Angeltjes
11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames (en heren) : een visie op mode


Als u op de pijl van onderstaand mini-beeldje drukt krijgt u een gewoon groot video-beeld te zien en een uitleg van een Elsevier-medewerkster over de mogelijke invloed van islam-elementen op de vrouwelijke mode.  Onze dames zouden zich zediger gaan kleden onder druk van de baardmansen in lange jurken.  De eindconclusie dat vrouwen vooral moeten dragen wat zij zelf willen, is natuurlijk juist maar onvolledig. De islam is en blijft de doctrine die vrouwen behandelt als gebruiksobjecten die zich te schikken hebben naar de opvattingen van een middeleeuwse vechtjas uit de woestijn.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals de taalgrens

In aansluiting op het stuk dat wij op 10.05.08 plaatsten over de taalgrens, ontvingen wij een uitgebreide reactie die we u u ter aanvulling graag voorleggen.

        -  Onze taal behoort inderdaad tot het Westgermaans, maar er is veel meer: er vormde zich al snel een licht afwijkende vorm van het Westgermaans: het Noordzeegermaans (niet Noordzeekeltisch). Deze taal stond sterk onder invloed van het Keltisch en tot deze taalgroep behoorden de Galliërs (die wel degelijk Germanen waren en geen Kelten). De taal werd vooral gevormd door het verkeer over zee en had bijgevolg ook heel veel Scandinavische trekjes….De beïnvloeding via de Noordzee herhaalt zich enkele malen in de geschiedenis. Bij de invallen van de Saksen en bij de invallen van de Noormannen ; beide volkeren afkomstig uit Scandinavië  vestigen zich rond de Noordzee en verblijven hier verschillende eeuwen (zowat tweemaal drie eeuwen). Als je merkt wat het bewind van Napoleon (amper 20 jaar) ons nagelaten heeft, zullen deze volkeren wel degelijk veel meer sporen hebben nagelaten in taal en organisatie…dit verklaart trouwens ook voor een groot deel de verwantschap tussen het Engels en het Nederlands, via het Germaans over het Nordzeegermaans, beide beïnvloed door Saksen en Noormannen en minimaal door het Frans (ja ook Engeland via Willem de veroveraar, een Noorman die reeds na twee generaties verfranst wa)

       -   Voeren en Brussel op één lijn zetten met de taalgrensvorming is ronduit demagogische onzin ! Brussel werd verfranst door vooral het verblijf van de Franse taalgezinde Habsburgers. Voeren, eigenlijk behorend tot de platdietse dialectengroep (waaronder ook Eupen – Malmedy vallen ) werd verfranst door het Belgische regime. Eupen-Malmedy werden verduitst vanaf de eerste wereldoorlog omdat ze als wisselmunt werden gebruik.  Voeren werd gewoon  verfranst onder invloed van Luik. Eerst het prinsbisdom, later de industriestad Luik. Platte machtspolitiek dus en geen historisch-etnische taalvorming. Dat is een essentieel verschil.

        -  Het eerste belangrijke bewijs van taalonderscheid in het beleid vinden we bij de eedaflegging van de kleinzonen van Karel De Grote (Straatsburgse eden). 14 februari 842: twee broers, Karel en Lodewijk, bekrachtigen na de slag bij Fontenoy hun bondgenootschap (tegen hun andere broer Lotharius). Lodewijk begon zijn eedaflegging met “Pro deo amur,…”  terwijl Karel, die sprak tot de Oostfranken “In Godes Mina…”. Lodewijks vazallen, Saksen, Beieren, Alamannen en Franken uit de Rijngebieden, legden hun gelofte af met de woorden: “ Oba Karl then eid, then er sinem bruoder ludhuvigs geswer…” en Karels krijgsheren spraken: “ Si Lodhuwigs sagrament, quae son fradre Karlo iurat…’ Neidhart, zon van Angilbert en Bertha (dochter van Karel de Grote) was ooggetuige en legde als kroniekschrijver de gebeurtenis vast.  Hij schrijft dat de eden werden uitgesproken  “in langua romana et langua theodisca” . In het Romaans en het Duits dus,of beter in het Oudfrans en Oudhoogduits. (De Franken – Gustav Faber, blz 185)

Als wij het verschil tussen historisch etnische evolutie en machtspolitieke spelletjes niet inzien is onze taalstrijd nutteloos. Net omwille van de platvloerse taalpolitiek en het platte eigenbelang van de grote heren uit Brussel of Luik, moeten we zo krachtdadig reageren tegenover de verfransing. Verfransingpolitiek neemt niet enkel onze taal en eigenheid af maar is een rechtstreekse bedreiging voor een verdere natuurlijke ontwikkeling van ons volk, dat niet behoort tot de taalgroep noch tot de cultuurgeschiedenis van de heren die ons het Frans willen opdringen. Verfransingpolitiek staat gelijk met geschiedenisvervalsing en ontaarding van volk en cultuur, met ontworteling en verstikking. Alle francofielen ten spijt.

