Angeltjes
19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastklamperij : Het woord van 2008 (Persmededeling Gerolf Annemans)
Politiek staaltje van “vastklamperij”

Advies van Procureur-Generaal De le Court doet in feite politiek weinig terzake.


19.12.2008 12.01u - Het advies van Procureur-Generaal De le Court, waarmee de regering nu zwaait om haar eigen bestaan verder te rekken, doet in feite politiek weinig ter zake.

Dit advies mag dan al een illustratie zijn van de gang van zaken in verband met het arrest Fortis van het Hof van Beroep, het doet weinig af aan de feiten van politieke beïnvloeding en zelfs de onaanvaardbare schijn van beïnvloeding die er tussen de regering en het Hof van Beroep is geweest.

Voor het Vlaams Belang blijft alle aandacht dan ook gaan naar het alarm dat het Hof van Cassatie in dit verband heeft geluid gisteren in een brief aan de Kamer.

Het Vlaams Belang roept de regering in het algemeen en Yves Leterme in het bijzonder dan ook op om ontslag te nemen. Dit is meer dan ooit onvermijdelijk. Niet alleen komt aldus een einde aan het juridische fanatisme waarmee het Fortis arrest wordt bestreden. Het is ook de enige manier om wat er nog overblijft van de rechtstaat te redden, zodat die niet verder ten gronde wordt gericht door politieke vastklamperij.

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger

*****

Als iedereen met boter op zijn hoofd heeft inzake ongepaste interventies, misplaatst sociaal dienstbetoon, partijpolitieke benoemingen en verwaarlozing van de scheiding der machten, zou gedwongen worden ontslag te nemen in kamer en senaat, dan bleven er vermoedelijk slechts een vijfentwintigtal politici over.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice des roi-nègres is niet nieuw in dit land

 

19.12.2008 12.00u - Het is niet de eerste keer dat de politiek in dit land de fameuze scheiding der machten aan de laarzen lapt en Vrouwe Justitia verkracht. Eén van de sprekendste voorbeelden was het beruchte Vlaams Blok-proces. Het siert Luc Van der Kelen dat hij dat in de marge van het Fortis-schandaal nog eens goed in de verf zet: Niemand hoeft zo naïef te zijn om te denken dat een vermenging van politiek en gerecht vroeger niet voorkwam de Vlaams Blok-processen waren daarvan een sprekend voorbeeld.

Natuurlijk is dit een politiek proces. Een kind weet dat (). De politieke bedoeling lag er zo dik bovenop, dat een rechter stekeblind zou zijn als hij het niet zou merken, schreef Van der Kelen al in 2001. En na de voorspelbare veroordeling van het Vlaams Blok: Al wat gezegd wordt over de scheiding der machten, is pure hypocrisie: de politiek heeft het gerecht de middelen aangereikt en de inspiratie voor de aanklacht tegen het Vlaams Blok geleverd. Voor de rest kwam het er enkel op aan de juiste rechter te vinden die aan de kwestie wou beginnen.

Die rechters vond het regime in Gent, de thuishaven van Guy Verhofstadt. Verhofstadt en De Gucht hebben in Gent toevallig wat logevrienden binnen het gerecht De uitkomst van het proces lag dan ook bij voorbaat vast. Het vonnis was een juridische draak. Ik denk niet dat ik overdrijf. Het Vlaams Blok-arrest is een voorbeeld van pseudo-rechtspraak, die met het spreken van recht niets te maken heeft, sneerde advocaat Fernand Keuleneer (Tertio, 28.O4.04). Het is gênant te moeten vaststellen dat magistraten zich lenen tot medewerking aan een politiek wurggreep, luidde het in een vernietigend commentaarstuk van Manu Ruys (De Tijd, 26.04.04). De onuitwisbare schande van toen mag vandaag best nog eens in herinnering worden gebracht.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In afwachting

 

De regering nam gisteravond nog geen beslissing om al dan niet ontslag te nemen. Volgens professor Jo Buelens is tijd winnen inderdaad de beste beslissing die de regering kon nemen, het was zelfs de enige mogelijke oplossing. Er moet nu onderzocht worden of het allemaal wel zo erg is als wordt voorgesteld. De crisis draaide gisteren vooral rond de vermeende politieke beïnvloeding van het gerecht, maar er zijn ook rechters met een politieke kleur die hun reden hebben om te spelen, meent Buelens. "Ook dat moet onderzocht worden." (De ochtend)

