Angeltjes
28-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk wordt helemaal unitarist


Tijdens de federale verkiezingscampagne pleitte CD&V herhaaldelijk voor ‘Vlaamse instrumenten om de loonkost te verlagen’ en voor meer fiscale autonomie, ook voor aspecten van de personenbelasting en de vennootschapsbelasting. Kartelpartner N-VA sprak zich uit voor de onmiddellijk regionalisering van die belastingen. Vandaag laat premier Leterme optekenen dat hij de regionalisering van de vennootschapsbelasting geen goed idee (meer) vindt, omdat een verschillend belastingniveau aan beide zijden van de taalgrens zou kunnen leiden tot ‘fiscaal shoppen’. Het is de zoveelste Vlaamse eis waar Leterme afstand van neemt.

@ VB

Er zijn mensen die ons kwalijk nemen dat we kritiek uitoefenen op CD&V of N-VA en ons vragen : "Zijn dat de vijanden ?".  Neen, dat zijn niet de vijanden.  Dat zijn politici die voor de verkiezingen niet beseffen wat zij beloven en na de verkiezingen er op rekenen dat de burgers alles vergeten zijn.

Wat is er mis met consequent je eigen opvattingen volgen ?  Als die leiden tot het uit mekaar vallen van dit land, dan kunnen we eindelijk onszelf zijn.   Dat beweren jullie finaal ook te willen.  Tijl, en andere flaminganten van de zachte aanpak, wij vragen niet om jullie begrip wel om het recht onszelf te blijven.  Dank en tot later.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei : u komt toch ook naar de stad van Allah ?



 

 Donderdag 1 mei
 
niet socialist of liberaal
maar
 
VLAAMS-NATIONAAL
 
11 uur

Hendrik Conscienceplein Antwerpen met :
 
  
 
 
nadien in zaal Harmonie (Mechelsesteenweg)
 
Gezellig samenzijn
 
(en wie niet gezellig doet, gaat er uit)


***

Aansluiting met tram 2  (metro Groenplaats -  volg rijrichting Hoboken)
tram 15 (metro Groenplaats )- volg rijrichting Mortsel) 
of tram 7 (bovengronds -  volg rijrichting Mortsel)
Alle trams afstappen halte Harmonie
(en vriendelijk zijn, met twee woorden klappen en "dank u, mijnheer" zeggen, als u bespuwd wordt)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziet u ze ook vliegen ?

 

Een 17-jarige Russische toeriste heeft dit weekend in de Britse hoofdstad Londen een foto gemaakt van een UFO.
 
 
''Het bewoog heel snel en leek op een paddenstoel'', aldus Anastasiya Gavrilenko. ’Ik ging naar het park om een paar mooie foto’s te maken. Plotseling hoorde ik wat in de lucht en toen ik omhoog keek zag ik het object vliegen'', aldus Anastasiya. Toen ze haar foto's had uitgeprint, besloot ze meteen de Britse krant The Sun te bellen om haar verhaal te doen. ''Ik geloofde nooit in UFO's, maar inmiddels geloof ik dat ze werkelijkheid kunnen zijn.''
 
Source Reveals Secret UFO Meeting at U.N.
 
Ook in NY ziet men ze vliegen

Odil


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Californië : de eerste bosbranden in 2008



Het Californische stadje Sierra Madre wordt maandag bedreigd door een bosbrand. De wind staat ongunstig en diverse huizen lopen het gevaar in de vlammenzee te worden verwoest.

Het Californische stadje Sierra Madre wordt maandag bedreigd door een bosbrand. De wind staat ongunstig en diverse huizen lopen het gevaar in de vlammenzee te worden verwoest. (foto:AP)
@ de Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistische schepen Boom sjoemelde ! Neen, dat kan niet.


Schepen en OCMW-voorzitter Van der Planken (SP.a) veroordeeld voor wanpraktijken en gesjoemel!


