Angeltjes
06-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Björn Roose in de stad van Allah.

 

Nu komt die mens naar Antwerpen en wat doet hij ?  Bomen fotograferen !  Wij van 't stad, wij houden niet van bomen en noch minder van Groen.  Stenen, straten, blokken, huizen, afval, veel fijn stof, onvriendelijke vreemdelingen in pyjama's en lange jurken, stadhuisbewoners met carnavalneuzen, betogers die vernielen, stille betogers die huilen en tieren,  sinjoren met dikke nekken, Antwerpenaars met heimwee die hun stad zien verloederen ... en wat doet de fotograaf : BOMEN op de gevoelige plaat vastleggen!  Het zijn mooie foto's.  Hier een bruggetje. Björn is natuurlijk onze vriend en als hij er niet was, zouden we hem moeten uitvinden, omdat we nu eenmaal graag jennen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De duiventil van de Vlaamse regering

 

 

 

06.01.2009 15.42u - “Dit parlement is een schaakbord geworden van het federale niveau (…) Waartoe heeft het gediend dat er generaties lang gevochten is voor een eigen Vlaamse instelling met rechtstreekse verkiezingen, als de minister-president het schip verlaat op een ogenblik dat het in zijn eigen belang is? Dat is carrièreplanning en heeft niets meer te maken met het algemeen belang.” Het waren de woorden van toenmalig CD&V-oppositieleider Eric Van Rompuy toen bekend raakte dat Patrick Dewael in 2003 zijn ambt van Vlaams minister-president zou inruilen voor een federaal ministerambt.

Toen Yves Leterme in 2004 aantrad als Vlaams minister-president verklaarde hij plechtig erop te staan dat alle Vlaamse regeringsleden voor de volle vijf jaar op post zouden blijven. Meer nog: “In mijn partij is afgesproken dat de drie mensen de rit uitdoen en ten hoogste in een ondersteunende rol kandidaat zijn bij andere verkiezingen”, zo luidde het letterlijk.

Bij de eerste, de beste gelegenheid brak uitgerekend hijzelf deze plechtige belofte. In de aanloop naar de federale verkiezingen van 2007 maakte hij immers bekend als CD&V-kopman te zullen fungeren en – zo het electoraal enigszins mogelijk was – Belgisch premier te willen worden. “Om Vlaanderen beter te kunnen dienen op het Belgische niveau”, weet u nog?

In zijn kielzog maakte meteen ook Vlaams minister voor Welzijn, Inge Vervotte, de overstap naar het federale niveau. Vervotte werd als Vlaams minister opgevolgd door de belgicist Steven Vanackere, die gisteren op zijn beurt verhuisde naar de federale regering en in de Vlaamse regering zopas werd vervangen door ene Veerle Heerlen.

“Duiventil Vlaanderen”, zo bekritiseert editorialist Jan Segers vandaag in Het Laatste Nieuws de aanhoudende stoelendans in de Vlaamse regering. En, zo stelt hij terecht: “Het is de CD&V, de meest Vlaamsgezinde van de klassieke partijen, die van de Vlaamse regering een duiventil heeft gemaakt, met meer personeelswissels dan haar geloofwaardigheid kan verdragen.”

Kortom, als het op geloofwaardigheid en Vlaamsgezindheid aankomt, is CD&V geen haar beter dan de andere traditionele partijen. Maar dat wisten we ondertussen al anderhalf jaar.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marino Keulen was wel aanwezig maar de extremisten stonden buiten

 

 

Marino Keulen te gast bij extremistisch Turks feest van Grijze Wolven te Genk

 

Het dommige ministerfiguur Marino Keulen verdedigt zich door te zeggen dat er ook gemeenteraadsleden van andere partijen aanwezig waren ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u 7 minuten voor een adembenemende natuurvideo ?

 

De andere kant van Antarctica

Uitzonderlijke beelden van de Noordpool en aansluitend Groenland met muziek van Vangelis. 

Wie dit ziet, kijkt nooit meer naar de VRT (behalve de nieuwe reeks van Planet Earth en de propaganda-uitzendingen van de Nieuwsdienst, de Smaak van De Keyser en de talrijke uitzendingen met Geert Lambert, Caroline Gennez, de sympathieke Baard van Palermo a/d Noordzee en de grappige  comedyreeks met Jan Maria de Dubbeldekker in de hoofdrol : "Overspelige Huisvrouwen liegen in bed en in de keuken"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck, als onvolprezen werkgever : zéér AAaRGH

 

c724minderdiscriminatie.jpg

@ www.geenstijl.nl

De Heer Mario de Koninck overtreft zichzelf alweer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerraad start gunstig : Neem haar bevoegdheden af !

