Angeltjes
03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden , Sölden en Tweedehandsartikelen

 

Solden in winkelland

 

Sölden in Oostenrijk

Tweedehandsartikelen in de Wetstraat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad van Allah, Hamas, Hezbollah, Intifada en Jihad : Antwerpen Vakantiestad

 

02.01.2009 14.05u - Velen onder u zagen op oudejaarsdag ongetwijfeld de televisiebeelden van de AEL-relschoppers in Antwerpen. Toen de betogers wilden oprukken naar de Joodse wijk, kwam het tot hevige incidenten met de politie. Auto’s en winkels werden beschadigd en agenten met stenen bekogeld en gemolesteerd.

In een reactie haalde Filip Dewinter stevig uit naar het Antwerpse stadsbestuur, dat allesbehalve krachtdadig optrad tegen de relschoppers. “Antwerpen lijkt wel een pretpark voor fanatici van Hamas en Hezbolla,” zo klonk het. “SP.A-burgemeester Patrick Janssens bewijst opnieuw dat hij schrik heeft van de islamitische provocateurs die Antwerpen als doelwit hebben uitgekozen om hier hun intifada uit te vechten.”

De Vlaams Belang-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad vroeg het zogenaamde Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) zopas om een racismeklacht neer te leggen tegen de manifestanten die leuzen scandeerden als ‘Hamas, Jihad, Hezbollah’, ‘Joden Buiten’ en ‘We need you Osama’. Bij CGKR-directeur Jozef De Witte en co valt echter enkel een oorverdovende stilte te noteren. Blijkbaar komt het Centrum-De Witte enkel in actie wanneer men vreedzame en democratische Vlaams-nationalisten zoals Frank Vanhecke kan vervolgen.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procedurefoutjes ? Ze zijn zo menselijk in een verpolitiekt gerecht, mijnheer

 

In Gent zijn gisteren drie Franse carjackers vrijgelaten na een procedurefout. De drie waren donderdag in Gent opgepakt nadat ze een ongeluk hadden veroorzaakt met een auto die in Oudenaarde was gestolen.

Het dossier was dus een zaak voor het parket van Oudenaarde. Maar door de blunder konden ze niet naar Oudenaarde worden gebracht en moesten ze worden vrijgelaten.

De daders hadden op nieuwsjaarsmorgen in Etikhove, in Oost-Vlaanderen, de auto van Veerle Descamps gecarjackt. De vrouw raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op weg naar Gent veroorzaakten de daders verschillende ongevallen.

Het drietal had op nieuwsjaarsnacht al een andere wagen gestolen. Toen die een lekke band kreeg, staken ze hem in brand. De drie, afkomstig uit Valenciennes, zijn intussen terug in Frankrijk.

@ Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar Freysinger in Antwerpen op 7 januari a.s.

 

De Zwitserse parlementair Oscar Freysinger zal aanwezig zijn op de Nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Antwerpen op woensdag 7 januari om 20 uur in de Zaal Horta (Hopland 2), dit is nabij de Stadsschouwburg.

Die mijnheer Freysinger is lid van de SVP/UDC (Schweizerische Volkspartei of Union Démocratique du Centre) zeg maar een Zwitsers Belang, uit het kanton Valais/Wallis, waar hij de partij mede oprichtte eind jaren '90.

De SVP is eerst van start gegaan in Duitstalig Zwitserland en het is sedert de laatste verkiezingen dat de UDC op een overtuigende manier is doorgebroken in de Franstalige kantons van Genève, Vaud, Fribourg en het tweetalige Valais met een duidelijk Frans overwicht. De SVP/UDC is de grootste partij van Zwitserland, anti-EU, nationalistisch-identitair en fatsoenlijk conservatief. Wat niet wil zeggen, saai en krom, dat merkt u aan de heer Freysinger.

Oskar Freysinger SPP

 

 

 

 

 

 

Hij is leraar,  schrijver, dichter en zanger. Een van zijn uitspraken vonden we bij The Gates of Vienna :

When It Comes to Towering Minarets, “Ich bin ein extremist”…

(als het over torenhoge minaretten gaat, ben ik een extremist)

 

Voor een video-interview beeld kan u HIER terecht. Het loont alleszins de moeite naar de ervaringen van Freysinger te luisteren (in het Frans) die krèk dezelfde zijn als deze die wij in Vlaanderen meemaken. Met dit onderscheid dat dankzij het proportionele systeem de SVP/UDC een ministerpost bekleedt.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een leuk roddeltje ?

