Angeltjes
28-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen voor alle Angeltjeslezers van een Mama + kindjes

 

 
Sent: Sunday, December 28, 2008 12:39 AM
Subject: Met extra Kerstknuffels voor Angeltjes ! En extra veel inzet om er in 2009 opnieuw een lap op te geven !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro Flandria Nieuwjaarsboodschap 2009

 

         PRO FLANDRIA    Nieuwjaarsboodschap   2009
-Politici hebben geen land om te besturen. Hun land is feitelijk uiteengevallen  in twee landen die totaal los van elkaar evolueren. Maar ze moeten er wel één regering vormen. Dat is haast onmogelijk ( D.S. Guy Tegenbos 23.12).
-Het lijkt waarschijnlijk dat de Belgische democratie op federaal niveau onbestuurbaar is geworden (NRC Handelsblad 22.12).
-Informele banden, vaak gebaseerd op politieke loyaliteit, hollen op grove wijze de transparantie van het Belgisch bestuur uit (Trouw 22.12).
-De bankensaga op zijn Belgisch roept heel wat vragen op. Moest KBC ook bloeden nu de grootste Belgische bank van het toneel verdwenen was? De Belgische regering reed vooral voor buitenlandse overheden en instellingen. (Prof. K. Algoed, Pro Flandria 13.12)
-België houdt voor Vlaanderen geen toegevoegde waarde in . Wel voor Wallonië en Brussel. Vlaanderen kan onmogelijk voor die toegevoegde waarde blijven zorgen (Warande manifest 2005).
-Voor de franstaligen is de Belgische staat een door de Vlamingen gefinancierde melkkoe en ze zijn er op georganiseerd om die maximaal te melken (Eric Donckier in het Belang van Limburg).
-In België dreigt het begrotingstekort volledig te ontsporen. Voor de franstalige regeringspartijen mag dat tekort zelfs oplopen tot meer dan twee procent van het bruto binnenlands product ( Rik van Cauwelaert, Knack, 09.12).
*
***
*
Tot zover een lezing uit het Belgische boek van Staat.
De conjunctuurbarometer is in december 2008 gezakt naar zijn laagste peil sinds de start ervan in 1980. De Vlaamse economie, verantwoordelijk voor 80% van de export en de welvaart van België en Vlaanderen, lijdt voelbaar onder de neurose van het Belgische carcan.

 

Teruggrijpen naar ‘staatslieden’ uit een ver of minder ver verleden die zelf verantwoordelijk zijn voor pariteit en grendelgrondwetten, voor de immense staatsschuld (Martens), de onverantwoorde bestendiging van de miljardentransfers vanuit Vlaanderen op vraag van ziekenfondsen  en vakbonden (Dehaene,) en begrotingstekorten in een periode van hoogconjunctuur (Verhofstadt en Vande Lanotte), is géén optie.
Verandering kan!
Verandering kan als alle Vlaamse partijen –zonder cordon sanitaire- verantwoordelijkheid opnemen voor Vlaanderen.
Verandering kan als Vlaanderen zelfstandig  kan beslissen over zijn toekomst en welvaart.
Yes we can!
Als evenwel de Vlaamse politici niet bij machte zijn hun kortzichtig electoralisme en privilegiecultuur  te overstijgen dan zal het volk van Vlaanderen mobiliseren en als een Forza Flandriae ageren.
6.000.000 Vlamingen verdienen een leefbare toekomst en dit kan alleen nog in een zelfstandig Vlaanderen in Europa. Met de huidige politici als het kan, zonder als het moet.
Pro Flandria, netwerk van ondernemers en academici.
Dr Gui Celen, Voorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin van de islam-moraal in Europa

 

Laat ons nog even boven de valreep van het oude jaar met de vinger wijzen naar de ongeschiktheid van moslimgebruiken in onze Westerse contreiën. We zijn dit verplicht aan onze reputatie.

Het verhaal speelt zich af in de omgeving van de Manchesterstan, alwaar de erg mooie Sahar Daftary, een jonge vrouw die de titel veroverde van "Het gezicht van Azië" van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen naar beneden viel. Moord, ongeval of zelfmoord ?  De politie onderzoekt.

 

De moslimvrouw was vorig jaar getrouwd in Engeland met natuurlijk een man van hetzelfde geloof.  Ha ja, de anderen zijn ongelovige honden. En wie trouwt er met een hond, behalve een teef ? En zo ziet zij er niet uit.  Helaas voor de mooie Sahar, haar uitverkorene bezat al een vrouw maar dat was hij vergeten te vertellen.  Je kan niet aan alles denken als je verliefd bent. Toen de waarheid uitlekte, brak er zwaar onweer uit en het mooie vrouwtje kwam nog eenmaal naar huis om haar spullen op te laden, toen ze dus ongelukkig ten val kwam.

