NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
16-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV zoekt samenwerking met VB op Europees vlak

 

De Partij voor de Vrijheid van de Nederlander Geert Wilders voert gesprekken met rechtse partijen in verschillende andere landen over samenwerking in het Europees Parlement. Hij sluit ook een samenwerking met het Vlaams Belang niet langer uit, terwijl hij in het verleden altijd afstand heeft genomen van het VB. Dat zegt Wilders deze week in een interview met het weekblad HP/De Tijd.

Fout
Met partijen zoals het Franse Front National of de British National Party wil Wilders echter niets te maken hebben, omdat hij ze 'fout' vindt. Wilders wil samenwerken met andere partijen om zo meer invloed te hebben in het Europees Parlement. Wilders werkt nog aan een kandidatenlijst en een programma voor de Europese verkiezingen, die in juni worden gehouden. Hij wil dat de Europese Unie zich weer gaat beperken tot economische samenwerking.

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links betoogt, de vernielingen zijn voor rekening van anderen.

 

De Gentse politie heeft na de vernielingen in de Gentse binnenstad, 19 personen bestuurlijk aangehouden. De vandalen hadden schade toegebracht aan de ramen en gevels van tien zaken, zegt het Gentse parket.

Linkse betoging
Het vandalisme gebeurde na de ontbinding van een toegelaten linkse betoging voor jobs en koopkracht in Gent. De optocht trok van de Kouter naar de Vrijdagsmarkt en verliep zonder incidenten. Een vijftigtal personen uit het anarchistisch milieu splitsten zich daarna af en brachten schade toe aan zaken in de omgeving van de winkelstraat Langemunt.

Etalageramen vernield
De daders gebruikten voorhamers om etalageramen te vernielen. Er werd ook met stenen en verfbommen gegooid. De schade is het grootst in de Langemunt. Het gaat om winkels van Geox, Base, Veritas, Swarowski, Sacha, Bel Company en Bart Smit. Aan de Groentenmarkt werd de Europabank geviseerd en aan de Korenlei CBF Immobiliën. De politie kon een deel van de verdachten vatten in de omgeving van de Drabstraat. Negentien personen werden bestuurlijk aangehouden.

@ Het Laatset Nieuws

*****

Het ging om een "linkse" betoging voor jobs en koopkracht. Bij de ontbinding treden er plots "anarchisten" naar voren en die trekken verder met mekaar en richten allerlei vernielingen aan.

Anarchisten zijn niet noodzakelijk "links", die zijn tégen alles.  En ze dienen tevens als alibi voor de linksen : die hebben netjes betoogd en wat achteraf gebeurt, is voor rekening van een ander.  Zo kennen we ze weer, onze linkse fascisten, huichelaars en lafaarden die geen verantoordelijkheid durven opnemen.  Maar wel voortdurend rechts betichten van oproer, geweldplegingen en beschadigingen...

Voor het overige is de Gentse middenstand onmiddellijk overtuigd dat er nu gouden zaken zullen gedaan worden, dankzij het fijne optreden van de betogende sukkels. 

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs : bomalarm Galeries au Printemps

 

 

Een van de gekendste en grootste Parijse warenhuizen, le Printemps-Haussmann, is dinsdagochtend volledig ontruimd ingevolge een bomalarm. Ook de omgeving werd afgezet. De veiligheidsdiensten hebben vijf dynamietstaven ontdekt, evenwel zonder ontstekingsmechanisme. Ja, de verleiding is groot om hier grapjes over te maken, maar dat laten we even.  Een Afghaans revolutionair front had vooraf een verwittiging gestuurd naar het nieuwsagentschap AFP.

Niets aan de hand dames en heren, doorlopen, circulez. 

Het is zoals we reeds lang zeggen : als er echt slechte bedoelingen geweest waren, was de boel ontploft. Dit was een pacifistische verwittiging. Vergeet niet, de islam is en blijft de godsdienst van de vrede.  Hte bewijs is vandaag nog eens geleverd in Parijs. Merci, Messieurs. A la prochaine.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Desmet onthult politieke spelletjes rechters.

 

Willen we Yves Desmet een hartaanval bezorgen ?  Natuurlijk niet.  We zitten die man vaak aan zijn vel maar dat is omdat wij fascisten zijn en hij een rechtschapen persoon. Het leven is zo : er zijn goeden en slechten, en wij zijn de slechten.

