Angeltjes
22-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Frut van Koekestad peilde uw kiesintentie ...

 

21 december - Peiling: LDD en VB veruit grootste partijen in Vlaanderen

We konden natuurlijk geen mooier moment uitkiezen om onze peiling uit te voeren. Toch is het eindresultaat gewoon spectaculair te noemen. Meer dan 3700 mensen gaven telefonisch een antwoord op deze poepsimpele vraag: Indien er vandaag verkiezingen waren, naar welke partij zou uw stem gaan?

Hop, Hop, Paardje in galop, alover het bruggetje naar

"The Fruit of the Donut City" voor een verrassende uitslag (druk HIER))


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in de Kamer deze week ... door Fré

 

Op uitnodiging van Ecolo lichtte een afvaardiging van Hezbollah in de belgische Kamer  haar vredelievende activiteiten toe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discussie Vlaams Belang - PVV

 

 

 

Op de webstek van het Vrije Volk, dat geen discussieforum is in de klassieke vorm, wordt het gesprek verder gevoerd over het Vlaams Belang en de Vlaamse Beweging. Bij mijn weten is dit een van de zeldzame keren, dat in Nederland op een publiek forum, zonder de gebruikelijke nazi- en concentratiekampscheldpartijen de situatie bij de benedenburen (wij dus) uiteengezet wordt.

We geven de aanzet van een fragment en vervolgens kan u via het bruggetje verder lezen.

De afscheiding van Zuid-Nederland in 1830 was voornamelijk een stokpaardje van de Franstaligen. Vlamingen hebben zich hier wel tegen verzet, waarbij het soms tot hevige ongeregeldheden kwam, maar uiteindelijk het onderspit gedolven. Sindsdien hebben zij het flink te verduren gehad in "België". Van sommigen mag je er zelfs nu nog niet mee aan tafel zitten.
.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthutsende cijfers en ontmaskering van migratiepolitiek door Filip de Man

 

21.12.2008 09.50u - Deze week was er normaal gezien Kamerdebat over de diverse beleidsbrieven van de ministers.  Daar is - zoals u weet - een akkefietje tussengekomen.

Toch bij dezen, de tekst van de voorziene tussenkomst van uw dienaar, veel leesgenot.

Voorzitter, collega’s,

Vorige week werd in de commissie Binnenlandse Zaken de beleidsbrief ‘Asiel en migratie’ van immigratieminister Turtelboom besproken. Uit het debat destilleert het Vlaams Belang volgende conclusies:
- jaarlijks komen nog steeds 15.000 ‘politieke’ vluchtelingen het land binnen (12.000 dossiers x gemiddeld 1,3 personen)
-
de asieldossiers met grote achterstand betreffen meer dan 10.000 personen, te vrezen valt dat deze massaal zullen geregulariseerd (en genaturaliseerd) worden
-
inzake gezinshereniging via huwelijk moeten de ‘integratievereisten’ nog altijd worden bepaald, dat belet natuurlijk niet dat ondertussen duizenden Marokkanen, Turken, Congolezen enzovort een (al dan niet gewillige) partner meebrengen uit hun herkomstland
- meer en meer niet-Europeanen krijgen nu zelfs een verblijfsvergunning op basis van ‘partnerschap’ (dus zonder huwelijk), misbruiken zijn legio en daarom staan de meeste EU-landen dat niet toe, België wel; de gevestigde machten zijn in België nog multikultureler dan elders in Europa, het lijkt wel een suïcidale neiging
-
de regularisaties omwille van ‘humanitaire redenen’ worden gehandhaafd voor ongeveer 12.000 illegalen per jaar en de regering is er fier op, Turtelboom is er fier op, Leterme is er fier op, CD&V betoogde vorige week zelfs in Antwerpen voor nog meer regularisaties
- het is van een hemeltergende hypocrisie: de Open! VLD liegt de kiezer voor dat zij tegen massale regularisatie is van illegale vreemdelingen, maar deze partij regulariseert er elk jaar 12.000, meer dan 120.000 sedert Vrhfstdt aan de macht kwam; bij CD&V net dezelfde dubbelzinnigheid: officieel is de partij tegen collectieve regularisatie, maar op de betoging in Antwerpen werd juist gepleit werd voor zo’n collectieve regularisatie
-
ondanks de actuele schrijnende problemen is geen sprake van een structurele uitbreiding van de capaciteit van de opvangcentra voor (afgewezen) asielzoekers en illegalen
- op de vraag naar een mogelijke koppeling van onze ontwikkelingshulp aan de terugname van illegalen door onwillige landen kwam in de commissie een regelrechte weigering van de minister.

