Angeltjes
14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet-Poolse Poetsploeg biedt zich aan



 

In het residentiële en groene Brasschaat (zie foto) houdt Vlaams Belang een poets- en opruimings lenteslag. 
 
 
Mieke de Bats,  Magda Van de Vijver Soetens, Geert Smets, Luc Van der Schoepen, Dimitri Hoegaerts.
Lauren, Anu, Thomas Verachtert


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd - Wedstrijd - Wedstrijd



SPEUR DE 75 VERSCHILLEN OP

EN WIN EEN BETALEND WEEKEND

MET ONZE LAY - OUT DIRECTRICE
JUFFROUW ELLEN


Met steun en medewerking van Borgloon, de stad die er prat op gaat dit als kunst te laten doorgaan en het dan zelf vol klevers hangt.
Verantwoordelijke uitgever :  Schepen De Neuker, woonachtig te Kuttekoven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de coulissen van Boekarest





"Où être ton femme nue ?" vroeg deze fan aan de Franse president, waarop deze zijn standaardantwoord gebruikte : "Va te faire enculer, p'tit con". De rest van de vergadering verliep sereen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze multiculturele Nieuwtjes door Tartine Manghe




Al tien Gevangenen overgebracht naar land van Herkomst.  Dat verdient een bravo !


Ook illegaal moet belasting betalen : oekandana ?  Deze namiddag officiële protestbetoging  door àlle illegalen onder politiebegeleiding


Vaders & Grootvaders op de vuist tijdens jeugdvoetbalwedstrijd : zij oefenen voor de Lijn


 "Kosovaren handelden in organen van Serviërs"

Afrikaans feestje mondt uit in gevecht met machetes

31 Illegale vrouwtjes opgepakt in Schipperskwartier (de stad van Allah).  Ze zijn vandaag terug ter beschikking.


Wij besluiten op een komische noot :

Vlaamse partijen zetten zich schrap in btw-controverse

Eindredactie & Kleuradviezen :


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijs Vrede voor Erdogan ?



Sedert de succesvolle korte videofilm Fitna van Geert Wilders bij velen de ogen opende, is het niet meer wenselijk uit de koran te citeren, dixit alle bange blanke poco's.

Binnenkort zal Nonkel Kruk of het Mediawonder Bourgeois een bekommerde wet of decreet uit hun bange blanke gemoed schudden om teksten of verzen uit dat boek niet langer aan te halen, voor wie geen moslim is.  Dan is dat problem alweer tot een goede oplossing gebracht. Mein Kampf is ook verboten, behalve voor de enkele nazi's in hun reservaten. (Oei, dat klinkt dubbelzinnig, niet ?  Helaas, den Tipp-Ex is op)

Inmiddels hebben wij een andere, prachtige poëzietekst opgeduikeld, die u zich wellicht zal herinneren maar die best nog eens herhaald wordt.  De wijze woorden werden uitgesproken in 1999 in Toerkije door, dames en heren, roffelderoffel, niemand minder dan de huidige Eerste-Minister van dat land, Recep Erdogan.
 

Minaretten zijn onze bajonetten
Koepels onze helmen
Moskeeën onze kazernes
en gelovigen onze soldaten

Een Nobelprijs voor letterkunde zal hij er niet mee halen.  Misschien die van de Vrede ?

Fats, uw cultuur redacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer de Kardinaal





Dit is het moderne, tolerante, licht-islamitische Turkije dat zich aan de EU-uitbreiders voorstelt als de bruggenbouwer tussen Oost en West. Aan het kardinaaltje van Mechelen : "Zet het brilletje op, baasje en lees wat de dames te vertellen hebben. Uw stadsgenoot Yves Desmet is op de hoogte maar zijn neus bloedt."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in Italië


Voorlopig blijft men in de internationale media vrij discreet over mogelijke inmenging door de maffia in  de Italiaanse verkiezingen, die deze namiddag om 3 uur afgelopen zijn.
 
Er is één geval uitgelekt, dat van 50.000 kiesbrieven, bestemd voor de Venezolaanse Italianen.  Dit grote aantal zou in overschot opgestuurd zijn. Enkele heren met goede referenties hebben aangeboden die brieven in te vullen in het voordeel van Berlusconi in ruil voor 200.000 euri en enkele verzachtende gevangenismaatregelen voor familieleden die tegen de lamp gelopen zijn in la patria.  Het leven is soms een hellepad en je moet er maar over.
 