De magistratenvereniging Magistratuur en Maatschappij luidt de alarmbel. "Als zelfs de regering de grote principes van de rechtstaat overtreedt, wordt bij de bevolking de indruk gewekt dat dit zomaar kan", zegt voorzitter Freddy Evers. "Rechters moeten daartegen protesteren, anders valt heel het systeem ineen." Volgens Evers zouden magistraten zich van hun slechtste kant moeten laten zien als ze telefoontjes van politici krijgen: "De telefoon gewoon dichtslaan." (De ochtend)

(Bovenstaande fragmenten werden overgenomen van onze geliefde voorkeurwebstek van de VRT. Merci, mes amis.  Onze vergoeding zit in de 300 miljoen toelagen die jullie j-krijgen.  Is genoeg ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist intussen met de B & NL-Toerken die vechten met hun dubbelpaspoort voor Toerkije ?

 

De opvolger van Ella Vogelaar heeft het probleem van de Turken die in hun moederland militaire dienstplicht moeten vervullen ook op zijn bord gevonden. De bipatriden (de dubbele paspoorten) kunnen ontsnappen aan hun verplichtingen als ze € 5.000 afdokken en 3 weken militaire stage doorlopen. Wie dat niet doet voor zijn 38ste kan het land niet meer in.  Mooi, mooi.

Over loyaliteit ten overstaan van twee landen wordt niet gesproken.  Waarom zou men ? Men kan toch best loyaal zijn aan een vaderland en een moederland en misschien nog wel een derde land ook. Bij voetbal- of sportmanifestaties zien we direct hoe het ligt met de vaderlandse trouw. Moslims mogen ook meerdere vrouwen "bezitten", dat is diezelfde vorm van loyauteit.

Er is slechts één degelijke houding in deze zaak : de dubbele nationaliteit afschaffen.  Als Turkije of Marokko dit niet kunnen aanvaarden, moeten ze zorgen dat ze hun mensen in eigen land houden. Zeker voor politieke mandaten, kan slechts één staatsaanhorigheid in aanmerking genomen worden.  Bye-Bye al onze Marokkaanse en Turkse politici : keuzes maken is een onderdeel van de integratie.

Er zijn ongetwijfeld heel wat brave en vredelievende moslims maar helaas zijn zowat alle islamitische landen strenge en doctrinaire dictaturen die hun uitgeweken landgenoten in den vreemde blijven beschouwen en behandelen als hun eigendom.  De islam bewijst om de haverklap internationaal harde en onverbiddellijke volgelingen aan te trekken. Wat kunnen wij met onze zachtaardige tolerante manier van optreden aanvangen tegen deze extremisten en terroristen ?

Minister Eberhard van der Laan wil met Ankara praten over opheffen dienstplicht voor Turkse Nederlanders. Het zal niet helpen

Eberhard van der Laan (PvdA) is nog maar een maand minister voor Integratie, maar hij denkt al geheel anders over de Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders dan zijn voorganger. Volgens Ella Vogelaar (ook PvdA) betekende de keuze voor de Turkse nationaliteit (en daarmee voor de dienstplicht) niet dat de Turken in kwestie niet van Nederland houden, maar alleen dat ze het Turkse paspoort willen behouden als onderdeel van hun identiteit.

Van der Laan wil wel af van de verplichte Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders, omdat die slechts zou zijn voor hun integratie – in Nederland wel te verstaan. Nu is Van der Laan heel wat handiger dan Vogelaar en hij zal vast oprecht zijn in zijn idee dat de Turkse dienstplicht niet deugt, maar hij weet natuurlijk donders goed dat zijn toezegging aan de Kamer niets waard is.

Afkopen
De
dienstplicht in Turkije geldt voor alle Turkse mannen van 20 tot 38 jaar en duurt 15 maanden. Er zijn twee uitzonderingen op. Wie minstens drie jaar in het buitenland woont, kan de dienstplicht voor 5.500 euro afkopen tot 3 weken en de afsluitende eed om in oorlogstijd in Turkse dienst te treden. De tweede uitzondering betreft Turkse mannen die in het land van verblijf al de dienstplicht hebben vervuld.

