Angeltjes
22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Court of appeal against Geert Wilders

 

In Nederland bestaat geen taalwetgeving zoals in het schandland B, omdat Nederlands nu eenmaal de enige taal is en de Friezen hebben niets in de pap te brokkelen. Als het Elfstedentocht is, is het hun beurt en voor de rest toeristen ontvangen en doen of ze dat leuk vinden.  

Geen taalwetgeving, wil ook zeggen, geen problemen en geen overtredingen

Dus werd door de Rechtbank van Amsterdam de start van de procedure tegen Geert Wilders in het Engels opgemaakt. U kan het document HIER lezen. Op die manier kan heel de wereld volgen.

Amsterdam Court of Appeal orders the criminal prosecution of the Member of Parliament of the Dutch Second Chamber Geert Wilders

Waarom heeft de rechtbank het document niet in het Arabisch opgemaakt, dat getuigt tenminste van hoffelijkheid. We steken een multicultureel  handje toe :

محكمة الاستئناف في أمستردام أوامر الملاحقة الجنائية للعضو البرلمان الهولندي جيرت فيلدرز الغرفة الثانية

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boilingpoints over Wilders

 

Wordt vervolgd: Wilders.

januari 21, 2009 by boilingpoints

Landgenoten… Ik wilde vandaag wat aan de lay-out veranderen. Deze site een beetje aanpassen en zo… Deze werkzaamheden moeten even wachten, want Nederland bevindt zich in een alarmerende fase!

We schrijven Geert Wilders. Onze Mozart in politiek Den Haag wordt binnen afzienbare tijd schaamteloos voor het hekje gezet. Wilders wordt nu officieel vervolgd voor zijn uitspraken inzake de weerzinwekkende, Barbaarse islam.
Het OM besloot eerder om Wilders niét te vervolgen. Het Gerechtshof te Amsterdam besloot vandaag anders. Wilders moet vervolgd worden, daar hij de mening van miljoenen Nederlanders deelt.

We weten het nu gegarandeerd; kritiek op de Islam wordt niet getolereerd in Nederland. Men pikt dit niet van u, niet van mij en zeker niet van Wilders.

Het is toch scandaleus en beledigend dat haatzaaiers als imam Fawaz en consorten niet vervolgd worden vanwege uitspraken over o.a. homo’s die keurig netjes van een hoog flatgebouw geworpen moeten worden. Omdat zij viehies zijn.

Het is toch scandaleus en beledigend dat een baardmannen stichting als Milli Görüs roeptoetert dat ‘Nederland een flinke bomaanslag nodig heeft’. Deze ijzingwekkende uitspraken mogen gewoon geuit worden in Nederland. Omdat het een geloofsovertuiging betreft. Dan mag het.

Ik zat net eventjes naar ‘de wereld draait door’ te kijken. Gast van vanavond was advo Gerard Spong. Die riep dat Wilders ‘voor deze ene keer met een voorwaardelijke straf weg kan komen, maar de volgende keer dat Wilders dergelijke uitspraken doet, gewoon de gevangenis in moet.’

Wat een vuile, smerige landverrader! Spong, eet je hart uit, als je überhaupt een hart bezit.

Landgenoten, omarm de Islam. Dit is de enige manier om niet veroordeeld te worden. Nederland is allang verkocht aan een stelletje geloofsgestoorde knaljurken. Vandaag is een zwarte dag.

STEM PVV!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter in Elsevier : Procedure tegen Wilders is moordpoging op PVV

 

U kan deelnemen aan de Elsevier poll. Moet Wilders worden vervolgd : KLIKKEN

Filip Dewinter (Vlaams Belang) is geschokt over de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Het is volgens de Belgische politicus een regelrechte poging om de PVV kapot te maken en Wilders de mond te snoeren.

Elsevier over de rechtszaak
'Het is een goede zaak dat de rechter gaat beoordelen of Geert Wilders’ uitlatingen over de islam door de beugel kunnen. Maar de redenen waarom het Amsterdamse Gerechtshof een strafzaak tegen Wilders wil laten aanspannen beloven weinig goeds voor de vrijheid van meningsuiting.'