In de marge van het debat bleek ook dat het fel opgeklopte akkoord tussen de Antwerpse burgemeester en Vreemdelingenzaken, inzake de “onmiddellijke repatriëring” van drugsdealende illegalen, weinig of geen concreet gevolg zal kennen. Minister Turtelboom stelde dat àlle politiezones voor èlk soort misdrijf door illegalen een beroep kunnen doen op repatriëring door Vreemdelingenzaken. Alleen zijn er geen cellen genoeg. De praktijk in Charleroi bewijst trouwens dat het lokaal effect van een dergelijk akkoord verwaarloosbaar is: van de 90 illegale drugdealers die de politie daar tijdens het laatste halfjaar oppakte, zijn er welgeteld vier (4!) gerepatrieerd. Burgemeesters en ministers zullen iets anders moeten bedenken om het illegalenprobleem in onze steden aan te pakken en moeten ophouden de bevolking zand in de ogen te strooien.
Dit alles, collega’s, om te kunnen besluiten dat ook deze regering met CD&V een opendeurpolitiek voert en elk jaar tienduizenden nieuwe vreemdelingen binnenlaat.


Tweede punt van mijn betoog: de maatschappelijke kostprijs van deze massale en aanhoudende immigratie loopt steeds hoger op. Steeds grotere getto’s, no-go-zones waar de politie verplicht wordt weg te trekken op bevel van PS-burgemeesters, in het algemeen steeds meer onveiligheid, overvolle gevangenissen, de aanwezigheid van terroristische bendes, steeds meer en steeds fundamentalistischer moskeeën, een aantasting van het onderwijsniveau in onze scholen, een enorm aantal werkloze allochtonen, de plundering van onze sociale zekerheid, enzovoort, enzoverder.
Een mens blijft zich hogelijk verbaasd afvragen waarom den braven Vlaming dit beleid van CD&V, Open! VLD en SP.a blijft steunen.


Derde punt van mijn betoog: ook de financiële kostprijs van de massale en aanhoudende immigratie loopt steeds hoger op.
Laten we de federale uitgaven van dit jaar eens bekijken. Alleen al de toelagen voor de OCMW’s bedragen € 293.000.000, het betreft de terugbetaling van de financiële steun die OCMW’s aan asielzoekers en illegalen verlenen. Dan is er het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers: € 230.000.000. Alleen al voor deze twee posten trekt men dus meer dan een half miljard euro uit!
Justitie en politie dan. Zonder de import van duizenden criminele allochtonen zou hier fors kunnen bespaard worden. Bijvoorbeeld bij het Directoraat-Generaal penitentiaire inrichtingen met zijn € 433.000.000. Aangezien meer dan de helft van de gevangenen in dit land van allochtone afkomst zijn, zou hier mits de een volgehouden terugkeerbeleid een paar honderd miljoen kunnen bespaard worden. Hetzelfde met de Federale Politie en de dotaties aan de lokale politiezones, die hebben dit jaar 380.000.000 gekost. Vraag eens in Brussel, Antwerpen of Charleroi hoeveel zij bezig zijn met criminaliteit gepleegd door vreemdelingen.
En waarom zouden wij de islam subsidiëren? Deze totalitaire maatschappijvisie is volstrekt incompatibel met onze waarden en normen. Ook hier zouden wij een besparing realiseren van € 4.380.000, de subsidies via de provincies niet eens meegerekend.
Voor Vreemdelingenzaken, vluchtelingen en staatlozen, de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen geven we € 120.000.000 uit, met een strenger beleid kan ook hier aardig bespaard worden.
In de post ‘tewerkstelling en arbeid’ zitten heel wat projecten om werklozen aan het werk te krijgen, in programma 23.56.8 werd niet minder dan € 485.809.000 voorzien. Welnu, een groot deel van die werklozen zijn immigranten.
Waarom voeren wij trouwens gastarbeiders in als er hier een half miljoen werklozen zijn? Als er een economische crisis heerst? Waarom voeren wij gastarbeiders in om “de vergrijzing op te vangen” in plaats van een nataliteitspolitiek te voeren?
De werklozensteun zelf dan: i
n acht genomen dat hier om en bij de 50.000 niet-Europese vreemdelingen werklozensteun krijgen en zij pakweg 10.000 euro per jaar kosten, dan komt dat neer op meer dan een half miljard euro.
En zo kunnen we nog een poos doorgaan:
pensioenen in het kader van gezinshereniging voor vreemdelingen die hier nooit gewerkt hebben, pensioenen voor vreemdelingen die het grootste deel van hun leven werkloos zijn gebleven, kinderbijslagen voor kinderen in het buitenland, men kan het zo gek niet bedenken of Honoré Gepluimd moet er voor opdraaien.

Ik weet het: zo ongeveer niemand in dit halfrond wil dit betoog horen, maar we zullen niet nalaten dit volgend jaar aan de kiezer mee te delen. Benieuwd of die in volle economische crisis zo gelukkig is met een regering die ook op dit vlak zijn belastinggeld verkwist en verkwanseld.

Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van het jaar 2008

 

De tragische foto van het jaar 2008


21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy pleit voor meer Europa en minder democratie

 

Nicolas Sarkozy: Zonder het Lissabonverdrag kan Europa vastlopen

Bij de laatste bijeenkomst deze week in Brussel van de EU heeft de Franse president een afscheidsrede gehouden over het zesmaandelijkse voorzitterschap dat hij heeft waargenomen. Een rede om in te kaderen en nooit meer een goed woord over te hebben voor deze politieke rat.

