Angeltjes
27-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemeen Dagblad gokt op Van Rompuy

 

België tot 2011 gered met brede regering

Door FRANS BOOGAARD
BRUSSEL - De Belgische koninklijk verkenner Wilfried Martens is zo goed als rond met een nieuwe vijfpartijenregering die aanblijft tot 2011.
De meest waarschijnlijke premier is niet Jean-Luc Dehaene, maar diens partijgenoot en oud-vicepremier Herman Van Rompuy (61).

Martens liet gisteren op een geïmproviseerde persconferentie na een lunch met de voorzitters van de vijf regeringspartijen niets los over de nieuwe premier. Wel zei de verkenner dat hij werkt aan een ‘stabiel objectief’, een wat moeizame omschrijving van een regering die aanblijft tot 2011 en niet bij de gewestverkiezingen midden volgend jaar alweer opstapt. Meteen is daarmee oud-premier Jean-Luc Dehaene uit beeld. Hij was alleen beschikbaar, en dan nog onder druk, als leider van een overgangsregering.

Martens wil dit weekend naar de koning, maar noemt ook daarna niet noodzakelijkerwijs de naam van de nieuwe premier. Dat is, zo zei hij gistermiddag, eerder de taak van de formateur die hem wellicht opvolgt. De doorbraak volgde op een kersttoespraak waarin koning Albert zelf de politiek tot daden opriep.

,,Ik hoop echt dat ieders verantwoordelijkheidsgevoel ertoe zal leiden snel een nieuwe regering samen te stellen,’’ zei de vorst, die al anderhalf jaar bijna onafgebroken aan het lijmen en informeren is. Begin deze week was er nog een patstelling, omdat de Vlaamse liberalen absoluut Dehaene niet wilden.

Ze waren bang dat hij er de Vlaamse socialisten bij zou halen en zijzelf het blauwe randje van een rooms- rode coalitie zouden worden, maar op de achtergrond speelde nog iets mee: de oud-premiers Dehaene en Verhofstadt staan allebei op de nominatie om midden volgend jaar hun Europese lijst te trekken. De liberale partij van Verhofstadt gunde Dehaene geen ‘premiersbonus’.

Van Rompuy is momenteel Kamervoorzitter. Hij roept al sinds de jongste crisis dat hij niet beschikbaar is, maar hij kan een dringend verzoek van de koning waarschijnlijk niet weerstaan.

De koning huurde hem vorig jaar al in als verkenner. Toen bleek dat de wat strenge intellectueel goed ligt bij de Franstaligen. De oud-vicepremier draait al sinds midden jaren ’80 mee in de top van zijn partij. Hij was partijvoorzitter van 1988 tot 1993 en medeonderhandelaar bij vijf regeringen-Martens en de twee regeringen-Dehaene.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ET van het Waasland is niet langer toerekeningsvatbaar : Opsluiten !

 

Foto 1950 ten tijde van het Cabaret Cyrano

(van middernacht af tot tegen de ochtend verdwijnen de foto's van het AMVC, omwille van updating van het programma)

Het was mijn goede kennis, de acteur Anton Peters, die Freddy Willockx destijds de bijnaam gaf van "den ET van het Waasland". Anton is veel te jong gestorven in 1989, na een uiterst succesvolle carrière als acteur, regisseur, producent bij de Brusselse KVS, de Antwerpse KNS en de BRT en menig ander toneelgezelschap.  Hij had een uitgesproken komisch talent, was als mens ontzettend aardig maar kon ook vlijmscherp zijn als het hem niet zinde.  

Tijdens WO II heeft hij verschillende jaren als verplicht tewerkgestelde doorgebracht in Noorwegen maar in eigen land droeg hij de Volksunie een warm hart toe, zij het dat hij deze sympatie discreet verborgen hield. In de jaren '80 schilderde de mensenkenner Anton Peters de misselijke Willockx reeds af als een buitenaardse ET.  Hij zou er ongetwijfeld mee akkoord gaan om nu bijna 30 jaar later, de burgemeester van Sint Niklaas te omschrijven als een schandvlek aan de onderkant van het politieke tafereel van dit land.  Wij proberen meestal fysieke verwijten te vermijden (ja ? behalve als het mooie fysieke verschijningen zijn) in het geval van Willockx willen we graag een uitzondering maken. De man is, zoals hij er uit ziet : een braakpot.

Ray

In een interview met Humo (23.12.2008) toont Freddy Willockx, SP.A-burgemeester van Sint-Niklaas, zich ten zeerste verbaasd over politieke pogingen om magistraten te beïnvloeden in het Fortis-dossier. Niet ten onrechte merkt de journalist op dat de SP.A’er toch zelf uit het tijdperk van de politieke benoemingen komt? Willockx: “Ja, wij deden aan politieke benoemingen, maar ik heb nooit geweten dat iemand uit mijn partij rechters op één of andere manier ter verantwoording riep, laat staan ze in een bepaalde richting probeerde te duwen.” Dat de recente praktijken een erfenis van die benoemingscultuur zijn, wil Willockx niet geweten hebben. “Wij probeerden in de eerste plaats bekwame mensen te benoemen, en we vonden het onethisch om ze onder druk te zetten als ze eenmaal benoemd waren”, zo klinkt het. “Onethisch”: het is eigenaardig om zoiets te horen uit de mond van een man die destijds middenin het Agustaschandaal zat. Toenmalig SP-penningmeester Etienne Mangé, die niet te beroerd was om geld aan te nemen van wapenhandelaren, was een persoonlijke vriend en gebruikte het smeergeld onder andere voor de kiescampagne van Freddy Willockx.

