Angeltjes
01-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 1 januari is er meer muziek dan andere dagen

 

Onze vriend Regus Patoff, een groot liefhebber van de Rus Shostakovich, vestigt onze aandacht op deze humoristische orkestratie die de componist maakte van een bekende melodie uit een  Amerikaanse musical van Vincent Youmans.  U kent de melodie ongetwijfeld. In 1928 ging Shostakovich een weddenschap aan dat hij  binnen het uur een orkestratie kon maken. Het lukte hem binnen de 40 minuten.  Een geestig stukje musicalparodie, gespeeld door een symfonisch orkest, Shostakovich dreef de grap door met ook de naam te wijzigen in Tahiti Trot. U kent het als ...

Uw dw. Platenruiter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halli, Hallo, ook een Gelukkig Nieuwjaar van uw Platenruiter

 

 

De redactie heeft mij gevraagd of ik er in 2009 weer bij wil zijn, Hooggewaardeerde Lezers en Luisteraars, niet omdat u daar massaal om verzocht, integendeel, maar omdat er op die manier niet nagedacht moet worden door de heren redacteurs over wat zij uit hun pc -duim moeten zuigen . "Zet maar een Youtubeke op, Platenruiter en alstublieft geen gilbezem, behalve dat zwart Russinnetje, die zien wij graag pruillippen en heupwiegen." In dit soort a-culturele omgeving vertoeven, is niet simpel voor een kunstzinig en fijngevoelig iemand als ik, beste lezer.

Vandaag 1 januari is de Wereldfuifdag voor de liefhebbers van Weense muziek. U kon vanmorgen de Wiener Philharmoniker horen en zien in Eurovisie.  Weest u blij dat u dat thuis vanuit uw gemakkelijke zetel kon doen en niet onbehaaglijk opeengepakt moet zitten naast een zwetende Japanner in smoking in de overdadig opgesmukte Musikverein samen met circa 2000 andere gegadigden.

Lieve lezers van deze strikt neutrale blog Angeltjes, wij waren zo blij toen we  na vele jaren konden genieten van "Sphärenklängen" van Josef Strauss. Dit is naar onze heel persoonlijke mening, die we met niemand delen behalve u,  een van de meest delicate, melancholische en tegelijk melodieuze walsen van de 4 bekende Straussen. We hebben een uitzonderlijke video op de kop getikt van een Nieuwjaarsconcert uit 1989 of 1992,  gedirigeerd door Carlos Kleiber (1930-2004).

Iets over de Straussen. Bij de kip bestaat er discussie, wie er eerst was, dat heb je niet bij de familie Strauss, daar is het keurig geregeld : eerst heb je de vader Johann (1804-1849) die samen met Joseph Lanner aan de basis ligt van de Weense wals. Zijn bekendste werk is de réttekekét handklapper, de Radetzkymars. Van zijn 10 kinderen is er één met vaders naam, dus Johann jr. (1825-1899) die de beroemdste telg van de familie zal worden, met de Blauwe Donau en de knappe operettes De Vledermuis en de Zigeurnerbaron.  Dan is er Josef (1827 -1870) een ziekelijk en ongelukkig man die jong sterft en zich altijd de ondergeschikte heeft gevoeld en Eduard (1835 -1919).

Een anekdote.  Toen Johann Strauss in 1872 in New-York aankwam, werd hij opgewacht op de kade door 1000 musici die voor hem zijn bekende Blauwe Donau speelden. Als de Antwerpse burgemeester de dag van vandaag arriveert op de Grote Markt tijdens een plechtigheid, schalt door de boxen:  "Mien, waar is mijn Neus, waar is mijn Feestneus gebleven ? "

Uw dienstwillige Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve 2009 ! Geert Wilders Man van het Jaar

 

Onze geprefeerde Nederlandse politicus, Geert Wilders, Man van het Jaar

Geert Wilders is door het Amerikaanse Horowitz Freedom Centre uitgeroepen tot man van het jaar.