Het Lissabonverdrag staat terug op de agenda.  De Ieren zullen er zich opnieuw over uitspreken en gelijktijdig hebben ze een aantal belangrijke politieke toezeggingen gekregen inzake neutraliteit, taksen en het gezin  (bedoeld wordt,  dat Ierland niet zal verplicht worden zijn abortusstandpunt te herzien).

Tevens is een vergelijk klaargemaakt, zodat geen enkele lidstaat verplicht wordt een nieuwe nationale stemming te laten plaatsgrijpen over een "ander" Lissabonverdrag, omdat er geen wijzigingen gebeurd zijn.( Deze mededeling is een kras staaltje van politieke kromdenkerij - waar haalt die Frans gek het ?)

Tot slot bepleit Sarkozy meer macht voor de voorzitter van de commissie.  Die moet een betere controle kunnen uitoefenen op de nationale commissarissen. Er moet één doctrine bestaan en die kan slechts uitgevoerd worden als één persoon over voldoende coördinerende  macht beschikt.

Dat uitgerekend de liberale  Franse president dergelijke uitspraken doet, die rechtstreeks leiden naar de dictatuur, is helaas, een bewijs dat wij in de Europese Unie géén enkele politicus kunnen betrouwen.

De leden van de commissie zijn geen democratisch verkozenen, de voorzitter evenmin.  De regeringen van de lidstaten regelen die zaakjes onder mekaar.  De commissieleden beschikken over giganische budgetten en specifieke bevoegdheden ; zij werken in principe nauw samen met de lidstaten maar zij beschikken over de kennis, sturen de dossiers  en houden de portemonnee in handen.

De ultra-democraat Sarkozy wil boven die trits potentaten een Superpotentaat. De 750 parlementairen (het zullen er 35 minder zijn dan nu) kunnen zich tegen een royale vergoeding en allerlei extr'as en onkosten, bezig houden met hun persoonlijke dada's, zoals de reisweg die de kwetsbare framboos moet afleggen vooral zij zich bevindt op uw bordje.  Of lucht geven aan het gekneusde geweten als in een van de lidstaten een partij door de bevolking is uitverkoren die naiet tot de klassieke volgzamen behoort.

Sarkozy, donder op ! Je bent even onbetrouwbaar als de rest.

Ray

 http://openeurope.org.uk/media-centre/article.aspx?newsid=2301


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarig meisje mag niet scheiden

 

 

Een rechtbank in het Saoedi-Arabische Riyad heeft besloten dat een achtjarig meisje, dat door haar vader uitgehuwelijkt is aan een 58-jarige man, niet mag scheiden. De zaak moet wachten totdat het meisje in de puberteit komt, liet een advocaat weten aan persbureau AFP.

Puberteit

De moeder heeft al meerdere malen vergeefs bezwaar aangetekend tegen het huwelijk. "De aanklacht wordt verworpen door de jury, omdat de vrouw niet het recht heeft een dergelijk bezwaar in te dienen. Dat moet door het meisje zelf gedaan worden, wanneer ze de puberteit bereikt", aldus de advocaat.

Steun

Volgens familieleden is er nog geen sprake van een echt huwelijk, en woont het meisje gewoon bij haar moeder. Er zou een afspraak met de 58-jarige man zijn gemaakt om het huwelijk pas definitief te voltrekken als het meisje 18 is. De vader van het kind stemde in met het huwelijk, waar hij 8000 dollar voor ontving. Volgens getuigen zou hij in financiële moeilijkheden zitten. Tijdens de zitting bekende hij opnieuw zijn steun voor het huwelijk.

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Angeltjes op Audiëntie bij de Keuning - Crisis morgen opgelost

 

CD&V wil regering tot 2011, Open VLD tot 2009

Angeltjes bepleit regering voor het leven.

De reden dat onze vorst laattijdig begonnen is met de ontvangst van de veurzitters van de minderheidsheidspartijen heeft te maken met een nieuwtje dat insloeg bij persagentschap Belga als een terroristenbom. De keuning had namelijk gevraagd aan de hoofdredacteur van Angeltjes, een door het paleis regelmatig geraadpleegde nieuwssite, om ook zijn visie te geven op het politieke gebeuren. 

De kabinetschef van zijne majesteit, de Heer Van Pimperzele de Spirou heeft kort gebrieft, wat van ons verwacht wordt : geen grappige uitspraken, die doet de keuning zélf. Nooit ofte jamais de waarheid, daar is men niet men niet van gediend op het paleis. Altijd met twee woorden spreken : "Ja, Sire" en nooit  "Neen, Sire", dan begint hij namelijk te bibberen.  Als Paola binnenkomt en ze vraagt "Tu veux boire, toi ?"  dan moet ge zeggen "Non, merci madame, je ne bois jamais avec d'autres femmes".

