Angeltjes
27-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horst (Vlaams-Brabant)





Kasteel van Horst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostakker





Kasteel Achtendries


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaasbeek





Historische opname uit 1615


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bornem





Kasteel van Marnix van Sint Aldegonde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout


.


Het kasteel van ....


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren-Waas





Het week-end verblijf van onze lezer en ijverige reageerder Gilbert.
De kasteelheer is afwezig wegens bezoek aan zijn Weledele Broer, beter bekend als "onze witte".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bazel (Oost-Vlaanderen) bij de Schelde





.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farce Flandria is geboren !






Ja, ja, we dachten het wel : de nieuwe Forza Flandria is er,
de naam luidt FARCE FLANDRIA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holebi-toerisme : een groeiende markt

CD&V-schepen Heylen met Holebi-delegatie naar Las Vegas

ANTWERPEN - Philip Heylen (CD&V), schepen voor Cultuur en Toerisme, vliegt begin mei over en weer naar Las Vegas. Niet om er te gokken maar om in het jaar 2010 de IGLTA-conventie die van 30 april tot 4 mei 2008 in Sin City plaatsheeft, naar Antwerpen te halen. IGLTA staat voor International Gay & Lesbian Travel Association, de jaarlijkse referentiebeurs voor reisorganisaties die de gelijklievenden - dixit pater Versteylen - tot hun te bewerken doelgroep hebben gekozen. In het bestuursakkoord was reeds afgesproken dat Antwerpen dat evenement naar hier zou proberen te halen. Behalve de steun van de stad heeft Philip Heylen inmiddels ook adelbrieven van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois (N-VA) op zak. Het kabinet Heylen hoopt vanzelfsprekend dat ook minister Kathleen 'Tolero' Van Brempt (SP.A) de kandidatuur van Antwerpen ondersteunt. 'Op zo'n IGLTA worden om en bij de 400 reisorganisaties verwacht', bevestigt Peter De Wilde, kabinetschef van Heylen ons nieuws. 'De kandidatuur van Antwerpen kost de stad tot op heden geen frank. De organisatoren van de conventie verwachten van Antwerpen wel dat de beurs wordt gedragen door alle overheden, dat er gasten kunnen worden ontvangen en zakelijke en commerciële contacten kunnen worden gelegd.'

Qua bruikbare ruimte wordt gedacht aan Hilton Groenplaats in combinatie met de Stadsfeestzaal maar daaromtrent is nog niks zeker beslist. 'Het jaar 2010 is nog even weg', zegt De Wilde. In het kielzog van de schepen reizen - op eigen kosten - nog een paar connoisseurs van de gayscene mee. Zeker is de deelname van discotheek Red & Blue. Ook politieman Serge Muyters vergezelt Heylen straks op zijn reis naar Las Vegas.

De concurrenten van Antwerpen zijn niet bepaald de minsten. 'Zowel Londen als Sevilla hebben hun zinnen op de IGLTA gezet. Het holebitoerisme geldt wereldwijd als een groeimarkt.'

@ Het Nieuwsblad
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=0A1R9D9Q

*****************************************************
"Fuck you, holebi's, I'm a Trisexual Tolero".
U merkt het, die campagnes hebben hun invloed.


26-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British National Party reageert


Beste lezers, u en wij laten ons niet langer in de luren leggen door de media die niet uit zijn op objectieve weergave van feiten maar die slaafs de belangen dienen van de regimepartijen, de veel-belovers met het korte geheugen, de uitverkopers van onze tradities en cultuur, de aanbidders van vijftiende-eeuwse kwezels uit de woestijn. De bende die onze zakken leegrooft en ze vol laadt met beloftes die nooit nagekomen worden. U hoort het,  wij hebben lang in de zon  gelopen vandaag.

Jarenlang werd ons voorgehouden dat de kleine nationalistische British National Party bestond uit een verzameling rare kwieten en racisten. 