 

We hadden het enkele dagen geleden over het rookincident in een Gents restaurant met de tafelschuimer en matrassentester Geert Versnick van de VLD.  Versnick is federaal volksvertegenwoordiger, voorzitter van het OCMW in de Arteveldestad, tevens schepen en advocaat. Quelqu'un de bien.  Het geld stroomt binnen langs vele kanalen en het sijpelt traag naar buiten, want er kunnen onkostennnota's ingediend worden op verschillende niveaux.

Het verhaal was simpel maar typerend voor de neerbuigende mentaliteit van een liberaal : Versnick, een mannelijke kennis en twee mevrouwen in een restaurant vragen of delen mee aan de andere tafelgasten, of zij een sigaret konden opsteken.  Het is wel merkwaardig dat uitgerekend een lid van het parlement, een schepen van de stad én een advocaat dergelijke vraag stelt ; beter dan wie dan ook, weet hij dat het niet mag en door medeplichtigen te zoeken, is de wet niet minder van toepassing. 

Dat soort kerels verfoeien wij uit de grond van ons hart, zie. Omdat het zo overduidelijk aanstellers zijn die zich verheven voelen boven het plebs.

Om kort te gaan, toevallig zit in dat restaurant een ander gezelschap, namelijk de hoofdredacteur van Story, Thomas Siffer en die mensen maken bezwaar tegen het rookvoornemen. Er wordt wat heen en weer geroepen (vermoedelijk was er ook voldoend gedronken) en de fijne liberaal Versnick die geen tegenspraak duldt, roept tegen Siffer "ik zal u eens wat pletsen tegen uw kop geven".

Allemaal keurig, beschaafd, welopgevoed, correct en wat blijkt vandaag ?  De "mannelijke kennis" die mee aan tafel zat bij Versnick en zijn dames, is de directeur van de federale gerechtelijke politie, Glenn Audenaert.  De lichtjes fatterige Glenn had natuurlijk niets te maken met het incidentje, zegt hij nu.

Eerst waren Dewael en Koekelberg gezworen kameraden, u zal het zich herinneren, tot er gevochten werd wie nu met wie op de canapé had gezeten en de bevorderingen van twee vrouwelijke personeelsleden had ondertekend.

Enige tijd later gaan Versnick en Audenaert met twee dames op restaurant.  Zijn er nieuwe canapébenoemingen op komst ? 

Die liberalen toch : 100% politiek-correct en voor de rest zo verdorven en arrogant als 19de eeuwse kapitalisten.

 Glenn weet van niks


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peace at home, peace in the world : Go for it Turkey !

 

Opgedragen aan al onze Turkse vrienden en bipatride volksvertegenwoordigers in het belgische parlement 

Het vredelievende Turkije veroordeelde streng, dat Israël zich verdedigt tegen de Palestijnen. Turkije valt ineens aan, liefst bij de buurlanden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In NL wordt tuig keihard aangepakt

 

De 'keiharde aanpak' en het 'supersnelrecht' tegen oudejaarsvandalen heeft in de meeste gevallen korte werkstraffen en in een geval tot vier maanden cel opgeleverd.

De zwaarste straf was tot nu toe voor Barry K. uit Nieuwveen die zich 'schandalig' had gedragen door zwaar vuurwerk naar agenten te gooien. Volgende jaarwisseling mag Barry net als alle andere vandalen niet buiten komen.

Een flink aantal van de voorgeleide daders was al langer bekend bij justitie. Werkloze Youri G. schopte een ME'er en kreeg een werkstraf van 30 uur, met aftrek van het voorarrest. Youri bleek 'erg onder de indruk' tijdens de zitting. 20-jarige bedrijfskundestudent Achmed el H. zette iemand zomaar een mes op zijn keel. Hij kreeg een week cel. Net als de rest kon hij zich 'niets meer herinneren' van de nieuwjaarsnacht. De rechter sprak hem nog vermanend toe. 'Dat maakt mensen heel erg bang op straat. Wij kunnen dit in Amsterdam, in dit land niet hebben'...


De politierechter in Utrecht heeft vrijdag drie mannen uit Zeist die in de Nieuwjaarsnacht de politie hebben lastig gevallen 'streng bestraft', zo meldt het ANP. Pascal G. en twee vrienden die de politie treiterden kregen zestig uur werkstraf.

