Angeltjes
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief per mail aan de Amerikaanse Ambassadeur

 

Aan de Heer Ambassadeur van deVerenigde Staten van Amerika

Regentlaan 27

1000 Brussel

ircbrussels@state.gov

 

 

Geachte Heer  Ambassadeur,

Het is een grote dag voor uw land en wij feliciteren u met uw nieuwe president. Het ziet er naar uit, dat zijn komst door zowat de hele wereld positief beoordeeld wordt en dat de verwachtingen niet alleen in eigen land hooggespannen staan.

Met een staatsschuld van 10000 miljard USD en een kwakkelende begroting die 500 miljard USD in het rood zinkt, zal President  Barack Hussein Obama heel wat meer nodig hebben dan hoopgevende speeches.  Maar dat zien we later wel.

Wat we graag van u zouden vernemen, of het juist is, dat u beslist heeft de senatoren van Vlaams Belang, die u nochtans uitgenodigd had om aanwezig te zijn op de Ambassade tijdens de inauguratie, de toegang zal ontzeggen tot uw gebouw ?  In feite ontzegt u hen, na hen uitgenodigd te hebben, de toegang tot Amerikaans grondgebied.

Is dat de nieuwe politiek, de grote change die uw nieuwe president beoogt ?  Democratisch verkozen parlementairen niet erkennen ?  Voelt u zich beter met het linkse rapalje dat al tientallen jaren uw land , uw instellingen en uw inwoners bekladt en beschimpt en alom de mentaliteit van "Yankee, go home" propageert ?

Wij kijken met belangstelling uw antwoord tegemoet.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : Schaf de dubbele nationaliteit af

 

Dewinter: "Als Marokkaan heb je een voorsprong"

20/01/2009 13:10

Zes jaar geleden hadden ze een aanvaring in De zevende dag. Vorige week zaten ze opnieuw oog in oog. En deze keer liep Filip Dewinter niet weg, maar bleef hij urenlang zitten voor een lange en pittige interviewmarathon met onze verslaggever. Deze week op acht volle pagina's in Knack. Hier een kort fragment.

Uw beruchte 70-puntenplan uit 1992 was helemaal afgestemd op de collectieve terugkeer van immigranten. Wat is er sindsdien veranderd in uw denken?

DEWINTER: In mijn denken is niets veranderd, de samenleving is veranderd. We zijn ondertussen bijna twee decennia verder. En dat betekent dat hier een grote groep mensen opgroeit van de tweede of derde generatie. Voor een groot deel van hen is het een illusie te denken dat ze nog ooit zullen terugkeren. De situatie is geëvolueerd, helaas niet in de positieve zin, maar goed. Maar onze uitgangspunten zijn dezelfde gebleven.

Pas die dan eens toe op die tweede en derde generatie, die hier geboren is.

DEWINTER: Wel, ik ben altijd van mening geweest dat het een verhaal is van aanpassen of terugkeren, van...

Wacht even. Iemand die hier geboren is, naar waar moet die terugkeren? Naar de kraamkliniek?

DEWINTER: (lacht) Neeneenee, maak er nu geen karikatuur van.

Hoe zit het dan wel?

DEWINTER: Ik denk dat we veel duidelijker moeten zeggen wat we van die mensen verlangen, en wat we niet van hen verlangen. En die duidelijkheid is er nu niet, wel integendeel. Het uitgangspunt is simpel: een immigratiestop, de deuren dicht. We kunnen niet dweilen met de kraan open. Als de gezinsherenigingen blijven bestaan en het aantal illegalen blijft toenemen en de asielprocedures worden niet bijgestuurd en het aantal naturalisaties blijft toenemen, en de dubbele nationaliteit verdwijnt niet - tja, dan zijn alle inspanningen nutteloos. Dan heeft het geen zin om de mensen die hier zijn, te laten inburgeren. Dus die massa-immigratie moet stoppen. En dan kan het echte werk beginnen.

Oké. Hoe moet dat dan concreet?

DEWINTER: Simpel. Om te beginnen schaffen we de dubbele nationaliteit af. We laten die mensen weten dat er maar één loyauteit kan bestaan, die aan onze gemeenschap, aan onze waarden en normen. Punt twee: dat moet dan maar zwart op wit gezegd worden, in een loyauteitsverklaring, zoals die bestaat in de Verenigde Staten van Amerika.

Pardon? Wie hier geboren is, hoeft toch helemaal niets te ondertekenen? Als Belg hebben zij evenveel rechten als u en ik.

DEWINTER: Maar ook plichten. En daar praten ze liever niet over.

Wie praat daar liever niet over?

DEWINTER: Een groot deel van de hier verblijvende moslims zegt dat. En steeds luider.

Maar de verpletterende meerderheid van de hier aanwezige moslims leeft toch heel gewoon en keurig volgens 's lands wetten?