Lees het commentaar van
Syb Wynia Hof veroordeelt Wilders al voor het proces begint

Dat zegt Dewinter woensdag in reactie op de vervolging van Wilders wegens ‘discriminatie’ en ‘haatzaaierij’.

Het doet de rechtse politicus sterk denken aan de vervolging van zijn eigen partij het Vlaams Blok, die in 2004 op last van de rechter werd ontbonden.

Monddood
De vrijheid van meningsuiting in Nederland is volgens Dewinter in groot gevaar. ‘De procedure tegen Geert Wilders is een moordpoging op een democratische partij,’ zegt hij.

‘De Nederlandse overheid wil Wilders monddood maken. Wanneer het niet lukt om Wilders via de stembus terug te dringen, dan wordt onbeschaamd gekozen voor een juridische procedure.’

Toch vervolgen
Het Gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag besloten dat Wilders
alsnog moet worden vervolgd 'voor het doen van discriminerende en haatzaaiende uitlatingen'.

Het OM besloot eerder om Wilders niet te vervolgen. Daarop klaagden diverse personen en organisaties bij het Hof, die nu dus gelijk hebben gekregen.

Wat vindt u? Moet Wilders worden vervolgd? Geef uw mening in de poll


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij onze grensgeburen in Tilburg : alles kits, vele overvallen, goede sfeer

 

Tilburg telt 200.000 inwoners en is de 6de stad van Nederland

 

Actieplan overvallen geplaatst: 21-01-2009

Tilburgers werken op dit moment vol angst in hun bakkerij, dierenspeciaalzaak, erotiekwinkel, snackbar en tankstation. Geen enkele winkel lijkt meer veilig. Van 1 januari tot 1 december 2008 70 overvallen, 13 overvallen tijdens de laatste 4 weken, 8 overvallen in de laatste 11 dagen. Als dat laatste gemiddelde zich doorzet, komen we op bijna 260 overvallen in 2009. De politie zit er bovenop. Zelfs mensen die net overvallen zijn, zien dat. Het snel ingrijpen vorige week leidde tot arrestaties. Waardering voor de inzet van deze agenten. Toch wordt Tilburg nog steeds geteisterd door een golf aan overvallen. De aanpak die nu gehanteerd wordt, die nu gehanteerd kan worden, is ontoereikend. Het is dan aan de politiek om de deur voor nieuwe opties te openen. Daarom hebben de PvdA- en de VVD-fractie gevraagd om een extra overleg van de fractievoorzitters en een extra raadsvergadering. De VVD-fractie heeft acties geformuleerd die we daarbij in zullen brengen. De nood is aan de man. Het gaat hier niet over het stelen van een rolletje snoep maar om overvallen met wapens. Overvallen die slachtoffers tekenen voor het leven. Vergaande maatregelen zijn daarom nodig.

Volgen dan een aantal vaststellingen over hoe men te werk moet gaan om de ovevallenplaag te bestrijden. We halen er enkel uit :

- Overvallers zijn niet welkom in Tilburg. Dat is moeilijk te realiseren, maar moet wel onze houding zijn. Als daders veroordeeld zijn en richting gevangenis gaan, moeten ze - om te beginnen - in Tilburg worden uitgeschreven.

- Betrek de ouders er bij. Als er daders zijn bij wie in hun achtergrond de eer van de familie een belangrijk rol speelt, moet daar gebruik van worden gemaakt. Als zo'n jongen is gepakt, haal met politiewagen en alle toeters en bellen er om heen ook die ouders op zodat heel de buurt dat goed kan zien. Laat ‘naming and shaming' zijn werk doen.

-  In het algemeen geldt dat daders van dergelijke ingrijpende overvallen geen steun verdienen. Mocht dus blijken dat er daders zijn die gebruik maken van steun van de gemeente of andere organisaties, bijvoorbeeld van een begeleid wonen project of andere voorzieningen, dan moet die steun direct worden ingetrokken. Zij hebben daar geen recht meer op. 