Laurette Onkelinx : "Je suis pour les étrangers"

De dartele, sympathieke, socialistische, Franstalige ministerin Laurette Onkelinx van Sociale Zaken,  getrouwd met een belgische advocaat wiens praktijk drijft op de vele dossiers die de openbare diensten hem toeschuiven (parce'qu'il est bien et le mari de Laurette) heeft vanmorgen een schitterend idee gelanceerd. Omdat er tussen Franstaligen en Vlamingen in de regering onenigheid blijft bestaan over de visie op immigratie, die in handen is van de dartele, sympathieke, liberale, Rupeltalige ministerin Annie Turtelbaum, stelt Laurette voor : "Laat Van Rompuy het regelen".  Met andere woorden, ontneem de bevoegdheden van Turtelbaum, De Romp is veel makkelijker geneigd tot toegevingen aan de Franstaligen.

Annie Turtelbaum : "Ik ben veur ingewikkelde regelingen zodat de immigratie rustig kan voortgaan"

De Romp : "Er is nog plaats onder het tapijt, kom maar op "

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-parlementStraatsburg

 

Op 7 juni a.s. mogen wij opnieuw een  Europarlement verkiezen - Voor Vlaanderen 13 zetels -
Foto tijdens plenaire zitting Straatsburg in oktober 2008


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Blauw op straat ? Steun die mensen in hun aanpak.

 

Er schort nog wat met de opleiding van de schepers.

Onverbeterlijke criminelen in Amsterdam moeten maar gewoon met een tandenborstel de straat gaan schoonschrobben. 'Dan staan ze echt voor paal tegenover hun vrienden en familie', zegt Gerard de Rouw van de Nederlandse Politiebond afdeling Amsterdam.

De politiebonden in Amsterdam worden moedeloos van de niet te stuiten criminaliteit. Ze pleiten in De Telegraaf voor 'grote gespierde agenten die er zelf sneller op losslaan, camera’s op de petten en helmen van dienders of vernederende straffen voor de daders'.

Vorig jaar werden 450 agenten in de hoofdstad in elkaar geslagen en nog eens 1350 bedreigd en ernstig beledigd. In 111 gevallen liep een agent letsel op.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhoogde waakzaamheid

 

Het land B in staat van verhoogde waakzaamheid.  Zoveelste bewijs dat integratie één grote mislukking is.

Het crisiscentrum van Biza heeft maandagavond een staat van verhoogde waakzaamheid uitgevaardigd. Dat is het gevolg van de grote impact van het Midden-Oosten conflict .

België in staat van alarm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat ziet er allemaal positief uit.

 

De federale regering buigt zich vandaag over vele problemen, waaronder dit van de splitsing van de kieskring BHV. Er is sprake van een aartsmoeilijk dossier, zegt de man die tegen zijn zin premier is, tegen de politieke partijen die niet liever willen dan dit probleem omzeilen en gezamenlijk richten zij zich met hun minderheid in Vlaanderen tot de bevolking die hen onverschillig voorbijwandelt of als blijk van politiek  respect en interesse stilzwijgend de middenvinger geeft. De verkiezingsbeloftes dienaangaande zijn al van bij de regering Leterme ondergebracht in de schuilkelders van het Oorlogsmuseum te Ieper.

Dus, dat ziet er positief uit.

Net zoals de gemeenschapsmonoloog, uitgesproken door de Vlaamse minister-president. "Ik spreek vooral tot mjzelf" zegt Kris Peeters "zo ben ik zeker geen tegenspraak te krijgen of met mensen aan tafel te zitten die een andere agenda heb dan ik".  Op vraag  of het ook wat opschiet, glimlacht de heer minister-president fijntjes en sluwtjes : "Wat dacht u ?  Met mijzelf heb ik geen problemen. Eind maart sluit het tijdvenster (een mooi taal-uitvindsel van mijzelf, dat ik eigenlijk ontleend heb aan mijn lievelingsauteur Suske Vandersteen) en dan sluit ik een deelakkoord over enkele bevoegdheden : Vlaanderen zal verschieten."

Dus, dat ziet er ook positief uit, houd u vooral het tijdvenster in de gaten.

Pour nos amis et chers lecteurs francophones : "Woef,woef, les sâles flamins et les nazis du nord de notre chère patrie suivront les instructions de notre gouvernement fédéral, c'est-à-dire la Belgique une et indivisible sera bientôt unilingue et francophone."

Donc, l'avenir se présente d'une manière positive.