@  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/01/keiharde_aanpak_vandalen_werks.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de gladheid : een beetje AAaRGH

 

c_685gladheid.jpg

 

 @ www.geenstijl.nl


02-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn het zat, adieu, doei, tot nooit meer.

 

Na een dagje doorgebracht te hebben in de belgische federale kamer van volgzame volksvertegenwoordigers, worden wij nog meer gesterkt in onze overtuiging : de financiële en economische crisis levert de stoflappen die gretig gebruikt worden om het gehavende belgische lijf te omwikkelen en in leven te houden.

De politici én de volgzame regimemedia maken zichzelf, maar vooral de bevolking wijs, dat als er geen regering is, wij met zijn allen de financiële dieperik in verdwijnen.  Naiëve zielen kan je ongerust maken met dergelijke angstverhalen, maar wie gelooft echt dat figuren als Van Rompuy, Reynders, Van Quickenborne en noem heel het zootje bij naam, in staat zijn om deze wereldomvattende recessie een halt toe te roepen ? 

Toen in 2007 dezelfde partijen van vandaag evenmin tot politieke akkoorden konden gedwongen worden, werd ook alarm geblazen dat we ons zonder regering suf bleven betalen aan de benzinepomp en dat de toen reeds tanende koopkracht vlug zou bedwongen worden met een regering.  Iets gemerkt van de invloed van een regering ?  De wijzigingen die we ondervonden waren uitsluitend de gevolgen van de golven in de wereldmarkten.

Van Rompuy speelt ongetwijfeld in een hogere politieke divisie dan Nonkel Kruk. Zijn IQ ligt tientallen eenheden hoger, hij reageert veel wijzer op de aanvallen van de oppositie en toch is ook hij niet immuun voor lof. Dat bleek zeer duidelijk uit zijn doorgaans strakke mimiek, die bij de woorden van Van Velthoven over de kwaliteiten van deze premier, verzachtte in een gevleide uitdrukking.  Leterme startte tegen de zin van het Franstalige en belgicistische establishment, Van Rompuy wordt de hoogte ingestouwd op basis van zijn karakteriële eigenschappen en aanhankelijkheid aan de belgische waarden.

Voor het overige zagen wij in de Kamer vooral een joelende bende die vlug gepaaid is door de redenaar van de eigen groep.  Het lijken supporters bij een sportwedstrijd, van wie een aantal door mama en papa op de tribune achtergelaten zijn ; het mooiste voorbeeld hiervan is de SP-a fractie waar ze keurig op een rijtje zitten : Freya, de dochter van Luc Vandenbossche, Maya,  de dochter van Leona Detiège, Bruno,  de zoon van Keizer Louis, Peter,  de zoon van Louis van Velthoven. Wat geven deze jongere socialisten om Vlaanderen ?  Waar zouden zij enige affiniteit geleerd hebben met hun land ? Van hun unitaristische, afwezige vaders en een moeder ?

Deze ganse geënsceneerde schertsvertoning heeft ons vooral gesterkt in de overtuiging  dat dit land zo niet verder kan. Hier bestaat geen democratie, dat wisten we al langer, nu wordt het openlijk beleden : enkele figuren uit de partijen bedisselen onder mekaar hoe de zaken zullen geregeld worden.  Vooral de personele aangelegenheden worden beschermd. De regering neemt zelfs de taken van het parlement over : "onze regeringsleiders  die in opspraak kwamen, mogen niet het slachtoffer worden van een veroordeling : zij bedoelden het goed". Ook de voorzitter van de Kamer is niet langer een onbesproken figuur die een schijn van onpartijdigheid zou kunnen ophouden.  Twee dagen na zijn geforceerde benoeming, wordt hij door de hoofdcommissaris van de federale politie beschuldigd van schriftvervalsing ...

Is dit Uruguay, Venezuela of Zimbabwe ?  Neen, dit is belgië.

Ik heb heel erg gemist, dat niemand zich naar de kamertribune heeft begeven, om met of zonder emoties, de schijnheiligheid van het systeem aan te klagen op een bijna onthechte en even bondige manier als de regeringsverklaring en uit naam van het bewuste Vlaanderen de afscheiding aan te kondigen. 