Tot slot : dit gesprek behoort tot de zogenaamde colloque singulier, het enkelvoudige gesprek, wat wil zeggen : nooit iets over naar buiten brengen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Wij naar binnen en de keuning ook.

- Awel, wat vindt ge er zo al van, vriend van den Angel ?

- Het is een schoon spektakel, hé Albert. Het is gelijk als le Cirque du Soleil. Spijtig dat het weer in uwe congé voorvalt.

- Als ge dat maar weet, vriend van den Angel. En wat zal ik nu doen ? 

- Awel Albert, da's nu eens een goei vraag : gij benoemt een regering voor de rest van uw dagen, dan zijt ge van de last voorgoed verlost. Decroo wordt uw premier,  geeft Eyskens buitenlandse zaken dan zijt ge van die slijmfiguur verlost, en Tobback binnenlandse zaken. Voor justice neemt ge een zwarte, dan hebt ge ineens la justice du roi-nègre en met vier ministers hebt ge genoeg. Zij ook.  Dan kunnen ze kaarten tijdens hun bijeenkomsten.

Als de keuning deze goede en wijze raadgevingen opvolgt, is de crisis morgen opgelost. En wat zeggen wij allemaal ? 

Dank u, vriend van den Angel !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken Land

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaard-rekenkunde

 

Titel in de Standaard :

Vlaamse meerderheid wil daadkrachtige regering

"De Vlaamse regeringspartijen CD&V en Open VLD willen zich op dit moment niet uitspreken over een eventuele terugkeer van Yves Leterme aan het hoofd van een nieuwe regering. Dat bleek tijdens een debat in De Zevende Dag op Eén. Beide partijen zeggen dat er snel een 'daadkrachtige' regering moet komen."

 

Vlaamse meerderheid ? Van de 150 kamerleden zijn er 88 Vlamingen. CD&V en VLD hebben respectievelijk 24 en 18 zetels, dat is 42 samen.  De meerderheid betekent : 45.

Beoordeling : Peterke is een ijverige jongen, maar rekenen is niet zijn beste vak.  Hij is gedienstig en middelmatig en zal het ver brengen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland en Vlaanderen : één identiteit in Europa.

 

Natuurlijk heerst er vreugde bij een aantal bewuste Vlamingen over het feit dat Geert Wilders overweegt met Vlaams Belang in het Euro-parlement samen te werken.
 
Hoe vaak hebben wij al niet van Vlaanderen uit, in gesprekken en geschriften, opgevangen dat het onbegrijpelijk is dat de twee grote partijen in de Lage Landen, de Partij voor de Vrijheid en Vlaams Belang, die opkomen voor de identiteit van de eigen bevolking, mekaar stom voorbijlopen.  Filip Dewinter heeft herhaaldelijk in publieke uitspraken Wilders en zijn partij geprezen.  Niet in alles : het verbranden of verbieden van de koran is een onrealistisch en te confronterend voorstel. Europa mag nooit meer vervallen in de waanzin van boekverbrandingen. Evenals in het fnuiken van de vrije meningsuiting, zoals door regimepartijen gepropageerd wordt.
 
Wij weten helemaal niet of er gesprekken aan de gang zijn tussen VB en PVV maar mocht het tot een akkoord of een technische samenwerking komen, zullen wij dit met veel enthousiasme begroeten.  In het Europees Parlement heeft Vlaams Belang al vele jaren ervaring en telt de partij een fractie van 3 Euro-parlementsleden : Frank Vanhecke, de gewezen VB-voorzitter, Philip Claeys, de intelligente gentleman en Koen Dillen, de zoon van de stichter-voorzitter, Karel Dillen.  Als u ze naast mekaar ziet, lijken het drie broers : welopgevoede, beschaafde mensen die  Vlaanderen internationaal met présence en zwier vertegenwoordigen.  Geen intolerant, racistisch zootje ongeregeld, zoals politieke tegenstanders het graag vertellen met het schuim van de intolerantie op de vlezige lippen.
 
Wij hebben ons niet te moeien met gesprekken tussen politieke partijen. Ons kennende, zal het echter niet verbazen dat we toch wat willen zeggen.  Uitgerekend op deze blog bestaat er van dag 1 af een uitgesproken belangstelling voor wat zich afspeelt in Nederland en meer dan om het even waar in Vlaanderen heeft Geert Wilders bij ons een podium gekregen. Van onze 9 "favoriete" websteks zijn er 2 Nederlandse : het eminente Vrije Volk, de nadrukkelijke pro-Nederland en anti-islamstek van Boilingpoints en naar het recalcitrante Geen Stijl wordt  dagelijks verwezen. Wij liggen niet plat op onze buik van bewondering voor Nederland, wij smeken niet om opgenomen te worden  in  het aanstaande islamitische koninkrijk der Nederlanden maar in de geest van de traditionele Vlaamse Beweging pleiten wij vurig voor een intense culturele en economische samenwerking tussen onze beide landen. De eenheid van taal en een gedeeld historisch verleden laten zich niet verloochenen. 
 
