Angeltjes
21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populist Joe Biden profileert zich met paniekuitspraak

 

Amerikaanse economie kan volledig instorten

De toekomstige vicepresident van de Verenigde Staten, Joe Biden, houdt het voor mogelijk dat de Amerikaanse economie volledig instort. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC News.

Volgens Biden staat de VS er economisch veel slechter voor dan aanvankelijk werd gedacht. De komende president Barack Obama zal een tweede pakket maatregelen van 600 tot 700 miljard dollar (431 tot 503 miljard euro) nodig hebben om de economie uit het slop te halen, aldus Biden.

*****

Het moet niet makkelijk zijn om enige persoonlijke aandacht te vangen als je onder de vleugels van Hoessein Obama meevliegt naar het Witte Huis.  "Dus laten we iets paniekerigs vertellen, als het niet uitkomt, kunnen we zeggen dat het dankzij onze fantastische politieke ingrepen verhinderd is geworden".

Mocht McCain of Sarah Palin (remember ?) iets dergelijk verklaard hebben, de poco-media stonden op hun hofd te dansen van verontwaardiging.

Intussen ook vernomen, dat er 20 tot 30.000 extra VS-militairen vertrekken naar Afghanistan ?  Change.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rellen duren voortin Griekenland

 

De politie en links georiënteerde jongeren zijn afgelopen nacht in de Griekse hoofdstad Athene opnieuw met elkaar in gevecht geraakt. Honderden boze jongeren verzamelden zich zaterdagavond laat in het stadsdeel Exarchia, waar twee weken geleden een 15-jarige jongen overleed door een verdwaalde politiekogel.

Molotov

De betogers gooiden stenen en molotov-cocktails naar de politie, en ze staken vuilnisbakken in brand. De politie reageerde met de inzet van traangas en de rellen duurden tot in de nacht.

Betoging

Elders in de stad leverde de politie slag met betogers die hadden meegedaan aan een demonstratie tegen racisme. In Thessaloniki, in het noorden van Griekenland, bezetten jongeren een pand dat zou worden gebruikt voor een filmfestival.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesprekken Vlaams Belang / PVV door Yoni de Wolff

 




Op HVV is een discussie ontstaan als reactie op berichten in de mediaover een mogelijke samenwerking tussen de Partij voor de Vrijheid en het Vlaams Belang. Hierop wil ik reageren.

Ik ben geboren in Rotterdam en nu woonachtig in Middelburg (Zeeland). Ik ben dus feitelijk gezien een Nederlander, echter voel ik mij bijzonder verbonden met Vlaanderen, en volg ik ook de Belgische politiek met veel interesse. Ik kijk vaak op de website van het Vlaams Belang (vroeger op de Vlaams Blok website) en op de website van de PVV. Ik stem zelf PVV, en als ik in Vlaanderen zou wonen zou ik zeker VB stemmen, of misschien LDD.

Waarom?

Ik ben zelf een volksnationalist, waarbij volk niet in racistisch perspectief moet worden gezien. Ieder volk heeft recht op zijn eigen plekje op de wereld. Het Duitse volk in Duitsland, het Franse volk in Frankrijk en Wallonië en het Groot-Nederlandse volk in Nederland en Vlaanderen. En dat in een Europees Europa. Dit betekent dat ik daarom ook vind dat de islam niet of in zeer marginale mate in Europa thuis hoort. De islam heeft zijn territorium in grote delen van Azië en Noord-Afrika. Ik zeg natuurlijk niet dat alle moslims Europa uitgezet dienen te worden, ik wil alleen niet dat Europa ooit islamitisch zal zijn, wat wel gebeurt als het aan onze politiek-correcte 'vrienden' ligt (of het nu het CDA, het CD&V, de VVD, de VLD, de PvdA of de SP.A is). Het is allemaal één pot natte linkse socialistisch-christelijk-liberale bende.

