Angeltjes
13-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB gewonnen voor stelling Geert Wilders + Aanpassing 13 uur



De Nederlandse politicus Geert Wilders wil een fusie tussen Nederland en Vlaanderen. In het Vlaamse politieke landschap loopt enkel het VB warm voor die gedachte.

In de krant De Telegraaf brak de omstreden politicus een lans voor de Groot-Nederlandse gedachte. Een unie met Vlaanderen, redeneert Wilders, kan Nederland alleen ten goede komen: een haven, een luchthaven, lagere belastingen en een goed schoolsysteem. 'Dat de geesten ook in Nederland rijpen, kunnen we enkel toejuichen', zegt VB-voorzitter Valkeniers.

Wilders wil een referendum in Nederland en Vlaanderen met de vraag of de lage landen verenigd moeten worden. In Vlaanderen zijn in de meeste partijen wel enkelingen te vinden voor een unie tussen Vlaanderen/België en Nederland. Ex-sp.a-voorzitter Louis Tobback bijvoorbeeld, die tien jaar geleden nog verraste met de uitspraak dat de scheiding van de Nederlanden in 1831 een historische vergissing was. Ook Luc Versteylen, die aan de wieg stond van Agalev, is gewonnen voor een Groot Nederland.

Maar terwijl de sympathie voor een hereniging met Nederland in de andere partijen beperkt blijft tot individuen, is het Vlaams Belang als partij de Groot-Nederlandse gedachte genegen. Voor het VB is de Vlaamse onafhankelijkheid een eerste stap naar samenwerking met Nederland. "Nederlanders en Vlamingen vertonen heel wat gemeenschappelijke kenmerken. Ze zijn twee loten aan dezelfde stam", stelt het partijprogramma. Maar terwijl de partij vroeger openlijk voor een hersteld Dietsland pleitte, heeft het partijprogramma het nu over "de wenselijkheid om tot een nauwere samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland te komen". In afwachting pleit het VB ervoor nu al zoveel mogelijk politieke beslissingen op elkaar af te stemmen.

"We zijn nog altijd gewonnen voor een Federatie der Nederlanden", verzekert Bruno Valkeniers. "De Vlaamse onafhankelijkheid is ons eerste doel, maar het naar elkaar toegroeien van Vlaanderen en Nederland is het onvermijdelijke vervolg. Uit economische noodzaak, om onze cultuur en onze taal te verstevigen, en wat mij betreft ook uit overtuiging. We moeten verenigen wat veel te lang gescheiden is."

Voor de uitleg waarom de Groot-Nederlandse gedachte niet langer expliciet in het partijprogramma staat, verwijst Valkeniers naar zijn voorgangers. Maar dat het te maken zou hebben met de ambivalente houding tegenover Nederlanders die bij nogal wat Vlamingen leeft, ontkent de VB-voorzitter. "U verwijst allicht naar de uitspraak van Marc Van Peel dat hij liever met tien Marokkanen dan met één Nederlander op een onbewoond eiland zou zitten. Die uitspraak dateert van lang geleden. We stellen tevreden vast dat de geesten, zeker in Nederland, in dezelfde richting evolueren. We blijven gewonnen voor een Federatie der Nederlanden."

Voor de Vlaams-nationalistische tak die de Groot-Nederlandse gedachte hoog in het vaandel voert, is er nog altijd de VB-mantelorganisatie Voorpost. Die ziet bij voorkeur ook Frans-Vlaanderen deel uitmaken van Rijksnederland. Bedoeling is samen de Nederlandse identiteit en eigenheid te beschermen. (Tom Cochez)


@ de Morgen

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland

AANPASSING 13 UUR

Enkele nodeloos kwetsende uitlatingen zijn geschrapt.  Zo is dat en daar beslissen wij zelf over, daarom is het ook onze blog.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer details over Sint Pieter te Galmaarden



 


De media hebben het uitgebreid over de spectaculaire brand van de kerk Sint Pieter te Galmaarden.  Over het gebouw zelf valt ook een en ander te vertellen.

De parochie Sint-Pieter bestond reeds in de 8ste - 9de eeuw.

De classicistische Sint-Pieterskerk is tegen elke gewoonte in west-oost georiënteerd.  Ze werd in 1772 verbouwd en vergroot door de abdij van Vorst.

Van de oorspronkelijke kerk bleef enkel de torenkern uit de 13de eeuw bewaard, benevens enkele elementen uit de 14de eeuw.  Omwille van het stijgend aantal inwoners werd de parochiekerk een tweede maal vergroot in 1910.
 
Het 18de-eeuws kerkmeubilair omvat het hoogaltaar, de zijaltaren, de kerkmeestersbanken, de biechtstoelen en de gebeeldhouwde kansel.  In de parochiekerk liggen 21 grafstenen.

De kerk werd geheel gerestaureerd in 1995 en is geklasseerd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peper & Zout uit onze samenleving

«Bij het verlaten van de open parking in de Carnotstraat te Antwerpen, werd ik bij klaarlichte dag overvallen door twee jonge allochtonen en beroofd van een dure halsketting, die mij zomaar van de hals werd gerukt. Zelfs de omstaanders reageerden niet wanneer ik de achtervolging op de dieven inzette. Dit noemt men dan "het veilige Antwerpen".

