Angeltjes
18-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld is een schouwtoneel

 

Leterme flirt met de ondergang
Deze symbolische of dramatische foto zullen we in de komende periode nog vaker tegenkomen. Het doek is nog niet gevallen, maar de hoofdacteur vlucht weg van de scène.
Het belgische drama, vol compromissen stort in. De spelers kunnen niet langer verbergen dat ze hun teksten niet kennen ; ze herinneren zich niet langs welke kant van het toneel ze moeten opkomen of afgaan.  Cour of Jardin, links of rechts, who cares ? 
Deze man vroeg voor de aanvang van de  voorstelling in de Kamer van Volksbedriegers : "Welk stuk spelen we, welke rol heb ik ?"  Het souffleurshokje is afgebroken, er zijn geen tekstbrochures meer voor deze moderne tragedie.  Iedereen speelt een ander stuk en voert zijn eigen regie. 
Niemand herinnert zich de fameuze slotzin van Richard III : "My kingdom for a horse".  Want iedereen dacht beter te zijn dan Shakespeare.  En het koninkrijk is ook niet meer je dat als ultiem redmiddel.
.
.
Fats (uw theaterrecensent in goede en vooral kwade dagen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Geschenk uit de Hemel

 

Het was toch weer een staaltje van benijdenswaardige staatsmanskunst, dat we konden beleven in de Kamer van Volksbedriegers woensdagnamiddag.

Onze premier, Nonkel Kruk, heeft zichzelf overtroffen. Die man is een Geschenk uit de Hemel voor de CD&V.  Gelooft u het maar : Yves Leterme wàs in de hemel en daar heeft men hem naar beneden gekieperd.  Sinte Pieter riep door een spleet in de wolken tegen de bazen van de staatskatholieke club : "Onderuit, hier is een Geschenk uit de Hemel voor jullie". De tjeven die al acht jaar als kindjes in een Roemeens wezenhuis door Paars waren behandeld, dankten op hun beide knieën voor de Vreemde Bleke Man die hen in de schoot geworpen werd.

- En wat kende gij zoal, mijn jongen ?  vroeg de voorzitter van de club aan de nieuwkomer.

- Ik was geitenhoeder en in het Rekenhofje was ik de eerste, sprak de Bleke en hij veegde enkele zweetdruppels weg onder zijn neus. En ik doe alles verkeerd, lachte hij.

Na acht jaar de Paarsen knarsetandend te hebben laten voorgaan, hadden die van de CVP zelfs Boer Charel tot kopman gemaakt, als ze maar terug aan de macht konden komen. Nu, na 345 ongelukkige uitspraken, 217 versprekingen, 38 acties om door de grond te gaan van schaamte, dringt het tot Marianne Thyssen door, dat zij inderdaad meer succes zou gehad hebben met Boer Charel, dan met Nonkel Kruk.

De volgende kopman van de CD&V wordt voorgesteld

Zo gezegd, zo gedaan.

De honger naar de macht doet vreemde dingen met de mens : het electorale succes van Leterme, is tegelijk de ondergang van zijn partij en vermoedelijk van hemzelf.  Die man is het schoolvoorbeeld van het Peter Principe : opklimmen in de hiërarchie tot je het niveau van je incompetentie hebt bereikt.  Het is gewoonweg schrijnend om deze eerste-minister bezig te zien.

Geen enkele verkiezingsbelofte werd ingevuld, u zal het ons niet euvel duiden, dat we de voornaamste niet nog eens op een rijtje zetten.  Het clubje dat bij mekaar zit en zichzelf "de belgische regering" noemt, is een verzameling ruziemakers, dwarsliggers, incompetente vliegenvangers en arrogante kwasten die zelfs niet in staat blijken hun primaire driften binnenskamers te houden. Leterme staat aan het hoofd van deze bende narren en heeft geen idee hoe hij moet omgaan met deze vicieuze egotrippers.

Ook al zijn er momenten dat we bijna medelijden voelen, toch is dit sentiment misplaatst. Met Piet Kwabbernoot kan je lachen en compassie hebben, niet met een eerste-minister die de grootste bank van het land verkwanselt, de werkgelegenheid van duizenden op het spel zet en van wie uitgerekend in deze tijden van crisis leiding mag verwacht worden.