Alrik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servië - voorlopige uitslag + AANPASSING 12.05.08 - 8.30 u





De pro EU partijen behalen voorlopig 39%, de Servische Radicale Partij moet het stellen met 28,6%


CeSID: DS coalition has solid lead
22:13 | Source: B92, Beta, Tanjug
BELGRADE -- The first results show that the coalition gathered around the Democrats (DS) has won 39 percent, or 103 seats in the new parliament. The Serb Radical Party (SRS) follows with 28.6 percent and 76 seats, while the Democratic Party of Serbia (DSS) has won 11.6 percent, or 30 seats. Eight percent of voters have cast their ballots for the Socialists (SPS), who stand to win 21 seat, while the Liberal Democrats

Het zal morgen feest zijn bij de poco-media en het televisienieuws zal u gebracht worden door glunderende gezichtjes.

http://www.b92.net/eng/

AANPASSING 12.05.08 - 8.30 uur

BELGRADE -- CeSID's unofficial results show that the coalition gathered around the Democrats (DS) has won 38.7 percent, or 103 seats in the new parliament.

The Serb Radical Party (SRS) follows with 29.1 percent and 77 seats, while the Democratic Party of Serbia (DSS) has won 11.3 percent, or 30 seats.
7.9 percent of voters have cast their ballots for the Socialists (SPS), who stand to win 20 seat, while the Liberal Democrats (LDP) are just over the five percent threshold, with 13 seatSulejman Ugljanin's Bosniak List for a European Sandžak can count on having two MPs, while the Hungarian Coalition will be represented with four. The Coalition of Albanians of the Preševo Valley has won one seat in the new Serbian parliament.  126 votes are needed in the 250-seat parliament in order to form a government .

******************

Dit zal de definitieve uitslag worden.  In de poco-media en natuurlijk bij de onvermijdelijke partijdige regimeslaven van de 0000  vindt men het evident dat de pro-EU-ers de regering zullen vormen, want zij hebben de meeste verkozenen.  In het Vlaams Parlement ken ik een partij die ook de grootste fractie vormt en die onder algemeen gejuich terzijde wordt geschoven.  Precies zoals in Zwitserland waar de grootste SVP/UDC (toevallig fel anti-EU en pro de Zwitserse identiteit)  ook met allerlei slinkse truken van de macht wordt weggehouden.  Democratie is in Europa vervangen door de macht van de partijen, de particratie. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst & Democratie


Een nieuwe soort kunstenaars is ontstaan en onze fascinatie kennende voor de wereld van creativiteit, emotie, subsidies en pluimstrijkerijen, willen wij u dit nieuwtje niet onthouden : na 178 jaar zijn er  "belgen" rechtgestaan die een culturele identiteit ontdekken op basis van de artificiële natie die zij bewonen.  Kunstenaars verwerpen grenzen en landen en willen zich tot de weireld richten, de onzen sluiten zich op binnen de enge grenzen van een antieke monarchie en een natie die de democratie vervangen heeft door de particratie. Onze belgische kunstenaars draaien de klok enkele eeuwen terug. Ze vrezen voor hun voorrechten zoals de adel in 1789, ze zijn zo dom dat ze hun eigen angstverhalen over een gevaarlijk-rechts Vlaanderen voor waar aannemen.
 
Voorlopig blijven zij zich financieel bedienen (de meesten, niet allen) van de gemeenschappelijke centen en faciliteiten. Eerlang als het land B terug unitair zal zijn, de nationaliteiten en gemeenschappen  afgeschaft, de boosaardige taalgrens ondergekotst en iedereen Frans en Arabisch zal spreken, mogen de belgische kunstenaars de repressie instellen tegen al wie "Vlaams" wil blijven.  Zoals in de jaren '70 van vorige eeuw, de Rode Garde in het fijne land China de Culturele Revolutie aanzwengelde ter meerdere eer en glorie van Mao. 
 
De groene gifklappei Lanoye, die de sporen van de menopauze torst (zie foto) is uiteraard een van de eerste ondertekenaars van de petitie voor de eendracht van het land, de trouw aan de keuning en de steniging van de Vlaams-nationalisten in het raam van de Tolero-gedachte. Anderen zijn ondermeer de regisseurs Dardenne, de begenadigde micro-zangeres Axelle Red, de slome danseres met de sleepvoeten De Keersmaecker en de kleine kleinkunstenaar Vermandere.
 
