Angeltjes
21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu zondag : allen op stap met de AEL door 't stad

 

De AEL mag nu zondag weer betogen.  Om welke reden is niet duidelijk.  Wellicht om de overwinning te vieren op het Israëlische leger ?  Om het terroristenverzet door Hamas  aan te moedigen ?  Om te demonstreren dat er weer vele raketten mogen afgevuurd worden op de democratische staat Israël ?   

Of is het gewoon om na te gaan, wie eigenlijk de baas is in deze stad ?  Burgemeester Slaapmans of de oproerkraaiers ?  Een zaak hebben ze alleszins gewonnen de vrienden van de terroristen : er moeten geen 100 of zelfs geen 50 namen opgegeven worden van  personen die de eigen ordedienst zullen uitmaken.  Neen, de belofte dat er een eigen wanordedienst zal bestaan, is voldoende.

Wat zijn eigenlijk de doelstellingen van de Arabisch-Europese Liga ?  Buiten onze steden ondersteboven halen en door gemaskerde kerels vernielingen laten aanrichten ? De integratie van de moslims bevorderen ?  Of de goede reputatie van de islamaanhangers in het Westen in de hand werken ?  Dan zijn ze beslist goed bezig.

En Slaapmans, tevreden over uw beleid ?  Vele authentieke Antwerpenaars zijn wild-enthousiast over de manier zoals gij voor uw moslimvriendjes zorgt. Het zijn verkiezingen binnenkort en gij moet opnieuw voor uw slaapzeteltje zorgen in het Vlaams parlement, is het niet ?  Op onze voorbeeldige steun kunt ge rekenen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze keizer heeft geen kleren, het zal eindigen in tranen

 

Een moedig en schitterend artikel over Obama, de VS, het VK, de hoop en veel meer werd ons bezorgd door Regus Patoff, de internationale Vlaming en vriend van deze blog. Het komt uit de Daily Telegraph en is van de hand van Gerald Warner

Die Engelsen hebben de vervelende gewoonte hun teksten in eigen taal te schrijven en wij hebben dezer dagen niet de gelegenheid ze te vertalen, waarvoor onze verontschuldigingen. Behalve de veelbelovende titel :

De eedaflegging van Barck Obama : deze keizer heeft geen kleren, het zal allemaal in tranen eindigen

This will end in tears. The Obama hysteria is not merely embarrassing to witness, it is itself contributory to the scale of the disaster that is coming. What we are experiencing, in the deepening days of a global depression, is the desperate suspension of disbelief by people of intelligence - la trahison des clercs - in a pathetic effort to hypnotise themselves into the delusion that it will be all right on the night. It will not be all right.

We have been here before. In the spring of 1997, to be precise, when a charismatic, young prime minister entered Downing Street, cheered by children bussed in for the occasion waving plastic Union Jacks. A very few of us at that time incurred searing reproaches for denouncing the Great Charlatan (as I have always denominated Tony Blair) and dissenting from the public hysteria. Three times a deluded Britain elected that transparent fraud. Yesterday, when national bankruptcy became a formal reality, we reaped the bitter harvest of the Blair/Brown imposture.

Lees het vervolg HIER


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest begeerlijke vrouw ter wereld

 

Eva Mendes zou de meest begeerlijke vrouw ter wereld moeten zijn. De Cubaans-Amerikaanse actrice en model staat helemaal bovenaan in een jaarlijkse peiling van magazine AskMen. Mendes scoort het best op intelligentie, charisma en ambitie.  Ze heeft er alleszins minder dan het Atomium.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Yves Desmet denkt dat ook

 

@ Manten - Geen medewerker van De Zorgen gedurende 24/24 en 7/7


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders voor de rechter : Het licht dooft in NL

 

Kanttekeningen bij de uitspraak van het hof om Wilders te gaan vervolgen

 

 

De waarheid spreken in Nederland mag zo langzamerhand niet meer. Het licht dooft en niet zo’n beetje ook. Was ons land ooit een baken van licht in een verduisterende wereld, vandaag de dag doet de politieke en vooral juridische elite in ons land erg zijn best om het laatste restje licht uitgetrapt te krijgen. De uitspraak van het hof te Amsterdam vandaag, dat het OM Geert Wilders moet gaan vervolgen, is zo’n trap op het licht. Had datzelfde OM eerder al lang en breed vastgesteld dat de uitspraken van Wilders op geen enkele wijze strafbaar waren, nu komt een onbekende en in mijn ogen onbetekenende rechter tot een andere uitspraak. Juridisch Nederland op zijn smalst.

Allerlei individuen en clubs die zelf niet terugdeinzen om de meest fundamentalistische en haatzaaiende uitspraken te doen hebben net zolang gezocht tot zij een rechter vonden die hun eisen zou inwilligen; zo’n rechter is in ons getergde en uitgemergelde land uiteraard altijd wel ergens te vinden. Wilders mag volgens hen absoluut niet zeggen dat de islam fascistisch is en wat erger is: het hof vindt dat het recht op vrijheid van meningsuiting niet onbeperkt is. Dat betekent dat Nederland vanaf vandaag een uiterst duistere periode tegemoet gaat. Waarom? Omdat de vrijheid van meningsuiting hoe dan ook beperkt gaat worden en dat heeft veel verstrekkender gevolgen dan men nu op het eerste gezicht vermoedt.

