Angeltjes
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialisten met hun 4x4 -wagens zijn triestige tisten.

 

De verkiezingen naderen en dat is hét moment voor allerlei zetelhangers van wie je nooit wat hoort, om op de proppen te komen met sprookjes en  toogverhalen, om de kiezers opnieuw op de knieën te krijgen.

De Simple Minds van Groen ! willen de crisis te lijf gaan door het invoeren van de 32-urige werkweek. We gaan de economie redden door minder te werken.  Dat niemand dat nog nooit bedacht heeft.  Voor we het beseffen, zitten we terug in de Middeleeuwen. Voor die van de islam, die door Groen ! op handen gedragen worden, zijn de Middeleeuwen trouwens extreem progressieve tijden.

In de Pravda van Linkeroever komt het politieke lichtgewicht Christine van Broekhoven (chapeau, voor haar wetenschappelijke kennis en studie, daar zijn we steeds duidelijk in geweest) van de politieke strekking Janssens haar duit in het zakje doen.  Madame is niet rijkelijk aanwezig in de Kamer, weet van politiek ongeveer evenveel als wij van electriciteit, maar omdat het binnen vijf maanden verkiezingen zijn, komt ze even piepen vanachter haar gordijn.

Toogpraat in overvloed : "We moeten werken tot ons 70 jaar, maar eigenlijk heeft ook dat geen zin ... want wat we ook doen, de regering had veel vroeger moeten ingrijpen.  En nu ?  Extra pensioensparen.  En wie dat niet kan, pech." Zoiets maar dan wat vager en met dure woorden : hier langs het bruggetje.

In dit onland is het onmogelijk een totale sociale visie te ontwikkelen, omdat er te veel tegengestelde partijpolitieke belangen zijn en te veel wetten, decreten en reglementen die een coherent en gedurfd beleid onmogelijk maken.  Trouwens, wie wil werken tot zijn zeventigste kan dit. De traditionele politieke partijen worden geregeerd door angst voor de kiezer en door eigen hitsigheid om tot het regime te blijven behoren. "De mensen" zijn enkel een middel om de eigen voordelige posities te behouden.

Waar Van Broeckhoven niet over piept zijn volgende elementen :

- Ons RSZ-stelsel heeft een verkeerde basis, omdat er geen financiële autonomie ingebouwd is :  zoals bijvoorbeeld in Nederland waar er reserves bestaan. Overschotten (zoals die in de jaren '60 voorkwamen) zijn door de linkse verspillers opgebruikt en nu worden tekorten systematisch bijgepast door de staatskas.

- Van een dergelijk zichzelf opvretend systeem, kan alleen gebruik gemaakt worden door diegenen die er aan bijgedragen hebben en dit aan rato van de periode dat afdrachten zijn gebeurd. Dit stelsel is onvermijdelijk gedoemd ten onder te gaan, als honderdduizenden tafelschuimers mee aanschuiven.

- De federale loyaliteit ondergraaft de financiële draagkracht van de RSZ (ziekte- & invaliditeit,  pensioenen, werkloosheid, kinderbijslag). Wie het minst bijdraagt, is de grootste gebruiker.

- Waarom zegt de specialiste Van Broeckhoven niets over het Zilverfonds ? Of is het haar duidelijk dat dit een grote volksmisleiding is ?

Als Vlaanderen zelfstandig is en we niet langer uitgezogen worden door de Waalse en Brusselse chi-chi-verkopers komt er genoeg geld vrij om een degelijk RSZ-stelsel te onderhouden en de pensioenen op Europees niveau aan te passen.  Het land B betaalt de laagste pensioenen in West-Europa.

Het is tekenend voor de bloedarmoede in de politiek, dat uitgerekend een socialiste één van de maatschappelijke peilers van onze samenleving onderuit haalt en zich beperkt tot louter kortzichtige vaststellingen. Misschien biedt de socialistische partij van Erik de Bruyn een andere visie ?  Of weet Gennez andere oplossingen ?  Aan Stevaert wordt niet veel meer gevraagd, behalve door de Nieuwsdienst van de VRT.