Propere handen, een halt aan gesjoemel en wanpraktijken Op 27 maart werd schepen en OCMW-voorzitter Anne Van der Planken (Boom Eén - lokale naam voor de SP.a) veroordeeld door het Rekenhof in een uitzonderlijk arrest (zie bijlage). Het Rekenhof, dat rechtstreeks onder het toezicht van de Kamer van Volksvertegenwoordigers valt, heeft in enkele welbepaalde gevallen het statuut van een rechtbank. De voorbije tien jaar werden er welgeteld 28 vonnissen geveld.

Anne Van der Planken werd veroordeeld tot het terugbetalen van 60.000 euro aan de Belgische Staat. Ze maakte zich in de periode 1989 tot en met 2002 en vooral in de periode 1997 tot en met 2002 schuldig aan normvervaging, camouflage van wanpraktijken, onzorgvuldig beheer en gesjoemel met belastinggeld. Door haar wanbeheer in haar functie van eerste inspecteur van het twaalfde registratiekantoor te Antwerpen (Ministerie van Financiën) verloor de overheid 163.951,50 euro aan inkomsten.

Vlaams Belang eist ontslag!

Wie camouflagetechnieken gebruikt om eigen falen en gesjoemel te verdoezelen, kan niet langer aanblijven als schepen én OCMW-voorzitter. Dit arrest bewijst zwart op wit dat Van der Planken niet correct omgaat met belastinggeld. Zo iemand is totaal ongeschikt om verantwoord om te gaan met het OCMW-budget van 15 miljoen euro!

Propere handen!

Na Antwerpen (Visa-crisis), de schandalen bij de Waalse PS, … is het weerom een socialistische politica die veroordeeld wordt voor financieel gesjoemel!

Een bestuur van een gemeente moet vertrouwen en geloofwaardigheid uitstralen. Als een schepen dit vertrouwen ten schande maakt, wantrouwt de burger het volledige bestuur. Onze gemeente verdient bestuurders met propere handen!

Meer info:
In het volledige vonnis van het Rekenhof 

(Boom, 2008-04-28)

Overgenomen @ http://www.hansverreyt.org/LN.php?id=305

Hans Verreyt is voorzitter van de VB-jongeren en fractielieder in Boom.  En als die socialistische schepen  een VB-ster was, stond nu heel Vlaams medialand in rep en roer en zou de 0000 zijn razend-intressante uitzendingen om het halfuur onderbreken met rechtstreekse verslagen en interviews uit Boom, Brussel, 't Stad, Laken, Charleroi-aan-de-Dijle, Sint Niklaas, Gent, Oostende, Genk, met overal plaatselijke correspondenten en Linda de Win, de lachende stoeipoes van het Nieuws en nog zo veel meer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet, de nuttige idioot




@ Aanklacht
(dank u)







Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Reactie in de Vitrine


SAMENRAAPSELS
- door Jos


Het verleden heeft ons geleerd dat samenraapsel- partijen geen lang leven zijn beschoren. Ze zijn op drijfzand gebouwd. Toen na de val van de VU, het Vlaams Blok op eigen houtje begon, haalden ze de eerste kiezing amper 1%. Ongewild misschien is dit het grote voordeel van de partij geweest, die zich gedurende 30 jaar kunnen heeft kunnen structureren en is uitgegroeid tot de meest georganiseerde partij in het belgische politieke landschap.

We zagen partijen als de pvv (pest voor vlaanderen), de sp en de cvp de revue passeren. Alle  dachten zich te moeten aanbieden , via naamsverandering naar resp,  vld, open vld, spa, spa/spirit, cd&v , bij de kiezer als "brede volkspartij" . Het zootje ongeregeld bij de vld is er een schoolvoorbeeld van. Ruzie troef binnenin de partij. Bij de sossen al niet veel beter. De tjeven hebben gedacht een vette vis binnen te halen met de nva :  vandaag een blok aan hun mank been. Al deze partijen brachten hun gedurende lange jaren opgebouwde structuur zelf aan het wankelen door het binnenhalen van allerlei verschillende gedachten, die ze meenden te kunnen verenigen. 