Eens dit opgehelderd is,  kunnen we verder.

De reactie van de regering Leterme op het arrest van het beroepshof inzake Fortis, is hemeltergend.  Hoe is het mogelijk dat een eerste minister en zijn vice-premiers de principes van de rechtstaat aan hun laars lappen en er zelfs niet voor zouden terugdeinzen om de rechters uit te schakelen met alle middelen.  Het lijkt wel of Tobback terug is, die het heeft over Vlaams Belang : àlle middelen zijn goed dom die erels te nekken.

Yves Desmet, kom maar binnen. Neen, niet gaan zitten en niet glimlachen tegen ons.  Lees maar voor wat u geschreven heeft :

In het Fortisdossier heeft zich een nooit eerder vertoonde 'guerre des juges' afgespeeld. Een van de drie rechters van het hof van beroep, met een overduidelijke CD&V-signatuur, heeft namelijk zowat alles gedaan om stokken in de wielen te steken. Zodra ze wist in welke richting het arrest ging, meldde ze zich diplomatisch ziek. Vervolgens weigerde ze haar collega's te ontvangen, die nochtans naar haar thuis waren gekomen om haar mee te laten tekenen. Die kregen niet alleen de deur in hun gezicht, de dame diende zelfs klacht in tegen haar co-raadsheren.

Bovendien bleek de regering, of tenminste sommige leden ervan, al donderdag weet te hebben van de richting die het arrest zou nemen.

Als het gedrag van deze magistrate nu het voorwendsel levert om de regering toe te laten in cassatie te gaan, dan rijst er een zeer sterk vermoeden van collusie, een totale opheffing van de scheiding der machten, waarbij eminente leden van een regeringspartij gepoogd zouden hebben de rechtsgang te beïnvloeden en, toen dat niet lukte, ze te saboteren.

Als dat inderdaad het geval zou zijn, dan zou dat wel een bijzonder gegronde reden zijn om het ontslag van Jo Vandeurzen te vragen.

Dank u, Yves Desmet, wij zullen ons abonnement op uw krant niet hernieuwen maar we zijn wel heel tevreden met uw toelichting. Volgende keer als we u in Mechelen ontmoeten, zullen we u groeten.

Wat hier onthuld wordt, is wat de meeste mensen al zeer lang weten of vermoeden : de onafhankelijkheid van rechters en magistraten is een fabel.  (Op een ander vlak hebben we dat ook ondervonden bij het Beroepshof in Antwerpen dat Bart Debie veroordeeld heeft.  Een van de rechters is een notoir socialist, een vriend van Erik de Bruyn, tot die zich kandidaat stelde tegen Gennez en het was gedaan met de vriendschap.  De vrouwelijke rechter is een kirrende carrièriste zonder scrupules.)

We zijn blij dat eindelijk iemand van de regimepers de moed heeft dit politieke spel naar buiten te brengen. 

Elke dag is er wel iets dat er op duidt, hoe ziek en corrupt dit land is.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/4 belgische bedrijven vreest kastekort

 

Een kwart van de Belgische bedrijven dreigt door de financiële crisis in acute geldnood te geraken. De meeste bedrijven hebben op dit ogenblik nog voldoende financiële middelen, maar indien de situatie nog verslechtert, dreigen ze in gevaar te komen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het magazine Trends. Meer dan de helft van de bedrijven zegt bezorgd te zijn om mogelijke liquiditeitsproblemen. Uit het onderzoek blijkt dat 36 % van de bedrijven dit jaar minder heeft geïnvesteerd dan het voorbije jaar. Bovendien lijken ook de vooruitzichten voor volgend jaar weinig rooskleurig. Veel bedrijven zijn van plan om de uitgaven te beperken en bijna een kwart verwacht een daling van de werkgelegenheid. Voor 36 % van de bedrijven is de situatie in de hand gewerkt door de banken, die plots meer garanties eisen of hogere tarieven hanteren. (MH)
[Bron: Belga Nieuwstelex]

*****

Dit soort berichten zullen wij nog een heel tijd mogen verwachten, aangevuld met cijfers over stijgende faillissementen, afdankingen en fabriekssluitingen.