Zo mag bij het consequent doortrekken van deze lijn straks geen kritiek meer worden geuit op welke religie dan ook. Kennelijk staat religie onder en boven de wet. Zo mag straks niet meer gezegd worden dat de islam geen godsdienst is, maar een dictatoriaal politiek systeem. Evenmin mag op de mensonterende kenmerken van deze ‘religie’ gewezen worden en mag de islam geen strobreed in de weg gelegd worden in haar veroveringstocht op het Westen in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Ruim baan voor allah en waag het niet een kritische noot te plaatsen in het kader van de vrijheid van meningsuiting, want met de wet en jurisprudentie in de hand zal de spreker het zwijgen worden opgelegd. Kortweg gesteld houdt dit in dat wij met hoge snelheid afstevenen op een religieuze dictatuur in ons land en –hoe ironisch voor D66- is het geen christelijke dictatuur, maar een islamitische.

Er zit één positieve kant aan de beslissing van het hof. Wilders krijgt de kans om voor het oog van de wereldwijde media zijn verhaal te doen en aan te tonen hoe de islam inderdaad in de dagelijkse praktijk een enorm gebrek aan vrijheid, menslievendheid en respect voor al wat leeft aan de dag legt. Hij zal in geuren en kleuren, met uitermate veel praktijkvoorbeelden gelardeerd, kunnen aantonen dat de praktijk van alledag in islamitische landen niets anders aantoont dan dat de islam en de Koran de basis vormen van een haatzaaiende ideologie die zo spoedig mogelijk uit ons land moet verdwijnen. Steekwoorden: 9/11, Madrid, Londen, Van Gogh. Daarvoor hoeft hij het geen moment over individuele personen te hebben, maar uitsluitend over de theorie en praktijk van een verderfelijke leer. Zoals wij vroeger spraken over het nazisme en communisme moet dat vandaag de dag ook kunnen over de islam. Er zit geen enkel verschil in benaderingswijze. Het enige verschil is dat de Nederlandse elite doodsbang is voor de islam en er dus alles aan zal doen om de klagers te behagen. Middels dat behagen stampt men dus wild om zich heen om het licht van de waarheid te doven. De waarheid mag namelijk niet gehoord worden en de boodschapper is daarvan het eerste slachtoffer.

Ondertussen heb ik aangifte gedaan bij het OM Amsterdam tegen de kamerleden Van Bommel/Karibulut en mevrouw Duisenberg door de aanklacht van advocaat Bram Moszkovicz te ondersteunen en 'tot de mijne te maken'. Het werkelijk haatzaaien in ons land moet stoppen door het laten schijnen van ons enige resterende licht: het spreken van de waarheid! 

Nederland, let op uw saeck!

Tommy

@ http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7732


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mijn moeder 4 wielen had, was ik een tram

 

Boeken
In het kibbelgesprek dat Knack deze week heeft met Filip Dewinter, staat ondermeer deze vergelijking :" Als mijn moeder vier wielen had, was ik een tram."  Maar er staat nog veel meer in, dat de moeite van het lezen waard is.  Dewinter is niet de man die zich op ideologisch terrein laat vloeren door een onervaren, vooringenomen linkse journalist, die vreemd genoeg drijft op louter emoties.  Wij proberen later fragmenten te brengen. .Knack gebruikt alleszins niet langer de kleinzielig jennende naam,  Philippe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste verkiezingsaffiches verschijnen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De inkspotprijs 2008 : Tom Janssen

 

Inktspotprijs voor Tom Janssen
De handophoudende kapitalist


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfoverschatting

 

21.01.2009 09.48u - Realisme is in de Belgische politiek al even zeldzaam als pinguïns in de woestijn, maar optimisme is in overvloed voorradig. Er zijn zelfs mensen die nog geloven dat de communautaire dialoog iets gaat opleveren, dat de SLP de kiesdrempel gaat halen, dat Anciaux een politieke meerwaarde biedt en dat België nog een stralende toekomst heeft.

Het project “Vlaanderen in Actie” getuigt ook van zo’n onverwoestbaar optimisme. De beurzen storten in? De grootste bankcrisis sinds 1929? Een economische recessie? Dat werd allemaal weggeblazen door het enthousiasme over de lancering van “Vlaanderen in Actie”. Gone with the wind! Als we de beloften mogen geloven die in het kader van dit plan gemaakt worden, dan staat Vlaanderen binnenkort in de top-vijf van de Europese regio’s. Begrijp ons niet verkeerd. We vinden dat allemaal positieve doelstellingen. Beter onderwijs, meer werkgelegenheid, meer ondernemingszin, een beter management van de verkeersstromen, minder files, groenere steden… Wie kan daar tegen zijn? Het beate optimisme waarmee men de problemen negeert of uit de weg gaat, stoort echter. Het doet te veel denken aan het liedje “Tout va très bien, Madame la Marquise.”

