Angeltjes
15-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter met de dood bedreigd

 

 

Beelden met verborgen camera genomen in Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegt u even mee naar de maan ? Op de tonen van de Blauwe Donau

 

 

Uit de indrukwekkende film van Stanley Kubrick "2001 : a Space Odyssey"

Het einde wordt jammer genoeg  abrupt beëindigd. Daartegen zullen we  klacht neerleggen bij het "Wereldcentrum tegen afgebroken muziekfragmenten "


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kamer.be - Agenda dinsdag 16 december 2008

 

 Wetsontwerpen en voorstellen

1.
- Wetsontwerp tot wijziging van artikel 116 van de wet van 21 april 2007 betreffende de internering van personen met een geestesstoornis, nrs 1407/1 tot 4.

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=/agenda&language=nl&cfm=agendaList.cfm

 

U kan nog tot vanavond 24 uur namen opgeven van kandidaten met een geestesstoornis die volgens u in aanmerking komen om geïnterneerd te worden. De redactie zal bereidwillig en onderdanig tot uw dienst, zoals steeds, zorgen voor verzending en warme aanbeveling. Parlementair onschendbaren worden onmiddellijk ontheven van hun privilegie : alle gestoorden gelijk voor de wet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn bankiers nu helemaal bezopen ?

 

Miljardenfraude Madoff eist wereldwijd slachtoffers

maandag 15 december 2008 12:40

De ene na de andere bank blijkt voor honderden miljoenen of meer te zijn opgelicht door de bejaarde beleggingsfraudeur Bernard Madoff (70). De schade van zijn 'pyramidespelsysteem' loopt op tot ruim 50 miljard dollar.

Pyramidespel
Madoff werkte met een
Ponzi-schema, vernoemd naar de Amerikaanse gelukszoeker Charles Ponzi.

De beurshandelaar bood mensen beleggingen aan met een extreem hoog rendement. De uitbetalingen werden gefinancierd met de inleg van nieuwe klanten.

Door het 'geld' te laten circuleren werd de schijn gewekt van een succesvolle belegging. Het Ponzi-schema is echter gedoemd te mislukken.

De Amerikaanse beurshandelaar en oud-bestuursvoorzitter van de Nasdaq werd afgelopen weekend opgepakt nadat hij de miljardenfraude aan zijn zoons had opgebiecht. Zij gaven hem aan bij de FBI.

Santander
Madoff heeft wereldwijd slachtoffers gemaakt, zo blijkt maandag (bekijk hier de lijst). Het grootste slachtoffer is de Spaanse bank Santander. Maandag kondigde de bank aan dat het 2,3 miljard euro in fondsen van Madoff had belegd.

Volgens de Financial Times heeft de Britse bank HSBC mogelijk een miljard dollar aan Madoff toevertrouwd. Dat bericht is nog niet door de bank bevestigd.

Nederlandse banken
De Franse bank
BNP Paribas – ook al in de problemen door de uitspraak van het Belgische hof dat de aankoop van delen Fortis bevroor – verliest mogelijk 350 miljoen euro. Royal Bank of Scotland meldde voor maximaal 466 miljoen euro geflest te kunnen zijn.

Het is nog niet bekend of, en zo ja, welke Nederlandse fondsen of banken door de Amerikaan zijn opgelicht. Naast financiële instellingen blijken ook regisseur Steven Spielberg en de topman van de financieringstak van General Motors een groot deel van hun vermogen bij Madoff te hebben uitstaan.

Door Luc van Kemenade @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de gepensioneerden - Jade

 

Diegenen die na 40 jaar of meer werken, nu afgescheept worden met een pensioen -eigenlijk die benaming niet waard- van om en bij de 1000 Euro, mogen eens nadenken wie hen dat gelapt heeft.

Diegenen die nu rond de veertig zijn mogen ook al eens beginnen nadenken over hun stemgedrag.