De invloed van de voze partijpolitiek op de rechtspraak is nu openlijk het  onderwerp van debat.  Wat Vlaams-nationalisten al tientallen jaren beweren, helaas in een aantal gevallen uit eigen ervaringen, dat justitie zich met handen en voeten overlevert aan de politiek, is op een ontluisterende en amateuristische manier geopenbaard. Door de premier met een nota die hij liet ronddelen in de Kamer.  Met de bedoeling zichzelf vrij te pleiten van beïnvloeding, leverde hij het onomstotelijke bewijs van zijn bemoeienis.

Er zal gewrongen en geïntrigeerd worden achter de schermen om deze schade proberen te beperken en verdere onthullingen te verdonkeremanen.

Het is niet de taak van de Vlaams-nationalisten om in deze pijnlijke afgang het beleid verder op zijn krukkige beloop te gedogen.  Meer dan ooit moeten alle krachten verzameld worden om via democratische verkiezingen (zonder stemcomputers, die makkelijk te manipuleren zijn) het einde van het land B te bewerkstelligen en de Vlaamse Republiek op te richten. 

Vlaanderen zelfstandig, weg met de knoeiers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In afwachting

 

 DEZE

 

OF DEZE

De Kamerleden wachten geduldig tot zij een teken krijgen om hun zegje te doen. De opperram is afwezig.


17-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans dient klacht in tegen Leterme, Schurmans en De Groof

 

Filip de Man, Bruno Valkeniers (rug en kleine kopverlichting) en  Annemans
luisteren argwanend naar bejaarde man die zijn diensten komt aanbieden.

Gerolf Annemans, fractievoorzitter van Vlaams Belang, heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van het hof van beroep in Brussel. De klacht werd ingediend tegen premier Yves Leterme, Christine Schurmans, raadsheer bij het hof van Beroep in Brussel, en haar echtgenoot Jan De Groof "in verband met de ongehoorde en nooit geziene schending van het principe van de scheiding der machten", luidt het.

Minister van Justitie Jo Vandeurzen zegt dat hij de brief van premier Leterme, waarin het relaas wordt gegeven van de contacten die er zijn geweest tussen zijn beleidscel en het gerecht, overgemaakt aan de bevoegde instanties. Dat zijn de procureur-generaal bij het Brusselse hof van beroep en de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat de rechterlijke overheden de gepaste conclusies zullen trekken en bevestig hierbij mijn volle vertrouwen in de rechtsgang", stelt de CD&V-minister in de mededeling. (belga/bf)

17/12/08 20u55
@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck draagt steentje bij aan economische crisis : AAaRGH

 

www.geenstijl.nl

Waardering : 10/10


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

Gezien het mooie weertje, trekken wij er voor de rest van de dag op uit. Dit wordt vieren met veel vijven en zessen, fuiven en vreten uit alle ruiven, doorzakken en wat zich aandient pakken, en morgen opnieuw aan de arbeid :  de multiculturele maatschappij ten dienste, de diversiteit ten bate en het belgische keuninkrijk ter ere. Halleluja !

De voltallige redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders en de journalist

 

De twee gezichten van een NRC-redacteur 

Jean-Pierre Geelen
gepubliceerd op 17 december 2008 05:59, bijgewerkt op 08:02

Het is een pikante passage voor mediawatchers in het kerstnummer van HP/De Tijd, dat vanaf vandaag in de schappen van de kiosk ligt. Het weekblad interviewde de alom aanwezige Geert Wilders voor een terugblik op het jaar en vroeg hem onder meer naar zijn verhouding met de media. Het integrale antwoord, bij wijze van voorpublicatie:

‘Verschrikkelijk, al die journalisten in Nederland. In de Belgische krant De Standaard stond bijvoorbeeld een groot, onderbouwd artikel over hoe de moslimterroristen in de hotels in Mumbai de moslims scheidden van de niet-moslims. Maar de Nederlandse pers negeert dat. De journalisten hier zijn zo dubbelhartig.

‘Ik heb daar een persoonlijk voorbeeld van. Ja, misschien moet ik u dat gewoon vertellen. Onlangs schreef een collega van u in een krant een column waarin op scherpe toon werd verklaard dat ik burgers tegen elkaar zou opzetten, haat zou zaaien en bovendien hypocriet zou zijn. De schrijver in kwestie was niet een van de minsten. Maar diezelfde persoon zat drie maanden eerder nog met tranen in zijn ogen bij mij hier op de werkkamer, omdat zijn zoontje bij hem thuis door de politie van zijn bed was gelicht.

‘Om zeven uur ’s ochtends, de hele straat was afgezet. Die jongen had mij met de dood bedreigd, telefonisch, via het nummer dat hij van zijn vader had. Die journalist smeekte me of ik alsjeblieft de aangifte tegen zijn zoon wilde intrekken. Dat heb ik niet gedaan.