Het heeft geen zin de kop in het zand te steken en de gevolgen van de economische terugval te ontkennen. De kleine jongens en meisjes die wij zijn, kunnen er enkel naar kijken en hopen dat wij zelf en onze naasten  niet te erg getroffen zullen worden en dat de gevolgen in onze omgeving tijdelijk zijn en de heropleving niet té lang op zich zal laten wachten. Wij leven in een van de welvarendste regio's ter wereld, die natuurlijk ook kwetsbaar is, maar die beschikt over een sterk en gemotiveerd arbeidspotentieel en dankzij de geografische ligging onmiddellijk mee zal opveren.  Dit lijkt wel peptalk maar het is niet mis om ook eens een positief geluid te laten horen.

De nieuwsredactie van de openbare omroep laat geen gelegenheid voorbijgaan om de gevolgen van de crisis in detail toe te lichten, bijna met een sardonisch genoegen. We lijken het einde van het kapitalistisch systeem te beleven en het grote gelijk te vieren van de linkse ideologieën.  Wie behept is met dit soort opvattingen (en op de VRT zitten er nogal wat uit die denkrichting) kan zich nu uitleven.

Hoe de zaken zullen aangepakt worden in het Nieuw Tijdssegment na het kapitalistisch débâcle, blijft voor het ogenblik duister.  Wellicht door veel geld bij te drukken of door het geldverkeer af te schaffen ?  We don't know.  Men laat ook geen gelegenheid voorbijgaan om te onderstrepen, "dat ook wij, de VRT, 150 mensen moeten laten afvloeien en van onze 90 managers zullen er maar 75 overblijven".  Het is toch niet waar, zeker ?

Ik ben benieuwd of naar aanleiding van het huidige bericht over de gevreesde kastekorten, er geen noodkreet zal geslaakt worden om terloops te vermelden, dat ook "bij ons, de VRT, veel centjes ontbreken en er een schrijnend liquiditeitsprobleem bestaat".

De bedrijfskastekorten zijn ongetwijfeld een handicap, maar die is niet nieuw.  Het huidige probleem situeert zich bij de banken, die minder vlot geneigd zijn in te gaan op het toestaan van kaskredieten, straight loans en dergelijke hulp- en overbruggingsmiddelen.  Er zal nu kritischer toegekeken worden op de solvabiliteit en rendabiliteit van het verzoekende bedrijf, maar wie normaal met zijn bedrijf bezig is, zal niet door liquiditeitsproblemen geveld worden.  En andere zullen méér moeten betalen voor geleend geld, zo is het nu eenmaal.

Alles is niet negatief en zwart.  Dat beeld wordt graag opgeroepen door lieden die zelf niet betrokken zijn bij het economisch proces maar er graag over leuteren. In de hoop dat hun fantasma's over een eengemaakte weireld met uitsluitend brave menschen die luisteren naar het regime, zich zal realiseren. Liefst onder de knoet van de islam.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populair op internet

 

Hieronder vindt u de uitslag van de populairste sites van Vlaanderen wat betreft Duiding, pro-forma "Nieuws en Duiding" genoemd, om de schijn op te houden. De hier vermelde media doen uitsluitend aan selctieve duiding en verzwegen nieuws.

 

NIEUWS & DUIDING


 1. Het Laatste Nieuws
 2. De Standaard Online
 3. Het Nieuwsblad
 4. De Morgen
 5. De Tijd
 6. Gazet van Antwerpen
 7. Nieuws.be
 8. Deredactie.be
 9. Knack
 10. Metro

 

Het is  niet een van de kwaliteitsmedia die de populariteitspoll gewonnen heeft, maar het volkse "Het Laatste Nieuws". We zijn niet erg onder de indruk van deze peiling, want alle kranten op internet geven hoofdzakelijk dezelfde berichten van persagentschappen. De meeste maken ook hun redactionele standpunten kenbaar.  Daar worden de lezers direct wijzer van.  Schuinmarcheerders-journalistiek van Peter Vandermeersch of handig verpakte tendentieuze waarheden door Yves Desmet.

Iedereen weet intussen wat de commentaren van deze mensen waard zijn : linkse klap, progressieve achterklap en ter afwisseling roddelklap.