Er zijn ongetwijfeld nog andere beïnvloedingen of ingrepen van de bendes in het partijleven.  Het is altijd intressant om politieke verkozenen te hebben bij wie je een voet in huis hebt.  In de tweede BBC-serie "Rome" die elke vrijdag op Canvas loopt, zie je dat tweeduizend jaar geleden de misdadige bendevorming al greep uitoefende op het sociale leven in Rome vanop de Aventijnse heuvel. De structuur van de bende, de aangewende middelen, de gevoerde taal, het lijkt nauwelijks veranderd, tenzij de scenaristen er een potje van gemaakt hebben.  Maar dat zal niet.




In een land dat van de democratie een spotternij maakt, kan een beetje aparte pornoster het tot volksvertegenwoordiger brengen. Ilona Staller of La Cicciolina.

Hoe mooi zou het zijn voor de media dat in de moderne tijden, klassiek rechts de unieke beschermengel zou spelen voor de maffia (we gebruiken gemakshalve deze ene naam voor het geheel aan bendes in de diverse Italiaanse gemeenschappen).  De sluwe criminelen recruteren echter overal in de politiek, zoals zij het ook in de maatschappij doen. Een van de meest gekende en prominente beschermers is de Christen-democraat Andreotti geweest,  zeven maal eerste minister, het uiterlijk van een Spaanse monnik van de inquisitie maar wel zwaar veroordeeld tot 24 jaar cel wegens aanzetting tot moord en nauwe samenwerking met de maffia. Prego !
 
Ook de socialisten hebben zich niet onbetuigd gelaten met hun voorman Bettino Craxi, een gewezen eerste-minister.  De man die als een Romeinse keizer verbleef in luxueuze hotels in eigen land, die een protserige villa bezat in Tunesië en die, alle dure eden die hij ooit gezworen had ten spijt, zo corrupt was als de neten.  Hij vluchtte het land uit en ging wonen in Hammamet, Tunesië waar hij in 2000 overleed.  Tot grote opluchting van velen.  Inmiddels was de socialistische partij verschrompeld onder de 5%, ruim genoeg voor die fractie.
 
Is de deze of degene minder of meer onderhevig aan criminele beïnvloeding ?  Wie zal het zeggen ? In Italië is het fenomeen zo diep doorgedrongen in de maatschappij, dat corruptie, moord, geweldplegingen, de normale gang van zaken zowel belemmeren als in de hand werken.  En dat alles wordt op een bijna lachwekkende manier in stand gehouden met veel pathos, vals begrepen respect en schaamteloze miskenning van zowel humanistische als christelijke moraal.

Tekst : Ray
Moralistsiche achtergrond : la Cicciolina
Sponsoring : Pizzeria De Peetvader
Lay-out : niemand (maandagochtend)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgarije, de beulsknecht van de Sovjet-Unie


U herinnert zich het grote enthousiasme in kringen van de EU-commissie bij de toetreding van de twee armoezaaiers Bulgarije en Roemenië.  Landen waar in strenge winters de honger gestild wordt met gloeiende boomschorssoep en als u 10 lev (Bulgarije) verdient of 10 leu (Roemenië) mag u de helft aan de plaatselijke beschermheer of partijburgemeester, wat meestal hetzelfde is,  afdokken..

Economische puinhopen, gepijnigde en afgestompte bevolking die door de communisten leeggezogen zijn.  Een kleine bovenlaag vroegere partijprofiteurs wisselt de macht af met ambitieuze nieuwkomers, die de economische, sociale, structurele en politieke vraagstukken moeilijk kunnen oplossen.
De Bulgaren hebben jarenlang de vuile karweiën opgelost waar Moskou zich liever zelf niet mee bezoedelde. Zij waren de beulsknechten van de voormalige Sovjet-Unie.  De Roemenen werden geterroriseerd door een Zot en zijn histerische Teef, die zichzelf verhieven tot  "Genie der Karpaten".  Sociale woestijnen, rechtenloze burgers, schoenvetersoep met gedroogde insecten was  de gewaardeerde fijnproeversschotel in Boekarest.  Over de weeshuizen wil u niets meer horen, want uw tranen zijn naar bed.

In plaats van deze beide landen eerst, met aangepaste programma's die enkele tientallen jaren kunnen duren, op de been te helpen, worden zij geruisloos de Unie binnengeloodst : het kan niet snel genoeg gaan.  "Wir brauchen Lebensraum" maar intussen degradeert de EU van dag tot dag, wordt ze ondoorzichtelijker, ondemocratischer en blijven in de nieuwe lidstaten de groeikrampen met onbekwaam politiek personeel de bitterheid van de bevolking telkens opnieuw oproepen. Hoe de vele eurosubsidies aangewend worden, is een niet te stellen vraag.