Het socialisme dat vandaag de dag bedreven wordt door lieden die met hun 4 x 4 door de groene voorsteden hossen, is een pijnlijke vertekening van het verleden en een schande voor de idealisten die vroeger opkwamen voor de kleine man. Gelukkig heeft deze laatste andere wordvoerders gevonden. 

Ray

Een grappige reactie gevonden van een oude bekende bij de lezersbrieven in de Gazet van Antwerpen (de jongen schrijft nog altijd dezelfde taalfouten) ten bewijze van de eensgezindheid in de SP-a

Exit Van Broeckhoven! Zoals het spreekwoord zegt: '''' schoenmaker blijf bij uw leest '''' Deze dame betekend geen meerwaarde voor onze partij. Dit heeft ze overigens bij de vorige verkiezingen meermaals bewezen. Ze was tevens de intellectuele mindere tijdens debatten die over gezondheidszorg handelde. Ze heeft eveneens partijleden ( o.a. M. Detiége )die zich al jaren inspannen zonder pardon op de kieslijst voorbij gestoken. Dergelijke mensen zijn we liever kwijt dan rijk.
Peter De Ryck, DEURNE (ANTWERPEN)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoorstelbaar Vlaams

 

Het is verboden te schaatsen op de Damse Vaart, omdat het ijs niet dik genoeg is. De bevolking heeft geen boodschap aan dit verbod en begeeft zich massaal op het ijs. De burgemeester van Damme, Dirk Bisschop (u kent hem nog, de man die zichzelf een vette opslag toekende) komt lachend een kijkje nemen en zegt "Mij kan dat niet schelen, de mensen doen dit op eigen verantwoordelijkheid..."  Voilà, zo is de politiek in dit land.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren Maandag - 12 januari 2009

 

Op 6 januari is het Driekoningen en de eerstvolgende maandag na Driekoningen wordt in het Antwerpse Verloren Maandag gevierd.

Op die dag wordt er gratis worstenbrood opgediend (of appelbollen) in alle cafés van 't stad.  Behalve bij gierige cafébazen. In zowat alle bedrijven biedt de directie aan haar personeel die dag de keuze tussen worstenbrood of appelbol en thuis komt bij velen 's avonds deze aparte specialiteit ook nog eens op tafel : dat hoort zo en bij voorkeur een "dubbel", met gemengde varkens-kalfsworst gebakken in bladerdeeg. 

Over de oorsprong van dit gebruik doen verschillende versies de ronde. Wij vonden er een die ons door de opsomming van vele details er nogal degelijk uitzag en laten een fragment volgen :

.

 

De oudste vermelding van het Antwerps worstenbrood treffen we aan in het Kunst- en Letterblad van 1841, waarin te lezen staat dat men te Antwerpen op “Verloren Maandag” worstenbrood at voor ontbijt. In 1860 wordt vermeld dat de welgestelde ambachtslui en fabrikanten te Antwerpen hun arbeiders die dag vergastten op worstenbrood, borrels en peperkoek of zoetekoek. In 1891 lezen we dat o.a. te Antwerpen de natiebazen en werkbazen hun leergasten en werklieden worstenbrood en drank gaven en dat op die dag in de herbergen gratis getapt werd. Ik zei het reeds, men weet niet hoever in het verleden deze gewoonte opklimt, maar in het Antwerps stadsarchief trof ik een getuigenis aan van de Antwerpse stadssecretaris De Moy, die in 1581 schreef dat er op “Verloren Maandag” heeten koek werd gegeten. Of in die hete koek ook worst zat, weten we niet. Wel weten we dat men in de 19de eeuw op “Verloren Maandag” ook hete koek of warme broodjes at te Dendermonde en te Brugge, en ook te Rijssel en Douai, een traditie die daar in Frans-Vlaanderen reeds in 1667 vermeld wordt. Tot besluit kunnen we zeggen dat de mensen uit de Antwerpse regio een stukje van een meer dan duizend jaar oude traditie in ere houden telkens als ze op Verloren Maandag een van hun onvolprezen “weustebroeie” verorberen. Ik hoop dat ook u dat een hart- (en maag-) verwarmende gedachte vindt.

.

 

 

.

