Angeltjes
06-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de migratiepolitiek van LDD gesproken



Over de migratiepolitiek van LDD gesproken  :  een extra inwijkingskanaal !




Het is ondertussen geen nieuws meer dat partijen als VLD en LDD voorstander zijn van het opheffen van de immigratiestop en openlijk pleiten voor een politiek van ‘economische immigratie’. Meer zelfs, onder Leterme werd dit pleidooi ook in het regeerakkoord opgenomen.

Een van de argumenten voor deze nieuwe immigratiegolf is dat een versoepeling van de regels voor legale immigratie zal leiden tot een afname van illegale instroom van vreemdelingen, zoals ook VLD-minister Turtelboom onlangs nog beweerde.

Dat klinkt natuurlijk vreemd uit de mond van een minister die tegelijk de lakse regularisatiepolitiek in dit land nog verder wil versoepelen en denkt aan de regularisatie van (mogelijk 100.000) illegalen die sinds 31 maart vorig jaar in dit land verblijven en een ‘werkaanbod’ hebben. Het spreekt immers voor zich dat hiermee de indruk zal gewekt worden dat illegaal verblijf in dit land wordt beloond, wat enkel een nieuwe toestroom van illegalen op gang zal brengen.

Maar er is meer. In het verleden wezen we er reeds meermaals op dat de bewering dat ‘economische immigratie’ de illegale instroom zal verminderen, elke onderbouwing mist en door de realiteit – zie naar een klassiek immigratieland als de VS – wordt tegengesproken. In De Standaard (05.05.2008) twijfelt Patrick Loobuyck, moraalfilosoof aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen, er sterk aan of Turtelboom haar argument zelf wel ernstig neemt. Ook Loobuyck verwijst in dat verband naar de ervaring in andere landen: “Het is duidelijk dat landen met een actief beleid inzake economische migratie niet van het euvel van ongewenste illegale immigratie verlost zijn. Waarom zouden de VS anders een muur laten bouwen op de grens met Mexico? De VS hebben in veel opzichten een liberaal migratiebeleid, maar dit verandert niets aan de migratiedruk vanuit Mexico.”

Weinig verbazend natuurlijk, want diegenen die in aanmerking komen om te immigreren via het officiële kanaal voor arbeidsimmigratie zijn lang niet altijd dezelfden als degenen die illegaal het land proberen binnen te komen. Bovendien vallen ook in een systeem met quota voor economische immigratie mensen uit de boot, en wie durft in alle ernst beweren dat zij van hun verhuisplannen zullen afzien om alsnog via illegale weg en/of de asielprocedure hun geluk te beproeven?

De bewering dat de problematiek van de illegale immigratie kan worden opgelost door de poorten voor economische immigratie open te zetten, raakt dan ook kant noch wal en is ronduit leugenachtig. Of zoals professor Loobuyck het zegt: “Laten we ons geen blaasjes wijsmaken: de arbeidsimmigratie waarvan sprake zal gewoon een extra toegangspoort vormen, maar zal de andere immigratiekanalen niet ontlasten. Wie denkt de migratiedruk te verminderen door wat selectieve economische migratie toe te laten, strooit zand in de ogen.”

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een positief begin van een mooie dag ? Lees Angeltjes


U wil deze prachtige warme lentedag beginnen met een positief geluid ?  U heeft genoeg van de zwartgalligheden die de politiek op uw bord schuift ?  U wil het zonnetje ook in hoofd en hart laten schijnen ?   Lees met ons, de roepers aan de kant, de blaffende honden langsheen de karavaanweg, de optimisten zonder kisten wat de Waalse minister van economie, ene Marcourt,  te vertellen heeft :

"La Wallonie est plus compétitive que la Flandre" (Marcourt) - "Wallonië is concurrentiëler dan Vlaanderen"


De man wijst op de komst van Google en Microsoft naar het diepe Wallonië, naar de vele open terreinen die zich alom bevinden voor gegadigden. Het autowegennet (hier overdrijft hij enigszins), 2 luchthavens  en terecht haalt hij ook het voordeel aan van de centrale ligging in het industriële hart van Europa.

Wij hebben geen enkele reden om de heer Marcourt tegen te spreken, alhoewel wij (die geen kapitaalkrachtige investeerders zijn, zoals u allicht vermoedde) wat meer weten over de verborgen gebreken bij de zuiderburen.  In werkelijkheid doet die man wat elke politicus in zijn situatie moet doen : zijn land aanprijzen.  Het kleine voorbehoud dat hij terloops  maakt over de dure "administratie-kosten", is een onrechtstreeks  pleidooi voor fiscale en financiële  autonomie van de gemeenschappen.  Als de Walen ervan overtuigd geraken dat zij het beter aankunnen dan Vlaanderen, is dit een positief geluid.  Hoe meer we ons van mekaar verwijderen in het belgische systeem, hoe dichter de oplossingen naderen.

Ray


05-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De belgicisten spartelen


De politiek is zichzelf zwaar aan het inpakken, vindt u niet ?  Na bijna een jaar stilzwijgend bij en tegenover mekaar gezeten te hebben, kunnen de partijen die de regering van Nonkel Kruk vormen er zeker van zijn dat zij dé mislukking van de laatste honderd jaar  worden. Hopelijk de laatste regering van dit onregeerbare land, alhoewel de taaiheid om stand te houden niet mag onderschat worden.
 