Vlaanderen zou inderdaad veel beter kunnen. Het zou veel meer kunnen bereiken en veel hoger kunnen scoren. Maar niet binnen de Belgische context, waar het zuidelijke landsgedeelte alle hervormingen, verbeteringen en moderniseringen blijft tegenhouden, onze welvaart blijft afromen en onze bevoegdheden blijft beknotten. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) draait zichzelf een rad voor ogen als hij denkt dat hij de doelstellingen van “Vlaanderen in Actie” echt zal kunnen bereiken binnen het huidige Belgische kader. Dat zal maar lukken als er eerst één essentiële andere doelstelling wordt verwezenlijkt: de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Maar juist die ultieme stap durven Kris Peeters en zijn partij niet zetten. Hij is slechts minister-president van een deelstaat met beperkte bevoegdheden. Maar hij lanceert wel grootse plannen die alleen verwezenlijkt kunnen worden in een onafhankelijk land.

@ Vlaams Belang

(een knap geschreven stuk, proficiat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering moet banken opnieuw bijspringen

 

Reactie uit Het Belang van Limburg van een verontwaardigde en clevere lezer :

 

Ipv te lullen en naar de pers te lopen met het nieuwtje, hadden de plannen al moeten klaarliggen en de zaak had al moeten doorgesproken zijn met de verantwoordelijken van ''banken die dat nodig hebben''. Met beslissingen naar buiten komen - dat geeft vertrouwen. Een schoolvoorbeeld van hoe men aan ad hoc problem solving doet, en dan nog amateuristisch ( zie Modirkamen en Fortis ). Vergeet het niet, als de bevolking angst heeft, is ze het best te ''besturen''. Deze generatie self-service politici zou gewoonweg wegens verraad aan de democratie en het volk levenslang in de gevangenis moeten gestoken worden.

Luc Demeulemeester, Mechelen - Het Belang van Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe uniformen voor chauffeurs De Lijn

 

Gezien onze intieme relatie met Ingriet Lieten mochten wij een blik werpen op de nieuwe hoofddeksels die binnenkort gedragen zullen worden door de chauffeurs van de Lijn, dit naar aanleiding van een klein incident dat zich deze week voordeed.  Een chauffeur met Arafatsjaal werd van zijn bus gehaald door de controleurs, omdat hij weigerde de kledingsinstructies te volgen. "Van nu af zal er rekening gejhouden worden met de verlangens van onze medewerkers" aldus Ingriet die zichzelf zal hullen in een helrode boerka met elegant doorkijkvenster in zachtroze en een zijden Arafatsjaal met zwarte noppen op een teergroene achtergrond.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links Europa en Obama - Jean Bricmont

 

Zonder het met de volledige inhoud van dit artikel eens te zijn, vonden we het een intressante visie om het onder uw aandacht te brengen.

Links Europa en Obama

door Jean Bricmont

Er zijn ten minste twee factoren in aanmerking te nemen als we een verkiezing willen proberen beoordelen: dat wat de kiezers willen uitdrukkelijk met hun stem en wat de verkozen kandidaat zal doen. In het geval van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zou het bijzonder triest zijn geweest mocht McCain na acht jaar Bush-regime verkozen zijn. In feite is het verwonderlijk dat hij er nog in geslaagd is 46% van de stemmen te behalen. Net zoals ook zijn uitstekende resultaten in een aantal staten als bijvoorbeeld Louisiana (zijn ze daar de orkaan Katrina vergeten?)

 Links zou de overwinning van Obama moeten toejuichen, niet zozeer omwille van zijn huidskleur, maar omdat de mensen die op hem hebben gestemd een wens voor verandering uitdrukken en, over het algemeen, een progressieve verandering: minder oorlog, een evenwichtiger economisch beleid, en een respectvoller milieuvriendelijke houding.

Maar de vraag wat de kandidaat zal doen is iets heel anders. Het hangt af van wat hij wil doen, maar ook van wat hij kan doen. Een Amerikaanse president heeft veel macht, maar hij is geen dictator en trouwens, een dictator moet ook rekening houden met de machtsverhoudingen. Wat Obama wil doen is niet helemaal duidelijk, maar het is wel duidelijk dat hij zich niet zal verzetten tegen de georganiseerde machten (Wall Street, de multinationals, de pro-Israël lobby, en ga zo maar door...) die hem hebben toegestaan te winnen. Als er al iets is dat hij duidelijk heeft aangetoond tijdens zijn campagne, is het dit wel.

Uiteraard moet Obama ook rekening houden met populaire druk. Maar daar is het waar het probleem zich voordoet: welke druk? Terwijl sommige Amerikanen geïrriteerd zijn door de Obamania in de VS, zouden ze dat nog veel erger zijn als ze beseften wat er gebeurt in het buitenland, vooral in Europa. Er is niets dat mij hier meer deprimeert dan het zien van hoe jongeren uit de Franse voorsteden zich naast de hele sociaal-democratie, de show-business en de intelligente zionisten "mobiliseren" voor Obama. Ik zag zelfs een aantal van deze jongeren zeggen dat ze Obama een kogelvrij vest zouden toesturen omdat ze geloven dat Amerika nooit zal toestaan dat een Afro-Amerikaanse president zou worden. Alsof iemand die de steun van Warren Buffett, de rijkste man ter wereld, heeft en in feite van vrijwel het hele establishment, een bedreiging zou zijn voor Amerika en hun hulp nodig had.

