Angeltjes
05-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No comment to anything

 

Als de tjeven lastiggevallen worden door persmuskieten over taboe-onderwerpen, hebben zij geleerd van hun gewezen voorman Dehaene om uit te roepen "geen commentaar".  Eigenlijk deed Gaston Eyskens in de jaren '60 het al voor, maar dat is de prehistorie.

"De Vriend van alle Bloggers" ,Pieter uit Aalter,  haalt met zijn sympathieke optreden in New-York nu ook de internationale pers.  The Telegraph uit Londen vertelt in geuren en kleuren het wedervaren van De Crem en zijn intimiderende achteraf-tussenkomst die een jonge vrouw haar baan kostte.

De Britten hebben zelfs de moeite genomen De Crem zijn voornamen op te zoeken en toen ze finaal zijn kabinet opbelden om correct mee te delen wat ze gingen schrijven en of er eventueel wat aan te voegen viel door onze supergeneraal, luidde het antwoord : "No comment to anything".

Met het soort ministers dat het land B bezit en de beschimpingen die de Franstaligen in internationale milieus rondstrooien, lopen wij er terecht trots bij.  Als ik in het buitenland kom, noem ik mijzelf steevast een Vlaming (a Fleming) die niets te maken heeft met het belgische janhagel.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbodige brief aan Sint door Simpele Schepen + veel bla-bla

 

We zijn van de vakbonder Robert Voorhamme, schepen van onderwijs te Antwerpen nooit diep onder de indruk geweest.  De man is in de eerste plaats een professionele socialist, die over het perfect profiel beschikt als opperlakei van burgemeester Slaapmans.

Bezette Stad door Paul van Ostaijen

 

Het stedelijk onderwijs van deze Bezette Stad is van na de Eerste Wereldoorlog onafgebroken in handen geweest van de socialisten.  Kamiel Huysmans, Willem Eekelers (een oud-activist net als Craeybeckx), Mathilde Schroyens, Jos van Elewijck, (een tragisch intermezzo met de radio-presentatrice Kathy Lindekens, vernederend politiek afgemaakt door Janssens) en dan nu Robert Voorhamme. Het schepenmandaat van onderwijs wordt in Antwerpen betiteld als het "ambt met de maarschalksstaf" dixit Jos van Elewijck.

Onderwijs : macht door beïnvloeding

Al deze rode figuren  hebben lange bestuursperiodes gekend (behalve Lindekens) tijdens dewelke ze zwaar hun stempel drukten op de sfeer, de aanwervingen, de inspectie en de beïnvloeding die het onderwijs ontegenzeggelijk uitoefent op jonge mensen.  Het Vrij Onderwijs in Vlaanderen probeerde Japneuzen te kweken, het sterke Stedelijk Onderwijs in Antwerpen verhulde nauwelijks zijn bedoelingen om militante socialisten voort te brengen (en het vroegere Rijksonderwijs hing daar tussen te spartelen met pogingen om de vrijzinnige liberalen ook wat te gunnen).

Steeds werd volgehouden, met de ijzeren logica van het linkse gelijk, dat het stadsonderwijs, neutraal onderwijs was. Een houding die we nu nog aantreffen bij de politieke VRT, die voorgezeten wordt door de baas van de socialistische mutualiteiten. Hoe meer de neutraliteit van een instelling of structuur benadrukt wordt, hoe duidelijker het is dat we te maken hebben met fake.

Het mystieke huwelijk : zij de huiskamer, hij de slaapkamer

De Limburgse socialist Kamiel Huysmans en de Kempense katholiek Frans van Cauwelaert sluiten in 1927 een akkoord, het zogenaamde mystiek huwelijk, dat de socialisten definitief een plaats toekent in het Antwerpse schepencollege onder een katholieke burgemeester.  Zes jaar later worden de katholieken gedumpt en ingeruild tegen de makke liberalen.  Antwerpen wordt klaargestoomd voor zijn rol als Vlaamse hoofdstad van het rode proletariaat, geleid door het rode profitariaat.

Het stadsonderwijs is van de kleuterleeftijd tot voor de universitaire studies in handen van de socialisten met alle mogelijke recreatieve en ideologische nevenactiviteiten vandien.  Een compleet instrumentarium ten dienste van de partij, dat voor een stuk de sterkte van de toenmalige BSP verklaarde in deze stad met stilzwijgend op de achtergrond de kwakkelaars van de CVP, die na een korte verwijdering terug aan boord gehesen werden. Zij kregen de bevoegdheid over de haven, de openbare werken en mochten de leningen aangaan die wij nu nog afbetalen. De tjeven waren verantwoordelijk voor de aanvoer van de centen, de sossen "versmosten" ze.