Wij zijn het zat, adieu, doei, tot nooit meer. Weinig parlementair, maar wél duidelijk.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe Vlaamse ministerin

 

 'Kris Peeters zocht iemand om welzijn en gezondheid uit de taboesfeer te halen. En toen zei mijn vader: Veerle, waarom probeer jij eens niet, meisje ? Je weet maar nooit.'  
 
(Veerle Heerlen wordt Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid)

    Met de groeten van de Immer Goedlachse Redactie van de Frut van Koekestad 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje uit de doude doos

 

 

 

"Ik zweer om het even wat".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is toch die neutrale politicoloog, Carl Devos ?

 

Bij de VRT gaat men zover, om zelfs de publieke debatten die uitgezonden worden via Villa Politica te laten begeleiden door commentatoren, onder het mom van "duiding".  De kijkers zijn te dom om uit zichzelf conclusies te trekken over het spektakel dat de verkozenen opvoeren.

Die "onafhankelijke, neutrale" commentatoren zijn afwisselend Yves Desmet van de Morgen, die bekend staat om zijn fervente strijd voor de vrije meningsuiting : die van hem in de eerste plaats, die van zijn vrienden en die van ongevaarlijke tegenstanders die niets anders te verkondigen hebben dan "Ja, ik steun ook het regime".  Dan heb je de man met het eeuwige valse glimlachje, Peter Vandermeersch van de Standaard, die op een tjevenmanier de linkse koers promoot, en steeds in termen van redelijke middelmatigheid de belgische staat tegen beter weten in blijft steunen.  Vandermeersch zou uitermate geschikt zijn om in het keuninklijke huurpaleis de mestkevers van Jan Fabre aan het plafond af te stoffen onder het goedkeurend oog van keuningin Paola : een lakei uit de duizenden.  Occasioneel treedt ook de vooringenomen journalist en historicus Marc Reynebeau op, waar we verder over zwijgen. De man is herhaaldelijk gepasseerd als intellectuele cabaretier door de meer ervaren Rik Torfs.  De strijd voor de gunsten van het mooie geslacht speelt zich af onder onze ogen op het scherm van de 0000.

En dan is er de Carl Devos. Die er uit ziet als een bruin paterke dat in de rozentuin van het klooster loopt te brevieren maar die in werkelijkheid een partijloze socialist is. Dat laat hij althans publiceren. Hieronder staat een uittreksel uit Wikipedia en tevens een bruggetje naar het blad "Samenleving en Politiek" waar Devos hoofdredacteur van is en dat volgende princiepsverklaring aflegt :

Samenleving en politiek is een maandblad dat een kritische blik werpt op maatschappelijke en politieke problemen. Het is een geëngageerd, maar onpartijdig blad dat zich inschrijft in de brede beweging van het democratisch socialisme.

Eigenlijk is die Samenleving & Politiek zowat een intellectuele tegenhanger van de populistische blog Angeltjes : dat zijn ook geëngageerde maar onpartijdige lieden, die zich inschrijven in de brede beweging van het democratisch vlaams-nationalisme.  Voilà.

Zo ziet u maar hoe de schandelijke VRT onder het mom van neutraliteit niet anders doet dan al dan niet verkapte propagandisten op ons loslaten. Nog even aan toevoegen, dat Devos lid is van de Paviagroep, die er ondermeer naar streeft om van belgië één grote kieskring te maken, ter versteviging van het unionistische denken.  Zij zeggen het niet zo nadrukkelijk, maar daar komt het wel op neer.

 foto van Carl Devos

 

Carl Devos is een Belgisch politicoloog. Hij is professor aan de faculteit politieke en sociale wetenschappen van de Universiteit Gent en hoofdredacteur van het maandblad Samenleving en Politiek. Hij is regelmatig te gast in (politieke) debat- en actuaprogramma's op de Vlaamse radio en televisie. Devos is van centrum-linkse signatuur, lid van de Paviagroep en stond ooit op een verkiezingslijst van de sp.a. Devos is gespecialiseerd in: Belgische politiek, globalisering, de (welvaarts)staat, macht, vakbonden, federalisering, politieke economie, politieke besluitvorming, consensuspolitiek en conflictbeheersing.