Inmiddels is in Engeland de toestand dermate ontspoord door de politiek-correcten, dat bij een bezoek aan Londen je veeleer terechtgekomen lijkt in Marrakech. In alle grote partijen (de socialisten van Labour, de conservatieven van de torries en de liberaal-democraten maar ook bij de nationalisten van de Scottish National Party) heerst het grote stilzwijgen over de aan de gangzijnde uitverkoop van het land aan de vreemdelingen en vooral de onbuigzame moslims.

Wij hebben al langere tijd het programma van de BNP gevolgd evenals een aantal van hun activiteiten en er zijn heel wat raakvlakken met de toestand in Vlaanderen en de separatisten alhier. Neen,  de BNP-ers dat zijn geen rare kwieten noch racisten, dat zijn bekommerde mensen net zoals wij, die vechten voor hun identiteit.

De BNP voert een moeizame strijd en is voortdurend het slachtoffer van de feitenverdraaiers en feitenverzwijgers van de BBC en de partij wordt tegengewerkt en beklad door de anderen.  U herkent het plaatje ?  In het verleden heeft de BNP enkele ontsporingen gekend door straffe uitspraken.  Deze periode is voorbij, de nieuwe leiding heeft een duidelijke inzet : stop de islamisering, geef Engeland terug aan de Engelsen, Schotland aan de Schotten en Wales aan de Welshmen.

Op 1 mei wordt in Londen de nieuwe gemeenteraad verkozen en zal men proberen de extreemlinkse burgemeester, de weinig sympathieke Ken Livingstone (Red Ken) een voetje te lichten.  Of dit zal lukken is vrij onwaarschijnlijk, maar dat de BNP electoraal alleszins zal vooruitgaan, staat vrij vast.  Het zijn ook erg beleefde mensen aldaar, want zij reageerden  op enkele stukjes die wij over hen schreven en die we hen toestuurden met een beknopte vertaling :


Dear Ray,

Many thanks for taking the time to send this to us and we very much appreciate your time and consideration in translating this for us.

As Flanders supports the BNP, we too support Vlaams Belang. All nationalist parties in Europe must join together to fight the common enemy, so we thank you for your support, and we support you in turn.

Best Regards,

Donna Hancock

BNP National Enquiries Officer


Vote BNP in the Greater London Assembly Elections - 1st of May 2008

De linkse azijnpissers die hier meelezen, kunnen wat ons betreft nu de poep van het vogeltje kussen, zodat ze een pluimen mondje krijgen  en  hun woordjes van protest hoog de hemel infladderen.
Zoals de gevleugelde woorden uit Gone with the Wind : "We don't give a damn"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastige buschauffeur KO geklopt


 In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is een buschauffeur gewond geraakt nadat hij van een zwartrijder een kopstoot had gekregen. De chauffeur werd met een zwaar gekneusde neus naar het ziekenhuis gebracht, meldt de lokale politie van Brussel-Noord.

De feiten gebeurden zaterdag rond 7:30 uur op het Sint-Joostplein op een bus van De Lijn. Er ontstond een woordenwisseling tussen de buschauffeur en een passagier die geen geldig vervoersbewijs kon voorleggen. De discussie ontaardde en de passagier verkocht de chauffeur een kopstoot. Deze had nog voor de aanval de dispatching al verwittigd dat een passagier voor moeilijkheden zorgde. Maar nog voor de veiligheidsdiensten en de politie arriveerden, koos de dader al het hazenpad. 

Madame Schuddenbol, ministerin en holebische tolero, heeft onmiddellijk een peloton Bus-Vaders ingeschakeld om de  jeugdige  gelovige schapeneters  enigszins in te tomen : het zal niet lang meer duren als het rap gedaan zal zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk van Nieuwhuyzen op een symbolische foto

Bij het zoeken in ons archief naar een foto van Luk van Nieuwhuyzen, Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van het Vlaams parlement, stuitten wij op deze afbeelding van 11 september 2007, de dag van de anti-islam betoging in Brussel die finaal ontaardde in een matrakkensabatten.  Stilstaande manifestanten uit verschillende landen en een grote delegatie Vlaams Belangers en parlementairen werden afgetuigd en opgesloten zoals ondermeer op deze foto met Luk van Nieuwenhuyzen goed te zien is.  Hoe symbolisch is de zwarte handschoen over de mond van Van Nieuwenhuyzen ?  Denken ze echt dat wij zullen zwijgen ?  Er zijn meer redenen om dit land te verfoeien, dan er eurocentjes tekort zijn in de begroting van Nonkel Kruk.

new





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KINT opdoeken !