De staatskatholieken, ik zal ze maar zo blijven noemen, worden op de nieuwsredactie van de 0000 door de liberaal Ivan de Vadder openlijk bewierookt, dat "zij zeker geen CVP meer zijn".  Als dat geen compliment is, duidt het alleszins op de wanhoop bij deze partijgebonden zelfbenoemde opiniemaker : we moeten te allen prijze de regering Leterme rechthouden, want anders verdwalen we in mistige onzekerheden en raken we onze voorrechten kwijt.
 
Het minste wat je kan zeggen van de CD&V is dat ze openlijk hun premier in de kou zetten, zij het dat het dubbelspel dat daarbij opgevoerd wordt, verwarrend overkomt.  Laat de CD&V er minder CVP-achtig uitzien, de manier van politiek bedrijven, is duidelijk dezelfde.  Wat vroeger achter de schermen gebeurde, wordt nu deels openlijk getoond. En opnieuw zijn er van Aartrijke tot Zwevegem brave lieden die zich op sleeptouw laten nemen en "bravo" roepen.   
 
Wat de blauwen aanvangen, intresseert niet erg veel mensen.  Als Somers met zijn hoofd komt schudden en de toestand van de stremmende economie inroept om de dualiteit van dit land weer eens te omzeilen, voert de jongen een oud en versleten nummertje op. De VLD wil ongeschonden uit deze crisis komen.  De liberalen hebben zware klappen geïncasseerd bij de verkiezingen maar ze zitten terug in hun ministerzetels en proberen opnieuw de maagdelijke staat te bereiken.  Scheldkanon Napoleon zou zich wat moeten intomen maar dat is veel gevraagd.
 
Zelfs in de oppositie is het "la guerre".  Vandenbroucke dient ontslag in bij zijn partijvoorzitter omdat hij het niet eens is met de Vlaamse non-politiek van de socialistische partij.  Frank was weer even in zijn "Verbrand dat zwarte geld"-stemming. Als de rationele slimmerik emotioneel wordt, is hij erger dan een vrouwelijke gilbezem.  Frank wil macht en wil op alle niveaus aanwezig zijn.  Hij vertolkt de mening van velen uit het middenkader van de partij ; Vandenbroucke is geen eenzame zonderling. 

Gennez wordt enkel gesteund door one-night standers, die als rondtrekkende loverboys "eigen centjes eerst" lispelen bij een natte kus, terwijl ze rondloeren naar wat anders. 
 In de diverse  bastions met rode burgemeesters en meerderheden gaan de lokale hanengevechten, waar nu ook de kippen zich tussen mengen, gewoon voort.   De verdeeldheid is groot in de socialistische krabbenmand : de aanhangers van Erik de Bruyn, de in de steek gelaten ambtenarenfamilies en de gefrustreerde Detièges, de nieuwe pachters rond Janssens & C° en de lokale bonzen met hun eigen agenda's.  Een stukje van de verwarring blijkt uit de (geselecteerde) lezerscommentaren in de Morgen. Mooi, de politiek is mooi.
 
Eind vorige eeuw heeft het nationaliteitenconflict in het land B de traditionele partijen opgesplitst in taalvleugels.  Die staan inmiddels lijnrecht tegenover mekaar : de Vlaamse SP-a voert oppositie tegen een regering waaraan de Waalse PS deelneemt.  De vroegere Waalse christen-democraten hebben zelfs hun christelijke familienaam ingeruild voor een uit de humanistische hoek, wat zouden er nog raakvlakken zijn met de CD&V ?  Onmiddellijk na het opdoeken van de 8-jarige lijdensweg van de Paarse regering,  verscheurt de belgische onnatuurlijke natie  de gereduceerde traditionele partijen verder uit mekaar.  De kwalijke ziekte zit in elk van hen diep verscholen.  
 
Vanavond zaten in Terzake twee heren uit de zogenaamde meerderheid een Chinees schimmenspel op te voeren, waarbij ze beurtelings mekaar beschuldigden van vals spel en tegelijk ook de afwezigen  opriepen tot eerlijk beleid.  Een zoveelste beschamend schouwspel : ik hoop dat de 0000 de zeldzame kijkers naar dit programma nog vaak moge tegen de borst stuiten.  De Vlaamse autonomisten kunnen er maar goed bij varen.
 
Savat
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader + zonen tonen geen respect + Aanpassing 17.30 uur


(Bron: Telegraaf)  zo 04 mei 2008, 15:52

Groep molesteert vader en zonen met knuppels

MAASTRICHT -  Vijftien Marokkaanse jongens en mannen van 16 jaar en ouder hebben vrijdagavond een vader en zijn twee zonen in hun woning in Maastricht met stokken en knuppels mishandeld.

De gealarmeerde politie wist verdachten uit Vlaardingen, Rotterdam en Krimpen op te pakken, en sluit meer arrestaties niet uit.  Bij huiszoekingen in de woningen van de aanvallers werden kilo's harddrugs gevonden.

@ de Telegraaf

*******************************************************

+ AANPASSING 17.30uur

De PVV van Geert Wilders heeft aalvlug gereageerd op dit bericht in de Nederlandse media  door de uitwijzing van de 15 Marokkaanse misdadigers te eisen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Le corruptible"





In een zetel die weer niet van hem is maar wel in een kroeg met aangepaste naam voor hem.

(dank @ frut van de koekestad)

VERDWIJN ONBENUL  !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis en de oppurtunistische Vervalsing ervan



"Geschiedenis is niet intressant : jonge mensen zijn niets met het van buiten leren van data en feiten, en een samenhang opmaken is te moeilijk, laat dat aan de experten."