Hij is onder andere eindredacteur van de tweede editie van het boek Ménage à Trois, Quo Vadis Belgica uit 2006, waarin de pers, politici en politicologen hun mening en verwachting uiten over de toekomst van België. Onder andere Bart De Wever, Yves Leterme, Kris Deschouwer, Dave Sinardet, Wilfried Martens, Marc Reynebeau en Norbert de Batselier werkten hier aan mee.

http://sampol.be/ECMS_CLIENT_SGK/pages/showpage.php?name=home

 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy regeert tegen Vlaanderen

 

foto : de Standaard

De fractieleider van Vlaams Belang begon zijn betoog met kritiek op de stoelendans binnen de regering en vooral de wissel van de premier. En de macht van de koning die veel meer is dan protocollair.  Wie enkele dagen uit het land is, begrijpt niet wat er gebeurd is. Vorige week zat hier een andere man, Leterme, dan vandaag.  Waar komt die van Rompuy vandaan ?  Is die verkozen ?  Ja, klaarblijkelijk heeft hij ergens in een paleiszaal een eed van trouw gezworen aan een man, die geen enkele verantwoording verschuldigd is aan iemand van ons. 

We kunnen enkel vaststellen, dat een minderheid van Vlaamse verkozenen in dit halfrond deze regering steunt tegen een meerderheid die in de oppositie vertoeft. Dat is democratie op zijn belgisch.

De regeringsverklaring van Van Rompuy I doet Annemans denken aan de 'mentaliteit van Verhofstadt en paars'. 'Van Rompuy brengt de periode die hij met afschuw heeft meegemaakt, hier opnieuw binnen. Van Rompuy I is geen voorzetting van Leterme, maar een fundamenteel andere regering. Van Rompuy heeft aan de Franstalige toegegeven dat BHV op een aparte manier behandeld zal worden.’  Van Rompuy wordt toegejuicht door de Franstaligen, dat zegt genoeg.

Annemans hekelt onder meer het feit dat CD&V in haar oppositietijd tegen de Snel-Belgwet was, maar nu wellicht opnieuw een regularisering zal doorvoeren. 'Ons politiek systeem laat toe dat de Vlamingen het omgekeerde krijgen van wat ze willen', besluit Annemans. Over de migratie wordt trouwens met geen woord gerept in de regeringsverklaring, wat voldoende onderstreept dat er geen akkoord over bestaat en dat Turtelbaum haar partijtje vrouwelijk worstelen met 1000Quette en Onkelinx zal voortzetten.

 'Van Rompuy misbruikt het mandaat van de kiezer omdat hij niet meer naar de kiezer terug durft. Inge Vervotte heeft dat in haar brief juist aangeklaagd.'  Gerolf Annemans bevestigt dat het gebaar dat Inge Vervotte stelde door haar weigering in de regering Van Rompuy te stappen, een ongekende daad van politieke moed is.  "Zij moet niet de goedkeuring wegdragen van Marc Eyskens, die op deze zelfde Kamertribune in de jaren '80 kwam verklaren, dat hij er niet aandacht ontslag te nemen als minister, want belgië is een apenland  ; Vervotte  handelt in de geest van wat de kiezers van haar verwachten." Dat Vervotte electoraal later terugl op het CD&V-toneel zal verschijnen in de kieskring van Annemans, maakt hem niets uit : ook dàt is een zeldzaam gebaar waarmee VB aantoont op een ongebruikelijke en correcte manier politiek te bedrijven.  Wij schreven voor enkele dagen : "Hoed af voor Vervotte" en nu ook voor Annemans.

Ook over de parlementaire onderzoekscommissie over Fortis heeft Annemans geen goed woord. De onderzoekscommissie wordt een 'witwascel voor Leterme en Vandeurzen', zegt hij. En die zaak heeft niets te maken met de regering wel met het parlement.

De politieke analyses van Annemans zijn vooral voor de CD&V-ers gênante momenten, die men probeert weg te spelen door onverschilligheid te veinzen.  De VLD kwam er wegens tijdsgebrek goed onderuit ditmaal, maar toch riep Annemans even vlug tot de kamervoorzitter "Hebt ge al een brief gehad van Cassatie ?". 