De Bulgaarse minister van Binnenlandse Zaken, Rumen Petkov, is vandaag opgestapt na twee spraakmakende moorden en aantijgingen van corruptie. Volgens de rechtse oppositie onderhield de socialistische minister contacten met criminelen. De EU had Bulgarije tot dringende maatregelen gemaand nadat afgelopen week een directeur van een energiebedrijf en een auteur over de Bulgaarse georganiseerde misdaad waren doodgeschoten. Brussel tikte het ex-communistische Bulgarije, dat nog geen anderhalf jaar lid is van de Europese Unie, al herhaaldelijk op de vingers wegens de welig tierende corruptie.

Tekst : Savat
Lay-out : Juffrouw Ellen
Schuttingtaal : Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In boerka de bus op om centjes te verdienen.


In het Zweedse Malmö wilde een in volledige boerka gehulde vrouw (?) met de bus meerijden.  De chauffeur, een Zweedse racist, weigerde haar de toegang, omdat hij niet kon zien wie zijn passagier was.
 
De afgedekte stapte natuurlijk naar de rechtbank en wat er in Zweden allemaal bestaat aan instanties om de onaangepasten te beschermen en te verdedigen en de uitspraak was vlug geveld. 
De chauffeur wordt ontslagen. De afgedekte ontvangt een schadevergoeding van 25.000 Zweede kronen (ca. 4.200 euri)
 
Juffrouw Ellen
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom erbij : Bosnië Herzegovina


Het lijken wel de Europese dagen te zijn bij Angeltjes.  En het is niet allemaal negatief, nietwaar, neem nu La bella Italia, met de warme en aantrekkelijke foto's uit Lucca, dat zijn vreugdevolle momenten.
 
We kunnen natuurlijk niet elk stuk optimistisch inkleuren : de tulpen zijn al lang uitgebloeid in Amsterdam ( ze kwamen trouwens oorspronkelijk uit Turkije), in Engeland (Great Brittanistan) zijn er plannen om  Big-Ben te laten figureren als de hoogste minnaret van het land en in Bruxelles worden Charles Piqué, de voorzitter van het Kalifaat en Moureaux, de lange sultan van El-Meulenbeek officieel besneden tijdens het a.s. offerfeest.  Zonder verdoving en zonder garantie.
 
Tussendoor ook minder prettige berichten.
 
Zoals het groene licht dat de dictatoriale commissie van de EU in afspraak met de evenmin democratisch verkozen premiers heeft gegeven voor de toetreding van het prachtland Bosnië-Herzegovina tot de Europese Unie.  Zoals wijlen Jan Theys het riep in de Juiste Prijs : "Kom erbij"




BH is een jong landje, het bestaat van in 1992 en nadat de burgers mekaar gedurende eeuwen naar het leven gestaan hebben in allerlei soorten landsverbanden, heeft het zich nu spontaan opgedeeld in een Moslim-Kroatische federatie en een Servische Republiek. De twee stuks samen zijn 51.000 km2  groot, dat is zowat 3,5 keer Vlaanderen en er wonen 4,5 miljoen mensen, van wie 40% moslims, 30% orthodoxen en 15% rooms-katholieken. Wij gaan er niets over zeggen : de tragiek van de geschiedenis van BH en omgeving beslaat talloze boekdelen. Het uitspreken van de naam van de hoofdstad Sarajevo ontlokt bij velen een oeverloos medelijden. Iedereen hoopt dat de haat en de wreedheden opgelost zijn, maar niemand weet het.  Moest ook in dit geval een ijlbeslissing genomen worden ?  Of spelen er andere factoren mede die niet aan de openbaarheid prijsgegeven worden ?  Als de islamieten in Europa zich luider dan nu zullen manifesteren, zal dit in de klassieke vroegere kruitvatlanden van Joegoslavië onmiddellijk opgevangen worden...
 
"Kom erbij" roept Europa.  De hoop is groot dat door de toetreding de spanningen binnen de gemeenschappen geen kans meer zouden maken om op te laaien. Dat hoopt uiteraard iedereen.  Met de razendsnelle uitbreidingen van de laatste jaren, de beloftes die afgelegd worden aan landen die totaal niet beantwoorden aan de Europese standaarden, verwordt de Europese Unie tot de klassieke reus op lemen voeten.  De kroon op het werk zal dan alleszins de toetreding van Turkije worden. Nu reeds wordt uitgekeken over de zeeën rondom Europa en naar het Oosten.
 
De nationale 19de eeuwse staten zorgen enerzijds voor de uitschakeling  van de rijke identiteiten in hun respectieve naties  en gezamenlijk gooien zij zich open als dwaze maagden voor de oprukkende saracenen.
 
Wat een onverantwoorde dwaasheden : de meest bevoordeligde regio op deze planeet om te overleven,  kennis en rijkdom uit te dragen, wordt pardoes uit kortzichtig egoïsme, verpatst zonder voorwaarden. De burgers die deze levensvoorwaarden geschapen hebben, worden onmondig gelaten en een stelletje meestal onbekwame derderangsfiguren leiden deze verdwaasde stoet naar de ondergang.
 