"De leider van de PVV staat pal voor de westerse tradities", vindt het conservatieve instituut. Wilders wordt omschreven als iemand die ondanks alle bedreigingen aan zijn adres onvermoeibaar campagne voert tegen de "islamisering".

 

@ Spitsnieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook bij de Buren - (Met dank aan Ottorongo)

 

 

Ook bij onze noorderburen "een rustige en kalme "overgang.

Onrustige jaarwisseling, een overzicht van verdere gebeurtenissen:

  • Een schoollokaal in Etten-Leur werd door brand volledig verwoest, een bassischool in Rotterdam-Crooswijk ernstig beschadigd. Ook in Dordrecht vatte een scholencomplex vlam.
  • De politie in de Gooi- en Vechtstreek meldde veel kleine brandjes, vooral containers werden in de fik gestoken.
  • In Amersfoort brak een grote brand uit in een huis. Er vielen geen gewonden maar er zijn wel twaalf huizen ontruimd vanwege de rook.
  • In Utrecht, Zeist en Veenendaal werden veel autos in de brand gestoken. In de provincie werden 87 arrestaties verricht en meer dan vijftig autos in brand gestoken. In Nieuwegein en Woudenberg bleef het redelijk rustig, terwijl de dorpen vorig jaar geteisterd werden door herrieschoppers.
  • In Nijmegen werden tien mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging en ontstonden rellen in de wijk Leuvensbroek. Daar werden ook molotovcocktails naar de politie en brandweer gegooid.
  • In de regio Rivierenland heeft de politie het traditioneel druk met oud en nieuw en dat was dit jaar niet anders. In Waardenburg, Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel werden mensen opgepakt. Onder meer voor het gooien van vuurwerk naar personen, brandstichting, belediging en drugsbezit.
  • In het Limburgse Oirsbeek voerde de politie een charge uit tegen relschoppers die op het Marktplein papier en autobanden in de brand wilden steken. Ze bekogelden politie en brandweer met vuurwerk en flessen.
  • Ook in Overijssel, Flevoland en Noordoost-Gelderland hadden verschillende brandjes en vernielingen plaats. In Twente meldde de Eerste Hulpdienst van het Medisch Spectrum Twente in Enschede meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar met oud en nieuw. Het gaat vooral om lichtgewonden. In Glanerbrug (bij Enschede) brak een vechtpartij uit tussen twee groepen jongeren. De politie hield een persoon aan en nam een bijl en een vuurwerkpistool in beslag. Er worden nog meer arrestaties verwacht.
  • In Drenthe werde elf mensen aangehouden. Een man belandde in het ziekenhuis nadat hij de deksel van een carbidbus in zijn gezicht kreeg en er ontstond een grote vechtpartij bij een discotheek in Assen waarbij de politie moest ingrijpen.
  • Bij een nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen in Goes heeft de politie donderdag elf mensen aangehouden voor drugsbezit, mishandeling en belediging van agenten.
  • In Haarlem moest de mobiele eenheid ingrijpen toen een grote groep jongeren de brandweer hinderden bij het blussen van een brand. Ook werden hulpverleners bekogeld met vuurwerk. De politie hield in totaal negen mensen aan voor onder meer vandalisme en vechtpartijen.
  • In IJmond werden vijf arrestaties verricht voor vechtpartijen en in Haarlemmermeer acht voor vernieling, geweldpleging en afsteken van illegaal vuurwerk.
  • In Rotterdam werden twee jongens geschept door een intercity. Een van hen overleed, de andere raakte zwaargewond. Volgens het AD probeerden de jongens via het spoor te ontsnappen aan een groep agressieve relschoppers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als belgië splijt - Derk Jan Eppink

 

In België zijn verschillen tussen Vlamingen en Walen niet het probleem, maar de Franstalige Brusselaars.  Is België nog regeerbaar?  Na 174 dagen informeren en formeren mislukte de tweede poging van kandidaat-premier Yves Leterme om een regering te vormen.  De buitenwacht denkt vaak dat het gaat om verschillen tussen Vlamingen en Franstaligen.  Maar het Franstalige front is ook onderling verdeeld, want er is een groot verschil tussen Walen en Franstalige Brusselaars.