Tom Lanoye

Fats, uw politiek kunstredacteur
******************************************************

De overkoepelende organisatie KUNST & DEMOCRATIE is een VZW.  Het zou intressant zijn na te gaan welke Vlaamse, Brusselse en Franstalige regeringen subsidies verlenen aan dit overbodige organisme.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 mei : voor al onze vrouwelijke lezers





Dames, wij doen soms wat hanerig over "de" vrouw maar zonder u zou het een eentonige wereld zijn.  Een virtuele bloementuil op zondag 11 mei, de dag van de moeders en van alle vrouwen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 mei : Opgedragen aan onze moeders en vrouwen
.


10-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerken worden moskeeën, dankzij Heylen de moslim



Het Vlaams Belang is geschokt betreffende plannen van schepen voor Cultuur en Erediensten Heylen (CD&V) om van een aantal katholieke kerken in Antwerpen moskeeën te maken. De plannen van Heylen getuigen van een perverse ‘Weg met ons’-mentaliteit. De ‘christelijke’ schepen Heylen werkt actief mee aan de islamisering van Antwerpen en is nu zelfs bereid om onze kerken op te offeren aan de toenemende islamiseringsgolf. Dit is een schande! Blijkbaar is er in Antwerpen een opbod bezig tussen christen-democraten en socialisten om de groter wordende groep islamitische kiezers binnen te halen.

Kerken zijn al eeuwenlang een belangrijk symbool van de christelijke wortels van onze Europese beschaving. Vlaanderen is een land van belforten en kathedralen, niet van moskeeën en minaretten. Dat we nu uitgerekend onze kerken weggeven aan een veroveringsgodsdienst zoals de islam - die geen enkele band heeft met Europa - is meer dan een teken aan de wand! Uiteraard zullen de moslims dit “gebaar” van de schepen toejuichen. Er is voor de islam geen meer symbolische overwinning te bedenken dan het kunnen omvormen van een katholieke kerk tot een moskee. De zogenaamde christelijke Heylen verkoopt ons Europees erfgoed uit en gedraagt zich als een dhimmi (binnen de islam wordt het dhimmi statuut toegekend aan niet-islamieten die zich ondergeschikt maken aan de islam) die collaboreert met de islam.

Indien de schepen zijn plannen doorvoert, zal het Vlaams Belang niet aarzelen om de nodige acties en campagnes op te starten.

Dit wil niet zeggen dat het Vlaams Belang ongevoelig is voor de problematiek van de kostprijs voor het onderhoud van de zowat 80 katholieke kerken in Antwerpen. Er zullen de komende jaren inderdaad onderhandelingen met de vertegenwoordigers van het bisdom Antwerpen moeten gevoerd worden en er zal naar oplossingen dienen gezocht te worden voor de toekomstige invulling van sommige kerken. Het Vlaams Belang wil actief meewerken aan het zoeken van die oplossingen. Nooit kan het echter de bedoeling zijn om van kerken moskeeën te maken.

@ Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servië en de berichtgeving op de VRT


U mag ook 0verbodige 0nvlaamse 0penbare 0mroep zeggen, 4 x 0000.

Met het oog op de verkiezingen zondag 11 mei in Servië stond Stefan Blommaert de Vlaamse kijkers voor te lichten en voor te liegen in antwoord op de tendentieuze vragen van Rooie Martine.

De Nationalisten in Servië kunnen rekenen op een zeer grote aanhang, maar het is duidelijk dat mochten deze  verderfelijken de verkiezingen winnen, Servië onmiddellijk in armoede, ellende en vooral onderdrukking gedompeld zal worden.  Waarom en hoe werd niet gespecifieerd maar het is zo, want Madame Ceaucescu van de VRT-Nieuwsdienst heeft het gedecreteerd.  Misschien omdat er op de ganse weireld zo veel extreem rechtse dictaturen bestaan ?  Te veel om op te noemen, daarom beginnen ze er niet aan.

De tegenpartijen in Servië, gespreid over diverse groepen bestaan uit  nette mensen die slechts één ding willen : zo rap mogelijk kunnen genieten van de vleespotten van de EU.  Er werd ruime aandacht besteed aan twee van die partijen : die van de president en een liberale groep.  De rode draad in de reportage was een luchtwaardin die in de jaren '70 een zwaar ongeval heeft overleefd en die nu rondloopt om tegen de Nationalisten te pleiten.  Waarom ?  Omdat Nationalisten per definitie de slechten zijn.

Dat is de berichtgeving van de Rooie Staatszender en als Madame Ceaucescu de rol afleest, wordt er gebeden en in stilte gepreveld dat er niets fouts zou lopen, want Madame is gekend om haar nukken, buien  en verbeten woede-aanvallen zoals het een echte Rooie Trien past.

De Internet-controle afdeling van de VRT (heus die bestaat, wij betalen er mt zijn allen voor, dus het mag geweten zijn ) heeft enige tijd geleden vele spotprenten laten verdwijnen van Google, gelukkig hebben wij in ons eigen bescheiden archiefje nog een mooi portretje van Rooie Trien uit betere tijden. 




Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apartheid in het dierenrijk



 

leeuwen_en_olifant.jpg.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 10 mei 1940 door Jos Ghysen

10 mei 1940

Als de dag van gisteren voor het jongetje dat toen veertien was. Er gingen intussen 66 jaar overheen. Voor de man van tachtig nu.

Kwart voor vier in de ochtend van 10 mei 1940. Met vijftig andere jongetjes als internen  in een college vlak bij de Nederlandse grens. Op kostschool heette dat. En het kostte je aardig wat. Het kostte je je vrijheid, je eigen beslissingsrecht, je eigen willetje, je àlles eigenlijk.

Begin september ging je door een indrukwekkend  grote poort naar binnen en pas twee maanden later mocht je voor het eerst weer door die poort  naar buiten.  Voor drie  dagen naar huis. Met Kerstmis zelfs voor zeven dagen. Had je nodig om je ouders weer te herkennen.

De ochtend van 10 mei 1940. Kwart voor vier. Of de aarde uit elkaar spatte. Het geluid van machinegeweren en van inslaande bommen maar  omdat 66 jaar geleden nog geen mens dat op de televisie had gezien wist je niet precies wat er aan de hand was. Misschien de hel die uit elkaar gespat was.

Het dorp wordt gebombardeerd riep iemand. Het is oorlog riep een ander. De dokter ligt onder het puin van zijn huis, krijste een vrouw die over het aardeweggetje naast de school rende. De dag tevoren waren we met zijn allen nog op bedevaart naar Zutendaal gemarcheerd. Voor de Vrede. Dat had dus niet geholpen. Vermoedelijk had niemand  tegen Hitler iets over die bedevaart gezegd , dus die kwam gewoon.  Het gekke was, wij waren niet  eens  bang, Wij waren enthousiast. Er gebeurde  wat. We zaten met  drie vier  op de brede vensterbanken van de slaapzaal, vier hoog, in de loge. En we keken naar vliegtuigen die heel laag kwamen oversuizen , op elkaar vuurden en dan  pijlsnel op hun linker flank terug in de wolken verdwenen. En daarna kwamen  weer andere toestellen, trage toestellen waar je in de heldere lentemorgen luiken in de metalen buik zag opengaan waaruit bommen vielen. Kijk, die bommen vallen schuin. En ze hebben vleugeltjes bovenaan, zie je?  De chaos toen plots zwarte rook een immense paddestoel in de lucht ging vormen. Toen het stil werd  gleden ineens geluidloze vliegtuigen voorbij. Hoe kan dat nu? Die vliegen ook en je hoort ze niet.  Die toestellen  waren bezig geschiedenis te schrijven maar dat wist  toen nog niemand. Die gleden nog een eind verder tot boven op het nooit en door niemand in te nemen  Fort van Eben Emael dat binnen een wip en een hup werd ingenomen door het speciaal daarvoor maandenlang getrainde korps Duitse parachutisten.

De ochtend van 10 mei 1940.  De ochtend waarop iets gebeurde dat geen van die vijftig jongetjes ooit had kunnen dromen.  De grote poort van de kostschool werd wijd opengezet en de Directeur in hoogsteigen persoon zei dat we mochten  “gaan lopen, zo hard en zo ver we maar konden ; weg van deze plaats van verderf “.  Niet eens inpakken en weg wezen. Gewoon weg wezen. We renden de steenweg over , het dorp uit, het heideplateau op. Waar lopen we  naar toe? Naar huis hé!  Wat had je gedacht ?  Het waren 32 kilometer en om  vier uur  was ik thuis. Vanaf die dag ben ik altijd blijven beweren dat ik op 10 mei 1940 door de Duitsers werd bevrijd.  Vier jaar later gebeurde dat weliswaar nog eens opnieuw, door de Amerikanen die keer, maar dat was toch iets anders. Dat had je verwacht,  je wist dat die  ooit zouden  komen. Maar de Duitsers , die kwamen bij complete verrassing. Die kwamen voor die vijftig jongetjes als een geschenk uit de hemel gevallen Ik mocht meteen naar een andere school.  Als er weer eens iets gebeurt;  zei mijn moeder, dan is hij op vijf minuten thuis.
Wat er de vier jaar later op de dag van mijn tweede bevrijding gebeurd is, dat durf ik niet te vertellen want dat gelooft toch geen mens. Er zijn nog een paar levende getuigen  overgebleven maar ook die zwijgen. Het verhaal is té onwaarschijnlijk om écht te kunnen gebeurd zijn. En nochtans.
Misschien over vier jaar.