Zo ongeveer luidt al jaren de mening van politiek-correcte pedagogen, docenten, onderwijsinspecteurs en natuurlijk de onvermijdelijke politieke warhoofden en fantasten die de mensheid opjagen naar hun symbolische kampen waar de gratis hersenspoelingen uitgevoerd worden.

Parate kennis is overbodig, als je wat wil weten, schakel internet in.  Vooral als je compleet geen benul hebt waar het over gaat, of niet eens de vraag weet te formuleren.  Wij nivelleren naar benden toe tot we in de kelder eindigen en wat je daar soms vindt, wil je niet weten. Aardrijkskunde is nog zo'n vak dat te ingewikkeld is voor de zwakke breintjes  : onlangs maakte Rik Torfs zich vrolijk over een studente die Zwitserland en Zweden niet uit mekaar wist te houden. Hij deed daar schamper over en de poco-wereld stond op zijn achterste poten : niet over de domheid van de por, wel over de uitschuiver van Torfs.

Wij hebben het altijd  misdadig gevonden die verminking van geschiedenis en aardrijkskunde in ons middelbaar onerwijs,  ook al duiken onder andere namen similaire oppervlakkige vakken op. Hoe kan je  functioneren als  bewust mens in je eigen segment van de tijd, zonder te weten wat er voorafgegaan is aan jouw leven, aan de omstandigheden waarin je gemeenschap vertoeft, zonder te weten hoe alles ontstaan is en met elkaar verbonden ?  Hoe kunnen we onze eigen vooruitgang waarderen zonder de toestanden uit het verleden in te schatten ?  Elke levende mens moet ingelicht worden over wat er voor zijn komst op aarde bestond.  Wie ons dat recht ontzegt, heeft linke en linkse bedoelingen. 





Er zijn mensen  die geen enkel benul hebben wanneer Napoleon Bonaparte leefde : er zijn er die denken dat hij nu nog elke dag op zijn wit paard van Berlare naar Brussel rijdt om vandaaruit de wereldleiders de huid vol te schelden. Waar ligt Nieuw-Zeeland ?  Naast Oud-Zeeland ?  Zijn wij na WO II bevrijd door Marokkanen en Turken ?

Bij de geallieerden waren gedurende WO II een aantal allochtonen in dienst.  Frankrijk had uit zijn protectoraten soldaten opgevorderd, ook Groot-Brittannië maakte gebruik van de krijgskunde van Nepalezen en de Nieuw-Zeelanders hadden enkele afschrikwekkende tong-uitstekende Mauri's binnen hun rangen. En nu treedt plots de Nieuwe Geschiedschrijving in werking door de politiek-correcten die hun eigen ouders bruin zouden verven en in een tent in de Sahara zouden neerpoten om hun solidariteit te betonen met Woestijnland.

Alhoewel geschiedenis verguisd wordt tot een onzinnige kennis voor nieuwsgierige zonderlingen, moet nu plots uitgebreid ingegaan worden op de offervaardige allochtonen die bijna op hun eentje Europa bevrijd hebben van het nazibeest.

Wij eisen respect voor al de mensen die in de waanzin van de oorlog hun leven, hun geest, hun ledematen of hun ziel verloren hebben.  Het is onverantwoord en laag bij de grond de geschiedenis te misbruiken om de eigen maatschappelijke visie een duw in de rug te geven.Geschiedens is altijd en dankbaar object geweest voor allerlei dictators om de waarheid te verdoezelen en te kleuren.  Wij dachten dat dergelijke goedkope propaganda zeker in onze contreien voorbij was.  We zijn weer eens te optimistisch. 

En als u vindt dat wij het er te dik opleggen, wat regelmatig het geval is, moet u even luisteren naar  Syp Wynia    van Elsevier, die man kan het keurig en bondig uitleggen.  Omdat zijn vrouw hem de juiste vragen stelt.  Even luisteren.

http://video.reedbusiness.nl/elsevier/index.php?id=1924&publisher=elsevier&category=elsevier;

Ray
http://video.reedbusiness.nl/elsevier/index.php?id=1924&publisher=elsevier&category=elsevier;


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Else4 voorspelt crisis in het land B


Belgische regering stevent nu al af op crisis

maandag 5 mei 2008 10:27

http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel.asp?artnr=204286

De Belgische premier Yves Leterme heeft met de vicepremiers en partijvoorzitters overlegd om te voorkomen dat het parlement de opdeling van België verder doorzet. Leterme hoopte zo een crisis te voorkomen.

Premier Leterme probeert een crisis te voorkomen
Premier Leterme probeert een crisis te voorkomen

Bekijk de video van RTL Nieuws

Politieke crisis België dreigt

Het overleg zondagavond ging over het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde.

Er wordt hevig gediscussieerd of dat district moet worden opgesplitst, omdat het de enige kieskring is dat meerdere gewesten omvat.

Leterme wil onderzoeken of er onderhandeling mogelijk is tussen de Vlamingen en Walen, maar zijn eigen partij CD&V/N-VA koerst af op een stemming donderdag in het parlement.

Het overleg op een geheime locatie heeft volgens de Vlaamse krant De Standaard niet veel opgeleverd. In de Kamer kan een meerderheid van Vlamingen eenzijdig besluiten tot de splitsing. Maar Walen zouden dat kunnen opvatten als een nieuwe vernedering en de wankele regering laten vallen.

