Angeltjes
11-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nichten van de Wetstraat

 

Mochten wij een stukje schrijven onder de titel " De nichten van de Wetstraat verlaten Vlapro", de blauwvoet zou werk hebben met vliegen, gezien de storm van protest die zou opsteken.

Wij hebben trouwens weinig behoefte om veel aandacht te schenken aan de pathetische club would-be maatschappijhervormers, die vooral in de knoop liggen met zichzelf en hun verwarde projectjes die op een beschamend puberale manier aan de bevolking voorgehouden worden als "oplossingen".  De verkleutering van de politiek door verwende egoïstjes met blinkende oogjes.

De discriminerende titel "De nichten van de Wetstraat verlaten Vlaamse Progressieven" is niet van ons maar wel van gaylive.be die goed geplaatst is om publiciteit te voeren voor de homo-parlementairen. De nichten zullen er goed aan doen Tante Caroline Chérie vaak te bezoeken, anders kunnen ze hun mandaat in het Vlaams parlement vergeten en dan staan ze op straat, op de keien van de Wetstraat.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satire in Vlaanderen

 

We hebben het al meermaals ondervonden, dat het gebruik van satire in Vlaanderen een precaire zaak is.

Toen wij gisteren meldden dat Filip de Man zich tot de islam had bekeerd en we daar een foto bijvoegden met een lachende Filip met onder de arm een dik speelgoedschaap en naast hem Marie-Rose Morel en senator Jürgen Ceder, hadden we  echt verwacht dat iedereen zou inzien dat het om een grapje ging.

Neen, dus.  Zeker niet toen bleek dat Filiip op zijn eigen webstek zeer boos opmerkte, dat hij met een batterij advocaten zou onderzoeken hoe ons te treffen en dat hij nog nooit zo laaghartig en valselijk verdacht was gemaakt. Filip speelde gewoon het spel mee.

Nou moeder ... De reacties op de blog bleven behoorlijk maar hier ontvingen we verschillende e-mails die we alle keurig beantwoord hebben en voor wie niet geschreven heeft maar toch verontrust is : Filip de Man is géén moslim en hij zal dat nooit worden, hij is een van de VB-kamerleden voor wie wij veel respect hebben en regelmatig brengen wij fragmenten van zijn webstek op onze blog.  Als er iemand is die nooit tot de islam zal overgaan, is hij het. 

Filip Dewinter daarentegen ... die twijfelt soms.

Vlaanderen, mijn land, wat houd ik van u !

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Val van Constantinopel 1453

 

 

 

Turkije trekt regelmatig de YouTube stekker uit, omdat een of andere onverlaat zich veroorlooft een video te plaatsen waarin beweerd wordt dat Atatürk een wrat had op zijn derrière.   Als terechte reactie trekken miljoenen Turken alsdan betogend de straten door, ze roepen slogans, steken en passant een christen hond neer en vuren een salvo raketten af op Irak waar altijd wel voldoende arme drommels hout aan het sprokkelen zijn om de barre wintermaanden te trotseren.  "We leren de Koerden een lesje in onderdanigheid" gilt Gül de president.  Dit maar om te zeggen, dat Turken fijne mensen zijn met een hoog ontwikkeld nationaal rechtvaardigheidsgevoel.  Soms wou ik, dat ik zelf een Turk was. Met een grote zwarte borstel onder de neus en met mijn eigen vlag over straat lopen en luid toeteren in de auto als we Marokko verslagen hebben met het voetbal. Ho, wat is het fijn een nationale Toerk te zijn.

In 1453 toen Istanbul nog Constantinopel heette, hebben de Turken een belegering uitgevoerd en de stad veroverd, zoals zij het later met Wenen niet hebben kunnen herhalen.   Deze video is een trotse hulde aan dit grootse wapenfeit  gemonteerd door een Turkse nationalist, een  video met Engelse teksten, speciaal voor de export.  Alstublief.  