De socialisten leverden burgemeesters, beheersten onderwijs en het belangrijke departement van sociale zaken en OCMW en dit paradijselijke politieke akkoord is beginnen leegbloeden ten tijde van de afgrijselijke Bob Cools, die weliswaar een stedelijk planoloog was maar zich gedroeg als een onbehouwen boer, die de pech had dat de stad overstroomd werd door allerhande nationalteiten die wij met open armen moesten ontvangen.

Het Fenomeen Vlaams Blok en de blaffer Cools

Wie in de sterke socialistische wijken protesteerde tegen de overlast, het lawaai, de ongezonde toestanden, de onaangepaste geburen met hun vaak stuitende tradities, familiaal geweld, vijandigheid tegenover onze maatschappij, werd wandelen gestuurd en als racist uitgescholden. De mensen kwamen naar hen die wel  luisterden, die van het Vlaams Blok, die de verwijten van racisme op hun eigen schouders laadden en onophoudelijk de verantwoordelijken op hun onmenselijke verraad wezen. De eeuwige schelder en schimper Bob Cools noemde het Vlaams Blok altijd "Het Fenomeen" om duidelijk te maken dat hij, zijn partij, noch het beleid opgewassen was tegen iets ongrijpbaars ... De socialisten zijn onveranderlijk slechte verliezers geweest die nooit twijfelden aan de eigen onfeilbaarheid.

De afgang was ingezet, de arrogante blaffer Cools werd vervangen door de onbekwame Leona Detiège die door een botte staatsgreep van Patrick Janssens uit haar ambt werd gezet, zodat hij zelf het tanend gezag van de socialisten zou overnemen. 

De Bezette Stad is klaar om de sleutels te overhandigen 

Intussen is Antwerpen met zijn 470.000 inwoners een door 170 nationaliteiten Bezette Stad geworden met overwegend en het meest zichtbaar in beeld veel onaangepaste moslims die ganse wijken voor zich opeisen. Dankzij gulle Europese en Vlaamse subsidies (dat is gewoon geld van ons allen, dat zijn geen giften uit de hemel) wordt er zwaar geïnvesteerd in stenen en renovaties. Vele projecten blijken ofwel fantasieën te zijn van de tekentafels van bevlogen architecten of ze blijven halverwege steken tijdens hun uitvoering wegens onenigheid tussen de initiatiefnemers. 

De met veel bombarie aangekondigde renovatie van de leien is een voorbeeld van typisch Antwerps halfwerk : ofwel zijn de centen op, ofwel is men ruzie aan het maken, of allebei samen.

De Oosterweelverbinding, een noodzakelijk project om de mobiliteit in Vlaanderen te laten verlopen in functie van een dynamische economische realiteit is ontaard in een beschamend partijpolitiek en geldverslindend drama.  Met als symbolen, een onkundige burgemeester die geen stelling durft innemen en een  onelegant dansende milieu-kween die zes maanden later de bevolking oproept te betogen tegen het project.

Als binnenkort de sleutels van de stadspoorten zullen overhandigd worden aan de nieuwe machthebbers, zal men onderdanig fluisteren : "Het is allemaal proper en degelijk in orde gemaakt voor U, we hebben ons best gedaan, vergeef ons onze tekortkomingen".

Een beschamende, stuntelige brief van een lakei

Wij hebben verdomme in een notendop de politieke geschiedenis geschreven van Vlaanderens hoofdstad en dit alles naar aanleiding van een belachelijke en in beschamend stuntelige stijl geschreven brief door de makke socialist Voorhamme.

Een poging om de neutraliteit van het stadsonderwijs aan te tonen door het te hebben over het kruis van Sinterklaas ... Een brief waarin "jij" en "u" mekaar afwisselen als schrijnende getuigen van het trieste niveau waarop onze moedertaal behandeld wordt door de onderwijsveantwoordelijke en leverancier van halalvoedsel in de scholen. Qua argumentatie hebben we zelden iets stunteligers onder ogen gekregen. Hier gaan we dan :

Liefste Sint,
Er is deze week heel veel over u geschreven. Het ging niet over de verlanglijstjes van de Antwerpse kinderen, maar wel over het feit dat u niet welkom zou zijn in het Antwerps stadsonderwijs. Al wat u kon lezen was gebaseerd op de reactie van een enkele directeur die namens het ganse stadsonderwijs praat en is pertinent onjuist. Natuurlijk bent u welkom in onze stedelijke scholen. Het stadsbestuur heeft trouwens nooit anders beweerd. U bent immers de grootste kindervriend van het land en uw komst wordt in alle stadsscholen druk voorbereid.