‘Diezelfde man maakt mij vervolgens in een column uit voor hypocriet en scheldt me uit voor rotte vis. Ik krijg daar nu nog kippenvel van. Moet ik zijn naam noemen? Ja, ik zal het maar doen. Het gaat om Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad (sinds september dit jaar is Vermeulen redacteur op de redactie Opinie & Debat - HP/DT).’

Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRC-redacteur om wederhoor gevraagd. Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: ‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: ‘De heer Wilders overdrijft een beetje’.

http://www.volkskrant.nl/multimedia/article1109743.ece/De_twee_gezichten_van_een_NRC-redacteur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen tussen geloofwaardigheid Hugo de Ridder of Leterme is een belediging voor De Ridder

 

Hugo de Ridder, een journalist en chroniqueur met nadrukkelijk christen-democratische opvattingen en bindingen gedurende zijn ganse carrière, wordt door Leterme bestempeld als leugenaar. 

Wij kunnen over De Ridder getuigen, dat we vaak met verwondering kennis hebben genomen van zijn kronieken over de gebeurtenissen in de hoogste regionen van de CVP en de macht.  Zijn verslagen in boekvorm waren gebaseerd op talloze gesprekken en hij kreeg inzage in geschriften met een hoog vertrouwelijkheidsgehalte.  Hoe politici als Martens, Tindemans, Dehaene, Swaelen en zovele anderen toch steeds bereid bleken Hugo de Ridder deelgenoot te maken van hun gedachten en handelingen, kan alleen maar verklaard worden door hun ijdelheid en overtuiging het grote gelijk aan hun kant te hebben.

Dat De Ridder geen hoge pet opheeft van de huidige premier is geen geheim. Hopelijk zal ooit iemand over een aantal jaren de kans krijgen om neer te schrijven wat er sedert 10 juni 2007 allemaal bekokstoofd, geïntrigeerd en gemaneuvreerd werd door de kliek rond Yves Leterme.

Kiezen tussen de geloofwaardigheid van Leterme of De Ridder is een belediging voor Hugo De Ridder.

In een interview met Humo haalt premier Yves Leterme uit naar politiek chroniqueur Hugo De Ridder. De Ridder reageert geschokt.

Die ochtend in de krantenwinkel:

HUMO: 'U krijgt wel vaker kritiek op het intensieve gebruik van uw toestel in alle omstandigheden, zoals tijdens een audiëntie bij de koning.'

YVES LETERME: 'Hugo De Ridder heeft dat gerucht verspreid, maar dat verhaal klopt helemaal niet. Het is niet de eerste keer dat ik hem op leugens betrap, zijn boeken stonden er bol van. De boeken van VRT-journalist Ivan De Vadder en van de redactie van De Standaard over de regeringsformatie staan trouwens ook vol slordigheden. Ik vraag me soms af waar ze de nonsens vandaan halen. Passons.'

Politiek commentator Hugo De Ridder is niet gediend met de uitspraak van premier Leterme. "Ik neem met verbazing kennis van de verklaring van de eerste minister dat mijn boeken bol stonden van leugens", zegt hij in Knack.

"De manuscripten werden voor de publicatie nauwkeurig nagelezen door de hoofdrolspelers, onder meer door wijlen minister van staat Frank Swaelen en vaak ook door Jean-Luc Dehaene of Herman Van Rompuy. Daarover bestaat een uitvoerige briefwisseling", zegt De Ridder.

"Deze boeken gingen over politieke crisissen van de vorige eeuw, waarin Leterme geen enkele rol speelde. Ze worden geciteerd in talrijke wetenschappelijke werken."

"Als de eerste minister een man van eer is, dan trekt hij deze gratuite bewering in", aldus nog De Ridder.

"Het BlackBerry-incident vond plaats half juli 2008 op het kasteel van Belvédère tijdens een avondlijke audiëntie. Yves Leterme bood de koning zijn ontslag aan, dat in beraad werd gehouden. Ik maakte terloops allusie op het BlackBerry-incident in een Humo-interview op 17 september. De interviewer, Jan Lippens, checkte dit bij een uiterst betrouwbare bron, en kreeg volledige bevestiging."

http://www.knack.be/nieuws/belgie/leterme---hugo-de-ridder-liegt-/site72-section24-article26825.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het beter, Christine ? Zijn we er bovenop ?