Emiel W. uit Antwerpen, 05.05.2008
******************************************************

Dat het aantal autoinbraken in Antwerpen cijfermatig niet veel stijgt heeft volgens mij een andere reden. Vorig jaar werd er twee keer in mijn wagen ingebroken op de parking aan de kaaien (Noord). Nadat wij 101 belden kregen we te horen dat we zelf naar het politiebureau moesten gaan.

Omdat ik geen zin heb om uren te wachten in dat politiebureau, heb ik zoals vele anderen geen aangifte gedaan. Geen aangifte betekent geen registratie en dus dalen de cijfers. Misschien de politie wat klantvriendelijker maken ?

André uit Antwerpen, 30.04.2008
*******************************************************
 
 «Ik woon in de buurt van de Ossenblokstraat in Borgerhout. De laatste tijd wordt onze buurt geteisterd door druggebruikers. Herhaaldelijk heb ik in de portalen van de huizen spuiten en verbrande zilverpapiertjes gevonden. Je kan de druggebruikers zo herkennen aan hun uiterlijk. Ik heb de feiten al verschillende keren gemeld aan de wijkagent maar die doet er niks aan.

Nu de zomer er aan komt heb ik echt schrik voor de spelende kinderen die die spullen zouden oprapen. Kan er nu niemand hier eens iets aan doen ?

Bernt G. uit Borgerhout, 10.05.2008
*******************************************************
 
«Gisteren kwam ik met mijn vriendin aan de carpoolparking in Melsele. Tram 3 zat letterlijk vol allochtonen die zwemkledij bij zich hadden en duidelijk terug keerden van het domein De Ster in St Niklaas.

Toen wij de tram afstapten vergat mijn vriendin haar zakje met daarin enkele nieuwe stukken lingerie, een paar gouden oorbellen, een flesje dure parfum en nog enkele kleinigheden. Nauwelijks enkele seconden na het afstappen besefte zij dat ze de zak vergeten was en stapte ze gewoon terug op de stilstaande tram (aan de eindhalte) om de zak mee te nemen.

Wat we toen zagen grenst aan het ongelooflijke. Die bende allochtonen hadden de zak al te pakken en waren met de stukken lingerie naar elkaar aan het gooien. Toen we de zak terugkregen was de parfum en het paar oorbellen al verdwenen. Na een ganse discussie - waarbij ik als volwassen man bedreigd werd door allochtone kereltjes van nauwelijks 13 of 14 jaar oud - vroegen we bijstand van de tramchauffeur. Die verwittigde zijn dispatching. Slechts na 20 minuten kwam er een inspecteur van De Lijn. Inmiddels had de tramchauffeur zijn achterste deuren open gezet en waren de daders al lang weg.

Ik heb niet gewacht op de politie. Meer dan waarschijnlijk kon ik dan ook nog eens opdraaien voor de wachttijd van de tram. Tegen die groep allochtonen ingaan kon ik ook niet. Ze waren met teveel en bij escallatie zou ik toch weer het label "racist" op mijn hoofd gekleefd krijgen.

Als het zo doorgaat belooft het weer een warme zomer te worden.

J.M. uit Beveren, 12.05.2008
*********************************************************

Overgenomen van www.criminaliteit.org


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myanmar of Birma ?


De naam Myanmar is in 1989 doorgevoerd door het huidige militaire regime maar wordt door veel dissidenten en de Verenigde Staten niet geaccepteerd.

De Verenigde Naties hebben de naamsverandering wel geaccepteerd.

Een aantal media gebruiken sinds kort weer de oude naam Birma.

De naam Myanmar komt van Myanma Naingngandaw, de lokale naam voor het land die reeds in de 12e eeuw werd gebruikt. De aanduiding Burma - die in de VS en door Birmese dissidenten wordt gebruikt - is door de Britten overgenomen van de Portugezen en is een verbastering van Bamar, waarvan de herkomst onduidelijk is. Bamar is ofwel afgeleid uit een van de 16e of 17e eeuwse Indische talen,  waarin het land Bama werd genoemd of werd afgeleid van de Indische naam Brahma-desh.

DE NOS, BBC enz.. gebruiken de naam Birma... De 000, die weer jaren achter ligt gebruikt Myanmar...

Wim


12-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezersbericht


Overgenomen uit de reacties bij www.geenstijl.nl over de dood van drie vermoedelij Marokkaanse drugkoeriers in Maastricht.  De schrijver heeft het over een toestand waar nauwelijks over gerept wordt in de poco-media aan sommige Nederlandse badplaatsen.

Benoemen door Aad Leering 12 mei 2008

Het was weer eens raak: dit weekeinde was er op het strand bij Bloemendaal een grote vechtpartij en werd een jongen met een mes in zijn nek gestoken. De ME was al aanwezig, want de ongeregeldheden kwamen niet onverwacht. En welke groep voortdurend overlast veroorzaakt is ook bekend. Wat vreemd is dat de media dit niet wil ‘benoemen’, zodat we dus niet aan het ‘bouwen’ kunnen toekomen.
Het Parool , de Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, Spitsnieuws (hoort bij Geenstijl) , Zandvoortnieuws.nl, blikopnieuws en vele anderen ‘vergeten’ een belangrijk kenmerk van de groep jongeren te vermelden: het zijn Marokkanen.
Slechts Fok! geeft hier een aanwijzing voor de ware toedracht, die te vinden is in de IJmuider Courant : een groep van honderd Marokkaanse jongeren terroriseert de Nederlandse stranden bij Zandvoort en maakt zich schuldig aan o.a. aanranding, geweldpleging en mishandeling.