Sommigen beweren dat 1453 het einde van de Middeleeuwen inluidt, anderen houden het bij 1492, de ontdekking van Amerika. Weet u wat wij denken ?  Er is een korte onderbreking geweest van enkele honderden jaren waarin we in Europa de Verlichting hebben meegemaakt en in de Beginnende Verenigde Staten Thomas Jefferson zijn Onafhankelijkheidsverklaring in mekaar knutselde, maar de Middeleeuwen zijn terug in aantocht.  Tegen 2012 worden de klassieke gloeilampen van de Verlichting afgeschaft door de EU, u hebt het gelezen, het is een symbool dat kan tellen. Leve de Middeleeuwen, leve het islamitische Europa.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

 

 

Hans Besseling        10 december 2008

Je kunt van de islamieten niet het onmogelijke vragen, is de redenering van Verhagen, maar we zijn tegen de doodsstraf liet hij mij weten.


Sayed Parvez Kambaksh ontdekte op het internet de rechten van de mens. Laten we vanavond even aan hem denken. Onze regering laat hem zonder protest in Kabul dood gaan (een gevangenisstraf van 20 jaar  na hoger beroep in een cel aldaar staat gelijk met doodsstraf), omdat onze premier van normen en waarden vond, dat de zogenaamde rechtsgang daar  zijn gang moest kunnen gaan. Sayed Parvez Kambaksh kwam tervergeefs op voor de rechten van vrouwen. En de levens van onze militairen door onze 'sociale' regering maar op het spel laten zetten voor dat regiem!  Maar we hebben het even te druk met de kredietkrisis.

@ www.hetvrijevolk.com

Ook de belgische BuZa minister liet weten opgelucht te zijn dat de doodstraf niet zou toegepast worden. Mocht Sayed Parvez Kambaksh gehandeld hebben met voorkennis, dan was het een andere zaak geweest,  volgens De Gucht.

Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis : AAaRGH ...

 

c741economiekrimpt.jpg

@ www.geenstijl.nl


10-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoor wie relt daar kinderen ? (Griekenland)

 http://sargasso.nl:80/archief/2008/12/10/hoor-wie-relt-daar-kinderen/

 

We’re overwhelmed by weirdos, guys who are not students and who act violently during our protests. They’re the ones who throw marble blocks on the police and firemen. (France24)

“Omringd door gevaarlijke gekken”, kent u die uitdrukking?! Wie zelf wel eens bij rellen aanwezig is geweest kent dat vast wel. Bij demonstraties die uit de hand lopen zijn het bijna altijd afwijkende buitenstaanders die de eerste steen gooien: vechtersbazen en undercover agenten. Maar in Griekenland lijkt er meer aan de hand. De oorspronkelijke demonstranten zijn vervangen danwel aangevuld door andere groepen en onderling wordt er ook gevochten. Het protest lijkt net als bij de rellen in de franse banlieues ongericht en niet meer politiek gemotiveerd. En dat is jammer zou de echte revolutionair zeggen. Een rondje langs de expatblogs van Griekenland leverde de volgende waarnemingen op:

Een Brits Cypriotische Griek zinspeelt op zijn blog op een complot. What if this was all a set-up. A plan to take our attention away from the reality. The reality that a young life had been put to an end even before it had begun (It’s All Greek To Me).

Een Britse leraar engels in Noord-Griekenland ziet confrontaties tussen burgers. In Patra and Larissa angry citizens attacked protesters in the cities universities. In addition riot police allowed groups of youths to throw rocks back at anarchist protesters in the university of Thessaloniki. (Teacher Dude’s Grill and BBQ)

Een Zweedse met een liefde voor de Griekse eilanden ziet toch de rijen gesloten tegen de regering. It is so sad and frustrating that the media continue to present the current political movement as a confrontation between anarchists (or extremists) and the police. What is happening in Athens is a continuation of the massive public unrest with the current Karamanlis government, and its unfair policies. Out on the streets now are social democrats, students, socialists, and workers. (Light on Athens)

An American in Athens (burger)interviewt een politieagent en een relschopper. * Can you tell me why you’re rioting? * Well, I’m in school now and the school isn’t very good. I’m not learning anything, and when I get out of school, I don’t think there is any job for me. De relschopper blijkt een kind uit een welgestelde familie die van mening is dat het kapotslaan van winkelruiten de armen vooruit helpt.