En wie nog jonger is mag zijn hersenen in gang beginnen zetten, of het normaal is dat huren of kopen van een woning onbetaalbaar is geworden, dat energiefacturen de pan uit swingen, dat je autootje,dat je nodig hebt om zo flexibel mogelijk te zijn inzake (deeltijdse) jobs, uitgemolken wordt ?

Is het dan zo normaal dat de staat, behalve het feit, dat je op gebied van werk, tegenwoordig niet langer dan 6 maanden vooruit kan kijken, daarbij nog het lef heeft om je aan te bevelen aan pensioensparen te gaan doen? Het is alsof iemand die je met de vuist in het gezicht slaat je een adres van een bevriende dokter geeft.

En dan mogen alle genoemde categorieën even rondkijken, vooral in de grotere steden, hun 'onnozele' oogkleppen of onwetende bril afzetten, om vast te stellen waar de prioriteiten van dit non-beleid liggen : geen toekomst voor eerlijk werkenden, resems voordelen aan veelal verdienstelozen. Met tolken en wegwijzers en alles erop en eraan.

Ga dan maar roepen van "Vive le roi", en laat u de les spellen over solidariteit in een stroperige kerstboodschap gebracht door een genetische miljardair die de helft van de tijd in zuid-Frankrijk doorbrengt... terwijl echte noodlijdende in de derde wereld blijven creperen. Maar ja, die gegarandeerde geraamtes brengen geen linkse stemmen op, zij wegen letterlijk niets voor de kaviaar slurpers.

En inderdaad: er druipt dikwijls arrogantie af van vele vreemdelingen. Je kan makkelijk overal in de straten van die beelden opvangen in het Antwerpse : ouderlingen die het systeem mee mogelijk gemaakt hebben, en die nu door de staat aan hun lot overgelaten, compleet genegeerd worden door mensen die men wijs gemaakt heeft dat ze hier allemaal zonder voorwaarden welkom en broodnodig zijn. Kan het nog beledigender?

Laster en eerrof tegenover onze senioren, en misleiding van onze jongeren. Solidair ? Ja, als het terecht en gericht is. Maar niet zot.

Willen de zelfverklaarde democraten misschien de pensioenleeftijden inkorten, door gepensioneerden afhankelijk te maken van de goedkoopste vormen van 'voeding', om het geld aan het nieuw kiesvee te besteden?

Wie kan voor dergelijke figuren nog stemmen zonder van zichzelf en zijn (voor)ouders vies te zijn ?

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme, de kleine premier verdedigt de kleine spaarder

 


15.12.2008 - Een arrest van het Brusselse Hof van Beroep was afgelopen vrijdag vernietigend voor de rol die zowel BNP Paribas als de Nederlandse en Belgische overheden hebben gespeeld in de ontmanteling en verkoop van Fortis. Bij die verkoop had de Belgische regering compleet ten onrechte elke inspraak van de Fortis-aandeelhouders onmogelijk gemaakt. Dat wordt nu rechtgezet door de rechtbank.

De advocaat van de aandeelhouders wijst erop dat het arrest de federale regering de mogelijkheid geeft om met de betrokken partijen opnieuw te onderhandelen en tot een betere oplossing te komen. “Laten we toch een beetje ambitieus zijn: België is het enige Europese land dat zijn grootste bank op enkele dagen tijd heeft laten ontmantelen”, zo luidt het.

Het Vlaams Belang is alvast bijzonder opgetogen met het Fortis-arrest. De verkoop van de bank was immers niets meer dan een doorzichtige operatie waarbij Didier Reynders en Albert Frère de gezonde delen van Fortis Bank tegen een onvoorstelbaar lage prijs hebben verkocht aan Frankrijk. Die uitverkoop was niet enkel in het nadeel van de aandeelhouders, maar ook van de Fortis-werknemers. Niemand verwacht immers dat BNP Paribas de aangekondigde sanering in Parijs zal doorvoeren… Aangezien de ontmanteling en verkoop van Fortis Bank in alle mogelijke opzichten nadelig was voor Vlaanderen, biedt de uitspraak van de rechtbank de mogelijkheid om een betere deal uit de brand te slepen.