Omdat Nederland twaalf jaar geleden de dienstplicht heeft afgeschaft, komen ze niet onder hun Turkse dienstplicht uit. Tenzij ze afstand doen van hun Turkse nationaliteit. Maar zo simpel is dat niet. Ten eerste willen veel Nederlandse Turken dat niet, omdat ze hun Turk-zijn niet willen opgeven. Bovendien maakt Turkije het de eigen onderdanen niet makkelijk om hun paspoort op te geven. Dat geldt vooral voor wie door het inleveren van de Turkse nationaliteit onder de dienstplicht poogt uit te komen.

Dienstplicht invoeren
De Turkse staat zal plichten aan de eigen onderdanen blijven opleggen, zoals de Nederlandse staat dat ook doet. De Turken gaan echt niet kijken of dat wel in het Nederlandse integratiebeleid past. Daarom is het ook zo naïef te denken dat het er niet toe doet hoeveel nationaliteiten iemand heeft.

Wie zich, zoals Van der Laan, zorgen maakt over de invloed van de Turkse dienstplicht in Nederland kan maar twee dingen doen: Turken aanmoedigen hun Turkse paspoort op zo jeugdig mogelijke leeftijd kwijt te raken, óf de dienstplicht in Nederland zelf weer invoeren, al was het maar voor de Turkse Nederlanders


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u u ook zo hypocriet, collega ?

 

Het is niet evident in deze ogenblikken van verwarring en ontreddering het hoofd koel te houden.  Zeker niet voor geïntresseerde buitenstaanders zoals wij.

Bij het aanschouwen van de tv-uitzending Villa Puinhoop, rechtstreeks vanuit de Kamer der Volksbedriegers, zagen wij  gedurende uren parlementairen ronddolen in de wandelgangen en in trosjes bij mekaar hangen. Onze gehechtheid aan de parlementaire democratie is er niet op vooruitgegaan. Over respect moeten we hetzelfs  niet hebben.

We gebruiken niet graag grote woorden, zoals walging maar we zaten dicht bij dat gevoel, toen ex-kamervoorzitter De Croo zich als een ordinaire omroeper tot voor de camera wrong, om als eerste de beschuldigende brief van Cassatie te kunnen voorlezen.  Deze brief is bestemd voor ons allemaal, daar gaat het niet om, maar de  manier waarop ventje Decroo zich op het voorplan drong om de aandacht op zich te trekken, is een stuitend symbool van de onwaardigheid van de politiek.  Tijdens latere tv-interviews was het roddelconciërge-élan van het stuntventje verdwenen en speelde het terug de wijze staatsman. 

De hypocrisie heeft op 18 december 2008 een hoogdag meegemaakt en het is nog niet voorbij.

Al de figuren die voor de camera hun woordje kwamen zeggen, waren het er unaniem over eens, grote voorstanders te zijn van de scheiding der machten. Sommige politici keken bedroefd, spraken met stille stem, blikten trouwhartig in de ogen van de journalist of staarden in de ruimte alsof ze daar de Heilige Deugdzaamheid zagen rondwaren.

Zij willen niet langer een land dienen, waar de politiek de rechterlijke macht wil sturen : dat is ondenkbaar.  Dat is dictatuur en wij zijn met zijn allen "democraten in hart en nieren".

Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas is de realiteit anders. Heel het rechterlijk apparaat zit vol, barstensvol, met politiek benoemden. Hoe hoger in de hiërarchie, hoe dichter de magistraten bij een politieke partij aanleunen. Wie ambitieus is en carrière wil maken MOET een partij-aanhorige zijn, anders wordt hij/zij gepasseerd.

In normale omstandigheden moet er zelfs niet getelefoneerd of gemaild worden om uitspraken te bekomen in een gewenste richting.  De partij-aanhorigen weten wat hen te doen staat. Zij zijn er van overtuigd dat hun partij-aanhankelijkheid de beste garantie is voor hun onafhankelijke uitspraken. Hun beroepsgeweten is rood, blauw of geel.

Tot er iets misloopt en enkelen tegen de heersende macht in een vonnis vellen.  Dan stort het land in mekaar. 

Weet u wat "du jamais vu" is ?  Wat nog nooit gezien is geweest ? Niet dat een slappe premier in de kamer uit pure wanhoop zichzelf en anderen de  das omdoet, dat is uniek maar minder treffend dan de unanieme hypocrisie bij de politieke partijen die na  WO II dit land in hun greep hebben en verantwoordelijk zijn voor de mesthoop waarop wij leven.