Een Belgische internetondernemer ging een nachtje de straat op met demonstranten in Kreta. Here the protesters aren’t students. They’re just kids imitating what is going on in Athens, plus some adults from underprivileged social classes. I met one factory worker, for example, who had joined the protests just to try to steal stuff. (France24)

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig respect, wel een flinke veroordeling. Zo motiveert men mensen

 

We schrijven dit stukje naar aanleiding van de veroordeling van een trambestuurder van de Lijn, maar het geldt net zo goed voor mensen die werken bij het Brusselse vervoer als bij de NMBS en bij buitenlands openbaar vervoer.

Vroeger spraken de mensen weinig of niet over het begrip "respect", het was er wel, maar je hoefde het daarom niet schreeuwend op te eisen voor jezelf of voor de groep waarmee je je identificeerde.  Vandaag zijn er nogal wat "respect"-roepers en deerniswekkende groepen die "gekwetst" worden, wegens gebrek aan "respect". 

U kent ze, wij kennen ze, helaas zullen zij zichzelf niet herkennen in deze beschrijving, want ze zijn te druk in de weer met het behandelen van hun gediscrimineerde bestaan.

Er werd zelfs een Olifantenpad op het Koningin Astridplein aangelegd ...

Op het vorig jaar gerenoveerde Koningin Astridplein te Antwerpen, vlak voor het Centraal Station, zijn al vele ongevallen gebeurd en bijna-accidenten, met gekwetsten en jammer ook enkele met dodelijke afloop.  Een gevolg van de hybride verkeerssituatie, die voetgangers, fietsers, openbaar vervoer met trams en bussen en autoverkeer door mekaar husselt als ware het een attractie op de kermis.  Wij zouden niet weten hoe het moet, want wij zijn geen deskundigen. Die zitten in kantoren voor tekentafels en werken in opdracht van de gemeenschap onder de politieke verantwoordelijkheid van uitvoerende politici. Ik denk dat er ingewikkelder verkeersstromen bestaan in de wereld dan deze aan het Astridplein.  Als het hier echter niet lukt en er voortdurend van kleine tot grote ongevallen zijn, dan is dit het gevolg van onkunde en fantasie.

 

En wie draait er op voor deze lamentabele siuaties?  Om te beginnen de slachtoffers zelf. De burgers die zich te voet, per fiets, per tram of bus of per auto verplaatsen en ... de aanwijsbare mensen in uniform die een bus of tram besturen (de privé chauffeurs die de kans zien, kiezen het hazenpad). Dat is wat gisteren aanleiding gaf tot een actie door het personeel van de Lijn op de plaats waar een voetganger aangereden werd met de dood tot gevolg.  De bestuurder werd streng veroordeeld door de rechtbank.

De stad Antwerpen is inmiddels volop bezig met een zoveelste aanpassing van de verkeerssituatie ... hiermede impliciet toegevend dat de bstuurders van de Lijn als circusartiesten met hun voertuigen tussen de voetgangers moesten en moeten laveren en dat ongelukken niet konden uitblijven.

Personeel van het openbaar vervoer wordt niet alleen belaagd door een deel van het publiek, dat er  op los timmert en spuwt maar nu ook nog eens extra door veroordelingen die volledig op het conto dienen geschreven te worden van het openbaar bestuur.