België heeft een ingewikkelde psychologie.   Vlamingen vormen een demografische meerderheid die zich gedroeg als een verdrukte minderheid.  De Franstalige taalgroep is een culturele minderheid die zich superieur voelde.  Met de emancipatie van Vlaanderen tot sterkste regio ging dat wringen.  Het voormalige 'kleine boerke' werd plotseling economisch en politiek sterker. De Franstalige minderheid verdedigt zich door die vroegere boerkes uit te maken voor 'racisten, separatisten en egoïsten' zodat ze hun oude, ondergeschikte plaats weer innemen.

Maar die psychologische intimidatie werkt niet meer.  Voor het eerst in vijftig jaar gebruikten Vlamingen hun demografische meerderheid door in te zetten op splitsing van het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde.  Dat was een enorme schok voor de Franstaligen.

Zijn Vlamingen rancuneus en egoïstisch?  Ze betalen jaarlijks ongeveer 6 miljard euro om armere Franstaligen in Wallonië en Brussel op de been te houden via sociale uitkeringen. Dat bedrag is hoger dan de netto-bijdrage van Nederland aan de EU. De Nederlandse regering maakte daar veel ophef over.

Vlamingen betalen dat bedrag al decennia zonder veel morren, terwijl Wallonië er economisch niet op vooruit gaat.  Integendeel, de deelstaat raakte subsidieverslaafd en kwam in handen van een parasitaire politieke klasse.

Vlamingen vinden dat de solidariteit met Wallonië te veel een bodemloze put is geworden.  Werkloosheidsuitkeringen zijn in België onbeperkt in de tijd en worden uitbetaald door de vakbonden.  Veel Waalse gezinnen zijn al generaties werkloos.

Willen Vlamingen zich wreken?  Nee, zij hebben geen hekel aan de Walen en zullen blijven betalen ook al valt België uiteen.  Ze vinden Walen 'arme sukkelaars' zoals zij dat vroeger waren.  Veel Walen zijn geëmigreerde Vlamingen die ooit gingen werken in de staal- en kolenindustrie.  Vlaming en Waal voelen elkaar vrij goed aan, ook al spreken ze verschillende talen.  Beiden houden van improviseren en bricoleren.  Vlamingen voelen zich wel gekrenkt door Franstalige Brusselaars, de ooit machtige bourgeoisie in de hoofdstad die neerkeek op de 'boerkes'.  Ze spraken enkel Frans en vonden Nederlands een 'keutertaaltje'.  Ze etaleerden een culturele arrogantie die Nederlanders zich wellicht moeilijk kunnen voorstellen.  De Francofonie was daar waar Frans werd gesproken, ook al was het in Vlaanderen.

Dat gebrek aan aanpassingsvermogen heeft Vlamingen altijd gestoken, of ze nu links of rechts zijn.  Vlaamse gemeenten rondom Brussel stelden taalfaciliteiten in voor Franstaligen, om hen te helpen zich aan te passen. Maar ze pasten zich niet aan en eisten een blijvend recht op het Frans als administratieve taal. Die houding van de Brusselse bourgeoisie is nog altijd een open zenuw.  Tijdens de 'Mars voor België' op 19 november was 90 procent van de deelnemers Franstalig, in meerderheid uit Brussel.  De meeste manifestanten spraken geen woord Nederlands.  Wie moet zich nu aanpassen aan wie?