Of u al dan niet een kruis draagt, is mij om het even. Ik denk dat de meeste papa’s en mama’s er ook zo over denken want ik heb hen niet horen klagen over jouw mijter (namelijk zonder kruis) tijdens uw grote intrede op 15 november in Antwerpen. Ik heb ook geen enkele opmerking gehoord over uw hoofddeksel (alweer zonder kruis) toen u vorig weekend in het Sportpaleis 80.000 kinderharten veroverde.

Ik vind trouwens, beste Sint, dat wij politici ons niet moeten moeien met dit kinderfeest. Het stadsbestuur heeft hierover dan ook géén richtlijn gesteld voor stadsscholen. Waar het stadsbestuur wél duidelijk in is, is dat al onze stedelijke scholen open moeten staan voor iedereen, met respect voor één ieders achtergrond en levensbeschouwing. Dit staat omschreven in het Pedagogisch Project van het Stedelijk Onderwijs, dat onze directies als leidraad gebruiken.

Betekent neutraal dan dat u onze leerlingen geen bezoekje mag brengen met een kruisje op uw mijter? Neen. 6 december is in de eerste plaats een kinderfeest en behoort tot ons cultureel erfgoed. Daar mag een Pedagogisch project geen rem op zijn. Ik vertrouw op het gezond verstand van onze directies om er op die manier dan ook mee om te gaan.

Binnenkort is het kerstfeest. En ja, je mag al tegen de kerstman zeggen dat in de stedelijke scholen het kerstfeest met haar gebruikelijke bomen, lichtjes en stalletjes een plek zal krijgen. U, beste Sint, de paashaas én de kerstman zijn welkom in het stadsonderwijs. Laat dat nu voor eens en altijd duidelijk zijn.

Voila, beste Sint, wilt u deze boodschap vannacht in ieder Antwerps kinderschoentje leggen?

Robert Voorhamme
Antwerps schepen voor onderwijs

Arabist en Hallal fournisseur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de goedkope ruimtevaart

 

ijl.nlc733ruimtevlucht.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerles in 't West-Vlaams

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Penris op de bres voor o.m. de automobielsector in Vlaanderen

 

Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Penris ondervroeg in de plenaire vergadering Vlaams Minister van Economie Ceyssens over de Ronde Tafel Conferentie die woensdagvoormiddag op haar kabinet plaats greep.

De automobielsector wordt vandaag bijzonder hard getroffen door de economische recessie, die steeds tastbaarder wordt. Jan Penris vroeg de Vlaamse Regering zo spoedig mogelijk in te grijpen : “Met Volvo Gent gaat het slecht, ook bij Ford Genk zijn er problemen. Daar wordt de productie een maand stilgelegd. Vanaf 9 januari zal de dagproductie van 1290 naar 1050 eenheden zakken. Er zijn 1200 mensen tijdelijk tewerkgesteld, waarvan er slechts 200 zicht hebben op een voortzetting van dat tijdelijke contract. In Antwerpen gaat de nachtshift van Opel wellicht definitief, maar toch voor zekere tijd verdwijnen, met alle sociale gevolgen van dien.”.

Maar Penris trok het debat open naar de chemie en de petrochemie die onder zeer zware druk staan. De sector was herhaaldelijk vragende partij voor een sterk flankerend beleid door de overheid. In juni 2005 is een concreet twaalfpuntenprogramma afgesproken. Dat kwam er na een dubbele transitie in deze sector. De sector kreeg te maken met de effecten van de globalisering en zag nieuwe concurrenten opduiken die een deel van de assemblage naar zich toe wilden halen. In die transitie kreeg de sector ook te maken met strengere milieunormen en een nieuwe ecologische agenda. Naast die transitie volgt er nu een zware conjuncturele inzinking. De minister antwoordde dat ondersteunende en flankerende maatregelen zo veel mogelijk generiek moeten worden gehouden : “We hebben vanmorgen vijf grote thema's bekeken. Een daarvan is de loonkost en de arbeidsmarkt. Er is een lastenverlaging geweest op de ploegenarbeid. Eerst bedroeg die 5,63 percent, later 10,7 percent. Vandaag is de vraag om die lastenverlaging nog verder op te trekken tot 15,6 percent vanaf 1 januari 2009. Een bijkomende lastenverlaging is nodig om competitief te blijven. Daarbij nemen we Duitsland als referentie. Wanneer we die lastenverlaging tot 15,6 percent niet doorvoeren, dan zullen de prijzen in 2009 stijgen ten opzichte van Duitsland. Die totale lastenverlaging van 15,6 percent zou neerkomen op een loonkostverlaging met 7,5 percent.”.
Daarnaast zijn er de ondernemingskosten, meer bepaald de energie- en milieukosten waarbij de sector vanaf 1 januari 2009 kan genieten van de ecologiepremie. Een nieuw en bijkomend element was de belofte van de Vlaamse Regering een lokaal pact bis te sluiten omtrent de afschaffing van de lokale belastingen op drijfkracht.