- Een oververtegenwoordiging van allochtone jongens in de criminaliteitsstatistieken is voor de VVD-fractie een bewijs dat het integratiebeleid te soft is geweest. De aanpak van jongens die niet simpelweg een stommiteit begaan maar bewust kiezen voor het criminele pad verdienen geen ondersteuning, maar straf. Dat moet het uitgangspunt zijn. 

- Als een land als Marokko graag zicht houdt op wat hun ‘onderdanen' in andere landen doen en hen verplicht tot het houden van dubbele nationaliteiten, dan mogen we Marokko daar ook wat voor teruggeven. Wat ons betreft moeten daders met een Marokkaanse nationaliteit hun straf uitzitten in Marokkaanse gevangenissen. Daar gaan ze een stuk minder soft om met daders van overvallen. Dan kan worden bekeken of ze daar wat van leren. We pleiten voor een pilot dat hierop is gericht. Wij willen een lobby richting Den Haag met als doel het maken van afspraken met Marokko over een dergelijke pilot.

 BRON


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarie Marijs of Sarie Marais : het zit in ons collectief zanggeheugen

 

Met veel sympathie opgedragen aan de Zuid-Afrikaanse vrienden en zeker aan Peter die ons regelmatig op de hoogte houdt van de barre ontwikkelingen in zijn prachtige land. Wij dragen ons kleine steentje bij om de Vlaamse en Nederlandse media, die de dagelijkse racistische moordpartijen en het wanbeleid door het communistische ANC  verzwijgen voor de openbare opinie, enigszins te corrigeren.  Ten tijde van de Apartheid stonden de kranten bol van de berichtgevingen, nu worden de zwarte excessen zedig verzwegen.

.

.

Hierdie is ons Land! Moenie vergeet dat ons voorgeslagte hierdie land opgebou het nie. Ons het 'n reg in Suid-Afrika, en ons reg moet ons afdwing. Praat suiwer Afrikaans, leer jou kinders suiwer Afrikaans, luister en ondersteun Radio Pretoria en ander Afrikaanse radiostasies, sluit aan by dr. Dan Roodt se Pro-Afrikaanse Aksie Groep (www.praag.org), koop en ondersteun Afrikaanse boeke en musiek, belê in die Blanke Ekonomiese Forum, koop in en besoek ons volkseie Orania in die Noord Kaap en Kleinfontein net buite Pretoria, ondersteun ons volksaksies soos die FAK, Voortrekkers en andere. Dring aan op Afrikaanse skool- en universiteitsopleiding. Besoek ons monumente. Raak betrokke by die Afrikaner organisasies. Stem Vryheidsfront. Boikot Naspers se Beeld en Die Burger waar u eie mense, Afrikaners, sleggesê word. Afrikaners laat nie met hul mors nie!

 


21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welles, nietes ? Alleszins de moeite om over na te denken - Aramburo

 

Weggeplukt uit de reacties :

Obama is slechts een uithangbord.The change zit hem in de leden van zijn administratie.Die zitten op hoger niveau dan de neocons van Bush.

Het nieuwe energiebeleid afdoen als windmolenpolitiek is niet fair.De nieuwe minister van energie is Steven Chu van Chinese afkomst en nobelprijswinnaar fysica in 1997.Zijn pakket maatregelen gaat veel verder en bovendien weet deze minister waarover hij praat in tegenstelling tot de omhooggevallen politieke zakkenvullers in Europa.Een technocraat op die post is geen luxe.

EEREr 

Er is grote controverse tussen topeconomen over de 'Change'.Maar economie is geen exacte wetenschap.Een begrotingstekort van 10% hoeft niet noodzakelijk een ramp te zijn in een land waar de staat niet moet opdraaien voor pensioenen en vervangingsinkomens en medische zorgen.Er zijn ook geen miljoenen economisch nutteloze immigranten.De staatsschuld is gigantisch maar zal onder de 60% van BNP blijven.Onze staatsschuld ligt procentueel veel hoger.
.