"Als wij dit land vandaag meer minachten dan gisteren, wil dat enkel zeggen, dat we het gisteren onvoldoende verfoeiden."

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geliefde vaderland

 

Napels ligt nog altijd vol met bergen afval.    (Foto AFP)


18-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassatie wil Nonkel Kruk ten val brengen met vervalscht document ...

 

Met dit valsche document probeert de voorzitter van het hof van Cassatie de macht te grijpen en de Premier va het land B, die goed bezig was, van zijn functie te ontheffen.  Maar het zal niet waar zijn als het aan ons ligt. Die voorzitter heeft een heel toepasselijke naam : Loeders.  Kan het duidelijker ? Wij willen geen andere premier dan Nonkel Kruk.  Met hem was het altijd lachen geblazen. Heeft u Herman van Rompuy al eens goed bekeken ?  Die zou beter voorzitter bij de zuurpruimen van de VRT worden.

Cassatie meent dus dat er duidelijk sprake is van beïnvloeding van het gerecht. Ook minister van Financiën Reynders en Justitieminister Vandeurzen zouden betrokken zijn bij de beïnvloeding. Hieronder vind je de brief van Londers. (belga/bf)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme & belgië : internationaal

 

Internationaal is er nog niet veel gepubliceerd over de manier waarop de Rechters in het land B proberen de macht te veroveren en onze eerste minister ten val te brengen.  Meestal worden staatsgrepen gepleegd door militairen (en let wel : bijna nooit door generaals, altijd door kolonels). In het land B is het echter de voorzitter van het Verbrekingshof die de regering opzij zet.  In enkele buitenlandse kranten wordt gewag gemaakt van deze uitzonderlijke toestand. Wij hebben voor u enkele titels verzameld en als u drukt op de gekleurde woorden, komt u rechtstreeks bij de artikels.

 

Algemeen Dagblad

 

De Volkskrant  (Visionair of voorbarig ?)

 

NRC Handelsblad (met onze lievelingsfoto)

 

آخر الأخبار من Saoudie جزيره العرب

 

The Fruit of the Donut City

 

La Dernière Heure

 

La Libre Belgique (Oncle Béquille refuserait de démissioner)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulpdiensten worden ingeschakeld in parlement

 

Brandweer rijdt parlement binnen om de Heer Leterme uit zijn zetel los te maken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaten voor de opvolging van Nonkel Kruk - 16 u 50

 

 Dit zijn de namen die circuleren in de wandelgangen

  

De familie De Crem

 

Marianne Thyssen mét echtgenoot (anders doet ze het niet)

Een goed ingeburgerd en geïnformeerd man (met steun van de Staatsveiligheid)

Meyrem Almaci (onze Turkse favoriete) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 18 december 2008 - Villa Puinhoop

 

Nonkel Kruk wordt momenteel van zijn zetel losgeschroefd. 16 uur

Terwijl wij met zijn allen zitten te kijken naar de live-uitzending van Villa Puinhoop Politica bij de 0000, gooien we de agenda die vandaag door de Kamer moest behandeld worden onder uwe aandacht.

Heeft u ook "mijn" volksvertegenwoordigster gezien en gehoord ? "Mijn"  wil zeggen, een van de 24 uit de provincie Antwerpen, de kleine Turkse moe-moe die altijd opgeruimd, vriendelijk en supervrouwelijk de belangen van de wereldhaven behartigt ? Samen met mij hebben vele sinjoren er altijd van gedroomd om in het parlement eindelijk eens vertegenwoordigd te kunnen zijn door een vrouw uit het land van Atatürk. En dit is nu gelukkig het geval.

Binnenkort kan Linda de Win zich verwachten aan een serieuze klacht, want zij interviewt veel liever die vriendelijke jongen van Groen met zijn guitige lach.  Het is enkel als Linda haar arm pijn begint te doen van de microfoon de hoogte in te steken bij al die grote mannen, dat ze zich naar beneden richt tot het kleine, charismatische en buitengewoon charmante vrouwtje van Groen.  Har naam ontgaat mij, zo bedwelmd ben ik door haar verschijning.