Verderop in het interview spreekt Willockx zichzelf trouwens tegen inzake de “onethische” politieke druk. Wanneer hij het heeft over voormalig PS-voorzitter André Cools - “een warme en charmante man, zeker als je zijn vertrouwen had. En dat had ik.” – stelt hij: “Hij was natuurlijk ook een pure machtspoliticus. Naar aanleiding van de crisis rond Leterme heb ik aan hem moeten denken. (…) De scheiding der machten was niet echt een groot geloofspunt van André. Als een magistraat door zijn toedoen was benoemd, dan was André zeker niet te beroerd om de telefoon te grijpen.”

Of hij vandaag nog opnieuw aan een politieke loopbaan zou beginnen? “Ik ben blij met mijn carrière, maar een jaar of tien, vijftien geleden was de politiek geen pretje. De sfeer was compleet verziekt door de opkomst van het Blok. Dat wil ik niet meer meemaken, en achteraf bekeken hadden we dat fenomeen veel kordater kunnen aanpakken. Ik herinner me dat Willy Claes op een ministerraad gepleit heeft om enkel nog democratische partijen te financieren. Hij kreeg alleen de steun van de Walen, maar dat had ons veel ellende kunnen besparen. We hebben ze niet alleen groot laten worden, we hebben ze verdorie zelfs gesponsord ook!”

De ‘onhullingen’ van Willockx grenzen aan het waanzinnige. Een democratische oppositiepartij als het Vlaams Blok/Vlaams Belang wilde men de facto buiten de wet stellen, en het initiatief daartoe werd genomen door Willy Claes – iemand die later nota bene zelf werd veroordeeld voor zijn aandeel in het Augustaschandaal. Ook inzake de politieke inmenging spreidt de SP.A-burgemeester een zelden geziene hypocrisie ten toon. Het was immers SP.A/Spirit dat de ontbrekende handtekening leverde om bij de Raad van State de procedure te starten die moet leiden tot het intrekken van de overheidsdotaties van het Vlaams Belang. En het was niemand minder dan Freddy Willockx die bij het CGKR – waar de raad van bestuur evenzeer uit politiek benoemden bestaat – de ‘racismeklacht’ indiende die Frank Vanhecke zijn parlementaire onschendbaarheid kostte…

Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ja, ja : Vlapro, voorheen Spiro wordt nu SLP

 

De kogel is door de moskee bij onze progressieve, socialistische, groene, liberale vrienden.  Mogen wij u de herboren Vlapro's (voorheen Spiro) voorstellen :

S L P

Onze immer bereidwillige lezers zullen graag  hun inspiratie ter beschikking stellen om deze afkorting te verklaren.  SLP staat voor de waarheid, en het project maar voor nog veel meer. Onze Juffrouw Ellen brandt van verlangen om alweer een eerste prijs uit te reiken.

 


26-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nieuwsbrief voor Syndicalisten voert reclame voor Vlaams Belang ! Dank u.

 

De syndicaten van het land B, trouwe steunpilaren van de traditionele partijen, beginnen langzamerhand in te zien, dat zij tussendoor ook best wat reclame mogen voeren voor Vlaams Belang.  Een partij waar veel van hun leden voor stemmen, stilletjes in de privacy van het stemhokje, als de Stalinistische Big Brother niet toekijkt.

De reclame is nog wat verdoken, ze verschijnt nog niet op de websteks van het Rode Legioen van het  ABVV, het gele tjevensyndicaat ACV of het blauwe knullige ACLVB,  maar wij ontdekten tot onze aangename verrassing, in nauwe samenwerking met de redactie van onze aanverwante collega's van de Frut van Koekestad,  volgend reclameblok bij

De Nieuwsbrief  nummer 226 voor Syndicalisten

U drukt op de rode tekst hierboven en komt dan terecht in het Paradijs van den Arbaaider, patsboem midden in een dwaas gesprek met de asbestkoning Karel Vinck en daar flikkert de lichtreclame voor Vlaams Belang. Even naar beneden scrollen, lieve lezers en wie prijkt daar met zijn portretje ...

Dank U, syndicalisten, de waarheid breekt door in uw rangen.

 Co productie : De Frut van Koekestad & Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij laten een ander middernachtklokje uit Jeruzalem luiden

 

De Westerse leugenpers liet het graag uitschijnen, dat de verdrukte Palestijnen in hun oneindige goedertierenheid de wereldgodsdiensten vredig hadden toegelaten op kerstavond om de geboorte van Jezus te vieren in het Palestijnse gedeeelte van Jeruzalem. De wereldmedia zaten toe te kijken met betraande camera's en snotterende microfoons : "Kijk toch eens, hoe die arme verdrukte lieden zich barmhartig gedragen".