In februari is de regering Leterme eindelijk tot stand gekomen na een formatieperiode van negen maanden. De Vlaamse en Waalse partijen worstelden maanden over de nieuw te vormen regering.

De Vlaamse partijen wilden meer autonomie, maar de Franstalige Waalse partijen hielden staatshervormingen tegen. Onder druk van het Vlaams Belang wilden de Vlamingen niet dat zij nog langer hoeven op te draaien voor het 'arme' Wallonië.

Door Maartje Willems

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen in EU en de stagnerende Vlaamse economie


"Europa wil af van 8 miljoen illegalen" dat blokletteren vandaag zowat alle Vlaamse kranten.

Hoe Europa en de individuele lidstaten dit zullen aanpakken is een ander paar mouwen. De acht miljoen over wie men het  heeft, zijn ramingen met betrekking tot 2006 maar intussen blijft de stroom aanhouden, vooral uit het zwarte Afrika.  Over de "normale" migranten die naar hier komen afgezakt zijn weinig cijfers voorhanden (bv gezinsherenigingen) maar ze liggen beslist hoger dan de illegalen zonder papieren of met valse papieren.

Volgens gegevens van de EU zelf staan permanent een 500.000 kandidaat-emigranten klaar op de Afrikaanse kusten om over te varen (soms in de meest onmenselijke omstandigheden) naar een stukje Europees grondgebied.  Er is zelfs overwogen om ter plaatse in Afrika transitkantoren op te zetten, om de kandidaat-vluchtelingen op de plaats van illegale inscheping aan de nodige visa te helpen, zodat ze vanuit Italië, Spanje, Malta of waar dan ook onmiddellijk de Unie kunnen binnentrekken. En denkt men dat de ongewensten dan zouden wegblijven ?

Er wordt veel vergaderd, er zijn ettelijke rapporten en er dobbert zelfs een Europese politieboot rond in de Middellandse Zee om op drift geslagen schepen op te vangen. Omwille van de ellendige omstandigheden voert deze politie-patroelje bijna uitsluitend  humanitaire reddingsoperaties uit.   

De massale migratie is een groot drama en de makkelijkste weg is het te ondergaan of zwaar emotioneel te reageren. Dat de eigen bevolkingen intussen de stroom van binnenkomers niet kunnen verwerken, wordt toegeschreven aan bot racisme.  Voilà, ook dat zullen de komende generaties mogen uitzweten. 

Enkel een resolute duidelijke afscherming en bescherming van onze grenzen kan de lopende stroom stoppen en een correcte afwijzing van mensen zonder papieren stelt onze eigen toekomsteen stuk veilig.  Want over de oprukkende islamisering in Europa zal pas gepraat worden, als ze onomkeerbaar is.

Inmiddels verschijnt van vandaag af in de Standaard/le Standard een reeks over de Vlaamse economie die al een aantal jaren stagneert.  We gaan hier niet gedetailleerd op in, maar we kunnen er niet onderuit het probleem van de migratie en de economie aan mekaar te koppelen.  Van zodra de winsten in de bedrijven verdwijnen of verminderen, betekent dit minder belasting-inkomsten voor de staat.  Afname van de werkgelegenheid verhoogt de sociale uitkeringen en vermindert de afdrachten van sociale bijdragen.  Dit is een scharniermoment dat wij al jaren vrezen : hoe voller het land loopt, hoe leger de schatkist wordt bij een stilvallende economie.

En dan komen we terug om op ons ander stokpaard te springen, de onafhankelijkheid, de zelfbeschikking.  In de Standaard praat Peter Vandermeersch de Vlamingen een zoveelste schuldcomplex aan : "Het gesnoef over  de Vlaamse werkkracht en bloeiende economie is grootspraak, de voorliggende cijfers bewijzen het.  Laten we flauwe zaken zoals BHV begraven, want "it's all about economics, stupid".  Iemand die zich graag op het Engels beroept, denkt daarmee de goegemeente te overbluffen, zoals vroeger de Franse kretologie de Vlaamse boertjes het zwijgen oplegde.  Jammer is het, dat we in de online-krant het schampere glimlachje van de Marketeer-Hoofdredacteur niet zien. 

De man is bewust kortzichtig dat hij  niet inziet dat de mindere Vlaamse prestaties een gevolg zijn van de belgische betutteling. Het stilvallen van de Vlaamse economie is vooral een ramp voor Wallonië en Brussel. Bepalen wij zelf onze eigen loonkosten ?  Bezit Vlaanderen een eigen financiële politiek ?
Gaat onze economie spoorslags omhoog schieten als wij 3 franskiljonse burgemeesters in de rand benoemen en de faciliteiten uitbreiden tot tegen Mechelen ?   Waarom  waant Vandermeersch zich beter op de hoogte dan de bedrijfsleiders uit de Warandegroep ? Deze man is een pure belgicist, die vooral bekommerd is om de eigen status van gewaardeerd commentator : en dat kan je alleen blijven, als je trouw zweert aan keuning en vaderland.

Wat zou het positief zijn mocht in Vlaanderen eindelijk een generatie opstaan die de solidariteit met de eigen bevolking vooropstelt. We zijn voldoende getraind in solidariteit met anderen.

Savat

******************************************************

Naar schatting telde de EU in 2006 circa 8 miljoen illegale immigranten, waarvan 80% zich in het Schengengebied bevond. Waarschijnlijk komt meer dan de helft van de illegale immigranten de EU op legale wijze binnen, maar wordt hun verblijf illegaal wanneer de toegestane duur ervan wordt overschreden.