Wij maken de laatste jaren vaak gebruik van bus en tram ; meestal gebeurt dit ongehinderd, omdat we onze tijden uitkiezen. Dank aan de meeste bestuurders en het  controlepersoneel die correct hun functie uitoefenen.  Ons respect is er.  Nu nog van het handvolletje lawaaimakers en vechtjassen die voor zichzelf eerbied eisen, zonder te overwegen dit ook aan anderen te geven.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toenadering

 

Barack Obama zoekt toenadering tot moslimwereld

woensdag 10 december 2008 11:04

De aankomende Amerikaanse president Barack Obama vindt dat zijn uitverkiezing een geweldige kans is voor Amerika om de banden met de islamitische wereld te herstellen.

Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse krant Chicago Tribune. Obama zegt van plan te zijn zich net als al zijn voorgangers te laten inaugureren met gebruik van zijn volledige naam: Barack Hussein Obama.

Imago
‘Ik denk dat we een unieke mogelijkheid hebben om Amerika’s imago te herstellen; over de hele wereld, maar in het bijzonder in de moslimwereld,’ aldus de aankomende president.

Hij wil snel na zijn inauguratie op 20 januari 2009 een toespraak houden in de hoofdstad van een land waar de meerderheid van de bevolking moslim is.

'Wederzijds respect'
Obama belooft zich in te zetten voor relaties met ‘landen en mensen van goede wil’ die bestaan uit ‘wederzijds respect en partnerschap’.

‘De wereld is klaar voor die boodschap,’ aldus Obama.

@ Elsevier

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland bestuurt zichzelf zoals de Zwitsers dat willen en niet zoals de VRT het verlangt

 

De verkiezing van Ueli Maurer van de Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) tot minister is een herstel van de verbroken traditie waarbij de regeringen gevormd worden door afgevaardigden van alle grote partijen.

Na de laatste verkiezingen was de SVP/UDC niet alleen opnieuw de grootste fractie maar had ze tevens met zes zetels haar parlementaire positie versterkt met 62 op de 200 verkozenen.

Toen zijn er allerlei slinkse politieke maneuvres gebeurd om de Volkspartij uit het bestuur te weren. Deze mistoestanden zijn nu rechtgezet.  De SVP is een identitaire partij die opkomt voor de eigenheid van de Zwitserse gemeenschap met haar diverse en uiteenlopende taalgemeenschappen : Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. 

Er wordt door de EU grote druk uitgeoefend op Zwitserland om de neutraliteit en onafhankelijkheid op te geven.  De traditionele politieke families van socialisten, liberalen, christendemocraten en groenen zijn geneigd om hier stapsgewijze op in te gaan.  Zo wil men ondermeer de grenscontroles afschaffen naar Europees voorbeeld van vrij verkeer van personen.  Tegelijk wil men ook de Zwitsers hun eigen financiële banktradities ontnemen.  De grootste obstakels inzake witwaspraktijken en zwart geld zijn inmiddels opgeruimd en Zwitserland spant zich in om internationaal mee te werken tegen crimineel geldbezit. 

Dat is echter niet genoeg voor de EU. Het centraal gelegen autonome  eiland middenin de Unie is een doorn in het oog van de op macht en grondgebied beluste Unionisten.

Op het vlak van vreemdelingenbeleid doet zich in het Alpenland precies hetzelfde voor dan in de rest van Europa : een grote toevloed van vreemdelingen vooral uit de Balkanlanden met alle noodlottige gevolgen vandien.  Op dat vlak onderscheidt de SVP/UDC zich duidelijk van de toegeeflijkheid van de traditionelen en is het voorstander van een strenge migratiepolitiek.

Ter herinnering geven we hierna nogmaals de samenstelling van de Zwitserse federale raad.