Belgische Franstaligen zijn dus niet per definitie Walen.  Bovendien gaan Walen en Franstalige Brusselaars ook niet goed samen.  Daarom hebben zij twee aparte regeringen.  De Waalse Gewestregering in Namen beheert de Waalse economie en infrastructuur.  De Franse Gemeenschapsregering in Brussel is enkel bevoegd voor culturele zaken, onderwijs en pers.  De Brusselse francofonie kijkt ook neer op Wallonië.  In de hoogtijdagen van het unitaire (niet-federale) België aan het begin van de 20-ste eeuw zei men wel eens dat Brussel drie kolonies had: Vlaanderen, Wallonië en Kongo.  Brussel is in België een zeer aparte entiteit.

Als het ooit tot een deling komt, kiest Brussel niet voor Vlaanderen noch voor Wallonië maar voor Europa: Capitale de l'Europe.  De stad bestaat uit 19 gemeenten: in de praktijk lokale bolwerken van partijen en politieke families. De ene helft van de stad is burgerlijk liberaal; de andere helft islamiseert in hoog tempo.  De gemiddelde werkloosheid is 20 procent en in migrantwijken zoals Molenbeek en Anderlecht tot 60 procent.  Na het Frans is de tweede taal van Brussel niet meer het Nederlands maar het Arabisch!  De islam is de grootste religie in de hoofdstad van Europa.

De Belgische federatie loopt op haar laatste benen.  Steeds minder bindt de Belgen.

http://archief.trouw.nl/artikel?REC=TR_ART_00264520


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2008 is voorbij en over. Leve 2009 !

 

Iedereen goed het fijne jaar 2008 uitgestrompeld ? Leve 2009 !

Toen u vanmorgen de gordijnen opentrok en naar buiten keek : dàt is nu 2009, zie.  Vlaanderen is nog bedekt met een grijs wolken deken, de verwarming staat rond het vriespunt maar het goede nieuws is, dat over héél de planeet vandaag 2008 tot de recente geschiedenis behoort. Het intermezzojaar van Leterme is voorbij, zijn opvolger zal het niet slechter kunnen maar hij start tenminste tegen zijn zin. Dat is ook een mooi voornemen. Leve 2009, bweurk !

De planeet trekt zich echter niets aan van onze kalender, de feestvreugde, de vuurwerkpijlen, noch onze voornemens. In de Standaard-on-line prijkt een foto van Bill en Hillary Clinton die mekaar in de ogen blikken, alsof hun bestaan nooit doorkruist is geworden door Monica Lewinsky, de brave jonge vrouw die droomde van een leven vol liefde aan de zijde van de machtigste man van de wereld en er enkel een gevlekte blauwe jurk aan overhield en een voetnoot in de geschiedenis. Zou het de aanstaande president Barack Hoessein Obama zijn, die de verliefde blik in de ogen van de Clintons getoverd heeft ?  Dan heeft hij alleszins al een mooi stuk van zijn Change verwezenlijkt. En nu de rest nog. Leve 2009 !

Lang geleden (vorig jaar dus, toen we elke dag "miserie" speelden met onze kaarten) was ons land Vlaanderen bezet door belgië. Zo ervaren wij dat en met ons elke dag steeds meer mensen. : een uitzichtloze, ingewortelde bezetting.  We zullen straks een stukje plaatsen van Derk Jan Eppink uit Trouw, hoe hij als Vlaamsvriendelijke Nederlandse observator de toestand inschat.  Mochten we dit jaar het einde kunnen meemaken van de onstaat belgië dan wordt het zeker : Leve 2009 !  Dan trekken wij, die in de stad van Allah wonen, met spandoeken en leeuwenvlaggen over de Turnhoutsebaan, naar het Astridplein, en langs de Meir, neen, niet naar de Joodse woonwijken, maar naar de Grote Markt. Zonder vernielingen, zonder de politie te bekogelen en agenten te verwonden of bussen van de Lijn aan te vallen : een Vlaamse stoet van hoop en optimisme.  Janssens laat alle stoeten en betogingen toe, dus ook die van ons. Leve 2009 !