 

In de door Hamas gecontroleerde Gazastrook werden de circa 3000 aldaar levende christenen ernstig gewaarschuwd, geen publieke vieringen te organiseren, geen kerkklokken te laten luiden en vooral niet te spreken met de pers over de restricties die hen opgelegd werden.  Dat zoiets toch uitlekt is onvermijdelijk en achteraf ondervraagd, ontkennen de Arabieren vanzelfsprekend de dadels uit de palmbomen, dat zij dergelijke verbodsbepalingen zouden uitvaardigen. "Hoe durven zij, die christenhonden, dergelijke roddels te verspreiden."

In Nazareth hebben de moslims voor een christelijke basiliek bovenstande spandoek opgehangen, zodat de weinige kerkgangers weten waar ze aan toe zijn : God heeft geen zoon.

Wij moeien ons niet met dat soort religieuze discussies maar je ziet direct de dubbelzinnigheid van de toestand, die zich daar ontwikkelt en die niet anders is, dan in andere door moslims bestuurde naties : absolute onverdraagzaamheid ten overstaan van andersdenkenden.

De halve garen van de Westerse regimepers verzwijgen deze zaken. Wij staan niet op barrikades om tegen godsdiensten te strijden, wij klagen twee zaken aan : de lafheid van de Westerse journalisten en de manier waarop de islam de wereld verovert. Dankzij de slapjanussen van het Westen verloopt deze verovering rustig en vreedzaam : wij bieden onszelf aan en verontschuldigen ons voor onze onvriendelijke tekortkomingen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakbonden van de Lijn : even nadenken ! + Aanpassing 17.45 uur

 

 

De chauffeurs van De Lijn eisen meer politietoezicht op de Antwerpse Franklin Rooseveltplaats, liefst in de vorm van een permanent politiekantoor. Het busplein vormde vorige zondag nog het decor voor een passioneel homomoord onder Marokkanen.

De vakbonden bij De Lijn drongen herhaaldelijk aan bij burgemeester Slaapmans op extra patrouilles. 'We willen al jaren meer blauw op de Rooseveltplaats, maar voorlopig zonder veel resultaat', zegt Hicham El Mzairh. 'Zondag was de politie wel zeer snel ter plaatse, omdat er met de feestdagen sowieso meer toezicht in de stad is. Maar de rest van het jaar dus niet, terwijl op de Franklin Rooseveltplaats elke dag toch tienduizenden mensen passeren.' De vakbonden overwegen acties, maar zouden daarbij niet de passagiers viseren.

Bron : Het Nieuwsblad

Over die laatste klantvriendelijke opmerking, de passagiers niet te hinderen, moeten de vakbonden van de Lijn even goed nadenken.  Wie veroorzaakt al de problemen ?  De chauffeurs of de passagiers ?  Waarom niet doen zoals de collega's van de NMBS ? Laat de passagiers, de eeuwige lastposten, opdraaien voor de problemen die zijzelf veroorzaken. Het land B is niet voor niets het paradijs van de stakingen. 

+ Aanpassing 17.45 uur

Los van de reacties die wij ontvingen van enkele mensen die betrokken zijn bij de Lijn, moeten wij u nog een wijziging meedelen over de moordpartij op het Franklin Rooseveltplein.  Wij hadden onze info betrokken vorige dagen bij Marokko.nl waar er sprake was van 2 Marokkaanse homo's.  Als zij het zelf zeggen, zal het wel waar zijn, dachten wij met onze grote goedgelovigheid. Mis, poes.  Verkeerd, schàt.  Ge zit er naast, schone vent : het ging om een daad van "koeltoer, een eremoord". 

We leggen het u uit, alsof u bij Het Laatste Nieuws leest, met een aanlokkelijke titel :

42-jarige getrouwde lap* vergrijpt zich aan 17-jarige deerne

Hij wordt de keel overgesneden door jaloerse broereman : de eer van de familie stond op het spel. Het spel wordt afgesneden.

Een brave 18-jarige Marokkaanse hangjongere gaat op zoek naar zijn zusje die niet tijdig thuis was om de tajine op te dienen. Hij had een vaag vermoeden dat zussevrouw zich wellicht in aanwezigheid zoude kunnen bevinden van een oudere, getrouwde lap, die zijn loensend moslimoog had laten vallen op de jonge deerne, zoals den heer Mohammed dat voordeed met de prille Aisha. 