De enige partij die spijts alle tegenstand, vuilspuiterij, broodroof enz... (verplichte naamsverandering) consequent bleef doorgaan is het Vlaams Belang.  Tot op heden bleef de top van de partij ééndrachtig trouw aan zijn principes en zijn kiezers.  Er werd ook geen noemenswaardige inmenging (infiltratie) geduld van buitenuit.  En dit blijkt dus de sterkte van deze partij te zijn. 

VB is groot geworden dank zij de onverzettelijkheid van haar mandatarissen en de steun die ze krijgt vanuit haar achterban. Dit is het grote verschil tussen partijen die als paddestoelen uit de grond schieten en op geen enkele structuur zijn gebouwd. Ze proberen intussen misschien wel de opgang van het VB af te remmen.  en misschien is dit wel HET enige programmapunt van ldd, want "belastingsvermindering, minder regelgeving... dat wil elke partij.   Alleen kan niemand daar iets aan veranderen, zolang ze niet zoals het VB gaan voor de onafhankelijkheid.   Ldd is een partij die warm en koud blaast en uiteindelijk zal proberen zich in de belgische pluche te nestelen zoals alle "goede" belgen.  maar wees ervan overtuigd, als straks de boel barst, ga je nog nooit zulke goede Vlamingen bezig gezien en gehoord hebben. 

28-04-2008, 10:16 geschreven door jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs het Poco-Monument Gerrit Six ...



U kent hem nog, Gerrit Six ?  Jaren geleden een van de ster-redacteurs van Knack, regelmatig op televisie met zijn charme van "knappe jongeling", inmiddels weggedeemsterd in het Brusselse onderwijs, maar steeds paraat als nuttige figurant.  

Herinnert u zich  vorig jaar de marathon-televisie-uitzending op een kleine Vlaamse zender over de mogelijke zelfstandigheid van Vlaanderen, geleid door de gewezen 0000-journalist en VT 4 directeur  Terry Verbist ?  (Verbist zou inmiddels bij LDD zitten om daar de boel op te fleuren) Als assistent tijdens die uitzending fungeerde toen Six, die ondermeer bij het gesprek met Annemans, deze laatste danig op de zenuwen werkte door steevast te beginnen over de nazi's en de concentratiekampen ?   Die grauwe, grijze man met zijn aarzelende stem en zijn azijnsmoel ?  Six, u hebt hem ! Wij hebben hem toen een Angeltjes-bolwassing gegeven, door op de man te spelen en niet op de ballen. Six was zo verontwaardigd, dat hij op ons artikel reageerde, zodat wij verplicht waren hem weer even onder te duwen.

Wat een inleiding over een vent  van niks.  In onderstaand stukje uit de webstek van Vlaams Belang komt hij nogmaals ter sprake : Six, de stijf opgeklopte poco met oogkleppen, de grijze nazi-jager, de saaie verveling in persoon :


ONDERSCHAT EN DOODGEZWEGEN

27.04.2008 14.08u - We komen nog even terug op de ‘incidenten’ in Brussel die de voorbije week het nieuws haalden. Of beter: uitzonderlijk het nieuws haalden. Hetgeen zich onlangs in Anderlecht afspeelde, is nochtans geen eenmalig feit of randverschijnsel te noemen. Janpiet Callens van de politievakbond Sypol.be zegde hierover (in De Standaard, 21.04.2008): “De situatie in Anderlecht en enkele andere plaatsen in Brussel is hopeloos. Al jaren worden wij met dergelijk geweld geconfronteerd. Maar het wordt doodgezwegen omdat het natuurlijk geen mooi verhaal is: groepen jongeren, bijna allen van allochtone afkomst, die foert zeggen tegen de samenleving en volgens hun eigen normenstelsel leven.”