Geplaatst door Jos Ghysen op 11:00 am op woensdag, 10 mei , 2006



Louis Verbeeck (links) - Jos Ghysen (rechts) : zij leerden Vlaanderen humor,  milde ironie en schreven de sterren van het firmament.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal toekomstig oorlogsnieuws

@ NOS + luttele aanpassing @ Angeltjes



Militaire parade in Moskou (Foto: EPA)
 
In Moskou is voor het eerst sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie weer een militaire parade gehouden om de overwinning uit 1945 op nazi-Duitsland te herdenken. Ook elders in Rusland werden militaire parades afgenomen

Duizenden militairen marcheerden over het Rode Plein. Er reden pantserwagens, tanks en lanceerinrichtingen voor raketten en er vlogen bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen over. De parade werd afgenomen door president Medvedev en premier Poetin, die deze week aantraden en fel toegejuicht werden door de Leiders uit het Hiernamaals (fotootje genomen met de Hubble telescoop) :
 
 
De parade brengt hoge kosten met zich mee. Het zware materieel veroorzaakt alleen al voor veertig miljoen euro schade aan de straten in Moskou. Tijdens een toespraak zei Medvedev dat het Russische leger aan kracht wint. "In hun kracht ligt de historische glorie van de Russische wapens. In hun kracht ligt de traditie van overwinning."  Maar Ruslandkenners zeggen dat het helemaal niet goed gaat met het leger. Er is geldgebrek, de moraal is laag en het leger is slecht getraind.  Bovendien is de sfeer slecht. Vorig jaar overleden 450 rekruten als gevolg van geweld of door zelfmoord. Het Kremlin heeft laten weten dat de parade niet bedoeld is om iemand te intimideren. Enkel om de wereld de daver op het lijf te jagen.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalgrens 22 april 2008


 Een NL-er in F over de taalgrens

Waarom heeft een Nederlander doorgaans meer moeite de Franse taal te leren dan bijvoorbeeld Engels of Duits? Het antwoord ligt in de oorsprong van het Nederlands, in feite een dialect van het Westgermaans. Taalvergelijking leert dat het Westgermaans behoort tot een taalfamilie die vrijwel alle inheemse talen omvat van Europa tot Achter-Indië, zij het met verschillende graden van verwantschap. Ze heten daarom Indo-europese talen, of ook wel Indo­germaans. Binnen die uitgebreide familie zijn er groepen talen met hechte verbanden en één daarvan is het Westgermaans, inclusief het Nederlands.

En zie, in die groep vinden we ook het Engels, Duits, Fries en de Scandinavische talen. En niet Frans of Russisch, om maar een paar lastige te noemen. We zijn dus gewoon familie.

Zo'n 7500 jaar geleden is de Indogermaanse taalfamilie, vanuit haar kerngebied rond de Zwarte Zee, uiteengevallen door een grote volksverhuizing naar alle windstreken. Oorzaak: grote overstromingen aan het einde van de laatste ijstijd.
De bevolking zocht een goed heenkomen en nam behalve de taal ook hun kennis van landbouw en veeteelt mee. Zo ontstonden ondermeer in de Europese rivierdalen de eerste agrarische nederzettingen.
Veel, veel later, in de vierde eeuw na het begin van onze jaartelling joeg de volgende volksverhuizing deze Germanen verder westwaarts. Met name de stam van de Franken vestigde zich in wat nu Nederland is (vooral ten zuiden van de grote rivieren) en rukte verder op tot aan de Loire in Frankrijk. Daar kwam ook de eerste taalgrens omdat verder naar het zuiden de Romaanse taal, een soort volkslatijn, overheersend bleef. Het huidige Frans is daarvan weer een afgeleide en door de invloed van het Westgermaans van de Franken staat het verder af van het Latijn dan andere Romaanse talen als Italiaans en Spaans.

Toch heeft het Westgermaans, en dus onze Nederlandse taal, uiteindelijk verloren van het Romaans van de Galliërs. Vanaf de Loire schoof de taalgrens in de volgende eeuwen naar het noorden op en sinds 1200 loopt die ongeveer gelijk met de toenmalige grote heirweg van Keulen naar Boulogne ten zuiden van Calais. In het uiterste noordoosten van Frankrijk wordt dus nog Nederlands (of eigenlijk Vlaams) gesproken.

Voor België betekent dit dat de grens tussen het Frans en Nederlands dwars door het land loopt en dat juist in de hoofdstad Brussel een sterk Frans georiënteerde bevolking woont. Ook in de Voerstreek, vlak ten zuiden van Maastricht, worden taalsentimenten vaak door Franstaligen uitgespeeld. Juist de afgelopen maanden bleken politieke verschillen in het land van Kuifje vooral ingegeven door wederzijds onbegrip c.q onwil in de twee taalgebieden.

De toekomst zal leren of de taalgrens bestand zal zijn tegen toenemende Franse druk.

http://dickenfrance.blogspot.com/2008/04/taalgrens.html

Onderstaande reactie kon ik niet plaatsen op de blog bij Dick.   Mijn anvullingen moeten geïnterpreteerd worden in de positieve zin waarin ze bedoeld werden.