DEWINTER: Een overgrote meerderheid wel, ja. Maar die meerderheid is totaal niet relevant, omdat zij de dienst niet uitmaakt. Het zijn de extremisten die de touwtjes van de islamzuil in handen hebben. Bovendien worden vele allochtonen helemaal niet aangezet om te integreren, omdat ze in wijken wonen met alleen maar Marokkaanse winkels met moskee en Koranschool erbovenop, in een soort geïmporteerde soek. Waarin zouden ze moeten integreren?

Weet u wat ik denk? Als u geboren zou zijn als Marokkaanse Belg, dan zou u zélf het emancipatiebeleid aantrekken, dan zou u ook gelijke rechten eisen.

DEWINTER: Maar ik bén niet geboren als Marokkaan, ik ben geboren als Vlaming in Brugge. Laat ik eens een andere hypothese nemen. Als ik naar Marokko zou verhuizen, zou ik begrijpen dat ik mij moet aanpassen. En dat wil ik niet. Daarom verhuis ik niet naar Marokko.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat het emancipatieproces van de allochtone gemeenschap vandaag even noodzakelijk is als dat van de Vlamingen, de arbeiders en de vrouwen in de twintigste eeuw dat is geweest. Ook die hebben gelijke rechten moeten afdwingen.

DEWINTER: Er is een groot verschil. Wij spelen thuis. Op eigen veld.

Wie hier geboren is als Marokkaanse Belg, speelt óók thuis.

DEWINTER: Die vreemdeling speelt niet thuis. Die vreemdeling is hier te gast, die moet zich als gast gedragen. Er zijn misschien gasten die wat langer blijven, maar ze zijn nog steeds te gast. En ze moeten goed beseffen...

Wie hier geboren is, is níét te gast. Dit is evengoed hun land als het uwe.

DEWINTER: Ik vind nog altijd: een kat die in een viswinkel geboren wordt, is daarom nog geen vis - om het eens plastisch uit te drukken. Het duurt wellicht een paar generaties vooraleer men volledig geassimileerd is. Maar dat is uiteindelijk wel de bedoeling: Vlaming onder de Vlamingen worden. Maar dan moeten wij van onze kant ook een inspanning doen om hen dat duidelijk te maken. En dat doen wij niet.

Moeten wij niet vooral een inspanning leveren om discriminatie weg te werken? Stel nu eens dat u zelf in Antwerpen geboren wordt uit Marokkaans-Belgische ouders...

DEWINTER: (zucht) Daar gaan we weer.

Dan hebt u van bij uw geboorte al een achterstand.

DEWINTER: Ik denk dat ik in deze samenleving een voorsprong heb, als ik als Marokkaan in Antwerpen geboren word. Er staan meteen een paar straathoekwerkers klaar om mij persoonlijk te begeleiden. Ik kan rekenen op positieve discriminatie, er is een burgemeester die mij pampert. (laconiek) Ik zit goed voor de rest van mijn leven.

Dat is onzin, en dat weet u.

DEWINTER: Die mensen zijn niet het slachtoffer van onze zogenaamd racistische samenleving. Punt uit.

De rest van het interview vindt U in Knack van deze week

Joël De Ceulaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen voeren campagne in Wallonië : wat een strategie !

 

Verkiezingscampagne voeren, is als naar een feest gaan, waar veel mensen samenkomen : ieder probeert er op zijn best uit te zien. De een verschijnt met bokshandschoenen, de ander met gescheurde kleren en een blauw oog van het ruziemaken, weer anderen dragen een hoofddoek en zwaaien met hun dubbel paspoort ; er zijn er zelfs die een ganse dierentuin aanvoeren : oude krokodillen, roofkippen, blauwe haaien en één stel leurt met Fortis-aandelen.  Verkiezingen zijn pleizeriger dan dorpskermissen.

Nos amis belges van de NV-A voeren campagne in het buitenland, om de Walen te overtuigen van het nut van een staatshervorming. Na vijf keer is het tijd voor een zesde keer, zeggen zij. Het lijkt er op, dat na de stunt met de vrachtwagens, die miljarden euri transfergelden kwamen afleveren over de grens, de NV-A er genoegen in schept om de Walen nog fanatieker op te zetten tegen Vlaanderen.  Met welk resultaat ? 

Herinner u de uitzending op de RTBF, waar de NV-A voorzitter zich zwetend als een paard doorheen worstelde met een pijnlijke woordenbrij in schabouwelijk Frans, die volledig genegeerd werd door de Walen. 

En hij doet het wéér, alsof de Waalse publieke opinie enige invloed zou kunnen of willen uitoefenen op Elio di Rupo, Didier Reynders, Joëlle 1000quet of de belgicisten van Ecolo. Het is onze zaak niet, men doet maar : de NV-A is een hardleerse partij die telkens tegen dezelfde muur aanbotst.