De integratie is, naar mijn mening voor zeer grote delen al mislukt, daarom ben ik het onder andere met Filip Dewinter eens als hij zegt: 'Assimileren of terugkeren'. In Europa is de westerse joods-christelijke en humanistische cultuur de leidcultuur en niet de islamitische. En de islamitische mag dit ook nooit worden. Dit is voor mij, naast een onafhankelijk Vlaanderen als opstap naar één Groot-Nederland, de belangrijkste reden voor mij om het VB (evenals de PVV) absoluut niet fout te vinden.

Natuurlijk ben ik het niet met alles van het VB eens (ik ben meer liberaal dan het VB) maar om de verdergaande islamisering van Europa tegen te gaan lijkt het mij beter als de rechts-nationale partijen in Europa meer met elkaar gaan samenwerken. Natuurlijk wil ik niks met LePain of andere neo-nazi's te maken hebben, immers ben ik anti socialisme en communisme, maar de islamisering is een Europees probleem en geen probleem alleen binnen de grenzen van Nederland en Vlaanderen.

Daarbij komt nog eens dat ik ook anti Belgisch ben, ook een reden om het VB niet fout te noemen. De Vlamingen moeten per jaar 25 miljard euro belastinggeld ophoesten voor Wallonië, een gebied waar mensen weigeren om Nederlands te spreken en waarvan ook nog eens 19% van de bevolking werkloos is. De socialisten daar maken er zo'n puinhoop van, dat hun enige redding België is door het belastinggeld van de Vlamingen. Een bodemloze put, zoals men dat in Den Haag doet met het (ik mag hierbij Hero Brinkman van de PVV graag citeren) 'corrupte boevennest de Antillen'.

Dit zijn mijn belangrijkste redenen om het Vlaams Belang geen foute partij te noemen. En dat men daarbij bij het VB Filip Dewinter heeft die zegt: 'Eigen volk eerst en baas in eigen land' vind ik dat ook moet kunnen. Hier is, naar mijn mening, niets racistisch aan. De socialisten zijn immers de werkelijke racisten en massamoordenaars (zie Hitler, Mao en Stalin) en dan heb ik nog liever een partij die misschien soms uiterst rechts is en soms wat controversiële dingen heeft gezegd in het verleden, dan die linkse ellende van de politiek-correcte elite.

Overgenomen van www.hetvrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandalige poenschepper

 

20/12 Votron kreeg 3 miljoen als beloning voor overname ABN

Jean-Paul Votron, ex-topman van bank-verzekeraar Fortis, vroeg in 2007 om opslag én een forse bonus. Het ging in totaal om zo'n 3 miljoen euro, die hij ook op zijn bankrekening gestort kreeg. Dat blijkt een reconstructie van heel de Fortisaffaire, die zaterdag staat te lezen in het NRC Handelsblad.

 

@ Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap Voetbal 2022

 

België en Nederland ook kandidaat voor WK 2022

België en Nederland stellen zich ook kandidaat voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor 2022. Eerder deden beide landen dat al voor 2018.

Bij de voetbalbond is men goed op de hoogte over de politieke ontwikkelingen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stad van Allah en Jihad

 

20.12.2008 18.17u - “De grootste bedreiging voor een harmonieuze samenleving in en om Antwerpen komt niet van potentiële moslimterroristen. Wel van een groep salafisten binnen de islamgemeenschap voor wie er slechts één rechte weg is: die welke Allah vijftien eeuwen geleden heeft opgedragen aan zijn profeet Mohammed.” Dat schrijft Hannes Cattebeke in het tweede deel van zijn reportage over de opmars van de radicale islam in Antwerpen (Knack, 17.12.08).

Betogen, tieren en eisen. Niet in eigen land

In het eerste deel ging het vooral over een netwerk dat jongeren ronselt op straat en in moskeeën en doorstuurt naar de beruchte madrassa’s in Pakistan en Afghanistan. Die Koranscholen staan internationaal bekend als een kweekvijver van moslimterroristen. (Lees ook Jihad in Antwerpen en Jihad in Antwerpen (2), 12.12.08)