In de loop van de week verscheen in dezelfde krant een getuigenis van Gerrit Six, die spreekt vanuit zijn ervaring als leraar in het Brusselse beroepsonderwijs. Hij bevestigt dat ‘men’ in Brussel het fenomeen van de jeugdbendes lange tijd heeft onderschat. “Wijken die de politie niet meer durft te betreden, het systematisch jennen van buurtbewoners, buschauffeurs en politiepatrouilles. Dat is geen nieuw fenomeen, het is al jaren aan de gang.” Eén ding is volgens Six duidelijk: “We hebben hier te maken met het ergste schorem dat op het hoofdstedelijke gebied te vinden is.” Hij stelt vast dat zowel burgers als politieambtenaren intuïtief aanvoelen dat de reguliere overheid de lacunes in de rechtspraak niet aanpakt en voegt eraan toe dat men al over heel wat geduld moet beschikken om de “blaffende honden” (van het Vlaams Belang) niet bij te vallen.

In het VRT-programma Koppen kwam donderdagavond een van die ontgoochelde politieambtenaren aan het woord. Anoniem weliswaar, uit schrik voor represailles. Hij getuigde dat de situatie in verschillende Brusselse buurten steeds slechter wordt, en hoe deze wijken door de feitelijke straffeloosheid (zijn) verworden tot vrijhavens voor criminelen. Hij bevestigde daarmee in grote lijnen de verklaringen die collega’s enkele dagen voordien reeds tegenover Het Laatste Nieuws hadden afgelegd (zie
Actueel, 21.04.2008). Op de vraag of deze situatie zal ontploffen, antwoordde de wetsdienaar dat, indien niet snel wordt ingegrepen, het geen kwestie is van ‘zal’, maar van ‘wanneer’.

Tot slot nog dit. Waar Gerrit Six het in zijn bijdrage had over ‘kutbrusselaartjes’ wanneer het over de jonge straatcriminelen ging, wond de anonieme politieagent er desgevraagd minder doekjes om. Wanneer ‘de racistische politiecontroles’ ter sprake kwamen, luidde het immers spontaan: “Ik durf gerust zeggen dat, wanneer wij een beschrijving doorkrijgen van daders of verdachten, het in 95 tot 99% van de gevallen over Noord-Afrikaanse jongeren gaat. Wat wil u dan? Dat we blonde Zweden gaan controleren?”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge criminelen


28/04 VB wil jonge criminelen in gewone gevangenissen

Vlaams Belang vindt de recente 'gedwongen' vrijlating van 15 jeugdige delinquenten wegens plaatsgebrek "totaal onaanvaardbaar en zelfs wraakroepend". Daarom stelt de partij voor om met onmiddellijke ingang een vleugel van een bestaande gevangenis (liefst Vorst of Sint-Gillis) om te vormen tot jeugddetentiecentrum.

Afgelopen week werden 15 (soms zware) jeugdcriminele vrijgelaten omdat er geen plek is in de jeugdinstellingen. In de Franstalige gemeenschap staan er zelfs 60 jongeren op een wachtlijst. Minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) heeft enkele oplossingen gepland op middellange termijn, maar Vlaams Belang wil sneller en harder handelen.

Comfort bijkomstig

Alle jeugdcriminelen moeten volgens de partij zo snel mogelijk achter slot en grendel. "Dat hierdoor de zogenaamde overbevolking nog wat zal toenemen, is volstrekt bijkomstig. Het verzekeren van de veiligheid van de samenleving is een veel belangrijker goed dan het comfort van de criminelen", zegt VB-parlementslid Bart Laeremans. Vlaams Belang verzet zich daarmee met hand en tand tegen het 'één man één cel'-ideaal van minister Vandeurzen.

@ Gazet van Antwerpen (dank u)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het onbestuurbare land


Wij hebben de Standaard/le Standard niet nodig om onze ideeën over dit land te voeden. Zoals bij andere Vlaamse kranten gedijt de Standaard-redactie bij de stuurloosheid van de opeenvolgende regeringen.  Alnaargelang de persoonlijke voorkeuren van de hoofdredacteur en zijn ondergeschikten wordt beurtelings koud en warm geblazen opdat het regime overeind zou blijven.  De Standaardjournalisten  maken de meest stiekeme krant van het land en ook de minst betrouwbare : zij kiezen onvoorwaardelijk voor het belgische compromis en houden hun lezers in de ban met grote negatieve verhalen om de onvrede op te vangen en enige tijd later huldigen zij de verdiensten van politici die liegen als Pinocchio maar toch als grote bestuurders worden omschreven.  Verhofstadt was de man die aldus afgeschreven werd. 