Volgens moslim-parlementsleden uit het Verenigd Koninkrijk vinden dergelijke huwelijken heel dikwijls plaats, zonder dat de vrouwen er weet van hebben dat ze in een tweedehandsval gelokt worden door een passionele Driftmans. Als de Britse wetgever erin toestemt dat eerlang de sharia van toepassing zal zijn in de UK voor moslims, dan worden de vrouwen compleet overgeleverd aan de achterlijke en discriminerende uitspraken die de koran vermeldt over de verhouding man-vrouw.

De halve garen van links en groen ontkennen vanzelfsprekend deze helaasheid der dingen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis in Athene

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je nu eens wat nieuws horen ?

 

Laura Zuniga, Mexicaanse schoonheidskoningin

Dit is ze, 23 jaar, verkozen omwille van haar wijsgerige uiteenzettingen, grote talenkennis, wetenschappelijke vorming en helaas gisteren ontkroond,
beschuldigd van het bezit van drugs en wapens.  In Mexico lachen ze niet met dergelijke details. In het land B is zonet een bipatride Turkse en Nederlandsonkundige  verkozen tot nationale Miss. Ze heeft al laten weten, dat ze bij voetbalwedstrijd van B tegen Turkije, voor haar échte vaderland supportert.  In het land B wordt elke identiteit toegejuicht en erkend, zolang het maar niet de Vlaamse is.  Eviva México.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij dit weertje : De Schaatsenrijderswals

 

 

Er zijn van die melodieën die we kennen maar die je nooit meer hoort. Dit is er zo een : de Schaatsenrijderswals door Emile Waldteufel. Een opname uit circa 1940 door het NBC Symphony Orchestra, gedirigeerd door Arturo Toscanini.  Wat zal die de musici weer uitgekafferd hebben.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hardnekkige zon en de hardnàkkige Verkànner

 

De zon schijnt zo hard dat ze bijna op de aarde valt, er is geen wolk meer te bespeuren, de ozonlaag heeft het opgegeven en bekent ootmoedig dat ze enkel maar een gat is en de atmosfeer rond de aardschil puft en blaast onder de eigen druk.

Hoe alle elementen zich ook inspannen om Al Gore gelijk te geven en het Noordelijk Halfrond in lichterlaaie te zetten, de Vriezeduivel is hier niet weg te branden. Vandaag wordt er geschaatst, niet alleen over de kunstmatige ijspistes op de zwierige tonen van liedjes die het cordon sanitaire respecteren maar ook over de natuurlijke plassen en venen. Op de vele Kerstmarkten in Vlaanderen, die de recessie een neus zetten en de Glühwein enkel met rantsoenzegeltjes kan gekocht worden ter beteugeling van de dronkenschap, blijven de slenterende voeten ijskoude klopmpjes.

De winter vermomt zich als een zomerse vakantiedag onder nul. Celsius en Fahrenreit laten niet met zich spotten. Hun barometers zijn niet te koop.  Kerels van de ouwe stempel, die lak hebben aan gesubidieerd kwik.

De parallellen tussen de weersomstandigheden en  het politieke klimaat in het land B zijn verrassend.  Het land B is de natie die al bijna 180 jaar het land VL bezet en nog steeds even onbemind is. B spant zich even onverdroten in als Laura om warmte op te wekken maar veroorzaakt alleen kilte. 

Sedert enkele dagen staat een man die zich met een Peugeot  laat rondrijden te roepen tegen journalisten vanop een gehavende binnenkoer die eens grandeur moet bezeten hebben, dat hij op "verkànning tràkt en dat het een àrg moeilijke opdracht is". De man moet het land redden en de gebroken vaas van de regering aan mekaar kleven met stukjes tensoplast. 

Die man komt ons zeer bekànd voor. Speelde hij niet mee in een feuilletonreeks van de BRT, tientallen jaren geleden ? De Bossen van Vlaanderen ?  Of de Heren van ZIchem ? Neen, het was "Beschuldigde, sta op" en hij werd elke week veroordeeld maar kwam telkens terug : een recidivist, quoi.  En nu zovele jaren later, staat hij er weer, een beetje verouderd, maar behoorlijk opgelapt en hij spreekt nog net hetzàlfde. 

