Angeltjes
20-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mop van het Jaar - Senior

 

Bij al dit politiek strijdgewoel en welles-nietes spel is er één uitspraak die dient ingekaderd te worden.

De opperbazin van de tsjevenclub,de welgevormde en wellust uitstralende "Hop Marianneke", beter gekend als Marianne Theyssen, verklaarde dat de beslissing  tot ontslag van het poco orkest 'Leterme en zijn vieze gasten' een "daad van goed bestuur" was.

Ach die tsjeven toch... humorist tot in de kist

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B in de internationale schijnwerpers

 

 

http://www.nytimes.com/2008/12/20/world/europe/20briefs-PRIMEMINISTE_BRF.html?ref=world : The New York Times

http://www.ft.com/cms/s/0/8aa47954-ce37-11dd-8b30-000077b07658.html : The Financial Times

 http://news.xinhuanet.com/english/2008-12/20/content_10529280.htm : Xin Hua China

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7792533 : BBC News UK

http://uk.reuters.com/article/rbssFinancialServicesAndRealEstateNews/

Reuters UK

En HIER zijn er nog enkele honderden.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat deed u op vrijdagavond 19 december 2008 ?

 

19.15 u : Nonkel Kruk arriveert aan het paleis van de keuning  en groet minzaam de juichende toeschouwers, die spontaan losbarsten in "Zo ene hebben we nog nooit gehad". Schildwachten dwingen de massa uiteen om de Nonkel doorgang te verlenen.  Deze zegt tegen de kapitein van wacht vanhet paleis  : "Het is afgelopen met de zatte streken van uwen baas in New York,he soldaat,  ik heb hem zijn ontslag gegeven".

22.00 u : de keuning laat weten dat er een goed gesprek heeft plaatsgevonden met Nonkel Kruk. "Het is spaaitig dat hij oewil oeweggaan, oewant het oewas een heel goeie" zegt Albert. "Ik zal er een nachtje over slapen met ons Paola".

22.15 u : de keuning ontvangt verschillende personaliteiten, dat wil zeggen de voorzitters van de meerderheidspartijen. Achtereenvolgens Didier Reynders, Elio di Rupo, en misschien Bart Somers.  Maar die had een discrete afspraak vanavond dus dat ligt moeilijk en Albert heeft daar begrip voor. "Les gonzesses avant la politique" is een van de leuzen van de keuning.

00.00 u  Nonkel Kruk wil nog een bijeenkomst met de vice-premiers maar dezen hebben hem de middenvinger gegeven.

Houdt u dit historische verslag bij voor uw nageslacht ?  U kan het aanvullen met uw eigen tijdsbestedingen en alzo werken wij met zijn allen mede met een persoonlijke bijdrage aan de geschiedenis van het Einde van een verwelkte Natie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaggengroet.

 

 'Zoals u weet ben ik vanavond naar de koning gegaan. Ik heb hem gevraagd of deze regering in lopende zaken mocht blijven. Het staatshoofd heeft dit aanvaard en ik respecteer zijn beslissing. Er verandert dus niks voor de mensen.' (interimaris Yves Leterme) 
Tekst : www.defrut.be  - Foto : Belga - Vlag : Frankrijk
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo van Deurzen : de heilige martelaar van de CD&V. Of toch niet ?

 

Toen wij gisteravond staatssecretaris Etienne Schouppe  bezig hoorden over het ontslag van justitieminister Jo van Deurzen, dachten we even dat hij het had over een nieuwe heilige, een tjeef die het tot Sint had gebracht door ontslag te nemen uit de duivelse regering Leterme.

"Het gaat hier niet om zomaar een minister maar om JO VAN DEURZEN" sprak Schouppe, wiens machtshonger gevoed wordt door een grenzeloos cynisme en die voor de rest mensen gebruikt als pionnen op zijn persoonlijk schaakbord.