In het tweede deel buigt de journalist zich over de groeiende invloed van de salafisten, een radicale stroming binnen de islam die zich verzet tegen integratie en een erg fundamentalistische interpretatie van de koran voorstaat, met een strikte scheiding van mannen en vrouwen bijvoorbeeld. Marijke Uyt den Bogaard, een sociologe die door het Antwerpse stadsbestuur was aangetrokken om de banden tussen de verschillende etnische en religieuze bevolkingsgroepen in de stad aan te halen, wees het stadsbestuur in 2006 al op het gevaarlijke fenomeen en trok aan de alarmbel. Resultaat: de sociologe werd bedankt voor bewezen diensten. Chantal Pauwels* (Groen), schepen van samenlevingsopbouw, smeet haar op de keien. Uyt den Bogaard verstoorde immers de multiculturele goed-nieuws-show van het stadsbestuur. “Ze houdt een Vlaams Belang-discours”, klonk het daar. Slecht nieuws? Weg met de boodschapper!

Intussen maken de veiligheidsdiensten zich ernstig zorgen over de druk die salafisten uitoefenen in en op hun gemeenschap. Ze grijpen doorgaans niet naar geweld, maar hun boodschap is er niet minder extreem en gevaarlijk om. Ze sturen aan op de uitbouw van een parallelle samenleving, waar de eigen (religieuze) wetten gelden. De invoering van de sharia is voor hen maar een kwestie van tijd.

“Zolang ze niet overgaan of aanzetten tot geweld, kunnen we hen niets maken”, zeggen speurders. “Op basis van hun discours alleen kunnen we hen niet veroordelen.” Dat was ook het argument van de rechter die eerder de Marokkaanse vrouw en terreurverdachte Malika El Aroud vrijsprak: “Ik verafschuw wat u vertelt, maar dat is onvoldoende om u te kunnen veroordelen.” Dat argument gold blijkbaar niet in het politieke proces tegen het Vlaams Blok. Ook al was en is onze boodschap nooit extreem of gewelddadig.

Het gelaat verbergen ies koeltoer

Maar terug naar de jihad in Antwerpen. “Zowel in Antwerpen als in Brussel knijpt het stadsbestuur de ogen dicht voor de radicalisering”, zegt een agent van de federale politie in Knack. “Die politieke correctheid is storend. Maar nog erger is het dat die selectieve blindheid is ingegeven door de angst om de stemmen van de hele moslimgemeenschap te verliezen.” Het hoeft niet te verbazen dat moslimextremisten gretig gebruik maken van de politieke correctheid en lafheid in ons land. Als het straks goed fout gaat, zijn de traditionele partijen medeplichtig.

@ Vlaams Belang

* Chantal Pauwels werd niet herverkozen in 2006 na haar barslechte politieke parcours met allerlei persoonlijke onregelmatigheden. Zij werd beloond met een aanstelling als directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, een materie waar zij niet mee vertrouwd is. 

Brabo oefent al in afgehakte Handjes Werpen

 


20-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een liedje

 

 

Om eens wat anders te horen. En ditmaal geen gilbezem. Da's pas voor morgen, als de Platenruiter binnenstormt.  We moeten er niet aan denken, welk gejank hij op ons zal loslaten,  met een waanzinnige uitleg die kant noch wal raakt.  Laat het alsjeblief nog lang duren vooraleer het zondag is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen ? Waarom ?

 

Gisteren zaten in "de Lakeien van de Wetstraat" de twee pronte ouderlingen, Ventje Decroo en Eyskens, het genie dat zichzelf heeft uitgevonden, hun wijsheden te verkondigen. Louis Tobbàck, die ontbràk, hij zat in 't Keizerlijk stadhuis op zijn gemàk. Want de Troon is in herstelling.

De twee symbolen van Vlaamse onderdanigheid aan de belgische eenheid vertellen al jaren hetzelfde zeurverhaal, dus dat was ditmaal niet anders.  Tijd- en geldbesparend zou het zijn, een herhaling te programmeren en het zou ons ,de schaarse kijkers, de indruk geven, dat die oude rukkers niet verouderen : zij niet, wij wel.

Voor de zoveelste keer werd het idee van een regering met de traditionele politieke partijen uit de 19de eeuw heropgevist als ultiem reddingsmiddel: staatskatholieken, socialisten en liberalen van beide taalgemeenschappen. Het  is niet origineel maar wij zijn er ditmaal voor gewonnen.  Liefst met er enkele milieufanaten van Groen bij : dan krijgen de kinderen groene marsepein van savooienbladen. 