Het volledig verslag kunt u lezen op :
http://www.vlaamsparlement.be/Proteus5/showHandelingen.action?id=538459


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mag gezien worden behalve als hij bezopen is.

 



http://www.raymonddefeyter.be/files/images/crembosite.png

.


04-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leren ze het dan nooit ? Fortis in vergadering in luxe-hotel Andromeda

 

Na de bewogen, bijna revolutionaire vergaderingen in Utrecht en Brussel deze week van de woedende aandeelhouders van Fortis, zou je verwachten dat deze instelling een laag profiel aanneemt en de luwte opzoekt.

Dat dacht u.  Wij ook.  Maar die van Fortis niet, hoor.

Vandaag 4 december, plus  morgen 5 en overmorgen 6 december zijn een dertigtal directieleden "in vergadering" in Oostende in het viersterren Hotel Andromeda 

  

Als u op het rode woord drukt met de muis, kan u even rondkijken in de kamers (misschien zijn sommigen aanwezig aldaar, u weet maar nooit, want dergelijke seminaries zijn vermoeiend en een wandeling aan het zeetje is niet aan te bevelen met deze temperaturen).

Na het diner is er vanavond gelegenheid tot ontspanning in de Kursaal, wellicht worden er cursussen gegeven voor aanstaande croupiers. 

Het staat nog niet vast of er een tochtje naar Knokke gepland is om een bezoek te brengen aan Graaf Lipmans, maar het zou alleszins niet meer zijn dan "une visite de politesse".

Wij kunnen helaas onze bron van informatie niet onthullen, maar het is geen Angeltjes-grap.  Helaas niet.  Dit is toch werkelijk de schaamte voorbij. U verwittigt de aandeelhouders uit uw omgeving ?  Berlare niet vergeten, het gemeentehuis bellen of de politierechter, die zorgt beslist dat heel het dorp op de hoogte is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Geeraerts (ex VU-senator) - Lezersbrief

Rob Geeraerts zegt (op donderdag 4 december 2008 16:24:20)

 

Vroeger was ik, samen met Bert, lid van de VU, en ik ben ook ex-senator van die partij. Volgens mij heeft Bert het volste recht om van partij te veranderen indien hij het niet (meer) eens is met die partij. Maar: toen ik destijds ook niet meer akkoord ging met de toenmalige VU en de visie van Bert Anciaux, kreeg ik van hem wel alle mogelijke verwijten inzake overloperij en verraad. Ik werd ook uit de partij gezet, zonder enige vorm van tegenspraak. Bert: waar is uw konsekwentie? En past het wel om minister te blijven, indien je niet bij de partij blijft namens wie je in de regering zit???
Groeten vanwege Rob Geeraerts, Ukkel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunt u mij de weg naar Ankara vertellen, Mijnheer ?

 

De weg naar Ankara ?  Altijd rechtdoor, het is niet ver, blijven lopen, blijven lopen.  Doei , Doei !

foto : www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de multiculti Sint : AAaRGH ...

 

Met deze konden we niet wachten tot morgenvroeg ...

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse Pieten beschermen de Sint

 

De Marokkaanse Piet moet Sinterklaas beschermen tegen Marokkaanse jongeren

Om veilig over de straten van Amsterdam te kunnen lopen, wordt Sinterklaas dit jaar bijgestaan door Marokkaanse Zwarte Pieten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent, waar Tolero's hun terreur uitoefenen.

 

Tijdens een commissiezitting  "Welzijn" van de Gentse gemeenteraad was noch de voorzitter, noch de ondervooriztter aanwezig.  Volgens het reglement moet alsdan het lid met de meeste dienstjaren het voorzitterschap waarnemen.  In dit geval een taak voor Francis Van den Eynde van Vlaams Belang.

Francis zette zich neer, opende de vergadering en de dames en heren van de democratische partijen trokken onmiddellijk hun vragen en opmerkingen over de agenda in.

Wie handelt in het voordeel van de "menschen" en van "het goede bestuur" ? Wie is een toonbeeld van onverdraagzaamheid ? 

In Gent werd enkele dagen geleden naar aanleiding van een cartoon-tentoonstelling provincieraadslid Tanguy Veys   hardhandig de toegang geweigerd tot de vernissage.  Burgemeester Termont, die altijd een grote muil heeft, bekeek het gebeuren met afgewend hoofd maar zweeg. 

Gent, waar tolero's thuis zijn en hun terreur uitoefenen.

