Angeltjes
08-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land B worden zware criminelen massaal vrijgelaten

 

Het allerlaatste schandaal in het land B situeert zich in het gebied van de Nederlandstalige Kamer van Inbeschuldigingstelling te Gent, dat wil zeggen de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Wat is er aan de hand ? Geen jurist zijnde, proberen wij het probleem uit te leggen in mensentaal en als er onnauwkeurigheden te signaleren vallen of spitsvondige zijpaden over het hoofd gezien worden, laat u het ons weten.  Onze niet-juridische knokploeg komt graag bij u thuis om de nodige verklaringen op te nemen en eventuele misverstanden tussen u en ons uit de wereld te helpen.

Een boef heeft rechten, daar zijn we met zijn allen intussen goed van doordrongen, want volgens de linkse halve garen die de maatschappij naar de bodem sleuren, is een boef een halve heilige, een sympathieke Robin Hood en steeds een slachtoffer van het rechtse kapitalisme. Als een crimineel opgepakt wordt ("Wil u alstublief meekomen, mijnheer, als het u niet stoort en als u gedaan heeft met steken ? U mag direct terug naar huis") en zijn vermeende vergrijp(en) worden onderzocht, zijn er procedure-regels die moeten gerespecteerd worden. 

Een boef is niet altijd een boef, het kan ook een onschuldige zijn. En het gerecht is er duivels bang van om een onschuldige te bestraffen.  "Liever honderd schuldigen op vrije voeten dan een onschuldige achter de tralies" is de variant op de gekende 100 vogels in de lucht.

Liever 100 schuldigen in de vrije lucht dan 1 onschuldige achter de tralies

Op basis van deze ogenschijnlijk humane filosofie werd in 2003 een wet ingevoerd inzake de te volgen procedures bij ondervragingen naar aanleiding van Bijzondere Onderzoeksmethodes (BOM) en dat heeft geleid tot een verkeerde interpretatie in Gent. 

Al de misdadigers die veroordeeld werden en die zich kunnen beroepen op deze verkeerde procedure bij de ondervraging door de Kamer van Inbeschuldigingstelling, moeten vrijgelaten worden ingevolge een beslissing van het Hof van Beroep van Gent. Deze Bijzondere Onderzoeksmethodes worden niet gebruikt voor de kleine dief die een fles jenever jat in de GB, wél voor het zware tuig mensenhandelaars, drugbendes, de betere professionele en georganiseerde werkers.  Zij die per Collectieve Arbeidsovereenkomst in het Nationaal Paritair Comité recht hebben op een zetel volgens sommige syndicale bronnen.

Het parket is nu aan het onderzoeken, wie in aanmerking komt voor vrijlating ... en natuurlijk zorgt dit gerucht in de gevangenissen voor de nodige animositeit en zijn er tientallen advocaten druk in de weer om hun bajesklanten vrij te krijgen.

Opmerkelijk in deze onfrisse affaire van onkunde is dat niemand verantwoordelijk is : "Het is een samenloop van omstandigheden". Het juridische CD&V-orakel senator Hugo Van den  Berghe die voor alles dat misgelopen is, altijd een uitleg-achteraf heeft, kwam vertellen dat het volstaat één zinnetje te wijzigen en de zaak is geklonken. Waarom hij dat ene zinnetje niet heeft laten bijvoegen in 2003 is een insinuerende vraag die niet gesteld wordt.

Het land B maakt internationaal weer een schitterende beurt.  En de tamme burgers van dit land ondergaan lijdzaam het geknoei van de politici.  De boeven juichen en ze hebben gelijk : hier is het paradijs, the place to be.

In de Standaard vindt u een uitgebreide bespreking van de huidige juridische miskleun langs deze BRUG.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amendement in functie van Napoleon, 't Poenpakkertje uit Berlare

 

Vandaag stemt het Vlaams Parlement over een technische aanpassing van het gemeentedecreet, waarin de regelgeving voor de gemeentelijke overheden wordt vastgelegd. Aan het einde van de bespreking van het decreet diende de VLD een amendement in, waardoor een Europees commissaris zich als gemeenteraadslid kan laten vervangen voor de duur van zijn Europees mandaat. Dat voorstel past wonderwel in de carrièreplanning van VLD-minister Karel De Gucht: het is immers een publiek geheim dat de traditionele partijen een deal maakten waardoor De Gucht na de verkiezingen van juni een vetbetaalde post bij de Europese Commissie krijgt.