Met andere woorden, het probleem van Obama komt voort uit zijn extreme populariteit in Europa die gebaseerd is op zowel zijn huidskleur als op zijn "imago". Veel mensen hier hebben geen idee op welke wijze de relaties tussen de rassen zijn veranderd in de VS (net zoals in Europa trouwens). Ze zien de verkiezing van Obama als een soort absoluut wonder en denken dat hij progressiever is dan hij in feite is, vooral omdat de media hem voorstellen als een radicaal alternatief voor Bush en bijna niet spreken over zijn intentie meer troepen naar Afghanistan te sturen (of Pakistan aan te vallen).

Men kan zich inderdaad afvragen wat de meest obamania-achtige "linksen", stijl Charlie Hebdo of Libération, zouden zeggen over een Frans politicus die de doodstraf steunt, die de troepen wil versterken en al zijn toespraken beëindigt met "God zegene Frankrijk".

Natuurlijk, gezien de rampzalige toestand van de linkerzijde in de wereld, willen veel mensen erg hard geloven dat er iets positiefs gebeurt ergens op aarde, en dit versterkt de illusies die Obama heeft doen ontstaan.

Bovendien is het moeilijk een anti-Obama Europees rechts te vinden. In feite dwepen rechts en het merendeel van de sociaal-democraten met Obama omdat hij hen zal toelaten opnieuw openlijk pro-Amerikaans te zijn. Omdat de Verenigde Staten minder egalitair zijn (uit economisch oogpunt) dan Europa, omdat de loonlasten er lager liggen, omdat er minder vakbonden zijn en minder bescherming van de rechten van werknemers, ziet de Europese elite de VS als een soort kapitalistisch paradijs. Het probleem met Bush was dat hij zo brutaal, arrogant, dom en inefficiënt was dat deze elites steeds moeilijker uiting konden geven aan hun bewondering voor de Verenigde Staten. Maar nu kan alles veranderen: door het verplaatsen van de aandacht van sociale problemen naar "raciale" problemen kunnen deze elites de huidige situatie omkeren en de VS als hét progressieve land van het Westen voorstellen.

De heel "nieuw linkse" en pro-amerikaanse krant Libération, suggereerde dat de verkiezing van Obama een les in democratie voor Frankrijk zou zijn. Vreemd genoeg vermelden ze met bewondering de lange wachtrijen bij de stembureaus, terwijl die files in niet-Westerse landen over het algemeen beschouwd worden als een teken van incompetentie of erger, als blijk dat de regering van plan is te mensen te ontmoedigen van te stemmen.

Een ander probleem is dat kritiek op Obama waarschijnlijk van racisme zal verdacht worden. De zionisten stigmatiseren het feit "anti-Amerikaans" te zijn al als antisemitisch. Met een afro-amerikaanse president van de VS mogen we ons verwachten aan een combinatie van beide vormen van intimidatie.

De vraag is hoe lang Obama in staat zal zijn om zijn linkse supporters te behouden, zelfs wanneer zijn buitenlands beleid in tegenspraak is met hun verwachtingen. De enige hoop is dat de wereldbevolking hem met de neus op de feiten drukt, niet van zijn programma, omdat hij eigenlijk niet zoveel heeft beloofd, maar van wat zij denkt dat zijn programma is en woedend zal reageren als ze ontdekken dat hij hun (ongegronde) hoop in hem heeft verraden. Dat is het enige dat Amerika kan doen afzien de oorlogen in Afghanistan, Irak of elders te versterken.

Het probleem is dat, 60 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, de Europeanen zich nog altijd als afhankelijk zien van de Verenigde Staten. Voor hun elites zijn de redenen van deze houding begrijpelijk; maar helaas heeft de rest van de bevolking, met inbegrip van een deel van de linkerzijde, te veel hoop geplaatst op het feit dat het Amerikaanse volk kiest voor een "goede prins", zoals zij dat deden met Obama.

We moeten ons buitenlands beleid en ons sociaal model onafhankelijk van de Amerikaanse keuzes bepalen. We moeten in staat zijn om te praten met landen als Rusland, China of Iran zonder ons hoeven zorgen te maken van wat Uncle Sam daarover denkt. Veel Europeanen zien de Verenigde Staten als een toonbeeld van democratie, maar er is niets minder democratisch dan ons beleid te bepalen naar gelang de uitslag van verkiezingen waaraan we niet deelnemen.

Het Amerikaanse volk verkiest zijn president, en niet de meester van het universum. Vandaag de dag lijkt dit als zodanig begrepen te worden in Rusland, Azië, Latijns-Amerika en de islamitische wereld. Het is alleen in Europa dat de dekolonisatie van de geesten nog steeds nodig is.