Uit de 10 genoemde schiet nummer 8 er uit : als enige niet-commerciële internet-webstek, die van de VRT, zeg maar de Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep.  Met zéér veel middelen, mensen en exclusief linkse commentaren (uitzondering voor Derk Jan Eppink) worden zij nog voorbijgestoken door de Gazet van Antwerpen, de Pravda van Linkeroever. 

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam begint met Marokkaanse transformatie

 

Rotterdam gaat wijk bouwen in Marokkaanse stijl'

 

Burgemeester Aboutaleb spreekt zijn tevredenheid uit.

Ies bijna klaar

http://www.elsevier.nl/web/10216108/Nieuws/Nederland/Rotterdam-gaat-wijk-bouwen-in-Marokkaanse-stijl.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch parlement geeft blijk van naiëve onkunde : wij zijn niet verbaasd

 

Dit is een land om lief te hebben, dit is een land om trots op te zijn, de politici zijn mensen om op handen te dragen.  Ook al zijn de meesten naiëf, om niet te zeggen een beetje achterlijk.

Een van de 150 federale kamerleden is de Waalse Ecolo jongen Fouad Lahssaini , een dubbel paspoort Marokkaan.

   Hij deed een aanvraag om in het Huis der Parlementairen een studievergadering te beleggen, samen met zijn vrienden van de Arabisch-Europese Liga, waar de heer Abou Jha-Jha directeur van is.  Onderwerp : informatie over de Palestijnse gevangenen in Israël.

Een uiterst politiek-correcte bijeenkomst zoals links en de simpelen van geest uit het centrum dit graag hebben : verdrukte Arabieren, zachtzinnige Palestijnen en fascistische joden ; voorwaar een mooi initiatief van Fouad-en-nog-wat.

Helaas, de naiëve Herman van Rompuy (kamervoorzitter) heeft zich weer eens laten rollen, samen met de fractievoorzitters, door hun argeloze toestemming te verlenen, zonder even na te denken over de aard van het onderwerp en de naam van de geraffineerde opruier die onder valse voorwendsels de belgische identiteit verwierf, Abou Jha Jha. Hij ging vechten in een van zijn vaderlanden, maar zat gezellig bij mama en papa in Libanon ver van het krijgsgewoel.

Gisteren toeterde men triomfantelijk op de webstek van de AEL dat een afvaardiging van de terreurorganisatie Hezbollah naar Brussel kwam afgezakt om ontvangen te worden in het belgische parlement.

Het land B staat eens te meer internationaal in zijn korte hemdje, dunne billetjes bloot, mini-klabanusje wapperend in de wind en traantjes in de ogen "Wij konden het niet weten ..."

Abou Jaj-Jah triomfeert (terecht)  en lacht zich te pletter met de onnozole belgen. Het Marokkaanse kamerlid  Fouad-en-nog-wat wast de handen in onschuld : "Jullie hadden je huiswerk beter moeten maken". 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein verliesje voor Fortis : klein lijkje uit de kast van Graaf Lipmans ?

 

Fortis: Schade megafraude mogelijk 1 miljard

Fortis Nederland houdt rekening met een verlies dat kan oplopen tot 1 miljard euro, als gevolg van het schandaal rond de Amerikaanse beleggingsfraudeur Bernard Madoff, die voor zowat 50 miljard US dollar bedrog pleegde.

Het systeem dat die man hanteerde, is gebaseerd op wat men een variant van het Pyramidespel zou kunnen noemen en dat zo oud is als de straat : hoge opbrengsten beloven en deze uitbetalen met verse gelden van nieuwe slachtoffers. In het prachtland Albanië is de staat er bijna onderuit gegaan een aantal jaren geleden door een dergelijk systeem.

Dat particulieren in de praatjes van bedriegers trappen, is nu eenmaal menselijk.  Dat echter grote banken zoals de Royal Bank of Scotland, Bank Santander en nu ook Fortis zich laten murw praten door dergelijke bedriegers, zet hun geloofwaardigheid nog meer op de helling.Als een soort instellingen immuun zou moeten zijn voor dergelijke oplichterijen, zijn het toch wel de banken.

