Angeltjes
27-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Zevende Dag, wél Galspuwen



Gezien de tropische temperaturen van deze dag zien wij ons verplicht onze kantoren gesloten te houden.

Het licht van onze ogen, de spijs van onze geest, de zuurstof van onze adem, de onvolprezen 0000 zal vandaag wegens dezelfde hitte geen uitzendingen verzorgen, géén Zevende Dag.  U kan uw kotszakjes terug opbergen.

Wil u toch uw gal spuwen ?  (afbeelding) Dan kan u dit doen onder deze rubriek bij de reacties.  U doet maar, wij puffen in onze hangmat.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er schort iets aan Nonkel Kruk


Imago van Yves Leterme ligt al aan gruzelementen, amper 40 dagen na zijn aantreden als leider van het land

Publicatie: 25 april 2008


Ewald Pironet

Knack - 25 april 2008


Terwijl we ons klaar maken om onze belastingbrief in te vullen met wat de fiscus al lang weet, werd het duidelijk: onze torenhoge belastingdruk zal nog stijgen. Hoe premier Leterme zich daar uit probeert te kletsen is eens te meer onthutsend.

Het imago van Yves Leterme (CD&V) als scrupuleuze boekhouder en cijferminnaar ligt al aan gruzelementen, amper 40 dagen na zijn aantreden als leider van het land. Week na week stapelen de voorbeelden van cijferflaters en manifeste onwil om de werkelijkheid onder ogen te zien zich op.

Tegen eind 2011 wil premier Leterme bijvoorbeeld een overschot van 1 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat betekent dat hij onder de lat duikt in vergelijking met alle eerder opgestelde scenario's en meteen ook dat er geen buffer wordt opgebouwd om de kosten van de vergrijzing vanaf 2013 te kunnen dragen. Daar lijkt de premier niet van wakker te liggen.

Daarnaast was de regering-Leterme bij de begrotingsopmaak uitgegaan van een economische groei van 1,9 procent. Van het begin af aan wijzen specialisten erop dat die groei overschat wordt. De groei zal eerder richting 1,4 procent gaan. De begroting zou dan ook het best zo vlug mogelijk bijgestuurd worden. Daar wil de premier evenwel niet van weten, juli is tijd genoeg. Dat de begroting ondertussen ontspoort, lijkt geen zorg.

Vervolgens is gebleken dat men zich eind februari, toen Leterme minister van Begroting was onder interim-premier Guy Verhofstadt, heeft misrekend bij het opstellen van het budget dat premier Leterme en zijn ministers nodig zullen hebben om externe consultants in te schakelen. De cijfers stonden zwart op wit gedrukt, maar Leterme bestempelt de mensen die hem daarop wijzen als onnozelaars zonder vakkennis en als leugenaars.

Verder werd uit het stabiliteitsprogramma duidelijk dat onder Leterme de totale belastingdruk zal stijgen van 46,6 procent van het bbp vorig jaar, naar 47,2 procent in 2011. In geld is dat een stijging met 2 miljard euro. Dat het juist de CD&V was die acht jaar lang zwaar uithaalde tegen de "globale belastingdruk die maar bleef stijgen" onder Verhofstadt, is wel een beetje vervelend. Dus ondernam de premier een poging om uit te leggen dat een klim van 46,6 procent naar 47,2 procent eigenlijk geen stijging is: "De toename van de fiscale en de parafiscale ontvangsten (is) geenszins een gevolg van nieuwe maatregelen, maar is toe te schrijven aan de spontane evolutie van de ontvangsten bij ongewijzigd beleid en aan het verbreden van de belastbare basis door het gevoerde activeringsbeleid."

Hallo? Wat probeert men ons hier wijs te maken? Het klopt dat de belastingontvangsten stijgen als er meer mensen werken, maar dat is naast de kwestie. Wat is fiscale druk? Professor economie Paul De Grauwe heeft het nog eens mooi uitgelegd voor onze premier: fiscale druk is de verhouding van belastingopbrengsten tot het bbp. Dus als je werklozen aan werk helpt, ontvangt de overheid meer belastingen, maar er wordt door die ex-werkloze ook iets geproduceerd, dus stijgt ook het bbp. Met andere woorden: de stijging van de belastingdruk kun je maar moeilijk toeschrijven aan het feit dat er meer mensen werk vinden. "Het is onthutsend te moeten constateren dat diegenen die dit land moeten leiden niet op de hoogte zijn van deze elementaire principes", merkt De Grauwe op.