 

Met dank aan Christina

 
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bartje & Bertje, het olijke duo - door Jade

 

Naar aanleiding van de NV-A campagne in Wallonië 

Ge moet maar zo on-Vlaams onnozel zijn: aan Waalse spelprogrammatjes meedoen om zachtjes een opening te verwachten via de publieke opinie die in Wallonië regimeus verdoofd gehouden wordt door een systeem dat mensen beloont die aan de TV gekluisterd blijven, dankzij een zorgeloze hangmat.

Pardon, wat zeg ik? Verdoofd gehouden wordt? Dat is slechts één aspect, het andere deel is de tomeloze en onbeschaamde haat die gefokt werd, nog steeds verder opgefokt wordt, gesmeerd en onderhouden met een beeld dat iedere Vlaming als een potentiële of sudderend latente nazi nakomeling of  tot zelf openlijke hitler sympathisant  karikaturizeert.

Inderdaad, Bart Dewever heeft niet de kl... om over de kern van de zaak te spreken, hij is een bedelaar, een diplomaat van de WIBRA, een in het belgische, minderwaardig Frans stotterende smeker, un mendiant. Dat is ook de regel in de moslimwereld... respect moet je afdwingen.

Het charisma van een vette vis op het droge bedelend om een stamp terug in het water. Van eender wie. Mijn of uw botten. Bot gevangen. Ge kunt ze schubben.

15.000 Euro verkwanselen aan affiches die Vlamingen als mosselen bevestigen.

Waarom geen nieuwe alliantie met Bert Anciaux in feite? Om de kiesdrempel te halen. 5,O1%.  Meer moet dat niet zijn om als nuttige Belgische idioot te blijven dienen.

Bartje en Bertje, het olijke duo dat geld uitgeeft omdat het niet geeft.

Bert van de inter-Anciaux-nale samen met Bart De Wé-Verts wegens samen met Ecolo bijv. : de beste garantie voor het rekken, het voortbestaan van belgië. Borrelnootjes  na de kaviaar ten huize van Albert sans Delphine.

Goe Bart,  ik bedoel goe zot.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Herent vraagt Euro-verkiezingen te boycotten

                                           

 

Fractie Vlaams Belang Herent                                                                         

Maurice Elincx                                                                                                 

3020 Herent

 

Herent 20 januari 2009,

 

 College van Burgemeester en Schepen

Wilselsesteenweg 28

3020 Herent

 

Geachte,

 

Met dit schrijven vraagt de Vlaams Belang-fractie om conform artikel 22 van het Gemeentedecreet onderstaand punt te agenderen op de eerstkomende gemeenteraadszitting, welke zal plaatsvinden op 10 februari 2009 om 20u00.

 

Voorstel van Beslissing betreffende het weigeren van de organisatie van ongrondwettelijke Europese verkiezingen door de gemeente Herent.

 

Toelichting

 

Ondanks duidelijke uitspraken van het Grondwettelijk Hof, en ondanks het feit dat de bevoegde Kamercommissie reeds meer dan een jaar geleden de wetsvoorstellen voor de splitsing van de ongrondwettelijke kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde heeft goedgekeurd; is deze kieskring nog steeds niet gesplitst.

Deze niet-splitsing impliceert dat we in juni van dit jaar geen wettelijke Europese verkiezingen kunnen organiseren.

Dit feit heeft weinig of niets van doen met wat men ‘communautaire scherpslijperij’ zou kunnen noemen, maar alles met een fundamenteel respect voor de Grondwet.

Het is niet omdat de federale overheden in dit land doelbewust de Grondwet overtreden, dat de ondergeschikte besturen zoals de gemeenten maar ook de burgers zich hier zomaar bij neer moeten leggen of erger nog, er medeplichtig aan zijn. Het is zelfs de plicht van de gemeenten en de burgers om zich uitdrukkelijk te verzetten tegen deze ongrondwettelijkheid, door klaar en duidelijk hun medewerking aan deze ongrondwettelijkheid te verlenen.

Dit houdt in dat de gemeenten in dit land de plicht hebben om de organisatie van de ongrondwettelijke Europese verkiezingen in juni te weigeren, en dat ook de burgers in de mogelijkheid gesteld dienen te worden om zonder problemen hun medewerking aan deze ongrondwettelijke verkiezingen te weigeren.

Verscheidene gemeenten in Vlaanderen hebben trouwens reeds een initiatief in die zin genomen. Ik verwijs hierbij naar de gemeente Lennik, en naar Affligem waar de gemeenteraad UNANIEM deze beslissing heeft genomen.