Nog even voor de duidelijkheid : 1 miljard euro is 40 miljard frank en 2,2 miljard gulden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de Ontbossing

 

c746ontbossing.jpg

 

www.geenstijl.nl

 


15-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter met de dood bedreigd

 

 

Beelden met verborgen camera genomen in Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegt u even mee naar de maan ? Op de tonen van de Blauwe Donau

 

 

Uit de indrukwekkende film van Stanley Kubrick "2001 : a Space Odyssey"

Het einde wordt jammer genoeg  abrupt beëindigd. Daartegen zullen we  klacht neerleggen bij het "Wereldcentrum tegen afgebroken muziekfragmenten "


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kamer.be - Agenda dinsdag 16 december 2008

 

 Wetsontwerpen en voorstellen

1.
- Wetsontwerp tot wijziging van artikel 116 van de wet van 21 april 2007 betreffende de internering van personen met een geestesstoornis, nrs 1407/1 tot 4.

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=/agenda&language=nl&cfm=agendaList.cfm

 

U kan nog tot vanavond 24 uur namen opgeven van kandidaten met een geestesstoornis die volgens u in aanmerking komen om geïnterneerd te worden. De redactie zal bereidwillig en onderdanig tot uw dienst, zoals steeds, zorgen voor verzending en warme aanbeveling. Parlementair onschendbaren worden onmiddellijk ontheven van hun privilegie : alle gestoorden gelijk voor de wet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn bankiers nu helemaal bezopen ?

 

Miljardenfraude Madoff eist wereldwijd slachtoffers

maandag 15 december 2008 12:40

De ene na de andere bank blijkt voor honderden miljoenen of meer te zijn opgelicht door de bejaarde beleggingsfraudeur Bernard Madoff (70). De schade van zijn 'pyramidespelsysteem' loopt op tot ruim 50 miljard dollar.

Pyramidespel
Madoff werkte met een
Ponzi-schema, vernoemd naar de Amerikaanse gelukszoeker Charles Ponzi.

De beurshandelaar bood mensen beleggingen aan met een extreem hoog rendement. De uitbetalingen werden gefinancierd met de inleg van nieuwe klanten.

Door het 'geld' te laten circuleren werd de schijn gewekt van een succesvolle belegging. Het Ponzi-schema is echter gedoemd te mislukken.

De Amerikaanse beurshandelaar en oud-bestuursvoorzitter van de Nasdaq werd afgelopen weekend opgepakt nadat hij de miljardenfraude aan zijn zoons had opgebiecht. Zij gaven hem aan bij de FBI.

Santander
Madoff heeft wereldwijd slachtoffers gemaakt, zo blijkt maandag (bekijk hier de lijst). Het grootste slachtoffer is de Spaanse bank Santander. Maandag kondigde de bank aan dat het 2,3 miljard euro in fondsen van Madoff had belegd.

Volgens de Financial Times heeft de Britse bank HSBC mogelijk een miljard dollar aan Madoff toevertrouwd. Dat bericht is nog niet door de bank bevestigd.

Nederlandse banken
De Franse bank
BNP Paribas – ook al in de problemen door de uitspraak van het Belgische hof dat de aankoop van delen Fortis bevroor – verliest mogelijk 350 miljoen euro. Royal Bank of Scotland meldde voor maximaal 466 miljoen euro geflest te kunnen zijn.

Het is nog niet bekend of, en zo ja, welke Nederlandse fondsen of banken door de Amerikaan zijn opgelicht. Naast financiële instellingen blijken ook regisseur Steven Spielberg en de topman van de financieringstak van General Motors een groot deel van hun vermogen bij Madoff te hebben uitstaan.

Door Luc van Kemenade @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de gepensioneerden - Jade

 

Diegenen die na 40 jaar of meer werken, nu afgescheept worden met een pensioen -eigenlijk die benaming niet waard- van om en bij de 1000 Euro, mogen eens nadenken wie hen dat gelapt heeft.

Diegenen die nu rond de veertig zijn mogen ook al eens beginnen nadenken over hun stemgedrag.

En wie nog jonger is mag zijn hersenen in gang beginnen zetten, of het normaal is dat huren of kopen van een woning onbetaalbaar is geworden, dat energiefacturen de pan uit swingen, dat je autootje,dat je nodig hebt om zo flexibel mogelijk te zijn inzake (deeltijdse) jobs, uitgemolken wordt ?

Is het dan zo normaal dat de staat, behalve het feit, dat je op gebied van werk, tegenwoordig niet langer dan 6 maanden vooruit kan kijken, daarbij nog het lef heeft om je aan te bevelen aan pensioensparen te gaan doen? Het is alsof iemand die je met de vuist in het gezicht slaat je een adres van een bevriende dokter geeft.