Precies zoals het in de jaren '60 van vorige eeuw vooruitstrevend was om anti-clericaal te zijn, zo zijn wij nu bewust en zonder haat anti-islamitisch. Moslims voegen zich in onze maatschappij in zonder kapsones. Wie bij ons komt wonen, leven en profiteren van onze verworvenheden en kennis, legt de complexen en frustraties uit zijn vaderland aan de grens neer, naast zijn paspoort. De pijl van de Westerse beschaving wijst omhoog. Leve 2009 !

Wij wensen aan al onze vrienden, lezers veel voorspoed toe. Ook aan die van rood, groen en blauw, de professionelen met grimmige trekjes om de mond  en een rechtstreekse Lijn-vol-Hoop naar het Centrum der Spionnen, om de zaak van Angeltjes voetje te lichten. Leve 2009 !

U bent met zijn allen talrijker met de maand en daar worden wij stil en bescheiden bij, want u mag nooit meer verwachten dan onze ambities te bieden hebben.  Wij zijn geen nieuwsagentschap, wij zitten weliswaar in weelderige kantoren die panoramisch neerblikken over de stad van Allah, maar we hebben weinig handen en vingers ter beschikking en helaas slechts enkele oude kokers om onze inspiratie uit te putten. Gelukkig fladdert Juffrouw Ellen door de vertrekken met koffie, hartversterkers, bloedverdunners, cholesterolremmers, perdolan, bloeddrukmeters en vooral lieftallige aansporingen, die trouwens bij haar taakomschrijving horen. Leve Juffrouw Ellen en àlle vrouwen in 2009 !

Mogen we even onze pauwenveren openzetten, die eigenlijk de uwe zijn ?  Een overzicht in staafgrafiek van uw unieke bezoeken per maand van 1 november 2007 tot 31 december 2008. Als beloning voor uw trouw en groei staan we vandaag bij Seniorennet op nummer 1. Symbolischer kon het niet. Nu nog enkele klachten bij het Spionnencentrum en dan roepen we met zijn allen : ... leve 2009 !

PER MAAND (laatste 24 maanden)

 
Maand Paginaweergaves Bezoekers
Januari 2009 554 282
December 2008 82.514 47.889
November 2008 68.518 37.948
Oktober 2008 59.417 33.631
September 2008 62.942 35.505
Augustus 2008 68.127 35.364
Juli 2008 68.275 37.214
Juni 2008 58.528 31.397
Mei 2008 47.399 26.029
April 2008 51.462 27.351
Maart 2008 58.924 29.725
Februari 2008 50.452 25.729
Januari 2008 49.414 24.517
December 2007 42.204 20.523
November 2007 41.612 19.405

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crisis bij de Openbare Omroep volgens Mario de Koninck : AAaRGH

 

c751journaal.jpg

Vim de Wilder in een nabije toekomst

met dank aan www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien voor Lieve : The holy city door Dame Vera Lynn

 

 

Met actuele beelden van Jeruzalem en wat een unieke stem heeft die grote Dame, Vera Lynn. (nog een extra dank voor de vele tips die jij ons bezorgt, Lieve)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U vraagt, wij draaien voor Daniël : Rudolf Schock

 

 

"Ach, ich hab'in meinem Herzen", gezongen door Rudolf Schock uit de opera Schwarzer Peter door het duo Norbert Schulzer/Walter Lieck.  "Voor allen die zich eenzaam voelen en met een knipoog naar Vlaanderen ..." zegt Daniël.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u haar nog ?

 

Anneliese Rothenberger


31-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Haatstraat + Aanpassing 20.30

 

Protest tegen Israël draait uit op rellen in Antwerpen
Woont u ook in een Zonder-Haatstraat ? Of in een Met-Jihadstraat ?
AANPASSING 20.30 UUR
Fotoreportage Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AEL betoging in Antwerpen loopt uit de hand+ Aanpassing 17.20

 

foto Gazet van Antwerpen

Wat te verwachten viel is gebeurd, tijdens een betoging tegen de Israëlische bombardementen op gerichte doelwitten in Gaza, zijn enkele honderden moslim heethoofden willen oprukken naar de Joodse wijken in Antwerpen.