Als die man iemand de hemel inprijst als een nieuwe Sint Tjeef, dan zit daar een strategie achter. Want Schouppe kent alleen concurrenten-alleenheersers als hijzelf en onnozele halzen, maar nooit heilige idealisten 

Handig en sluw als Schouppe is, probeert hij onmiddellijk uit deze pijnlijke klucht toch een klein partijvoordeel te halen  : er moet één iemand uit de lamentabele catchwedstrijd afgezonderd worden die als een nobele verliezer met applaus de ring verlaat .  De moegetergde Jo van Deurzen, met zijn geloken ogen en zijn gebroken stem. Een reine dwaas, een Parsifal van wie de mensen zullen zeggen : hij bedoelde het zo goed.  Want Leterme komt niet meer in aanmerking voor de rol van slachtoffer. De flandrien heeft zichzelf geveld.

Maar is die Van Deurzen écht zulk een goed man die erin geluisd is door de perfiede juristen van Justitie ?  Onze reageerder Pol heeft daar gisteren een aantal pertinente zaken over geschreven :

Vandeurzen was wel degelijk persoonlijk fout
Wie de nota van eerste voorzitter Londers leest (kan op webstek GVA) zal vaststellen dat Vandeurzen wel degelijk persoonlijk in de fout gegaan is. Hij gaf opdracht aan de Procureur Generaal om druk uit te oefenen dat de zaak zou hernomen worden door drie nieuwe raadsheren, i.p.v. zoals door de eerste voorzitter van het Hof van cassatie voorgesteld een derde raadsheer er bij te nemen om de debatten te heropenen en opnieuw te laten pleiten (voorzien maandag 15/12). Toen hij merkte dat op zijn eis niet werd ingegaan kwam die PG zwaaien met een - klaarblijkelijk ongefundeerde - klacht van raadsheer Schuremans wegens intimidatie, en dreigde ermee om hiervan melding te maken op de zitting waarop de zaak na heropening van de debatten opnieuw zou worden gepleit. Dat is meer dan grof. Ziet u het voor u? De zaak wordt opnieuw gepleit voor dezelfde twee raadsheren met een derde nieuwe, en het OM komt zeggen dat er een klacht was van de raadsheer die vorige keer gezeteld had, tegen de twee overblijvenden! Het is daarop dat besloten werd dan maar onmiddellijk het klaarliggend arrest uit te spreken met twee.

Het is maar dat u weet, hoever de tjeven kunnen gaan met hun leugens en fantasieën. Dank u, Pol.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims actief in Zweden wegens discrimatie, onrecht, racisme.

 

In de Zuid-Zweedse stad Malmö is het in de nacht van donderdag op vrijdag tot rellen gekomen. Jongeren protesteerden tegen de sluiting -eerder deze week in de wijk Rosengard- van een kelder die door moslimjongeren werd gebruikt als gebedsruimte. Ze hadden de kelder drie weken geleden bezet.

Auto's gingen in vlammen op en agenten en ambulances werden met stenen en brandbommetjes bestookt. Volgens de autoriteiten raakte niemand gewond. Ook in de nachten hiervoor was het al onrustig in de stad. Toen werden afvalcontainers in brand gestoken en agenten met stenen bekogeld.

malmorel.jpg

Rosengard ligt aan de rand van de derde stad van Zweden. Meer dan driekwart van de inwoners komt van oorsprong uit Kosovo, Irak, Bosnië en Libanon.

@ Spitsnieuws

We hebben het al dikwijls gezegd, Zweden zijn afschuwelijke racisten, die voortdurend aanzetten tot haat en geweld. De brave moslimjongeren wilden in hun gebedsruimte dichter bij god komen en moegetergd door de blonde vikings hebben zij zich een beetje verzet. Het zal beteren van zodra af Europa zich helemaal heeft overgegeven aan de islam : dan is het elke dag vuurwerk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de gediscrimineerde man : AAaRGH

 

c754vrouwelijkemanagers.jpg

@ www.geenstijl.nl


19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze ontslagnemers : een liedje voor het slapengaan

 

 Bea Van der Maat en Wontonton

I lie and i cheat voor

Yves, Laurette, Didier, Patrick, Jo, Joëlle, Napoleon, Sabine, Marie, Het Zat Pateeke, Paul, Charles, Inge, Vincent en Turtelbaum


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslagbrief Van Deurzen

 

Brussel, 19 december 2008

 

 

 

Geachte heer Eerste Minister,

 

 

 

 

Uit de mededeling van de Eerste Voorzitter van het Hof van Cassatie leid ik af dat, volgens de Eerste Voorzitter, geen uitsluitsel gegeven kan worden over de wettelijkheid van mijn optreden in het dossier Fortis.