En dan mogen alle genoemde categorieën even rondkijken, vooral in de grotere steden, hun 'onnozele' oogkleppen of onwetende bril afzetten, om vast te stellen waar de prioriteiten van dit non-beleid liggen : geen toekomst voor eerlijk werkenden, resems voordelen aan veelal verdienstelozen. Met tolken en wegwijzers en alles erop en eraan.

Ga dan maar roepen van "Vive le roi", en laat u de les spellen over solidariteit in een stroperige kerstboodschap gebracht door een genetische miljardair die de helft van de tijd in zuid-Frankrijk doorbrengt... terwijl echte noodlijdende in de derde wereld blijven creperen. Maar ja, die gegarandeerde geraamtes brengen geen linkse stemmen op, zij wegen letterlijk niets voor de kaviaar slurpers.

En inderdaad: er druipt dikwijls arrogantie af van vele vreemdelingen. Je kan makkelijk overal in de straten van die beelden opvangen in het Antwerpse : ouderlingen die het systeem mee mogelijk gemaakt hebben, en die nu door de staat aan hun lot overgelaten, compleet genegeerd worden door mensen die men wijs gemaakt heeft dat ze hier allemaal zonder voorwaarden welkom en broodnodig zijn. Kan het nog beledigender?

Laster en eerrof tegenover onze senioren, en misleiding van onze jongeren. Solidair ? Ja, als het terecht en gericht is. Maar niet zot.

Willen de zelfverklaarde democraten misschien de pensioenleeftijden inkorten, door gepensioneerden afhankelijk te maken van de goedkoopste vormen van 'voeding', om het geld aan het nieuw kiesvee te besteden?

Wie kan voor dergelijke figuren nog stemmen zonder van zichzelf en zijn (voor)ouders vies te zijn ?

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme, de kleine premier verdedigt de kleine spaarder

 


15.12.2008 - Een arrest van het Brusselse Hof van Beroep was afgelopen vrijdag vernietigend voor de rol die zowel BNP Paribas als de Nederlandse en Belgische overheden hebben gespeeld in de ontmanteling en verkoop van Fortis. Bij die verkoop had de Belgische regering compleet ten onrechte elke inspraak van de Fortis-aandeelhouders onmogelijk gemaakt. Dat wordt nu rechtgezet door de rechtbank.

De advocaat van de aandeelhouders wijst erop dat het arrest de federale regering de mogelijkheid geeft om met de betrokken partijen opnieuw te onderhandelen en tot een betere oplossing te komen. “Laten we toch een beetje ambitieus zijn: België is het enige Europese land dat zijn grootste bank op enkele dagen tijd heeft laten ontmantelen”, zo luidt het.

Het Vlaams Belang is alvast bijzonder opgetogen met het Fortis-arrest. De verkoop van de bank was immers niets meer dan een doorzichtige operatie waarbij Didier Reynders en Albert Frère de gezonde delen van Fortis Bank tegen een onvoorstelbaar lage prijs hebben verkocht aan Frankrijk. Die uitverkoop was niet enkel in het nadeel van de aandeelhouders, maar ook van de Fortis-werknemers. Niemand verwacht immers dat BNP Paribas de aangekondigde sanering in Parijs zal doorvoeren… Aangezien de ontmanteling en verkoop van Fortis Bank in alle mogelijke opzichten nadelig was voor Vlaanderen, biedt de uitspraak van de rechtbank de mogelijkheid om een betere deal uit de brand te slepen.

“Dat Yves Leterme steeds weer schermt met ‘de bescherming van de kleine spaarder’ is in feite een schijnmanoeuvre waarachter hij zijn onbekwaamheid verbergt alsook het feit dat hij blindelings de echte premier van dit land, Didier Reynders, heeft achterna gelopen”, aldus Kamerfractieleider Gerolf Annemans in een persbericht. “De kleine spaarder had immers even goed kunnen beschermd worden door een tijdelijke nationalisering naar Zweeds en Nederlands model.”