Vandaag maakt Guy Tegenbos in zijn opiniestuk over de zoveelste communautaire problemen enkele rake vaststellingen.  Natuurlijk ontbreekt het sluitstuk in zijn redenering maar dat verwachten we ook niet uit zijn hoek. 

"Dat is het drama van dit federale land: de periodes waarin geregeerd kan worden, zijn schaars en kort. Het probleem van België is dat dit land bestaat uit twee landen die toch samen één federale regering moeten vormen. Zoiets vergt al uiterst moeilijk diplomatiek overleg. Dit wordt hier nog eens extra bemoeilijkt doordat dit land in wezen een confederatie is, maar wil beslissen als een federatie. Daardoor staan in dat diplomatiek overleg de twee deelstaten tegenover elkaar, maar binnen elke deelstaatdelegatie bekampen de partijen elkaar onderling ook nog eens. Dat zet de moeilijkheidsgraad van het besturen op federaal niveau meteen in het kwadraat."

Wie schrijft de slotzinnen ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgrijselijke brand in Lissasfa (Marokko)



In Lissasfa nabij Casablanca zijn zaterdag tijdens een afschuwelijke brand 55 arbeiders om het leven gekomen.



Pijnlijk is het te vernemen dat de arbeiders de werkplaatsen niet konden verlaten, omdat de deuren afgesloten waren.  Uit de Marokkaanse pers vernemen we meer details.

De trappen naar de nooduitgangen waren onbereikbaar omdat ze volgeladen waren met opgestapelde matrassen.  Omdat die  vlug vuur hadden gevat, waren deze exits onbruikbaar. De eigenaar grendelde  verder eigenhandig de  inkomdeuren af, om de vele diefstallen van materialen te verhinderen.

Toen ook nog eens de brandweer 2 uur na het ontstaan van de ramp verscheen, was het fiasco compleet.

Zondag is de eigenaar en directeur opgepakt door de politie.  In tegenstelling to het land B, worden  Marokkanse verdachten niet onmiddellijk vrijgelaten in hun geboorteland.

http://www.lematin.ma/Actualite/Journal/Article.asp?idr=110&id=90025


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwsblad : fouten zijn niet belangrijk


Hoe ligt u straat erbij ?  En neemt u ook deel aan de lentepoets ?
http://nieuwsblad.typepad.com/antwerpen/2008/04/reageer-hoe-lig.html
 
 
In onze onvolprezen kwaliteitsvolle media gaat de kennis van het Nederlands er goed op vooruit zoals uit deze titel blijkt.
 
En nu we  more English-mè-hair-up sulle liere, sal èt noch verbetere.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rome is in goede handen !



Soms pikken we nog eens een vreugdevol nieuwtje op uit het kreunende avondland dat Europa heet.

Zoals maandagavond toen rond 20 uur bleek dat de zetel van de burgemeester in Rome naar een rechtse kandidaat ging.  Gianni Alemanno zorgde er voor dat de redacteurs van de Morgen/Le Matin in een diepe coma wegzonken.  Yves Desmet, die al eerder op de dag hard aangepakt was door de existentialist van Knack, Joël de Ceulaer, probeerde zijn personeel recht te krijgen met mond op mondbeademing  maar zo bewusteloos waren ze nu ook weer niet, want overal waar  hij zich bukte, werd hij weggeduwd.  Alleen vele flessen 4711 hielpen, onder de neus wrijven of in de mond gieten : bij kinky-links is alles toegelaten. Tolero, de rechtstreekse weg naar de vernieling.