“Dat Yves Leterme steeds weer schermt met ‘de bescherming van de kleine spaarder’ is in feite een schijnmanoeuvre waarachter hij zijn onbekwaamheid verbergt alsook het feit dat hij blindelings de echte premier van dit land, Didier Reynders, heeft achterna gelopen”, aldus Kamerfractieleider Gerolf Annemans in een persbericht. “De kleine spaarder had immers even goed kunnen beschermd worden door een tijdelijke nationalisering naar Zweeds en Nederlands model.”

In plaats van haar eigen falen toe te geven en – in het belang van klanten, werknemers en spaarders - de dialoog aan te gaan over een betere oplossing voor Fortis, dreigt de regering-Leterme met een juridische loopgravenoorlog. Luidens berichten in Het Laatste Nieuws en De Standaard oefenden advocaten en kabinetsleden druk uit op het gerecht om het Fortis-arrest in het voordeel van de regering te laten uitdraaien. Nu de raadsheer van het Brusselse Hof blijk heeft gegeven van onafhankelijkheid, wil de Belgische regering de man laten wraken.

(Wordt vervolgd, in de kelders van het Justitiepaleis)

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfoeit u dit land vandaag meer dan gisteren ?

 

Mocht u er nog aan twijfelen in welk soort land wij leven, zeer geachte dames en heren mede-onderhorigen, gaat u dan even lezen wat via dit bruggetje de zwakke regering Leterme uitvreet.

De rechter van het beroepshof die de regering een pad in de korf zette door de verkoop van Fortis voorlopig tegen te houden, maakt het onderwerp uit van een onderzoek dat ingesteld wordt door de minister van justitie.  Er wordt officieel nagegaan in welke omstandigheden het arrest tot stand is gekomen en of er beroepsfouten zijn begaan.

Wij kennen die mijnheer Blondeel van haar noch pluim.  Als hij echter op die plaats is terechtgekomen waar hij zich bevindt, is hij ofwel door de mazen van het net geglipt als een onafhankelijke, ofwel heeft hij de euvele moed gehad het regime te trotseren.

Gisteren zat justitieminister Vandeurzen te janken op een persconferentie en bood hij zijn verontschuldigingen aan voor de dwalingen in het dossier van een van de moordenaars van de agente Kitty Van Nieuwenhuyzen.  Door allerlei juridische poespas en geknoei moet deze Marokkaan op vrije voeten komen. "Gelukkig" heeft hij nog andere criminele zaakjes lopen, zodat hij opnieuw kan aangehouden worden.  Vandeurzen sprak met een zwaargehavende stem en keek als een geslagen hond.

Intussen was hij wel bezig met een strafexpeditie op te zetten tegen rechter Blondeel die zich had veroorloofd een uitspraak te doen tégn het regime. Als wij iets dergelijks in een film zien, zeggen we dat het overdreven is.  Niet in dit stervende schandland.

Als wij dit land vandaag meer verfoeien dan gisteren, wil dit enkel zeggen dat we het gisteren niet genoeg misprezen.

Ray

Regering zal  rechtspraak overnemen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders in Jeruzalem + Aanpassing 11.25 uur

 

De linkse media, inclusief de zelfbenoemde kwaliteitsgazetjes die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden, zullen u niet veel vertellen over de rondreis die Geert Wilders momenteel onderneemt ter promotie van zijn film Fitna.

Wilders vertelt zaken en neemt stellingen in die indruisen tegen de bedoelingen van het regime in Europa : uit een onbegrijpelijke drang naar zelfvernietiging wordt dit continent en zijn inwoners overgeleverd aan de islam. Wie het daar niet mee eens is, wordt gedoodverfd als een onverdraagzame, een racist, een rechts-extremist, kortom een te mijden en uit de gemeenschap te stoten figuur.