 

Rechter Christine Schurmans was ziek en kon het arrest over de Fortis uitspraak niet ondertekenen . Haar twee collega-rechters kwamen  naar haar huis, met een bloempot om haar vlugge genezing toe te wensen en tevens met het arrest, zodat Christine er alsnog  haar krabbel kon onderplaatsen.  Helaas, Christine was zo ziek dat zij dacht dat de twee haar iets wilden aandoen en zij heeft klacht neergelegd tegen de onverlaten die haar gezeningsproces kwamen verstoren. De klacht is intussen afgewezen.  Is rechter Schurmans genezen ?  Dat hopen we, want de "mensen" van dit land hebben meer dan ooit vertrouwen in de rechterlijke macht. Alsook in de uitvoerende macht.  Om de controlerende en censurerende machten niet te vergeten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes en het CGKR

 

Wij zijn gisterennamiddag, 16 december,verwittigd geworden door de webmeester van Seniorennet dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding  een onderzoek heeft ingesteld tegen Angeltjes naar aanleiding van twee klachten.

We zullen het kort houden : Seniorennet gunt ons hier gratis ruimte om onze blog in te richten, zoals u hem kent.  Deze mensen willen onder geen beding (en terecht) problemen met welke instantie dan ook.

De klachten betroffen "het aanzetten tot haat" en "inbreuken op de wetgeving inzake racisme" en hadden betrekking op tussenkomsten, geplaatst in de reacties door lezers.

Wij stonden voor de keuze : deze reacties handhaven en onze blog laten afsluiten of de reacties verwijderen.  We hebben uiteraard ook contact gehad met onze juridische raadsman en met enkele vertrouwenspersonen die het reilen en zeilen van Angeltjes kennen, volgen en steunen.

We hebben geopteerd om de reacties te verwijderen en we hebben de betrokken reageerders daarover verwittigd. 

Het voortbestaan van onze blog, die de actualiteit bespreekt en kleurt, lijkt ons  belangrijker dan het mordicus vasthouden aan het principe van de vrije meningsuiting.  We hebben nu het bewijs dat deze zeer wankel is en afhangt van de interpretatie door een of meerdere juristen van een dubieuze instelling die optreden als onderzoeksrechter, openbaar ministerie en rechter. Ook als wij voet bij stek mochten houden, zou de blog verwijderd worden.

Et alors ?

Wij zijn een doorn in het oog van de fierefluiters van de politiek, de media, het gerecht en de dienstbare gedachtenpolitie.

Wij handhaven uiteraard onze basisprincipes vanuit een fatsoenlijk rechtse maatschappelijke visie en zonder ooit te willen aanzetten tot haat, noch geweld :

- de Vlaamse onafhankelijkheid ;

- vreedzaam verzet tegen de islamisering van Europa en verdediging van onze Westers cultuur, tradities en waarden ; afwijzing van de niet-godsdienstige aspecten van de islam ;

- een terugschroeven van de almacht van de huidige, ondemocratische Europese Unie ;

- afschaffing van de openbare omroep VRT die een schaamteloze regime-instelling is ; het openbaar bestuur moet niet instaan voor de eenzijdige ontspanning van de burgers ;

- een bescheiden corrigerende factor voor de media-achteruitstelling van de politieke partij Vlaams Belang, dit in volledige onafhankelijkheid ;

- afschaffing van het ondemocratische CGKR ;

- de spreekbuis te zijn van de gewone Vlaamse man en vrouw die onze standpunten deelt.

Mogen wij tot slot de vrienden en reageerders vragen om in hun standpunten,  en zonder afbreuk te doen aan hun opvattingen, het woordgebruik te modereren.  Indien u het niet doet, zullen wij zelf moeten optreden en dit is een van de onaangenaamste neveneffecten van deze blog. 

De redactie van Angeltjes : tot uw dienst !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmuziek

 