Een traditie om in ere te houden

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals de zaak Frank Vanhecke

 

De schijnheiligheid en vooringenomenheid bij de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke heeft velen geschokt.  Los van het feit of men nu voor of tegen de figuur van Vanhecke is, blijven er fundamentele grondrechten bestaan die voor iedereen gelden.

Onze vriend Jos heeft zich door een aantal teksten gewroet in verband met de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid en stuitte ondermeer op volgende vaststellingen :

Het principe wordt aangevuld met andere overwegingen die voor of tegen opheffing van de onschendbaarheid spreken, vooral de fumus persecutionis, of m.a.w. het vermoeden dat het gerechtelijk optreden ingegeven is door het oogmerk om de politieke activiteit van een parlementslid te schaden. Zoals in de toelichting van het verslag-Donnez uiteengezet, betekent het begrip fumus persecutionis in wezen dat de onschendbaarheid niet opgeheven wordt als er een vermoeden bestaat dat de strafrechtelijke vervolging haar oorsprong in de bedoeling vindt om de politieke werkzaamheden van een parlementslid te schaden.

Zo wordt de onschendbaarheid niet opgeheven als de vervolging door een politieke tegenstander ingesteld wordt, omdat er dan van uitgegaan moet worden, behoudens bewijs van het tegendeel, dat de vervolging bedoeld is om het parlementslid te schaden en niet om herstel van een onrecht te verkrijgen. Zo wordt de onschendbaarheid ook niet opgeheven als de vervolging onder omstandigheden ingesteld wordt die laten vermoeden dat ze enkel tot doel heeft om het parlementslid schade te berokkenen.

En wat blijkt uit een vertrouwelijk bericht dat wij dienaangaande ontvingen ?  De bovenstaande elementen werden uiteraard dor de verdediging aangevoerd, maar ze werden verworpen, als zijnde niet van toepassing.

Dit is een flagrant bewijs hoe het er in de politiek aan (en justitie) aan toe gaat.  Met de meest dure woorden en in ronkende volzinnen worden aan de burgers vrijheden gegarandeerd, als leefden zij in een Paradijs van Rechtvaardigheid. In de praktijk en al naargelang het geval, worden deze maatregelen verworpen, als zijnde niet van toepassing. Wij mogen dus het volgende besluiten :

De Chinese communist Willockx van het Waasland is géén politieke tegenstander en hij heeft zeker niet de intentie om de politieke werkzaamheden van Frank Vanhecke te schaden.

Alle Vlaamse Euro-parlementairen hebben meegestemd om Vanhecke politiek monddood te maken. We delen de namen van deze vrienden van de democratie nogmaals mee :

Annemie Neyts-Uyttebroeck  Dirk Sterckx  Johan Van Hecke Bart Staes  Ivo Belet  Frederika Brepoels  Jean-Luc Dehaene  Marianne Thyssen  Mia De Vits  Saïd El Khadraoui  Anne Van Lancker

 Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weersverwachting : en toch warmt de aarde op

 

 raymsfotosite.web-log.nl/raymsfotosite/2008/0...

Op deze webstek vindt u bijzonder mooie foto's : warm aanbevolen

Weersverwachting voor zondag 11 januari

 

Zaterdagnacht is het helder en koud bij matige tot strenge vorst. De minima bedragen -6 graden in het westen tot plaatselijk -13 in het oosten van het land.Zondagochtend is er kans op aanvriezende nevel of mist. Nadien wordt het zonnig. In het westen komen later geleidelijk wolkenvelden tevoorschijn, maar het blijft droog. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige, koud aanvoelende wind uit het zuiden tot zuidwesten. De middagtemperatuur komt een paar graden boven het vriespunt uit. In de nacht van zondag op maandag vriest het licht, in het oosten plaatselijk nog matig. Maandag neemt de bewolking toe, maar het blijft op de meeste plaatsen nog droog. Dinsdag is het betrokken met lichte regen of motregen en is er kans op ijzel. Woensdag en donderdag blijft het meestal bewolkt, maar overwegend droog. De temperaturen komen overdag uit op 4 graden. 's Nachts schommelt het kwik rond het vriespunt. In de Ardennen blijft het nog de hele tijd licht vriezen. Overdag komt de temperatuur niet of amper boven nul.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opkomen voor belangen eigen volk is strafbaar