En ja, inderdaad, zo gezegd, zo gedaan : het zusje werd aangetroffen, zittende in den BMW naast de loense ouderling die met moeite zijn fikken thuis konde houden van het aantrekkelijke, begeerlijke lijfje van de serveerster van tajine(met heerlijk schapenvlees en look, dit gans terzijde, het verhaal niet dienende maar wel de smaakpapillen strelende). In verontwaardigde colère ontstoken, wat eerder uitzonderlijk is bij jeugdige jongeren, trekt de grote broereman een vlindermes, wat hij toevallig op zak had omdat hij zijn nagels wilde bijknippen, en toont het aan den ouden onverlaat door het venstertje van diens donkerblauwe BMW 525, met metalen siervelgen, dubbele uitlaat en ABS, remsporen gegarandeerd bij diep pedaalduwen. Het ongeluk was helaas  in de omgeving aanwezig, dus het vlindermes opent zichzelven van zichzelf en komt toch wel met een plof neder in de keel van den ouden BMW-rijder. "Hola," roept de jonge Achmed, het graagspelige zusje gilt en den ouden bok kreunt. Maar niet om de reden die hij graag gehad zoude hebben.

Ja, maakt dat mee. Gelukkig, want bij een ongeluk hoort altijd een beetje geluk, kwam de ondervoorzitter van de VLD daar net voorbijgefietst, den Heer advocaat van alle allochtonen urbi et orbi,  Kris Luyckx, die net de schoenen van Bart Somers was gaan poetsen en tegelijk diens krullenbol had bijgeknipt, en die zag wat er aan de hand was.  "Helaba" riep hij  "wat is er aan de hand ?". Dat is namelijk een lepe advocatentruc, als ge weet wat er aan de hand is, doen alsof ge het niet weet, om tijd te winnen.

Om een lang verhaal kort te maken : de eremoordenaar wordt opgepakt door de Polizei van Antwerpen, de inmiddels naar Allah verhuisde ontzielde wordt discreet afgevoerd en de jonge deerne dankt den heer advocaat en ondervoorzitter Luyckx dat ze nog maagd is. "Ge hebt chance" zegt deze knappe man "als ge mijn voorzitter had tegengekomen, was het anders afgelopen."

Om al deze en nog veel meer ingewikkelde redenen die wij u onthouden, vragen de chauffeurs en het personeel van de Lijn beter politietoezicht op het Rooseveltplein, dat in Antwerpen ook nog de Victoriaplaats genoemd wordt of de Geuzenhofkes en dat binnenkort zal omgedoopt worden tot من ساحة الشهداء   of in het oud- Nederlands Het Plein van de Martelaren.

***

* Een getrouwde lap is een sierlijke Antwerpse uitdrukking voor een gehuwd manspersoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loft : doet het schitterend ! Een Vlaamse film om te zien

 

 

Loft

 

'Loft', de film van regisseurs Erik Van Looy en Bart De Pauw, heeft op Kerstmis de kaap gerond van de 850.000 bezoekers, en haalt zo de film 'Daens' in. 'Loft' is nu de succesvolste Vlaamse film in 15 jaar, maar moet nog altijd de eerder uitgebrachte films 'Hector' en 'Koko Flanel' voor zich laten. Dat maakte filmverdeler Independent vandaag bekend.

'Loft' legde sinds de première eind oktober een succesvol parcours af en stond onafgebroken in de top 3 van de bioscoophitlijsten. De Vlaamse filmsector had er zich ondertussen bij neergelegd dat cijfers als die van 'Daens' onbereikbaar waren in deze tijden van dvd, en andere nieuwe manieren om films te kijken. 'Loft' is nu de derde best scorende Vlaamse film aller tijden. Maar met nog meer dan een volle vakantieweek te gaan, lijken meer records mogelijk. De film is vandaag nog altijd te zien in 34 Vlaamse en Brusselse bioscopen. (belga)

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dramatische kanjer van een foto

 

Een dramatische foto van onze Noordzee (Nieuwpoort)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de groeten van de kardinaal

 

Wij waren onze kardinaal bijna vergeten, maar gelukkig hebben onze goede collega's van de Frut van Koekestad een van hun talrijke reporters naar Brussel gestuurd om de homilie ...de  homolie (enfin het zal zeker niet de  homofobie zijn)  van de kardinaal te beluisteren.  Een fragment :

'Want ook Jezus was voorstander van een sterke federale staat met ruimte voor dialoog tussen de gemeenschappen.' (Uit de kersthomilie van Godfried Danneels)

   Met de groeten van de Immer Goedlachse Redactie van de Frut van Koekestad 


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ies goed nieuws : Bleke man terugkomen

 

Ies goed nieuws : Bleke man terugkomen.  Iedereen blaai.  Opnieuw elke dag roezie en niks doen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hyperinflatiein 1923 in Deutschland

 

Staat de kruiwagen in de gang ? Ik ga een brood kopen.

Bij hyperinflatie verliest men het vertrouwen in geld, en de zeer inefficiënte ruilhandel keert terug. Ook wordt het rekenen met geld steeds lastiger: men moet in duizenden, miljoenen en miljarden rekenen. In 1923 kon de Duitse regering alle nullen niet meer op de postzegels kwijt. De Duitse hyperinflatie van 1922-1923 is wel het bekendst. Deze inflatie was een gevolg van het feit dat de Fransen het Ruhrgebied bezetten om herstelbetalingen van de Duitsers af te dwingen. Op het hoogtepunt werden de prijzen dagelijks tien keer zo hoog als de vorige dag. Er werden zelfs bankbiljetten gebruikt als brandstof voor de kachel, omdat deze meer warmte gaven dan de brandstof die men met dezelfde hoeveelheid bankbiljetten kon kopen.
 