Volgens de kalender leven we nu in de kersttijd, maar in de programma's van de met ons aller poen betaalde openbare omroep is daar weinig van te merken en àls er al eens een kerstlied in de ether wordt gestuurd, gebeurt dat nog niet eens in onze eigen taal, maar worden wij om de oren gekletst met djingle bells en andere American dreams of a white Christmas. Vlaanderen beschikt over een schat aan mooie kerstliederen en gelukkig bestaan er nog privé-initiatieven als dat van de Elza Vis-De Clercq Stichting en de Antwerpse Kunstvrienden, die u volgende zondag, 21 december, om 15 uur in de prachtige Sint-Carolus-Borromeuskerk aan het Antwerpse Conscienceplein vergast op een hoogstaand kerstconcert met muziek en liederen van bij ons in solo-, koor- en samenzang. Naast liederen van Flor Peeters en Van Huffel worden er liederen van René de Clercq en Gaston Feremans gezongen. Iets bijzonders wordt de uitvoering van het beroemde Cantique Noël in de hertaling van onze Guido Gezelle uit 1880: “’t Is middernacht, het is de heilige stonde.”
Dit eerste kerstconcert van de Elza Vis-De Clercq Stichting en de Antwerpse Kunstvrienden verdient een tjokvolle Borromeuskerk! De medewerkers staan alleszins borg voor een festijn van hoog cultuurgehalte: het Mechels Vocaal Ensemble Scala Vocale o.l.v. Lode Tooten, de solisten Isabel Delemarre, sopraan, Pieter Vis, basbariton, professionele instrumentalisten als de jonge cellist Thomas Tooten en zijn vader Lode, organist, de in Antwerpen wonende Oezbeekse pianiste en organiste Albina Svirski en haar stadsgenoot, de bekende toetsenist en dirigent Dirk Baert.
Er zal bovendien uit werk van Felix Timmermans, Wies Moens en René de Clercq worden voorgedragen door Hector van Oevelen en Erik Verstraete. Het neusje van de concertzalm staat onder leiding van musicus dr. Pieter Vis en wordt mede ondersteund door het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds te Mechelen en verschillende kleinere ondersteuners. De positieve opbrengst van dit middagconcert gaat naar het restauratiefonds van het historische Dillens-Delhaye-orgel uit 1720, dat hoogdringend aan herstelling toe is.
Lezers die dit hoogstaande kerstgebeuren niet willen mislopen, schrijven als de bliksem 12 euro over op rekening 737-0246433-96 van Kerstconcert 2008 Kruibeke. Ook aan de ingang van de Sint-Carolus-Borromeuskerk zijn nog kaarten beschikbaar, al zal het daar wellicht drummen worden. Wie er nog iets meer over weten wil, kan hier terecht: mia.dujardin@scarlet.be - 03/230.24.62 / ward.steffens@telenet.be - 015/33.72.33 / h-vo@hotmail.com - 03/744.13.55/ Pieter Vis 0031-6231494144 / psaris@zonnet.nl.
Zie ook : www.elzavisdeclercqstichting.nl / www.pietervis.com .


@ www.pallieterke.info


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook een Vlapro wil wel wat

 

"Bettina Geysen verdiende 15.000 euro bij Vl.Pro"

De Humo waarin ex-Vl.Pro-voorzitter Bettina Geysen afrekent met Bert Anciaux lag nog niet goed in de rekken of het kamp-Anciaux ging in de tegenaanval. "Geysen rekende de partij 14.620,53 euro per maand aan voor haar diensten als voorzitter", meldden diverse mensen uit de omgeving van de Vlaamse minister in De Morgen.

Loononderhandelingen
Toen Geysen een goed jaar geleden haar intrede deed bij het toenmalige Spirit, was ze de eerste voorzitter die geen politiek mandaat had. In de loononderhandelingen met Geert Lambert en Bert Anciaux werd afgesproken dat ze betaald zou worden zoals een parlementslid, maar dan omgerekend naar het belastingstelsel waaronder ze als zelfstandige valt.

Vijfde van het budget
Volgens kwatongen, die zich allemaal in het kamp van ex-Vl.Pro'ers rond Anciaux situeren die de partij verlieten uit onvrede met de zelfstandige koers van Lambert, factureerde Geysen elke maand 14.620,53 euro, inclusief btw, aan de partij. "Dat komt neer op bijna een vijfde van ons totale budget", zegt een van hen. Een fiks bedrag, dat zelfs hoger ligt dan het brutoloon van de Kamervoorzitter, de best verdienende politicus van het land.

Een nieuwe smet op het blazoen
In het licht van de hoge onkostennota's uit haar VRT-verleden, die tot het ontslag van Geysen bij Vl.Pro leidden, zou een dergelijke bezoldiging een nieuwe smet op haar blazoen zijn. Maar volgens Geert Lambert zijn de cijfers overdreven. "Ik ken het exacte bedrag niet en beschouw dat ook als confidentieel. Ik weet alleen dat we toen afgesproken hebben dat ze een loon zou krijgen dat vergelijkbaar is met dat van een parlementair. Netto dan." Volgens anderen klopt dat niet helemaal. "Ik denk dat het ongeveer 10.000 euro was", zegt een Vl.Pro'er. "Maar door de fiscale voordelen in het zelfstandigenregime, hield ze er netto meer aan over dan een parlementslid."