 

 
Brinkman wordt bijna aangevallen door de Antilliaanse chef protocolChef protocol Eric Brete dreigt Brinkman in elkaar te slaan
 
De Antillaanse chef protocol dreigt Hero Brinkman in mekaar te slaan
 
 
De verwijdering van PVV-Kamerlid Hero Brinkman uit de delegatie die de Antillen bezoekt is ondemocratisch. Dat vindt de fractievoorzitter van de PVV Geert Wilders. Hij wijst erop dat er verschillende partijen in de delegatie zitten. "Maar blijkbaar is het niet de bedoeling dat er verschillende opinies bestaan"
Brinkman sprak zich meerdere keren in het openbaar uit over vermeende corruptie op de Antillen. Voor de overige delegatieleden was het de druppel dat hij de Arubaanse minister van justitie Rudy Croes uitmaakte voor leugenaar en lafaard. Daarop werd Brinkman gevraagd om zijn woorden in te slikken anders zou hij uit de delegatie worden gegooid.

Volgens Wilders was dat geen echte keuze. Zijn partijgenoot zou groot gelijk hebben gehad met de kritiek op Croes, die zou hebben aangegeven niet aan het overleg op de Antillen te kunnen deelnemen omdat hij in Amerika zou verblijven. Dat bleek later niet te kloppen. Wilders staat vierkant achter de kritiek op Croes.

Delegatieleider Willibrord van Beek (VVD), die donderdag nog afstand nam van kritische uitspraken van Brinkman op de Amerikaanse zender Fox, geeft met de verwijdering van de PVV'er aan incompetent te zijn, stelt Wilders. "Hij heeft zich als een Antilliaanse piraat gedragen door daar te zijn. Als je je delegatiegenoot er zo makkelijk uitzet, betekent dat dat de solidariteit tot het nulpunt is gedaald."

Wat Wilders betreft is het onrustige overleg op de Antillen het einde van het zogeheten Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). "We moeten het POK maar opheffen." Wilders gaat namens Brinkman protest aantekenen tegen het besluit.

Brinkman uitte al bij diverse eerdere gelegeheden kritiek op de Antillen, over corruptie, maar ook over het onderzoek naar de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba. Minister Croes zou eerder deze week hebben gezegd dat Brinkman voor zijn provocerende uitspraken over de Antillen en Aruba 'een klap op zijn smoel verdient'.

De Tweede Kamerleden keren zondag terug van de Antillen. Brinkman vliegt gewoon mee terug met de overige delegatieleden.

Bron : TROUW

 

 


10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geacteerde verontwaardiging en politiek theater

 

Met genoegen stellen wij vast dat de redacteurs van de Vlaams Belang webstek zich samen de huistekenaar Fré meer en meer begeven op het pad van de theatrale vergelijkingen.  Op ons applaus kunnen zij rekenen, zeker omdat hun vergelijking tussen de comedie en de politiek een voltreffer is.

 

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.

In het parlementaire halfrond en voor het oog van de camera’s doen de traditionele politici wel eens alsof ze bittere vijanden zijn, die om ideologische redenen met getrokken messen tegenover elkaar staan.

De VLD voerde onlangs nog een mooi nummertje op rond het feit dat Leterme de rechters had beïnvloed in de zaak-Fortis. De verontwaardiging van Bart Somers was zó goed geacteerd dat het bijna echt leek. Dat men bijna zou vergeten dat de liberalen natuurlijk ook proberen de rechterlijke macht te manipuleren.