 
Houd u het wisselgeld maar
 
Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen

 

Wij ontvangen langs onze e-mail brievenbus vele eindejaarswensen van lezers die onbekend wensen te blijven en die niet alleen de redactie bedenken maar de hele Angeltjesclub.  Voor ieder van u : bedankt en oprechte wederwensen.

Een apart bericht pikken we eruit en laten we u in extenso lezen.  De schrijver is geen onbekende : Lucky 9.

Waarde Angeltjes en andere vrijheidsminnende landgenoten,

Kritiek geven is gemakkelijk, en oplossingen voorstellen is dat ook.
Laat me dus toe in mijn nieuwjaarsbrief als onbekende Vlaming U allemaal een goede gezondheid en een mooie toekomst toe te wensen.

Hiervoor moeten echter een paar dingetjes verwezenlijkt worden mits het gelijktijdig  produceren van vijf minuten politieke moed. Het lijstje is beperkt, laag gegrepen alsook zeer goedkoop en eenvoudig uit te voeren. Succes in sneltreinvaart voor verbeteringen op alle gebied wordt er echter met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door verzekerd.

Ik wens dus U allen en uw nageslacht onverwijld voor de rest van dit millennium het volgende toe:

  1. Afschaffing van de stemplicht en herbevestiging van het individueel enkelvoudig stemrecht.
  2. Invoering van de verplichte geheime stemming door vergaderingen van verkozen leden. (op straffe van absolute nietigheid en vijf jaar opsluiting met verlies van alle politieke rechten voor de verantwoordelijken voor de met deze regel strijdige stemming , teneinde kleptomanie te ontmoedigen en verzuiling te voorkomen.)
  3. Afschaffing van de monarchie en invoering van de republiek met Albert Coburg als laatste niet gekozen bezoldigd president met alleen maar plichten en geen privileges behalve het recht om zelf ontslag te nemen als staatshoofd.
  4. Algemeen verbod op verkiezingspubliciteit met uitzondering van 1 openbaar gedeponeerd programma en openbare vergaderingen ter bespreking ervan.
  5. Splitsing van: a) het Rechtsgebied Brussel, en b) BHV.
  6. Rechtstreekse verkiezing van politici en rechters door de bevolking van het kanton, arrondissement, rechtsgebied of natie en eeuwigdurend algemeen verbod op onrechtstreekse verkiezingen.
  7. Verplichtstelling van de rechtspersoonlijkheid en verantwoordelijkheid voor alle syndicale organisaties en verbod op het door hen uitbetalen van uitkeringen hun leden niet zelf financierden.
  8. Invoering van nieuwe sancties op procedurefouten met het doel het maatschappelijk doel van de procedures niet ontkrachten maar waarachtig te garanderen.
  9. Verbod op nepotisme en cumulatie van mandaten in hoofde van verkozenen
  10. Levenslang verlies van alle politieke rechten voor leugenachtig gebleken handlangers van het Belgisch en Coburg-regime of - naar keuze- herstelbetalingen.

Ik gun het u allen, want zo lang er niet aan negen van deze tien wensen voldaan is blijft er met opzet en criminele voorkennis in hoofde van de verantwoordelijken “something very rotten” bestaan tussen Maas en Noordzee.

Het ga U zeer goed.

Nog een prettig 2009 en huidig millennium.

Vanwege Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeepiraterij : de Chinezen komen er aan

 

 

Somalische piraten krijgen het steeds lastiger. Drie Chinese marineschepen zijn vrijdag op weg gegaan naar de Golf van Aden nabij Somalië om piraterij te bestrijden. Dat melden Chinese media. Het is voor het eerst dat de Chinese marine buiten de eigen territoriale wateren gaat patrouilleren.

 


Twee torpedobootjagers en een bevoorradingsschip blijven in elk geval drie maanden in het gebied. Een woordvoerder van de marine zei dat China zich opmaakt voor een "complexe en langdurige missie''.

Het afgelopen jaar zijn zeven Chinese schepen nabij Somalië aangevallen door piraten. In totaal werden 110 schepen gekaapt, die veelal voor enkele miljoenen losgeld verder mochten. De Chinezen gaan samenwerken met andere landen die in de Golf van Aden actief zijn.

China houdt er niet van om zich te bemoeien met problemen in andere landen, zoals de Volksrepubliek ook niet gediend is van bemoeienis van het buitenland met zaken in China. De missie in de Golf van Aden is dan ook geen verandering van beleid, stelt het ministerie van Defensie.

Piraterij is een internationaal probleem dat op internationaal niveau moet worden aangepakt, stelt China. "Piraterij vormt een grote bedreiging voor de veiligheid van schepen uit vele landen, ook voor die uit China'', aldus de zegsman. "Piraterij is een internationale plaag geworden.''