Indien het gemeentedecreet wordt aangepast, kan Karel De Gucht in 2012 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Berlare en een zitje in de gemeenteraad opnemen nadat zijn Europees mandaat in 2014 is afgelopen.

Bij monde van Vlaams Volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem protesteerde het Vlaams Belang vanmiddag heftig tegen wat hij “wetgeving à la tête du client” noemde. Niet alleen hebben de traditionele partijen niet eens het fatsoen om de Europese verkiezingen af te wachten vooraleer iemand aan te wijzen als Europees Commissaris, bovendien passen zij ook de binnenlandse wetgeving aan in functie van eigen carrièreplanning.

Ook bij de partijen van de meerderheid viel deze wijziging in functie van één persoon niet in goede aarde, maar bij de stemming gedroegen zij zich als de nuttige idioten van de democratie waarvoor zij door hun partijen aangesteld zijn.

Voor wanneer amendementen, die mandaten erfelijk maken ?  Zoals het er nu aan toegaat, zou dat een goede regeling zijn voor velen.  Va of moe volksbedrieger gaat op pensieon, zoon of dochter nestelen zich in de zetel.  Het zou tevens heel de rompslomp van de verkiezingen overbodig maken en het vervalsen van de uitslagen hoeft ook niet meer.  Alles wordt veel eenvoudiger.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingen nieuwe NL-omroep POWNED van Geen Stijl : succes !

 

powned_word_nu_ook_lid_meis.jpg

Tègen de politiek-correcte wijsvingers.  Tègen de manipulerende media. Tègen de bevechters van de vrije mening.  Voor de behoorlijke burger die niet langer wil genaaid worden door de maatschappijverknoeiers. Een burgerbeweging die de macht van internet bewijst  Wij verwachten niets van Geen Stijl maar wij supporteren voor het alternatieve geluid om met veel stijl GEEN STIJL te zijn.

Velen onder onze lezers en reageerders stappen regelmatig binnen bij de uitgebreide en aparte webstek van www.geenstijl.nl en zijn vertrouwd met de humoristische, ironische, grove, passionele en soms totaal absurde manier van verslaggeving.

Of het beheren van een eigen omroep even succesvol zal zijn als de eclatante aanwezigheid op internet, valt af te wachten. U kan alleszins langs dit bruggetje kennismaken met enkele summiere programma-ideeën die de redactie kenbaar maakt.  U bent gewaarschuwd : niets is wat het lijkt en soms wel. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de Kou : AAaRGH

 

c_761ijskoud.jpg

 

@ www.geenstijl.nl


07-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betogen langsheen de Scheldelaan : ideaal ! + AANPASSING 23.50 UUR

 

In het centrum van Antwerpen dat normaal op woensdagnamiddag ingenomen is door winkelende gezinnen en vooral wandelende jongeren, was het vandaag gespannen rustig.

Daar zal de vrieskou mee te maken hebben gehad maar vooral de vrees dat er weer betoogd zou worden (zonder toelating, maar dat is niet eens van belang)  door moslimjongeren, voor wie manifesteren gelijkstaat met het uiten van hun minachting en haat voor àlles en iedereen die niet tot hun groep behoort. De uitzonderingen die er tussen lopen, zullen het totaalbeeld niet wijzigen.

De politie was massaal aanwezig in het stadscentrum en trad kordaat op om te verhinderen dat zich een stoet zou vormen.  We schijnen tegenwoordig ook enkele Arabisch sprekende politie-agenten te hebben die de slogans en spreekkoren kunnen vertalen. De reljongeren probeerden uit te wijken van Centraal Station naar de Groenplaats, maar dat lukte evenmin.

Inmiddels hebben de roepmachines van de AEL een nieuwe aanvraag ingediend om zaterdag de stad op stelten te zetten.  Zaterdag, de uitgelezen dag voor de gezinnen om boodschappen te doen en voor de middenstand om afgeprijsde waren aan de man te brengen, terwijl er duizenden vooral Nederlandse toeristen komen afgezakt, moet opgeofferd worden om een aantal frustro's hun zin te geven. Alsof er in Gaza een kogel minder zou verschoten worden omdat op het Astridplein opgeroepen wordt tot een intifada.