Terwijl de politici elkaar op de scène beschuldigen van alle boosaardigheden, gaande van het chanteren van rechters tot corruptie, vriendjespolitiek, handel met voorkennis en canapébenoemingen, zijn zij achter de schermen dikke vrienden. Kameraden onder elkaar, die collegiaal de postjes verdelen. Vandaag zagen we daarvan weer een kras staaltje. Nadat gisteren in allerijl zelfs een aanpassing aan het gemeentedecreet was goedgekeurd om de blijde intrede van Karel De Gucht in de Europese Commissie mogelijk te maken, bleek vandaag plots dat er in de coulissen een ander compromis was bedisseld: De Gucht blijft minister van Buitenlandse Zaken en Leterme mag in zijn plaats Europees Commissaris worden. De verontwaardiging over de onbekwaamheid, het immobilisme en de onfatsoenlijke praktijken van Leterme waren blijkbaar alleen maar toneel.

Als het publiek naar huis is, als de microfoons en de camera’s uitgeschakeld zijn, als de dagtaak van de tekstschrijvers en de souffleurs erop zit, dan begint voor de politieke kopstukken het echte werk. Dan trekken die onverzoenlijke tegenstanders hun blauwe, rode en oranje toneelkostuums uit. Dan gooien ze hun pruiken, hun namaakzwaarden en hun nobele principes af en beginnen ze aan het echte ernstige werk: het verdelen van de postjes en de lucratieve mandaten.

Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een gemiste Kans ! Martens XVI terug als premier

 

.
.
In het vrije belgië (enkel in het Frans verkrijgbaar als la libre belgique) kon de verkenner Wilfried Martens niet anders dan met zijn grote bescheidenheid erkennen, dat  "men"  hem verzocht had om terug te keren als eerste-minister. Hij wilde daar echter niet op in gaan, gezien de belabberde financiêle toestand van het land. "Het is evidànt" aldus de gesolliciteerde premier "dat als er reeds zo vele schulden zijn, ik het aantal putten niet wil verdubbelen, zoals ik dat vroeger altijd deed".
.
Wij zijn er achter gekomen, dat niet alleen Wilfried Martens aangezocht is om het land uit de modder te halen.  U zal zich welwillend herinneren dat de Vlaamse socialisten, afdeling Gennez (en niet De Bruyn, Detiège, Tobback, Janssens en nog enkele kleinere afdelingen) op zeker moment de politieke steven hadden gewend en na anderhalf jaar koppige weigering om tot de regering toe te treden, plots bereid waren om enkele ministrabelen te leveren. Caroline Gennez, de sympathieke voorzitter en geweldige stemmentrekster had namelijk een socialistisch kandidaat die zij wilde voordragen als premier, een man die in het verleden bekend stond om zijn krachtdadige aanpak en zijn forse uitspraken die hij het liefst in het frans sprak, zoals gebruikelijk in de goede oude tijd, ""Z'azis, puis ze réflézi" ('j'agis, puis je réflechis, ik handel en denk vervolgens na). Voor de jonge generatie, ziehier de gegadigde
.
.
.
Aziel Zarbon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsopgang gezien van Mars af

 

.
De zon komt op boven Mars.  Foto genomen op 19 mei 2005 door de Spirit Rover.  De kleuren zijn lichtjes aangepast om ze in overeenstemming te brengen met het menselijk oog. De zon op Mars is minder hel gezien de afstand en de omvang bedraagt zowat 2/3 van het volume dat wij op Aarde zien. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen voor u - voor de Sinjoren : Antwàrrepe

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake Meisje Liesbeth Imbo gevloerd

 

In Terzake voerde een opmerkelijk interview met Mevr. Tamar Hamash, de ambassadrice voor Israël in België. De ambassadrice kwam in de studio uitleggen waarom Israël de VN-resolutie voor een staakt-het-vuren niet uitvoert. 

 “Omdat er nog steeds raketten op Zuid-Israël vallen en Hamas heeft verklaard dat het nooit zal stoppen met vechten. [...] De afgelopen 9 jaar werden 1.000 Israëlische burgers gedood door terroristen. [..] Dit is een oorlog tegen terroristen. Vele landen vechten tegen het terrorisme. Waarom mag alleen Israël zich niet verdedigen tegen terrorisme?”

Het werd een merkwaardig interview waarin nogal wat mythes en klassieke vooroordelen werden doorprikt. Antwoorden waar reporter van dienst Liesbeth Imbo niet meteen een repliek op wist. Volgende conversatie is een korte samenvatting van het bewuste interview. Enkele fragmenten:

Zo bijvoorbeeld over de bevolkingsdichtheid van Gaza.