 
@ Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CIA koopt info over Taliban met Viagra

 

(eigen foto)

Tijdens een bijeenkomst tussen stamhoofden en Amerikaanse officiëlen,  kwamen een zestigjarige Afghaan en een CIA-officier in gesprek met mekaar.  Vermoedelijk onder het genot van een kop thee.  De 60-jarige stamleider, die er volgens het rapport, enigszins afgeleefd bijliep, vertelde over zijn vier jongere vrouwen, wat de spion op het idee bracht een doosje met enkele Viagrapillen te overhandigen aan de plaatselijke leider. "U zal er wel bij varen, zo ook uw echtgenotes".  Waarom die James Bond met Viagrapillen rondzeult, weten we niet maar voor de belkangen van de natie heeft een patriot veel over.  De remedie moet alleszins geholpen hebben, want enkele dagen later bij een volgende onmoeting, ging het afgeleefde maar intussen opgefleurde stamhoofd spontaan over tot het verklikken van een aantal Talibangeheimen. Uiteraard met het vooruitzicht op een nieuwe lading wonderpillen. Mannen ?

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu : Lachen !

 

 

De jaarlijkse Europese Cartoon Wedstrijd is dit jaar gewonnen door de Turkse tekenaar Musa Gumus met een spotprent genaamd EU.  Vorig jaar was het de Vlaming Ludo Goderis die de prijs wegkaapte. Het is niet elk jaar feest. Dit is de winnende tekening.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merry Christmas, bastards*

 

Israël heeft vandaag,  vrijdag de grensovergangen naar de Gazastrook geopend. Benzine en voedsel zijn onder meer het door Hamas bestuurde gebied ingevoerd. Hoelang de overgangen open blijven is onduidelijk.

De opening werd voorafgegaan door een raketbeschieting vanuit Gaza. Militanten lanceerden de raketten, die in het zuiden van Israël terechtkwamen. Niemand raakte gewond. De afgelopen dagen zijn meer dan vijftig raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Ook vandaag worden nog raketten afgevuurd op Israëlische doelwitten.
Donderdag spraken verschillende Israëlische ministers nog dreigende taal over een offensief. Die aanval zou een einde moeten maken aan de raketbeschietingen. ,,Hamas is verantwoordelijk en zal de prijs betalen'', zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak, die ook besloot de grensovergangen weer te openen.
Israël zou Hamas 48 uur de tijd hebben gegeven om het verzet te staken, voordat overgegaan wordt tot een offensief, schrijven de lokale media.

 Aangezien geen van beide strijdende partijen iets hebben met Kerstmis, kan er rustig verder gevuurd en gemoord worden. Het tot hiertoe onoplosbare conflict bevindt zich in het Midden-Oosten en moet aldaar opgelost worden.  Door de ongebreidelde invoer van islamaanhangers in Europa, worden de traditionele Europese joodse gemeenschappen in het Westen dikwijls bedreigd en geïntimideerd door onaangepaste moslims die geen benul hebben van tolerantie, noch van pluralistisch samengestelde gemeenschappen.  Voor dit fenomeen sluiten de traditionele partijen zedig de ogen." Merry Christmas, bastards" is in deze samenhang een ironische wens voor wie hem wil ontvangen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met ons !

 

 
De Standaard laat geen gelegenheid voorbijgaan om de kolommen open te zetten voor linkse orakelgeleerden die de geweldige verworvenheden binnen onze maatschappij toejuichen.  Als het om een professor gaat, is het pleit al half gewonnen, als de linkse klappei bovendien doceert aan de Katholieke Universiteit Leuven, moeten we al niet verder lezen. Het is in orde, het is een zoveelste aflevering in het feuilleton "Weg met ons".
.
Waarom een abonnement betalen voor een gazet die niet eens verbergt niet geïntresseerd te zijn in een subtiele poging de waarheid te ontsluieren ?  Niets nuance, niets neutraliteit, de gazet wordt redactioneel geleid door een marketeer, en die hebben geen behoefte morele standaarden. Na hen zelfs geen zondvloed.
Onder de veelbelovende titel "Normen en waarden stellen het prima"  bespreekt professor Marc Hooghe een Nederlands rapport "Betrekkelijke Betrokkenheid" dat concludeert dat de normen en waarden nog wel degelijk bestaan, dat ze gemoderniseerd zijn én dat er vooral juiste wetenschappelijke gegevens moeten over verzameld worden in Vlaanderen.  Mijnheer Hooghe lonkt naar de overheid en hengelt naar opdrachten : hij wil de gevoelens, de gedachten uitgebreid in kaart en grafiekstaaf vatten, kolommen met stastistieken vullen en de antwoorden op zijn tendentieuze vragen vlug-vlug laten samenvallen met wat hijzelf al lang weet en in de Standaard neerschrijft.
 .
We zullen de professorale stelling ook eens vlug-vlug samenvatten zonder kaart en zonder grafiekstaaf en een beetje verdraaid, zoals de geest van de professor dat ook is  : het is de schuld van de conservatieven, die altijd roepen dat het vroeger veel beter was, die de vooruitgang in de weg staan. De aanhangers van Burke die jammerden dat het fout zou lopen met de beschaving als iedere idioot zich zou gaan moeien met de regering van het land. Marc Hooghe heeft in het bed gelegen (figuurijk) met Annemie Turtelbaum die in de Kamer uitriep tegen Vlaams Belang (voor sommigen ook de Slaapkamer) : "Julie willen terug naar de tijd van de Heren van Zichem, toen was alles goed". Waarop Filip de Man, haar verwonderd vroeg : "Hoe weet u dat ?  Was u daar ook ?".
 