Sommige Nederlanders stellen zich in het licht van de recentste ontwikkelingen  vragen over de roots en de ideologie van Vlaams Belang.  Daar willen wij niet op ingaan, dat is iets voor de politici.  En dat zijn wij niet : wij zijn het geluid op de achtergrond van de geschiedenis, de mannen en vrouwen die jouwen, joelen en juichen. En soms lachend of nijdig een regent een trap tegen de gevoelige onderdelen bezorgen of een bipatride Turkse leren met twee woordjes te spreken en beleefd een handje te geven. Als blijk van goede inburgering.
 
Over de opvattingen van onze Vlaamse voorgangers die opgekomen zijn voor de rechten van Vlaanderen willen wij wèl onze mening laten kennen. Zonder aanspraak te maken op het Grote Gelijk.   De geschiedenis van een volk is de niet op te tellen som van miljoenen gedachtes, gevoelens en acties en is steeds subjectief.
 
.
.
De belgische Franstalige staat heeft steeds op Vlaanderen neergeblikt zoals een rijke burgerfamilie op het leven van zijn dienstpersoneel.  Enkele voorbeelden.  Na de afscheuring in 1830 werd een Grondwet opgesteld.  Deze bestaat pas in een officiële Nederlandstalige versie sedert 1967. U kent de belgische monarchie  : de koningin woont 48 jaar in dit land en spreekt/verstaat nauwelijks Nederlands.  Zij gedraagt zich hier als een eskimo in de woestijn. De huistaal van de ganse  koninklijke familie is uitsluitend Frans.  
 
Er is echter meer dan het louter taalkundig fenomeen : jaarlijks draagt Vlaanderen ruim 12 miljard euro over naar Wallonië.  Dat wordt nationale solidariteit genoemd.  De Franstalige nationale solidariteit bestaat erin,  door bij internationale instellingen zoals de Raad van Europa of de anti-discriminatie-commissie van de Verenigde Naties, Vlaanderen te beschuldigen van racisme en xenofobie. 
 
Veel tegenstrevers van Vlaams Belang en van de Vlaamse Beweging staan voortdurend paraat om te preken hoe wij ons moeten opstellen, wat wij moeten doen om aanvaard te worden.  Ook in Nederland wordt nu een stukje van deze prediking overgenomen : wij moeten ons verantwoorden voor onze geschiedenis, onze wortels en onze vriendschappen. Dan word ik wrevelig. Het Vlaamse volk is geslagen door eeuwen van vreemde overheersing. Als iemand ons de hand reikte met de belofte op zelfstandigheid, hebben wij die allicht te kritiekloos en in goed vertrouwen aangenomen.  We hebben daar telkens zwaar voor geboet.  Maar we moeten niet met elke nieuwe generatie boeten voor het verleden en ons verantwoorden, noch moeten we evenmin onze geschiedenis verloochenen.  Het verloochenen of minimaliseren van de holocaust in 2001 is een onvergeeflijke dwaasheid : een VB mandataris die zoiets doet, is een kieken.  Ook als hij op andere vlakken verdienstelijk is. Maar in het raam van de meningsuiting, moet ook een kieken kunnen kakelen maar niet uit naam van de Vlaamse Beweging : eigen stommiteiten voor eigen rekening.
.
Het "gevoel "nationalisme kan men niet uitroeien bij de meeste mensen. Het behoren tot een groep is een genetisch en instinctief feit.  Dat weten de tegenstanders maar al te goed, dus besmetten ze het "begrip" nationalisme als een uitwas van vreemdelingenhaat, geweld en liefst met verwijzing naar de grote historische vergissing die Adolf Hitler aan de wereld heeft opgesolferd. En waar wij niets mee te maken willen hebben. 
 
Wat zou u er van vinden, mochten wij samen, NL en VL spreken over "de identiteit" ?  De Nederlandse identiteit wordt benadrukt door de Partij voor de Vrijheid, de Vlaamse identiteit staat centraal bij Vlaams Belang.
 
Nederland heeft steeds de standpunten van het officiële belgië aanvaard en Vlaanderen genegeerd. We hebben ons daar steeds enigszins bitter bij neergelegd, want  wij zagen jullie wel graag, met alle clichés die jullie met veel lawaai door onze straten meesleepten. 
Als we eindelijk mekaar treffen op de gezamenlijke tocht voor het behoud van onze gemeenschappelijke Nederlandse identiteit, laten we dit dan doen met enthousiasme, begrip, vertrouwen en respect voor de kleine verschillen die ons maken tot het volk der Nederlanden. Zonder belgië : Nederland en Vlaanderen samen. Er is voldoende weerwerk te bieden.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december

 

 

 

Welkom, Winter. Wanneer vertrek je  ?

 

 www.jurgenschoice.nl/img/tuinkalender_winter.jpg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populist Joe Biden profileert zich met paniekuitspraak

 

Amerikaanse economie kan volledig instorten

De toekomstige vicepresident van de Verenigde Staten, Joe Biden, houdt het voor mogelijk dat de Amerikaanse economie volledig instort. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC News.