Is het erg als het feit dat het om Marokkanen gaat verzwegen wordt? Ik vind van wel, want in de reacties onder het bericht van Fok! waar dit niet vermeld wordt krijgen Surinamers en Tokkies automatisch de schuld. En we weten dat nog bij veel mensen de ogen geopend moeten worden voor de echte problemen. Zo kan het nieuwe PvdA-raadslid dan wel ervaring hebben met de sneeuwballen gooiende racisten uit Waspik, zijn eigen achterban is wel een paar graadjes vervelender voor mensen met een ander ras dan de gemoedelijke Brabanders. Gezien zijn lofzangen op de multikul , die een jaren ‘80 denkniveau in deze aangeven, dient hij nog het een en ander bij te leren, en wel snel.

Een van de reacties op Fok! schetst hoe erg de overlast is:
De ondernemers in het Zandvoortse centrum, omwonenden, winkeliers en paviljoenhouders heerst de angst. Niemand wil met de eigen naam of de naam van de zaak in de krant en al helemaal niet op de foto.
„Je weet maar nooit wat er daarna gebeurt”, zeggen een paar betrokkenen.
Volgens een van hen was het donderdag een dag vol dreiging en gevaar ’zoals hij nog nooit had meegemaakt’. Agenten te paard en op motoren gingen achter jongeren aan en gebruikten zo nodig flink geweld.
De raddraaiers zouden omstanders hebben toegeroepen dat ze de volgende keer wapens zullen meenemen en dat het voor Zandvoort ’een lange, hete zomer wordt’, waarmee ze bedoelen dat ze nog vaak zullen terugkomen.
De 19-jarige Samantha uit Zandvoort heeft donderdag voor haar leven moeten fietsen om te ontkomen aan een razende jongen.
„Ik wilde naar huis fietsen, toen ik zomaar door zo’n rotgozer werd uitgescholden voor een publieke vrouw met een dodelijke ziekte. Toen begon hij me achterna te rennen en tegen mijn fiets te trappen.
Tot driemaal aan toe. Ik trapte als een gek en verloor een van mijn slippers.
Gelukkig werd hij door een politieman in burger gegrepen.”
De politie zet de komende tijd extra agenten in op de trein van Amsterdam naar Zandvoort. Op die manier wordt geprobeerd om de overlast door Marokkaanse jongeren in de treinen en in de badplaats te voorkomen.
De Zandvoortse politie pakte woensdag tien jongens uit Amsterdam West op die toeristen op en rond het strand lastigvielen, overmatig alcohol gebruikten en wildplasten. Ook donderdag was het raak.
Toen werden twintig van Noord Afrikaanse jongeren gearresteerd voor vernieling, mishandeling en onzedelijk gedrag tegen vrouwen.
De cijfers van zaterdag waren nog niet bekend.

Jammer dat onze media het niet willen berichten, zodat deze kansenjongeren slechts begeleid worden met gratis vechtsportlessen en extra studiepunten. Een harde aanpak is nodig, met celstraffen en boetes voor de falende en ontkennende opvoeders. Pas dan is er een kans dat het Marokkaanse tuig normaal in onze samenleving kan functioneren.
Tot die tijd:
Marokkanen in de buurt : moeders, houd je dochters binnen !!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. FDF-Koekoeksburgemeesters



Vlaanderen zou kunnen janken dat het een zoveelste "kaakslag" moet incasseren door het bezoek van drie leden van de Raad van Europa die zich komen bemoeien met de niet-benoeming van de drie FDF-koekoeksburgemeesters in de Vlaamse rand.

Het is overduidelijk dat de Franstaligen overal waar zij kunnen aan de alarmbel sleuren om het einde van hun machtspositie in dit schandland te verkondigen en de Vlamingen af te schilderen als fascisten en racisten.

We moeten er niet veel woorden aan vuil maken : u zal zich de landen herinneren die uit naam van een commissie uit  de Verenigde Naties, Vlaanderen probeerden (en nog steeds proberen) in de hoek van de rassendiscriminatoren  te duwen, eind vorig jaar. De arrogante zwarte man  die ons op televisie het verhaaltje kwam vertellen van de bedreigde hoofddoekendame bij het bedrijf Remery : "dàt was een duidelijk bewijs van de racistische instelling van de Vlamingen. Zelfs de belgische monarch, de keuning van het overspel, kwam de Westvlaamse boeleerders zijn steun toezeggen. " Aan hand van dergelijke argumenten wordt onze Vlaamse reputatie gevormd : sprookjes van overspel en leugen verteld door een afstammeling van het hoofdpersonage van Harriet Beecher Stowe.