 

Dit is voor mij als mens, maar ook voor mij als politicus en minister, een zeer pijnlijke en onaanvaardbare situatie. Ik heb er ondertussen mee leren leven dat in deze tijden de perceptie belangrijker is dan de waarheid of de werkelijkheid. Ik kan evenwel niet aanvaarden dat men van mij als minister van justitie verwacht dat ik mijn bevoegdheden m.b.t. een goede werking van justitie op een àndere manier zou uitoefenen, omdat de Belgische staat partij is in een geding. Dat grote omzichtigheid geboden is, is evident. Dat ik mijn plicht moet veronachtzamen: neen.

 

Een minister van justitie die een grondige en broodnodige hervorming van justitie wil doorvoeren, moet daarvoor het gezag en de geloofwaardigheid hebben. De schijn van betrokkenheid bij ontoelaatbare praktijken (als die er al zouden zijn), zou dit verhinderen.

 

Ik vind, mijnheer de Eerste Minister, dat u de jongste jaren vaak op een unfaire manier bent behandeld. Ik wens u en ook alle collega’s ministers oprecht te bedanken voor de boeiende periode die ik in deze regering mocht meemaken. Ik heb getracht een goede teamspeler te zijn en mij collegiaal en solidair op te stellen. Ik heb – en daarmee ook justitie - veel kansen gekregen.

 

Ik houd eraan mijn kabinetsmedewerkers publiek hulde te brengen. Ze hebben keihard gewerkt. We hadden heel veel op stapel staan. Integriteit en engagement waren ons handelsmerk in een beleidsdomein dat ons elke dag confronteerde met de dunne scheidingslijn tussen de machten.

 

Ik dank eveneens mijn fractie in kamer en senaat voor hun steun en medewerking. En diezelfde dank betuig ik de parlementsleden uit de commissie justitie van kamer en senaat.

Voor mij is ons parlement toe aan een grondige bezinning over haar functioneren en de vraag hoe deze instelling opnieuw met gezag een plaats kan innemen in de werking van de instellingen.

 

De geschiedenis zal aantonen op welke manier de magistratuur zelf een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in het tot stand komen van deze crisis van de instellingen. Als men meer autonomie wil, zal men ook moeten aantonen in staat te zijn daar op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.

 

Ik ben als idealist in de politiek gestapt en heb er veel kansen gekregen, waarvoor dank aan mijn partij die ik trouw zal blijven. Ik wil met opgeheven hoofd mijn familie en vrienden recht in de ogen kunnen blijven kijken.

 

Daarom verzoek ik u, mijnheer de eerste minister, mijn ontslag aan de Koning aan te bieden.

 

 

 

Met de meeste hoogachting

 

Jo Vandeurzen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag

 

 

Volledige regering-Leterme I neemt ontslag

Premier Yves Leterme heeft het ontslag van de hele regering aangeboden na de inmenging in het Fortis-arrest.

(17.20 uur)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen de Commedia dell'arte door : Serieus en hopelijk goed nieuws uit de VS

 

BUSH SPRINGT AUTO INDUSTRIE BIJ MET 17 MILJARD $

De Amerikaanse president George Bush wil de noodlijdende Amerikaanse automobielsector ondersteunen met noodkredieten van meer dan 17 miljard dollar (zo'n 12 miljard euro). Het pakket is in eerste instantie bedoeld voor General Motors (GM) en Chrysler. Ford heeft laten weten dat het onder de huidige omstandigheden zo verder kan.