Mevr. Tamash: “Hamas verstopt zich tussen de burgers, gebruikt hen als menselijk schild en roept de burgers op om hen te verdedigen…”

Liesbeth: “Gaza is toch één van de dichtst bevolkte regio’s van de wereld? U riskeert toch vele burgers te doden en te verwonden?”

Mevr. Tamash: “U gebruikt een term die u niet eens gecheckt heeft. Gaza heeft een bevolking van 4.200 inw. Per km2. Vergelijk bv. met Parijs dat een bevolkingsdichtheid heeft van 22.000 per km2”

Inderdaad, vergelijk anders eens met bv. het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met een bevolkingsdichtheid van 6.147 inwoners per km2 (2003), Sint Gillis 17.187/km2 en Schaarbeek zelfs 20.196 per km2. Dan lijkt 4.200 nog altijd zeer dichtbevolkt maar is die dichtheid al heel wat minder mythisch dan ze door de gekende media wordt voorgesteld.

Liesbeth: “Volgens het Internationale Rode Kruis schendt Israël de Conventie van Genève. Dat is toch straffe taal?”

Mevr. Tamash: “Volgens internationale wetten beschermt de aanwezigheid van burgers op een plek, niét de militairen die op die plaats aanwezig zijn. Dat staat in de Tweede Conventie, artikel 51. Ik stel voor dat iedereen dat eens opzoekt. Burgers zijn geen schild tegen militaire activiteit.”

Ja, het is me wat ... The simple Minds van Terzake stonden hier tegen iemand die de gemeenplaatsen en oppervlakkige kennis van de linkse VRT-journalistjes met genoegen doorprikte.   Dit interview bezorgt alleszins een deuk in de lichte carrosserie van Imbootje en haar collega's.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV evenaart CCP ( Communistische Partij China )

 

ABVV: "Israëlische vakbond moet afstand nemen van geweld"

De socialistische vakbond ABVV wil ondertussen de Israëlische vakbond Histadrut laten verwijderen uit internationale vakbondsorganisaties als ze geen afstand neemt van de interventie in Gaza. Het ABVV heeft daarover een open brief gestuurd aan Histadrut. (belga/sam)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Winterwonderland - Kristin

 

Geen winterwonderland…..

 

 

Schuin naar de grond gebogen, diep in m’n kraag gedoken,

worstel ik mij verblind door de sneeuwvlaag.

Vlak voor mij zie ik tussen de vlokken schimmen slenteren,

even grauw als de lucht, de koppen omlaag.

 

De wolken zijn grauw, de schimmen zijn grauw,

wolkjes adem ontsnappen fluisterstil…,

en ik merk dat het honden zijn. Op weg, drentelend

waar naartoe? Een onbestaand doel? En ik ril.

 

Ik haal hen niet in, wil ze niet doen schrikken, volg enkel hun pad.

Een pad naar ’t onbekende…Ik sluit hen in m’n hart en ween.

Ween vanbinnen omdat ook ík geen plekje voor hen heb.

Zachtjes roep ik, doch ze schrikken en schichten weg…waarheen?

 

Ik kijk naar de hemel om raad, en zie ineens een hut, daar bene’en,

glijdend bonk ik tegen het deurtje… dat wil wijken!

Ik lach en roep, doch ze komen niet. Ik huil in m’n versteven handen.

Zij zullen, verstoten door de mens, nooit hun doel bereiken…,

 

de zwervende honden….

 

 

Kristin – winter 2009


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uwen Platenruiter is alweder hier : Ja, zonder hem is het nog plezanter

 

 

Uw Platenruiter heeft weer een gilbezempje van formaat voor jullie uitgezocht, lieve lezers en lezeressen van deze uiterst beschaafde en immer evenwichtige, lichtjes Vlaamsgezinde maar vooral multiculturele en het internet verrijkende blog, die zo barmhartig is den Platenruiter te vergoeden per lijn en een kleine toegift per gilbezem.