De financiering zal wel een probleem vormen en daar zal het waarschijnlijk ook fout lopen.De nieuwe koers zal protectionistisch zijn en diegenen die geloven dat de VS de hele wereld gaan redden zullen vlug uit hun droom ontwaken.De schuld is voor een groot deel buitenlands en zal verder moeten aangroeien met buitenlands kapitaal.Gaan  China of Saudi-Arabië of de Golfstaten hun staatsfondsen ledigen in een staatskas van een land dat er op uit is om hen de wind uit de zeilen te halen ?

.
Het plan is super ambitieus.De VS kunnen nog altijd de zaken naar hun hand zetten ,zeker als zij de afhankelijkheid van buitenlandse olie kunnen beperken.Het overgrote deel van de tegoeden staat uit in USD.Als de VS beslissen om de dollar te devalueren met 25 % klapt de rest van de wereldeconomie in elkaar wat nog geen ramp zou zijn voor de VS zelf die niet van de export moeten leven en voor een groot deel zelfbedruipend kunnen zijn.Dit is hun sterkste wapen.In het uiterste geval beschikken zij nog over de beste verzekeringspolis ter wereld : het grootste en modernste leger.  

Aramburo
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sukkels van de VRT beleven alweer een hoogdag !

 

 

Volgens de VRT wordt Wilders vervolgd voor Racisme in de hoofding van TT. Zo wordt de burger misleid.  Wilders wordt vervolgd wegens anti-islamitische uitspraken.   Dat is iets totaal anders : de islam is  een godsdienst (enfin, bij wijze van spreken maar zeker voor de linkse halve garen). Die trouwens nog niet zo lang geleden uitblonken in het beschimpen van de katholieken en de rk-godsdienst. Dat is wat in feite Geert Wilders nu ook doet en met argumenten omkleed.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Nieuwsbriefvan de PVV vandaag 21.01.09

 

Wilders: uitspraak Hof is aanslag op vrijheid van meningsuiting


De Partij voor de Vrijheid is aangeslagen door de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. PVV-leider Geert Wilders wordt nu vervolgd om zijn denkbeelden en uitspraken.

Geert Wilders ziet de uitspraak van het Hof als een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. "Zo zit Nederland blijkbaar in elkaar. Als je je mening geeft loop je het risico vervolgd te worden. Deelnemen aan het publieke debat is een gevaarlijke activiteit geworden."

"Als ik moet voorkomen, sta niet alleen ik terecht maar ook de honderdduizenden Nederlanders die de islamisering van Nederland afwijzen. Hun mening wordt in Den Haag alleen vertolkt door de Partij voor de Vrijheid. Wie komt er nog op voor onze cultuur als ik moet zwijgen? Dat sterkt me in deze barre dagen."

De politiek leider van de PVV wordt nu veroordeeld tot een rechtsgang die waarschijnlijk jaren gaat duren en die enorme kosten met zich meebrengt. Geert Wilders:  "Wij zijn afhankelijk van kleine giften. De PVV is de enige partij die zich niet afhankelijk heeft gemaakt van subsidies. De uitspraak van het Hof brengt het voortbestaan van de Partij voor de Vrijheid in gevaar. De tonnen die we kwijt zijn aan kosten kunnen we onmogelijk opbrengen."

Wilders: "Ik beschouw dit als een zwarte dag".


Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar Geert Wilders

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 miljoen mensen vanuit de ruimte gezien

 

.
.
Zo zien 2 miljoen mensen er uit, bekeken vanuit de ruimte
tijdens de eedaflegging van de president. Meer foto's bij Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu zondag : allen op stap met de AEL door 't stad

 

De AEL mag nu zondag weer betogen.  Om welke reden is niet duidelijk.  Wellicht om de overwinning te vieren op het Israëlische leger ?  Om het terroristenverzet door Hamas  aan te moedigen ?  Om te demonstreren dat er weer vele raketten mogen afgevuurd worden op de democratische staat Israël ?   

Of is het gewoon om na te gaan, wie eigenlijk de baas is in deze stad ?  Burgemeester Slaapmans of de oproerkraaiers ?  Een zaak hebben ze alleszins gewonnen de vrienden van de terroristen : er moeten geen 100 of zelfs geen 50 namen opgegeven worden van  personen die de eigen ordedienst zullen uitmaken.  Neen, de belofte dat er een eigen wanordedienst zal bestaan, is voldoende.