Na iets meer dan een maand regeren, dringt een onheilspellende conclusie zich op: de cijfers van premier Leterme kloppen niet, zijn uitleg nog minder. Zo mogelijk nog erger is dat Leterme mensen die decent hun kritische rol vervullen, uitkaffert voor onnozelaar en zelfs leugenaar. Het wijst erop dat er iets schort aan zijn intellectuele kracht, zijn capaciteit om met mensen om te gaan en aan zijn elementaire beleefdheid.

@ Knack


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalter





Kasteel Poeke langs boven

(Van het ministerie van Defensie kwam een estafetterijder ons vanmorgen een militair order overhandigen van Minister de Crem ons aanmanende om in onze kastelenreeks zeker Aalter niet over het hoofd te zien. Indien geen gevolg gegeven wordt aan deze wenk, kunnen wij ons verwachten aan een oproepingsbevel voor kwieke senioren om per rolstoel deel te nemen aan de Taliban-liquidatie in de papavervelden in het Afgaanse hooggebergte)



Kasteel Poeke langs onder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De babbel van de dag : Het Weer

Ja beste bloglezertjes, dit is alweer een nieuwe rubriek vandaag bij Angeltjes : de babbel van de dag, het weer.

Moge elke dag het zonnetje in uw goede hart schijnen om de dauwdruppels van chagrijn en onmin op te drogen.  Net zoals de redactie van onze kwaliteitslievelingen van de Morgen/Le Matin hun bont-en-blauwe weinigcellige, spellende lezertjes verblijden met een zaterdageditie die je pas uit hebt op zondag (olala, en nadien een flinke indigestie)  zo zijn wij bescheiden kleine rechtse smeerlapjes ook op zoek naar verbreiding van ons gedachtengoed via inhalerige bindmiddeltjes.  (De fabricatie van de voorgaande zin heeft een aanvang genomen zaterdagochtend en is op zondagmorgen tot een goed einde gekomen : voor u en uw aandacht hebben wij onze nachtrust veil, wij zijn professionele amateurs.)

Ziehier, alhier dus onze weersvoorspellingen voor vandaag en de nabije toekomst in de zelfstandige Republiek Vlaanderen : 

tekst zo, 27-04 ma, 28-04 di, 29-04
minimum
temperatuur
29°C 27°C 26°C
maximum
temperatuur
40°C 40°C 39°C
ochtend overwegend zonnig overwegend zonnig overwegend zonnig
middag zonnig overwegend zonnig overwegend zonnig

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autorubriek : de Imperia



Tot glorie van onszelf en onze lezers ten dienste : ziehier het antwoord op de prangende vraag of wij na de Antwerpse Rolls Royce die Minerva geweest is, nog wat weelderigs op autovlak in de aanbieding hebben. 

Ja, dit glorieuze apenland had nog de Imperia, die opnieuw in samenwerking met de universiteit van Luik op de markt zal verschijnen tegen eind 2008 met een hybride sportwagen.  De sympathieke prijs bedraagt € 85.000 en u ziet het aan de kleur van het proptype, het is een vurig Luiks maaksel.

(Mocht u vragen hebben over voetbal, wielrennen, boksen, stijlvol spuwen, toortsen doven e.a. olympische disciplines gelieve u te wenden tot onze collega's van de frut van koekestad, nog steeds bereikbaar via onze "favorieten" : u duwt op de knop en ze openen de poort, ook als ze niet thuis zijn - het zijn gastvrije mensen)
 
 
Imperia GT
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent





Het Gravensteen
(waar pater jezuiet Etienne Vermeersch zijn fabels verzint)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loppem





Waar Albert I tijdens de Grote Oorlog een tijd verbleef


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem





Het discrete maar mooie kasteel van Zottegem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horst (Vlaams-Brabant)





Kasteel van Horst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostakker





Kasteel Achtendries


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaasbeek





Historische opname uit 1615


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bornem





Kasteel van Marnix van Sint Aldegonde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout


.