 

VOORSTEL

 

Overwegende dat op 7 november de kamercommissie Binnenlandse Zaken de wetsvoorstellen voor de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde heeft goedgekeurd;

 

Overwegende dat deze wetsvoorstellen de artikelen van de kieswet van 13 december 2002 vervangen (voor de provincie Vlaams-Brabant), die op 26 mei 2003 door een arrest nummer 73/2003 van het Grondwettelijk Hof werden vernietigd wegens discriminatie en ongrondwettelijkheid;

 

Overwegende dat sinds die goedkeuring op 7 november 2007 door de Franstaligen een nieuwe carrousel van “belangenconflicten” opgevoerd wordt om een stemming in de voltallige Kamer te beletten;

 

Overwegende de plechtig ondertekende verklaringen voor onverwijlde splitsing van 13 mei 2004, de beloften aan de kiezer in partijprogramma’s voorafgaand aan de verkiezingen van juni 2007 en de Vlaamse regeerakkoorden;

 

Overwegende dat zonder splitsing van BHV de Europese verkiezingen van 2009 discriminatoir en ongrondwettelijk zijn;

 

Overwegende dat voor de Europese verkiezingen Halle-Vilvoorde met zijn 35 Vlaamse gemeenten tot het Waalse kiesdistrict behoort, wat betekent dat een kandidaat uit Aarlen stemmen kan halen in Halle-Vilvoorde, terwijl een kandidaat uit Vlaanderen GEEN stem kan halen in het aangrenzende Waals-Brabantse Tubeke of Henegouwse Edingen;

 

Overwegende dat de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde geen communautair aspect heeft zoals te pas en te onpas wordt verkondigd, maar iets dat een rechtstaat fundamenteel en veel dieper raakt: het respect voor de Grondwet;

 

Overwegende dat de Grondwet het hoogste gezag in een rechtsstaat vertegenwoordigt en de sterkste bescherming verleent aan de meest fundamentele rechten;

 

Overwegende dat de niet-toepassing van het arrest van het Grondwettelijk Hof van 26 mei 2003 door de wetgevende en uitvoerende macht een schaamteloos bedrog is en het negeren van de rechtsregels die de overheid zelf goedgekeurd heeft;

 

Overwegende het niet naleven door de federale overheden van de rechtsregels die ze zelf goedgekeurd heeft, hoeven de burgers, noch de ondergeschikte besturen er zich bij neer te leggen; zij hebben het morele recht en de plicht zich daaraan te onttrekken en daar niet aan mede te werken;

 

Overwegende dat de Belgische regering zelfs de Grondwet niet meer wenst na te leven; kan van de ondergeschikte besturen en de burgers niet verwacht worden dat ze braaf zullen helpen om wetsovertredingen uit te voeren;

 

Overwegende dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen hun medewerking niet kunnen verlenen aan de organisatie van ongrondwettelijke verkiezingen.

 

Besluit

 

- De Raad stelt vast dat geen medewerking kan verleend worden aan de organisatie van de Europese verkiezingen van 7 juni 2009 gezien de discriminatie vastgesteld door het Grondwettelijk Hof niet opgeheven is.

- De Raad dringt er bij het College van Burgemeester en Schepenen op aan om geen enkele medewerking te verlenen aan de organisatie van de ongrondwettelijke Europese verkiezingen van juni 2009.

- De Raad dringt er bij het College van Burgemeester en Schepenen op aan om geen burgers op te roepen om hun medewerking te verlenen aan de organisatie van de ongrondwettelijke Europese verkiezingen van juni 2009.

 

 

Maurice Elincx

Gemeenteraadslid fractie Vlaams Belang Herent

***

In Herent is Willy Kuypers burgemeester.  Benieuwd hoe hij zich er uit zal proberen te wringen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot - Turkije

 

Een van onze attente lezers zag deze afbeelding van Groot-Turkije op een geparkeerde wagen . De EU kan afnokken en wordt Groot-Turkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten over justitie

 

Met dank aan Manten


20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brabo spuit ter ere van de nieuwe president.

 

.
.
.Toen Klokke Noen Barack Hussein Obama de eed aflegde als President nummer 44 der Verenigde Staten van Amerika,  brak in Antwerpen  the sun door het wolkendek en begon Brabo te spuiten en spetteren van plezier.  De kathedraal keek glimlachend en vertederd neer op het jeugdige enthousiasme van de Hand-Werper.  De beiaard klingelde zijn vrolijke lied over de daken waaronder de inwoners  mekaar met vochtige ogen aankeken :  "Amai, die mengs zal veul wàrrek hebbe, wànt a heeft veul beloofd".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief per mail aan de Amerikaanse Ambassadeur

 

Aan de Heer Ambassadeur van deVerenigde Staten van Amerika

Regentlaan 27

1000 Brussel

ircbrussels@state.gov

 

 

Geachte Heer  Ambassadeur,

Het is een grote dag voor uw land en wij feliciteren u met uw nieuwe president. Het ziet er naar uit, dat zijn komst door zowat de hele wereld positief beoordeeld wordt en dat de verwachtingen niet alleen in eigen land hooggespannen staan.

Met een staatsschuld van 10000 miljard USD en een kwakkelende begroting die 500 miljard USD in het rood zinkt, zal President  Barack Hussein Obama heel wat meer nodig hebben dan hoopgevende speeches.  Maar dat zien we later wel.

Wat we graag van u zouden vernemen, of het juist is, dat u beslist heeft de senatoren van Vlaams Belang, die u nochtans uitgenodigd had om aanwezig te zijn op de Ambassade tijdens de inauguratie, de toegang zal ontzeggen tot uw gebouw ?  In feite ontzegt u hen, na hen uitgenodigd te hebben, de toegang tot Amerikaans grondgebied.