De politici roepen telkens ze naar het paleis gaan "Leve de Keuning" en terwijl loeren ze rond naar de nooduitgang.  Niet om de sire te evacueren, voor zichzelf. En voor hun partij.

De Vlaams-nationalisten staan erbij en kijken met verwondering naar het stelletje beunhazen, van wie elke dag meer en meer blijkt, dat het onhoudbaar is om zonder principes een land bij mekaar te houden en doorheen stormachtige crisissen te loodsen. Bezetters hebben nog nooit in de geschiedenis hun dominantie weten te behouden. In het land B duurt het érg lang maar het einde is in zicht.

Als de zomer aanbreekt, in de maand juni, zullen wij de zonnewarmte echt voelen.  En indien niet, wij hebben tijd.  Wij zijn als het klimaat : niet te beïnvloeden door prietpraat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerika 2009

 

President en Buza-minister begroeten mekaar
(cartoon geplaatst zonder commerciële doeleinden : enkel om te lachen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen : eerste schaatsmarathon in Haaksbergen ? (Overijssel)

 

Het Overijsselse dorp Haaksbergen probeert zondag 28 december voor de derde achtereenvolgende keer de marathonprimeur in de wacht te slepen. Dit heeft de KNSB zaterdag laten weten.

Voordat de wedstrijd officieel zal worden bekrachtigd, moet het ijs voldoen aan de strenge eisen van de KNSB. Of Haaksbergen de benodigde drie centimeter ijs heeft liggen, zal zondagochtend blijken bij de laatste keuring.

Haaksbergen is het verst in de voorbereiding van de eerste marathonwedstrijd. Als de plaatselijke IJsclub morgenochtend de benodigde hoeveelheid ijs heeft, dan zijn ze zeker van de primeur.

IJs en wederdienende zullen de dames zondag het eerst op het ijs verschijnen en wel om 19.00 uur. De heren Top-divisie zullen starten om 20.00 uur.

De ijsvloer in Haaksbergen was zaterdagochtend 2,5 cm. Naar verwachting ligt er morgenochtend vier tot vijf centimeter. Om 9.00 uur zal de KNSB de vloer opnieuw keuren.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/89349


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stuk jeugdsentiment (opgedragen aan Jos)

 

Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

Tekst : Wikipedia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Africanisering van Europa - Peter Logghe - Delta Stichting

 

“Hoe verdwijnt een beschaving, hoe verdwijnt de democratie? Democratie kun je niet invoeren, democratie moet te verwerven”. Eén van de vele treffende opmerkingen van mevrouw Marcia Luyten in haar boek Ziende blind in de sauna, waarin ze met veel verve waarschuwt voor een Afrikanisering van Nederland – en bij uitbreiding van Vlaanderen en Europa. Nederland gaat steeds meer op Afrika lijken, schrijft ze.

Om de lezer vooraf toch al dit mee te geven: het boek gaat niet over de bedreiging vanwege immigranten, vanwege asielzoekers. Mevrouw Luyten is begonnen als een overtuigde telg van het multiculturele, progressieve kamp, al heeft ze ondertussen en gaandeweg een aantal van haar linkse standpunten bijgesteld. Neen, dit boek gaat over Nederlandse (Westerse) instellingen en instituties die door een kortetermijndenken in de politiek en de economie, die door een inhalige moraal, door uitholling van de moraal en door misbruikt vertrouwen ten onder dreigen te gaan, en die hierin steeds meer beginnen te lijken op Afrika.

Marcia Luyten (geboren in 1971) is journaliste, cultuurhistorica en econome, ze schrijft voor verschillende kranten en woonde van 2001 tot 2003 in Rwanda, en sinds 2007 in Oeganda. Ze kent de Afrikaanse cultuur vrij goed en beseft dus maar al te goed de draagwijdte van haar woorden. En hoewel ze zich blijft opstellen als een ‘progressief’ auteur, merkt men op elke bladzijde de sterke (soms onmerkbare trouwens) invloed van overtuigd conservatieve denkers als Dalrymple, die in zijn kritiek op het links-libertaire al wees op hun verpletterende verantwoordelijkheid in het ontkennen van elke publieke moraal. Mevrouw Luyten haalt Joep Dohmen aan: “Waarden als identiteit, individualiteit en vrijheid veronderstellen dat het individu door de samenleving een zekere morele vorming heeft ondergaan”.