Het tram- en busvervoer in de centrumstad is daardoor volledig lamgelegd en de politie is massaal uitgerukt.  Meer gegevens hebben wij momenteel niet.

Savat

+ Aanpassing 17.20

De protestactie die de Arabisch Europese Liga (AEL) in Borgerhout organiseerde tegen de bombardementen in de Gazastrook, liep woensdagnamiddag even uit de hand. De Arabisch Europese Liga hield woensdag vanaf 14 uur een protestactie in de Kerkstraat in Borgerhout. De manifestanten eisten de onmiddellijke stopzetting van de Israëlische bombardementen in de Gazastrook en van het geweld tegen de burgerbevolking.

Al tijdens de manifestatie raakten de gemoederen een paar keer oververhit. Het liep helemaal uit de hand toen de betoging omstreeks 15.15 uur werd ontbonden. Enkele tientallen actievoerders trokken daarop naar de joodse wijk in Antwerpen, die volledig afgesloten was door de politie.

Daarop ontstond er een kat-en-muisspel. De betogers richtten intussen heel wat vernielingen aan. Vooral autoruiten moesten eraan geloven, maar ook trams en bussen werden aangevallen. De politie pakte een aantal relschoppers op. 

@ Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk naar Buza - Napoleon naar Euronazië : da's pas democratie

 

31.12.2008 12.07u - Naar aanleiding van de regeerverklaring nam de Vlaams Belang-fractie vanmiddag in de Kamer het voorzitterschap van Patrick Dewael stevig op de korrel. “Als we dan toch een terugkeer naar het ancien régime en het oude belgicisme meemaken, dan nog liever Herman De Croo als voorzitter van deze Kamer,” stelde Gerolf Annemans. “Dan is er tenminste duidelijkheid.”

De politieke koehandel die gepaard is gegaan met de vorming van de regering-Van Rompuy, is werkelijk verbijsterend. Eerst was er de ontsnappingsroute voor de aangebrande Patrick Dewael naar het Kamer¬voorzitterschap. Daarna bleek dat de steun van de VLD voor een regering die tot 2011 bestuurt, ook werd afgekocht met de belofte dat Karel De Gucht lid wordt van de Europese Commissie. Als tegenprestatie zou Yves Leterme (na een witwassing door de Fortis-onderzoekscommissie) minister van Buitenlandse Zaken worden.

Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers en Europarlementslid Frank Vanhecke reageren furieus. “De verloedering van het Belgische politieke bedrijf is hiermee in een nieuwe fase beland,” zo stellen zij in een persbericht. “Men heeft niet eens het fatsoen om het resultaat van de Europese verkiezingen af te wachten vooraleer de Belgische vertegenwoordiger in de Europese Commissie wordt aangeduid. Blijkbaar doet men niet eens meer een poging om te doen alsof er in dit land nog enig verband bestaat tussen verkiezingen en het gevoerde beleid. Wel is men verontwaardigd als in Frankrijk, Nederland of Ierland de kiezers revolteren tegen het gebrek aan democratische legitimiteit van de Europese Unie.”

Eén zaak mag duidelijk zijn: het Vlaams Belang zal niet nalaten om deze verregaande hypocrisie aan te klagen in de komende verkiezingscampagne
.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonet op televisie, nu op uw pc- scherm : Annemans.

 

 Zonet op televisie, nu op uw pc-scherm.  En vanavond mee aan tafel ?