Je hoeft het niet over alles eens te zijn met Wilders, maar deze politicus draagt een onderbouwde boodschap uit, die op heel wat emotionele weerstand stuit maar die wij nog nooit hebben horen weerleggen aan hand van rationele argumenten.

U kan de Engelse toespraak van Wilders HIER lezen.  Het mag ook gezegd worden, dat Wilders vlot en accentloos Engels praat, dit in tegenstelling tot vele politici die in broebeltjestaal een papiertje aflezen dat een vrije interpratie voorstelt van de taal van Shakespeare, zoals aangeleerd in de lagere school van Berlare.

Intussen vertalen wij enkel korte fragmentjes uit de briljante toespraak van GeertWilders

Een duizelingwekkend aantal nieuwe migranten overschrijdt jaarlijks onze grenzen, velen van hen moslims, vaak zonder opleiding, zelfs ongeletterden. Ze brengen met zich hun plaatselijke gewoontes uit de bergen en woestijnen van achterlijke islamitische landen. Deze toestroom brengt enorme problemen met zich mee : migranten zijn oververtegenwoordigd in sociale bijstandsprogramma's en in criminaliteitsstatistieken.  De financiële kosten van de massale immigratie belopen in Nederland meer dan 100 miljard euro.

Wat we echter het meest te vrezen hebben is de oprukkende islamisering, de heimelijke invoering van de jihad. Hoe kunnen wij een democratische samenleving handhaven als een snel aangroeiend deel van de moslimbevolking de invoering van de sharia-wetgeving eist ?  Hoe kan Amsterdam de hoofdstad van de homo-beweging blijven, als homo's regelmatig in mekaar geslagen worden door niet Westerse migranten, vaak moslims ?  Hoe kunnen de joodse gemeenschappen in Europa overleven met de groeiende aanwezigheid van een schaamteloze anti-semitische ideologie ?  Hoe kunnen wij een centrum blijven van culturele en wetenschappelijke uitmuntendheid  als de islam zich verzet tegen de ontplooiing van kunsten en het onderzoek in de wetenschappen ? Hoe kunnen wij hoopvol de toekomst tegemoet blikken als een deel van de bevolking zich tot een zevende eeuwse woestijn keert voor antwoorden ?

Deze vragen willen de multiculturalisten niet beantwoorden.

- Onze verdraagzaamheid wordt aangewend als een argument om méér islam en moslims in te voeren, op wie geen kritiek mag uitgeoefend worden, anders word je afgeschiderd als intolerant racist.

- Het stijgende moslim-electoraat is moeilijk te weerstaan voor vele politici ; ze gaan derhalve in op de eisen en weeklachten om de moslim-stem te winnen.  Op die manier zal binnenkort de sharia ingevoerd worden.

- Onze godsdienstvrijheid wordt misbruikt om een ideologie toe te laten, die geen enkel bedoeling heeft om onze regels te aanvaarden, maar die wel dezelfde rechten opeist van de traditionele godsdiensten die hier sedert eeuwen mede de beschaving vorm hebben gegeven.

- Onze open grenzen waren het symbool van onze open geesten, een voorbeeld van onze cosmopolitische gastvrijheid. We hebben echter elke controle op onze grenzen verloren en we weten al lang niet meer wie het land binnenkomt, laat staan dat we iemand konden verhinderen binnen te komen.

Dankzij internet zijn we tenminste geïnformeerd over de afwijkende standpunten die gelukkig nog gestalte krijgen bij monde van politici zoals Geert Wilders of Filip Dewinter.