Geachte Heer,

U kan het probleem handig en historisch goed situeren en dat is een hele verdienste.  Als NL-er in F is het absoluut wenselijk dat u zich de cultuur en taal aldaar eigen maakt. Wat de toestand in belgië betreft, bent u helaas, zoals velen van uw landgenoten, weer eens de betweter die van oordeel is dat de beide taal-& cultuurgemeenschappen onverdraagzaam zijn tegenover mekaar. Als u dat beweert, respecteer ik die overtuiging maar als 70-jarige Antwerpenaar die enige internationale ervaring bezit, verzeker ik u dat het erg moeilijk samenleven is met twee culturen in één klein land, vooral als die ene groep zich beschouwt als superieur en overal voordringt. Ik ga u niet vervelen met de jaarlijkse geldstromen van Noord naar Zuid ad circa € 12 miljard, ingevolge het verschil in arbeidsethiek.

Als belgië nog bestaat, is het dankzij het geduld van de Vlamingen. Met ùw ver-van-uw-bed-instelling zou de taalgrens allang opgeschoven zijn tot tegen Groningen. Wat u nauwelijks een zorg zal zijn.  Het gaat niet alleen om de taal, maar ook om de eigenheid van een volk (dat is politiek incorrect maar nogmaals helaas, een niet te ontlopen feit). Veel bla-bla en chi-chi maar helaas weinig poen, dat is  een ervaring uit het land waar de taalgrens hopelijk binnenkort staatsgrens zal zijn.

Mag ik u en de uwen een bijzonder fijn leven en verblijf in het mooie Zuid-Frankrijk toewensen ?  Uw blog staat bij mijn favorieten maar ik kon deze reactie niet plaatsen omwille van technische problemen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 mei 1940 - Deinze





De Oostvlaamse gemeente Deinze ontsnapte evenmin aan de waanzin van de oorlog.  Afschuwelijk beeld na het luchtbombardement.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mei 1940



10 mei 1940 - Duitsland valt Nederland, Luxemburg en het land B binnen.  Na 3 dagen geeft het Nederlandse leger zich over.  Het land B houdt het 18 dagen vol.




09-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vandenbroucke wil gediversifieerder lerarenkorps

De Vlaamse regering wil een meer gediversifieerd lerarenkorps. Minister van onderwijs Frank Vandenbroucke vindt dat er in de lerarenopleidingen te weinig minder begoede en allochtone jongeren en studenten met een functiebeperking zitten. De regering maakt voor de komende drie academiejaren jaarlijks een half miljoen euro vrij om hier verandering in te brengen.

Uit het arbeidsmarktrapport dat minister Vandenbroucke eerder deze week bekend maakte, blijkt dat er de volgende jaren een grote vraag naar leraren zal zijn. De minister wil dan ook zoveel mogelijk hinderpalen wegnemen voor studenten die overwegen de lerarenopleiding te volgen. Daarbij gaat zijn bijzondere aandacht naar doelgroepen die momenteel weinig participeren aan de lerarenopleidingen. "De diversiteit in onze samenleving zien we momenteel nog onvoldoende weerspiegeld in het lerarenkorps. Dat wijst erop dat we nog te veel talenten voor ons onderwijs verloren laten gaan", zegt Vandenbroucke.

De minister plant verschillende projecten zoals vernieuwingen van de leerplannen en meer toegankelijke informatie over lerarenopleidingen. De projecten zullen na een aantal jaren geëvalueerd worden. (GvA)

(Bron: Eigen berichtgeving)

*******************************************************
Wat een belachelijke redenering is dit ?  Ons onderwijs staat open en ter beschikking van eenieder, ongeacht sociale, raciale, familiale, financiële situatie.  Het gezin bepaalt nog steeds voor een stuk de richting die men als leerling, student zal volgen. Aan dat fenomeen werken de socialisten al van voor WO II : de democratisering van het onderwijs.  In Antwerpen,eens de std der scholen, zijn er nooit andere verantwoordelijken geweest voor het uitgebreide scholennet dan socialistische schepenen.    Alle mogelijke nivelleringen en hulpmiddelen zijn voorzien om de minder begaafden, de sociaal achteruitgestelden mee te sleuren.  Terwijl buiten aan ettelijke scholen de politiecombi's klaarstaan om de meestal allochtone vechtjassen en messentrekkers in stilte weg te leiden, zonder dat er een haan naar kraait.  Ook dat aspect van de hopeloosheid van ons onderwijs mag hier aangehaald worden.

Alle nivelleringen werken naar beneden toe  ten laste van de kwaliteit en uiteindelijk komt men tot massa's jonge volwassenen die geen enkele elementaire parate kennis bezitten.  De allochtonen worden in het Vlaams onderwijs extra verzorgd en met aandacht en voorkeurbehandelingen omringd. Het is aan de allochtonen om de menigvuldige opportuniteiten die wij hen bieden, te aanvaarden.