Wat zijn eigenlijk de doelstellingen van de Arabisch-Europese Liga ?  Buiten onze steden ondersteboven halen en door gemaskerde kerels vernielingen laten aanrichten ? De integratie van de moslims bevorderen ?  Of de goede reputatie van de islamaanhangers in het Westen in de hand werken ?  Dan zijn ze beslist goed bezig.

En Slaapmans, tevreden over uw beleid ?  Vele authentieke Antwerpenaars zijn wild-enthousiast over de manier zoals gij voor uw moslimvriendjes zorgt. Het zijn verkiezingen binnenkort en gij moet opnieuw voor uw slaapzeteltje zorgen in het Vlaams parlement, is het niet ?  Op onze voorbeeldige steun kunt ge rekenen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze keizer heeft geen kleren, het zal eindigen in tranen

 

Een moedig en schitterend artikel over Obama, de VS, het VK, de hoop en veel meer werd ons bezorgd door Regus Patoff, de internationale Vlaming en vriend van deze blog. Het komt uit de Daily Telegraph en is van de hand van Gerald Warner

Die Engelsen hebben de vervelende gewoonte hun teksten in eigen taal te schrijven en wij hebben dezer dagen niet de gelegenheid ze te vertalen, waarvoor onze verontschuldigingen. Behalve de veelbelovende titel :

De eedaflegging van Barck Obama : deze keizer heeft geen kleren, het zal allemaal in tranen eindigen

This will end in tears. The Obama hysteria is not merely embarrassing to witness, it is itself contributory to the scale of the disaster that is coming. What we are experiencing, in the deepening days of a global depression, is the desperate suspension of disbelief by people of intelligence - la trahison des clercs - in a pathetic effort to hypnotise themselves into the delusion that it will be all right on the night. It will not be all right.

We have been here before. In the spring of 1997, to be precise, when a charismatic, young prime minister entered Downing Street, cheered by children bussed in for the occasion waving plastic Union Jacks. A very few of us at that time incurred searing reproaches for denouncing the Great Charlatan (as I have always denominated Tony Blair) and dissenting from the public hysteria. Three times a deluded Britain elected that transparent fraud. Yesterday, when national bankruptcy became a formal reality, we reaped the bitter harvest of the Blair/Brown imposture.

Lees het vervolg HIER


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest begeerlijke vrouw ter wereld

 

Eva Mendes zou de meest begeerlijke vrouw ter wereld moeten zijn. De Cubaans-Amerikaanse actrice en model staat helemaal bovenaan in een jaarlijkse peiling van magazine AskMen. Mendes scoort het best op intelligentie, charisma en ambitie.  Ze heeft er alleszins minder dan het Atomium.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Yves Desmet denkt dat ook

 

@ Manten - Geen medewerker van De Zorgen gedurende 24/24 en 7/7


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders voor de rechter : Het licht dooft in NL

 

Kanttekeningen bij de uitspraak van het hof om Wilders te gaan vervolgen

 

 

De waarheid spreken in Nederland mag zo langzamerhand niet meer. Het licht dooft en niet zo’n beetje ook. Was ons land ooit een baken van licht in een verduisterende wereld, vandaag de dag doet de politieke en vooral juridische elite in ons land erg zijn best om het laatste restje licht uitgetrapt te krijgen. De uitspraak van het hof te Amsterdam vandaag, dat het OM Geert Wilders moet gaan vervolgen, is zo’n trap op het licht. Had datzelfde OM eerder al lang en breed vastgesteld dat de uitspraken van Wilders op geen enkele wijze strafbaar waren, nu komt een onbekende en in mijn ogen onbetekenende rechter tot een andere uitspraak. Juridisch Nederland op zijn smalst.