Zo roept ze op “de vrijheid en de eigenzinnigheid te veroveren op de fanatiekelingen die zich in de jaren 60 van vorige eeuw hebben toegeëigend maar die daaraan behalve de emancipatie vooral één dimensie hebben: die van de permissiviteit”. Ze lijkt de politieke en metapolitieke rechterzijde na te zeggen dat “alles kan, alles mag” een deel van het probleem van Europa, van Vlaanderen en van Nederland is.

Over economie – toch wel zéér actueel, meen ik – schrijft Luyten heel treffende zinnen neer, vooral over het korte termijn winstbejag van aandeelhouders in multinationals, over de kip met de gouden eieren. En ook hier weer de parallel met Afrika: “Het aanstekelijke, bewonderenswaardige ‘leven in het moment’ van Afrika heeft een schaduwzijde: het maakt van armoede een gesloten cirkel”.

Niet alleen de economie, maar ook de politiek is ‘verafrikaniseerd’. Afrika kent vooral een politiek van aanhankelijkheden. Maar ook in Europa groeit het cliëntelisme sterk. Het gaat in de politiek – ook in België, ook in Nederland – steeds minder om politieke programma’s, om ideeën. Macht in Afrika dient vooral en bijna uitsluitend om de eigen achterban goed te verzorgen. Is dat het lot dat de politiek in Europa te wachten staat? Maar lees ook haar bladzijden over de massamediacultuur, lees haar vernietigend oordeel over allerlei schoolse experimenten!

Dit boekje van Marcia Luyten is echter geen programmabrochure van een politieke partij. Mevrouw Luyten schrijft met veel schroom, té veel schroom allicht, over de uitwassen van de multiculturele maatschappij. Maar toch is ook bij haar het taboe, om er liever niets over te schrijven dan slecht, gevallen. Zo noteert ze: “Toen een delegatie van het Nederlands Centrum voor Terrorismebestrijding het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer bezocht, na de moord op Van Gogh, keken de bezoekers op van de hoeveelheid schotelantennes die er als geraniums balkons sierden”. Inderdaad, onze maatschappij is niet weinig verkleurd, mevrouw Luyten.

Het zal niemand verbazen dat geregeld wordt verwezen naar stevige Nederlandse conservatieve filosofen als Kinneging. Toch wil mevrouw Luyten verder door het leven als progressief auteur, niet zonder de arrogantie van links er stevig van links te geven. “Terug naar dat karakter (als een van de bouwstenen van een gezonde samenleving). Welke karaktereigenschappen zijn daarvoor nodig? Een schets van zo’n persoonlijkheid is niet ongevaarlijk. Voor je het weet, word je in een hoek gezet waar je niet wil zijn – bijvoorbeeld die van de conservatieven – want dat is wat sommige linkse mensen graag doen met andere linkse mensen die het over cultuur en moraal hebben”. Jaja, de verdraagzaamheid van links is een mooi ding...

Dit boek – maar dat had u al begrepen, beste lezer – bevat zeer veel stof tot nadenken. Veel introspectie in een maatschappij die wat ver in de ene richting is doorgeschoten. Marcia Luyten brengt noodzakelijke correcties aan.

Ziende blind in de sauna, 220 pagina’s Uitgeverij: Lemniscaat, Rotterdam 2008.

http://www.politiek.net/iskander


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salam Aleikum Rotterdam مرحبا بكم في روتردام

 

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest om de bouw van de moskee, waarvan de eerste steen bijna vijf jaar geleden werd gelegd. Zo hield de omvang van het gebouw de gemoederen lang bezig. Het gebedshuis krijgt een koepel van 25 meter hoog en minaretten van 50 meter hoog.

مرحبا بكم في روتردام

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiding der machten door Jos

 

 

scheiding der machten
 
 
de machten zijn gescheiden in dit land
het werd ons weer eens overduidelijk getoond
wie dit niet zag heeft op een andere planeet gewoond
er is in 't vaderland weer één en ander aan de hand
 
eenieder ziet' en niemand zegt', maar 't komt eraan
we lopen met z'n allen op de klippen
in plaats van al die profiteurs eruit te wippen
zien we nog liever Vlaanderen naar de haaien gaan
 
Van Rompuy dankt voor d' eer van eerste clown
Dehaene wordt niet meer aanveerd door vee-el-dee
Leterme heeft dan zijn verleden weer niet mee
Verhofstadt krijgt ook nog zijn verdiende loon
 
er hoeft geen scheiding meer der belgische machten
en zelfs voor mij geen splitsing meer van bee-ha-vee
maar kappen met dit apenland en weg ermee
dus opgeruimd de profiteurs en duist're krachten
 
het heeft al veel te lang geduurd, dat profiteren
aan alles komt een eind, ook aan het Vlaams geduld
de francofonen hebben lang genoeg hun zak gevuld
ze mogen zelf voortaan hun broodjes smeren
 
nu mag zich Martens weer aan Mietje wijden
terug aan de open haard met kindjes en met vrouw
hij krijgt wellicht een titel van de koning om zijn trouw
en tijd van ons,  om zijn mémoires neer te schrijven