Ray

+ AANPASSING 11.25 U

In Israël kreeg Wilders een staande ovatie : lees HIER artikel GvA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woede is deel van koeltoer

 

Met de Lijn is het reizen Fijn

ANTWERPEN  - Een 25-jarige taxichauffeur is vrijdagavond in de Brederodestraat gebotst op een tram. De taxichauffeur ontstak in woede en begon de trambestuurder uit te schelden. Enkele reizigers trachtten de man te kalmeren, waarop deze zich tegen twee vrouwelijke passagiers keerde. Hij trapte daarbij een 54-jarige vrouw in de buik. De politie kwam ter plaatse en moest de man onder dwang inrekenen. Het slachtoffer op de tram raakte licht gewond.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het onbestuurbare belgië stijgt de armoede

 

De kloof tussen Nederland en belgië wordt almaar breder: de afgelopen jaren daalde het aantal armen bij onze noorderburen van 12 naar 10procent. Bij ons steeg dat tot 15 procent. Arm is wie minder dan 60 procent van het gemiddelde inkomen verdient. Nederland is nu een van de rijkste landen van de Europese Unie, belgië zit onder het EU-gemiddelde.

Er bestaan grote verschillen tussen de bevolkingsgroepen: het percentage 65-plussers onder de armoedegrens loopt op tot 23 procent, of bijna één op de vier senioren. In Nederland gaat het om 6 procent van de senioren, of vier keer minder dan bij ons. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) meedeelde aan kamerlid Guido De Padt (Open VLD).

Bij ons verhoogt het risico op armoede dus sterk boven de pensioengerechtigde leeftijd, terwijl in Nederland de senioren minder kans op armoede lopen.
In het onbestuurbare schandland belgië laat de regering haar eigen mensen verkommeren.  Maar wel wil men OCMW spelen voor de hele wereld. 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schande van de armoede

 

Gisteren trokken een aantal vreemdelingen zonder papieren, samen met hun advocaten en sociale organisaties, de straat op, om luid te protesteren tegen en te schimpen op het land waarvan ze eisen dat het hen moet opnemen en onderhouden. 

Vandaag wordt bekendgemaakt, dat Vlaanderen circa 12.000 daklozen kent, van wie 2.000 in Brussel en 800 in Antwerpen en de overigen verspreid over de rest van het land.  Het aantal mensen zonder dak boven het hoofd vaste, stijgt angstaanjagend en zal met de crisis die aan de gang is, zeker niet verminderen.  De gemiddelde leeftijd van de daklozen neemt af tot 25 jaar.  En er komen steeds meer vrouwen bij en zelfs, schande van onze maatschappij, gezinnen.

Mensen glippen steeds door de  mazen van de sociale vangnetten, mensen die karakterieel niet in staat zijn de problemen van dit leven te aanvaarden en evenmin over de geestelijke weerbaarheid beschikken iets te ondernemen om aan de miserie te ontsnappen. Dat is een gegeven dat niet alleen moet vastgesteld worden maar waar de verantwoordelijken voor het beleid, zonder veel poespas maar met ene ruim hart, moeten op voorbereid zijn.

In een maatschappij die welvarend is, waarvan elke burger ongevraagd,  aandeelhouder is van een bank, is het een ongehoorde schande dat 12.000 mensen zich 's avonds moeten toedekken met de wolken als beddek, bij wijze van symbolische vergelijking.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenkas door de Strangers opgedragen aan Patrick

 

Gelukkig hebben wij in Antwerpen een wakkere burgemeester, die héél goed op de hoogte is van ontspanningsmuziek.  Met het besturen van de stad houdt hij zich niet graag bezig, want dat is vaak lastig en dan moet hij beslissingen nemen.

Maar over Amerikaanse liedjes weet hij alles, daarom mag er in Antwerpen niets gebeuren of er worden podiums gebouwd, straten en pleinen afgesloten, knallers van geluidskasten neergeplant en we zijn, hopsaké vertrokken.  Er werken 200 (tweehonderd) podiumtechnici bij de stad, meer dan in alle theaters van Vlaanderen bij mekaar.