Veel werk, geen vakantie maar goed gedaan

Oewaai vonden het oewel spaaitig dat de frau die président speelde ferfangen oewerd door Patrick Deoewael.  Goede zet van den Annemans oewas den orakel van brakel te noem as président van de Kamèr.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck blijft extreem po-co en AAaRGH

 

c_725minderdiscriminatie_2.jpg

www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar

 

2 0 0 9

Voor u allen een goede gezondheid, veel liefde en samen naar een betere wereld.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halli, Hallo, Hier is te paard uw Vrolijke Fluiter : de enige, echte Platenruiter

 

Halli, Hallo, ja, ik ben erg lang afwezig gebleven, lieve lezertjes van deze ongelooflijk tolerante blog der Angeltjes.  U heeft mij ongetijfeld gemist, maar u hebt het mij niet laten weten, omdat u zo druk bezig waart met andere zaken van 's lands belang. Op 31 december wil ik mij niet verschuilen in de nevelen van dit bijna vergane jaar :  U heeft op de valreep een regering geregen voor uw Nieuwjaar en de treurigste premier van heel de wereld. Maar dat kan mij absoluut niet schelen, het laat mij siberisch koud.  De Platenruiter rijdt als een Parsifal door het land van de onvergankelijke muziek, die alle wonden heelt, die een glimlach op de lippen tovert en het hart laat roffelen over de wonderen van dit aardse leven en de diepe emoties die de ommegang van het bestaan kruiden.

Uw hoofdredacteur viert vandaag een speciale dag en het is voor hem, voor hem alleen dat ik een fragmentje laat horen van één van  zijn lievelingscomponisten,  Richard Wagner. Nu begrijpt u wellicht met welk soort romantisch getormenteerde ziel deze  arme Angeltjesman door het leven holt.

 

Parsifal, de ouverture van het eerste bedrijf.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans : Ik verwachts niks, ik hoop niks, maar toch een gelukkig nieuwjaar.

  

De nieuwsredactie van de 0000 straalt pril geluk uit, dat er een nieuwe regering is. De Heer Vim de Wilder wiebelde op zijn stoeltje tijdens het Journaal en Hij Sprak Nog Met Meer Nadruk Als Gewoonlijk.  De Heer Verzaken van Terstraeten bedwingt zich professioneel, om niet met zijn microfoon de oppositieleden te meppen, omdat zw eer lastig zijn. 

 

De directie van de Omroep heeft inmiddels beslist de  omroeptoren om te dopen tot VRT (Van Rompuy Toren), als hulde aan een groot staatsman die het land zal redden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het paleis bij de keuning

 

- Proficiat met uw opslag, Sire. Ik doe mijn best dat het volgend jaar wat meer wordt.
-Merci, Herman. En hou ze onder de knoet, uw bende ruziemakers.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT wekt woede Dr Hoeybergs op

 

"Het is een schandaal wat de VRT heeft uitgestoken!"

Jeff Hoeyberghs, Vlaanderens bekendste plastische chirurg, is kwaad op de VRT. Hoeyberghs werd wijsgemaakt dat hij een wassen beeld zou krijgen bij Madame Tussauds, maar dat verhaal bleek slechts te kaderen in een nieuw Canvas-programma.

Voor het programma werd aan een aantal BV's verteld dat ze een wassen beeld zouden krijgen in het beroemde Londense museum. Het bleek slechts om een grap te gaan, maar die is bij Jeff Hoeyberghs in het verkeerde keelgat geschoten.

"Een schandaal"

"Het is een schandaal wat de VRT heeft uitgestoken! Ze krijgen een brief van mijn advocaat. En ze zullen met 10.000 euro op de proppen moeten komen eer er verder wordt gepraat", briest Hoeyberghs in Dag Allemaal.

"Het is je reinste misbruik van vertrouwen. Ik heb een halve dag moeten herprogrammeren. En dan durven ze daar een vergoeding van 200 euro tegenover te stellen, geld van de belastingbetaler. Ik vind dit crimineel. Ze zouden eens moeten proberen het uit te zenden. Dan wordt het 200.000 euro schadevergoeding", klinkt het nog.

Boevenbende

"Een verborgen camera-programma als 'Bananasplit was grappig. Maar daarvoor werd je niet onder valse voorwendsels naar de andere kant van het land gelokt. In mijn ogen is dit genoeg om een programmadirecteur te ontslaan. Er moeten koppen rollen bij de VRT. Het is een boevenbende!"

@ Het Belang van Limburg




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!