In plaats van haar eigen falen toe te geven en – in het belang van klanten, werknemers en spaarders - de dialoog aan te gaan over een betere oplossing voor Fortis, dreigt de regering-Leterme met een juridische loopgravenoorlog. Luidens berichten in Het Laatste Nieuws en De Standaard oefenden advocaten en kabinetsleden druk uit op het gerecht om het Fortis-arrest in het voordeel van de regering te laten uitdraaien. Nu de raadsheer van het Brusselse Hof blijk heeft gegeven van onafhankelijkheid, wil de Belgische regering de man laten wraken.

(Wordt vervolgd, in de kelders van het Justitiepaleis)

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfoeit u dit land vandaag meer dan gisteren ?

 

Mocht u er nog aan twijfelen in welk soort land wij leven, zeer geachte dames en heren mede-onderhorigen, gaat u dan even lezen wat via dit bruggetje de zwakke regering Leterme uitvreet.

De rechter van het beroepshof die de regering een pad in de korf zette door de verkoop van Fortis voorlopig tegen te houden, maakt het onderwerp uit van een onderzoek dat ingesteld wordt door de minister van justitie.  Er wordt officieel nagegaan in welke omstandigheden het arrest tot stand is gekomen en of er beroepsfouten zijn begaan.

Wij kennen die mijnheer Blondeel van haar noch pluim.  Als hij echter op die plaats is terechtgekomen waar hij zich bevindt, is hij ofwel door de mazen van het net geglipt als een onafhankelijke, ofwel heeft hij de euvele moed gehad het regime te trotseren.

Gisteren zat justitieminister Vandeurzen te janken op een persconferentie en bood hij zijn verontschuldigingen aan voor de dwalingen in het dossier van een van de moordenaars van de agente Kitty Van Nieuwenhuyzen.  Door allerlei juridische poespas en geknoei moet deze Marokkaan op vrije voeten komen. "Gelukkig" heeft hij nog andere criminele zaakjes lopen, zodat hij opnieuw kan aangehouden worden.  Vandeurzen sprak met een zwaargehavende stem en keek als een geslagen hond.

Intussen was hij wel bezig met een strafexpeditie op te zetten tegen rechter Blondeel die zich had veroorloofd een uitspraak te doen tégn het regime. Als wij iets dergelijks in een film zien, zeggen we dat het overdreven is.  Niet in dit stervende schandland.

Als wij dit land vandaag meer verfoeien dan gisteren, wil dit enkel zeggen dat we het gisteren niet genoeg misprezen.

Ray

Regering zal  rechtspraak overnemen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders in Jeruzalem + Aanpassing 11.25 uur

 

De linkse media, inclusief de zelfbenoemde kwaliteitsgazetjes die het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden, zullen u niet veel vertellen over de rondreis die Geert Wilders momenteel onderneemt ter promotie van zijn film Fitna.

Wilders vertelt zaken en neemt stellingen in die indruisen tegen de bedoelingen van het regime in Europa : uit een onbegrijpelijke drang naar zelfvernietiging wordt dit continent en zijn inwoners overgeleverd aan de islam. Wie het daar niet mee eens is, wordt gedoodverfd als een onverdraagzame, een racist, een rechts-extremist, kortom een te mijden en uit de gemeenschap te stoten figuur.

Je hoeft het niet over alles eens te zijn met Wilders, maar deze politicus draagt een onderbouwde boodschap uit, die op heel wat emotionele weerstand stuit maar die wij nog nooit hebben horen weerleggen aan hand van rationele argumenten.

U kan de Engelse toespraak van Wilders HIER lezen.  Het mag ook gezegd worden, dat Wilders vlot en accentloos Engels praat, dit in tegenstelling tot vele politici die in broebeltjestaal een papiertje aflezen dat een vrije interpratie voorstelt van de taal van Shakespeare, zoals aangeleerd in de lagere school van Berlare.

Intussen vertalen wij enkel korte fragmentjes uit de briljante toespraak van GeertWilders

Een duizelingwekkend aantal nieuwe migranten overschrijdt jaarlijks onze grenzen, velen van hen moslims, vaak zonder opleiding, zelfs ongeletterden. Ze brengen met zich hun plaatselijke gewoontes uit de bergen en woestijnen van achterlijke islamitische landen. Deze toestroom brengt enorme problemen met zich mee : migranten zijn oververtegenwoordigd in sociale bijstandsprogramma's en in criminaliteitsstatistieken.  De financiële kosten van de massale immigratie belopen in Nederland meer dan 100 miljard euro.