Daarom dat de burgemeester heel scherp toehoort als er door anderen muziek wordt gespeeld, hij is tenslotte de gekwalificeerde expert.  Vandaag was het prijs : op de ijspiste had de uitbater een song  laten schallen van de Antwerpse groep De Strangers, met de titel "De Ziekenkas". Een liedje van 25 jaar geleden dat de draak steekt met moslims die misbruik maken van de sociale diensten.  Iets wat in de werkelijkheid nooit gebeurt.

De burgemeester heeft een van zijn onderdeuren laten bellen met de niet mis te verstane woorden : "Ik zèn ne socialist en tegenstander van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting.  In mijn stad denkt iedereen hetzelfde als ekik : en da's niet veel."

Mocht u het liedje van de Strangers niet meer kennen, we hebben hier nog een opname uit 1987.  We zijn er niet wild van maar uit naam van de artistieke vrijheid en de vrije meningsuiting : Chef, gaat er maar op los. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerps schepencollege : waarom geen reisbureau ?

 

Het Sprekend Kostuum (links zonder kostuum)  en de Epo-waanzinnige (rechts) promoten Antwerpen als Gay-city

In totaal maakten vier schepenen, het Sprekend Kostuum, de Epo-waanzinnige,   de Fournisseur de Fourniture Halal,    Vuilbakken en Stakingen  en  burgemeester Slaapmans  dienstreizen op kosten van de belastingbetaler. In totaal werd in 2007 € 21.210 en in 2008 € 38.982 uitgegeven aan dienstreizen.

Bron : Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een afgang voor Marleen Vanderpoorten in Lier

 

De liberale Vlaams parlementsvoorzitter en burgemeester van Lier werd vandaag wandelen gestuurd door de inwoners van haar stad met het referendum over de heraanleg van de Grote Markt.

In het schepencollege bestond er onenigheid over het voorgelegde project, in de gemeenteraad was er geen meerderheid en toch wilde de blauwselmadame haar wil doordrijven.  "Dan vragen we het aan de mensen, die geven mij gelijk, want ik ben de burgemeesteres, parlementsvoorzitter en belangrijk persoon".

In de voorafgaande weken was er nog een hele herrie met Vlaams Belang die het project niet zagen zitten en dit middels een ludiek pamflet aan de Lierenaars hadden duidelijk gemaakt.  Gevolg : Smalle Marleen legde klacht neer tegen Vlaams Belang omdat ze zich beledigd voelde.  "Men moet respectvol oppositie voeren" sprak het Lierse scharminkel, dat samen met de andere traditionelen Vlaams Belang opsluit en afzondert in een cordon sanitaire. En dan nog het lef hebben om respect te eisen !

Met 55% van de uitgebracht stemmen werd het ontwerp van Smalle Marleen door de bevolking weggestemd.  Het weze ons toegelaten respectvol te brullen van het lachen.

Het zal tijd worden dat Marleen Vanderpoorten naar haar keuken terugkeert om te leren koken.  Of een boekje te schrijven : "Memoires van een pretentieuze Loser"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis in 2020

 

fototopic14122008_5.jpg

Die choete kersteman ies in het laand aanchekomen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregorius over de anti-tabak actie van President Hoessein

 

MiniGreg 377

Met dank aan Gregorius Nekschot


14-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraaks journalist gooit schoenen naar Bush

 

 

Bij zijn onverwachte bezoek aan Irak hield president Bush een korte persconferentie in aanwezigheid van de Iraakse premier.  Een Irakees journalist wierp zijn beide schoenen naar het hoofd van de president, die niet geraakt werd.  Het zijn zulke vredelievende mensen, Mijnheer, die moslims : altijd beschaafd en beleefd. Nooit een probleempje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen volk eerst.

 

U zag de betogers in Antwerpen tijdens het televisienieuws, met hun dwingende eisen om officiële papieren te krijgen : verblijfsvergunningen

U zag en hoorde ook de enkele jonge Vlamingen die hun verontwaardiging uitschreeuwden over het lot van de asielaanvragers of illegale migranten ?