Ray


13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommeke





Onze Vlaamse wielrenner : Tommeke.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard met een gebeiteld glimlachje




Alnaargelang onze hoed staat, zijn we mild of genuanceerd in ons oordeel maar meestal en liefst van al, baldadig, want we hebben een hartsgrondige hekel aan de grove hypocrisie van gazetten die zichzelf de markt inprijzen als "kwaliteits-leugenfabriek".  Zoals de Standaard.  Dat ze hun vroeger logo "Alles voor Vlaanderen-Vlaanderen voor Kristus" hebben weggelaten is een goede zaak, want ideologisch steunde hun redactionele oordeel veeleer op een reputatie dan op militant kristelijk flamingantisme.  In realiteit kwamen puntje bij paaltje  mekaar altijd tegen op de snelwegen van de CVP.

Nog steeds hengelt de Standaard in de zelfde vijver op zoek naar lezers : centrum, rechts, beetje katholiek, zeker niet té Vlaamsgezind,  niet vijandig tegenover de Nieuwe Belgische rethoriek en extreem politiek-correct, wat impliceert dat linkse standpunten geslikt worden zonder kritische bijbeschouwingen.   De persoon die fungeert als hoofdredacteur bezit zelf het ideale profiel van zijn doorsnee-krantenklant : een gebeiteld glimlachje, een toeschouwer van op de achterste rijen, gefluisterde kritiek, en panische angst om de bestaande orde  te schokken.  De middelmaat van de CVP, quoi.

Soms slaan ze echter de bal mis, zoals met onderstaande promotie : een bloemlezing van de vieze prentjes die de oud-communist LP Boon verzamelde (let wel, hij maakte zelf geen foto's) worden aangeboden tegen een spotprijs aan de katholieke en CD&V lezers van de Standaard.  Aan dat soort onvolwassen reacties zie je dat de figuren uit de christendemocratie hun ganse leven gnuivende pubers zullen blijven.  Met een gebeiteld glimlachje in een hoekje met een boekje met blote wijven.





Fats  uw cultureel redacteur.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dr. August Bormsherdenking - 13 april 2008





Foto's Jeanine (met dank)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gecompliceerde schaakspel van Erdogan



Bij de laatste parlementsverkiezingen behaalde de partij van Erdogan 46% van de stemmen. "Yo, de mannen" riep Erdogan" het is aan ons". En tegen zijn vrouw : "Doet uw sjaaltje maar om sloor,  dat de mensen zien dat wij conservatieve moslims zijn die terug naar de wortels willen en je snor wordt niet meer afgeschoren, begrepen ?"

Probleem in Turkije is dat in 1924  Mustafa Kemal Atatürk een zogenaamde lekenstaat in het leven heeft geroepen, met een strenge scheiding tussen godsdienst en staat en een gelijkwaardige positie voor de vrouw, toen dit in het Westen helemaal niet aan de orde was.
Atatürk was kwijlgek op het Westen en als hij de kans zag zijn fez thuis te laten, plantte hij een Top Hat op zijn hoofd en schuifelde over de dansvloer zoals Fred Astaire zonder Ginger Rogers tijdens het neuriën van "Anything goes"

Groot Nationaal Parlement van Turkije

Het parlement telt 550 verkozenen

De partij van Erdogan, de AKP bouwt enerzijds op de macht die de seculiere staat toekent aan de regering (steeds met een blik op de militairen die in het verleden meermaals zonder pardon optraden als de politiek van het rechte pad afweek).  Anderzijds verbergt de AKP een diepreligieuze beweging die de islam en zijn ouderwetse gebruiken meer op het voorplan wil plaatsen.  Erdogan is al eens veroordeeld voor het zogenaamd misbruiken van de democratie maar wat de juiste betekenis van deze oude zaak is, valt moeilijk te achterhalen.  Een aantal waarheden aan mekaar geknoopt leveren het beeld op van een partij die aan de buitenkant een democratische modernisering wil opdringen (geïnspireerd door de vlug tevredenzijnde EU) maar anderzijds aan de binnenkant de islam en zijn tradities in ere wil herstellen. 

Erdogan is een politicus met véél lef : dat bewees hij toen hij in Keulen op een meeting voor Europese Turken in bijzijn van de Duitse kanselier Merkel en een aantal van haar ministers zijn enthousiaste schare toehoorders in het Turks opriep (zonder vertaling en buiten medeweten van de Duitse gastheren) niet té veel te integreren, want "assimilatie is een misdaad tegen de mensheid".  Je moet je tegenstanders zeer goed inschatten en minachten om dit voor mekaar te brengen.