 
  Swiss People's Party SVP/UDC 672,562 29.0 +2.3 62 +7
  Social Democratic Party of Switzerland SP/PS 451,916 19.5 –3.8 43 –9
  Free Democratic Party of Switzerland FDP/PRD 364,736 15.6 –1.5 31 –5
  Christian Democratic People's Party of Switzerland CVP/PDC 335,623 14.6 +0.2 31 +3
  Green Party of Switzerland GP/PES 222,206 9.6 +2.2 20 +7
  Liberal Party of Switzerland LPS/PLS 41,682 1.8 –0.4 4 ±0
  Green Liberal Party of Switzerland GLP/VL 33,104 1.4 +1.4 3 +3
  Evangelical People's Party EVP/PEV 56,748 2.4 +0.1 2 –1
  Federal Democratic Union EDU/UDF 29,914 1.3 ±0.0 1 –1
  Party of Labour PdA 17,218 0.7 ±0.0 1 –1
  Ticino League LdT 13,031 0.5 +0.1 1 ±0
  Christian Social Party CSP/PCS 9,984 0.4 ±0.0 1 ±0
  Swiss Democrats SD/DS 12,609 0.5 –0.5 –1
  solidaritéS Sol 8,669 0.4 –0.1 –1
  Alternative List AL 4,582 0.2 –0.3 ±0
  Others   43,327 1.8 +0.2 ±0
Total (turnout 48.9%)     200  
Source: http://www.politik-stat.ch/nrw2007CH_de.html

 

Hierna het persbericht van SVP/UDC

 

UN PREMIER PAS VERS LE RÉTABLISSEMENT DE LA CONCORDANCE

 

En élisant au Conseil fédéral Ueli Maurer, président de l'UDC durant de nombreuses années, le Parlement a fait un premier pas vers le rétablissement de la concordance. L'UDC assumera cette part de responsabilité gouvernementale à une époque économiquement difficile.

 

Après environ une année d'opposition, l'UDC revient au Conseil fédéral. Elle prend acte avec satisfaction de la décision de l'organe électoral d'impliquer à nouveau le plus grand parti de Suisse dans la responsabilité gouvernementale. Il était dans l'intérêt du pays de faire ce premier pas vers la concordance qui exige la participation au gouvernement des grands partis politiques en fonction de leur force électorale. L'UDC salue l'appui que le PRD et une partie du PDC ont donné à sa candidature. En revanche, elle a du mal à comprendre l'attitude intolérante du PS à l'égard de personnes qui ne pensent pas comme lui. Ce parti aussi a besoin du soutien de ses concurrents politiqu es pour faire élire ses représentants au Conseil fédéral. En clair, les socialistes demandent de la tolérance pour eux, mais la refusent aux autres. L'obstination de la gauche d'élire un candidat qui a clairement déclaré son refus d'accepter l'élection témoigne d'un refus de voir la réalité en face.

 

L'UDC félicite l'attitude du conseiller national Hansjörg Walter qui, grâce à sa déclaration, a eu la force de renoncer au jeu politique de la gauche, au profit du pays.

 

Pour le moment l'UDC n'occupe qu'un seul siège au Conseil fédéral alors que le résultat historique qu'elle a obtenu aux dernières élections, qui ont fait d'elle de loin le premier parti suisse par le nombre de ses suffrages, lui donne évidemment droit à deux sièges au gouvernement national. Elle est néanmoins prête à assumer cette part de responsabilité gouvernementale. A moyen terme, l'UDC vise à nouveau une double représentation au Conseil fédéral pour y faire valoir sa politique à la mesure de la force que lui ont donnée les électrices et les électeurs.

 

L'UDC souhaite plein succès au nouveau conseiller fédéral Ueli Maurer dans l'exercice de sa nouvelle fonction.

 

Berne, 10 décembre 2008

Aan de SVP/UDC onze oprechte gelukwensen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Jihadi's van Antwerpen-Noord

 

@ Knack -  druk HIER en betreed de wondere wereld van Knack waar u het artikel verder kan lezen.

Uit Antwerpen vertrekken elk jaar tientallen moslimjongeren naar Pakistan. Ze worden er ondergedompeld in de radicale islam. Maar ook in België bereiden ze zich in en buiten de moskeeën voor op de strijd met het Westen.