16 U 10

Decroo deelt mee dat er een brief is van het Hof van Cassatie waarin meegedeeld wordt dat "men" druk heeft uitgeoefend op de rechters om een vonnis uit te spreken in het voordeel van de regering. Is "men" Nonkel Kruk ? 

Mondelinge vragen

     

Wetsontwerpen en wetsvoorstel

1. Eventuele hervatting van de agenda van de vergadering van woensdagavond.  
2. Wetsvoorstel (de dames Katrien Schryvers en Valérie Déom, de heren Joseph George en Olivier Hamal en mevrouw Sabien Lahaye-Battheu) tot wijziging van artikel 133, § 6, eerste lid, en artikel 526ter van het Wetboek van Vennootschappen, nr. 1663/1. 52K1663
[aangelegenheid bedoeld in artikel 78 van de Grondwet - De Kamer heeft tot de urgentie beslist met toepassing van artikel 51 van het Reglement - Zonder verslag]  
3. Wetsontwerp tot vaststelling van het legercontingent voor het jaar 2009, nrs 1631/1 tot 3. 52K1631
[aangelegenheid bedoeld in artikel 74 van de Grondwet - Rapporteur : mevrouw Ingrid Claes]  
     

Begrotingen en rekeningen

1. Grondwettelijk hof, Hoge Raad voor justitie, Benoemingscommissies voor het notariaat, Rekenhof, Vaste comités van toezicht op de politie- en inlichtingendiensten, Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de federale Ombudsmannen : de rekeningen van het begrotingsjaar 2007; aanpassingen van de begrotingen van het begrotingsjaar 2008; de begrotingsvoorstellen voor het begrotingsjaar 2009, nrs 1636/1 en 2. 52K1636
[Rapporteur : de heer Luk Van Biesen]  
     
2. Kamer van volksvertegenwoordigers, Belgische leden van het Europees Parlement en financiering van de politieke partijen : rekeningen voor het begrotingsjaar 2007 en begrotingen voor het begrotingsjaar 2009, nr. 1640/1. 52K1640
[Rapporteur : de heer Xavier Baeselen]  
     

Benoeming van de voorzitter (N) van het Comité P, nr. 1657/1.

     

Inoverwegingnemingen (Rgt. art. 75, nrs 4, 5, 6, 7)

(zie bijlage)

     

Naamstemmingen

  over de afgehandelde wetsontwerpen, voorstellen en begrotingen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even het vuurtje oppoken

 

Chaos compleet: BNP Paribas wil af van Fortis

donderdag 18 december 2008 09:15

Tweeduizend woedende Fortis-aandeelhouders zijn in het gelijk gesteld door het Belgische hof; de verkoop van delen Fortis België aan de Franse bank BNP Paribas werd bevroren. Daarom schuiven de Fransen de aankoop nu op de lange baan.

Dat heeft de bank donderdag bekendgemaakt.

BNP wil niet meedoen aan het geruzie in België en hekelt het feit dat de deal niet doorgaat zoals gepland.

De overeenkomst tussen Fortis en BNP Paribas moest eigenlijk deze week worden afgerond op een aandeelhoudersvergadering vrijdag. Die vergadering is nu opgeschort. 

Zege beleggers
Tweeduizend woedende aandeelhouders van Fortis wisten het afronden van de deal met een rechtszaak te voorkomen. Afgelopen vrijdag stelde het Belgische hof van beroep in Brussel de beleggers in het gelijk en 
bevroor de verkoop.

Schadeclaims
De beleggers waren boos omdat hun aandelen na de ontmanteling van Fortis bijna niets meer waard waren. Het hof bepaalde daarom dat er met terugwerkende kracht een aandeelhoudersvergadering moet komen over de verkoop, met de mogelijkheid dat de beleggers die nog zouden kunnen wegstemmen.

Daarmee riskeert Fortis ook schadeclaims van zijn aandeelhouders.

BNP Paribas zou de activiteiten van Fortis België en Luxemburg overnemen voor 14,5 miljard euro. De Nederlandse overheid nationaliseerde de activiteiten van Fortis in Nederland voor 16,8 miljard euro.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swaffelen : kutwoord van het jaar, en oorzaak van de opwarming van de aarde

 

Voor het eerst sedert jaren hebben wij gisteren niet vanuit onze luxueuze en ruime leefkamer deelgenomen aan het groot Dictee der Nederlandsche Taal.  De enige dag per jaar die wij, zonder gevoelens van wrevel, Martine Tanghe kunnen aanschouwen, is hiermede voorbij.  Tot volgend jaar, Martine, bij leven en veel azijn.