Wil Vandenbroucke ze soms betalen als ze lessen bijwonen ? 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mara Carfaga, de nieuwe Italiaanse minister voor Gelijke Kansen. Iedereen kan dus bij Hare Excellentie terecht.
U zou het ons kwalijk nemen, mochten wij u niet laten kennismaken met de nieuwe Italiaanse minister voor gelijke kansen, Hare Ecellentie Mara Carfagna.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans, ook te paard in de Kamer ...




09.05.2008 13.53u - Gerolf Annemans was gisteren bijzonder goed op dreef in de Kamerdebatten over Brussel-Halle-Vilvoorde en liet de Vlaamse meerderheidspartijen gezwind alle hoeken van het parlement zien. Pijnlijk en niet prettig voor hen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever kreeg het flink op zijn heupen toen Gerolf Annemans nog eens een bloemlezing bracht van de talloze stoere beloftes en uitspraken van hem en Geert Bourgeois over de splitsing. De Wever wees korzelig op zijn uurwerk en drong er op aan dat Gerolf er nu maar een punt zou achter zetten, “want we willen straks nog graag stemmen over BHV”. Goed geprobeerd, maar niet goed genoeg om Annemans uit het lood te slaan. Die repliceerde dan ook droogjes met de vraag waarom De Wever en zijn kartelgenoten dan net tégen de agendering hadden gestemd, als ze toch zo graag over BHV zouden stemmen. En toen werd het stil op de bank…

Daarop richtte Gerolf Annemans zijn pijlen op Yves Leterme, de voormalige Vlaamse minister-president die na amper enkele maanden premierschap zijn Vlaamse jasje heeft uitgetrokken en al braaf in de Belgische pas loopt. En aan het handje van Didier Reynders, Laurette Onkelinx en Joëlle Milquet. “U doet mij denken aan de Verhofstadt van 2005”, haalde Annemans uit. “Ook die kreeg BHV niet gesplitst. U bent een namaak-Verhofstadt. Ga zo door en u zal eindigen zoals hij: als een premier zonder kiezers…” Leterme deed hardnekkig zijn best om te doen alsof het allemaal zijn koude kleren niet raakte, maar dat lukte niet echt.

Tot slot bracht Annemans ook Herman Van Rompuy nog eens in verlegenheid door expliciet en met aandrang te vragen wanneer er nu eindelijk kon gestemd worden over de agendering (!) van de Vlaamse wetsvoorstellen voor de splitsing van BHV. Waarop Herman Van Rompuy - in onnavolgbare tjevenstijl - antwoordde: ‘ik ben er nog niet klaar voor’. Een uitspraak die op hoongelach werd onthaald.

Het kartel CD&V/N-VA maakte gisteren een bijzonder slechte beurt en leed zwaar gezichtsverlies. Alweer een pak ontgoochelde en bedrogen kiezers kwijt...

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAFF (Raamtheater) opent met Equus


 

Laten we BHV even rusten en  willen we naar het échte theater kijken ?  Ook al schrijven we nu over een productie die we niet gezien hebben noch gelezen.  Het ensemble is echter nieuw.

BAFF is de opvolger van het bij het publiek succesvolle Raamtheater uit Antwerpen waar nog dramatisch werk opgevoerd werd van échte toneelauteurs en geen geestelijke masturbatiefantasieën van pubers die denken dat Hamlet een exotisch eiërgerecht is.
 
'Heen en weer geslingerd tussen de illusie van het voltooide en de duizeling van het onbereikbare,'
 
Deze ietwat cryptische maar toch mooie tekst, staat in blokletters op website en folders van BAFF. De première grijpt vandaag plaats met het controversiële stuk "Equus" dat grote opschudding veroorzaakte in de Londense West End.  Er wordt nogal wat ongekleed over het toneel geparadeerd. "Liefhebbers van mannelijk schoon en psychologische puzzels kunnen zich vanaf vandaag dus best reppen naar het Raamtheater op het Zuid." Zo kondigt Het Nieuwsblad dit stuk aan en dat is er natuurlijk compleet naast.  Alsof ze een annonce plaatsen voor "de Revue in de Moulin Rouge met vele nieuwe sterren en  flinke frisse boezems". Niveau ?

Baff kiest hiermede resoluut voor modern toneel (waar niks mis mee is zolang het dramatisch goed in mekaar steekt) en vermoedelijk ook nieuw publiek.  Het is de expliciete wil van Anciaux die van theater de ballen afweet maar wel een grote zak met centen bezit en artistiek Vlaanderen voor zijn dubieuze multiculturele kar spant. Ook op dat vlak worden wij belazerd.