Francis Van den Eynde

 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom geen populaire gangsters benoemen tot burgemeester ?

 

Wij hebben een weddenschap afgesloten op de redactie : Wie zal de eerste zijn in Vlaanderen die onverholen en nadrukkelijk de niet-bevestiging van de drie koekoekburgemeesters afdoet als een te verwaarlozen detail en hun benoeming bepleit ?

Gisteren merkten we al enige toegeeflijkheid bij Luk van Biesen van de VLD.  Deze randbewoner uit Kraainem hield zich nog enigszins gedeisd maar hij is erg verontrust over de ongunstige reputatie die Vlaanderen zich op de hals haalt en misschien zou het een goed idee zijn om gematigde Franstaligen te benoemen in de plaats van de drie kraaiende FDF-ers. Die mijnheer Van Biesen is geen domme man maar deze kronkelredenering, siert zijn politiek verstand niet : de koekoeken worden niet gestraft door de Vlaamse Regering omdat zij Franstalig zijn, wél omdat zij de wetten niet naleven.  Van Biesen vervalst het probleem zodanig, dat de Raad van Europa er zijn gelijk gaat in terugvinden.  Van Biesen ?  Volgende keer beter ? Of is er geen volgende keer ?

Vandaag hebben we ons eerste overlopertje gevonden, excuseer het diminutief, in zijn geval is dit zelfs nog overdreven. Glaasje de Coninck, gewezen onderzoeksjournalist bij Humo, die insinueerde dat de vermoorde Guido de Moor een verkapte nazi was, heeft in de Morgen een doorzakkersartikeltje gepleegd, dat wij u met de glimlach aanbevelen.

Glaasje heeft het over twee loketten als symbool van de problematiek in de faciliteitenrand : loket 1, met een keurige Franstalige ambtenaar die correct zijn taak vervult en de bewoner bereidwillig een formulier aanreikt in de taal die deze laatste wenst. Deze ambtenaar valt nooit in slaap, schrijft zijn lezersbrieven naar Le Soir niet tijdens de diensturen en ontvangt op het einde van zijn carrière een diploma als Laureaat van de Arbeid, of iets gelijkaardigs. Hij zegt beleefd tegen zijn burgemeester : "Merci, monsieur le maire, vive la Belgique".

Loket 2 is bemand door een fanatieke Vlaming (Vlamingen zijn altijd fanatiek, bekrompen, katholiek en gespikkeld nazi).  Deze helleman roept tegen iedereen die bij hem terechtkomt : "Waarom is BHV niet gesplitst ?" en daarop klapt hij zijn loket dicht.  Het is duidelijk dat deze ambtenaar voor Vlaams Belang stemt, en voor de rest graait en liegt als ware hij een socialist.

Voor Glasje is het duidelijk aan welk loket hij wil geholpen worden, om zijn attest van goed gedrag en zeden te bekomen  en zijn stempel voor sociale uitkeringen van het OMWC. De taal doet er toch niet toe ?  De centen, daar gaat het om. 

Bovendien zegt Glas, is Marino Keulen een leugenaar.  Pas op van liegen is De Coninck op de hoogte : dat is zijn terrein. Met één schichtige blik (en hij heeft er vele) omvat hij de menschen, hun ellende, hun pleziertjes en het aantal spacecakes die ze achter de kiezen hebben. De Coninck bezit als onderzoeksjournalist de kenmerken van een psychiater die bij zichzelf in therapie is en van een mistroostige jachthond in de grootstad waar het enige wild, ratten uit de riolen zijn. A la guerre comme à la guerre.

En nu volgt een voorbeeld van sofistische redenering, eigen aan  linkse geïndoctrineerden  : "Al meer dan een jaar lang vertelt Marino Keulen (Open Vld) ons een leugen. Hij zegt ons dat de burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek de wet hebben overtreden door bij de verkiezingen van 10 juni 2007 Franstalige oproepingsbrieven te versturen. Dat de heren Van Hoobrouck, Thiéry en d'Oreye de Lantremange de taalwet hebben overtreden, dat wil ik aannemen."

Eerst beweren dat Keulen liegt en een ademtocht verder aannemen, dat er wel degelijk sprake is van een overtreding, is bizar om vast te stellen, maar niet verwonderlijk bij deze woordenkramer.

Wat Douglas de Coninck  zou sieren, is de gewone eerlijkheid van te zeggen : "Ik heb lak aan Vlaanderen en al die communautaire toestanden".  Dat begrijpt iedereen. Nu stelt hij zijn pen ten dienste van drie bourgeois in hart en nieren, exemplaren van het negentiende eeuwse franskiljonisme, behept met de mentaliteit van kolonialen die neerblikken op hun omgeving. Mooi gezelschap voor een frisse linkse journalist.