Het is een erg ingewikkeld gebeuren in Turkije met hoge inzetten, een spel geleid door een handig en ambiteus politicus. Met als inzet de Verovering van het zwakke Europa en de definitieve Hoofdrol voor een Turk in deze nieuwe geografische entiteit, waarin finaal de soennitische islam zal heersen.  Uit de grond van ons hart, hopen we dat dit beeld pessimistisch is maar in principe kunnen we niet anders dan de vele aanwijzingen die zich ophopen te interpreteren zoals we doen.

  Jarenlang dringen de Amerikanen aan dat Turkije lid zou worden van de EU, om op die manier een mooie uitvalsbasis te bezitten naar het Midden-Oosten en tegelijk de Europeanen te verplichten tot het maken van een politieke keuze.  De EU denkt dat ze met de diplomatie van de tolerantie en toegeeflijkheid Turkije kan beïnvloeden : tot hiertoe zijn het de mannen met de zwarte snorren die de dans leiden en de Europeaantjes alle hoeken van de kamer laten zien. Erdogan is minder elegant dan Atatürk maar hij is beslist geraffineerder en hij bewondert absoluut niets van het Westen.  Hij analyseert en maakt gebruik van de zwakke Westerse toegeeflijkheden om zonder bloedvergieten en met Duitsland als speerpunt Europa te beheersen.

Een treffend recent voorbeeld is artikel 301 van de Turkse grondwet dat straffen voorziet voor beledigingen van de identitet van het land en zijn leiders.  "Dat kan toch niet" janken die van Europa "de mensen moeten kunnen kritiek leveren...".  Op deze misdrijven stond tot hiertoe 3 jaar cel en nog wat.  "Het is goed, jankers" riep Erdogan met een knipoog over zijn schouders naar de meute achter hem "Twee jaar cel en we zwijgen erover ..." Zie je wel, reageren de dompleaars van de EU verheugd, de Turken zijn de kwaadsten nog niet." Met twee jaar kom je misschien de cel niet in, maar de vrijheid is niet gediend met deze kleine aanpassing : Turkije is en blijft een onvrij land met op de achtergrond de voortdurende schaduw van het leger. Met een overdreven nationaal zelfbeeld en een diepe haat tegen alles wat Grieks is en minachting voor wat niet islamitisch is. Onder het mom van moderniteit en vooruitgang wordt dit Turks nationalisme verdoezeld.

Momenteel is het hooggerechtshof een onderzoek aan het verrichten om de AKP buiten de wet te stellen. In de zo geroemde Turkse grondwet staat uitdrukkelijk vermeld dat een aantal maatschappelijke, politieke stromingen niet kunnen aanwezig zjn in het parlement : communisten, fascisten en fundamentalisten.  Na het opheffen van het hoofddoekverbod aan de universiteiten dreigt de partij met 46% van de stemmen veroordeeld te worden tot uitsluiting.   

Mocht een dergelijke uitspraak volgen, dan dompelt men Turkije in een ongekende chaos.  Waar wij uiteraard niets mee te maken hebben, behalve als het zou leiden tot een nog grotere uitstroom richting Europa van vluchtelingen ditmaal.



http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/201338/

http://www.aivl.be/index.cfm?PageID=2756

 Tekst : Ray
Lay-out : Juffrouw Ellen
Insinuaties : ET van Sint Niklaas


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. August Borms





Toen op 12 april1946 de belgische radio omriep dat die ochtend Dr. August Borms gefusilleerd was in de gevangenis te Etterbeek, barstte mijn moeder in tranen uit.  Zij was nimmer ofte nooit politiek geëngageerd, zij was géén Vlaamsgezinde, laat staan Vlaams-nationaliste, maar zij was diep in haar ziel geraakt door wat zij later noemde "de moord op een goed mens".  Velen dachten en voelden hetzelfde. Onnodig nogmaals het verhaal op te dissen van Willem Elsschot, het is genoegzaam bekend.

Wij hebben bij Angeltjes nooit onze bewondering voor de figuur van Dr. August Borms verheeld.  Deze man is een voorbeeld van standvastigheid, roekeloos idealisme en Vlaams-nationale trouw.  Begrippen, die de dag van vandaag op onverschilligheid of cynisme onthaald worden.  Op 12 april 1946, om kwart na zes 's morgens strompelt hij  op zijn krukken naar de executiepaal, waar hij moet aan vastgebonden worden, tot de laffe belgische kogels hem vellen.  Een honderdtal mensen wonen de politieke moord bij.  August Borms weigert de blinddoek. Zijn laatste woorden zijn : "Leve Vlaanderen ! Vuurt !"