Is dat de nieuwe politiek, de grote change die uw nieuwe president beoogt ?  Democratisch verkozen parlementairen niet erkennen ?  Voelt u zich beter met het linkse rapalje dat al tientallen jaren uw land , uw instellingen en uw inwoners bekladt en beschimpt en alom de mentaliteit van "Yankee, go home" propageert ?

Wij kijken met belangstelling uw antwoord tegemoet.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : Schaf de dubbele nationaliteit af

 

Dewinter: "Als Marokkaan heb je een voorsprong"

20/01/2009 13:10

Zes jaar geleden hadden ze een aanvaring in De zevende dag. Vorige week zaten ze opnieuw oog in oog. En deze keer liep Filip Dewinter niet weg, maar bleef hij urenlang zitten voor een lange en pittige interviewmarathon met onze verslaggever. Deze week op acht volle pagina's in Knack. Hier een kort fragment.

Uw beruchte 70-puntenplan uit 1992 was helemaal afgestemd op de collectieve terugkeer van immigranten. Wat is er sindsdien veranderd in uw denken?

DEWINTER: In mijn denken is niets veranderd, de samenleving is veranderd. We zijn ondertussen bijna twee decennia verder. En dat betekent dat hier een grote groep mensen opgroeit van de tweede of derde generatie. Voor een groot deel van hen is het een illusie te denken dat ze nog ooit zullen terugkeren. De situatie is geëvolueerd, helaas niet in de positieve zin, maar goed. Maar onze uitgangspunten zijn dezelfde gebleven.

Pas die dan eens toe op die tweede en derde generatie, die hier geboren is.

DEWINTER: Wel, ik ben altijd van mening geweest dat het een verhaal is van aanpassen of terugkeren, van...

Wacht even. Iemand die hier geboren is, naar waar moet die terugkeren? Naar de kraamkliniek?

DEWINTER: (lacht) Neeneenee, maak er nu geen karikatuur van.

Hoe zit het dan wel?

DEWINTER: Ik denk dat we veel duidelijker moeten zeggen wat we van die mensen verlangen, en wat we niet van hen verlangen. En die duidelijkheid is er nu niet, wel integendeel. Het uitgangspunt is simpel: een immigratiestop, de deuren dicht. We kunnen niet dweilen met de kraan open. Als de gezinsherenigingen blijven bestaan en het aantal illegalen blijft toenemen en de asielprocedures worden niet bijgestuurd en het aantal naturalisaties blijft toenemen, en de dubbele nationaliteit verdwijnt niet - tja, dan zijn alle inspanningen nutteloos. Dan heeft het geen zin om de mensen die hier zijn, te laten inburgeren. Dus die massa-immigratie moet stoppen. En dan kan het echte werk beginnen.

Oké. Hoe moet dat dan concreet?

DEWINTER: Simpel. Om te beginnen schaffen we de dubbele nationaliteit af. We laten die mensen weten dat er maar één loyauteit kan bestaan, die aan onze gemeenschap, aan onze waarden en normen. Punt twee: dat moet dan maar zwart op wit gezegd worden, in een loyauteitsverklaring, zoals die bestaat in de Verenigde Staten van Amerika.

Pardon? Wie hier geboren is, hoeft toch helemaal niets te ondertekenen? Als Belg hebben zij evenveel rechten als u en ik.

DEWINTER: Maar ook plichten. En daar praten ze liever niet over.

Wie praat daar liever niet over?

DEWINTER: Een groot deel van de hier verblijvende moslims zegt dat. En steeds luider.

Maar de verpletterende meerderheid van de hier aanwezige moslims leeft toch heel gewoon en keurig volgens 's lands wetten?

DEWINTER: Een overgrote meerderheid wel, ja. Maar die meerderheid is totaal niet relevant, omdat zij de dienst niet uitmaakt. Het zijn de extremisten die de touwtjes van de islamzuil in handen hebben. Bovendien worden vele allochtonen helemaal niet aangezet om te integreren, omdat ze in wijken wonen met alleen maar Marokkaanse winkels met moskee en Koranschool erbovenop, in een soort geïmporteerde soek. Waarin zouden ze moeten integreren?

Weet u wat ik denk? Als u geboren zou zijn als Marokkaanse Belg, dan zou u zélf het emancipatiebeleid aantrekken, dan zou u ook gelijke rechten eisen.

DEWINTER: Maar ik bén niet geboren als Marokkaan, ik ben geboren als Vlaming in Brugge. Laat ik eens een andere hypothese nemen. Als ik naar Marokko zou verhuizen, zou ik begrijpen dat ik mij moet aanpassen. En dat wil ik niet. Daarom verhuis ik niet naar Marokko.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat het emancipatieproces van de allochtone gemeenschap vandaag even noodzakelijk is als dat van de Vlamingen, de arbeiders en de vrouwen in de twintigste eeuw dat is geweest. Ook die hebben gelijke rechten moeten afdwingen.

DEWINTER: Er is een groot verschil. Wij spelen thuis. Op eigen veld.

Wie hier geboren is als Marokkaanse Belg, speelt óók thuis.

DEWINTER: Die vreemdeling speelt niet thuis. Die vreemdeling is hier te gast, die moet zich als gast gedragen. Er zijn misschien gasten die wat langer blijven, maar ze zijn nog steeds te gast. En ze moeten goed beseffen...