Alemanno kreeg de steun van de neo-fascisten en dat is natuurlijk een zonde tegen de carnavalsregels van de loge en van de linkse azijnfabrikanten. Dat Alemanno won omdat hij campagne voerde voor meer veiligheid in de heilige stad, die eigenlijk een multiculturele zondige stad is, valt de ondemocraten van links niet eens op.  We kunnen rustig een groepsreis ondernemen met Angeltjes naar Rome. Audiëntie bij de paus niet gegarandeerd.

Ray

Rome krijgt na decennia een rechtse burgemeester

AP bijgewerkt op 28 april 2008 22:07

ROME - De Italiaanse hoofdstad krijgt voor het eerst sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog een rechtse burgemeester. De conservatieve kandidaat Gianni Alemanno heeft de verkiezingen van zondag gewonnen van zijn centrum-linkse rivaal Francesco Rutelli, bleek maandag. Rutelli heeft zijn nederlaag erkend.

 01.jpg

De burgemeester is vijftig, gewezen minister en parlementair voor Allianze Nazionale

Aanhangers van de conservatieve Gianni Alemanno vieren feest. Hij heeft de verkiezingen gewonnen, waardoor Rome sinds decennia weer een rechtse burgemeester krijgt. (Reuters)

Rome is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog geregeerd door christen-democraten of politici van links.

Alemanno kreeg 53,6 procent van de stemmen tegen 46,3 procent voor Francesco Rutelli, die twee keer burgemeester was.

Alemanno gold voorafgaand aan de verkiezingen als de underdog, maar heeft goed gebruik gemaakt van de recente verkiezingsoverwinning van de rechtse mediamagnaat Silvio Berlusconi. Die verscheen vorige week op een campagnebijeenkomst van Alemanno.

Rutelli, vice-premier en minister van Cultuur in het kabinet van demissionair premier Romano Prodi, heeft gezegd dat Alemanno wordt gesteund door neofascisten. Alemanno op zijn beurt beloofde een burgemeester voor alle Romeinen te zullen zijn. Zijn voornaamste campagnethema was meer veiligheid in de stad.

@ de Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Van wie is de Turnhoutsebaan in Borgerocco ?


Op donderdag 24 april rond 13.20 uur  stapte een 3-jarig kindje een beetje te ver op de rijbaan van de Turnhoutsebaan . Een zeer voorzichtige autochtone automobilist kan een kleine aanrijding niet vermijden en de teen van het kleine meiske beland onder de autoband. Even paniek maar alles bleek ok te zijn.

Maar dan komt de uitbater van motorzaak Mehmo aangelopen en klopt op de wagen. Dan kwamen er 20  of 30 allochtonen uit de Salon du thee gestormd en mollesteren zij de wagen en inzittenden. In paniek stuiven deze weg. Aan de opgeroepen politie werd een verhaal verteld van overdreven snelheid,vluchtmisdrijf, vuile blanken, Turnhoutsebaan is van ons, etc...

Wijzelf hebben ons adres en telnr gegeven als getuige. Wij hebben gezien wat er gebeurd is : kind speelt zonder toezicht, auto stopt aan 20 per uur, allochtonen mollesteren auto,  omgekeerd rasicme, etc. Welkom op de Turnhoutsebaan , de weg naar MEKKA  !

Intussen hebben wij van de politie nog steeds niets gehoord.

Stephan M. uit Borgerhout, 27.04.200

@ www.criminaliteit.org/



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg naar meer islamisering



Ditmaal geen treffende tekening van bij Gregorius Nekschot maar een stukje visionaire waarheid, verpakt in de cynische huistaal van de historica Traudl de Jonge.

De intocht van islamitisch geïnspireerde medemensen heeft grote gevolgen gehad voor Nederland, zoveel is zeker. Één van de gevolgen is de wederopstanding van het antisemitisme.

Hadden we al openlijke antisemieten als Gretta Duisenberg en Dries van Agt, nu komt daar grote denker Chris van der Heijden nog eens bij. Onze Chris heeft namelijk een boek geschreven waarin hij Israël een ‘onherstelbare vergissing’ noemt. Alstublieft.