@ Het Laatste Nieuws


16-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het evaluatiegesprek : zeer AAaRGH ...

 

c_748_beoordelingsgesprek.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV zoekt samenwerking met VB op Europees vlak

 

De Partij voor de Vrijheid van de Nederlander Geert Wilders voert gesprekken met rechtse partijen in verschillende andere landen over samenwerking in het Europees Parlement. Hij sluit ook een samenwerking met het Vlaams Belang niet langer uit, terwijl hij in het verleden altijd afstand heeft genomen van het VB. Dat zegt Wilders deze week in een interview met het weekblad HP/De Tijd.

Fout
Met partijen zoals het Franse Front National of de British National Party wil Wilders echter niets te maken hebben, omdat hij ze 'fout' vindt. Wilders wil samenwerken met andere partijen om zo meer invloed te hebben in het Europees Parlement. Wilders werkt nog aan een kandidatenlijst en een programma voor de Europese verkiezingen, die in juni worden gehouden. Hij wil dat de Europese Unie zich weer gaat beperken tot economische samenwerking.

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links betoogt, de vernielingen zijn voor rekening van anderen.

 

De Gentse politie heeft na de vernielingen in de Gentse binnenstad, 19 personen bestuurlijk aangehouden. De vandalen hadden schade toegebracht aan de ramen en gevels van tien zaken, zegt het Gentse parket.

Linkse betoging
Het vandalisme gebeurde na de ontbinding van een toegelaten linkse betoging voor jobs en koopkracht in Gent. De optocht trok van de Kouter naar de Vrijdagsmarkt en verliep zonder incidenten. Een vijftigtal personen uit het anarchistisch milieu splitsten zich daarna af en brachten schade toe aan zaken in de omgeving van de winkelstraat Langemunt.

Etalageramen vernield
De daders gebruikten voorhamers om etalageramen te vernielen. Er werd ook met stenen en verfbommen gegooid. De schade is het grootst in de Langemunt. Het gaat om winkels van Geox, Base, Veritas, Swarowski, Sacha, Bel Company en Bart Smit. Aan de Groentenmarkt werd de Europabank geviseerd en aan de Korenlei CBF Immobiliën. De politie kon een deel van de verdachten vatten in de omgeving van de Drabstraat. Negentien personen werden bestuurlijk aangehouden.

@ Het Laatset Nieuws

*****

Het ging om een "linkse" betoging voor jobs en koopkracht. Bij de ontbinding treden er plots "anarchisten" naar voren en die trekken verder met mekaar en richten allerlei vernielingen aan.

Anarchisten zijn niet noodzakelijk "links", die zijn tégen alles.  En ze dienen tevens als alibi voor de linksen : die hebben netjes betoogd en wat achteraf gebeurt, is voor rekening van een ander.  Zo kennen we ze weer, onze linkse fascisten, huichelaars en lafaarden die geen verantoordelijkheid durven opnemen.  Maar wel voortdurend rechts betichten van oproer, geweldplegingen en beschadigingen...

Voor het overige is de Gentse middenstand onmiddellijk overtuigd dat er nu gouden zaken zullen gedaan worden, dankzij het fijne optreden van de betogende sukkels. 

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs : bomalarm Galeries au Printemps

 

 

Een van de gekendste en grootste Parijse warenhuizen, le Printemps-Haussmann, is dinsdagochtend volledig ontruimd ingevolge een bomalarm. Ook de omgeving werd afgezet. De veiligheidsdiensten hebben vijf dynamietstaven ontdekt, evenwel zonder ontstekingsmechanisme. Ja, de verleiding is groot om hier grapjes over te maken, maar dat laten we even.  Een Afghaans revolutionair front had vooraf een verwittiging gestuurd naar het nieuwsagentschap AFP.

Niets aan de hand dames en heren, doorlopen, circulez. 

Het is zoals we reeds lang zeggen : als er echt slechte bedoelingen geweest waren, was de boel ontploft. Dit was een pacifistische verwittiging. Vergeet niet, de islam is en blijft de godsdienst van de vrede.  Hte bewijs is vandaag nog eens geleverd in Parijs. Merci, Messieurs. A la prochaine.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Desmet onthult politieke spelletjes rechters.

 

Willen we Yves Desmet een hartaanval bezorgen ?  Natuurlijk niet.  We zitten die man vaak aan zijn vel maar dat is omdat wij fascisten zijn en hij een rechtschapen persoon. Het leven is zo : er zijn goeden en slechten, en wij zijn de slechten.

Eens dit opgehelderd is,  kunnen we verder.