26.04.2008 13.59u - De jongste weken is gebleken dat het Vlaams Belang het vorig jaar bij het rechte eind had door te wijzen op het weinig transparante netwerk van KINT, de vzw van prins Laurent. Laurent maakte geregeld van zijn functie misbruik om zijn commerciële activiteiten te promoten.

Eind vorig jaar kondigde Vlaams minister Crevits (CD&V) aan dat Vlaanderen zich zou terugtrekken uit de raad van bestuur van KINT. Daarover ondervraagd door Vlaams volksvertegenwoordiger Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang), antwoordde de minister donderdag dat de Vlaamse overheid inderdaad geen vertegenwoordigers meer heeft in de vzw van prins Laurent. Over de recente strapatsen van de prins en de invloed op de werking van het KINT, had Crevits echter geen mening.

Om Laurent toch een toelage te kunnen blijven geven maar tegelijkertijd de handen in onschuld te wassen, besliste de Vlaamse regering eind vorig jaar om de subsidies aan het KINT terug te schroeven van 178.000 euro tot 60.000 euro. Het Vlaams Belang drong en dringt er op aan om de subsidies aan de nutteloze vzw helemaal te schrappen. “Het ware beter heel het zootje op te doeken,” aldus Luk Van Nieuwenhuysen.

(@ VLAAMS BELANG


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De plannen van Leterme



"Op 15 Juli moet Leterme met een tweede pakket maatregelen over de staatshervorming naar het parlement. De premier heeft een lijstje met vier thema's uitgewerkt: arbeidsmarkt, gezondheidszorg, fiscaliteit en justitie. In een vijfde pakket groepeert hij enkele "meer punctuele" , maar daarom niet minder gevoelige dossiers zoals de bevoegdheid voor het vergunningsbeleid op de Noordzee."

Intussen zal de premier in de komende dagen proberen het dossier van de splitsing BHV niet te laten ontsporen in de Kamer : de premier zal er alles aan doen om de normale democratische procedure te versperren. 

De lijst van te "bespreken" onderdelen van de staatshervorming is ronduit indrukwekkend.  De meeste onderwerpen zijn al negen maanden  punten van verdeeldheid maar nu zullen ze duidelijk leiden naar een definitieve rolverdeling in het land B : u zal op 16 juli ontwaken in een modelstaat. 

Vlaams-nationale lezer :   willen wij onze rol van netto-betaler aan de federale staat blijven uitoefenen aan rato van minimaal 12 miljard euro per jaar (de zogenaamde transfers), dan zullen we ook een aantal bevoegdheden moeten teruggeven aan de federale staat.  Ha ja, dat verstaat ge toch !  Zoals ge ook met uw beperkte herseninhoud van een mentaal gehandicapte moet aanvaarden dat we BHV niet gaan splitsen, maar daarentegen wel Brussel een beetje uitbreiden en de drie FDF-maires zullen benoemen, dat zijn kleine toegevingen om de sfeer te vermilderen. 

Op naar de nederlagen ! 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll, Poll, POLL !

 

Moet de Kamer op 8 mei stemmen over de splitsing van BHV  ?

http://www.standaard.be/Interactie/?poll=6696


Wij die bij voorkeur overal uitgesloten worden , krijgen nu de

kans een

figurantenstem uit te brengen.  Allez ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we nog eens lachen met de ex-jezuïet


. Zo verloopt het met een pater-jezuiet die de kap over de haag heeft gezwierd : hij vermomt zijn ontgoocheling in de katholieke kerk in haat tegen een politieke partij en klein-links juicht. Wat erg, dat zovele vrijzinnigen in Vlaanderen zelfs niet beseffen dat een van hun woordvoerders een gewezen pater is. Armoedje troef.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 13 januari 2008 schreven wij dit stukje



De Republiek Vlaanderen

Klik op een provincie - Click on a province - Cliquez sur une province




Zo ziet de Republiek Vlaanderen eruit met de voorlopig nog bestaande provincies en de enclaves Voeren in Wallonië en Baarle-Hertog  in Nederland.  De vroegere hoofdstad Brussel bezit een apart  internationaal statuut, dat is opgesteld in afspraak met de Europese Unie.  Brussel zelf zal binnen een periode van 5 jaar beslissen over zijn eigen statuut en mogelijke aansluiting bij de buurlanden, of een zelfstandige stad-staat worden onder rechtstreeks bestuur van de EU.
 