Volgens Biden staat de VS er economisch veel slechter voor dan aanvankelijk werd gedacht. De komende president Barack Obama zal een tweede pakket maatregelen van 600 tot 700 miljard dollar (431 tot 503 miljard euro) nodig hebben om de economie uit het slop te halen, aldus Biden.

*****

Het moet niet makkelijk zijn om enige persoonlijke aandacht te vangen als je onder de vleugels van Hoessein Obama meevliegt naar het Witte Huis.  "Dus laten we iets paniekerigs vertellen, als het niet uitkomt, kunnen we zeggen dat het dankzij onze fantastische politieke ingrepen verhinderd is geworden".

Mocht McCain of Sarah Palin (remember ?) iets dergelijk verklaard hebben, de poco-media stonden op hun hofd te dansen van verontwaardiging.

Intussen ook vernomen, dat er 20 tot 30.000 extra VS-militairen vertrekken naar Afghanistan ?  Change.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rellen duren voortin Griekenland

 

De politie en links georiënteerde jongeren zijn afgelopen nacht in de Griekse hoofdstad Athene opnieuw met elkaar in gevecht geraakt. Honderden boze jongeren verzamelden zich zaterdagavond laat in het stadsdeel Exarchia, waar twee weken geleden een 15-jarige jongen overleed door een verdwaalde politiekogel.

Molotov

De betogers gooiden stenen en molotov-cocktails naar de politie, en ze staken vuilnisbakken in brand. De politie reageerde met de inzet van traangas en de rellen duurden tot in de nacht.

Betoging

Elders in de stad leverde de politie slag met betogers die hadden meegedaan aan een demonstratie tegen racisme. In Thessaloniki, in het noorden van Griekenland, bezetten jongeren een pand dat zou worden gebruikt voor een filmfestival.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesprekken Vlaams Belang / PVV door Yoni de Wolff

 




Op HVV is een discussie ontstaan als reactie op berichten in de mediaover een mogelijke samenwerking tussen de Partij voor de Vrijheid en het Vlaams Belang. Hierop wil ik reageren.

Ik ben geboren in Rotterdam en nu woonachtig in Middelburg (Zeeland). Ik ben dus feitelijk gezien een Nederlander, echter voel ik mij bijzonder verbonden met Vlaanderen, en volg ik ook de Belgische politiek met veel interesse. Ik kijk vaak op de website van het Vlaams Belang (vroeger op de Vlaams Blok website) en op de website van de PVV. Ik stem zelf PVV, en als ik in Vlaanderen zou wonen zou ik zeker VB stemmen, of misschien LDD.

Waarom?

Ik ben zelf een volksnationalist, waarbij volk niet in racistisch perspectief moet worden gezien. Ieder volk heeft recht op zijn eigen plekje op de wereld. Het Duitse volk in Duitsland, het Franse volk in Frankrijk en Wallonië en het Groot-Nederlandse volk in Nederland en Vlaanderen. En dat in een Europees Europa. Dit betekent dat ik daarom ook vind dat de islam niet of in zeer marginale mate in Europa thuis hoort. De islam heeft zijn territorium in grote delen van Azië en Noord-Afrika. Ik zeg natuurlijk niet dat alle moslims Europa uitgezet dienen te worden, ik wil alleen niet dat Europa ooit islamitisch zal zijn, wat wel gebeurt als het aan onze politiek-correcte 'vrienden' ligt (of het nu het CDA, het CD&V, de VVD, de VLD, de PvdA of de SP.A is). Het is allemaal één pot natte linkse socialistisch-christelijk-liberale bende.

De integratie is, naar mijn mening voor zeer grote delen al mislukt, daarom ben ik het onder andere met Filip Dewinter eens als hij zegt: 'Assimileren of terugkeren'. In Europa is de westerse joods-christelijke en humanistische cultuur de leidcultuur en niet de islamitische. En de islamitische mag dit ook nooit worden. Dit is voor mij, naast een onafhankelijk Vlaanderen als opstap naar één Groot-Nederland, de belangrijkste reden voor mij om het VB (evenals de PVV) absoluut niet fout te vinden.

Natuurlijk ben ik het niet met alles van het VB eens (ik ben meer liberaal dan het VB) maar om de verdergaande islamisering van Europa tegen te gaan lijkt het mij beter als de rechts-nationale partijen in Europa meer met elkaar gaan samenwerken. Natuurlijk wil ik niks met LePain of andere neo-nazi's te maken hebben, immers ben ik anti socialisme en communisme, maar de islamisering is een Europees probleem en geen probleem alleen binnen de grenzen van Nederland en Vlaanderen.

Daarbij komt nog eens dat ik ook anti Belgisch ben, ook een reden om het VB niet fout te noemen. De Vlamingen moeten per jaar 25 miljard euro belastinggeld ophoesten voor Wallonië, een gebied waar mensen weigeren om Nederlands te spreken en waarvan ook nog eens 19% van de bevolking werkloos is. De socialisten daar maken er zo'n puinhoop van, dat hun enige redding België is door het belastinggeld van de Vlamingen. Een bodemloze put, zoals men dat in Den Haag doet met het (ik mag hierbij Hero Brinkman van de PVV graag citeren) 'corrupte boevennest de Antillen'.