Dame Kiri Te Kenawa, de Nieuw-Zeelandse sopraan in een zucht van een aria uit La Wally van de Italiaanse componist Catalani, wiens carrière geprangd zat tussen Verdi en Puccini. Alweder voor de liefhebbers van bel-canto. Alsook voor de talrijke Arabische lezers enkele woorden in hun taal die over enkele generaties ook onze taal zal zijn.  Hopen wij innig en vurig.

دام كيري Kenawa الشركة المصرية للاتصالات ، ونيوزيلندا نديوي في تحسر من الأغنية من قبل لوس انجليس لWally الايطالي في Catalani ، الذين الوظيفي geprangd السبت بين فيردي وبوشيني. Alweder لعشاق البل كانتو - voo والآن كثير من قراء العربية بضع كلمات في لغتهم في غضون بضعة اجيال ، وستكون لغتنا. ويحدونا وطيد الأمل الناري.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis vervoer bij smogalarm in Wallonië

 

Antoine: "Gratis bussen in Wallonië tijdens smogalarm"

Zeer wijze maatregel van TEC.  Wanneer volgt de Lijn en de NMBS ?

En vooral : Wanneer houdt de waanzin op ?


09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beslissing betoging AEL pas op zaterdag 10.01 zelf

 

Stad beslist zaterdag of AEL-betoging mag doorgaan

Het stadsbestuur van Antwerpen zal pas zaterdag rond de middag beslissen of het de pro-Palestijnse betoging door de Arabisch-Europese Liga (AEL) gaat goedkeuren. Die manifestatie zou diezelfde dag plaats vinden. Het overleg tussen de politie en vertegenwoordigers van de AEL leverde dus nog geen resultaat op.

Voorwaarde voor de toelating is een verplichte lijst van 50 namen van ordehandhavers die de AEL zelf moet optrommelen. De organisatie moet die lijst zaterdag voor de middag binnen leveren. Indien de stad en de politie hun fiat geven kan de betoging om 14.00 uur van start gaan op het Sint-Jansplein.

Lees ook "Burgemeester mág betogers AEL geen ordedienst opleggen"

25 veiligheidsmensen gezocht

Aanvankelijk had het stadsbestuur een lijst van 100 ordehandhavers gevraagd, maar omdat er volgens de AEL maar maximum 600 deelnemers zullen zijn, volstaat een lijst met 50 namen.

AEL is al verzekerd van 25 veiligheidsmensen. De organisatie is nu nog op zoek nog 25 extra mensen boven de 20 jaar die een oogje in het zeil willen houden.

Privacy

AEL vond de gevraagde lijst aanvankelijk een inbreuk op de privacy, maar het stadsbestuur wil koste wat het kost vermijden dat de betoging opnieuw zal ontaarden in rellen, zoals gebeurde op 31 december.

Schadevergoeding

Het stadsbestuur besliste intussen dat mensen die bij ongeregeldheden materiële schade opliepen aan hun woning of voertuig, mogen rekenen op een financiële compensatie uit het schadefonds van de stad. De aanvragen voor een schadeclaim moeten het stadsbestuur ten laatste tegen 24 januari bereikt hebben.

http://www.gva.be/Antwerpen/2000/artikel.asp?art={2995B2E4-7B5A-436B-8938-C20C1C55A0FA}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland

 

mooihor34394.jpg

Deze eenzame schaatser neemt wel risico's

(foto : www.geenstijl.nl)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oskar Freysinger van de SVP/UDC

 

.
.
De Zwitserse volksvertegenwoordiger van de SVP/UDC, Oskar Freysinger, deed tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VB Antwerpen zijn naam alle eer aan : na zijn toespraak inZwitsers-Duits, Frans en Duits nam hij de gitaar ter hand en liet hij enkele chansons horen. Laat ze maar zeggen dat die van Vlaams Belang enge nationalisten zijn : over de rijksgrenzen heen reiken de identitairen uit Europa mekaar de hand, met veel wederzijds respect  en begrip voor mekaars eigenheid. Zet 5 socialisten bij mekaar en er zijn 7 socialistische stromingen, of dacht u dat in Antwerpen elke rode achter burgemeester Slaapmans staat ?   We hebben nog verhalen in petto.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen - Mannen

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!