***

Al het gewauwel over respect voor de democratie en het verheffen van burgemeesters tot een soort Heilige Representanten van hun Gemeenschap, is praat voor de vaak.  Als morgen in een gemeente waar veel boeven wonen, de baas van de misdaadclan zich laat verkiezen en de populairste van het dorp is, moet de controlerende overheid deze gangster die de wetten niet respecteert benoemen tot burgemeester ?  Dat is nochtans wat de Raad van Europa poneert.

De eerste inwoner van een gemeente moet zich houden aan de wet en als hij/zij dat niet wil, moet de overheid zorgen voor een regeringscommissaris of een vervanger die in het belang van zijn gemeentenaren de wet respecteert.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick doet alsof door Filip de Man + Aanpassing 08.30 uur

 

We hebben het al geschreven, de zogenaamde jacht op illegale drugshandeaars die burgemeester Slaapmans in Antwerpen wil organiseren, is een zoveelste reclamestunt met het oog op de komende confrontatie met de kiezer.  Ordinaire, populistische toogpraat van een Antwerpse grootsmoel. Filip de Man geeft zijn visie op deze zaak

De leperd die Antwerpen bestuurt, weet hoe hij de publieke opinie moet bespelen. Niet voor niets was hij in een vorig leven reclameman.

Omdat FDW hem al een poos achter de veren zit inzake het superlakse beleid ten overstaan van de tienduizenden illegale vreemdelingen in de metropool, probeert Janssens nu de bevolking voor zich te winnen met een media-offensief. Hij is daar (jammer genoeg) vrij goed in en wordt bovendien maar al te graag geholpen door de vele linkse journalisten in de Vlaamse (?) media.
Eerst kondigde hij met veel bombarie aan dat hij met Minister van Immigratie Turtelboom afspraken zou maken inzake de repatriëring van illegale vreemdelingen die drugs verhandelen in Antwerpen. Met de nodige media-aandacht tot gevolg. Weken later doet ‘Patrick’ dat nog eens over: er is zowaar een akkoord gesloten en dus moeten kranten, radio en televisie dit blijde nieuws nogmaals aan den volke kond doen. Ter meerdere eer en glorie van de gluiperd-met-de-sjerp die de Antwerpenaren nu de indruk geeft dat er eindelijk iets gedaan wordt aan (één van) de problemen in hun stad.


Te vrezen valt echter dat het hier om de spreekwoordelijke scheet in een fles gaat en men kan zich heel wat vragen stellen bij deze belofte om “illegale drugdealers onmiddellijk te repatriëren”.

1. Moet dit specifiek soort dealers dan niet meer voor de rechtbank gebracht worden? Mogen met andere woorden alleen zij hier grof geld verdienen met hun smerige handel en dan ongemoeid naar huis vertrekken?

2. Mag de Dienst Vreemdelingenzaken ten overstaan van illegalen die andere misdrijven plegen van 'Patrick' nog altijd volstaan met het volstrekt inefficiënte ‘bevel om het grondgebied te verlaten’? Mogen die criminele illegalen met andere woorden hier wèl blijven van de burgemeester?

3. Gelden de zogenaamde afspraken alleen voor Antwerpen? Waarom zouden illegale drugverkopers in Brussel, Gent of Oostende niet dezelfde aanpak moeten ondergaan?

4. Doet ‘Patrick’ niet alsof, omdat van de pakweg 30.000 illegalen in Antwerpen – onder wie toch heel wat criminelen – de komende weken en maanden slechts enkele tientallen effectief zullen gerepatrieerd worden?

Tussen haakjes, de overige 29.950 worden straks geregulariseerd & genaturaliseerd door de regering en kunnen dan stemmen voor… ‘Patrick’

Filip de Man

http://www.filipdeman.org/

+ AANPASSING 08.30 UUR

Wie natuurlijk als eerste juichend achter de fanfare van de Sint Patricksvrienden meeloopt, is Lex Sukkelaar van de Pravda van Linkeroever.  Wat een  kinderlijke, eenvoudige man is dat toch.  Als over enkele jaren in onze geïslamiseerde maatschappij Sinterklaas enkel nog clandestien zal gevierd worden, zal Lex dit ook goedpraten maar zich tegelijk zorgen maken over zijn schoentje.

De titel van zijn werkstuk luidt : "Nieuw drugsplan maakt indruk".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit onze brievenbus : Nostalgie

 

Er zijn nogal wat lezers van deze blog die nooit reageren of iets van zich laten horen. Dat is perfect, want het is hier geen discussieforum.  Anderen sturen hun bedenkingen, suggesties, aanmoedigingen naar de redactie.  Deze vonden we merkwaardig en velen er zich in terugvinden. 