We konden het niet opbrengen om een dictee neer te pennen dat ontsproten is aan het brein van de door Flair & Flut over het paard getilde Kristien Hemmerechts. Als herauten van de Tolero-wereld zich niet schromen andersdenkenden naar de brandstapel van hun onverdraagzaamheid te verwijzen, wat moeten wij ons dan inhouden om te vragen : " Ach, vrouwtje toch, hoe is het met de Qud ? Neen, je moet vooral niet antwoorden".

Dus dat is mooi geregeld.

In hetzelfde straatje hoort de drukte thuis in verband met "Het woord van het Jaar".  De gazetten bulkten van de lol toen ze de uitslag konden meedelen : "swaffelen".

Het "Genootschap Onze Taal" en de redactie van Van Dale hadden een internet-peiling opgezet in de naiëve hoop democratisch te werk te gaan, vanuit de ideologie "De Taal is van iedereen". Jazeker.  Je ziet daarin onmiddellijk hoe suffe kamergeleerden en wetenschappers zich kritiekloos en moeiteloos inschakelen in de filosofie van links : "Laat het zich druk maken om details en peilingen over flut-onderwerpen,  zo denkt het klootjesvolk te participeren aan de democratische besluitvorming."  Intussen ruzieën de klootjesministers onder mekaar over de brokken van de echte macht in een wereld die op zijn grondvesten davert.

Deze cafétoogbedenking geformuleerd hebbende, keren we terug naar Het Woord van het Jaar.

Wat de suffies van Van Dale en Onze Taal niet doorhebben, zijn de manipulatie-technieken op internet en o wee, in Nederland treedt dan onmiddellijk de rebelse ploeg van Geen Stijl op de voorgrond.  Die jongens (er zijn weinig meisjes bij) hadden het voornemen opgevangen over het woord van het Jaar en dat was een unieke kans om zich weer eens te manifesteren als de grote ludieke manipulatoren en dwarsliggers.  Het is Geenstijl die zijn volgelingen heeft aangezet om massaal voor het woord "swaffelen" te kiezen en de kamergeleerden die graag de stem van het volk willen horen, staan nu voor lul.  Ze kunnen een rondje swaffelen.

Wij vinden het schitterend.  Dit is een zoveelste demonstratie dat de politiek-correcte wind die al jaren doorheen de wetenschappelijke en universitaire wereld waait de neergang van het vrije onderzoek met zich brengt.  Het gaat nu slechts over een stukje taal.  Op een veel belangrijker niveau laat de wetenschap zich ook omkopen en in de luren leggen voor wat betreft het klimaat : wie heeheult met Al Gore, kan rekenen op dikke toelagen en opdrachten.  De anderen zwijgen angstvallig, anders worden ze overgeslagen bij de kredietverdelingen.

De politiek-correcte denktrant die zich verschuilt achter democratische argumenten, geeft de doodsteek aan het vrije onderzoek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld is een schouwtoneel

 

Leterme flirt met de ondergang
Deze symbolische of dramatische foto zullen we in de komende periode nog vaker tegenkomen. Het doek is nog niet gevallen, maar de hoofdacteur vlucht weg van de scène.
Het belgische drama, vol compromissen stort in. De spelers kunnen niet langer verbergen dat ze hun teksten niet kennen ; ze herinneren zich niet langs welke kant van het toneel ze moeten opkomen of afgaan.  Cour of Jardin, links of rechts, who cares ? 
Deze man vroeg voor de aanvang van de  voorstelling in de Kamer van Volksbedriegers : "Welk stuk spelen we, welke rol heb ik ?"  Het souffleurshokje is afgebroken, er zijn geen tekstbrochures meer voor deze moderne tragedie.  Iedereen speelt een ander stuk en voert zijn eigen regie. 
Niemand herinnert zich de fameuze slotzin van Richard III : "My kingdom for a horse".  Want iedereen dacht beter te zijn dan Shakespeare.  En het koninkrijk is ook niet meer je dat als ultiem redmiddel.
.
.
Fats (uw theaterrecensent in goede en vooral kwade dagen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Geschenk uit de Hemel

 

Het was toch weer een staaltje van benijdenswaardige staatsmanskunst, dat we konden beleven in de Kamer van Volksbedriegers woensdagnamiddag.

