaagde Fortis. Dat liet een ingewijde weten aan persbureau Reuters.

Volgens de bron geeft de Chinese regering gehoor aan de oproep en zal het ministerie van Handel een bericht richting de Belgische staat sturen. Een woordvoerder van Ping An liet weten niets van het verzoek aan de Chinese overheid te weten.

Ping An, de op een na grootste verzekeraar in China, moest 15,7 miljard yen (1,7 miljard euro) afschrijven op het belang van 5 procent in Fortis.

***

Leterme: "Ping An krijgt geen cent" (Belang van Limburg)

"Ik begrijp dat men teleurgesteld is, maar er zijn altijd risico's verbonden aan een investering." Met die droge analyse reageert premier Yves Leterme in verschillende kranten op de eis van de Chinese verzekeraar.

Ping An is de grootste aandeelhouder van Fortis en zou een groot verlies geleden hebben toen de bank werd opgesplitst. De verzekeraar eist nu een fikse compensatie van de Belgische regering.

***

Leterme wil praten met China (VRT)

Ping An heeft door die investeringen zowat 1,8 miljard euro verloren en wil nu een compensatie van België. Het bedrijf heeft daarbij beroep gedaan op de Chinese regering.

Premier Yves Leterme (CD&V) wil nu met China praten over die kwestie, maar merkt op dat ook veel Belgische aandeelhouders geld verloren hebben.

Hij zegt ook dat een groot van de waardevermindering van de aandelen is gebeurd voor de interventie van de Belgische overheid in de Fortis-groep.

***

Drie verschillende media lichten hun publiek in over een zelfde feit (een financiële webstek, een krant en de beste onder de besten, de 0000).  Zal het publiek ooit weten hoe het op korte tijd zo verkeerd is kunnen lopen met Fortis ?  Voor velen zal het hopelijk duidelijk zijn, dat er niet zoiets bestaat als "een aandeel van de brave huisvader". Men heeft decennialang datzelfde sprookje voorgehouden over de aandelen van de Nationale Bank van schandland B, tot uitlekte dat de staat de regels van het aandeelhouderschap aan zijn laars lapte en de brave huisvaders simpelweg behandelde als onnozele geldleveranciers.

Nonkel Kruk zal uitermate omzichtig moeten laveren in de zaak van Fortis. Eerst was er de Russische miljardair die razend was om het verlies van meer dan een half miljard euri, maar die zou zijn woede bedwongen hebben en inmiddels amicaal een fles wodka opgestuurd hebben naar enkele vooraanstaande belgen om de zaak te vergeten ...  Dat geloven we blindelings, deze vredelievende ommezwaai vanwege een nieuwe rijke uit het land van Poetin.

Als er met China of Ping An wat dan ook gekonkelfoesd wordt ter compensatie van het verlies van 1,8 milard euri en dit bereikt de publieke opinie, dan kan de Nonkel best asiel aanvragen in de bunker rond het Zwin, waar Graaf Lipmans zich schuil houdt.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!