Paulson
Een eerste deel van 13,4 miljard dollar wordt nu uitbetaald. Een tweede van 4 miljard dollar wordt in februari volgend jaar ter beschikking gesteld, onder voorbehoud dat het tweede deel van de fondsen van het plan-Paulson ter ondersteuning van de Amerikaanse financiële sector door het Amerikaanse Congres wordt gedeblokkeerd.

Strenge voorwaarden
De noodkredieten zijn aan strenge voorwaarden gekoppeld. Het reddingsplan van 700 miljard dollar van de Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson was eigenlijk uitsluitend bedoeld voor de financiële sector. Volgens het Witte Huis moeten GM en Chrysler de fondsen gebruiken om financieel weer "levensvatbaar" te worden. Zijn ze dat niet tegen 31 maart 2009, dan moeten ze al het geld dat hen is voorgeschoten, terugbetalen.

Chrysler
President Bush eiste snelle "beslissingen" van de kant van de constructeurs en de vakbonden in ruil voor de financiële hulp van de staat. Hij zei tegelijk dat het onverantwoord zou zijn om de Amerikaanse autoconstructeurs te laten vallen. Chrysler heeft al laten weten dat het de strenge voorwaarden van de Amerikaanse staat aanvaardt. (belga/dea)

19/12/08 16u19 @ de Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV verslag

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even de kerstsfeer tussendoor

 

@ Canary Pete


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummer een valt omver

 

Justitieminister Van Deurzen, van wie gezegd werd, dat hij al een aantal dagen wilde opstappen, heeft ontslag genomen.

Is hij de rest voor of is hij de zondebok die geofferd wordt ?  Wie alleszins zal triomferen is madame Onkelinx : het Vlaamse boerke dat haar opvolgde, heeft het niet lang volgehouden.  Je moet zelf een echt serpent zijn om in de slangenkuil van justitie overeind te blijven.

Benieuwd naar het vervolg.  Pas op, sommigen noemen dit een "keuningsdrama". Dat lijkt ons nogal overdreven.  Het is meer een boerenroman : "De ezelstreken van Nonkel Kruk" door Lowie van Pachterbeke.

Wie is de volgende ?  Of is het gedaan ?

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lhermitte toerekeningsvatbaar, nu nog Leterme

 

 
Dankzij de rechtstreekse interventie van Premier Leterme bij de juryleden van de rechtbank van Nijvel wordt het Monster Lhermitte toerekeningsvatbaar verklaard. Het krachtdadige optreden van de premier heeft belgië behoed voor een ernstige rechterlijke dwaling. "Het is veur de menschen, da'k 't ollemol doë" aldus een zacht glimlachende eerste-minister. De volgende stap is voor zichzelf : "Ik ben voor niets verantwoordelijk, laat dat de volledige waarheid zijn, maar wél toerekrningsvatbaar evenals mevrouw Lhermitte" las de Heer Leterme vanop zijn Blackberry.
(eigen berichtgeving Angeltjes)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastklamperij : Het woord van 2008 (Persmededeling Gerolf Annemans)
Politiek staaltje van “vastklamperij”

Advies van Procureur-Generaal De le Court doet in feite politiek weinig terzake.


19.12.2008 12.01u - Het advies van Procureur-Generaal De le Court, waarmee de regering nu zwaait om haar eigen bestaan verder te rekken, doet in feite politiek weinig ter zake.

Dit advies mag dan al een illustratie zijn van de gang van zaken in verband met het arrest Fortis van het Hof van Beroep, het doet weinig af aan de feiten van politieke beïnvloeding en zelfs de onaanvaardbare schijn van beïnvloeding die er tussen de regering en het Hof van Beroep is geweest.

Voor het Vlaams Belang blijft alle aandacht dan ook gaan naar het alarm dat het Hof van Cassatie in dit verband heeft geluid gisteren in een brief aan de Kamer.

Het Vlaams Belang roept de regering in het algemeen en Yves Leterme in het bijzonder dan ook op om ontslag te nemen. Dit is meer dan ooit onvermijdelijk. Niet alleen komt aldus een einde aan het juridische fanatisme waarmee het Fortis arrest wordt bestreden. Het is ook de enige manier om wat er nog overblijft van de rechtstaat te redden, zodat die niet verder ten gronde wordt gericht door politieke vastklamperij.