Het kasteel van ....


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren-Waas





Het week-end verblijf van onze lezer en ijverige reageerder Gilbert.
De kasteelheer is afwezig wegens bezoek aan zijn Weledele Broer, beter bekend als "onze witte".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bazel (Oost-Vlaanderen) bij de Schelde





.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farce Flandria is geboren !






Ja, ja, we dachten het wel : de nieuwe Forza Flandria is er,
de naam luidt FARCE FLANDRIA


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holebi-toerisme : een groeiende markt

CD&V-schepen Heylen met Holebi-delegatie naar Las Vegas

ANTWERPEN - Philip Heylen (CD&V), schepen voor Cultuur en Toerisme, vliegt begin mei over en weer naar Las Vegas. Niet om er te gokken maar om in het jaar 2010 de IGLTA-conventie die van 30 april tot 4 mei 2008 in Sin City plaatsheeft, naar Antwerpen te halen. IGLTA staat voor International Gay & Lesbian Travel Association, de jaarlijkse referentiebeurs voor reisorganisaties die de gelijklievenden - dixit pater Versteylen - tot hun te bewerken doelgroep hebben gekozen. In het bestuursakkoord was reeds afgesproken dat Antwerpen dat evenement naar hier zou proberen te halen. Behalve de steun van de stad heeft Philip Heylen inmiddels ook adelbrieven van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois (N-VA) op zak. Het kabinet Heylen hoopt vanzelfsprekend dat ook minister Kathleen 'Tolero' Van Brempt (SP.A) de kandidatuur van Antwerpen ondersteunt. 'Op zo'n IGLTA worden om en bij de 400 reisorganisaties verwacht', bevestigt Peter De Wilde, kabinetschef van Heylen ons nieuws. 'De kandidatuur van Antwerpen kost de stad tot op heden geen frank. De organisatoren van de conventie verwachten van Antwerpen wel dat de beurs wordt gedragen door alle overheden, dat er gasten kunnen worden ontvangen en zakelijke en commerciële contacten kunnen worden gelegd.'

Qua bruikbare ruimte wordt gedacht aan Hilton Groenplaats in combinatie met de Stadsfeestzaal maar daaromtrent is nog niks zeker beslist. 'Het jaar 2010 is nog even weg', zegt De Wilde. In het kielzog van de schepen reizen - op eigen kosten - nog een paar connoisseurs van de gayscene mee. Zeker is de deelname van discotheek Red & Blue. Ook politieman Serge Muyters vergezelt Heylen straks op zijn reis naar Las Vegas.

De concurrenten van Antwerpen zijn niet bepaald de minsten. 'Zowel Londen als Sevilla hebben hun zinnen op de IGLTA gezet. Het holebitoerisme geldt wereldwijd als een groeimarkt.'

@ Het Nieuwsblad
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=0A1R9D9Q

*****************************************************
"Fuck you, holebi's, I'm a Trisexual Tolero".
U merkt het, die campagnes hebben hun invloed.


26-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British National Party reageert


Beste lezers, u en wij laten ons niet langer in de luren leggen door de media die niet uit zijn op objectieve weergave van feiten maar die slaafs de belangen dienen van de regimepartijen, de veel-belovers met het korte geheugen, de uitverkopers van onze tradities en cultuur, de aanbidders van vijftiende-eeuwse kwezels uit de woestijn. De bende die onze zakken leegrooft en ze vol laadt met beloftes die nooit nagekomen worden. U hoort het,  wij hebben lang in de zon  gelopen vandaag.

Jarenlang werd ons voorgehouden dat de kleine nationalistische British National Party bestond uit een verzameling rare kwieten en racisten. 

Inmiddels is in Engeland de toestand dermate ontspoord door de politiek-correcten, dat bij een bezoek aan Londen je veeleer terechtgekomen lijkt in Marrakech. In alle grote partijen (de socialisten van Labour, de conservatieven van de torries en de liberaal-democraten maar ook bij de nationalisten van de Scottish National Party) heerst het grote stilzwijgen over de aan de gangzijnde uitverkoop van het land aan de vreemdelingen en vooral de onbuigzame moslims.