 Uit de tijd van de "Heren van Zichem" : Lode Baekelmans, Emiel van Hemeldonck en Ernest Claes
.
Het is zonneklaar, dat de professor behoort tot de progressieve vleugel van de maatschappij, die niet de elementaire  werkelijkheid aanvaardt, dat de evolutie van de maatschappij een gevolg is van de constante heen-en-weer beweging tussen behoudsgezinden en vooruitstrevenden. De vooruitstrevenden worden op het schild geheven als strijders en bevrijders van de menselijke bekrompenheid, de conservatieven leren niet van hun eigen mislukkingen, zij ploeteren rond in een verleden, dat ze idealiseren.
.
Voor de rest moet de gemeenschap zichzelf opvoeden, want als er sprake is van verruwing en afstomping, is dat niet de schuld van de linkse overheid : de remedies moeten uit de gemeenschap zelf komen. 
.
U houdt het niet voor mogelijk dit soort redeneringen, maar het staat er echt allemaal, geschreven door een prof van de KUL en gedrukt onder de verantwoordelijkheid van de man met het grijnsje, Peter Vandermeersch. 
Wat nog ontbreekt aan de redenering van Marc Hooghe, is dat de conservatieven zouden verantwoordelijk zijn voor de misgroeiingen in onze samenleving.  Dàt zou pas innoverend zijn. Filip Dewinter, de stille motor van de islamisering, Gerolf Annemans die de regering verplicht instructies aan het gerecht te geven en Rose-Marie Rebel die aan de schoolpoorten in Vlaanderen messen uitdeelt aan de jongeren.
De schaamteloosheid van links blijft mij verbazen : zij organiseren chaos, omdat ze in feite enkel geïntresseerd zijn in de job en de macht maar niet beschikken over bestuurskwaliteiten, geen discipline kennen en geen benul hebben van caritas, want ze zijn opgevoed (sic) als verwende egoïsten die steeds hun zin krijgen en geen tegenspraak kunnen hebben. Als de chaos een feit is,  wijzen de linkse dictators boos naar de burgers en zeggen :" Jullie maken er een potje van, hoor.  Los dat maar zelf op". En o wee, als die burgers zich richten tot conservatieve denkers of partijen : dan moeten ze pas gestraft worden door de vrijheidsliefhebbers van links.
.
Deze wanhopige en uitzichtloze maatschappij moet opnieuw georganiseerd worden tot wat ieder individu wil : een zo lang en gelukkig mogelijk leven, in samenhang met anderen, met rechten en plichten en duidelijke principes die beantwoorden aan wat bij de mensen leeft. Met alle vrijheden van de geest (en geen verdoken beperkingen), met onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek en herstel van de biologische basiswaarden van de mensheid. Vrijheid voor mannen en vrouwen, de meerderheid bepaalt de norm, niet de extravagante minderheden. Geen maatschappij die suf gemaakt wordt door verbodsbepalingen, een vrije economie die gedijt in een sociaal rechtvaardige omgeving en respect heeft voor de identiteit van gemeenschappen en volkeren.  Het is maar een graai uit mijn conservatieve eisenmand
.
Dan zullen de linkse autoritaire overheden, die het nu voor het zeggen hebben, zich helaas moeten terugtrekken en de baan ruimen voor fatsoenlijke en bescheiden politici van rechts die in niets gelijken op de Heren van Zichem maar die wel een moderne maatschappij met respect zullen moeten heropbouwen. En dan kan professor Marc Hooghe en veel van zijn collega's, net zoals bij de verheerlijkte Chinese Culturele Revolutie, aan deze wederopbouw medewerken vanop het platteland, of in de fabrieken. Zo is iedereen gelukkig. En Peter Vandermeersch van de Standaard krijgt van mij een grote dikke borstel om te vegen. Voor eigen deur.
.
 
Ray
.
 
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen eindejaar zonder Singing in the Rain

 

 

.

Dit hoort er elk jaar bij


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter Christine Schurmans op non-actief

 

Christine Schurmans, de raadsheer bij het Brusselse hof van beroep die weigerde haar handtekening te plaatsen onder het Fortis-arrest, is door haar korpsoverste op non-actief geplaatst. Dat gebeurde in afwachting van de resultaten van het tuchtrechtelijke en mogelijk strafrechtelijke onderzoek tegen haar, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Een tuchtcommissie onderzoekt of Schurmans het geheim van het beraad schond toen ze tegen haar echtgenoot, Jan De Groof, vertelde dat er iets fout was gelopen tijdens de beraadslaging over het arrest. De Groof bracht het kabinet van premier Yves Leterme op de hoogte.