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger

*****

Als iedereen met boter op zijn hoofd heeft inzake ongepaste interventies, misplaatst sociaal dienstbetoon, partijpolitieke benoemingen en verwaarlozing van de scheiding der machten, zou gedwongen worden ontslag te nemen in kamer en senaat, dan bleven er vermoedelijk slechts een vijfentwintigtal politici over.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La justice des roi-nègres is niet nieuw in dit land

 

19.12.2008 12.00u - Het is niet de eerste keer dat de politiek in dit land de fameuze scheiding der machten aan de laarzen lapt en Vrouwe Justitia verkracht. Eén van de sprekendste voorbeelden was het beruchte Vlaams Blok-proces. Het siert Luc Van der Kelen dat hij dat in de marge van het Fortis-schandaal nog eens goed in de verf zet: Niemand hoeft zo naïef te zijn om te denken dat een vermenging van politiek en gerecht vroeger niet voorkwam de Vlaams Blok-processen waren daarvan een sprekend voorbeeld.

Natuurlijk is dit een politiek proces. Een kind weet dat (). De politieke bedoeling lag er zo dik bovenop, dat een rechter stekeblind zou zijn als hij het niet zou merken, schreef Van der Kelen al in 2001. En na de voorspelbare veroordeling van het Vlaams Blok: Al wat gezegd wordt over de scheiding der machten, is pure hypocrisie: de politiek heeft het gerecht de middelen aangereikt en de inspiratie voor de aanklacht tegen het Vlaams Blok geleverd. Voor de rest kwam het er enkel op aan de juiste rechter te vinden die aan de kwestie wou beginnen.

Die rechters vond het regime in Gent, de thuishaven van Guy Verhofstadt. Verhofstadt en De Gucht hebben in Gent toevallig wat logevrienden binnen het gerecht De uitkomst van het proces lag dan ook bij voorbaat vast. Het vonnis was een juridische draak. Ik denk niet dat ik overdrijf. Het Vlaams Blok-arrest is een voorbeeld van pseudo-rechtspraak, die met het spreken van recht niets te maken heeft, sneerde advocaat Fernand Keuleneer (Tertio, 28.O4.04). Het is gênant te moeten vaststellen dat magistraten zich lenen tot medewerking aan een politiek wurggreep, luidde het in een vernietigend commentaarstuk van Manu Ruys (De Tijd, 26.04.04). De onuitwisbare schande van toen mag vandaag best nog eens in herinnering worden gebracht.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In afwachting

 

De regering nam gisteravond nog geen beslissing om al dan niet ontslag te nemen. Volgens professor Jo Buelens is tijd winnen inderdaad de beste beslissing die de regering kon nemen, het was zelfs de enige mogelijke oplossing. Er moet nu onderzocht worden of het allemaal wel zo erg is als wordt voorgesteld. De crisis draaide gisteren vooral rond de vermeende politieke beïnvloeding van het gerecht, maar er zijn ook rechters met een politieke kleur die hun reden hebben om te spelen, meent Buelens. "Ook dat moet onderzocht worden." (De ochtend)

De magistratenvereniging Magistratuur en Maatschappij luidt de alarmbel. "Als zelfs de regering de grote principes van de rechtstaat overtreedt, wordt bij de bevolking de indruk gewekt dat dit zomaar kan", zegt voorzitter Freddy Evers. "Rechters moeten daartegen protesteren, anders valt heel het systeem ineen." Volgens Evers zouden magistraten zich van hun slechtste kant moeten laten zien als ze telefoontjes van politici krijgen: "De telefoon gewoon dichtslaan." (De ochtend)

(Bovenstaande fragmenten werden overgenomen van onze geliefde voorkeurwebstek van de VRT. Merci, mes amis.  Onze vergoeding zit in de 300 miljoen toelagen die jullie j-krijgen.  Is genoeg ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist intussen met de B & NL-Toerken die vechten met hun dubbelpaspoort voor Toerkije ?