In 2006 werden in de EU zo'n 500.000 illegale immigranten aangehouden (tegenover 429.000 in 2005 en 396.000 in 2004), waarvan naar schatting circa 40% de Unie is uitgezet.

Uit op nationaal niveau verzamelde gegevens blijkt dat meer dan 75% van de illegale immigranten die in 2006 werden aangehouden op het grondgebied van de lidstaten, afkomstig waren uit derde landen waarvan de onderdanen voor een bezoek aan de EU een visum moeten aanvragen. Het ligt dan ook voor de hand dat de meeste personen die de toegestane verblijfsduur overschrijden uit deze derde landen afkomstig zijn.

Toezicht aan de grens omvat een identiteitscontrole waarbij informatie wordt geverifieerd middels verschillende gegevensbanken met personen die moeten worden aangehouden, of aan wie de toegang tot het grondgebied geweigerd moet worden. Deze procedures kunnen ertoe leiden dat personen niet tot de EU worden toegelaten. In 2006 werd aan meer dan 300.000 personen de toegang aan de EU-grens geweigerd (in 2005 ging het om 280.000 en in 2004 om 397.000 personen). De meeste personen waren afkomstig uit derde landen met visumplicht voor de EU. Ter vergelijking: er kwamen dat jaar 70 miljoen onderdanen van derde landen de EU binnen (zowel met als zonder visum). Dit wil zeggen dat aan ongeveer vier op de duizend onderdanen van derde landen de toegang tot de EU werd geweigerd. De meeste niet toegelaten personen beschikten niet over de juiste reisdocumenten en werden ervan verdacht illegaal te willen immigreren.

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/08/85&format=HTML&aged=0&language=NL&guiLanguage=en


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suggestie voor problemen van de Lijn ?



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en Cyprus

 

 
Met dergelijke naïeve affiches in de stijl van de Amerikaanse oorlogsfilms
uit de jaren '50 vierde men in Turkije de verovering van Cyprus.  Momenteel valt Turkije buurland Irak regelmatig binnen met de goedkeurende steun van de VS, het afgewende hoofd van de EU en de afwezig blik in de ogen van de UNO. Laten we hopen dat de onderhandelingen tussen de Griekse en Turkse gemeenschappen op Cyprus tot een politiek compromis leiden.  De desolate sfeer in het Turkse gedeelte van Cyprus, de stugge zwijgzaamheid van de bevolking en de alom aanwezige tot de tanden gewapende militairen roepen het beeld op van de grimmigheid dat het immer verongelijkte Turkije steeds uitstraalt. De EU haalt een overtuigd bezettingslkeger in huis.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de recente problemen bij Seniorennet



WE ZIJN UITLEG VERSCHULDIGD





Beste bloggers,

We zijn uitleg verschuldigd.  De afgelopen 2 dagen zijn er problemen geweest met SeniorenNet.
We willen ons hiervoor uitgebreid excuseren en we stellen ALLES in het werk om dit te vermijden in de toekomst.

We willen zeker en vast open en transparant zijn naar onze bezoekers toe.  Daarom dat u van ons ook een gedetailleerde en correcte uitleg krijgt.

Gisteren, maandag 28 april, zijn de blogs een tweetal uur offline geweest.  Spijtig genoeg 's avonds tijdens de drukste periode.
De oorzaak was een server die het fysisch heeft begeven.  Het moederbord is stuk gegaan.  Een computeronderdeel dat fataal is voor een computer als het stuk gaat.
Van alle servers zijn er steeds meerdere (databases, webservers, mailservers...), behalve van de loadbalancer, en het was juist deze die het heeft begeven.  Hierdoor werden de blogs onbereikbaar.
We hebben onmiddellijk een interventie gedaan naar het datacenter en de server vervangen door een nieuwe die we in reserve hadden voor noodgevallen.  Na de nodige extra configuraties en tests was alles terug online.

Vandaag, dinsdag 29/4, zijn er opnieuw problemen geweest.  Teveel problemen, dat beseffen we.
De problemen begonnen rond 11.45u en duurden voort tot ongeveer 16u.  Daarna zijn er nog met korte perioden problemen geweest tot 17.30u.  Dan ging het weer goed, tot ongeveer 22u, waarna het tot ongeveer 23.15u heeft geduurd.
Dit keer was het probleem een aanval door hackers.  De grootste aanval in onze geschiedenis hebben de hackers vandaag ingezet. 
Er werd een reusachtige DDoS-attack gericht op onze servers.  Men had tienduizenden computers wereldwijd van mensen gehacked om vervolgens simultaan honderden aanvragen pér seconde naar onze servers te sturen.  Er kwamen ongeveer 2 miljard aanvragen pér seconde naar onze servers toe.  Een nooit geziene grootte van aanval. 
Het is duidelijk dat dit veel te veel is voor onze servers, waardoor deze extreem traag werden en overbelast geraakten.  Hierdoor ging de website extreem traag, of kreeg je na een lange tijd een time-out.
Alsof dat nog niet genoeg was, heeft men intussen ook nog effectieve hackpogingen gedaan naar de servers toe.  Men heeft via zeer geavanceerde technieken proberen illegaal toegang te verkrijgen tot de servers via diverse veiligheidslekken, kraaktechnieken en andere hacktechnieken. 
De DDoS attack was blijkbaar een afleidingsmanouvre zodat we niet zouden merken dat men intussen aan het hacken was. 
We merkten het echter wel...  Doordat het prioriteir is om een eventuele succesvolle hackpoging onmiddellijk te stoppen, werd er beslist om de servers tijdelijk stil te leggen en alle diensten te stoppen.  Want stel dat een hacker binnen geraakt zou zijn, moeten we die onmiddellijk stoppen.
Hierna werden alle servers, alle informatie (database, blogs, figuren, paswoordbestanden,...) gechecked of een hacker er iets met zou kunnen gedaan hebben.  Telkens als iets terug groen licht kreeg, werd het terug online gezet.  Op die manier kwam bvb. een aantal pagina's al vrij snel deze middag terug online, terwijl andere een stuk langer duurden.  We hebben tientallen gigabytes aan loggegevens moeten doorlopen.  Alles moest gechecked worden.
Uiteindelijk blijkt dat de hackers geen succesvolle hackpoging hebben kunnen doen en nergens binnen geraakt zijn. 