 

Naast de Scheldelaan op de dijk is een breed fietspad voor de betogers

Laat ze democratisch betogen langsheen de Scheldelaan tussen Noordkasteel en Lillo : een uitgelezen wandeling, frisse lucht en veel aandacht van de passanten.

Ray

AANPASSING 23.50 UUR

Op de Nieuwjaarsreceptie van VB Antwerpen deze avond, lanceerde Filip Dewinter in zijn toespraak het vorostel om de AEL te laten betogen in de omgeving van de Hoge Maay.  Dat is enkele kilometer verder langs de Scheldelaan, richting Zandvliet.  Wat een toeval dat wij, los van mekaar, een zelfde democratische oplossing vinden voor het probleem van de Arabische roepers en hun aanhang.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent zijn in een multiculturele stad : niet gemakkelijk

 

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil moet er zijn

 

 

 07/01  Stad Antwerpen probeert fietspaden zo snel mogelijk ijsvrij te krijgen

SNEEUW

 07/01 Niet vegen van stoep kan u 250 euro kosten

(Foto : Nationalestraat 1950 in richting Groenplaats, genomen vanuit kantoren Gazet van Antwerpen, toen nog geen socialistische multiculti-krant)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel Kolonel b.d. Francis Germain

 

Op deze plaats stond het artikel "De Vernislaag begint te barsten"  van Kolonel b.d. Francis Germain, Vlaams Belang gemeenteraadslid van Brasschaat.

Dit stuk dat uit een PDF-formaat gecopieerd was, hebben we moeten verwijderen omdat het de blog-opmaak schaadde.

U kan er langs dit BRUGGETJE kennis van nemen.  Met onze excuses aan Lucky9 die al reageerde.

De foto's waarmede wij het artikel verluchtten, blijven tot uw en ons aller groot genoegen behouden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koudste maand van het jaar : januari

 

Winter in Nederland (Foto: ANP)

Foto : NOS

Januari, de tweede maand van de meteorologische winter, is normaal gezien de koudste maand van het jaar. De maandgemiddelden van de maximumtemperatuur liggen, naargelang van de plaats, tussen 0 en 6°C en die van de minimumtemperatuur tussen –5 en 1°C. In Ukkel blijven de normale daggemiddelden van de temperatuur in de loop van de maand min of meer constant: ze schommelen tussen 2 en 3,5°C. Sommige jaren echter kunnen deze daggemiddelden, tijdens bijzonder zachte dagen, waarden van meer dan 10°C bereiken: de recordwaarde bedraagt 12,1°C en werd bereikt op 1 januari 1921, 10 januari 1936 en 15 januari 1975. Deze daggemiddelden kunnen ook zeer laag zijn en waarden bereiken tot ver onder –10°C: het record dateert van 22 januari 1942 en bedraagt –13,4°C. De hoogste maximumtemperatuur in Ukkel werd bereikt op 16 januari 1947 en bedroeg 15,3°C. De laagste minimumtemperatuur werd er waargenomen op 23 januari 1940 en bedroeg –18,7°C. In de rest van het land werd de laagste minimumtemperatuur ooit geregistreerd op 20 januari 1940 in de vallei van de Lesse (Rochefort) en ze bedroeg –30,1°C.

De maandgemiddelden van de neerslag variëren in ons land tussen 50 en 130 mm. Over het algemeen zijn de dagelijkse neerslaghoeveelheden niet erg hoog tijdens de maand januari. Nochtans gebeurt het dat er in de loop van een etmaal grote hoeveelheden neerslag vallen, zoals in Hives op 6 januari 1937, toen er een totale hoeveelheid werd gemeten van 66,7 mm. In Ukkel was de natste maand januari deze van 1995, met 143,6 mm neerslag, en de droogste was die van 1997 met 2,6 mm.

De eerste maand van het jaar is na februari de maand met de meeste sneeuw: in Ukkel bestaat de neerslag gemiddeld gedurende 5,2 dagen uit sneeuw. Toch gebeurt het dat er bepaalde jaren geen sneeuw valt in laag- of midden- België. Dit was het geval in 1932, 1969, 1989 en 1990.