De klassieke theaterminnaars die al lang de weg naar het zwaar betoelaagde en verlieslatende Toneelhuis kwijtgeraakt zijn, zullen moeten afwachten of er voor hen iets overblijft bij BAFF  dat geen letterwoord is, maar gewoon een onomatopee, de uitroep "baff" als je door iets overrompeld bent. Laten we hopen : de rolverdeling is alleszins aantrekkelijk met Magda Cnudde en Kurt Defrancq.  De jonge naakte god kennen we niet.   De jongens van het nieuwe ensemble zullen niet geweten hebben dat BAFF ook de afkorting is van British Air Forces Federation.

 
Foto uit de Londense productie.  Wie herkent de jonge naakte god  ?
Of zitten we weer met zijn allen naar zijn achterbuurvrouw te gluren ?

Fats, uw eens te meer lichtjes ontgoochelde theaterrecensent.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze man in de kijker (nu nog) - Binnenkort in de nor.



Pierre CHEVALIER


Privé Vossensteert 71
8310 Assebroek (Brugge)
tel. 050 35 62 84
fax 050 37 06 29
e-mail : pierre.chevalier@pandora.be
Licentiaat in de rechten (UGent)
Licentiaat in de criminologie (UGent)

Bestuurder van vennootschappen

1983-1994 : gemeenteraadslid (Brugge)
1985-2003 : lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers
Mei - oktober 1988 : voorzitter van de SP-fractie (Kamer van volksvertegenwoordigers)
1988-1989 : staatssecretaris voor Onderwijs
1989-1990 : staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid
1990-1992 : lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en de Assemblee van de West-Europese Unie
Sinds 1998 : bestuurder van het Westvlaams Liberaal Ziekenfonds
1999-2000 : staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, toegevoegd aan de minister van Buitenlandse Zaken
Sinds 2001 : gemeenteraadslid (Brugge)
2002-2003 : plaatsvervangend regeringsvertegenwoordiger in de Europese Conventie
2003-2007 : senator rechtstreeks gekozen door het Nederlandse kiescollege
2003-2004 : persoonlijk vertegenwoordiger van de eerste minister en de minister van Buitenlandse Zaken bij de Intergouvernementele Conferentie
2006 : speciaal gezant voor het Belgische Voorzitterschap van de Organisatie voor veiligheid en samenwerking in Europa (OVSE)
Sinds januari 2007 : speciaal gezant van de Belgische regering bij de VN-Veiligheidsraad

Commandeur in de Leopoldsorde (9 juni 1999) en binnenkort Capo bij de Maffia.
 
@ Senaat.be
 
Levensloop

Hij was enkele malen staatssecretaris in de belgische regering. Chevalier studeerde rechten en Criminologie aan de Universiteit Gent. Hij werd advocaat en begon zich ook al vroeg politiek te engageren, eerst bij de trotskisten, vervolgens bij de socialisten , en sinds 1992 bij de liberalen. Hij is lid van de Reguliere Grootloge van België, een besloten carnavalvereniging die oprechtheid en trouw afwijst maar eigen geld eerst, proritair stelt.  Over dit laatste bestaat discussie.

In oktober 2000 dwong premier en partijgenoot Verhofstadt hem meteen tot ontslag als staatssecretaris nadat in de openbaarheid gekomen was dat hij genoemd werd in een strafonderzoek in Zwitserland (waar hij later volledig voor werd vrijgesproken door het Zwitserse Gerecht). In Zwitserland werd Swissair en zijn beheerderraad eveneens vrijgesproken van de malversaties  bij Sabena.

In 1989 was hij al genoemd voor ongepast spenderen van belastinggeld in Parijs en ook in 2005 werden parlementaire vragen gesteld naar aanleiding van zijn veelvuldige reizen als speciaal gezant voor de OVSE en de daarbij horende onkostennota's.

@ Wikipedia met kleine bewerkinkjes om de waarheid wat te verdoezelen en verkeerde accenten te leggen.






Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Nonkel Kruk zich vastklampt ?



Het is een vraag als een ander die door ons heen flitst als wij de bleke premier een beetje afwezig, teruggetrokken, kamervreemd in ons blikveld hebben : "Waarom doet die man zichzelf dat aan ?". Caritas is een gevoel dat ons ganse leven als een weke levensgezel niet van onze zijde is geweken.

Intussen menen we een deel van het mysterie ontsluierd te hebben.  Wie premier geweest is bij de CD&V wordt in de sociale zorg gedumpt en kan voor de rest van zijn dagen met de bakfiets rondrijden of platvoet-ober spelen  in volkse vermaakcentra.  Zoals onderstaand figuur
:



Zou u Nonkel Kruk zo willen zien ? Neem deel aan de poll.  Wij geven geen bruggetje, anders worden we beticht van valsspelerij. Wat volkomen terecht is maar we ontkennen dat, op zijn tjeefs.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!