Tot overmaat van ramp ging de site deze avond opnieuw plat.  Dit keer was het volledig buiten handen van ons.  De uplink provider (het bedrijf dat de glasvezelverbindingen verzorgt en de verbinding geeft tussen uw provider (zoals Skynet, Telenet,...) en ons datacenter), hun routers hebben een fout gemaakt.  Door de extreme DDoS attack waren de routertabellen niet helemaal in orde, wat bij een hoge bezoekerspiek deze avond tot uiting kwam.  Onze servers werkten toen, maar de uplink provider stuurde alle aanvragen van bezoekers per ongeluk naar verkeerde servers.  Zo kregen onze servers geen werk, en kon men de site niet bezoeken.  De uplink provider heeft het uiteindelijk bij hun de routers gereset en dan was alles terug in orde.

Bloggers die tijdens de problemen hun blog hebben bijgewerkt hebben mogelijk een blanco blog gehad.  Dit doordat tijdens het genereren van je blog dat er time-outs kwamen, waardoor de pagina's niet meer bijgewerkt werden.  Je kon dit zelf terug in orde brengen door via de instellingen te gaan en dan naar "opnieuw genereren", of door opnieuw een bericht toe te voegen (of te wijzigen).  Wie dit niet heeft gedaan, zal zijn blog sowiezo terug in orde komen deze nacht wanneer alle blogs opnieuw worden gegenereerd.

Deze nacht zullen er nog korte onderbrekingen zijn (minder dan 1 uur wordt verwacht), deze zullen ná 3u 's nachts zijn zodat er zo weinig mogelijk mensen last van hebben.  Er worden tijdens deze periodes nog extra aanpassingen en uitbreidingen gedaan.

HET GOEDE NIEUWS
We hebben ook goed nieuws.  We doen namelijk al het mogelijke om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

1)  De load balance server werd vervangen door een splinternieuwe server die dubbel zo krachtig is als de vorige.
2)  Er wordt voor gezorgd dat als ooit de load balance server het nog eens begeeft, dat niet alles down gaat, een andere reserveserver zal het dan na zeer korte tijd (enkele seconden tot een minuut) overnemen.
3)  We hebben een verdubbeling van bandbreedte waardoor een aanval in de toekomst dubbel zo groot moet zijn om opnieuw effect te hebben; eenzelfde zal dus geen ernstig probleem meer opleveren
4)  Er werd 8 gigabyte supersnel RAM geheugen extra aangekocht en geïnstalleerd in de servers om nog sneller te zijn en meer aan te kunnen.  Een aanval zal zo minder effect hebben.
5)  Er werden extra supersnelle harde schijven aangekocht en geïnstalleerd in een RAID waardoor de servers nog meer aankunnen en ook zo een aanval minder effect zal hebben.
6)  Het monitoringsysteem werd aangepast zodat er nog sneller mensen per SMS worden verwittigd voor een interventie om alles terug in orde te brengen bij eventuele problemen
7)  Er wordt een nieuw (extra) firewall systeem geïnstalleerd om hackers nog beter buiten te houden en/of te detecteren.

Spijtig genoeg zijn er in deze wereld criminelen, hackers, die er zeer veel moeite voor over hebben om de grootste blogdienst van België plat te kunnen leggen.  Wat voor plezier ze daarin hebben, is ons een raadsel.  Wat ze doen is in elk geval zeer laag bij de gronds en idioot.
Het zijn mensen die volgens onze mening in de gevangenis horen. 
Het ergste is dat politie geen moeite kan/wil doen om deze op te sporen en te berechten.

We hopen dat u toch tevreden blijft bij SeniorenNet. 
We doen alle mogelijke moeite om u de béste service te geven.  Het team heeft de afgelopen 48 uur amper geslapen en vrijwel continu met zware stress alles proberen op te lossen.

U mag er volledig op vertrouwen dat we werkelijk alles in het werk stellen om de blogdienst zo goed mogelijk te maken en te houden.  Op korte termijn zullen er nog verschillende extra verbeteringen komen.  Zowel op gebied van functionaliteit, als op hardware vlak waardoor er meer opslagruimte en hogere snelheden kunnen worden verkregen.

Nogmaals excuses,

We wensen u nog véél blogplezier!

Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be

  30 APRIL 2008


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen neemt deel aan Miss Aarde verkiezing.


Naast onze interesse voor de politiek (wat heet interesse ?) hebben wij bij Angeltjes nooit onze belangstelling en waardering stiekem verstopt voor de schoonheid van de vrouwelijke mens.  Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze goede collega's van de Frut van Koekestad die in woord en beeld hun verafgoding belijden voor de oudere homomens.  Ze kunnen rekenen op ons mededogen, ze kunnen ons helaas nooit krijgen.
 