Van zodra de vrouw met de kwellende stem begint te tolken als de Franstaligen het woord nemen, haken wij af.  Wij willen ons gehoor sparen voor mooiere momenten.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hoopvolle blik op belgië's vooraanstaanden

 

Mocht u vanmorgen, vrijdag 2 januari, niets om handen hebben en de politiek nog niet volledig kotsbeu zijn, kan u de debatten volgen in de Kamer van Volgzame Volksvertegenwoordigers om 10 uur bij de 0000

.
.
De Heer Patrick de Wael  (foto, mry partner, die sedert ze samen met Patrick door het professionele leven gaat, veel heeft afgezien) leidt de voorstelling.
.
Vandaag vernemen we ook, dat de hoofdcommissaris van de federale politie, Fernand Koekelberg, een klacht heeft neergelegd tegen onbekenden bij het parket te Brussel omdat er geknoeid is met de data van de benoemingsbesluiten van de twee dames, u weet wie ze zijn.  De "onbekende" tegen wie de klacht geformuleerd is, is De Wael, want onmiddellijk heeft hij laten weten : "Ik wens niet als een onbekende behandeld te worden, en alles wat ze over mij zeggen, zijn ze zelf."
.
Dat zijn tenminste sterke juridische argumenten.
 
Voor de rest gaat het prima met dit land, dat geleid wordt door onkreukbare figuren : de moreel hoogstaande monarch, de premier die tegen zijn zin eerste-minister speelt, de tweede burger van het land, kamervoorzitter Dewael, tegen wie zowel openlijke als verdoken beschuldigingen lopen, de eerste Flik van het land, die in eigen rangen geen gezag kan handhaven en over tal van anderen zwijgen we zedig in dit hoopvol gestarte nieuwe jaar. Er zijn nog 363 dagen vol te schrijven.
.
Tot bij Linda ?
Savat 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie maakte inschattingsfout, volgens Janssens . Hij niet.

 

Ons verbaast het geen zier : de Antwerpse burgemeester Janssens is typisch iemand die als het fout loopt, anderen de schuld geeft en als het goed verloopt met de pluimen gaat strijken. Het gaat over de uit de hand gelopen manifestatie van de AEL vorige woensdag 31 december, waar wij het al uitgebreid over gehad hebben.

We halen een fragmentje aan uit de Morgen :

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens erkent dat de politie een inschattingsfout heeft gemaakt door de manifestatie van de Arabisch Europese Liga (AEL) als risicoloos te beschouwen. Hij vindt wel dat de organisatoren verantwoordelijk zijn voor het ontsporen van de manifestatie.

De protestactie die de AEL gisterenmiddag in Borgerhout georganiseerd had tegen de bombardementen in de Gazastrook liep uit de hand. Nadat de manifestatie ontbonden was, trokken de betogers naar de joodse wijk in Antwerpen, waar het tot rellen kwam met de politie kwam.

"De organisatoren hebben al een eerste steek laten vallen door de toelating voor de manifestatie pas laattijdig aan te vragen. Zij moeten er ook voor zorgen dat hun manifestatie incidentloos en ordentelijk verloopt door zelf voor ordediensten te zorgen", zegt Janssens.

De politie treedt op wanneer het uit de hand loopt, wat zij volgens de burgemeester ook woensdag gedaan heeft. "De politie heeft opgetreden zoals ze moest optreden, al heeft ze wel een inschattingsfout gemaakt door de manifestatie als risicoloos te beschouwen.

Als de AEL in de toekomst opnieuw toelating vraagt voor een manifestatie zullen de organisatoren betere garanties moeten geven en zal de politie voorbereid zijn op incidenten.

***

Iedereen is in fout zoals we lezen. De politie, de betogers, de chauffeurs van de Lijn, de agenten die gewond zijn, de domme burgers die hun auto's lieten vernielen, de nog dommere zelfstandigen die hun winkelruiten lieten inkloppen en misschien ook wel de joden die beter ergens anders gaan wonen.

Allemaal eigen fout.  Slaapmans wijst met zijn dikke neus iedereen aan als schuldigen.  Zin voor verantwoordelijkheid bestaat bij iedereen en de verantwoordelijkheid van Janssens is anderen te beschuldigen. Hij lijkt wel Patrick de Wael. 

Elke betoging met razende moslims loopt altijd uit de hand.  Vernielingen, kwetsuren, angst, paniek : die elementen zijn telkens aanwezig.  De politie wéét dat, althans de gewone agenten die in de vuurlinie zitten.  We zagen commissaris Muytters op tv, is die dom of durft hij niet optornen tegen Slaapmans ?  Of is het platbroekerij, door Slaapmans te vertellen wat die graag hoort ?