Allerlei individuen en clubs die zelf niet terugdeinzen om de meest fundamentalistische en haatzaaiende uitspraken te doen hebben net zolang gezocht tot zij een rechter vonden die hun eisen zou inwilligen; zo’n rechter is in ons getergde en uitgemergelde land uiteraard altijd wel ergens te vinden. Wilders mag volgens hen absoluut niet zeggen dat de islam fascistisch is en wat erger is: het hof vindt dat het recht op vrijheid van meningsuiting niet onbeperkt is. Dat betekent dat Nederland vanaf vandaag een uiterst duistere periode tegemoet gaat. Waarom? Omdat de vrijheid van meningsuiting hoe dan ook beperkt gaat worden en dat heeft veel verstrekkender gevolgen dan men nu op het eerste gezicht vermoedt.

Zo mag bij het consequent doortrekken van deze lijn straks geen kritiek meer worden geuit op welke religie dan ook. Kennelijk staat religie onder en boven de wet. Zo mag straks niet meer gezegd worden dat de islam geen godsdienst is, maar een dictatoriaal politiek systeem. Evenmin mag op de mensonterende kenmerken van deze ‘religie’ gewezen worden en mag de islam geen strobreed in de weg gelegd worden in haar veroveringstocht op het Westen in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Ruim baan voor allah en waag het niet een kritische noot te plaatsen in het kader van de vrijheid van meningsuiting, want met de wet en jurisprudentie in de hand zal de spreker het zwijgen worden opgelegd. Kortweg gesteld houdt dit in dat wij met hoge snelheid afstevenen op een religieuze dictatuur in ons land en –hoe ironisch voor D66- is het geen christelijke dictatuur, maar een islamitische.

Er zit één positieve kant aan de beslissing van het hof. Wilders krijgt de kans om voor het oog van de wereldwijde media zijn verhaal te doen en aan te tonen hoe de islam inderdaad in de dagelijkse praktijk een enorm gebrek aan vrijheid, menslievendheid en respect voor al wat leeft aan de dag legt. Hij zal in geuren en kleuren, met uitermate veel praktijkvoorbeelden gelardeerd, kunnen aantonen dat de praktijk van alledag in islamitische landen niets anders aantoont dan dat de islam en de Koran de basis vormen van een haatzaaiende ideologie die zo spoedig mogelijk uit ons land moet verdwijnen. Steekwoorden: 9/11, Madrid, Londen, Van Gogh. Daarvoor hoeft hij het geen moment over individuele personen te hebben, maar uitsluitend over de theorie en praktijk van een verderfelijke leer. Zoals wij vroeger spraken over het nazisme en communisme moet dat vandaag de dag ook kunnen over de islam. Er zit geen enkel verschil in benaderingswijze. Het enige verschil is dat de Nederlandse elite doodsbang is voor de islam en er dus alles aan zal doen om de klagers te behagen. Middels dat behagen stampt men dus wild om zich heen om het licht van de waarheid te doven. De waarheid mag namelijk niet gehoord worden en de boodschapper is daarvan het eerste slachtoffer.

Ondertussen heb ik aangifte gedaan bij het OM Amsterdam tegen de kamerleden Van Bommel/Karibulut en mevrouw Duisenberg door de aanklacht van advocaat Bram Moszkovicz te ondersteunen en 'tot de mijne te maken'. Het werkelijk haatzaaien in ons land moet stoppen door het laten schijnen van ons enige resterende licht: het spreken van de waarheid! 

Nederland, let op uw saeck!

Tommy

@ http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7732


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mijn moeder 4 wielen had, was ik een tram

 

Boeken
In het kibbelgesprek dat Knack deze week heeft met Filip Dewinter, staat ondermeer deze vergelijking :" Als mijn moeder vier wielen had, was ik een tram."  Maar er staat nog veel meer in, dat de moeite van het lezen waard is.  Dewinter is niet de man die zich op ideologisch terrein laat vloeren door een onervaren, vooringenomen linkse journalist, die vreemd genoeg drijft op louter emoties.  Wij proberen later fragmenten te brengen. .Knack gebruikt alleszins niet langer de kleinzielig jennende naam,  Philippe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste verkiezingsaffiches verschijnen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De inkspotprijs 2008 : Tom Janssen

 

Inktspotprijs voor Tom Janssen
De handophoudende kapitalist


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfoverschatting

 

21.01.2009 09.48u - Realisme is in de Belgische politiek al even zeldzaam als pinguïns in de woestijn, maar optimisme is in overvloed voorradig. Er zijn zelfs mensen die nog geloven dat de communautaire dialoog iets gaat opleveren, dat de SLP de kiesdrempel gaat halen, dat Anciaux een politieke meerwaarde biedt en dat België nog een stralende toekomst heeft.