 

Hoe oud ben jij ? Indien jij ook opgroeide als kind in de jaren ’40,50’,60’ of ’70 is het nauwelijks te geloven dat wij reeds zolang hebben geleefd

Als kind reden wij mee in wagens zonder veiligheidsgordels of air bags

Onze bedden waren geschilderd in vrolijk gekleurde op lood gebaseerde verven

We hadden geen kindveilige afsluitingen op geneesmiddelen, deuren of kasten

En wanneer we met de fiets reden deden we dat zonder helm

We dronken water van de tuinslang en niet uit een fles- verschrikkelijk!

We brachten uren door in het monteren van een gocart uit rommel en reden dan van een helling af om enkel tijdens de afdaling vast te stellen dat we de remmen vergaten

Na enkele keren in de struiken te zijn beland bedachten we een oplossing

We experimenteerden met het uiteen halen en opnieuw in elkaar steken van radio’s en andere elektrische toestellen om enkel te worden verraden door de zwart geblakerde muur boven het stopcontact dat we een kortsluiting hadden veroorzaakt

We gingen ‘s morgens van huis en speelden de ganse dag, zolang we er maar voor zorgden terug thuis te zijn bij valavond.  Niemand kon ons de ganse dag bereiken. Geen gsm’s.  Onvoorstelbaar!

We sneden ons en braken botten en tanden, nochtans gaf dit geen aanleiding tot rechtszaken. Het waren ongevallen.  Niemand viel iets te verwijten, behalve onszelf.

Herinner je je nog “ongevallen”?

We sloegen elkaar bont en blauw en leerden daarmee om te gaan.

We aten snoepgoed, brood en boter en dronken frisdrank, maar we hadden nooit overgewicht.

We waren altijd buiten aan het spelen.

We deelden onze drank door samen van dezelfde fles te drinken en niemand is hier ooit van overleden.

We hadden geen Playstations, Nintendo 64, X-boxes, videospelletjes, 40 televisiezenders, video, surround sound, gsm, pc, internet, chatroomns etc.

We hadden vrienden

We gingen naar buiten en maakten vrienden.  We reden op onze fiets of wandelden naar een vriend thuis, belden aan of gingen gewoon langs de achterdeur binnen.  Stel je dit voor.  Zonder de ouders hier eerst om te vragen! Helemaal alleen! Helemaal alleen in  die koude afgrijselijke wereld! Zonder een oppasser – hoe deden we het toch?

We vonden spelletjes uit met tennisballen en stokken en- hoewel we er werden voor gewaarschuwd- niemand verloor een oog.

Niet iedereen mocht mee voetballen, en diegenen die geen team vonden, moesten leren omgaan met ontgoocheling.

Onze daden waren die van onszelf.  Gevolgen werden verwacht. 

Niemand of niets om zich achter te verbergen.  De idee van een ouder die ons verdedigde indien we de wet overtraden, was ongekend.  Ze steunden zelfs de wet- stel je voor!

Niettegenstaande hun ongeziene gevaarlijke jeugd, hebben bovenvermelde generaties de beste risiconemers, probleemoplossers en ontdekkers ooit voortgebracht.  De voorbije 50 jaar heeft een explosie gekend aan innovaties en nieuwe ideeën.

We kenden vrijheid, mislukking, succes en verantwoordelijkheid en leerden hiermee om te gaan.

Indien jij een van hen bent, gefeliciteerd! En geef dit door aan anderen die eveneens het geluk hadden op te groeien als een kind, nog voor advocaten en overheidsinstanties ons leven conditioneerden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaams is een Wereldtaal

 

West-Vlaams tot in Rome toe.

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katholieke onnozelaars

 

 
 
 
 Christelijke scholen moeten een gebedsruimte bezitten voor moslims evenals een reinigingsruimte.Dit is geen eis van de moslims, want die hadden er nog niet aan gedacht, maar wel van de katholieke kerk in Engeland en Wales (niet de Anglicaanse).  Zo schieten we lekker op en kan de volgende generatie alle christelijke symbolen verwijderen uit de scholen, want die zullen dan islamitisch zijn en geen andersdenkenden dulden.  Of dacht u van welles ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een brug te ver ? Opblazen !

 

 Klik hier voor een weergave op volledige grootte

 

Het boek Turkije in de Europese Unie, een brug te ver van Koen Dillen en Phiip Claeys is deze week in Engelse vertaling verschenen. Merkwaardig genoeg bestond er in het Engels niet één kritisch boek over de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU. Zie dit initiatief als een PR-instrument binnen het Europees Parlement, waar het Vlaams Belang deze legislatuur ongetwijfeld de meest actieve kracht was in het verzet tegen de Turkse toetreding .