En nu komen de drie FDF-koekoeksburgemeesters aan bod, die in elk normaal land  in de gevangenis gedraaid worden wegens rebellie en het niet respecteren van de wetgeving.  Een pluim alleszins voor het VLD-kamerlid Van Biesen dat de zaak van de controle door de Raad van Europa kenbaar maakt.  De man wijst er op, dat de drie controleurs, een Serviër, een Zweed en een Fransman eerst gaan praten met Charles Picqué van het Brussels Gewest, die dixit de liberaal, evenveel met deze zaak te maken heeft als de keizer van China.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van B

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL + VL ?


Met de uitspraak van Wilders over een nieuwe lidstaat die Nederland en Vlaanderen zou vormen, blijkt uit heel wat reacties, dat vele mensen weer eens afkomen met dezelfde redenen, drogredenen en soms kwetsende algemeenheden die we ook vorig jaar in de zomermaanden mochten lezen. 

Toen werden er in de NL-kranten, spoedig gevolgd door de Vlaamse onderdeurtjes, opiniepeilingen gelanceerd om te polsen hoe de eigen bevolking zou reageren op een samengaan van de beide landen.  Uit sommige  NL-peilingen bleek dat circa 40% van de ondervraagden Vlaanderen er wel wilden bijhebben.  Zoals genereuze volwassenen soms kindjes adopteren.

In Vlaams-nationalistische kringen leeft deze idee al van in den beginne van de Vlaamse beweging.  Wij reageren dehalve niet "zomaar" anti, omdat enkele dronken Nederlanders ooit eens tegen de kerktoren gewaterd hebben, of "zomaar" pro, omdat we gecharmeerd zijn door de rechtdoorzee-mentaliteit van vele Noorderburen, of toevallig graag tulpen zien.

Wie de geschiedenis kent en de actualiteit volgt - en Vlaams-nationalisten  zijn hier veel langer en intenser mee bezig dan de doorsnee-medeburger, weet dat het grote punt van overeenkomst de taal is.  De communicatie die maakt dat mensen makkelijk een sociale band smeden. Daardoor weten we ook precies de grote cultuurverschillen  tussen ons te duiden, omdat we in de diepte alles kunnen bespreken met mekaar.

Uit Vlaams oogpunt zou het  bovendien niet erg verstandig zijn, om eens verlost van het brussels-waalse juk, ons over te leveren aan een numerieke meerderheid, die ons enkel kent omwille van onze zogenaamd bourgondische levenswijze en ons voor de rest een beleefd en vriendelijk volkje vindt, dat gedwee aan het handje zal lopen.

Bevoorrechte partners die samen binnen de vermaledijde EU een cultuurgemeenschap vormen waarmee een ietsje meer rekening zal gehouden worden, dat wel.  Een herontdekking van de vroegere samenwerking benelux, zonder de Franstalige moeials,  desnoods een gezamenlijke havenpolitiek opzetten zeker in verband met de beveiligingswerken bij een stijging van het zeeniveau plus allerlei andere projecten. Al ware het maar om niet goedschiks onze souvereniteit af te staan aan de fantasten van de EU.


Voor de rest is het een goede zaak dat er vanuit Nederland aandacht komt voor de zelfstandigheidsidee van Vlaanderen.  Hoe meer internationale steun wij kunnen verwerven, hoe makkelijker dat gedeelte van het onafhankelijkheidsparcours zal afgelegd worden. Dat Wilders niet van VB wil weten, is niet nieuw maar wel onverstandig.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is ook altijd wat in Zuid-Afrika ...






Het leven is niet makkelijk in het land met de hoogste misdaadscijfers ter wereld.  Over de politiek willen we het zelfs niet hebben, dat is een catastrofe.  Maar dat nu ook de olifanten ingezet worden om de witmansen het leven zuur te maken, dat is kras. (Foto in een nationaal park) 

http://www.news24.com:80/Beeld/Home/0,8324,,00.html

De eerlijkheid dwingt ons te zeggen, dat er een polemiek bezig is of deze foto gemanipuleerd zou zijn.  Volgens verklaringen van de twee (Zwitserse) inzittenden, was het een akelige ervaring.  De kosten van herstelling aan de gehuurde auto beliepen 7.000 Rand.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie OVV-secretaris tot Vlaamse verkozenen


De zondagsdebatten van 11 mei op RTBF en RTL zijn overduidelijk. De Franstalige politieke elite beweert dat de Vlamingen géén onderhandelde oplossing willen aanvaarden. Franstalige pers en politici blijven hun publiek ongestoord verder opjutten en voorliegen.