Dit zijn mijn belangrijkste redenen om het Vlaams Belang geen foute partij te noemen. En dat men daarbij bij het VB Filip Dewinter heeft die zegt: 'Eigen volk eerst en baas in eigen land' vind ik dat ook moet kunnen. Hier is, naar mijn mening, niets racistisch aan. De socialisten zijn immers de werkelijke racisten en massamoordenaars (zie Hitler, Mao en Stalin) en dan heb ik nog liever een partij die misschien soms uiterst rechts is en soms wat controversiële dingen heeft gezegd in het verleden, dan die linkse ellende van de politiek-correcte elite.

Overgenomen van www.hetvrijevolk.com


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandalige poenschepper

 

20/12 Votron kreeg 3 miljoen als beloning voor overname ABN

Jean-Paul Votron, ex-topman van bank-verzekeraar Fortis, vroeg in 2007 om opslag én een forse bonus. Het ging in totaal om zo'n 3 miljoen euro, die hij ook op zijn bankrekening gestort kreeg. Dat blijkt een reconstructie van heel de Fortisaffaire, die zaterdag staat te lezen in het NRC Handelsblad.

 

@ Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap Voetbal 2022

 

België en Nederland ook kandidaat voor WK 2022

België en Nederland stellen zich ook kandidaat voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor 2022. Eerder deden beide landen dat al voor 2018.

Bij de voetbalbond is men goed op de hoogte over de politieke ontwikkelingen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stad van Allah en Jihad

 

20.12.2008 18.17u - “De grootste bedreiging voor een harmonieuze samenleving in en om Antwerpen komt niet van potentiële moslimterroristen. Wel van een groep salafisten binnen de islamgemeenschap voor wie er slechts één rechte weg is: die welke Allah vijftien eeuwen geleden heeft opgedragen aan zijn profeet Mohammed.” Dat schrijft Hannes Cattebeke in het tweede deel van zijn reportage over de opmars van de radicale islam in Antwerpen (Knack, 17.12.08).

Betogen, tieren en eisen. Niet in eigen land

In het eerste deel ging het vooral over een netwerk dat jongeren ronselt op straat en in moskeeën en doorstuurt naar de beruchte madrassa’s in Pakistan en Afghanistan. Die Koranscholen staan internationaal bekend als een kweekvijver van moslimterroristen. (Lees ook Jihad in Antwerpen en Jihad in Antwerpen (2), 12.12.08)

In het tweede deel buigt de journalist zich over de groeiende invloed van de salafisten, een radicale stroming binnen de islam die zich verzet tegen integratie en een erg fundamentalistische interpretatie van de koran voorstaat, met een strikte scheiding van mannen en vrouwen bijvoorbeeld. Marijke Uyt den Bogaard, een sociologe die door het Antwerpse stadsbestuur was aangetrokken om de banden tussen de verschillende etnische en religieuze bevolkingsgroepen in de stad aan te halen, wees het stadsbestuur in 2006 al op het gevaarlijke fenomeen en trok aan de alarmbel. Resultaat: de sociologe werd bedankt voor bewezen diensten. Chantal Pauwels* (Groen), schepen van samenlevingsopbouw, smeet haar op de keien. Uyt den Bogaard verstoorde immers de multiculturele goed-nieuws-show van het stadsbestuur. “Ze houdt een Vlaams Belang-discours”, klonk het daar. Slecht nieuws? Weg met de boodschapper!

Intussen maken de veiligheidsdiensten zich ernstig zorgen over de druk die salafisten uitoefenen in en op hun gemeenschap. Ze grijpen doorgaans niet naar geweld, maar hun boodschap is er niet minder extreem en gevaarlijk om. Ze sturen aan op de uitbouw van een parallelle samenleving, waar de eigen (religieuze) wetten gelden. De invoering van de sharia is voor hen maar een kwestie van tijd.

“Zolang ze niet overgaan of aanzetten tot geweld, kunnen we hen niets maken”, zeggen speurders. “Op basis van hun discours alleen kunnen we hen niet veroordelen.” Dat was ook het argument van de rechter die eerder de Marokkaanse vrouw en terreurverdachte Malika El Aroud vrijsprak: “Ik verafschuw wat u vertelt, maar dat is onvoldoende om u te kunnen veroordelen.” Dat argument gold blijkbaar niet in het politieke proces tegen het Vlaams Blok. Ook al was en is onze boodschap nooit extreem of gewelddadig.

Het gelaat verbergen ies koeltoer

Maar terug naar de jihad in Antwerpen. “Zowel in Antwerpen als in Brussel knijpt het stadsbestuur de ogen dicht voor de radicalisering”, zegt een agent van de federale politie in Knack. “Die politieke correctheid is storend. Maar nog erger is het dat die selectieve blindheid is ingegeven door de angst om de stemmen van de hele moslimgemeenschap te verliezen.” Het hoeft niet te verbazen dat moslimextremisten gretig gebruik maken van de politieke correctheid en lafheid in ons land. Als het straks goed fout gaat, zijn de traditionele partijen medeplichtig.