Zo eindigt een leven dat begon op 14 april 1878 in Sint Niklaas van de man die in 1902 promoveerde tot doctor in de Germaanse filologie.  Hij reisde in opdracht van de regering naar Peru in het raam van een onderwijsproject. Later werd hij leraar aan de athenea van Mechelen en Antwerpen en tijdens WO I sloot hij zich overtuigd aan bij de Activisten.  Borms was ook lid van de Raad van Vlaanderen, die zou moeten fungeren als Vlaamse overgangsregering maar waar niets van terechtkwam.  Borms weigerde achteraf elke schulderkenning of onderwerping aan het belgische gezag en om die reden bleef hij tot 1928 in de gevangenis.  De Frontpartij droeg de gevangen August Borms voor bij een tussentijdse verkiezing in het arrondissement Antwerpen, na het overlijden van het liberale kamerlid Kreglinger. De socialisten en de katholieken gaven hun kiezers het advies blanco te stemmen, zodat op die manier de liberale kadidaat Baelde, die geen gebenedijd woord Nederlands kende, automatisch zou verkozen worden.  Van de 136.000 uitgebracht stemmen waren er 62% voor Borms, 33% voor de franskiljon en 4% voor een communist.  Antwerpen had zich weer eens balorig opgesteld en de middenvinger opgestoken naar de politiek.  Zoals in de eeuw daarvoor toen uit het niets de Meetingpartij  een grote meerderheid achter zich kreeg.

Borms heeft consequent met zichzelf belgië als de aartsvijand bestempeld en al wat hij gunstig oordeelde in het belang van zijn land Vlaanderen en zijn volk, volgde hij.  Met een ijzeren wilsvierkantigheid en een betonnen overtuiging die respect afdwong bij zeer velen, ook bij vele gewone mensen.  In het Vlaams-nationalisme heeft Borms de rol vervuld die hem het best afging : de man die boven de partijen, stromingen en conflicten probeerde het Vlaams-nationalisme bij mekaar te houden.  Bij zijn gevangenneming in 1945 was het duidelijk dat hij geen kans zou maken bij de hatelijke repressiewolven..

Bijna alles wat er verschenen is over Borms heb ik gelezen en telkens met heel veel ontroering, en soms met gekwetste boosheid.  Deze man heeft zijn ganse leven opgeofferd (en dat van zijn gezin)  voor het land en het volk dat wij nu nog zijn.  Dr August Borms laat niemand onberoerd, hij heeft nooit iemand verraden of onrecht aangedaan (en daar is naar gezocht, wees ervan overtuigd !).  Zijn vermeende recuperatie van een oorlogsschade is zowat het enige dat de belgische huilwolven konden inbrengen.  Naast natuurlijk het "doen wankelen van de troon en het samenheulen met den vijand". Dat laatste was voldoende voor de politieke moord op een oude man op krukken.

Dr. August Borms was een diepgelovig man, vele Vlaams-nationalisten vandaag zijn dat niet meer, maar over die kleine grens heen staan wij allen vandaag met gebogen hoofd in de kerk te Merksem of bij het graf waar na 62 jaar nog steeds hulde gebracht wordt aan een van de onverzettelijkste Vlamingen uit onze geschiedenis.

Als wij vandaag belgië meer verfoeien dan gisteren, wil dat enkel zeggen dat we het gisteren niet genoeg verfoeiden. 


De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU lijkt wel het Derde Rijk : uitbreiden en veroveren.


Er zal een moment komen dat we zowat alle Europese landen opgenomen hebben in de Europese Unie en dan wordt het tijd om uit te dijen naar Afrika en Azië.  Europa tot aan de Ganges... De echte Bonaparte droomde van Egypte. Onze bloedeigenste Napoleon kirt als een homofiele doffer bij de gedachte om in india zijn  Sprookjespaleis te betrekken.
 
 
 
 
 
Intussen blijft Zwitserland (het geografische  hart van Europa) weerstand bieden, vooral onder druk van de Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) tegen de inpalmingsmethodes van de Europese Unie om het Witte-Kruisland in te palmen.   Volgens de geruchten die wij uit die hoek opvangen, oefent de EU zwaar druk uit om een aantal nationale bevoegdheden op te geven en zich meer te "internationaliseren".  Deze berichten leest u NOOIT in de broodschrijversmedia van het land B. 
 
In Genève bevinden zich een aantal grote internationale instellingen en men begint nu te  argumenteren, dat het  moeilijk wordt om deze te handhaven.  Waar vroeger de neutraliteit van Zwitserland beschouwd werd als een pluspunt om zich op onpartijdig grondgebied  te vestigen, wordt nu deze neutraliteit aangegrepen als een vorm van eng en egoïstisch nationalisme dat schade berokkent aan de internationale gemeenschap. Bij de laatste parlementsverkiezingen bemoeide de VN zich met de kiesstrijd door de affiche van de SVP smalend af te keuren  met het toverwoord racistisch. Als u zich de landen herinnert die ons enkele weken geleden racistische steken onder water gaven , dan ziet u hoe het er aan toe gaat in die internationale gezelschappen.  Remember, de neger die uit naam van de VN het verhaaltje kwam vertellen van de affaire Remmery, de patron met zijn Sheherazade in de weidse vlaktes van West-Vlaanderen ?  
 