Onze premier, Nonkel Kruk, heeft zichzelf overtroffen. Die man is een Geschenk uit de Hemel voor de CD&V.  Gelooft u het maar : Yves Leterme wàs in de hemel en daar heeft men hem naar beneden gekieperd.  Sinte Pieter riep door een spleet in de wolken tegen de bazen van de staatskatholieke club : "Onderuit, hier is een Geschenk uit de Hemel voor jullie". De tjeven die al acht jaar als kindjes in een Roemeens wezenhuis door Paars waren behandeld, dankten op hun beide knieën voor de Vreemde Bleke Man die hen in de schoot geworpen werd.

- En wat kende gij zoal, mijn jongen ?  vroeg de voorzitter van de club aan de nieuwkomer.

- Ik was geitenhoeder en in het Rekenhofje was ik de eerste, sprak de Bleke en hij veegde enkele zweetdruppels weg onder zijn neus. En ik doe alles verkeerd, lachte hij.

Na acht jaar de Paarsen knarsetandend te hebben laten voorgaan, hadden die van de CVP zelfs Boer Charel tot kopman gemaakt, als ze maar terug aan de macht konden komen. Nu, na 345 ongelukkige uitspraken, 217 versprekingen, 38 acties om door de grond te gaan van schaamte, dringt het tot Marianne Thyssen door, dat zij inderdaad meer succes zou gehad hebben met Boer Charel, dan met Nonkel Kruk.

De volgende kopman van de CD&V wordt voorgesteld

Zo gezegd, zo gedaan.

De honger naar de macht doet vreemde dingen met de mens : het electorale succes van Leterme, is tegelijk de ondergang van zijn partij en vermoedelijk van hemzelf.  Die man is het schoolvoorbeeld van het Peter Principe : opklimmen in de hiërarchie tot je het niveau van je incompetentie hebt bereikt.  Het is gewoonweg schrijnend om deze eerste-minister bezig te zien.

Geen enkele verkiezingsbelofte werd ingevuld, u zal het ons niet euvel duiden, dat we de voornaamste niet nog eens op een rijtje zetten.  Het clubje dat bij mekaar zit en zichzelf "de belgische regering" noemt, is een verzameling ruziemakers, dwarsliggers, incompetente vliegenvangers en arrogante kwasten die zelfs niet in staat blijken hun primaire driften binnenskamers te houden. Leterme staat aan het hoofd van deze bende narren en heeft geen idee hoe hij moet omgaan met deze vicieuze egotrippers.

Ook al zijn er momenten dat we bijna medelijden voelen, toch is dit sentiment misplaatst. Met Piet Kwabbernoot kan je lachen en compassie hebben, niet met een eerste-minister die de grootste bank van het land verkwanselt, de werkgelegenheid van duizenden op het spel zet en van wie uitgerekend in deze tijden van crisis leiding mag verwacht worden.

De invloed van de voze partijpolitiek op de rechtspraak is nu openlijk het  onderwerp van debat.  Wat Vlaams-nationalisten al tientallen jaren beweren, helaas in een aantal gevallen uit eigen ervaringen, dat justitie zich met handen en voeten overlevert aan de politiek, is op een ontluisterende en amateuristische manier geopenbaard. Door de premier met een nota die hij liet ronddelen in de Kamer.  Met de bedoeling zichzelf vrij te pleiten van beïnvloeding, leverde hij het onomstotelijke bewijs van zijn bemoeienis.

Er zal gewrongen en geïntrigeerd worden achter de schermen om deze schade proberen te beperken en verdere onthullingen te verdonkeremanen.

Het is niet de taak van de Vlaams-nationalisten om in deze pijnlijke afgang het beleid verder op zijn krukkige beloop te gedogen.  Meer dan ooit moeten alle krachten verzameld worden om via democratische verkiezingen (zonder stemcomputers, die makkelijk te manipuleren zijn) het einde van het land B te bewerkstelligen en de Vlaamse Republiek op te richten. 