De reactie van de regering Leterme op het arrest van het beroepshof inzake Fortis, is hemeltergend.  Hoe is het mogelijk dat een eerste minister en zijn vice-premiers de principes van de rechtstaat aan hun laars lappen en er zelfs niet voor zouden terugdeinzen om de rechters uit te schakelen met alle middelen.  Het lijkt wel of Tobback terug is, die het heeft over Vlaams Belang : àlle middelen zijn goed dom die erels te nekken.

Yves Desmet, kom maar binnen. Neen, niet gaan zitten en niet glimlachen tegen ons.  Lees maar voor wat u geschreven heeft :

In het Fortisdossier heeft zich een nooit eerder vertoonde 'guerre des juges' afgespeeld. Een van de drie rechters van het hof van beroep, met een overduidelijke CD&V-signatuur, heeft namelijk zowat alles gedaan om stokken in de wielen te steken. Zodra ze wist in welke richting het arrest ging, meldde ze zich diplomatisch ziek. Vervolgens weigerde ze haar collega's te ontvangen, die nochtans naar haar thuis waren gekomen om haar mee te laten tekenen. Die kregen niet alleen de deur in hun gezicht, de dame diende zelfs klacht in tegen haar co-raadsheren.

Bovendien bleek de regering, of tenminste sommige leden ervan, al donderdag weet te hebben van de richting die het arrest zou nemen.

Als het gedrag van deze magistrate nu het voorwendsel levert om de regering toe te laten in cassatie te gaan, dan rijst er een zeer sterk vermoeden van collusie, een totale opheffing van de scheiding der machten, waarbij eminente leden van een regeringspartij gepoogd zouden hebben de rechtsgang te beïnvloeden en, toen dat niet lukte, ze te saboteren.

Als dat inderdaad het geval zou zijn, dan zou dat wel een bijzonder gegronde reden zijn om het ontslag van Jo Vandeurzen te vragen.

Dank u, Yves Desmet, wij zullen ons abonnement op uw krant niet hernieuwen maar we zijn wel heel tevreden met uw toelichting. Volgende keer als we u in Mechelen ontmoeten, zullen we u groeten.

Wat hier onthuld wordt, is wat de meeste mensen al zeer lang weten of vermoeden : de onafhankelijkheid van rechters en magistraten is een fabel.  (Op een ander vlak hebben we dat ook ondervonden bij het Beroepshof in Antwerpen dat Bart Debie veroordeeld heeft.  Een van de rechters is een notoir socialist, een vriend van Erik de Bruyn, tot die zich kandidaat stelde tegen Gennez en het was gedaan met de vriendschap.  De vrouwelijke rechter is een kirrende carrièriste zonder scrupules.)

We zijn blij dat eindelijk iemand van de regimepers de moed heeft dit politieke spel naar buiten te brengen. 

Elke dag is er wel iets dat er op duidt, hoe ziek en corrupt dit land is.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/4 belgische bedrijven vreest kastekort

 

Een kwart van de Belgische bedrijven dreigt door de financiële crisis in acute geldnood te geraken. De meeste bedrijven hebben op dit ogenblik nog voldoende financiële middelen, maar indien de situatie nog verslechtert, dreigen ze in gevaar te komen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het magazine Trends. Meer dan de helft van de bedrijven zegt bezorgd te zijn om mogelijke liquiditeitsproblemen. Uit het onderzoek blijkt dat 36 % van de bedrijven dit jaar minder heeft geïnvesteerd dan het voorbije jaar. Bovendien lijken ook de vooruitzichten voor volgend jaar weinig rooskleurig. Veel bedrijven zijn van plan om de uitgaven te beperken en bijna een kwart verwacht een daling van de werkgelegenheid. Voor 36 % van de bedrijven is de situatie in de hand gewerkt door de banken, die plots meer garanties eisen of hogere tarieven hanteren. (MH)
[Bron: Belga Nieuwstelex]

*****

Dit soort berichten zullen wij nog een heel tijd mogen verwachten, aangevuld met cijfers over stijgende faillissementen, afdankingen en fabriekssluitingen.

Het heeft geen zin de kop in het zand te steken en de gevolgen van de economische terugval te ontkennen. De kleine jongens en meisjes die wij zijn, kunnen er enkel naar kijken en hopen dat wij zelf en onze naasten  niet te erg getroffen zullen worden en dat de gevolgen in onze omgeving tijdelijk zijn en de heropleving niet té lang op zich zal laten wachten. Wij leven in een van de welvarendste regio's ter wereld, die natuurlijk ook kwetsbaar is, maar die beschikt over een sterk en gemotiveerd arbeidspotentieel en dankzij de geografische ligging onmiddellijk mee zal opveren.  Dit lijkt wel peptalk maar het is niet mis om ook eens een positief geluid te laten horen.