De kernministers buigen zich vandaag ook over andere heikele thema's zoals de begroting 2009 met een klein vermoedelijk tekortje van 7 miljard euri, de uitvoering van het economisch relanceplan en het interprofessioneel akkoord (niet zozeer te nemen of te laten maar vooral te betalen) of de reddingsoperatie voor de cliënten van de Kaupthing-bank. Om de zoveel weken wordt aangekondigd dat de zaak rond is, dus daar kunnen we nog even mee verder.

Ook asiel en migratie, een thema waarover de coalitiepartners al maandenlang ruziën, komt ter sprake. Dat wil zeggen, Turtelbaum en 1000Quette maken zich op voor een nieuwe ronde modderworstelen, alle grepen toegelaten.

Het zal een ijskille dag zijn maar de harten van de belgen kloppen warm dankzij onze regeerders. Het ziet er allemaal erg positief uit.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel zon, veel kou, de aarde warmte goed op

 

forecast image

Vandaag krijgen we een zonnige, droge maar zeer koude dag. De maxima klimmen tot -2 graden aan zee, -5 graden in het centrum en rond -7 graden in de Hoge Venen. Deze maxima worden slechts zeer tijdelijk gehaald rond 15 uur in de namiddag, waarna de temperaturen opnieuw snel zullen dalen. De gevoelstemperatuur bedraagt rond de middag ongeveer -13 graden. De wind waait matig uit noordoostelijke richtingen en zwakt in de loop van de namiddag wat in kracht af.

@ KMI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En delicate voltreffer van burgemeester Slaapmans

 

 'Ik wil dan ook de joodse gemeenschap in Antwerpen geruststellen: ik heb alle verloven bij de brandweer ingetrokken.'  
 
(burgemeester Patrick Janssens)

    Met de groeten van de Immer Goedlachse Redactie van de Frut van Koekestad 
 

Omdat we nogal wat nieuwe lezers hebben, lichten we graag toe, dat bovengenoemde uitspraak satirisch bedoeld is- Als u op de rode letters klikt, komt u terecht op een webstek waar elegant neergeschreven volzinnen met geparfumeerde tierelantijnen struikelen over dubieuze bedoelingen en u in verwarring achterlaten met de levensvraag : "Wat is de Waarheid ?"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk

 

In Harbin, in het noordoosten van China, is maandag het jaarlijkse festival met ijssculpturen geopend. Dat gebeurde met een grote vuurwerkshow.
Neen, dit is niet Gaza. In Herbin (China) wordt het IJsfestival geopend met een vuurwerk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna vergeten : Athene is er ook nog.

 

Een Griekse agent is maandag in Athene ernstig gewond geraakt toen hij door onbekenden met automatische wapens werd beschoten, voor een pand van het ministerie van Cultuur.
Een Griekse agent is maandag in Athene ernstig gewond geraakt toen hij door onbekenden met automatische wapens werd beschoten, voor een pand van het ministerie van Cultuur. (foto:AP)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70.000 Iraanse gekken.

 

Ruim zeventigduizend Iraanse studenten hebben zich laten registreren als aspirant-zelfmoordenaar. Zij hebben gezegd bereid te zijn zelfmoordaanslagen te plegen in de strijd tegen Israël.

Vijf fundamentalistische studentenverenigingen en een conservatief geestelijke beweging vroegen de regering vorige week toestemming voor de organisatie van de zelfmoordaanslagen. Er zijn in Iran wel vaker dergelijke oproepen, maar er zijn geen gevallen bekend van daadwerkelijk gepleegde aanslagen door vrijwilligers. De regering in Teheran reageert nooit op verzoeken om zelfmoordaanslagen te mogen plegen.

Aanleiding voor de inschrijvingen was ditmaal de Israëlische invasie in Gaza. Vorige week verklaarde Ayatollah Ali Khamenei dat elke Iraniër die in Gaza sneuvelt aan de zijde van Hamas een marteldood sterft.

@ Het laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Nieuwe Februaristaking in Nederland

 

Uitgerekend op de dag dat in Rotterdam de eerste Marokkaanse burgemeester in Europa wordt AANGESTELD door de linkse pipo's,  worden we op de hoogte gebracht van een burgerinitiatief in Nederland, waar we graag plaats voor ruimen :

 

Een Nieuwe Februaristaking *

 

 

 

 

In deze onzekere tijden ontbreekt het ons vaak aan durf en vertrouwen. Maar zonder durf, zonder vertrouwen komen we in ieder geval nergens.