Vorig weekend hield Philip Claeys een presentatie tijdens de bijeenkomst van de conservatieve
HL Mencken Club in Baltimore, bij Washington. Hij ontmoette er medewerkers van bladen en websites als vdare.com, Chronicles en takimag.com.

Op die laatste blog verscheen al een mooie bespreking van
Derek Turner.

Het boek staat on line bij
Amazon, maar zal wellicht pas begin volgende week bestelbaar zijn.

Wie geïnteresseerd is in de Engelse en geactualiseerde versie van het boek, kan het ook bestellen bij
uitgeverij Egmont.
Turkije voor de Turken,  Europa voor de nurken en Vlaanderen voor ons.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland

 

In Duitsland besliste het partijcongres van de christendemocratische CDU enkele dagen geleden dat het Duits voortaan in de grondwet moet verankerd worden. Concreet zou aan het bestaande artikel 22, waarin zowel de vlag als de hoofdstad van het land worden bepaald, worden toegevoegd dat de taal van de Bondsrepubliek het Duits is. Op zich is dat natuurlijk weinig opzienbarend, zeker gezien het feit dat de meeste EU-landen in hun grondwet een clausule met betrekking tot de landstaal hebben staan. Doch wat eigenlijk een vanzelfsprekendheid is – namelijk dat de taal van Duitsland het Duits is – zorgde de voorbije dagen voor heel wat commotie.

De socialistische SPD, die in de loop der jaren steeds afhankelijker is geworden van allochtone kiezers, beschuldigde de CDU onmiddellijk van ‘nationalistische reflexen’, iets waar de partijtop van de CDU als de dood voor is. Ook de groenen lieten onmiddellijk hun ongenoegen blijken bij monde van hun nieuwe voorzitter Cem Özdemir. Weinig verwonderlijk overigens, want nog niet zo lang geleden had de eerste Duitse partijvoorzitter van Turkse origine nog gepleit voor (meer) Turks aan Duitse scholen.

De integratiedruk op de Turken neemt toe : tongzoenen is verplicht opgenomen in de inburgeringscursussen.

De centrale raad voor de moslims noemde het voorstel van het CDU-congres “belachelijk en bekrompen” en verweet de partij te hervallen in het debat over de ‘Leitkultur’ (leidcultuur). “Elke verwijzing naar de leidcultuur is een hindernis voor integratie”, zo ‘waarschuwde’ moslimraadsvoorzitter Ayyub Axel Köhler, die daarmee meteen de wereld op zijn kop zette. Ook de Turkse gemeenschap – wellicht misnoegd omdat ze door het CDU-congres niet op voorhand was geraadpleegd – reageerde verontwaardigd en schuwde zoals steeds de grote woorden niet. “Wij interpreteren dit voornemen als assimilatiedruk en als onverenigbaar met de democratische geplogenheden”, aldus Kenan Kolat, de voorzitter van de Turkse gemeenschap in Duitsland.

Dat is een uitspraak die naadloos aansluit bij de boodschap die de Turkse premier Erdogan begin dit jaar in Duitsland verkondigde. Tijdens zijn één uur durende toespraak voor de Turkse kolonie in Duitsland stelde hij toen dat niemand kan verwachten dat de Turken in Duitsland zouden opgaan in de Duitse samenleving en noemde hij assimilatie letterlijk een “misdaad tegen de menselijkheid”. De Turkse regeringsleider verklaarde zich dan wel voorstander van integratie, maar maakte meteen duidelijk wat hij daaronder verstaat, namelijk het recht van de Turken om zich niet aan te passen. Hij riep de Turken in Duitsland dan ook op om hun cultuur, taal en identiteit te bewaren en dus vooral Turk te blijven. Zoals dezer dagen nogmaals blijkt, is de boodschap van Erdogan wel degelijk aangekomen.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hé, De Crem we gaan je slopen !

 

Geen Stijl, is een stijl die wij in Vlaanderen niet gewend zijn, ook Tsaar Pieter de Crem niet.

De verlichte despoot dacht even dat heel het internet in mekaar zou krimpen van angst, omdat hij  in de Kamer stond te roepen dat de bloggers aan de ketting moeten, want zij brengen de integriteit van Zijne Onsterfelijkheid in het gedrang.

De militaire inlichtingendiensten draaien overuren om op internet te zoeken wie een verkeerd woord durft te schrijven over de oetlul van Aalter. Wat een domme blonde man allemaal in zijn hoofd haalt.

Geen Stijl heeft een liedje aan hem opgedragen. 

http://www.dumpert.nl/mediabase/322451/e4e16994/he_de_crem_we_gaan_je_slopen.html




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!