U hoorde ook enkele vertegenwoordigers van de betogers aan het woord in het Frans of het Engels ?  U hoorde hen politieke eisen formuleren tot de regering en ministerin Turtelbaum in het bijzonder ?  De illegalen zijn bijzonder goed geïnformeerd over de politieke situatie  in dit land. Een van hen had het erover dat hij zich uitgebuit voelt door belgië.  Hoe,  was niet helemaal duidelijk maar zijn verontwaardiging klonk overtuigend. Wat deert die man om het af te stappen ?

Een jonge vrouw riep uit, hoe goed wij het hier hebben en dat wij om die reden iedereen moeten toelaten tot ons land.  Het was een eenvoudig pleidooi om de wetten en de grenzen af te schaffen met als argument : emotie en medelijden. Tussen de betogers liepen enkele Vlapro's en de CD&V-senator Lanjri. Verder was elke vereniging die iets te maken heeft met allochtonen en integratie vertegenwoordigd.

Deze stad met bijna een half miljoen inwoners, telt honderden daklozen, tienduizenden armen, alleenstaande vrouwen met kinderen die geen sinterklaas of kerstcadeaus krijgen, gezinnen die plots geconfronteerd zijn met jobverlies of ouden van dagen die met hun klein pensioen moeten passen en meten of er wat overblijft voor de verwarming.  Naast de velen die net de eindjes aan mekaar weten te knopen en die in de grootstad geconfronteerd worden met de kwalijke gevolgen van een mislukt multiculturalisme.

De manier waarop illegale immigranten en asielzoekers zich gedragen in dit land, stuit veel mensen tegen de borst.  Wie in aanmerking komt voor asiel op basis van een duidelijk dossier, kan hier blijven.  De anderen moeten teruggestuurd worden, zonder pardon. 

Prioritair is de verzorging van de eigen mensen die in nood verkeren : die gaan in alle gevallen voor.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU dwingt Zwitserland op de knieën

 

In februari vindt in Zwitserland een referendum plaats over de vraag of dit land Bulgaren en Roemenen tot zijn grondgebied moet toelaten als arbeidskrachten, als onderdeel van de EU-maatregelen inzake vrijheid van tewerkstelling binnen de EU.  Zoals geweten maakt Zwitserland geen deel uit van de Unie.

Deze tewerkstelling is namelijk een nadrukkelijke vraag van de Europese Unie die systematisch bezig is het vrije Zwitserland in te palmen en definitief in te lijven. Mochten de Zwitsers de maatregel van het vrije verkeer van personen inzake arbeid afwijzen, dan zullen een aantal bilaterale overeenkomsten opgezegd worden.

De klassieke Zwitserse partijen doen er alles aan om de instructies van de EU op te volgen, uit angst dat zij politiek zouden geïsoleerd worden binnen het grote verenigde Europa en vooral een aantal exportfaciliteiten zouden verliezen. Bovendien is aansluiting bij de EU een goede garantie voor socialisten, liberalen en christen-democraten om te overleven in eigen land, waar de oprukkende identitaire SVP/UDC de gunst van de behoudende  bevolking geniet.

De Zwitserse Volkspartij verzet zich even duidelijk tègen de onbeperkte toelating van Bulgaren en Roemenen, omdat ook nu, zonder het vrije verkeer, uitgerekend met deze groepen zeer veel criminaliteitsproblemen bestaan.

Mocht er een meerderheid ontstaan in Zwitserland tegen de dictaten van Europa, dan zouden eveneens de modaliteiten van het vrije personenverkeer opgezegd worden.

De Europese Unie laat ondermeer in deze zaak duidelijk haar dictatoriale karakter blijken, precies zoals ze dit doet tegen eigen lidstaten die afwijkende meningen vertonen, zoals Ierland en het verdeelde Tsjechië. De rest heeft niets in de pap te brokkelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechtelijke macht ? Uitvoerende Macht ? Dictatuur !