Wist u, lezer die uit is op ontspanning en intellectueel dierlijk genoegen, dat er naast de Miss Universe en Miss World verkiezingen nu ook een Miss Earth wedstrijd in het leven geroepen is ?  Men probeert het vrouwonvriendelijke slagersaspect van de missverkiezingen een politiek correcte tint te bezorgen.  De pronte schoonheden  blijven lekkere stukken in badpak, met een kroon op hun  slingerlokken en een groen lint om de slanke lenden, mààr zij staan symbool voor heel wat meer :
 
The Miss Earth delegates during their participation in the pageant are required to plant trees, attend various environmental seminars and educate people on the three R’s (Reduce, Reuse and Recycle).
 
"De miss Aarde afgevaardigden zijn verplicht  bij hun deelname  gedurende de voorstellingen bomen te planten, diverse milieu-seminaries bij te wonen en de bevolking op te voeden over Verminderen - Herbruiken en Recycleren."
 
 
"Groen" stuurt dit jaar Vera Dua en Mieke Vogels als kandidaten voor het land B
Zij zullen het opnemen tegen deze kandidaten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee maal 1 Mei




1 Mei bij de verzuurden
  


1 Mei bij de overtuigden
 (foto's @ Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het afgeweken pad


 




met dank @ tscheldt


04-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : een nieuw stripverhaal


"Den Bleiter & de Zuiper "

    


Titel voor een nieuw stripverhaal door Walter Maes met in de hoofdrollen Bertje en Florreke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Leve de Blauwe Fascisten van de ACLVB



ACLVB  wil dat iedereen kan stemmen  in sociale verkiezingen






Zeker nu zij alle Vlaams Belangers aan de deur hebben gezet.  Kies in uw bedrijf voor de blauwe fascisten !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantier Wallon





Zonder woorden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vele Mugabes in het land B




Bij de collega A. Griffon vindt u via onderstaande brug een stuk van Bart Laeremans over de activiteiten in de kamer van volksvertegenwoordigers.  De media zwijgen uiteraard over het werk dat de fractie van Annemans verricht en ze voeren nu de gezamenlijk overeengekomen strategie uit, om LDDop te voeren als de kampioen van het protest en de vele initiatieven.  Op die manier hopen de naiëve duiven Vlaams Belang weer eens stokken in de wielen te steken.  Het is nog altijd beter te stemmen voor een te manipuleren ambitieuze liberaal dan voor het staatsgevaarlijke Belang ... Ziet u ze glunderen de Desmets en Molenaars bij het bedenken van deze pracht-strategie ?

Wij moeten niet meer verontwaardigd doen over de capriolen in Zimbabwe, in het land B lopen er ettelijke Mugabes rond.

http://agriffon.blogspot.com/2008/05/in-de-schijnwerper.html

Savat



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flor K. wordt gesteund door Bert A.



"Flor is er het hart van in. Zijn hele leven heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor meer verkeersveiligheid. Elke ochtend was dat zijn doelstelling. Elke dag vocht hij voor meer begrip en ernst rond dit probleem. Flor vocht zijn hele leven om elke verkeersdode of -gewonde te voorkomen. En net daarom is hij nu kop van jut voor zoveel simpele zielen die nu met het nodige sarcasme op Flor zitten te kappen."

Uittreksel weblog Bert Anciaux.

- De minister neemt het op voor de dronken ex-rijkswachtofficier die zijn ganse carrière de burgers heeft aangemaand niet te drinken en te rijden. 
- De minister bestempelt mensen die commentaren leveren op het gedrag van Koninckx als "simpele zielen". 
- De minister consumeerde op tv in een dwaas programma zijn eigen urine en beschouwt zich sedertdien als een expert inzake vloeistoffen.  
- De minister  is ook  voorstander van wiet.
- De minister is een arrivist en bemoeial zonder weerga.

Wanneer zijn wij verlost van dergelijk creatuur als minister ?  Het ga hem goed in alles wat hij moge ondernemen, met he en zijn gezin maar aub niet mer in een openbare functie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De discriminatie-controleur discrimineert - door Gerda


Op 3 oktober 2007 werd ik aangeduid als plaatsvervangend lid van de Vaste Nationale Cultuurpactcommissie, afgekort de VNC en legde ik de eed af in de handen van Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het Vlaams Parlement.

Op 21 april 2008 mocht ik voor de eerste keer aanwezig zijn op deze driemaandelijkse algemene vergadering. Een memorabele vergadering waar ik met verbazing, ongeloof en ingehouden woede op terug kijk.

Naast enkele algemene punten en de behandeling van dossiers over Bergen en Affligem stond er één belangrijk punt op de agenda :

Bevestiging van het standpunt van het bureau van de VNC betreffende de ontvankelijkheid van sommige dossiers :

- klacht Jabbeke : Vlaams Belang-fractie vs. gemeentebestuur

- klacht Gent : OCMW raadslid Jan De Moor (Vlaams Belang) vs. OCMW-

  bestuur

- klacht Deerlijk : Dhr. L. Schelfhout (Vlaams Belang) vs. gemeentebestuur

De cultuurpactwet van 16 juli 1973 bevat cruciale regels voor het cultuurbeleid in ons land. Publieke culturele instellingen mogen geen filosofische of ideologische strekkingen, noch gebruikersverenigingen discrimineren. Dat geldt zowel bij het beheren en laten gebruiken van infrastructuur als bij het toekennen van subsidies in geld of natura. Op die manier garandeert het Cultuurpact de democratisering van de cultuursector.