Het Hof van Cassatie schreef in een brief dat de contacten tussen De Groof en het kabinet-Leterme minstens de schijn wekten dat de rechtsgang werd belemmerd. Volgens Le Soir en La Libre Belgique is er overigens een strafrechtelijke procedure gestart tegen Schurmans wegens schending van het beroepsgeheim
.

@ Knack

Binnenkort pakt het Vlaamse Magazine voor Mensen die Nadenken uit met een sensationele reportage over de druk die  het Fortis-dossier uitoefent op de relatie van Rechter Schurmans en haar echtgenoot, de tjeef Jan de Groof.  Welk is de rol die Graaf Lipmans achter de schermen uitoefent ?  Is Yves Leterme meer dan een vriend van het CD&V-echtpaar ?  Waarom zouden politiek en rechtspraak moeten gescheiden zijn  :  wat een Hogere Macht heeft samengebracht, kan de Mensch niet scheiden.  Een boeiende relationele reportage met diepe maatschappelijke relevantie door onze Sterreporter, Rik van Wauwelaert.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nieuwjaarsbrief van Mevrouw Gerda

 

Zelfstandigen worden in hun ondernemingslust beknot door onzinnige maatregelen, we mogen niet meer schrijven wat we willen (het Centrum voor gelijkheid van  kansen en racismebestrijding ligt op de loer), we mogen niet meer lachen of de spot drijven met wat we willen (denk maar aan bepaalde cartoons of liedjes), we mogen niet meer denken wat we willen of stemmen voor wie we willen (meer dan 800.000 kiezers worden straal genegeerd en/of gesanctioneerd omdat ze het lef hebben een eigen opinie te hebben en worden hiervoor zelfs uit de vakbonden gegooid), we mogen eigenlijk geen Vlaming meer zijn (kijk maar naar de zogenaamde culturele en artistieke intelligentsia die zich vooral Belg noemen en zich schamen Vlaming te zijn alsof dit het meest bezoedelde woord is dat bestaat).

We moeten denken, schrijven, lezen, werken, stemmen, ademen zoals de zichzelf uitgeroepen politiek correcte club van dit land het voorschrijft. Als je iets maar lang en luid genoeg roept, en daarvoor ook een aantal welwillende media ter beschikking hebt, dan wordt deze misleidende onzin helaas voor waarheid aangenomen.

Aan deze klucht, aan deze vorm van dictatuur, aan deze verstikkende regelgeving, aan al de vormen van censuur, aan heel dit ondemocratisch schouwspel moet dringend een halt worden toegeroepen.

Op wie wachten we om krachtdadig te reageren :

-          Op de CD&V die op apegapen ligt en al haar verkiezingsbeloften heeft ingeslikt en een Leterme die verheven is tot de schertsfiguur van het jaar ?

-          Op de Open VLD die nog aan het bekomen is van het schandaal Patrick Dewael, of het andere schandaal, Karel De Gucht steekt, de kop al op ?

-          Op de SP-a die zichzelf compleet onbeduidend heeft gemaakt en die zich al jaren heeft afgekeerd van de gewone man en vrouw ?

-          Op LDD dat een samenraapsel is van overlopers die eieren voor hun geld kiezen en enkel op een postje azen ?

-          Op de N-VA die zichzelf de voorbije maanden volledig heeft weggespeeld ?

 

Of op het Vlaams Belang dat in de media monddood wordt gemaakt, zelfs op de website van politics.be waar de dagelijkse persmededelingen van alle politieke partijen verschijnen, worden deze van het Vlaams Belang sinds een maand niet meer opgenomen.

Is het normaal dat de grootste oppositiepartij niet wordt gehoord door verkenner Wilfried Martens ? Waar haalt men het lef en de arrogantie om het Vlaams Belang als niet democratisch te bestempelen? Hebben de politiek-correcte dames en heren al eens de moeite genomen om het programma van het Vlaams Belang te lezen en laten weten wat er dan zo ondemocratisch instaat ?

Of is het uit pure behoudsgezindheid en uit schrik dat er zo wild in het rond wordt gezwaaid en men vooral de bevolking een rad voor de ogen wil draaien en daarom de dictatoriale weg bewandelt.

Het Vlaams Belang wil een onafhankelijk Vlaanderen met respect voor de normen en waarden van de Vlaamse cultuur, gelijkheid van man en vrouw, vrijheid van meningsuiting en de scheiding tussen Kerk en Staat, de basisbeginselen van onze Westerse democratie. Dit kan je moeilijk ondemocratisch noemen. Verder wil het Vlaams Belang een echte immigratiestop, een verplichte inburgering voor vreemdelingen, de misbruiken van gezinsherenigingen tegengaan. Dit kan je moeilijk racistisch noemen.

Laat uw stem horen, schreeuw het uit, laat ons de krachten bundelen en niet meer van op de zijlijn toekijken. Laten we terug fier zijn dat we Vlaming zijn.

Er staat ons wederom een boeiend jaar te wachten.

 

Een goed, gezond en welvarend 2009 in een vrij en democratisch Vlaanderen.

Gerda




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!