De nieuwsredactie van de openbare omroep laat geen gelegenheid voorbijgaan om de gevolgen van de crisis in detail toe te lichten, bijna met een sardonisch genoegen. We lijken het einde van het kapitalistisch systeem te beleven en het grote gelijk te vieren van de linkse ideologieën.  Wie behept is met dit soort opvattingen (en op de VRT zitten er nogal wat uit die denkrichting) kan zich nu uitleven.

Hoe de zaken zullen aangepakt worden in het Nieuw Tijdssegment na het kapitalistisch débâcle, blijft voor het ogenblik duister.  Wellicht door veel geld bij te drukken of door het geldverkeer af te schaffen ?  We don't know.  Men laat ook geen gelegenheid voorbijgaan om te onderstrepen, "dat ook wij, de VRT, 150 mensen moeten laten afvloeien en van onze 90 managers zullen er maar 75 overblijven".  Het is toch niet waar, zeker ?

Ik ben benieuwd of naar aanleiding van het huidige bericht over de gevreesde kastekorten, er geen noodkreet zal geslaakt worden om terloops te vermelden, dat ook "bij ons, de VRT, veel centjes ontbreken en er een schrijnend liquiditeitsprobleem bestaat".

De bedrijfskastekorten zijn ongetwijfeld een handicap, maar die is niet nieuw.  Het huidige probleem situeert zich bij de banken, die minder vlot geneigd zijn in te gaan op het toestaan van kaskredieten, straight loans en dergelijke hulp- en overbruggingsmiddelen.  Er zal nu kritischer toegekeken worden op de solvabiliteit en rendabiliteit van het verzoekende bedrijf, maar wie normaal met zijn bedrijf bezig is, zal niet door liquiditeitsproblemen geveld worden.  En andere zullen méér moeten betalen voor geleend geld, zo is het nu eenmaal.

Alles is niet negatief en zwart.  Dat beeld wordt graag opgeroepen door lieden die zelf niet betrokken zijn bij het economisch proces maar er graag over leuteren. In de hoop dat hun fantasma's over een eengemaakte weireld met uitsluitend brave menschen die luisteren naar het regime, zich zal realiseren. Liefst onder de knoet van de islam.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populair op internet

 

Hieronder vindt u de uitslag van de populairste sites van Vlaanderen wat betreft Duiding, pro-forma "Nieuws en Duiding" genoemd, om de schijn op te houden. De hier vermelde media doen uitsluitend aan selctieve duiding en verzwegen nieuws.

 

NIEUWS & DUIDING


  1. Het Laatste Nieuws
  2. De Standaard Online
  3. Het Nieuwsblad
  4. De Morgen
  5. De Tijd
  6. Gazet van Antwerpen
  7. Nieuws.be
  8. Deredactie.be
  9. Knack
  10. Metro

 

Het is  niet een van de kwaliteitsmedia die de populariteitspoll gewonnen heeft, maar het volkse "Het Laatste Nieuws". We zijn niet erg onder de indruk van deze peiling, want alle kranten op internet geven hoofdzakelijk dezelfde berichten van persagentschappen. De meeste maken ook hun redactionele standpunten kenbaar.  Daar worden de lezers direct wijzer van.  Schuinmarcheerders-journalistiek van Peter Vandermeersch of handig verpakte tendentieuze waarheden door Yves Desmet.

Iedereen weet intussen wat de commentaren van deze mensen waard zijn : linkse klap, progressieve achterklap en ter afwisseling roddelklap.

Uit de 10 genoemde schiet nummer 8 er uit : als enige niet-commerciële internet-webstek, die van de VRT, zeg maar de Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep.  Met zéér veel middelen, mensen en exclusief linkse commentaren (uitzondering voor Derk Jan Eppink) worden zij nog voorbijgestoken door de Gazet van Antwerpen, de Pravda van Linkeroever. 

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam begint met Marokkaanse transformatie

 

Rotterdam gaat wijk bouwen in Marokkaanse stijl'

 

Burgemeester Aboutaleb spreekt zijn tevredenheid uit.

Ies bijna klaar

http://www.elsevier.nl/web/10216108/Nieuws/Nederland/Rotterdam-gaat-wijk-bouwen-in-Marokkaanse-stijl.htm




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!