In Vlaanderen met zijn 13.700 km2 leven 7.150.000 inwoners of 522 inwoners per /km2, erg dichtbewoond, een van de meest welvarende regio's ter wereld.  De kustlijn met de Noordzee is 67 kilometer lang en Vlaanderen is in nauw overleg met Nederland om in geval van stijging van het zeeniveau de nodige maatregelen gezamenlijk uit te werken.  Bepalend voor de Republiek Vlaanderen is de bereidheid om op meerdere vlakken samenwerking te betrachten met Nederland, zonder de nationale eigenheid op te geven. Zeker in de Europese Unie bezorgt de toename met 7 miljoen Nederlandstaligen tot 23 miljoen een stevige positie aan  taal en cultuur.  Terwijl ook op economisch vlak een vanzelfsprekende toenadering is ontstaan, vergemakkelijkt door de communicatie.
 
Deze nieuwe staat, die bij zijn ontstaan onmiddellijk al de internationale verplichtingen van het land B heeft overgenomen, een eigen democratische grondwet heeft goedgekeurd waarin al de principes van de moderne rechtstaat vervat zitten die de burgers maximaal beschermen tegen willekeur en uitsluiting, garandeert tevens alle vrijheden inzake de persoonlijke levenssfeer.  De grondwet bepaalt verder godsdienstvrijheid en sluit uit dat de staat kan geregeerd worden op basis van  een  religieuze  overtuiging. Vlaanderen staat een strenge scheiding tussen openbaar bestuur (inclusief rechterlijke macht) en godsdienst voor.  Alle openbare besturen en hun afgeleides hanteren uitsluitend het Nederlands en officiële faciliteiten zijn onbestaand. Vlaanderen is niet de rechtsopvolger van België en moet derhalve bij de grote internationale instanties erkenning aanvragen. Dankzij de steun van vele buurlanden, wordt de georkestreerde tegenwerking door sommige Franstalige naties onmogelijk gemaakt.
 
De hartslag van de Republiek Vlaanderen is de dynamische economie  die van de staat uit gestimuleerd wordt, zonder rechtstreekse inmenging, maar met handhaving van de positieve dialoog tussen arbeid en kapitaal.   Dankzij de uitmuntend geografische ligging, de twee grote binnenhavens Antwerpen en Gent en de zeehaven van Brugge, is Vlaanderen het ideale verdeelpunt voor goederentransporten en logistiek langs de weg, het spoor, het water en desnoods de lucht. De havengebieden zijn de aangewezen plaatsen voor opslag, overslag,  bewerking en distributie van aangevoerde goederen langs de zee : olie, gas, chemicaliën.  Grote internationale concerns zoals BASF, Bayer, Esso zijn helemaal vergroeid met de Vlaamse realiteit.  In Gent bevindt zich  Sidmar, onderdeel van Arcelor-Mittal, dat een vooraanstaande plaats bekleedt in de staalsector.  De textielproductie die in de loop der jaren fel verzwakt is door de concurrentie uit de lage loonlanden, probeert zich te handhaven en te heroriënteren naar specifieke afwerkingen.  Vlaanderen is een vermogende, welvarende natie, zeker omdat ze verlost uit het belgische boetekleed, jaarlijks een bedrag bespaart aan financiële overdrachten die voorheen versast werden naar Wallonië of Brussel ten bedrage van circa 12 miljard euro.  Deze vrijgekomen miljarden laten toe een intensieve sociale politiek te voeren die de minst begoeden betere kansen biedt.
 