In wisselende coalities hebben deze partijen na tientallen jaren klooien en arrangeren het land gebracht waar het nu staat : randje afgrond. Zeer goed gedaan, wij als Vlaams-radicalen hadden het er niet beter kunnen van afbrengen.  De corruptie die hier heerst,  zit dieper dan in Italië, waar de maffia langzaam aan het einde van de laars zit.

De traditionele partijpolitiek brengt figuren voort die zelfs geen gezag bezitten om in een lagere dorpsschool de orde te handhaven. Advocaten die per week drie klanten over de vloer krijgen, veroveren ministerposten over departementen waar ze geen enkele affiniteit mee hebben.

De partijpolitiek heeft zich in alle echelons van het openbaar leven genesteld als houtworm in de kruk van de Nonkel: iedereen weet van iedereen tot welke familie zij/hij behoort. Wurgende regels en reglementen verhinderen een behoorlijke administratieve werking van de openbare diensten. Hoe hoger in het organogram, hoe dikker de kleuren rood, geel en blauw uitgesmeerd zijn. Partijpolitieke en regionale afrekeningen zijn legio en verhinderen vaak een normale dienstverlening. De syndicaten van de openbare dienst zijn alom tegenwoordig als ABS-remsysteem voor het moderne beleid.

Bovendien verhinderen de reglementen, wetten en decreten van de diverse parlementen het zo broodnodige goede bestuur. Herinner u de noodkreet van de voorzitter van de Vlaamse Steden en Gemeenten, die voorspelt dat burgemeesters binnenkort niet meer in staat zullen zijn op een normale wijze hun gemeente te besturen, gezien de administratieve tegenspraken en legale chaos.

Ventje Decroo en Genie Eyskens bepleiten de status quo. Tegen beter weten in, uit angst voor het ongewisse en uit hondse trouw aan een aftandse monarchie.  Welnu, wij geven ze gelijk.  Laat het geknoei nog een tijdlang duren.  Het verrottingsproces is openlijk ingezet.  De politieke partijen hebben geen antwoorden op de noden van de burgers ; waar tot voor kort zowat iedereen tot de machtigen wilde behoren, moet er nu al gepraamd worden om een eerste-minister te vinden. 

Waarom geen sympathieke Waalse mevrouw Onkelinkx of mevrouw 1000Quette als première ?  Of de belgicist Tjoeke-Tjoeke Schouppe ? Marianne Thyssen lijkt ook erg geschikt, om er niets van terecht te brengen. 

Komaan zeg, géén verkiezingen !

Van lopende zaken naar aflopende zaken tot vastlopende zaken en dan zal wellicht een meerderheid van de bevolking inzien dat de splitsing van deze staat nog de enige mogelijkheid is.

Savat (uw Vlaamse, simpele maar oprechte Machiavelli)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in aantocht ?

 

 

JA !

Caroline Gennez
De eerste verkiezingsaffiches worden al aangebracht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mop van het Jaar - Senior

 

Bij al dit politiek strijdgewoel en welles-nietes spel is er één uitspraak die dient ingekaderd te worden.

De opperbazin van de tsjevenclub,de welgevormde en wellust uitstralende "Hop Marianneke", beter gekend als Marianne Theyssen, verklaarde dat de beslissing  tot ontslag van het poco orkest 'Leterme en zijn vieze gasten' een "daad van goed bestuur" was.

Ach die tsjeven toch... humorist tot in de kist

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B in de internationale schijnwerpers

 

 

http://www.nytimes.com/2008/12/20/world/europe/20briefs-PRIMEMINISTE_BRF.html?ref=world : The New York Times

http://www.ft.com/cms/s/0/8aa47954-ce37-11dd-8b30-000077b07658.html : The Financial Times

 http://news.xinhuanet.com/english/2008-12/20/content_10529280.htm : Xin Hua China

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7792533 : BBC News UK

http://uk.reuters.com/article/rbssFinancialServicesAndRealEstateNews/

Reuters UK

En HIER zijn er nog enkele honderden.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat deed u op vrijdagavond 19 december 2008 ?