De zonneschijnduur begint tijdens de maand januari toe te nemen: het normale maandtotaal bedraagt in Ukkel 53 uur. Tijdens de 20ste eeuw varieerde het tussen 25 uur (in 1902, 1915 en 1935) en 100 uur (in 1954).

Het is ook tijdens de wintermaanden dat de meeste stormen voorkomen. Niet zelden komen tijdens de maand januari op verschillende plaatsen maximale windstoten voor van meer dan 100 km/h. We herinneren ons nog levendig de stormen die ons land teisterden in 1990: op 25 januari werd in Bevekom de hevigste windstoot ooit in ons land gemeten (168 km/h).

Stormen in de Wetsraat te Brussel worden NIET geregistreerd door het KMI.

Overgenomen KMI 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn zo onafhankelijk, mijnheer, die magistraten ...

 

Herman Dams van kabinet Justitie naar parket

ANTWERPEN - Parketmagistraat Herman Dams is niet langer directeur van de beleidscel Justitie. Hij keert terug naar het parket van Antwerpen, waar hij zijn taak als eerste substituut weer opneemt. Kersvers minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) is inmiddels, in opvolging van Jo Vandeurzen (CD&V), klaar voor een doorstart. Daarvoor doet hij beroep op medewerkers uit de beleidscel Justitie van zijn voorganger. Dat zal evenwel gebeuren zonder Herman Dams. Die keert in overleg en 'na een door beide ministers zeer gewaardeerd parcours', terug naar het parket van Antwerpen.

Eerder keerde ook al parketmagistraat Paul Van Tigchelt terug naar zijn post bij het Antwerpse parket. Hij was de woordvoerder en adjunct-kabinetschef van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD) en kreeg de volle laag in de affaire Koekelberg. (jcv)

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder procedurefouten kan het ook

 

.
.
In vlotte ontspanningskledij, sigaretje in de mond, revolver in de hand,  springt deze kwieke zestiger die een viertal banken heeft overvallen, op de autoweg uit zijn auto om aan de politie te ontsnappen.  Helaas, dit is Illinois in de Verenigde Staten, de politie is hier niet van speculaas en de boef wordt enkele seconden na deze foto neergeschoten. Er zijn geen procedurefouten vastgesteld.
(Bron : Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die betogingen zijn enkel voeding voor de eigen haat.

 

Er zou opgeroepen worden om woensdagnamiddag opnieuw te betogen in verband met Gaza. Laat het even rusten, jongens. Dit is Vlaanderen en het geluid van rinkelend glas of haatslogans zal niets veranderen aan de houding van de mensen die mekaar doden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jupiter

 

.
.
Jupiter en zijn maan Ganymedes
.
.
Er kwam vandaag ook groot nieuws vrij over onze melkweg die een stuk groter en zwaarder is dan men tot hiertoe dacht.  Wat jammer dat we nooit zullen weten, hoe er over pakweg enkele honderden jaren zal geoordeeld worden over de wetenschappelijke kennis die wij op het vlak van het heelal aan het verzamelen zijn sedert enkele tientallen jaren. Misschien is het allemaal niet waar en staat de échte en enig juiste uitleg in de koran.  Stel u voor.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onpartijdige gerecht ? Niet in dit schandland.

 

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.

 

 

De ondergang van de regering-Leterme werd uiteindelijk niet veroorzaakt door communautaire kwesties – tenminste niet openlijk – maar door de overtreding van een principe dat in een rechtsstaat heilig zou moeten zijn: de scheiding der machten. Boze tongen beweren dat hier een dubbele ironie in schuilt: de regering-Leterme was feitelijk al lang dood toen haar overlijden tenslotte officieel erkend werd, en de scheiding der machten bestaat in België al heel lang niet meer. Wij hebben daar al eerder op gewezen in verband met de politieke processen tegen onze partij. Alleen bijzondere naïeve politieke maagden geloven misschien nog dat hier geen politieke beïnvloeding is geweest. We hebben ondertussen met een grimmige voldoening kunnen vaststellen dat de CD&V zelf nu óók toegeeft dat zo’n ingrepen van de politiek in de rechtspraak in België vaker voorkomen. Let wel, CD&V voert dit keer geen argumenten aan om te ontkennen dat de regering-Leterme heeft geprobeerd het gerecht te manipuleren. Ze gooit het over een andere boeg, door resoluut in de tegenaanval te gaan: “Maar de anderen doen dat ook!”