 

Wat zeggen de feiten:

  • Vlamingen vragen al méér dan 4 decennia dat Franstaligen die zich in Vlaanderen vestig(d)en er het geheel van alle grondwettelijk voorziene en internationaal erkenden instellingen -met inbegrip van de officiële streektaal en het gezag van de Vlaams Parlement en ministers- erkennen.
  • De Franstaligen wijzen dat af. Ze willen hun privileges behouden. Zij weigeren even lang dat deze huidige ondemocratische anomalie opgeruimd wordt.
  • De Franstaligen blijven recent bijzonder vaag over wat zij aan onderhandelde oplossing nastreven.  Wat zij vragen (zie ook 'De echte Franstalige eisen' op http://www.woordhouden.be/?q=node/78) komt neer op verregaande en hard ondemocratische toegevingen, o.m.:
    • Territoriale gebiedsuitbreidingen: dat soort logica is evenwel sinds 1945 OUT!  In de EU staan de Franstaligen alleen met zo'n reactionnaire eisen.
    • Benoeming van kandidaat-burgemeesters die al jaren het Vlaamse gezag saboteren en tegen wie er onderzoeken lopen. In de Franstalige logica betekent een verkiezing dat de verkozene de wet niet meer hoeft te respecteren!  Een loepzuivere verkrachting van de rechtstaat dus.
    • Invoering van een federale kieskring; dat zou elke eventuele regeringsdeelname van de zuivere Vlaamse gemeenschapspartijen in zekere mate bemoeilijken (op nationale én deelstatelijk niveau). Zie ook online (http://www.woordhouden.be/?q=node/81).
    • Zware herfinanciering van Brussel, maar zonder de democratische en redelijke voorwaarden die de Vlamingen stellen. Vlamingen worden er gewoon verder gediscrimineerd (cfr. de bekentenis van Rudy Demotte) en er is géén enkel ernstige analyse van de werkelijke kosten van de hoofdstedelijke functie.
    • Voorstellen van ostentatieve extra transfers (zoals premies voor werklozen de over de taalgrens gaan werken, daar waar er nu in Vlaanderen al véle dat doen maar zonder premie, en de Franstaligen de facto de enigen zijn met een grote reserve aan kandidaten die hiervan zullen kunnen genieten).
    •  ....
  • De meeste Vlaamse politici (zowel die in regerende partijen, als Groen!, SP.A, ...) blijven niettemin open voor 'redelijke' compromissen. Ze staan echter met hun billen bloot gezien de onredelijkheid van alle Franstalige eisen.

Eens te meer demonstreren de Franstaligen de nu snel toenemende onbestuurbaarheid van dit land, én hun verregaande misprijzen voor de democratie. Zij eisen immers dat het fundamentele meerderheidsbeginsel systematisch ondergeschikt gemaakt wordt aan het (normaal gezien secundaire principe van) de bescherming van de minderheid. Ze willen dat de minderheid 100x meer kan wegen op de institutionele keuzen dan de meerderheid. Dat geldt anderzijds wel enkel in het voordeel van de Franstaligen: in Brussel aanvaarden ze niets vergelijkbaars voor de Vlamingen. Platte hypocrisie dus!

 

België was gesticht als een staat met politieke rechten uitsluitend voor Franstaligen. Het gros van die privileges is ondertussen opgeruimd, maar in véle opzichten is België nog steeds een sterk unitaire staat: fiscaal en financieel weegt het centrale niveau nog steeds onnoemelijk veel zwaarder dan alle deelregeringen samen. De Franstalige wensen dat unitaire overzicht te behouden. Vlaanderen koos in 1999 op duidelijke en unanieme wijze voor een verregaande decentralisering naar de gemeenschappen en de gewesten. De Franstaligen eisen nu echter dat, dankzij hun zogenaamde recht om niet in de minderheid gesteld te worden, dat er aan die unitaire regelingen hoogstens wat minuscule kruimels mogen wijzigen. Immers, zonder hun instemming -hun kijk op onderhandelingen-  zou er niets mogen veranderen.

 

Kortom, voor de Franstalige politieke elite mag de Vlaamse consensus slechts voor enkele procenten wegen op de nationale keuzen, maar fiscaal en financieel blijft het voor 99% zoals zij wensen!  Dit is fundamenteel strijdig met de democratie!


Met vriendelijke groeten.
 

Rudi Dierick
politiek secretaris OVV - opinie in eigen naam


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt ...



 

 
 
 
 
.


11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare formaties op Mars




Het blauw is ijs, in de rotsformatie bevindt zich een inkompoort.  Althans zo lijkt het. Wie in het schandland B geboren is, beschikt meestal over een grote fantasie, om de realiteit te overleven.

Bericht van december 2007
http://eng.cnews.ru/news/line/indexEn.shtml?2007/11/22/276238


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was u er ook ?






Heerlijk weertje.  Jààren geleden dat het zo warm was in de maand mei met Sinksen.  De nieuwslezeres bij de 0000 richtte zich  vermanend tot de kijkers : dezen moeten zich zorgen maken in plaats van te genieten. Deze zomerdagen zouden wel eens de aftrap kunnen betekenen van de Definitieve Ontsporing van het Klimaat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeschuiver Chevalier neemt weer eens ontslag ...



De peeschuiver Piet de Ridder, beter bekend onder zijn sjoemelnaam Pierre Chevalier, heeft ontslag genomen als gezant bij de Verenigde Naties voor het land B.

Als wij soms bitter of cynisch de naam Schandland gebruiken, dan heeft dit een groot werkelijkheidsgehalte.  Hoe is het in 's hemelsnaam mogelijk dat een onbetrouwbare fielt als die flierefluiter  en corrupte zakkenvuller telkens weer opgenomen wordt in het sanhedrin van de macht ?