Wat we echter het meest te vrezen hebben is de oprukkende islamisering, de heimelijke invoering van de jihad. Hoe kunnen wij een democratische samenleving handhaven als een snel aangroeiend deel van de moslimbevolking de invoering van de sharia-wetgeving eist ?  Hoe kan Amsterdam de hoofdstad van de homo-beweging blijven, als homo's regelmatig in mekaar geslagen worden door niet Westerse migranten, vaak moslims ?  Hoe kunnen de joodse gemeenschappen in Europa overleven met de groeiende aanwezigheid van een schaamteloze anti-semitische ideologie ?  Hoe kunnen wij een centrum blijven van culturele en wetenschappelijke uitmuntendheid  als de islam zich verzet tegen de ontplooiing van kunsten en het onderzoek in de wetenschappen ? Hoe kunnen wij hoopvol de toekomst tegemoet blikken als een deel van de bevolking zich tot een zevende eeuwse woestijn keert voor antwoorden ?

Deze vragen willen de multiculturalisten niet beantwoorden.

- Onze verdraagzaamheid wordt aangewend als een argument om méér islam en moslims in te voeren, op wie geen kritiek mag uitgeoefend worden, anders word je afgeschiderd als intolerant racist.

- Het stijgende moslim-electoraat is moeilijk te weerstaan voor vele politici ; ze gaan derhalve in op de eisen en weeklachten om de moslim-stem te winnen.  Op die manier zal binnenkort de sharia ingevoerd worden.

- Onze godsdienstvrijheid wordt misbruikt om een ideologie toe te laten, die geen enkel bedoeling heeft om onze regels te aanvaarden, maar die wel dezelfde rechten opeist van de traditionele godsdiensten die hier sedert eeuwen mede de beschaving vorm hebben gegeven.

- Onze open grenzen waren het symbool van onze open geesten, een voorbeeld van onze cosmopolitische gastvrijheid. We hebben echter elke controle op onze grenzen verloren en we weten al lang niet meer wie het land binnenkomt, laat staan dat we iemand konden verhinderen binnen te komen.

Dankzij internet zijn we tenminste geïnformeerd over de afwijkende standpunten die gelukkig nog gestalte krijgen bij monde van politici zoals Geert Wilders of Filip Dewinter.

Ray

+ AANPASSING 11.25 U

In Israël kreeg Wilders een staande ovatie : lees HIER artikel GvA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woede is deel van koeltoer

 

Met de Lijn is het reizen Fijn

ANTWERPEN  - Een 25-jarige taxichauffeur is vrijdagavond in de Brederodestraat gebotst op een tram. De taxichauffeur ontstak in woede en begon de trambestuurder uit te schelden. Enkele reizigers trachtten de man te kalmeren, waarop deze zich tegen twee vrouwelijke passagiers keerde. Hij trapte daarbij een 54-jarige vrouw in de buik. De politie kwam ter plaatse en moest de man onder dwang inrekenen. Het slachtoffer op de tram raakte licht gewond.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het onbestuurbare belgië stijgt de armoede

 

De kloof tussen Nederland en belgië wordt almaar breder: de afgelopen jaren daalde het aantal armen bij onze noorderburen van 12 naar 10procent. Bij ons steeg dat tot 15 procent. Arm is wie minder dan 60 procent van het gemiddelde inkomen verdient. Nederland is nu een van de rijkste landen van de Europese Unie, belgië zit onder het EU-gemiddelde.

Er bestaan grote verschillen tussen de bevolkingsgroepen: het percentage 65-plussers onder de armoedegrens loopt op tot 23 procent, of bijna één op de vier senioren. In Nederland gaat het om 6 procent van de senioren, of vier keer minder dan bij ons. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) meedeelde aan kamerlid Guido De Padt (Open VLD).

Bij ons verhoogt het risico op armoede dus sterk boven de pensioengerechtigde leeftijd, terwijl in Nederland de senioren minder kans op armoede lopen.
In het onbestuurbare schandland belgië laat de regering haar eigen mensen verkommeren.  Maar wel wil men OCMW spelen voor de hele wereld. 
Ray
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
 • Hier klikken

 • Stuur ons uw reactie  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!