Wij hebben al langere tijd het programma van de BNP gevolgd evenals een aantal van hun activiteiten en er zijn heel wat raakvlakken met de toestand in Vlaanderen en de separatisten alhier. Neen,  de BNP-ers dat zijn geen rare kwieten noch racisten, dat zijn bekommerde mensen net zoals wij, die vechten voor hun identiteit.

De BNP voert een moeizame strijd en is voortdurend het slachtoffer van de feitenverdraaiers en feitenverzwijgers van de BBC en de partij wordt tegengewerkt en beklad door de anderen.  U herkent het plaatje ?  In het verleden heeft de BNP enkele ontsporingen gekend door straffe uitspraken.  Deze periode is voorbij, de nieuwe leiding heeft een duidelijke inzet : stop de islamisering, geef Engeland terug aan de Engelsen, Schotland aan de Schotten en Wales aan de Welshmen.

Op 1 mei wordt in Londen de nieuwe gemeenteraad verkozen en zal men proberen de extreemlinkse burgemeester, de weinig sympathieke Ken Livingstone (Red Ken) een voetje te lichten.  Of dit zal lukken is vrij onwaarschijnlijk, maar dat de BNP electoraal alleszins zal vooruitgaan, staat vrij vast.  Het zijn ook erg beleefde mensen aldaar, want zij reageerden  op enkele stukjes die wij over hen schreven en die we hen toestuurden met een beknopte vertaling :


Dear Ray,

Many thanks for taking the time to send this to us and we very much appreciate your time and consideration in translating this for us.

As Flanders supports the BNP, we too support Vlaams Belang. All nationalist parties in Europe must join together to fight the common enemy, so we thank you for your support, and we support you in turn.

Best Regards,

Donna Hancock

BNP National Enquiries Officer


Vote BNP in the Greater London Assembly Elections - 1st of May 2008

De linkse azijnpissers die hier meelezen, kunnen wat ons betreft nu de poep van het vogeltje kussen, zodat ze een pluimen mondje krijgen  en  hun woordjes van protest hoog de hemel infladderen.
Zoals de gevleugelde woorden uit Gone with the Wind : "We don't give a damn"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastige buschauffeur KO geklopt


 In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is een buschauffeur gewond geraakt nadat hij van een zwartrijder een kopstoot had gekregen. De chauffeur werd met een zwaar gekneusde neus naar het ziekenhuis gebracht, meldt de lokale politie van Brussel-Noord.

De feiten gebeurden zaterdag rond 7:30 uur op het Sint-Joostplein op een bus van De Lijn. Er ontstond een woordenwisseling tussen de buschauffeur en een passagier die geen geldig vervoersbewijs kon voorleggen. De discussie ontaardde en de passagier verkocht de chauffeur een kopstoot. Deze had nog voor de aanval de dispatching al verwittigd dat een passagier voor moeilijkheden zorgde. Maar nog voor de veiligheidsdiensten en de politie arriveerden, koos de dader al het hazenpad. 

Madame Schuddenbol, ministerin en holebische tolero, heeft onmiddellijk een peloton Bus-Vaders ingeschakeld om de  jeugdige  gelovige schapeneters  enigszins in te tomen : het zal niet lang meer duren als het rap gedaan zal zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk van Nieuwhuyzen op een symbolische foto

Bij het zoeken in ons archief naar een foto van Luk van Nieuwhuyzen, Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van het Vlaams parlement, stuitten wij op deze afbeelding van 11 september 2007, de dag van de anti-islam betoging in Brussel die finaal ontaardde in een matrakkensabatten.  Stilstaande manifestanten uit verschillende landen en een grote delegatie Vlaams Belangers en parlementairen werden afgetuigd en opgesloten zoals ondermeer op deze foto met Luk van Nieuwenhuyzen goed te zien is.  Hoe symbolisch is de zwarte handschoen over de mond van Van Nieuwenhuyzen ?  Denken ze echt dat wij zullen zwijgen ?  Er zijn meer redenen om dit land te verfoeien, dan er eurocentjes tekort zijn in de begroting van Nonkel Kruk.

new







Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!