De VNC moet waken over de goede uitvoering van deze wet. Iedere persoon of vereniging die vindt dat het Cultuurpact wordt geschonden, kan een zaak aanhangig maken bij de VNC. 

Niettegenstaande alle culturele materies overgedragen zijn naar de gemeenschappen, is de VNC een federale materie gebleven.  Cultuur is voor velen helaas een bijkomstige, zoniet overbodige materie.  Als u de lijst van bevoegdheden hieronder bekijkt, zal het wellicht anders overkomen.  Anderen vereenzelvigen cultuur met het bemoeizieke optreden van de wispelturige cultuurminister  Bert Anciaux die niet zou misstaan in Noord-Korea.  En liberalen, genre Dedecker, ongehinderd door veel intellectuele diepgang of culturele verantwoordelijkheidszin draaien zonder meer de geldkraan dicht.  Voor zichzelf een dikke Mercedes, voor het volk een tweewieler.

De cultuurpactwet heeft ondermeer betrekking op volgende aangelegenheden : jeugdbeleid; sportbeleid, lichamelijke opvoeding, openluchtleven; cultuurbeleid: kunsten, toneel, film, bibliotheken, musea; radio-omroep, televisie; toerisme; vrijetijdsbesteding; permanente vorming; vorming van navorsers; cultureel patrimonium; bescherming en luister van de taal; culturele animatie. Een zéér uitgebreid pakket.

 De VNC is een politiek samengestelde commissie en is paritair samengesteld en telt 13 Franstalige en 13 Nederlandstalige leden die allen aangeduid worden door de respectieve gemeenschapsparlementen. Er zijn ook 2 Duitstalige leden die echter slechts een medebeslissende stem hebben wanneer er een klacht aanhangig is die betrekking heeft op het Duitse taalgebied. 

Omdat hier weinig over bekend is, even de samenstelling overlopen :  

13 Waalse leden :    7 PS, 4 MR en  2 CDH

13 Vlaamse leden : 4 Vlaams Belang, 3 CD&V, 3 VLD en 3 SP.A  

2 Duitse leden :       1 christen-democraat en 1 liberaal.

 De belangrijkste opdracht van de VNC is overeenkomstig artikels 3 en  4 van de cultuurpactwet  : "alle ideologische en filosofische strekkingen  betrekken bij de uitvoering van het cultuurbeleid" en er op toezien dat "elke overheid zich onthoudt van enigerlei vorm van discriminatie, uitsluiting, beperking of voorkeur".

 Op papier klinkt dat mooi en geruststellend.  In de werkelijkheid is deze VNC verworden tot een schaamteloos verlengstuk van de politieke partijen die, binnen hun speeltuin die VNC heet, met een stalen gezicht zélf discrimineren.  De drie klachten uit de gemeentes Jabbeke, Gent en Deerlijk, ingediend door een fractie, een OCMW-raadslid en een gewoon lid van het Vlaams Belang zullen NIET behandeld worden totdat de Raad van State zich zal uitgesproken hebben over de partijfinanciering van deze partij of totdat een ander jurisdictioneel orgaan in deze materie een vonnis of arrest geveld heeft.   Er is inderdaad weer een juridische veldslag aan de gang om de subsidies die aan het Vlaams Belang uitbetaald worden,  af te schaffen. 

 Men maakt met andere woorden de klacht van een burger die zich inzake cultuurbeleid benadeeld voelt, ondergeschikt aan de mogelijke politieke overtuiging van die burger.  Als hij een Vlaams - nationalist is die mogelijkerwijze tot de Vlaams Belang strekking zou behoren, heeft hij niet het recht zich te beroepen op de wet van 16 juli 1973. Dat is goed en eerlijk geregeld.

 Dat niet iedereen het eens is met de dominantie die de VNC ondergaat vanwege hoofdzakelijk de Waalse socialisten, is te lezen in de notulen van de vergadering van 10 maart 2008 :

 "Namens de Duitstalige leden, stelt mevrouw Paulus dat de huidige houding van de Cultuurpactcommissie totaal onbegrijpelijk en niet meer houdbaar is.  Als personen op wettelijke wijze verkozen werden, kan men deze niet blijvend uitsluiten. De argumentatie van de VNC wringt, nadat duidelijk afstand werd gedaan van het "70-puntenprogramma". Men kan vanuit politieke hoek wel stellen dat deze of gene partij extremistisch of ondemocratisch is.  Dit wil echter niet zeggen dat de kiezers die op deze partij gestemd hebben, dit ipso facto ook zouden zijn.  Interpellant pleit voor een herziening van het commissiestandpunt, indien noodzakelijk op een speciaal hiervoor samengeroepen algemene vergadering."

De stem van het gezond verstand kwam luid en duidelijk van de Duitstalige minderheid (helaas zonder stemrecht).  De 9 Vlaamse politiek - correcte leden van de VNC volgden de 13 Franstalige zoals mag verwacht worden van  trouwe lakeien.  De 4 Vlaams Belang leden hebben zich fel verzet tegen deze beslissing en stemden uiteraard tegen.

Het Vlaams Belang heeft tegen deze schandelijke uitsluiting, in een orgaan dat geschapen werd om discriminatie  te voorkomen, ook klacht neergelegd bij de Raad van State.

De democratie wordt in dit stervende land elke dag wat meer vermoord.  En niet door ons, laat dat duidelijk zijn.

Gerda De Ryck 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!