Jos


27-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT levert zoveelste bewijs van onbeschoftheid

 


"Komiek" Philippe Geubels haalde zich met zijn grappen in de eindejaarsconference van Canvas en Radio 1 "Het besluit", de woede op de hals van het extremistische Joodse Defensie Liga Europa. Het roept op zijn website op tot actie tegen Geubels. Vrt krijgt het op zijn beurt allicht aan de stok met het Franstalige Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique (CCOJB).

’What ’s in a name’, vraagt de Joodse Defensie Liga (JDL) Europa zich af op zijn website, waar Mortselaar Philippe Geubels consequent ’Philippe Goebbels’ wordt genoemd. Het heeft de speellijst van de stand-upcomedian geplaatst en de uitdrukkelijke oproep om boycotacties te ondernemen.

De JDL is een controversiële extremistische organisatie, met een Amerikaanse en een Europese tak. In juni 2003 verscheen het bericht dat de JDL een vestiging in België plande, maar het bleef bij een voornemen. In Nederland is JDL wel actief. 

Geubels haalde zich de woede van de JDL op de hals met een grap over de recente Hitler- rel rond het VRT-programma Plat Préféré: “Als in Antwerpen een gaslek ontstaat, zal hoofdredacteur van Joods Actueel, Michael Freilich dan het stadsbestuur aanklagen wegens provocatie?”, vroeg hij zich in zijn eindejaarsconférence af. Eerst was er sprake van dat de VRT het stuk zou schrappen uit de uitzending op kerstdag, maar het besliste dat toch niet te doen.

Freilich reageert gelaten op de grap. “Ik heb de conference gezien. Zo erg vond ik Geubels’ moppen niet. Bovendien werd er met alles en iedereen gespot.” Freilich relativeert ook de mogelijke impact van de JDL-oproep. “Het is inderdaad een extremistische groepering, voortvloeiend uit de verboden Israëlische Kach-partij. Maar de aanhang is hier zo klein dat ik niet verwacht dat het daadwerkelijk tot acties zal leiden.” 

Toch vermoedt Freilich dat het optreden van Geubels niet helemaal zonder gevolgen blijft. “De CCOJB, de Franstalige tegenhanger van het Forum der joodse organisaties, overweegt een juridische klacht tegen de Vlaamse openbare omroep in te dienen voor de feiten van de afgelopen dagen en maanden.

De joodse organisaties in Vlaanderen vinden het voldoende hun opinie mee te delen, onder de Waalse en Brusselse joden leeft het beeld van ’de racistische Vlamingen’ veel sterker. Dat het fragment van Geubels op de website van Radio 1 te beluisteren staat onder de titel ’Arbeit macht frei’, viel bij hen in zeer slechte aarde.” 


VRT-perswoordvoerster Diane Waumans had nog niets van een mogelijke klacht vernomen en kon bijgevolg niet reageren op mogelijke juridische stappen. “De druk over wat wel en niet mag, is de afgelopen tijd enorm gestegen. Ik heb zoiets nog niet meegemaakt in mijn carrière. Maar ik wijs niet met de vinger, want het protest hangt vast aan onze beslissingen. Ik kan voorlopig enkel zeggen dat de VRT vond dat Geubels grappen konden in het kader van de conference.”

Geubels zelf wilde zich niet uitlaten over de nieuwe ontwikkelingen. “Ik wil het niet erger maken dan het al is”, was zijn respons.

Evita BONNE
@ GvA

***

"De druk over wat mag en niet mag is enorm gestegen" vindt Diane Waumans.  Van wie ondervindt de 0000 die druk ? We zullen een handje toesteken :

- Wat altijd mag is Vlaams-nationalisten en Vlaams Belangers belachelijk maken en verrot schelden ; ook lachen met Vlaamse tradities en gewoontes is altijd in orde.

- Wat absoluut VERBOTEN ist : lachen met moslims, negers of de multiculturele maatschappij.  Schimpen op joden mag als het gebeurt door een linkse. Als een rechtse iets over de joden zegt, is hij een nazi.

De vrijheid van meningsuiting staat weliswaar in de grondwet, maar is al lang aan banden gelegd door spionnenorganistaties zoals het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding.