Men verwijst daarbij met enig leedvermaak naar een uitspraak van Anne Spiritus-Dassesse in de onderzoekscommissie naar het faillissement van Sabena. Zij was toen voorzitster van de Brusselse Rechtbank van Koophandel en bevestigde voor de commissie dat ze onder druk gezet was door het kabinet van de toenmalige regering-Verhofstadt. Maar die moest toen niet aftreden. Dat behoorde toen klaarblijkelijk tot de natuurlijke orde der Belgische dingen. Tja, in bananenrepublieken werkt het gerecht nu eenmaal dikwijls in onderaanneming voor de regering. En in sommige kleine koninkrijkjes ook… Ongetwijfeld zijn die twee affaires – Sabena en Fortis – slechts het topje van de ijsberg.

Ongetwijfeld zijn dit slechts twee voorbeelden van de manier waarop de regeringen en de traditionele partijen het gerecht aan de leiband houden. Zulke gevallen waarin rechters worden beïnvloed of geïntimideerd of met zachte dwang aangespoord een politieke vijand te veroordelen of een politieke vriend vrij te spreken zijn slechts het bovenste laagje van het probleem. Zoiets als een ijskorst op een poel van verderf en verrotting. Want de echte aantasting van de scheiding der machten gebeurt meestal in een veel vroeger stadium. Niet als er gerechtelijke onderzoeken lopen of als er vonnissen geveld moeten worden, maar helemaal in het begin: als de rechters benoemd worden door de drie grote politieke families.

Netjes verdeeld : zoveel roden, zoveel blauwen, zoveel tsjeven.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad loont dankzij domkoppen bij justitie

 

Het Gentse Hof van Beroep moest een zestal zware misdadigers vrijuit laten gaan na een procedurefout. Het gaat om verdachten die waren opgepakt met behulp van bijzondere opsporingmethodes.

Na de fout met de vermoedelijke moordenaar van Kitty van Nieuwenhuyse, werden dinsdag in twee dossiers opnieuw zware misdadigers vrijgelaten door procedurefouten. Er is nog wel Cassatieberoep mogelijk tegen het vonnis.

Het Hof van Cassatie oordeelde dat er een fout gebeurde bij de controle van de opsporingsmethodes, door een alternatieve interpretatie van de wet in Gent. Volgens de rechtbank moesten de verdachten en het openbaar ministerie tegelijkertijd gehoord worden, wat niet gebeurde.

De beklaagden voelden zich geschonden in hun rechten en gingen in beroep tegen hun veroordeling. Zes personen in twee zaken kregen dinsdag gelijk.

Hte écht goede nieuws is, dat nog een flink aantal misdadigers die momenteel achter slot en grendel vertoeven, zich op dezelfde procedurefouten zullen beroepen om onmiddellijk vrij te komen.

Bij politieke processen worden er nooit dergelijke fouten begaan. In een normaal bedrijf worden medewerkers die zulke fouiten begaan om dringende reden afgedanbkt zonder enige vergoeding.  Bij justitie is er niets aan de hand : het zijn allemaal bekwame politieke vriendjes onder mekaar.

Savat


06-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas gebruikt VN scholen als militaire uitvalbases

 

Enigszins ter correctie van de berichtgeving in de Westerse media (de onvermijdelijke linkse rode kolen van de VRT op kop) onderstaand bericht uit Joods-Actueel dat het begrip VN-scholen in Gaza nuanceert : scholen, die gebruikt worden als miliaire lanceerbases om de vijand te beschieten.

De school van waaruit Hamas mortieren afvuurde

Bij een beschieting op een VN gebouw in Gaza zou volgens de VN 30 mensen zijn omgekomen (aldus de krant Ha’aretz). Volgens het Israelisch leger schoten Hamas militanten op troepen vanaf het dak van het gebouw. Israelische troepen schoten terug: balans 30 doden. Israel vraagt een onderzoek aan de VN hoe het mogelijk was dat terroristen de school of het gebouw gebruikten als lanceerbasis voor hun operaties.Het leger heeft ook beelden vrijgegeven van de bewuste school waar te zien is hoe in het verleden terroristen ditzelfde gebouw gebruikten voor hun acties.

Volgens de Jerusalem Post is het dodental van 30 burgers niet bevestigd. Wel is er informatie dat verschillende Hamas terreur groepen werden gedood waaronder Immad Abu Askar and Hassan Abu Askar.