 

19.15 u : Nonkel Kruk arriveert aan het paleis van de keuning  en groet minzaam de juichende toeschouwers, die spontaan losbarsten in "Zo ene hebben we nog nooit gehad". Schildwachten dwingen de massa uiteen om de Nonkel doorgang te verlenen.  Deze zegt tegen de kapitein van wacht vanhet paleis  : "Het is afgelopen met de zatte streken van uwen baas in New York,he soldaat,  ik heb hem zijn ontslag gegeven".

22.00 u : de keuning laat weten dat er een goed gesprek heeft plaatsgevonden met Nonkel Kruk. "Het is spaaitig dat hij oewil oeweggaan, oewant het oewas een heel goeie" zegt Albert. "Ik zal er een nachtje over slapen met ons Paola".

22.15 u : de keuning ontvangt verschillende personaliteiten, dat wil zeggen de voorzitters van de meerderheidspartijen. Achtereenvolgens Didier Reynders, Elio di Rupo, en misschien Bart Somers.  Maar die had een discrete afspraak vanavond dus dat ligt moeilijk en Albert heeft daar begrip voor. "Les gonzesses avant la politique" is een van de leuzen van de keuning.

00.00 u  Nonkel Kruk wil nog een bijeenkomst met de vice-premiers maar dezen hebben hem de middenvinger gegeven.

Houdt u dit historische verslag bij voor uw nageslacht ?  U kan het aanvullen met uw eigen tijdsbestedingen en alzo werken wij met zijn allen mede met een persoonlijke bijdrage aan de geschiedenis van het Einde van een verwelkte Natie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaggengroet.

 

 'Zoals u weet ben ik vanavond naar de koning gegaan. Ik heb hem gevraagd of deze regering in lopende zaken mocht blijven. Het staatshoofd heeft dit aanvaard en ik respecteer zijn beslissing. Er verandert dus niks voor de mensen.' (interimaris Yves Leterme) 
Tekst : www.defrut.be  - Foto : Belga - Vlag : Frankrijk
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo van Deurzen : de heilige martelaar van de CD&V. Of toch niet ?

 

Toen wij gisteravond staatssecretaris Etienne Schouppe  bezig hoorden over het ontslag van justitieminister Jo van Deurzen, dachten we even dat hij het had over een nieuwe heilige, een tjeef die het tot Sint had gebracht door ontslag te nemen uit de duivelse regering Leterme.

"Het gaat hier niet om zomaar een minister maar om JO VAN DEURZEN" sprak Schouppe, wiens machtshonger gevoed wordt door een grenzeloos cynisme en die voor de rest mensen gebruikt als pionnen op zijn persoonlijk schaakbord.

Als die man iemand de hemel inprijst als een nieuwe Sint Tjeef, dan zit daar een strategie achter. Want Schouppe kent alleen concurrenten-alleenheersers als hijzelf en onnozele halzen, maar nooit heilige idealisten 

Handig en sluw als Schouppe is, probeert hij onmiddellijk uit deze pijnlijke klucht toch een klein partijvoordeel te halen  : er moet één iemand uit de lamentabele catchwedstrijd afgezonderd worden die als een nobele verliezer met applaus de ring verlaat .  De moegetergde Jo van Deurzen, met zijn geloken ogen en zijn gebroken stem. Een reine dwaas, een Parsifal van wie de mensen zullen zeggen : hij bedoelde het zo goed.  Want Leterme komt niet meer in aanmerking voor de rol van slachtoffer. De flandrien heeft zichzelf geveld.