Chris doet al jarenlang zijn best de NSB te rehabiliteren, waarschijnlijk omdat zijn ouders tot over hun oren in de NSB zaten. De regelrechte aanval op de staat Israël komt dus niet uit de lucht vallen.

Punt is: tot voor kort zou iemand met een vergelijkbaar foute achtergrond als Chris van der Heijden het wel uit zijn/haar hoofd laten kritiek te spuien op Israël. Met steun in de rug echter van de islamitisch geïnspireerde medemens en linkse warhoofden, durft hij het nu wel aan.

Bereid u voor op meer grote denkers als Chris van der Heijden. Het wachten is op lieden die - ik noem maar wat - het discrimineren van homo’s, vrouwen en ongelovigen gaan goedpraten.

Traudl de Jonge
Historica


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vraag van Aramburo : Ierland



http://www.kinnittycastle.com/

Dit luxe kasteel-hotel bevindt zich in het erg mooie Ierland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeddah, city of liberty



Na Riad is de haven van Jeddah de tweede belangrijkste stad van het sympathieke Saoudie-Arabië.  Er leven 3.4 miljoen inwoners en er zijn 1300 moskeeën, dus Antwerpen en Rotterdam hebben nog een heel eind weegs te gaan.




In de waarheidsgetrouwe Wikipedia staat trots vermeld  dat in tegenstrijd tot andere steden in het democratische, vrije en vrouwvriendelijke Arabië, Jeddah een open gemeenschap is die gewend is aan internationale contacten omdat er veel schepen aanleggen van over de ganse aardbol.  Excuses voor de wetenschappelijke bok die wij schieten :  de platte aardschijf . 

We horen net het verhaal van een Amerikaans cruiseship dat met  500 passagiers en bemanningsleden aanmeerde dezer dagen in het gastvrije Jeddah en ten teken van de grote openheid mochten de dames enkel aan land als ze zich hulden in een lange jurk en een sjaal over de haren, want anders staan de hitsige Arabieren niet in voor zichzelf.

De meeste passagiers zijn ingegaan op deze eis, zoals het hoort voor  onwetende onnozelaars die zich moeiteloos onderwerpen aan een hogere cultuur.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder het land B : al de rest is knoeien en tijdverlies



"Met het land B als het kan, zonder B als het moet", dat is de communautaire opstelling van LDD en zoals uit de feiten blijkt ook deze van de N-VA.

Als gewezen VU-er doet het mij helemaal denken aan wat ons vroeger in die partij voorgehouden werd met daarbij de zachte vermaning "Spreek niet te luid over Vlaams-nationalisme, dat is schadelijk voor de partij".  Het werd mij bijna letterlijk in deze bewoordingen duidelijk gemaakt door een vooraanstaand parlementair in het begin van de jaren '70.  Vlaams-nationalisme werd gelijkgesteld aan de leer van een sekte die   in de catacomben beleden kon worden.  Ik was zo dom in die verdwazing mee te lopen. Anderzijs erken ik de grote verdienste van de VU (én de Vlaamse Concentratie) om de Vlaamse Bewegeing tot politie leven gebracht te hebben in de moeilijke na-oorlogse jaren.

Aan het wegmoffelen van het Vaamse onafhankelijkheidsstreven,  de uiteenlopende visies op het maatschappelijke gebeuren en de vele briljante individualisten die ieder op zich de partij dachten te vertegenwoordigen, is de VU ten onder gegaan. Een partijvoorzitter die in volle functie overstapt naar een concurrende partij, is een unicum in het woelige  Vlaamse politieke leven (Gabriëls).  Ieder zal zijn eigen ervaringen wellicht anders uittekenen, ik houd me aan zeer algemene vaststellingen.