Een platte opportunist, een kerel die op de lange duur alle normenbesef kwijtgespeeld is.  Een socialist die zogenaamd liberaal werd en in de gratie kwam bij die andere geldverkwister, Verhofstadt.  Chevalier heeft een knap uiterlijk, praat als een radde verkoper al wat krom is recht en is bovendien zo ijdel als een pauw.  Op een oud filmpje tijdens een verkiezingscampagne was hij te zien, terwijl hij een gesprek probeerde aan te knopen met enkele Brugse stadsarbeiders om dezen aan te zetten voor hem te kiezen.  Je zag de onverschilligheid, om niet te zeggen de afkeer, op de gezichten van de arbeiders voor die misselijke overloper, die maar bleef tateren en glimlachen als een seks-opblaaspop. Dergelijke paljassen zijn het die ons vertegenwoordigen.

Als een mandataris van Vlaams Belang op een terras op de Grote Markt van Brugge zijn kopje koffie omstoot, blokletteren de kwaliteitskrante, dat een fascist een aanslag wilde plegen op het Belfort want iedereen had de luide knal gehoord.  Doortrapte fielten als Piet de Ridder verrichten de ene schanddaad na de andere.  Ditmaal is het hopelijk definitief.  Alhoewel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

"Als mijn toekomstige ex-man denkt dat hij ondergoed kan kopen voor vrouwen, hen kan meenemen naar vijfsterrenrestaurants, pillen kan slikken tegen mannelijk falen en niet voor mijn onderhoud wil betalen, dan heeft hij het mis".
 
 
 
Deze tekst heeft een mondige, felle vrouw gekleefd op de auto van haar "toekomstige ex-echtgenoot" in Zuid-Afrika, zodat iedereen kan meelezen wat er aan de hand is.  De tijd van de mannenwereld is (gelukkig maar) aan het wegebben.  Iedereen is nog niet op de hoogte van deze evolutie.


Mina D.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Francofone arrogantie ten top - door Senior

Wie vandaag naar de uitzending op de RTBF "Mise au point" gekeken en geluisterd heeft hoeft zich geen illusies meer te maken wat enige "goodwill" van francofone zijde betreft. Hun jàààrenlange arrogantie en dominatie hebben de francofone geesten zo aangetast dat er van enige genezing géén sprake meer is.Meer dan ooit willen zij hun grote (on)gelijk uitbazuinen. Alles is de schuld van de...Vlamingen ! De vlamingen zijn volgens FDF opperoen, Olijke Maingain, racisten,fascisten,separatisten en zij misbruiken hun meerderheid om de minderheid te onderdrukken! Ik zat te wachten tot wanneer Maingain ons ook nog voor nazi's zou verslijten. Zijn uitspraak ontlokte grote woede bij  Erik Van Rompuy die zo rood werd als de sossenvlag en ei zo na een aanval op die FDF gek wou uitvoeren.
 
Deze uitzending die opgevrolijkt werd door vier francofonen en vier Nederlandstaligen uit de Brusselse rand was een  verlengstuk van wat we donderdag mee mochten maken in de kamer. Zelfs de anders zo kalme Tinne Van de straten (groen!) kreeg het danig op de heupen van de onzin die er uitgekraamd werd. Ook de inleiding van de uitzending was zeer ontluisterend, want niemand minder dan vice-premier D. Reynders werd 10 minuten aan de tand gevoeld.Het standpunt van deze exellentie zal door Nonkel kruk NIET gesmaakt worden. De algemene teneur van zijn betoog was : Leterme bakt er niks van!! Hij kan het niet, hij is de gegijzelde van zijn  kartel .Bart De Wever deelt de lakens uit, dat is de big-boss.

Heimwee naar Verhofstadt is bij de francofonen enorm en er werd zelfs even gesuggereerd of hij niet beter terug zou komen. Ook volgens de francofonen is er door Leterme nog niks verwezenlijkt. De zaken die in de kamer verleden donderdag werden goedgekeurd zijn nog door Verhofstadt onderhandeld en afgesproken tijdens de interimopdracht  van Verhfstdt en zijn niet de verdiensten van Leterme.
Om een lang verhaal kort te maken, wie vandaag het débacle kon volgen,weet het nu beter dan ooit:Dit land is niet meer te besturen ! De standpunten liggen mijlenver uit elkaar en de onwil langs francofone zijde  ligt gebetoneerd. Al wat men nu nog doet is elkaar de duvel aandoen. Mèèr dan ooit ligt hier een taak weggelegd voor de Vlaamse regering.Zij moet dringend,nog liever vandaag dan morgen,de vuist op de tafel slaan en zeggen...genoeg is genoeg, ons geduld is op!!

Als de federale regering er zelfs  niet meer in slaagt een agenda op te stellen of  een ernstige begroting af te leveren of het land in goede banen te leiden,dit alles veroorzaakt door het eeuwige "NJET" vande francofonen, moet de Vlaamse regering haar verantwoordelijkheid opnemen en de procedure voor een zelfstandig Vlaanderen opstarten!  De sleutel om dat voortdurend gehakketak en gekoeioneer van de Waalse "vethanen"voor eens en voor altijd te stoppen ligt in hun handen. 
Dan moet er over BHV niet meer "onderhandeld "worden. Al wat op Vlaams grondgebied ligt hoort bij Vlaanderen! Gedaan met die faciliteitencinema! Zij die zich te "voornaam" voelen om Nederlands te leren en te spreken, mogen  bij hun francofone vrienden gaan wonen.