In Antwerpen-Noord bevinden zich een vijftal moskeeën op nauwelijks enkele honderden meters van elkaar. Behalve gebedshuizen voor duizenden gematigde moslims, zijn ze ook de uitvalsbasis voor kleine extremistische groeperingen die uitgesproken anti-westerse ideeën verspreiden. Een niet onbelangrijk deel van de jongere moslims reizen vaak af naar Pakistan om er onderricht te krijgen in madrassa's of Koranscholen. De belangrijkste bestemming voor de Antwerpse jongeren is de madrassa Haqqania van Samy Ul-Haq, een kopstuk van de Pakistaanse islamitische partij Jamiat Ulema-e-Islam. Ul-Haq was een paar jaar geleden nog op bezoek in moskee Khatim-Al-Anbia in de Oranjestraat in Antwerpen. In 2005 verklaarde hij in de krant Asia Times dat 'mocht de Taliban verlegen zitten om strijders, ik mijn madrassa zou sluiten en mijn studenten naar het front zou sturen'. Het gros van de Antwerpse jongeren komt na veertig dagen terug naar België. Maar hier en daar is er een enkeling, zoals de ingeweken Kirgies Abdul Aziz, die niet meer terugkeert.

De Belgische veiligheidsdiensten zijn zich bewust van het extremistische gevaar van de groeperingen. Sommige kunnen in België heel gemakkelijk aan wapens komen. Ze organiseren ook 'jihadtrainingen' voor de jongeren in de Ardennen.

Toen een paar buurtbewoners uit Agimont bij Dinant daar vorig jaar hun beklag over deden en de lokale politie ter plekke kwam, leek er al met al weinig aan de hand. Niettemin worden de jongeren tijdens die droppings opgehitst met anti-joodse liederen en beschouwen ze de nachtelijke wandelingen zelf wél als voorbereidingen op de Heilige Oorlog.


Hannes Cattebeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa dooft de gloeilamp in 2012

 

Experts van de lidstaten van de Europese Unie (EU) hebben maandag de plannen van de Europese Commissie (EC) goedgekeurd voor de gefaseerde afschaffing van de klassieke gloeilamp tegen 2012. Het plan start reeds in 2009.

De maatregel levert volgens Europa een jaarlijkse besparing op van 40 terrawattuur (TWh): dat is het equivalent van de energieconsumptie van Roemenië. Door het plan zal jaarlijks ongeveer 15 miljoen ton minder CO2 uitgestoten worden. De consument heeft, eens het plan uitgevoerd is, de keuze tussen spaarlampen en halogeenlampen (en tl-lampen). Daardoor zal een gezin volgens Europa jaarlijks 25 tot 50 euro besparen, ondanks de duurdere aankoopprijs. Het plan zal nu door het Europees Parlement behandeld worden, waarna de Commissie het voorstel formeel moet goedkeuren in maart 2009. Vanaf 1 september 2009 zal de traditionele gloeilamp van 100 watt gebannen worden. In september 2010 volgen de 75 watt-lampen, een jaar later de 60 watt-lampen. Op 1 september 2012 valt dan het doek over de twee resterende types, dan worden de gloeilampen van 25 en 40 watt gedoofd.

@ MSN

Het is niet langer de burger die zelf beslist over het gebruik van zijn goederen maar ook deze taak wordt overgenomen door de overheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefwoorden : EU - Maffia - Ierland - Omkoperij

 

In 3 van de 27 EU-landen moet het zogenaamde verdrag van Lissabon nog goedgekeurd worden.  Polen, Tsjechië en Ierland lopen nog niet in het gelid.

Er kan geen sprake zijn van afkeuren, want dat wordt niet aanvaard, zoals het Ierse volk heeft ervaren. Het verdrag moet goedgekeurd worden, of het volk moet vervangen worden.

Vermoedelijk wordt morgen door de premier, Brian Cowen, officieel meegedeeld, dat het referendom over het Lissabonverdrag OPNIEUW zal voorgelegd worden in april 2009.

"Hopelijk zal de huidige economische crisis de Ieren overtuigen om ditmaal ja te zeggen."  Over schaamteloosheid gesproken ...