 
 
Het valt niet te bewijzen, zo uitgekookt gaat men wel te werk, maar het is overduidelijk dat binnen de internationale kringen én in de EU een zelfde strategie opgezet wordt tegen Zwitserland, die ook opgeld maakt tegen het land B : insinuerende beschuldigingen uiten, die op een xenofobe volksaard wijzen.  Het land B maakt deel uit van zowat alle internationale clubs, Zwitserland daarentegen niet, maar daar stoort men zich geenszins aan in de salons en dure dakappartementen in New -York en elders waar figuren genre Braakmiddel Melkert en het profiteurswijf Evelien Herfkens hun linkse afbraakscenario's bekonkelfoezen.
 
De EU probeert vooral de binnenlandse financiële politiek van Zwitserland te beïnvloeden.  Het Zwitserse bankgeheim wordt hierbij steeds naar voren geschoven als een bewijs van het niets-ontziende kapitalisme van de Zwitserse bankiers.  Dat er inmiddels al jaren geleden wijzigingen aangebracht zijn aan ondermeer de meldplicht inzake kapitaaltransferten, wordt achteloos over het hoofd gezien.  Men wil het financiële banksysteem dat in de EU-landen bestaat laten overnemen door Zwitserland om vervolgens makkelijker het vrije verkeer van goederen en personen te introduceren. Er zijn al heel wat toegevingen gedaan door CH maar het land moet helemaal op de knieën.  Zwitserland mag niet langer een eiland in de EU zijn, het mag geen eigen identiteit vertonen, het moet net zoals de rest van Europa een proeflaboratorium worden voor de achteruitgang van de Westerse beschaving en de introductie van zo min mogelijk geestelijke verrijking.

Wij zitten hier niet stiekem te duimen voor het instandhouden van het Zwitserse bankgeheim, wij pleiten wel voor het behoud van de autonome, democratische beslissingen die de confederale Helvetische bondslanden treffen.  Zwitserland heeft steeds model gestaan op het vlak van inspraak en medebestuur door de burgers.  Het Zwitserse referendumsysteem wordt bij ons geringschattend weggewuifd als overbodig, vermoeiend en inefficiënt. Bij ons primeert de democratische salonpolitiek, de schijnheiligheid en de schaamteloze zelfverrijking : daar kunnen die uit de Alpen een puntje aan zuigen.
 
De enige partij die zich verzet is toevallig ook de grootste : de SVP/UDC de Zwitserse Volkspartij,  Het systeem van de proportionele regeringsvormingen (alle partijen nemen deel aan het bewind) werd schandelijk omvergeworpen door de socialisten, liberalen, groenen en de aartsverraders bij uitstek, de christen-democraten. Deze laatsten  die ook daar de indruk willen wekken dicht bij het traditionele volk te staan maar in Bern voortdurend samenwerken metde linkerzijde en hun land uitverkopen.  De SVP levert geen ministers meer en heeft de handen vrij om de bevolking te waarschuwen voor de op til zijnde invasie van hun land door zowel Oost-Europeanen, moslims,  als  alle soorten vreemdelingen.  De portiers worden geleverd door de EU.
 
Savat
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze medewerkers in beeld


Angeltjes is geen televisiestation.  Daar ziet u met eigen ogen de figuren die u verleidelijk toespreken.  Met een ordinaire blog die geen foto's afdrukt van zijn medewerkers, moet u het stellen met uw eigen fantasie.

Op aandringen van de Algemene Vergadering van Angeltjes (gisteren) stellen wij u vandaag twee van onze medewerkers voor, uit zuinigheidsredenen samen op 1 foto : Juffrouw Ellen en op de achtergrond Savat, onze politieke redacteur, een onmiskenbaar USA-fan.  Hij heeft zelfs naar Bush geschreven om met een peloton Vlaamse vrijwilligers naar Bagdad te trekken : "The Fleming Angels".  Hij wilde zich echter niet onder het Amerikaanse oppercommando scharen. Om veiligheidsredenen wil hij enkel vaag op de foto komen.  De scherpe lens werd derhalve helemaal gericht op onze Ellen.