En dat die francofone oelewappers maar één ding héél goed in hun koppeke steken (wat ook door de Vlamingen in de uitzending eenparig werd ondersteund) geen morzel Vlaamse grond zullen ze kunnen inpalmen Over de taalgrens of de uitbreiding van Bruxelles is geen enkele vorm van onderhandeling mogelijk!Het enige waar over onderhandeld zal worden is de billijke verdeling van de staatsschuld!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames (en heren) : een visie op mode


Als u op de pijl van onderstaand mini-beeldje drukt krijgt u een gewoon groot video-beeld te zien en een uitleg van een Elsevier-medewerkster over de mogelijke invloed van islam-elementen op de vrouwelijke mode.  Onze dames zouden zich zediger gaan kleden onder druk van de baardmansen in lange jurken.  De eindconclusie dat vrouwen vooral moeten dragen wat zij zelf willen, is natuurlijk juist maar onvolledig. De islam is en blijft de doctrine die vrouwen behandelt als gebruiksobjecten die zich te schikken hebben naar de opvattingen van een middeleeuwse vechtjas uit de woestijn.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals de taalgrens

In aansluiting op het stuk dat wij op 10.05.08 plaatsten over de taalgrens, ontvingen wij een uitgebreide reactie die we u u ter aanvulling graag voorleggen.

        -  Onze taal behoort inderdaad tot het Westgermaans, maar er is veel meer: er vormde zich al snel een licht afwijkende vorm van het Westgermaans: het Noordzeegermaans (niet Noordzeekeltisch). Deze taal stond sterk onder invloed van het Keltisch en tot deze taalgroep behoorden de Galliërs (die wel degelijk Germanen waren en geen Kelten). De taal werd vooral gevormd door het verkeer over zee en had bijgevolg ook heel veel Scandinavische trekjes….De beïnvloeding via de Noordzee herhaalt zich enkele malen in de geschiedenis. Bij de invallen van de Saksen en bij de invallen van de Noormannen ; beide volkeren afkomstig uit Scandinavië  vestigen zich rond de Noordzee en verblijven hier verschillende eeuwen (zowat tweemaal drie eeuwen). Als je merkt wat het bewind van Napoleon (amper 20 jaar) ons nagelaten heeft, zullen deze volkeren wel degelijk veel meer sporen hebben nagelaten in taal en organisatie…dit verklaart trouwens ook voor een groot deel de verwantschap tussen het Engels en het Nederlands, via het Germaans over het Nordzeegermaans, beide beïnvloed door Saksen en Noormannen en minimaal door het Frans (ja ook Engeland via Willem de veroveraar, een Noorman die reeds na twee generaties verfranst wa)

       -   Voeren en Brussel op één lijn zetten met de taalgrensvorming is ronduit demagogische onzin ! Brussel werd verfranst door vooral het verblijf van de Franse taalgezinde Habsburgers. Voeren, eigenlijk behorend tot de platdietse dialectengroep (waaronder ook Eupen – Malmedy vallen ) werd verfranst door het Belgische regime. Eupen-Malmedy werden verduitst vanaf de eerste wereldoorlog omdat ze als wisselmunt werden gebruik.  Voeren werd gewoon  verfranst onder invloed van Luik. Eerst het prinsbisdom, later de industriestad Luik. Platte machtspolitiek dus en geen historisch-etnische taalvorming. Dat is een essentieel verschil.

        -  Het eerste belangrijke bewijs van taalonderscheid in het beleid vinden we bij de eedaflegging van de kleinzonen van Karel De Grote (Straatsburgse eden). 14 februari 842: twee broers, Karel en Lodewijk, bekrachtigen na de slag bij Fontenoy hun bondgenootschap (tegen hun andere broer Lotharius). Lodewijk begon zijn eedaflegging met “Pro deo amur,…”  terwijl Karel, die sprak tot de Oostfranken “In Godes Mina…”. Lodewijks vazallen, Saksen, Beieren, Alamannen en Franken uit de Rijngebieden, legden hun gelofte af met de woorden: “ Oba Karl then eid, then er sinem bruoder ludhuvigs geswer…” en Karels krijgsheren spraken: “ Si Lodhuwigs sagrament, quae son fradre Karlo iurat…’ Neidhart, zon van Angilbert en Bertha (dochter van Karel de Grote) was ooggetuige en legde als kroniekschrijver de gebeurtenis vast.  Hij schrijft dat de eden werden uitgesproken  “in langua romana et langua theodisca” . In het Romaans en het Duits dus,of beter in het Oudfrans en Oudhoogduits. (De Franken – Gustav Faber, blz 185)

Als wij het verschil tussen historisch etnische evolutie en machtspolitieke spelletjes niet inzien is onze taalstrijd nutteloos. Net omwille van de platvloerse taalpolitiek en het platte eigenbelang van de grote heren uit Brussel of Luik, moeten we zo krachtdadig reageren tegenover de verfransing. Verfransingpolitiek neemt niet enkel onze taal en eigenheid af maar is een rechtstreekse bedreiging voor een verdere natuurlijke ontwikkeling van ons volk, dat niet behoort tot de taalgroep noch tot de cultuurgeschiedenis van de heren die ons het Frans willen opdringen. Verfransingpolitiek staat gelijk met geschiedenisvervalsing en ontaarding van volk en cultuur, met ontworteling en verstikking. Alle francofielen ten spijt.