Wie hier geboren is, is níét te gast. Dit is evengoed hun land als het uwe.

DEWINTER: Ik vind nog altijd: een kat die in een viswinkel geboren wordt, is daarom nog geen vis - om het eens plastisch uit te drukken. Het duurt wellicht een paar generaties vooraleer men volledig geassimileerd is. Maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling: Vlaming onder de Vlamingen worden. Maar dan moeten wij van onze kant ook een inspanning doen om hen dat duidelijk te maken. En dat doen wij niet.

Moeten wij niet vooral een inspanning leveren om discriminatie weg te werken? Stel nu eens dat u zelf in Antwerpen geboren wordt uit Marokkaans-Belgische ouders...

DEWINTER: (zucht) Daar gaan we weer.

Dan hebt u van bij uw geboorte al een achterstand.

DEWINTER: Ik denk dat ik in deze samenleving een voorsprong heb, als ik als Marokkaan in Antwerpen geboren word. Er staan meteen een paar straathoekwerkers klaar om mij persoonlijk te begeleiden. Ik kan rekenen op positieve discriminatie, er is een burgemeester die mij pampert. (laconiek) Ik zit goed voor de rest van mijn leven.

Dat is onzin, en dat weet u.

DEWINTER: Die mensen zijn niet het slachtoffer van onze zogenaamd racistische samenleving. Punt uit.

De rest van het interview vindt U in Knack van deze week

Joël De Ceulaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen voeren campagne in Wallonië : wat een strategie !

 

Verkiezingscampagne voeren, is als naar een feest gaan, waar veel mensen samenkomen : ieder probeert er op zijn best uit te zien. De een verschijnt met bokshandschoenen, de ander met gescheurde kleren en een blauw oog van het ruziemaken, weer anderen dragen een hoofddoek en zwaaien met hun dubbel paspoort ; er zijn er zelfs die een ganse dierentuin aanvoeren : oude krokodillen, roofkippen, blauwe haaien en één stel leurt met Fortis-aandelen.  Verkiezingen zijn pleizeriger dan dorpskermissen.

Nos amis belges van de NV-A voeren campagne in het buitenland, om de Walen te overtuigen van het nut van een staatshervorming. Na vijf keer is het tijd voor een zesde keer, zeggen zij. Het lijkt er op, dat na de stunt met de vrachtwagens, die miljarden euri transfergelden kwamen afleveren over de grens, de NV-A er genoegen in schept om de Walen nog fanatieker op te zetten tegen Vlaanderen.  Met welk resultaat ? 

Herinner u de uitzending op de RTBF, waar de NV-A voorzitter zich zwetend als een paard doorheen worstelde met een pijnlijke woordenbrij in schabouwelijk Frans, die volledig genegeerd werd door de Walen. 

En hij doet het wéér, alsof de Waalse publieke opinie enige invloed zou kunnen of willen uitoefenen op Elio di Rupo, Didier Reynders, Joëlle 1000quet of de belgicisten van Ecolo. Het is onze zaak niet, men doet maar : de NV-A is een hardleerse partij die telkens tegen dezelfde muur aanbotst.

Veelbetekend is het alleszins dat uitgerekend in la Libre belgique een lezer uit Namen de NV-A van antwoord dient op een manier die gênant is voor de halve waarhedenpartij :

De NVA heeft niet de moed om tot de bodem van het debat te gaan.België is een ongeval in de geschiedenis met als gevolg twee volkeren met opvattingen die meer en meer uit mekaar groeien inzake het politieke, sociale, economische en culturele gebeuren. Er is meer overeenkomst tussen enerzijds de Vlamingen en de Nedelanders en anderzijds de Fransen, Walen en Brusselaars. De verkiezingen tonen het telkens wat meer aan : weinig ruimte in Vlaanderen voor de progressieve ideeën van links en het omgekeerde in Wallonië, waar zelfs de MR een sociaal gelaat heeft. Om de puinhoop op te ruimen is er slechts een oplossing : de scheiding van het land, Vlaanderen kan overwegen zich aan te sluiten bij Nederland, Wallonië en Brussel kunnen zich verenigen met Frankrijk.

La N-VA n'a pas le courage d'aller au fond du débat. La Belgique est un accident de l'Histoire avec comme résultat 2 peuples avec des conceptions de plus en plus différentes de la vie politique, sociale, économique et culturelle. Il y a plus de points communs entre les Hollandais et les Flamands d'une part, les Français, Wallons et Bruxellois d'autre part.
Les élections le prouvent de plus en plus : peu de place pour des idées progressistes de gauche en Flandre, peu de place pour des idées conservatrices de droite à Bruxelles et en Wallonie (même le MR s'est donné un visage social). Pour mettre fin au gâchis, il n'y a qu'une solution : la séparation du pays, la Flandre pouvant envisager sa réunion à la Hollande, la Wallonie et Bruxelles pouvant choisir la réunion à la France.
Dat is een andere drank dan de slappe koffie die de NVA tegen beter weten in blijft schenken.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!