De huidige voorzitter van de EU, mijnheer Sarkozy, die overtuigd is van zijn goddelijke missie, heeft al ettelijke pogingen ondernomen om Ierland over de streep te trekken.  En ook op dat vlak bestaat er nauwelijks schaamte om de omkooppraktijken enigszins te verhullen.

Elke lidstaat levert 1 commissaris op.  Eens het verdag functioneert, is de formule dat de commissie zal bestaan uit 2/3 van het aantal lidstaten.  De huidige 27 worden er dan 18.  Man kan tenslotte geen nieuwe bevoegdheden blijven uitvinden, maar anderzijds is deze reductie een prima chantagemiddel om onwillige landen mee te krijgen. Aan Ierland heeft Sarkozy beloofd, dat ze bij de verdeling van de mandaten kunnen rekenen "er bij te zijn". En binnenkort met Toerkije erbij, wordt het helemaal een Oosterse markt.  Maar alles zeer democratisch.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man bekeert zich tot de islam !

 

Dit nieuws zal inslagen als een atoombom : Filip de Man, federaal volksvertegenwoordiger uit Vilvoorde, door de redactie van de bijna inmiddels ter ziele gegane kwaliteitsgazet De Morgen, bestempeld als "de gevaarlijkste aller Blokkers",  heeft zich tot de islam bekeerd.

"Ik kon niet langer weerstaan aan de lokroep van de profeet" verklaart De Man aan onze redactie.  Hij is al jaren bezig met de studie van de koran en finaal is hij door de knieën gegaan en hij zal zich zo spoedig mogelijk laten arrangeren om fysiek bij de club te behoren. Bij de burgerlijke stand van de stad Vilvoorde heeft hij zijn naam laten wijzigen.  Filip de Man zal van nu af aan door het leven stappen als Abu Badr Ahmad al-Abzari.

 

 

 

Op deze foto haast Abu Badr Ahmad al-Abzari  (voorheen Filip de Man) zich  met zijn schaap naar het Offerfeest : "Ik doe het zelf met mijn aardappelmesje" roept hij.  Een passante probeert hem tot ander gedachten te brengen maar zij wordt ruw weggeduwd door Abu Badr die allerlei verwensingen slaakt, die wij welvoeglijkheidshalve niet kunnen herhalen. (let op de man rechts op de foto : hij is vermoedelijk de volgende die naar de islam zal overstappen. Hij zegde tot onze reporter "Het is niet zozeer voor mij, maar voor die 70 maagden")

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaf de slachtingen af : offerdieren zijn niet toegelaten in onze cultuur

 

Hieronder leest u de reactie van Marie-Rose Morel op de klacht die een belgisch-turkse volksvertegenwoordiger van Groen tegen Vlaams Belang heeft neergelegd bij het CGKR.

Door deze procedure wordt het zoveelste bewijs geleverd van de arrogantie die allochtonen en dubbele-paspoorten tentoonspreiden : zij bepalen hoe het leven in Vlaanderen (en Europa) moet verlopen.  Zij bepalen de politieke agenda en als er weerwerk geleverd wordt, gaan ze janken bij een instelling, die ontsnappend aan elke democratische controle, de Vlaamse burgers hun vrije meningsuiting aan banden legt. 

Politiek en ordening van de samenleving wordt geregeld binnen de democratische structuren en niet in rechtbanken of bij spionnencentra.

Als moslims zich in Europa komen vestigen, is dit louter omwille van de kwaliteit van het materiële leven.  Hier kan geld verdiend worden, hier zijn sociale vangnetten, hier heerst geestelijke vrijheid (althans zo was het), voor de jonge mensen (en desnoods de volwassenen) bestaan er mogelijkheden om kennis te verwerven zoals nergens anders ter wereld, kortom : het leven zoals het elders niet is,vond men in West-Europa.