Dit zijn de momenten dat we in Antwerpen Bart Debie missen.  Die moest echter politiek uitgeschakeld worden, zodat de slappelingen van links de burgers van deze stad ongestoord kunnen laten schofferen.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonne Année

 

In Frankrijk zijn tijdens de jaarwisseling 1147 auto's in brand gestoken, meer dan drie keer zoveel vergeleken met de 372 van vorig jaar. Tijdens ongeregeldheden werden meer dan 280 mensen aangehouden (was 259 een jaar geleden).

Ruim 35.000 man oproerpolitie waren op straat, zevenduizend meer dan vorig jaar. Vooral in de arme voorsteden komt het met oud en nieuw geregeld tot rellen, waarbij auto's in brand worden gestoken.

 

autofik2.jpg

President Nicolas Sarkozy zei in een reactie dat de autoriteiten geen halve maatregelen moeten nemen tegen mensen die auto's in brand steken. ,,Er is geen reden dat eerlijke mensen zouden moeten betalen voor de consequenties van het gedrag van criminelen'', aldus het staatshoofd. Hij pleitte ervoor de rijbewijzen van de brandstichters in te trekken totdat die voor de aangerichte schade hebben betaald.


@ Spitsnieuws.nl


01-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 1 januari is er meer muziek dan andere dagen

 

Onze vriend Regus Patoff, een groot liefhebber van de Rus Shostakovich, vestigt onze aandacht op deze humoristische orkestratie die de componist maakte van een bekende melodie uit een  Amerikaanse musical van Vincent Youmans.  U kent de melodie ongetwijfeld. In 1928 ging Shostakovich een weddenschap aan dat hij  binnen het uur een orkestratie kon maken. Het lukte hem binnen de 40 minuten.  Een geestig stukje musicalparodie, gespeeld door een symfonisch orkest, Shostakovich dreef de grap door met ook de naam te wijzigen in Tahiti Trot. U kent het als ...

Uw dw. Platenruiter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halli, Hallo, ook een Gelukkig Nieuwjaar van uw Platenruiter

 

 

De redactie heeft mij gevraagd of ik er in 2009 weer bij wil zijn, Hooggewaardeerde Lezers en Luisteraars, niet omdat u daar massaal om verzocht, integendeel, maar omdat er op die manier niet nagedacht moet worden door de heren redacteurs over wat zij uit hun pc -duim moeten zuigen . "Zet maar een Youtubeke op, Platenruiter en alstublieft geen gilbezem, behalve dat zwart Russinnetje, die zien wij graag pruillippen en heupwiegen." In dit soort a-culturele omgeving vertoeven, is niet simpel voor een kunstzinig en fijngevoelig iemand als ik, beste lezer.

Vandaag 1 januari is de Wereldfuifdag voor de liefhebbers van Weense muziek. U kon vanmorgen de Wiener Philharmoniker horen en zien in Eurovisie.  Weest u blij dat u dat thuis vanuit uw gemakkelijke zetel kon doen en niet onbehaaglijk opeengepakt moet zitten naast een zwetende Japanner in smoking in de overdadig opgesmukte Musikverein samen met circa 2000 andere gegadigden.

Lieve lezers van deze strikt neutrale blog Angeltjes, wij waren zo blij toen we  na vele jaren konden genieten van "Sphärenklängen" van Josef Strauss. Dit is naar onze heel persoonlijke mening, die we met niemand delen behalve u,  een van de meest delicate, melancholische en tegelijk melodieuze walsen van de 4 bekende Straussen. We hebben een uitzonderlijke video op de kop getikt van een Nieuwjaarsconcert uit 1989 of 1992,  gedirigeerd door Carlos Kleiber (1930-2004).

Iets over de Straussen. Bij de kip bestaat er discussie, wie er eerst was, dat heb je niet bij de familie Strauss, daar is het keurig geregeld : eerst heb je de vader Johann (1804-1849) die samen met Joseph Lanner aan de basis ligt van de Weense wals. Zijn bekendste werk is de réttekekét handklapper, de Radetzkymars. Van zijn 10 kinderen is er één met vaders naam, dus Johann jr. (1825-1899) die de beroemdste telg van de familie zal worden, met de Blauwe Donau en de knappe operettes De Vledermuis en de Zigeurnerbaron.  Dan is er Josef (1827 -1870) een ziekelijk en ongelukkig man die jong sterft en zich altijd de ondergeschikte heeft gevoeld en Eduard (1835 -1919).