Maar is die Van Deurzen écht zulk een goed man die erin geluisd is door de perfiede juristen van Justitie ?  Onze reageerder Pol heeft daar gisteren een aantal pertinente zaken over geschreven :

Vandeurzen was wel degelijk persoonlijk fout
Wie de nota van eerste voorzitter Londers leest (kan op webstek GVA) zal vaststellen dat Vandeurzen wel degelijk persoonlijk in de fout gegaan is. Hij gaf opdracht aan de Procureur Generaal om druk uit te oefenen dat de zaak zou hernomen worden door drie nieuwe raadsheren, i.p.v. zoals door de eerste voorzitter van het Hof van cassatie voorgesteld een derde raadsheer er bij te nemen om de debatten te heropenen en opnieuw te laten pleiten (voorzien maandag 15/12). Toen hij merkte dat op zijn eis niet werd ingegaan kwam die PG zwaaien met een - klaarblijkelijk ongefundeerde - klacht van raadsheer Schuremans wegens intimidatie, en dreigde ermee om hiervan melding te maken op de zitting waarop de zaak na heropening van de debatten opnieuw zou worden gepleit. Dat is meer dan grof. Ziet u het voor u? De zaak wordt opnieuw gepleit voor dezelfde twee raadsheren met een derde nieuwe, en het OM komt zeggen dat er een klacht was van de raadsheer die vorige keer gezeteld had, tegen de twee overblijvenden! Het is daarop dat besloten werd dan maar onmiddellijk het klaarliggend arrest uit te spreken met twee.

Het is maar dat u weet, hoever de tjeven kunnen gaan met hun leugens en fantasieën. Dank u, Pol.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims actief in Zweden wegens discrimatie, onrecht, racisme.

 

In de Zuid-Zweedse stad Malmö is het in de nacht van donderdag op vrijdag tot rellen gekomen. Jongeren protesteerden tegen de sluiting -eerder deze week in de wijk Rosengard- van een kelder die door moslimjongeren werd gebruikt als gebedsruimte. Ze hadden de kelder drie weken geleden bezet.

Auto's gingen in vlammen op en agenten en ambulances werden met stenen en brandbommetjes bestookt. Volgens de autoriteiten raakte niemand gewond. Ook in de nachten hiervoor was het al onrustig in de stad. Toen werden afvalcontainers in brand gestoken en agenten met stenen bekogeld.

malmorel.jpg

Rosengard ligt aan de rand van de derde stad van Zweden. Meer dan driekwart van de inwoners komt van oorsprong uit Kosovo, Irak, Bosnië en Libanon.

@ Spitsnieuws

We hebben het al dikwijls gezegd, Zweden zijn afschuwelijke racisten, die voortdurend aanzetten tot haat en geweld. De brave moslimjongeren wilden in hun gebedsruimte dichter bij god komen en moegetergd door de blonde vikings hebben zij zich een beetje verzet. Het zal beteren van zodra af Europa zich helemaal heeft overgegeven aan de islam : dan is het elke dag vuurwerk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de gediscrimineerde man : AAaRGH

 

c754vrouwelijkemanagers.jpg

@ www.geenstijl.nl


19-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze ontslagnemers : een liedje voor het slapengaan

 

 Bea Van der Maat en Wontonton

I lie and i cheat voor

Yves, Laurette, Didier, Patrick, Jo, Joëlle, Napoleon, Sabine, Marie, Het Zat Pateeke, Paul, Charles, Inge, Vincent en Turtelbaum


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslagbrief Van Deurzen

 

Brussel, 19 december 2008

 

 

 

Geachte heer Eerste Minister,

 

 

 

 

Uit de mededeling van de Eerste Voorzitter van het Hof van Cassatie leid ik af dat, volgens de Eerste Voorzitter, geen uitsluitsel gegeven kan worden over de wettelijkheid van mijn optreden in het dossier Fortis.

 

Dit is voor mij als mens, maar ook voor mij als politicus en minister, een zeer pijnlijke en onaanvaardbare situatie. Ik heb er ondertussen mee leren leven dat in deze tijden de perceptie belangrijker is dan de waarheid of de werkelijkheid. Ik kan evenwel niet aanvaarden dat men van mij als minister van justitie verwacht dat ik mijn bevoegdheden m.b.t. een goede werking van justitie op een àndere manier zou uitoefenen, omdat de Belgische staat partij is in een geding. Dat grote omzichtigheid geboden is, is evident. Dat ik mijn plicht moet veronachtzamen: neen.