Bij deze kunnen we niet anders dan Golda Meir citeren tegen Anwar Sadat: “We can forgive you for killing our sons. But we will never forgive you for making us kill yours. “

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois wil belgië behouden

 

 

Ik beweer in elk geval niet dat ik een separatist ben. Toch niet zoals onze tegenstanders dat begrip invullen. Separatisme betekent voor hen dat een regio zich afscheurt en op zichzelf terugplooit. Dat is niet wat de N-VA wil. Wij willen noch de band met Brussel noch de internationale positie van Vlaanderen verliezen. Bovendien zie ik niets in een scenario waarbij België wordt voortgezet zonder Vlaanderen. Met andere woorden: wellicht zullen we in een minimaal confederaal model met Wallonië blijven samenwerken

@ Knack HIER leest u meer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet subtiel maar duidelijk

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Björn Roose in de stad van Allah.

 

Nu komt die mens naar Antwerpen en wat doet hij ?  Bomen fotograferen !  Wij van 't stad, wij houden niet van bomen en noch minder van Groen.  Stenen, straten, blokken, huizen, afval, veel fijn stof, onvriendelijke vreemdelingen in pyjama's en lange jurken, stadhuisbewoners met carnavalneuzen, betogers die vernielen, stille betogers die huilen en tieren,  sinjoren met dikke nekken, Antwerpenaars met heimwee die hun stad zien verloederen ... en wat doet de fotograaf : BOMEN op de gevoelige plaat vastleggen!  Het zijn mooie foto's.  Hier een bruggetje. Björn is natuurlijk onze vriend en als hij er niet was, zouden we hem moeten uitvinden, omdat we nu eenmaal graag jennen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De duiventil van de Vlaamse regering

 

 

 

06.01.2009 15.42u - “Dit parlement is een schaakbord geworden van het federale niveau (…) Waartoe heeft het gediend dat er generaties lang gevochten is voor een eigen Vlaamse instelling met rechtstreekse verkiezingen, als de minister-president het schip verlaat op een ogenblik dat het in zijn eigen belang is? Dat is carrièreplanning en heeft niets meer te maken met het algemeen belang.” Het waren de woorden van toenmalig CD&V-oppositieleider Eric Van Rompuy toen bekend raakte dat Patrick Dewael in 2003 zijn ambt van Vlaams minister-president zou inruilen voor een federaal ministerambt.

Toen Yves Leterme in 2004 aantrad als Vlaams minister-president verklaarde hij plechtig erop te staan dat alle Vlaamse regeringsleden voor de volle vijf jaar op post zouden blijven. Meer nog: “In mijn partij is afgesproken dat de drie mensen de rit uitdoen en ten hoogste in een ondersteunende rol kandidaat zijn bij andere verkiezingen”, zo luidde het letterlijk.

Bij de eerste, de beste gelegenheid brak uitgerekend hijzelf deze plechtige belofte. In de aanloop naar de federale verkiezingen van 2007 maakte hij immers bekend als CD&V-kopman te zullen fungeren en – zo het electoraal enigszins mogelijk was – Belgisch premier te willen worden. “Om Vlaanderen beter te kunnen dienen op het Belgische niveau”, weet u nog?

In zijn kielzog maakte meteen ook Vlaams minister voor Welzijn, Inge Vervotte, de overstap naar het federale niveau. Vervotte werd als Vlaams minister opgevolgd door de belgicist Steven Vanackere, die gisteren op zijn beurt verhuisde naar de federale regering en in de Vlaamse regering zopas werd vervangen door ene Veerle Heerlen.

“Duiventil Vlaanderen”, zo bekritiseert editorialist Jan Segers vandaag in Het Laatste Nieuws de aanhoudende stoelendans in de Vlaamse regering. En, zo stelt hij terecht: “Het is de CD&V, de meest Vlaamsgezinde van de klassieke partijen, die van de Vlaamse regering een duiventil heeft gemaakt, met meer personeelswissels dan haar geloofwaardigheid kan verdragen.”

Kortom, als het op geloofwaardigheid en Vlaamsgezindheid aankomt, is CD&V geen haar beter dan de andere traditionele partijen. Maar dat wisten we ondertussen al anderhalf jaar.

@ Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!