Dat de N-VA de weg van de VU kiest heeft die partij zelf in niet mis te verstane bewoordingen gezegd.  En de houding van deze partij toont inderdaad aan, dat zij kiezen voor de (kleine) macht en het (kleine) mandaat in de hoop dat ze daarmede enige invloed kunnen uitoefenen en de rest vanzelf volgt.  Moedig is het niet, kleinhartig volgens ons wel. Onbegrijpelijk ook, maar ieder heeft recht op zijn eigen visie en ongelijk.

Iemand van de reageerders  bij Angeltjes heeft zich de moeite getroost een groot stuk van het LDD programma in de reacties te gooien.  Dank u, maar het hoefde niet.  Ook als er ongetwijfeld leuke ideeën naar voor gebracht worden die de bevolking aanspreken, blijft het feit van de dubbelzinnigheid wegen op de intenties van de donkere liberalen.

Jean-Marie Dedecker is een vat vol tegenspraken.  Hij huldigt het principe "Luister naar mijn woorden maar kijk vooral niet naar mijn daden." Een typerend voorbeeld is de ongelimiteerde snelheid die hij jaren predikt en waar hij bewust een aantal gelijkgezinden mee aanzet zijn voorbeeld te volgen.  Tijdens zijn congres zwakt hij de zware voet af door een maximum snelheid van 130 km/u voorop te stellen.  Het is ons probleem niet maar het tekent wél de mentaliteit van de partij : grote uitspraken maar als het er op aankomt, zuinige pruimenmondjes.

Hetzelfde geldt voor het vermeende "opbod in flamingantisme" dat LDD te allen prijze wil vermijden.  Ook hier huldigt hij het principe van de niet-durvers die zwichten voor keuning en vaderland... "Met B als het kàn, zonder als het moet".  Politici en politieke partijen hebben de delicate taak zowel te verwoorden wat onder de bevolking leeft als omzichtig een richting aan te geven die zij wensen uit te gaan.  Uit die wisselwerking groeit in normale democratische beddingen het degelijke bestuur "van en voor de mensen." LDD  kiest ondubbelzinnig voor het belgische compromis, wat zijn goed recht is, en wat hem duidelijk onderscheidt van de Vlaams-nationalisten.  LDD hoopt op erkenning van het regime om er zo snel mogelijk aan deel te nemen.  Hij hult zich in het kostuum van Tijl Uilenspiegel om zo vlug mogelijk Lamme Goedzak te worden.

LDD is een ambitieuze politieke meeloper en een goedogende raddraaier die van start gaat met een bende individuele mezenvangers op zijn charabanc.  Wie zich  electoraal  op sleeptouw laat nemen, zal na verloop van tijd ervaren dat principeloze kontdraaierijen in deze tijden van beschavingscrisis niets opleveren : wie niet de misgroeide wortels uittrekt, zal scheve bomen blijven kweken.

Ray



De charabanc zoals Jean-Marie ze graag heeft : met vele dames






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische Tip van Angeltjes !



Ja, alles hebben wij veil voor het comfort van onze lezers, om te ontsnappen aan de Gestapo-zwartjassen die internet belagen en onze vrijheid van relschoppen aan banden willen leggen. 

Zonder ons te overdonderen met dankbetuigingen of cynische commentaren ("dat kenden we al, het trekt op niks, het marcheert niet) geven wij deze gratis tip :

Met de software aangeboden op

 
http://www.iprivacytools.com/

kan men zijn IP-adres verbergen. Het is volkomen legaal.

Uw immer bereidwillige Angeltjes


27-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Zevende Dag, wél Galspuwen



Gezien de tropische temperaturen van deze dag zien wij ons verplicht onze kantoren gesloten te houden.

Het licht van onze ogen, de spijs van onze geest, de zuurstof van onze adem, de onvolprezen 0000 zal vandaag wegens dezelfde hitte geen uitzendingen verzorgen, géén Zevende Dag.  U kan uw kotszakjes terug opbergen.

Wil u toch uw gal spuwen ?  (afbeelding) Dan kan u dit doen onder deze rubriek bij de reacties.  U doet maar, wij puffen in onze hangmat.





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!