 

De kleine poenpakker uit Berlare beweerde bij hoog en bij laag : "Ik heb geen aandelen van Fortis in mijn portefeuille" en als bewijs haalde hij zijn bordeaux-lederen Cartier-portefeuille uit zijn binnenzak. "Rechardeez-fous-mêmes" zei hij tegen een RTBF-journalist die onderdanig knikte en de minister complimenteerde voor zijn mooie Frans. Géén aandelen, net zomin als wij en pas op, wij zijn niet getrouwd met een vrouw die niet naar ons luistert en achterbaks onze bevelen negeert. Wij durven gewoonweg niets zeggen, tenzij we uitgenodigd worden enkele minzame complimenten te maken.

Intussen zitten wij sedert gisteren te piekeren over een goede titel, en wat nog belangrijker is, een stevig stuk analyse over de verdere evolutie van het Fortisdrama nà de uitspraak van het Hof van Beroep.  Dit dossier is zo complex en de gegevens die publiek zijn, zijn zo minimaal dat men enkel een vaag idee kan hebben over de omvang en de tegenstrijdige belangen. En zeker de gevolgen voor alle betrokkenen.

Als buitenstaanders, proberen wij de belangen te begrijpen voor het behoud van geld van spaarders in de meest diverse producten die Fortis aanbood. Hetzelfde voor de houders van een lopende rekening en tenslotte de tewerkstelling van de tienduizenden werknemers.  Een andere categorie benadeelden zijn de aandeelhouders, die men niet allen over eenzelfde kam mag scheren. Er zijn de braven die zich nooit gerealiseerd hebben dat hun aandelen van de "société genérale" ooit een risico konden inhouden, anderen hebben braafjes de aanbevelingen van hun bankdirecteurs gevolgd en de luidruchtigste categorie zijn de "echte beleggers" die zich hebben laten ringeloren door de fantasieën en leugens van de abjecte Lipmans.

Als uiteindelijk het belgische gerecht zich gaat bemoeien met de zaak, omdat een aantal fundamentele rechtsprincipes overtreden zijn, dan lijkt het een objectieve toeschouwer normaal, dat een uitspraak door een Beroepshof niet lichtvaardig genomen kan worden.

Wij lopen absoluut niet hoog op met de belgische justitie : het apparaat zit vastgeklikt aan de partijpolitiek en houdt enkel pro forma een schijn van onafhankelijkheid op. Daarom is de huidige uitspraak des te verwonderlijker : een rechtstreekse blaam voor Leterme, zijn financieminister Reynders en heel de zwik van de regering.  De reactie van de verzoekers liet ook aan duidelijkheid niets te wensen over : het was bijna met tranen in de ogen dat de advocaat van de aanklagers de lof zong van de rechtstaat alsof hij in zijn carrière niets anders had gekend dan partijdige uitspraken en vonnissen.

En wat stellen we vast ? Leterme en zijn bende doen gewoon voort alsof er geen rechterlijke uitspraak is.  Ze zijn opzoek naar procedurefouten, en zij kunnen vooral niet aanvaarden dat voor hen, de regimehouders, er ook rechtsregels gelden.  In wiens voor- of nadeel deze ook spelen : ze zijn er.  En het is onbegrijpelijk dat een regering deze zonder meer naast zich legt.

We besluiten met een citaat van onze goede collega's van de Frut van Koekestad die het op hun kernachtige manier als volgt samenvatten :

'De gerechtelijke macht heeft geoordeeld dat de  uitvoerende macht zwaar in de fout is gegaan in het Fortisdossier. Goed, ik neem daar als eerste minister nota van, maar ook niet meer. Er bestaat immers nog steeds zoiets als de scheiding der machten. '
(Yves Leterme, die vindt dat het gerecht de pot op kan)

Ray
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!