De auto-assemblage kent  moeilijke tijden, voor een stuk toe te schrijven aan de dure loonkost die Vlaanderen kent als gevolg van een doorgedreven sociaal programma.  Nu Vlaanderen op eigen benen staat en niet meer zijn opbrengsten ziet verdwijnen naar het zuiden, is er financiële ruimte om zich te richten op meer welvaart voor de inwoners.  Met het oog op  het einde van het olietijdperk, wordt op grootschalige manier een  samenwerking opgezet tussen de universiteiten en de auto-industrie inzake product-ontwikkeling.  Vlaanderen kan een pioniersfunctie waarnemen en tegelijk de sociale overgang voorbereiden.



In 1911 werkten bij de Minerva-autofabrieken in Anterpen 1600 personeelsleden.  Filmsterren, politici, gangsters ( ! ) reden met een Minerva.  Zoals de ster bij Mercedes, stond vooraan op de motorkap het hoofd van de Romeinse godin Minerva.  Er zouden nog circa 150 modellen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel bestaan.

 
Centraal staat in het beleid de opleiding en het onderwijs voor de nieuwe jonge Vlamingen.  Door hun gedrevenheid in een vijandiggezinde Franstalige eenheidsstaat, hebben de Vlamingen hun eigen Vlaamse universiteiten moeten veroveren.  De Vlaamse universiteiten genieten momenteel een uitstekende faam in diverse disciplines. 
 
Dankzij de arbeidsethiek, de kennis en de volharding, is met dit nieuwe land van de EU onmiddellijk een van de welvarendste regio's toegetreden. Vlaanderen bevindt zich geografisch  als actieve economische kern bij Noord-Europa maar grenst onmiddellijk aan het Latijnse, Franstalige Zuiden.  Vele Vlamingen  hebben uit ballorigheid gedurende de laatste generatie geweigerd om behoorlijk  Frans te studeren ;  deze achterstand zal weggewerkt worden.  Uit welbegrepen noodzaak.   Meertaligheid staat prioritair in ons onderwijs.  Dààr heeft altijd onze kracht gelegen : Vlaanderen moet het Zwitserland van het Noorden zijn op taalkundig gebied. Nederlands als basistaal moet grondig gekend zijn, vervolgens, Engels, Duits en  Frans en voor de getalenteerden  Spaans of andere talen naar keuze.  Of het zinvol is om veel tijd en energie te spenderen in Chinees, zoals een gewezen minister-president ooit beweerde, kan onderzocht worden door specialisten, maar het lijkt bij voorbaat een investering zonder veel return.
 
Dit kleine land  bezit een rijke traditie en  cultuur op de meest uiteenlopende vlakken.  Vlamingen zijn steeds een volk van schilders geweest, onze grauwe luchten met grillige wolken en scherpe zonneflitsen hebben tot weergaloze kunstwerken geïnspireerd.  Je vindt deze aanleg terug bij onze cineasten, video-ontwerpers, fotografen e.a. beeldende kunstenaars.  De lichtjes barokke instelling van de Vlaming inspireert sommigen onder hen ook op het vlak van de mode, waar zowel met soberheid als met  theatraliteit kostuums en kleding ontworpen worden.  De taalvaardigheid van de Vlamingen is hen aangeboren door de jarenlang verzetsstrijd tegen het Frans, de vele dialecten beïnvloeden en voeden onvermijdelijk de standaardtaal die zich een uitweg baant in literatuur en poëzie.  De Vlaamse overheid beseft dat er veel moet geïnvesteerd worden in de kennis van de jeugd  en in het onderhouden en stimuleren van de kunsten, zonder op te treden als betuttelaar.  De Vlaamse cultuur, de Nederlandse taal, de economische omgeving, de sociale zorg zijn de beste stimulansen voor de nieuwe Vlamingen om zich te integreren in deze boeiende gemeenschap.  Die elke generatie zorgvuldig doorgeeft aan een volgende en  een volgende,  en zo verder met zin voor aanpassing en evenveel zin voor traditie.  Over de hoofdstad van de Republiek zal de bevolking per referendum een uitspraak doen. 

(Opgedragen aan al onze lezers, maar in het bijzonder aan Job -die zo niet meer wil genoemd worden, wegens Cohen- en Fee die even in de sukkelstraat is beland met de gezondheid.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een idee voor de Lijn ?