Het project “Vlaanderen in Actie” getuigt ook van zo’n onverwoestbaar optimisme. De beurzen storten in? De grootste bankcrisis sinds 1929? Een economische recessie? Dat werd allemaal weggeblazen door het enthousiasme over de lancering van “Vlaanderen in Actie”. Gone with the wind! Als we de beloften mogen geloven die in het kader van dit plan gemaakt worden, dan staat Vlaanderen binnenkort in de top-vijf van de Europese regio’s. Begrijp ons niet verkeerd. We vinden dat allemaal positieve doelstellingen. Beter onderwijs, meer werkgelegenheid, meer ondernemingszin, een beter management van de verkeersstromen, minder files, groenere steden… Wie kan daar tegen zijn? Het beate optimisme waarmee men de problemen negeert of uit de weg gaat, stoort echter. Het doet te veel denken aan het liedje “Tout va très bien, Madame la Marquise.”

Vlaanderen zou inderdaad veel beter kunnen. Het zou veel meer kunnen bereiken en veel hoger kunnen scoren. Maar niet binnen de Belgische context, waar het zuidelijke landsgedeelte alle hervormingen, verbeteringen en moderniseringen blijft tegenhouden, onze welvaart blijft afromen en onze bevoegdheden blijft beknotten. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) draait zichzelf een rad voor ogen als hij denkt dat hij de doelstellingen van “Vlaanderen in Actie” echt zal kunnen bereiken binnen het huidige Belgische kader. Dat zal maar lukken als er eerst één essentiële andere doelstelling wordt verwezenlijkt: de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Maar juist die ultieme stap durven Kris Peeters en zijn partij niet zetten. Hij is slechts minister-president van een deelstaat met beperkte bevoegdheden. Maar hij lanceert wel grootse plannen die alleen verwezenlijkt kunnen worden in een onafhankelijk land.

@ Vlaams Belang

(een knap geschreven stuk, proficiat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering moet banken opnieuw bijspringen

 

Reactie uit Het Belang van Limburg van een verontwaardigde en clevere lezer :

 

Ipv te lullen en naar de pers te lopen met het nieuwtje, hadden de plannen al moeten klaarliggen en de zaak had al moeten doorgesproken zijn met de verantwoordelijken van ''banken die dat nodig hebben''. Met beslissingen naar buiten komen - dat geeft vertrouwen. Een schoolvoorbeeld van hoe men aan ad hoc problem solving doet, en dan nog amateuristisch ( zie Modirkamen en Fortis ). Vergeet het niet, als de bevolking angst heeft, is ze het best te ''besturen''. Deze generatie self-service politici zou gewoonweg wegens verraad aan de democratie en het volk levenslang in de gevangenis moeten gestoken worden.

Luc Demeulemeester, Mechelen - Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe uniformen voor chauffeurs De Lijn

 

Gezien onze intieme relatie met Ingriet Lieten mochten wij een blik werpen op de nieuwe hoofddeksels die binnenkort gedragen zullen worden door de chauffeurs van de Lijn, dit naar aanleiding van een klein incident dat zich deze week voordeed.  Een chauffeur met Arafatsjaal werd van zijn bus gehaald door de controleurs, omdat hij weigerde de kledingsinstructies te volgen. "Van nu af zal er rekening gejhouden worden met de verlangens van onze medewerkers" aldus Ingriet die zichzelf zal hullen in een helrode boerka met elegant doorkijkvenster in zachtroze en een zijden Arafatsjaal met zwarte noppen op een teergroene achtergrond.
.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!