In plaats van te janken over druk zou Diane Waumans (en vooral de productieleiders van de 0000) enige kritische geest mogen ontwikkelen, om niet de eerste de beste toogzeikerd de kans te bieden Vlaanderen te teisteren met misplaatste grappen. Als je maar een rolmops bent, moet je niet op een canapé gaan liggen pochen dat je Beluga-caviar bent.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk : Duidelijke Taal

 

 “Change”, het was het toverwoord waarmee Barack Obama de harten en de hoofden van de Amerikaanse kiezers wist te veroveren. “Verandering”, die zit er in België nog niet direct aan te komen. Verkiezingen trouwens ook niet. Dat lijkt wel de ultieme nachtmerrie te zijn voor het land. Zo roepen politici en Wetstraatjournalisten vandaag in koor. Hoe legitiem is de macht van machthebbers die alle vertrouwen kwijt zijn en schrik hebben van democratische verkiezingen?

Ook Jan Segers (Het Laatste Nieuws) merkt op dat dit land gevangen zit in vastgeroeste gewoontes. Het lijkt wel een “bejaardenhuis”, schrijft hij. “Het steunt de ‘change’ van Obama, maar staat zelfs wantrouwig tegenover elk begin van verandering en elke zweem van ommezwaai.”

Het Belgische model werkt niet meer. En dus is die ommezwaai alleen maar mogelijk als we België eindelijk begraven en resoluut kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid. Wie denkt dat dezelfde partijen die verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis, plots in staat zijn om straks wel voor een krachtdadig beleid en ‘goed bestuur’ te zorgen, maakt zichzelf wat wijs. Wie gelooft nu echt dat oude krokodillen als Martens, Dehaene of Verhofstadt straks de knopen gaan ontwarren die ze zelf hebben gelegd?

België is dood. Het is tijd voor verandering. Het Vlaams Belang is de enige partij die dat lijkt te beseffen. Dat is trouwens ook de enige reden waarom we niet welkom zijn bij Albert of Wilfried. Wij laten ons niet kopen met vage nepbeloftes of Belgische ministerportefeuilles. Praatjes als “met België als het kan, zonder België als het moet” of “de Franstaligen moeten beseffen dat het anders moet met België, of het zal zonder België zijn” hebben we nu wel genoeg gehoord. Het is meer dan ooit tijd voor een eigen Vlaamse staat.

Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB vraagt vervroegde verkiezingen

 

Om uit de politieke impasse te geraken, wil het Vlaams Belang dat "de kiezers zich nu kunnen uitspreken". De partij herhaalt vandaag dan ook haar pleidooi voor vervroegde federale verkiezingen, met een gesplitst kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

Vragen onbeantwoord
Voor het Vlaams Belang is het onduidelijk wat de politici van de meerderheid de voorbije dagen precies gedaan hebben onder het verkennerschap van Wilfried Martens, "aangezien de meeste vragen nog steeds onbeantwoord blijven".

"Krokodil Dehaene"
Van gewoon verder regeren, dus zonder nieuwe verkiezingen uit te schrijven, kan geen sprake zijn. "Indien deze Belgische regering, die dan bovendien zou worden geleid door een Belgische krokodil van het kaliber Dehaene, gewoon verder gaat zonder meerderheid aan Vlaamse kant, blijft het communautaire status-quo behouden. Dat is zonder meer onaanvaardbaar", luidt het.

Capriolen van Leterme
De partij stelt zich ook de vraag of de Vlaamse kiezers "de capriolen van Leterme en co" zomaar zullen vergeten, als zijn naam gezuiverd zou worden door een parlementaire onderzoekscommissie, waarna hij terug op het voorplan zou kunnen treden. (belga)

***

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemeen Dagblad gokt op Van Rompuy

 

België tot 2011 gered met brede regering

Door FRANS BOOGAARD
BRUSSEL - De Belgische koninklijk verkenner Wilfried Martens is zo goed als rond met een nieuwe vijfpartijenregering die aanblijft tot 2011.
De meest waarschijnlijke premier is niet Jean-Luc Dehaene, maar diens partijgenoot en oud-vicepremier Herman Van Rompuy (61).

Martens liet gisteren op een geïmproviseerde persconferentie na een lunch met de voorzitters van de vijf regeringspartijen niets los over de nieuwe premier. Wel zei de verkenner dat hij werkt aan een ‘stabiel objectief’, een wat moeizame omschrijving van een regering die aanblijft tot 2011 en niet bij de gewestverkiezingen midden volgend jaar alweer opstapt. Meteen is daarmee oud-premier Jean-Luc Dehaene uit beeld. Hij was alleen beschikbaar, en dan nog onder druk, als leider van een overgangsregering.