In NL overweegt men om conducteurs handboeien en een wapenstok te geven.

Cartoon03.jpg

@ www.spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaadmeter in VL : Waarom ?



22.04.2008 - Is de gemeente waar mijn broer woont veiliger dan mijn woonplaats ? In welke wijk slaan inbrekers toe ? Op deze vragen kan elke Nederlander nu een eenvoudig en snel antwoord krijgen via de "misdaadmeter". Op de website van het Algemeen Dagblad is voor het eerst de "misdaadmeter" voorgesteld en kan de bezoeker op basis van de officiële politiecijfers gemeente per gemeente vergelijken.

Nederland heeft al langer dan vandaag het taboe rond criminaliteitcijfers doorbroken en communiceert open en bloot met de bevolking over haar veiligheidsbeleid. In ons land moet elke politieke mandataris - en zeker als oppositielid - trekken en sleuren om een beperkte weergave van de criminaliteitcijfers te kunnen verkrijgen.

Een dergelijke misdaadmeter in Vlaanderen zou menig burgemeester ertoe aanzetten om een tandje bij te steken in zijn/haar lokaal veiligheidsbeleid.

@
www.criminaliteit.org


25-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Wij zitten in een zetel" samen met Bart Dewever

Het Loze Vissertje is er gerust in : "We mogen ons niet laten opjagen ..."  Het Loze Vissertje gedraagt zich  plots als het Rustige Patrijsje.  Als het maar smaakt, in het lekker dikke buikje.
 
De media scheppen er een sardonisch genoegen in om telkens opnieuw met lichtjes tendentieuze vragen af te stevenen op  Dewever en deze begint altijd met te antwoorden "dat hij het allemaal al lang wist,  alles voorzien had, gepland had, strategisch had ingecalculeerd, kortom de eerste van de klas met grote voorsprong, is hij".   Als er achteraf vastgesteld wordt, dat er met spek geschoten is, verontschuldigt hij zich.  We hebben het zelden meegemaakt in de Vlaamse politiek, dat iemand zich zo schaamteloos en cynisch gedraagt en met het opgewekte gezicht van de fantast de burgers blijft beetnemen. De grootste aantrekkelijkheid van de N-VA voorzitter is zijn bijzonder radde tong en welsprekendheid maar politiek is jammer genoeg geen voordrachttornooi. 
 
Zand erover, en nu aan tafel. Trouwens daar zit Bart al "in een zetel" samen met de andere Vlamingen, zoals hij het aan Knack vertelt. En hij vertelt gezapig verder, op de grappige manier die we van hem kennen : een beetje waarheid, veel naast de kwestie, een persoonlijke noot over zichzelf en weer duizend aanhangers meer, denkt hij.  "De Walen zetten Leterme onder druk en ook de N-VA zal dat van haar kant doen, als trouwe kartelpartner.  De Franstaligen kunnen trouwens te allen tijde het roer omgooien en een belangenconflict inroepen.  Maar dat raakt onze kouwe kleren niet, wij zitten in onze zetels. En het kan nog maanden duren."
 
En nu komt de hoofdschotel : "Wij hebben een parlementaire meerderheid om de splitsing goed te keuren, Ik zie geen enkele reden om dat niet te doen. Zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt het me onwaarschijnlijk dat CD&V niet zou meestemmen voor een splitsing." Toen gisteren in de Kamer Annemans voorstelde om de in commissie goedgekeurde splitsing BHV terug op de agenda te plaatsen, zat Bart naar het plafond te staren.
 
De regering Leterme blijft dus in het zadel, de Vlamingen stemmen over tien jaar de splitsing van BHV en intussen verdampt het land B. vanzelf en de N-VA zit er gezellig bij als schitterend alibi voor de christen-democraten, die best gedijen in een tripartite die ze nooit wilden en als serviele garantie voor de belangen van de Franstaligen.
 
Het Loze Vissertje, of het Rustige Patrijsje zal weldra Het Grote Sprookjsboek voorstellen.

Mensen, schudt Vlaanderen eens wakker !

Savat.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!