 

De opvolger van Ella Vogelaar heeft het probleem van de Turken die in hun moederland militaire dienstplicht moeten vervullen ook op zijn bord gevonden. De bipatriden (de dubbele paspoorten) kunnen ontsnappen aan hun verplichtingen als ze € 5.000 afdokken en 3 weken militaire stage doorlopen. Wie dat niet doet voor zijn 38ste kan het land niet meer in.  Mooi, mooi.

Over loyaliteit ten overstaan van twee landen wordt niet gesproken.  Waarom zou men ? Men kan toch best loyaal zijn aan een vaderland en een moederland en misschien nog wel een derde land ook. Bij voetbal- of sportmanifestaties zien we direct hoe het ligt met de vaderlandse trouw. Moslims mogen ook meerdere vrouwen "bezitten", dat is diezelfde vorm van loyauteit.

Er is slechts één degelijke houding in deze zaak : de dubbele nationaliteit afschaffen.  Als Turkije of Marokko dit niet kunnen aanvaarden, moeten ze zorgen dat ze hun mensen in eigen land houden. Zeker voor politieke mandaten, kan slechts één staatsaanhorigheid in aanmerking genomen worden.  Bye-Bye al onze Marokkaanse en Turkse politici : keuzes maken is een onderdeel van de integratie.

Er zijn ongetwijfeld heel wat brave en vredelievende moslims maar helaas zijn zowat alle islamitische landen strenge en doctrinaire dictaturen die hun uitgeweken landgenoten in den vreemde blijven beschouwen en behandelen als hun eigendom.  De islam bewijst om de haverklap internationaal harde en onverbiddellijke volgelingen aan te trekken. Wat kunnen wij met onze zachtaardige tolerante manier van optreden aanvangen tegen deze extremisten en terroristen ?

Minister Eberhard van der Laan wil met Ankara praten over opheffen dienstplicht voor Turkse Nederlanders. Het zal niet helpen

Eberhard van der Laan (PvdA) is nog maar een maand minister voor Integratie, maar hij denkt al geheel anders over de Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders dan zijn voorganger. Volgens Ella Vogelaar (ook PvdA) betekende de keuze voor de Turkse nationaliteit (en daarmee voor de dienstplicht) niet dat de Turken in kwestie niet van Nederland houden, maar alleen dat ze het Turkse paspoort willen behouden als onderdeel van hun identiteit.

Van der Laan wil wel af van de verplichte Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders, omdat die slechts zou zijn voor hun integratie – in Nederland wel te verstaan. Nu is Van der Laan heel wat handiger dan Vogelaar en hij zal vast oprecht zijn in zijn idee dat de Turkse dienstplicht niet deugt, maar hij weet natuurlijk donders goed dat zijn toezegging aan de Kamer niets waard is.

Afkopen
De
dienstplicht in Turkije geldt voor alle Turkse mannen van 20 tot 38 jaar en duurt 15 maanden. Er zijn twee uitzonderingen op. Wie minstens drie jaar in het buitenland woont, kan de dienstplicht voor 5.500 euro afkopen tot 3 weken en de afsluitende eed om in oorlogstijd in Turkse dienst te treden. De tweede uitzondering betreft Turkse mannen die in het land van verblijf al de dienstplicht hebben vervuld.

Omdat Nederland twaalf jaar geleden de dienstplicht heeft afgeschaft, komen ze niet onder hun Turkse dienstplicht uit. Tenzij ze afstand doen van hun Turkse nationaliteit. Maar zo simpel is dat niet. Ten eerste willen veel Nederlandse Turken dat niet, omdat ze hun Turk-zijn niet willen opgeven. Bovendien maakt Turkije het de eigen onderdanen niet makkelijk om hun paspoort op te geven. Dat geldt vooral voor wie door het inleveren van de Turkse nationaliteit onder de dienstplicht poogt uit te komen.