Ik heb me aangesloten bij het initiatief voor een nieuwe Februaristaking. Ons volk is ontevreden. Corruptie, geweld en armoede vieren hoogtij. Velen lijden, velen moeten nog meer inleveren, velen voelen zich machteloos en bedrogen. En velen zoals wij, komen nauwelijks verder dan pogingen tot het kweken van een zekere bewustwording.

Ik ben er echter van overtuigd, dat velen zoals wij, zich ernstig zorgen maken over de toekomst van ons land. Over onze toekomst.

Los van onze politieke of religieuze overtuiging, kunnen we stellen dat we niet langer machteloos mogen toekijken, hoe onze democratie verder wordt uitgekleed.

We kunnen stellen, dat het wellicht in duizenden jaren niet anders is geweest. We kunnen wellicht aannemen, dat een protest of staking misschien niets verandert.  Ik beschouw mezelf niet als naïef, maar ben me bewust van de talloze aspecten, die we niet weten, niet kunnen bevatten. Ik ben me bewust van de eventuele risico's van elke vorm van protest. Maar we bestaan inmiddels bij de gratie van krachten en machten die we niet kunnen overzien en misschien ook niet kunnen beïnvloeden.

 

Maar één ding is zeker. Ik ben liever bewust bevreesd en ontevreden, dan onwetend en passief te blijven voortbestaan. Want zonder een zekere mate van vrijheid, zelfbeschikking en democratie is dat alles wat we doen. Bestaan, zonder te leven. Er worden geen initiatieven genomen voor een beter, rechtvaardiger, welvarender, democratischer Nederland.

We kunnen blijven volharden in het voldongen feit, dat we zo weinig te vertellen hebben, en tegelijkertijd zoveel moeten inleveren.  Onze schouders blijven ophalen en volharden in de gedachte, dat elites zullen blijven bestaan en het volk zullen blijven bestelen en bedriegen.

Maar we stonden erbij. We keken ernaar. En we deden niets.

Daarom heb ik me aangesloten bij dit initiatief. Want ook toen stonden we erbij. We keken ernaar. We zagen hoe velen, uit vrees of eigenbelang, de ogen sloten. Gewillig gehoorzaamden, in de hoop zelf de dans te kunnen ontspringen.

Het gaat mij niet om steun aan een bepaalde politieke stroming. Het gaat mij niet om het bereiken van verandering in ons politieke bestel.

Ik ondersteun geen socialisten, communisten, liberalen of rechts-extremisten. De organisatoren van de nieuwe Februaristaking vragen niet om uw geld, uw persoonsgegevens, of uw steun aan een politieke partij.

 

Ik voel mij als Nederlander verantwoordelijk voor de toekomst van ons land en ons volk. We mogen ons niet neerleggen bij een systeem van verraad, verdeeldheid, censuur en corruptie. Als we weten dat dit gebeurt, als we dagelijks zien dat dit gebeurt, hebben we de plicht om iets te doen.

We kunnen toezien hoe ons huis afbrandt. We kunnen wachten op een brandweer. We kunnen huilen en met onze voeten stampen en schreeuwen: "Waarom wij?  Waarom ons huis?"

Ikzelf pak liever een emmer water. De buurman lacht me uit en kijkt toe. Mijn andere buurman vertelt me, met de handen in de zakken, hoe weinig zin die emmer water heeft.

Misschien brandt mijn huis tot de grond toe af. Misschien hadden de buren gelijk, misschien hadden die paar emmers geen enkele zin.

Maar misschien zijn er buren die helpen. Misschien maken tien emmers wel een verschil. Misschien heeft er iemand een tuinslang of een brandblusser. Misschien kunnen we elkaar helpen.

En als dan toch het huis afbrandt, als er niets rest dan rokende puinhopen. Dan vind ik, ondanks de uitkomst, troost in het feit, dat ik het heb geprobeerd.

Ik kan mijn vrouw en kinderen vertellen dat ik heb gefaald, maar met de trots dat ik alles heb gegeven.

 

Ik geloof in weinig dingen, maar wel in mezelf. Ik heb in weinig zaken vertrouwen, maar wel vertrouwen in ons volk.

Alleen kunnen we weinig. Maar samen, verenigd, kunnen we het signaal geven.

De maat is vol!

Het is aan ons en allen die onze zorgen delen. Daarom verspreid ik de oproep tot een nieuwe Februaristaking. Een nieuwe staking tegen onrecht. Een nieuwe staking tegen het schenden van onze rechten. Een nieuw protest tegen de diefstal van ons land.