@ Vlaams Belang

* Chantal Pauwels werd niet herverkozen in 2006 na haar barslechte politieke parcours met allerlei persoonlijke onregelmatigheden. Zij werd beloond met een aanstelling als directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, een materie waar zij niet mee vertrouwd is. 

Brabo oefent al in afgehakte Handjes Werpen

 


20-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een liedje

 

 

Om eens wat anders te horen. En ditmaal geen gilbezem. Da's pas voor morgen, als de Platenruiter binnenstormt.  We moeten er niet aan denken, welk gejank hij op ons zal loslaten,  met een waanzinnige uitleg die kant noch wal raakt.  Laat het alsjeblief nog lang duren vooraleer het zondag is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen ? Waarom ?

 

Gisteren zaten in "de Lakeien van de Wetstraat" de twee pronte ouderlingen, Ventje Decroo en Eyskens, het genie dat zichzelf heeft uitgevonden, hun wijsheden te verkondigen. Louis Tobbàck, die ontbràk, hij zat in 't Keizerlijk stadhuis op zijn gemàk. Want de Troon is in herstelling.

De twee symbolen van Vlaamse onderdanigheid aan de belgische eenheid vertellen al jaren hetzelfde zeurverhaal, dus dat was ditmaal niet anders.  Tijd- en geldbesparend zou het zijn, een herhaling te programmeren en het zou ons ,de schaarse kijkers, de indruk geven, dat die oude rukkers niet verouderen : zij niet, wij wel.

Voor de zoveelste keer werd het idee van een regering met de traditionele politieke partijen uit de 19de eeuw heropgevist als ultiem reddingsmiddel: staatskatholieken, socialisten en liberalen van beide taalgemeenschappen. Het  is niet origineel maar wij zijn er ditmaal voor gewonnen.  Liefst met er enkele milieufanaten van Groen bij : dan krijgen de kinderen groene marsepein van savooienbladen. 

In wisselende coalities hebben deze partijen na tientallen jaren klooien en arrangeren het land gebracht waar het nu staat : randje afgrond. Zeer goed gedaan, wij als Vlaams-radicalen hadden het er niet beter kunnen van afbrengen.  De corruptie die hier heerst,  zit dieper dan in Italië, waar de maffia langzaam aan het einde van de laars zit.

De traditionele partijpolitiek brengt figuren voort die zelfs geen gezag bezitten om in een lagere dorpsschool de orde te handhaven. Advocaten die per week drie klanten over de vloer krijgen, veroveren ministerposten over departementen waar ze geen enkele affiniteit mee hebben.

De partijpolitiek heeft zich in alle echelons van het openbaar leven genesteld als houtworm in de kruk van de Nonkel: iedereen weet van iedereen tot welke familie zij/hij behoort. Wurgende regels en reglementen verhinderen een behoorlijke administratieve werking van de openbare diensten. Hoe hoger in het organogram, hoe dikker de kleuren rood, geel en blauw uitgesmeerd zijn. Partijpolitieke en regionale afrekeningen zijn legio en verhinderen vaak een normale dienstverlening. De syndicaten van de openbare dienst zijn alom tegenwoordig als ABS-remsysteem voor het moderne beleid.

Bovendien verhinderen de reglementen, wetten en decreten van de diverse parlementen het zo broodnodige goede bestuur. Herinner u de noodkreet van de voorzitter van de Vlaamse Steden en Gemeenten, die voorspelt dat burgemeesters binnenkort niet meer in staat zullen zijn op een normale wijze hun gemeente te besturen, gezien de administratieve tegenspraken en legale chaos.

Ventje Decroo en Genie Eyskens bepleiten de status quo. Tegen beter weten in, uit angst voor het ongewisse en uit hondse trouw aan een aftandse monarchie.  Welnu, wij geven ze gelijk.  Laat het geknoei nog een tijdlang duren.  Het verrottingsproces is openlijk ingezet.  De politieke partijen hebben geen antwoorden op de noden van de burgers ; waar tot voor kort zowat iedereen tot de machtigen wilde behoren, moet er nu al gepraamd worden om een eerste-minister te vinden. 

Waarom geen sympathieke Waalse mevrouw Onkelinkx of mevrouw 1000Quette als première ?  Of de belgicist Tjoeke-Tjoeke Schouppe ? Marianne Thyssen lijkt ook erg geschikt, om er niets van terecht te brengen. 

Komaan zeg, géén verkiezingen !

Van lopende zaken naar aflopende zaken tot vastlopende zaken en dan zal wellicht een meerderheid van de bevolking inzien dat de splitsing van deze staat nog de enige mogelijkheid is.

Savat (uw Vlaamse, simpele maar oprechte Machiavelli)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!