Een anekdote.  Toen Johann Strauss in 1872 in New-York aankwam, werd hij opgewacht op de kade door 1000 musici die voor hem zijn bekende Blauwe Donau speelden. Als de Antwerpse burgemeester de dag van vandaag arriveert op de Grote Markt tijdens een plechtigheid, schalt door de boxen:  "Mien, waar is mijn Neus, waar is mijn Feestneus gebleven ? "

Uw dienstwillige Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve 2009 ! Geert Wilders Man van het Jaar

 

Onze geprefeerde Nederlandse politicus, Geert Wilders, Man van het Jaar

Geert Wilders is door het Amerikaanse Horowitz Freedom Centre uitgeroepen tot man van het jaar.

"De leider van de PVV staat pal voor de westerse tradities", vindt het conservatieve instituut. Wilders wordt omschreven als iemand die ondanks alle bedreigingen aan zijn adres onvermoeibaar campagne voert tegen de "islamisering".

 

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook bij de Buren - (Met dank aan Ottorongo)

 

 

Ook bij onze noorderburen "een rustige en kalme "overgang.

Onrustige jaarwisseling, een overzicht van verdere gebeurtenissen:

  • Een schoollokaal in Etten-Leur werd door brand volledig verwoest, een bassischool in Rotterdam-Crooswijk ernstig beschadigd. Ook in Dordrecht vatte een scholencomplex vlam.
  • De politie in de Gooi- en Vechtstreek meldde veel kleine brandjes, vooral containers werden in de fik gestoken.
  • In Amersfoort brak een grote brand uit in een huis. Er vielen geen gewonden maar er zijn wel twaalf huizen ontruimd vanwege de rook.
  • In Utrecht, Zeist en Veenendaal werden veel autos in de brand gestoken. In de provincie werden 87 arrestaties verricht en meer dan vijftig autos in brand gestoken. In Nieuwegein en Woudenberg bleef het redelijk rustig, terwijl de dorpen vorig jaar geteisterd werden door herrieschoppers.
  • In Nijmegen werden tien mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging en ontstonden rellen in de wijk Leuvensbroek. Daar werden ook molotovcocktails naar de politie en brandweer gegooid.
  • In de regio Rivierenland heeft de politie het traditioneel druk met oud en nieuw en dat was dit jaar niet anders. In Waardenburg, Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel werden mensen opgepakt. Onder meer voor het gooien van vuurwerk naar personen, brandstichting, belediging en drugsbezit.
  • In het Limburgse Oirsbeek voerde de politie een charge uit tegen relschoppers die op het Marktplein papier en autobanden in de brand wilden steken. Ze bekogelden politie en brandweer met vuurwerk en flessen.
  • Ook in Overijssel, Flevoland en Noordoost-Gelderland hadden verschillende brandjes en vernielingen plaats. In Twente meldde de Eerste Hulpdienst van het Medisch Spectrum Twente in Enschede meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar met oud en nieuw. Het gaat vooral om lichtgewonden. In Glanerbrug (bij Enschede) brak een vechtpartij uit tussen twee groepen jongeren. De politie hield een persoon aan en nam een bijl en een vuurwerkpistool in beslag. Er worden nog meer arrestaties verwacht.
  • In Drenthe werde elf mensen aangehouden. Een man belandde in het ziekenhuis nadat hij de deksel van een carbidbus in zijn gezicht kreeg en er ontstond een grote vechtpartij bij een discotheek in Assen waarbij de politie moest ingrijpen.
  • Bij een nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen in Goes heeft de politie donderdag elf mensen aangehouden voor drugsbezit, mishandeling en belediging van agenten.
  • In Haarlem moest de mobiele eenheid ingrijpen toen een grote groep jongeren de brandweer hinderden bij het blussen van een brand. Ook werden hulpverleners bekogeld met vuurwerk. De politie hield in totaal negen mensen aan voor onder meer vandalisme en vechtpartijen.
  • In IJmond werden vijf arrestaties verricht voor vechtpartijen en in Haarlemmermeer acht voor vernieling, geweldpleging en afsteken van illegaal vuurwerk.
  • In Rotterdam werden twee jongens geschept door een intercity. Een van hen overleed, de andere raakte zwaargewond. Volgens het AD probeerden de jongens via het spoor te ontsnappen aan een groep agressieve relschoppers.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!