Vlaanderen zelfstandig, weg met de knoeiers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In afwachting

 

 DEZE

 

OF DEZE

De Kamerleden wachten geduldig tot zij een teken krijgen om hun zegje te doen. De opperram is afwezig.


17-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans dient klacht in tegen Leterme, Schurmans en De Groof

 

Filip de Man, Bruno Valkeniers (rug en kleine kopverlichting) en  Annemans
luisteren argwanend naar bejaarde man die zijn diensten komt aanbieden.

Gerolf Annemans, fractievoorzitter van Vlaams Belang, heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van het hof van beroep in Brussel. De klacht werd ingediend tegen premier Yves Leterme, Christine Schurmans, raadsheer bij het hof van Beroep in Brussel, en haar echtgenoot Jan De Groof "in verband met de ongehoorde en nooit geziene schending van het principe van de scheiding der machten", luidt het.

Minister van Justitie Jo Vandeurzen zegt dat hij de brief van premier Leterme, waarin het relaas wordt gegeven van de contacten die er zijn geweest tussen zijn beleidscel en het gerecht, overgemaakt aan de bevoegde instanties. Dat zijn de procureur-generaal bij het Brusselse hof van beroep en de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat de rechterlijke overheden de gepaste conclusies zullen trekken en bevestig hierbij mijn volle vertrouwen in de rechtsgang", stelt de CD&V-minister in de mededeling. (belga/bf)

17/12/08 20u55
@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck draagt steentje bij aan economische crisis : AAaRGH

 

www.geenstijl.nl

Waardering : 10/10


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

Gezien het mooie weertje, trekken wij er voor de rest van de dag op uit. Dit wordt vieren met veel vijven en zessen, fuiven en vreten uit alle ruiven, doorzakken en wat zich aandient pakken, en morgen opnieuw aan de arbeid :  de multiculturele maatschappij ten dienste, de diversiteit ten bate en het belgische keuninkrijk ter ere. Halleluja !

De voltallige redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders en de journalist

 

De twee gezichten van een NRC-redacteur 

Jean-Pierre Geelen
gepubliceerd op 17 december 2008 05:59, bijgewerkt op 08:02

Het is een pikante passage voor mediawatchers in het kerstnummer van HP/De Tijd, dat vanaf vandaag in de schappen van de kiosk ligt. Het weekblad interviewde de alom aanwezige Geert Wilders voor een terugblik op het jaar en vroeg hem onder meer naar zijn verhouding met de media. Het integrale antwoord, bij wijze van voorpublicatie:

‘Verschrikkelijk, al die journalisten in Nederland. In de Belgische krant De Standaard stond bijvoorbeeld een groot, onderbouwd artikel over hoe de moslimterroristen in de hotels in Mumbai de moslims scheidden van de niet-moslims. Maar de Nederlandse pers negeert dat. De journalisten hier zijn zo dubbelhartig.

‘Ik heb daar een persoonlijk voorbeeld van. Ja, misschien moet ik u dat gewoon vertellen. Onlangs schreef een collega van u in een krant een column waarin op scherpe toon werd verklaard dat ik burgers tegen elkaar zou opzetten, haat zou zaaien en bovendien hypocriet zou zijn. De schrijver in kwestie was niet een van de minsten. Maar diezelfde persoon zat drie maanden eerder nog met tranen in zijn ogen bij mij hier op de werkkamer, omdat zijn zoontje bij hem thuis door de politie van zijn bed was gelicht.

‘Om zeven uur ’s ochtends, de hele straat was afgezet. Die jongen had mij met de dood bedreigd, telefonisch, via het nummer dat hij van zijn vader had. Die journalist smeekte me of ik alsjeblieft de aangifte tegen zijn zoon wilde intrekken. Dat heb ik niet gedaan.

‘Diezelfde man maakt mij vervolgens in een column uit voor hypocriet en scheldt me uit voor rotte vis. Ik krijg daar nu nog kippenvel van. Moet ik zijn naam noemen? Ja, ik zal het maar doen. Het gaat om Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad (sinds september dit jaar is Vermeulen redacteur op de redactie Opinie & Debat - HP/DT).’

Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRC-redacteur om wederhoor gevraagd. Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: ‘Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt’. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: ‘De heer Wilders overdrijft een beetje’.

http://www.volkskrant.nl/multimedia/article1109743.ece/De_twee_gezichten_van_een_NRC-redacteur

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!