Martens wil dit weekend naar de koning, maar noemt ook daarna niet noodzakelijkerwijs de naam van de nieuwe premier. Dat is, zo zei hij gistermiddag, eerder de taak van de formateur die hem wellicht opvolgt. De doorbraak volgde op een kersttoespraak waarin koning Albert zelf de politiek tot daden opriep.

,,Ik hoop echt dat ieders verantwoordelijkheidsgevoel ertoe zal leiden snel een nieuwe regering samen te stellen,’’ zei de vorst, die al anderhalf jaar bijna onafgebroken aan het lijmen en informeren is. Begin deze week was er nog een patstelling, omdat de Vlaamse liberalen absoluut Dehaene niet wilden.

Ze waren bang dat hij er de Vlaamse socialisten bij zou halen en zijzelf het blauwe randje van een rooms- rode coalitie zouden worden, maar op de achtergrond speelde nog iets mee: de oud-premiers Dehaene en Verhofstadt staan allebei op de nominatie om midden volgend jaar hun Europese lijst te trekken. De liberale partij van Verhofstadt gunde Dehaene geen ‘premiersbonus’.

Van Rompuy is momenteel Kamervoorzitter. Hij roept al sinds de jongste crisis dat hij niet beschikbaar is, maar hij kan een dringend verzoek van de koning waarschijnlijk niet weerstaan.

De koning huurde hem vorig jaar al in als verkenner. Toen bleek dat de wat strenge intellectueel goed ligt bij de Franstaligen. De oud-vicepremier draait al sinds midden jaren ’80 mee in de top van zijn partij. Hij was partijvoorzitter van 1988 tot 1993 en medeonderhandelaar bij vijf regeringen-Martens en de twee regeringen-Dehaene.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ET van het Waasland is niet langer toerekeningsvatbaar : Opsluiten !

 

Foto 1950 ten tijde van het Cabaret Cyrano

(van middernacht af tot tegen de ochtend verdwijnen de foto's van het AMVC, omwille van updating van het programma)

Het was mijn goede kennis, de acteur Anton Peters, die Freddy Willockx destijds de bijnaam gaf van "den ET van het Waasland". Anton is veel te jong gestorven in 1989, na een uiterst succesvolle carrière als acteur, regisseur, producent bij de Brusselse KVS, de Antwerpse KNS en de BRT en menig ander toneelgezelschap.  Hij had een uitgesproken komisch talent, was als mens ontzettend aardig maar kon ook vlijmscherp zijn als het hem niet zinde.  

Tijdens WO II heeft hij verschillende jaren als verplicht tewerkgestelde doorgebracht in Noorwegen maar in eigen land droeg hij de Volksunie een warm hart toe, zij het dat hij deze sympatie discreet verborgen hield. In de jaren '80 schilderde de mensenkenner Anton Peters de misselijke Willockx reeds af als een buitenaardse ET.  Hij zou er ongetwijfeld mee akkoord gaan om nu bijna 30 jaar later, de burgemeester van Sint Niklaas te omschrijven als een schandvlek aan de onderkant van het politieke tafereel van dit land.  Wij proberen meestal fysieke verwijten te vermijden (ja ? behalve als het mooie fysieke verschijningen zijn) in het geval van Willockx willen we graag een uitzondering maken. De man is, zoals hij er uit ziet : een braakpot.

Ray

In een interview met Humo (23.12.2008) toont Freddy Willockx, SP.A-burgemeester van Sint-Niklaas, zich ten zeerste verbaasd over politieke pogingen om magistraten te beïnvloeden in het Fortis-dossier. Niet ten onrechte merkt de journalist op dat de SP.A’er toch zelf uit het tijdperk van de politieke benoemingen komt? Willockx: “Ja, wij deden aan politieke benoemingen, maar ik heb nooit geweten dat iemand uit mijn partij rechters op één of andere manier ter verantwoording riep, laat staan ze in een bepaalde richting probeerde te duwen.” Dat de recente praktijken een erfenis van die benoemingscultuur zijn, wil Willockx niet geweten hebben. “Wij probeerden in de eerste plaats bekwame mensen te benoemen, en we vonden het onethisch om ze onder druk te zetten als ze eenmaal benoemd waren”, zo klinkt het. “Onethisch”: het is eigenaardig om zoiets te horen uit de mond van een man die destijds middenin het Agustaschandaal zat. Toenmalig SP-penningmeester Etienne Mangé, die niet te beroerd was om geld aan te nemen van wapenhandelaren, was een persoonlijke vriend en gebruikte het smeergeld onder andere voor de kiescampagne van Freddy Willockx.