 

Een minister van justitie die een grondige en broodnodige hervorming van justitie wil doorvoeren, moet daarvoor het gezag en de geloofwaardigheid hebben. De schijn van betrokkenheid bij ontoelaatbare praktijken (als die er al zouden zijn), zou dit verhinderen.

 

Ik vind, mijnheer de Eerste Minister, dat u de jongste jaren vaak op een unfaire manier bent behandeld. Ik wens u en ook alle collega’s ministers oprecht te bedanken voor de boeiende periode die ik in deze regering mocht meemaken. Ik heb getracht een goede teamspeler te zijn en mij collegiaal en solidair op te stellen. Ik heb – en daarmee ook justitie - veel kansen gekregen.

 

Ik houd eraan mijn kabinetsmedewerkers publiek hulde te brengen. Ze hebben keihard gewerkt. We hadden heel veel op stapel staan. Integriteit en engagement waren ons handelsmerk in een beleidsdomein dat ons elke dag confronteerde met de dunne scheidingslijn tussen de machten.

 

Ik dank eveneens mijn fractie in kamer en senaat voor hun steun en medewerking. En diezelfde dank betuig ik de parlementsleden uit de commissie justitie van kamer en senaat.

Voor mij is ons parlement toe aan een grondige bezinning over haar functioneren en de vraag hoe deze instelling opnieuw met gezag een plaats kan innemen in de werking van de instellingen.

 

De geschiedenis zal aantonen op welke manier de magistratuur zelf een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in het tot stand komen van deze crisis van de instellingen. Als men meer autonomie wil, zal men ook moeten aantonen in staat te zijn daar op een verantwoordelijke manier mee om te gaan.

 

Ik ben als idealist in de politiek gestapt en heb er veel kansen gekregen, waarvoor dank aan mijn partij die ik trouw zal blijven. Ik wil met opgeheven hoofd mijn familie en vrienden recht in de ogen kunnen blijven kijken.

 

Daarom verzoek ik u, mijnheer de eerste minister, mijn ontslag aan de Koning aan te bieden.

 

 

 

Met de meeste hoogachting

 

Jo Vandeurzen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag

 

 

Volledige regering-Leterme I neemt ontslag

Premier Yves Leterme heeft het ontslag van de hele regering aangeboden na de inmenging in het Fortis-arrest.

(17.20 uur)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen de Commedia dell'arte door : Serieus en hopelijk goed nieuws uit de VS

 

BUSH SPRINGT AUTO INDUSTRIE BIJ MET 17 MILJARD $

De Amerikaanse president George Bush wil de noodlijdende Amerikaanse automobielsector ondersteunen met noodkredieten van meer dan 17 miljard dollar (zo'n 12 miljard euro). Het pakket is in eerste instantie bedoeld voor General Motors (GM) en Chrysler. Ford heeft laten weten dat het onder de huidige omstandigheden zo verder kan.

Paulson
Een eerste deel van 13,4 miljard dollar wordt nu uitbetaald. Een tweede van 4 miljard dollar wordt in februari volgend jaar ter beschikking gesteld, onder voorbehoud dat het tweede deel van de fondsen van het plan-Paulson ter ondersteuning van de Amerikaanse financiële sector door het Amerikaanse Congres wordt gedeblokkeerd.

Strenge voorwaarden
De noodkredieten zijn aan strenge voorwaarden gekoppeld. Het reddingsplan van 700 miljard dollar van de Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson was eigenlijk uitsluitend bedoeld voor de financiële sector. Volgens het Witte Huis moeten GM en Chrysler de fondsen gebruiken om financieel weer "levensvatbaar" te worden. Zijn ze dat niet tegen 31 maart 2009, dan moeten ze al het geld dat hen is voorgeschoten, terugbetalen.

Chrysler
President Bush eiste snelle "beslissingen" van de kant van de constructeurs en de vakbonden in ruil voor de financiële hulp van de staat. Hij zei tegelijk dat het onverantwoord zou zijn om de Amerikaanse autoconstructeurs te laten vallen. Chrysler heeft al laten weten dat het de strenge voorwaarden van de Amerikaanse staat aanvaardt. (belga/dea)

19/12/08 16u19 @ de Morgen




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!