_FDJ9357

Volgende keer onze allernieuwste cultuur medewerker Fats en misschien de hoofdredacteur Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Westen brandt



http://www.hetvrijevolk.com/files/plastisch/mc-g.jpg

met dank aan regus Patoff


12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraken, armoede en regeringsknoeien


Wij hebben "kraken" altijd beschouwd als diefstal : iemands leegstaande huis binnenvallen, bezetten en er blijven wonen zonder akkoord van de eigenaar, zonder vergoeding.  Diefstal. Met ons zeer grote hart voor armen en voor mensen die door omstandigheden in ellendige toestanden kunnen terechtkomen.
 
Dit klinkt weer ouderwets hard maar het verglijden in deze maatschappij van een aantal traditionele standaarden naar leefgewoontes en sociale-sanitaire mistoestanden uit de periode  van "de Parochie van Miserie" vergt harde vaststellingen om duidelijk te maken dat je met zachte oplossingen niets zal bereiken.
 
Het in bezitnemen van leegstaande woningen heeft  in de Wereldhoofdstad van drugs en alternatieve levensgewoontes, Amsterdam, in de jaren '60 en later, geleid tot  burgeroorlog-taferelen, waarbij extreem-links en de quasi-anarchistische Provo-Beweging op de achtergrond de jeugd opjutte.  De socialistische burgemeester Van Hall, die er overigens uitzag als een keurige calvinistische regent, was niet opgewassen tegen de rauwe opstand : Amsterdam is steeds een revolutionair broeinest geweest en zal dat blijven zolang links de leiding blijft behouden met niet geïnspireerde burgemeesters. Vlaanderen is ziek in hetzelfde bedje.





Inmiddels is het kraken tot zelfs in het brave Vlaanderen een tot in de puntjes geregelde daad van gelegaliseerde diefstal geworden.  We herinneren ons enkele maanden geleden het schrijnende geval van een degelijke, grote woning in Gent die ingevolge een erfenis bij een nieuwe eigenaar was terechtgekomen.  De man wilde er studentenverblijven inrichten en was in onderhandeling met een architect en aannemers tot zijn huis plots gekraakt werd door Roemenen, "die als vrolijk kwinkelerende roodborstjes in de bloeiende kersentuingaard kwamen binnengefladderd" (er stond eerst : als meeuwen op het stort maar dat heeft geen literaire uitstraling).  De opgeroepen politie kon noch wilde optreden en toen enkele dagen later bleek dat de inbrekers ook nog eens de energiebronnen hadden aangesloten, werd hij wél aangesproken door Electrabel als de verantwoordelijke eigenaar. Krakers worden beschermd door de wet.  Eigenaars zijn smeerlappen.
 
Dat is het beleid van de Zwakte dat ons in Vlaanderen en Europa herleid heeft tot de rol van  weerloos slachtoffer.  Het opeisen van geld en eigendom  is een recht en zelf enige bijdrage tot de gemeenschap leveren,  is participeren aan het kapitalisme.
 
 In Amsterdam worden momenteel leegstaande panden van het Rijksmuseum gekraakt. In het kader van de ‘internationale actiedagen voor kraken en vrije ruimte' organiseren de krakers het hele weekeinde bijeenkomsten en workshops in verschillende kraakpanden in Amsterdam.
 
In het land B worden cijfers geproduceerd over de armoede.  In Vlaanderen leven 11,4% van de inwoners onder de armoedegrens.  Voor alleenstaanden is die grens bepaald op € 10.316 en voor een koppel op  € 21.665  Deze limietbedragen liggen HOGER dan het leefloon maar dat zal Nonkel Kruk en zijn bende inhalige egoïsten een zorg zijn. 




Aan onze grenzen staan wij te roepen en te wenken met lijsten voor tewerkstelling in  sectoren van  knelpuntberoepen.  Er zullen hopelijk werkwillige migranten binnenkomen. Zolang men de chaos veroorzaakt door de migratie in dit land niet structureel zal aanpakken,  zullen de percentages van de armoede niet verlagen.  Wat nochtans een eerste prioriteit moet zijn van elke regering : de bestaande toestand van de burgers telkens proberen te verbeteren.

Tekst & Tikfouten : Ray
Lay-out : Juffrouw Ellen

(Met dank aan onze attente lezer Seraphijn - zie reacties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen verdere publicaties zaterdag 12 april 2008



ALGEMENE VERGADERING 

"Angeltjes"

Zaterdag 12 april 08



Voertaal : Hoogdeutsch und Antwerps
 
Agenda :
 
- Goedkeuring van alles wat voorgesteld wordt
 
- Zwart Geldverslag : in orde
 
- Verbroederingsactiviteit met KKK (ofte K3)
 
- Einde : De Brabançonne wordt gezongen met gestrekte rechteram.  Voorzang : Peter Van der Meersch, begeleid door de islamitische tongklakkende vrouwen van de Turnhoutsebaan.
 
Es ist verboten zu : fotografieren - rauchen - sprechen - lächeln
Rochelen ist zugelassen.
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!