Dienstplicht invoeren
De Turkse staat zal plichten aan de eigen onderdanen blijven opleggen, zoals de Nederlandse staat dat ook doet. De Turken gaan echt niet kijken of dat wel in het Nederlandse integratiebeleid past. Daarom is het ook zo naïef te denken dat het er niet toe doet hoeveel nationaliteiten iemand heeft.

Wie zich, zoals Van der Laan, zorgen maakt over de invloed van de Turkse dienstplicht in Nederland kan maar twee dingen doen: Turken aanmoedigen hun Turkse paspoort op zo jeugdig mogelijke leeftijd kwijt te raken, óf de dienstplicht in Nederland zelf weer invoeren, al was het maar voor de Turkse Nederlanders


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u u ook zo hypocriet, collega ?

 

Het is niet evident in deze ogenblikken van verwarring en ontreddering het hoofd koel te houden.  Zeker niet voor geïntresseerde buitenstaanders zoals wij.

Bij het aanschouwen van de tv-uitzending Villa Puinhoop, rechtstreeks vanuit de Kamer der Volksbedriegers, zagen wij  gedurende uren parlementairen ronddolen in de wandelgangen en in trosjes bij mekaar hangen. Onze gehechtheid aan de parlementaire democratie is er niet op vooruitgegaan. Over respect moeten we hetzelfs  niet hebben.

We gebruiken niet graag grote woorden, zoals walging maar we zaten dicht bij dat gevoel, toen ex-kamervoorzitter De Croo zich als een ordinaire omroeper tot voor de camera wrong, om als eerste de beschuldigende brief van Cassatie te kunnen voorlezen.  Deze brief is bestemd voor ons allemaal, daar gaat het niet om, maar de  manier waarop ventje Decroo zich op het voorplan drong om de aandacht op zich te trekken, is een stuitend symbool van de onwaardigheid van de politiek.  Tijdens latere tv-interviews was het roddelconciërge-élan van het stuntventje verdwenen en speelde het terug de wijze staatsman. 

De hypocrisie heeft op 18 december 2008 een hoogdag meegemaakt en het is nog niet voorbij.

Al de figuren die voor de camera hun woordje kwamen zeggen, waren het er unaniem over eens, grote voorstanders te zijn van de scheiding der machten. Sommige politici keken bedroefd, spraken met stille stem, blikten trouwhartig in de ogen van de journalist of staarden in de ruimte alsof ze daar de Heilige Deugdzaamheid zagen rondwaren.

Zij willen niet langer een land dienen, waar de politiek de rechterlijke macht wil sturen : dat is ondenkbaar.  Dat is dictatuur en wij zijn met zijn allen "democraten in hart en nieren".

Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas is de realiteit anders. Heel het rechterlijk apparaat zit vol, barstensvol, met politiek benoemden. Hoe hoger in de hiërarchie, hoe dichter de magistraten bij een politieke partij aanleunen. Wie ambitieus is en carrière wil maken MOET een partij-aanhorige zijn, anders wordt hij/zij gepasseerd.

In normale omstandigheden moet er zelfs niet getelefoneerd of gemaild worden om uitspraken te bekomen in een gewenste richting.  De partij-aanhorigen weten wat hen te doen staat. Zij zijn er van overtuigd dat hun partij-aanhankelijkheid de beste garantie is voor hun onafhankelijke uitspraken. Hun beroepsgeweten is rood, blauw of geel.

Tot er iets misloopt en enkelen tegen de heersende macht in een vonnis vellen.  Dan stort het land in mekaar. 

Weet u wat "du jamais vu" is ?  Wat nog nooit gezien is geweest ? Niet dat een slappe premier in de kamer uit pure wanhoop zichzelf en anderen de  das omdoet, dat is uniek maar minder treffend dan de unanieme hypocrisie bij de politieke partijen die na  WO II dit land in hun greep hebben en verantwoordelijk zijn voor de mesthoop waarop wij leven.

"Als wij dit land vandaag meer minachten dan gisteren, wil dat enkel zeggen, dat we het gisteren onvoldoende verfoeiden."

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!