Om aan onze  vrije gemeenschap van de vele kansen te participeren, moet men niet enkel nemen maar bereid zijn iets in te leveren : een stuk van de eigen identiteit en respect voor de nieuwe samenleving van de vele kansen. Dat er een sentimentele band blijft bestaan met het moederland, is normaal.

Hier bestaat ook godsdienstvrijheid, iets wat ongekend is in de  islamlanden. Een christelijk iemand is daar nauwelijks getolereerd en zeg aub nooit tegen moslims dat je niet gelooft in god, want dan ben je minder dan het schaap dat gekeeld wordt.

Zeer tegen de zin van vele oorspronkelijke inwoners hier te lande, wordt oogluikend toegestaan, dat jaarlijks een schandelijke slachtpartij georganiseerd wordt uit naam van een religie, die niet tot onze tradities behoort.

Het offeren van dieren (al dan niet verdoofd, al dan niet "onder toezicht" van geselecteerde doders) behoort niet tot onze cultuur. Het is meer dan tijd dat er parlemenraire initiatieven getroffen worden om een einde te stellen aan deze barbaarse toestanden. Een aantal moslims zien dit zelf in en vieren hun offerfeest door symbolisch geld of andere zaken te offeren.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een klacht ... een zoveelste bewijs van onmacht

 

Groen! nog liever tégen het VB dan vóór dierenwelzijn ...
(10 december)

Het is maar dat u het weet: kamerlid Meyrem Almaci van Groen! dient klacht in tegen Vlaams Belang bij het Centrum (CGKR).
Wat nu weer ? De folder met de titel "Slacht u ook een schaap in uw bad? " die aan de vooravond van het Offerfeest werd gebust.
Volgens Almaci stigmatiseert Vlaams Belang hiermee "een bevolkingsgroep".

Klopt. En dat is ook de bedoeling.
"Mensen-die-schapen-in-hun-bad-slachten" stigmatiseren.
Van mijn part mogen ze die zelfs een pet op zetten met daarop geborduurd: "bad-schapenslachter".
Misschien gaan ze volgend jaar dan twee keer nadenken.

De zin waartegen ze klacht indient is dus letterlijk "slacht u ook een schaap in uw bad ? "
Dat mag dus ook al niet meer gevraagd of aangeklaagd worden.
Of voelt de politica met allochtone roots zich misschien persoonlijk geviseerd ?

Dat alle regels op dierenwelzijn geschonden worden met de rituele slachtingen gaat aan het groene Kamerlid blijkbaar voorbij.
Dat dit regelrechte dierenmishandeling is blijkt geen probleem.
Dat de schapen een minutenlange barbaarse doodstrijd moeten voeren is ook maar een "detail".

In aanloop naar de verkiezingen van 2007 zat ik ooit in debat bij de VRT met Almaci.
Toen weigerde ze voor of na het debat de hand van haar tegenstander te schudden.
Als ik mensen dit soort van onzin hoor verspreiden ben ik er eigenlijk trots op dat ze mij de hand niet willen schudden ...

Marie-Rose Morel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje voor de Nachtuitzending : La Cumparsita

 

 

La Cumparsita, een van de bekendste tango's, niet Argentijns maar wel Uruguayaans.  Strak, gedisciplineerd, sensueel gedanst in een kaal decor, gefilmd met een vaste camera en dames en heren, gezongen met ingehouden passie door Tito Schipa.  Voor onze nachtlezers is er altijd iets extra's.
 

.


09-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookpunt

 

1221803358ylkg3vg

Met dank aan www.boilingpoints.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de terroristenjager : AAaRGH ...

 

@ www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze Nachteditie : Jennifer Naakt (op zijn Amerikaans)

 

Alle beelden van de Jennifer Aniston kalender 2009

 

 

 

   

 http://barenboos.web-log.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementszetel te koop ...

 

Gouverneur Rod Blagojevich zou geprobeerd hebben om de senaatszetel van Barack Obama te verkopen, nadat die op 4 november verkozen werd tot president van de Verenigde Staten.

Oeveul ist ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!