Verderop in het interview spreekt Willockx zichzelf trouwens tegen inzake de “onethische” politieke druk. Wanneer hij het heeft over voormalig PS-voorzitter André Cools - “een warme en charmante man, zeker als je zijn vertrouwen had. En dat had ik.” – stelt hij: “Hij was natuurlijk ook een pure machtspoliticus. Naar aanleiding van de crisis rond Leterme heb ik aan hem moeten denken. (…) De scheiding der machten was niet echt een groot geloofspunt van André. Als een magistraat door zijn toedoen was benoemd, dan was André zeker niet te beroerd om de telefoon te grijpen.”

Of hij vandaag nog opnieuw aan een politieke loopbaan zou beginnen? “Ik ben blij met mijn carrière, maar een jaar of tien, vijftien geleden was de politiek geen pretje. De sfeer was compleet verziekt door de opkomst van het Blok. Dat wil ik niet meer meemaken, en achteraf bekeken hadden we dat fenomeen veel kordater kunnen aanpakken. Ik herinner me dat Willy Claes op een ministerraad gepleit heeft om enkel nog democratische partijen te financieren. Hij kreeg alleen de steun van de Walen, maar dat had ons veel ellende kunnen besparen. We hebben ze niet alleen groot laten worden, we hebben ze verdorie zelfs gesponsord ook!”

De ‘onhullingen’ van Willockx grenzen aan het waanzinnige. Een democratische oppositiepartij als het Vlaams Blok/Vlaams Belang wilde men de facto buiten de wet stellen, en het initiatief daartoe werd genomen door Willy Claes – iemand die later nota bene zelf werd veroordeeld voor zijn aandeel in het Augustaschandaal. Ook inzake de politieke inmenging spreidt de SP.A-burgemeester een zelden geziene hypocrisie ten toon. Het was immers SP.A/Spirit dat de ontbrekende handtekening leverde om bij de Raad van State de procedure te starten die moet leiden tot het intrekken van de overheidsdotaties van het Vlaams Belang. En het was niemand minder dan Freddy Willockx die bij het CGKR – waar de raad van bestuur evenzeer uit politiek benoemden bestaat – de ‘racismeklacht’ indiende die Frank Vanhecke zijn parlementaire onschendbaarheid kostte…

Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ja, ja : Vlapro, voorheen Spiro wordt nu SLP

 

De kogel is door de moskee bij onze progressieve, socialistische, groene, liberale vrienden.  Mogen wij u de herboren Vlapro's (voorheen Spiro) voorstellen :

S L P

Onze immer bereidwillige lezers zullen graag  hun inspiratie ter beschikking stellen om deze afkorting te verklaren.  SLP staat voor de waarheid, en het project maar voor nog veel meer. Onze Juffrouw Ellen brandt van verlangen om alweer een eerste prijs uit te reiken.

 


26-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nieuwsbrief voor Syndicalisten voert reclame voor Vlaams Belang ! Dank u.

 

De syndicaten van het land B, trouwe steunpilaren van de traditionele partijen, beginnen langzamerhand in te zien, dat zij tussendoor ook best wat reclame mogen voeren voor Vlaams Belang.  Een partij waar veel van hun leden voor stemmen, stilletjes in de privacy van het stemhokje, als de Stalinistische Big Brother niet toekijkt.

De reclame is nog wat verdoken, ze verschijnt nog niet op de websteks van het Rode Legioen van het  ABVV, het gele tjevensyndicaat ACV of het blauwe knullige ACLVB,  maar wij ontdekten tot onze aangename verrassing, in nauwe samenwerking met de redactie van onze aanverwante collega's van de Frut van Koekestad,  volgend reclameblok bij

De Nieuwsbrief  nummer 226 voor Syndicalisten

U drukt op de rode tekst hierboven en komt dan terecht in het Paradijs van den Arbaaider, patsboem midden in een dwaas gesprek met de asbestkoning Karel Vinck en daar flikkert de lichtreclame voor Vlaams Belang. Even naar beneden scrollen, lieve lezers en wie prijkt daar met zijn portretje ...

Dank U, syndicalisten, de waarheid breekt door in uw rangen.

 Co productie : De Frut van Koekestad & Angeltjes

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!