Alrik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servië - voorlopige uitslag + AANPASSING 12.05.08 - 8.30 u





De pro EU partijen behalen voorlopig 39%, de Servische Radicale Partij moet het stellen met 28,6%


CeSID: DS coalition has solid lead
22:13 | Source: B92, Beta, Tanjug
BELGRADE -- The first results show that the coalition gathered around the Democrats (DS) has won 39 percent, or 103 seats in the new parliament. The Serb Radical Party (SRS) follows with 28.6 percent and 76 seats, while the Democratic Party of Serbia (DSS) has won 11.6 percent, or 30 seats. Eight percent of voters have cast their ballots for the Socialists (SPS), who stand to win 21 seat, while the Liberal Democrats

Het zal morgen feest zijn bij de poco-media en het televisienieuws zal u gebracht worden door glunderende gezichtjes.

http://www.b92.net/eng/

AANPASSING 12.05.08 - 8.30 uur

BELGRADE -- CeSID's unofficial results show that the coalition gathered around the Democrats (DS) has won 38.7 percent, or 103 seats in the new parliament.

The Serb Radical Party (SRS) follows with 29.1 percent and 77 seats, while the Democratic Party of Serbia (DSS) has won 11.3 percent, or 30 seats.
7.9 percent of voters have cast their ballots for the Socialists (SPS), who stand to win 20 seat, while the Liberal Democrats (LDP) are just over the five percent threshold, with 13 seatSulejman Ugljanin's Bosniak List for a European Sandžak can count on having two MPs, while the Hungarian Coalition will be represented with four. The Coalition of Albanians of the Preševo Valley has won one seat in the new Serbian parliament.  126 votes are needed in the 250-seat parliament in order to form a government .

******************

Dit zal de definitieve uitslag worden.  In de poco-media en natuurlijk bij de onvermijdelijke partijdige regimeslaven van de 0000  vindt men het evident dat de pro-EU-ers de regering zullen vormen, want zij hebben de meeste verkozenen.  In het Vlaams Parlement ken ik een partij die ook de grootste fractie vormt en die onder algemeen gejuich terzijde wordt geschoven.  Precies zoals in Zwitserland waar de grootste SVP/UDC (toevallig fel anti-EU en pro de Zwitserse identiteit)  ook met allerlei slinkse truken van de macht wordt weggehouden.  Democratie is in Europa vervangen door de macht van de partijen, de particratie. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst & Democratie


Een nieuwe soort kunstenaars is ontstaan en onze fascinatie kennende voor de wereld van creativiteit, emotie, subsidies en pluimstrijkerijen, willen wij u dit nieuwtje niet onthouden : na 178 jaar zijn er  "belgen" rechtgestaan die een culturele identiteit ontdekken op basis van de artificiële natie die zij bewonen.  Kunstenaars verwerpen grenzen en landen en willen zich tot de weireld richten, de onzen sluiten zich op binnen de enge grenzen van een antieke monarchie en een natie die de democratie vervangen heeft door de particratie. Onze belgische kunstenaars draaien de klok enkele eeuwen terug. Ze vrezen voor hun voorrechten zoals de adel in 1789, ze zijn zo dom dat ze hun eigen angstverhalen over een gevaarlijk-rechts Vlaanderen voor waar aannemen.
 
Voorlopig blijven zij zich financieel bedienen (de meesten, niet allen) van de gemeenschappelijke centen en faciliteiten. Eerlang als het land B terug unitair zal zijn, de nationaliteiten en gemeenschappen  afgeschaft, de boosaardige taalgrens ondergekotst en iedereen Frans en Arabisch zal spreken, mogen de belgische kunstenaars de repressie instellen tegen al wie "Vlaams" wil blijven.  Zoals in de jaren '70 van vorige eeuw, de Rode Garde in het fijne land China de Culturele Revolutie aanzwengelde ter meerdere eer en glorie van Mao. 
 
De groene gifklappei Lanoye, die de sporen van de menopauze torst (zie foto) is uiteraard een van de eerste ondertekenaars van de petitie voor de eendracht van het land, de trouw aan de keuning en de steniging van de Vlaams-nationalisten in het raam van de Tolero-gedachte. Anderen zijn ondermeer de regisseurs Dardenne, de begenadigde micro-zangeres Axelle Red, de slome danseres met de sleepvoeten De Keersmaecker en de kleine kleinkunstenaar Vermandere.
 
Tom Lanoye

Fats, uw politiek kunstredacteur
******************************************************

De overkoepelende organisatie KUNST & DEMOCRATIE is een VZW.  Het zou intressant zijn na te gaan welke Vlaamse, Brusselse en Franstalige regeringen subsidies verlenen aan dit overbodige organisme.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!