Ik verspreid deze oproep in de straat. In de buurt. Op alle verenigingen, waar ik lid van ben. In alle kroegen waar ik graag kom. Op alle scholen in de buurt. Bij alle kerken in de buurt. Bij alle bejaardentehuizen. En nu vraag ik uw hulp.

Ik vraag de plaatselijke drukkers om steun. Ik vraag de plaatselijke ondernemers om steun. Ik vraag mijn familie, mijn vrienden, mijn kennissen om steun.

En ik vraag u hierbij hetzelfde te doen. Misschien kunt u er niet bij zijn. Maar u kunt zeker helpen.

Word ik genegeerd? Ja, maar niet overal. Word ik uitgelachen? Zeker, maar niet door iedereen. De vakbonden zullen ons waarschijnlijk niet steunen. De politie zal ons waarschijnlijk niet beschermen. De media zullen proberen ons te negeren of te beschimpen.

Maar de politiek huivert bij de gedachten aan een mensenmassa op 'hun' stoep.

 

Zullen er miljoenen komen naar Den Haag? Duizenden? Honderden misschien? Ik weet het niet.

Maar op 25 en 26 februari sta ik op ( of vanwege de drukte in de buurt van) het Binnenhof. Hopelijk in het gezelschap van vele anderen. Hopelijk ook in uw gezelschap.

Maar al sta ik daar twee dagen voor joker, in mn eentje...Ik ga er staan!

 

In de bijlage vindt u de officiële oproep tot de nieuwe Februaristaking. Een staking die jarenlang werd misbruikt voor eigen agenda's.

In 2009 eisen wij ook dit deel van ons trotse erfgoed op. Ik hoop en reken op uw steun.

 

Jan Haken

 

* De Februaristaking was een staking op 25 en 26 februari 1941 die begon in Amsterdam en die zich later uitbreidde tot enige andere steden in Noord-Holland en de rest van Nederland. Zij was de eerste grootschalige verzetsactie tegen de Duitse bezetter in Nederland

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele reacties uit lezersbrieven over diverse actuele onderwerpen

 

Jean : Vlaams grondgebied BLIJFT Vlaams grondgebied, daar wordt niet over onderhandeld, daar wordt niets voor gecompenseerd, daar worden wel de faciliteiten afgeschaft.

Joyce : 'If the Arabs put down their weapons today, there would be no more violence. If the Jews put down their weapons today, there would be no more Israel ' - Benjamin Netanyahu. ("Als de Arabieren vandaag de wapens neerleggen, zou er geen geweld meer zijn. Als de Joden hun wapens neerleggen, is Israël verdwenen"

Volkskrant : Een visionair bestuurder’, aldus VVD-fractieleider Van der Waarde. ‘Aboutaleb durft mensen een schop onder hun hol te geven en biedt ze tegelijkertijd perspectief.


05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding op de koudste nacht van de eeuw

 

 

Voor wij aan de koudste nacht van de eeuw begonnen, nog even een frisse duik in de Schelde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Weerman waarschuwt

 

 

forecast image
.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte gefeliciteerd, Rotterdam

 

Verkiezingsaffiches bij een moskee in Rotterdam. (Foto Vincent Mentzel)   © & Photo Vincent Mentzel 2006

 

Vandaag wordt de Marokkaanse bipatride (Dubbel-Paspoortmans) burgemeester Aboutaleb geïnstalleerd in de wereldhavenstad Rotterdam. 

Voor alle duidelijkheid : deze man is NIET verkozen door de bevolking, hij is een van de kandidaten die voorgesteld werd door de gemeenteraad van de stad  en vervolgens benoemd op nadrukkelijk verzoek van de socialistische PvdA.  De democratie zoals ze bestaat in Nederland : niet te veel inmenging van de burgers.

Nederland en de stad van Pim Fortuyn doen wat zij goed vinden. Wij kijken over de grens heen en we veroorloven ons dit een zeer slecht signaal te vinden vanuit Europees oogpunt. Los van de figuur van Aboutaleb, een man die elke politieke job tot hiertoe onafgewerkt heeft nagelaten en als een uithangbord voor de muliculturele maatschappij van functie naar functie wordt versleurd, is er geen enkel argument te bedenken om uitgerekend uit de groep die zich het meest verzet tegen de Westerse samenleving, een dergelijke machtsfunctie te laten bekleden

Benieuwd wanneer de eerste Europese burgemeester in een islamitisch land zal toegejuicht worden.

Aan de Vlaamse havensteden Antwerpen, Gent en Brugge kunnen we enkel zeggen, dat ze zich een beetje inhouden in hun concurrentiële aanpak.  Voor ze het beseffen, hebben ze een klacht wegens racisme aan hun broek.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!