Veelbetekend is het alleszins dat uitgerekend in la Libre belgique een lezer uit Namen de NV-A van antwoord dient op een manier die gênant is voor de halve waarhedenpartij :

De NVA heeft niet de moed om tot de bodem van het debat te gaan.België is een ongeval in de geschiedenis met als gevolg twee volkeren met opvattingen die meer en meer uit mekaar groeien inzake het politieke, sociale, economische en culturele gebeuren. Er is meer overeenkomst tussen enerzijds de Vlamingen en de Nedelanders en anderzijds de Fransen, Walen en Brusselaars. De verkiezingen tonen het telkens wat meer aan : weinig ruimte in Vlaanderen voor de progressieve ideeën van links en het omgekeerde in Wallonië, waar zelfs de MR een sociaal gelaat heeft. Om de puinhoop op te ruimen is er slechts een oplossing : de scheiding van het land, Vlaanderen kan overwegen zich aan te sluiten bij Nederland, Wallonië en Brussel kunnen zich verenigen met Frankrijk.

La N-VA n'a pas le courage d'aller au fond du débat. La Belgique est un accident de l'Histoire avec comme résultat 2 peuples avec des conceptions de plus en plus différentes de la vie politique, sociale, économique et culturelle. Il y a plus de points communs entre les Hollandais et les Flamands d'une part, les Français, Wallons et Bruxellois d'autre part.
Les élections le prouvent de plus en plus : peu de place pour des idées progressistes de gauche en Flandre, peu de place pour des idées conservatrices de droite à Bruxelles et en Wallonie (même le MR s'est donné un visage social). Pour mettre fin au gâchis, il n'y a qu'une solution : la séparation du pays, la Flandre pouvant envisager sa réunion à la Hollande, la Wallonie et Bruxelles pouvant choisir la réunion à la France.
Dat is een andere drank dan de slappe koffie die de NVA tegen beter weten in blijft schenken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruiseschepen in Antwerpen : een fiasco

 

Cruiseschepen laten Antwerpen links liggen

De cruiseterminal heeft ruim 2 miljoen euri gekost

ANTWERPEN - Het cruisetoerisme, een van de paradepaardjes van dit stadsbestuur, komt in Antwerpen maar niet van de grond. Na een heropflakkering in 2008 doen dit jaar wellicht opnieuw minder schepen Antwerpen aan. Al brengen die in totaal wel meer toeristen mee.

Voorlopig verwacht Antwerpen in 2009 nog maar zeven cruiseschepen. In 2008 waren dat er nog negen, en hoopte schepen van Toerisme Philip Heylen (CD&V) nog dat Antwerpen definitief gelanceerd was als cruisehaven na een aantal zeer magere jaren - in 2007 bijvoorbeeld meerden er ondanks de grote investeringen slechts drie schepen aan. Nu blijkt dus dat die relance - Heylen droomde op korte termijn van een vijftiental zeecruises per jaar - nog ver af is.

'Het gaat slechts om voorlopige cijfers, hopelijk komen er nog wat boekingen bij', benadrukt Annelies Nauwelaerts, woordvoerster van Heylen. Toch geeft ze toe dat de economische crisis zich duidelijk laat gevoelen in de cruisesector. 'Klopt', zegt Igor Daems, manager van de cruiseterminal. 'Ook de haven van Rotterdam bijvoorbeeld kampt met tegenvallende boekingen. De grote Amerikaanse rederijen kiezen er duidelijk voor om in de buurt van Amerika te blijven: de Caraïben, Hawaï, ... Dat bespaart hen heel wat energiekosten en de reizigers zelf moeten geen duur vliegticket meer boeken
.'

Volledig artikel bij Het Nieuwsblad

***

Cruiseschip Asuka meert aan in het centrum van Antwerpen
.
Het Japanse schip Asuka aan het Zuiderterras, waaronder zich de terminal bevindt
.

Er wordt een aardig stukje naast de kwestie gesproken in dit artikel en het is niet de eerste keer dat we het over het fiasco hebben van de dure aanleg van de cruise-terminal in Antwerpen, ter hoogte van het Steen. De schepen van toerisme mag elke maand naar Los Angeles, New York of Fort Lauderdale vliegen om de rederijen te smeken naar Antwerpen te komen,  dat maakt op die dames en heren nul komma nul indruk. Laten we bondig de bezwaren tegen Antwerpen nog eens op een rijtje zetten :

- De afstand van circa 125 km van de monding van de Schelde tot de stad moet traag bevaren worden en is door de verplichte aanwezigheid van een loods een dure aangelegenheid x 2 ; wij vinden die waterlandschappen mooi, maar bij grijs en mistig weer is er voor een verwend cruisetoerist weinig te beleven.

- Is er al overwogen om de liggelden aan de  Antwerpse cruisecontainer af te schaffen ?  Een beetje compensatie voor de loodsgelden.

- Amerikaanse toeristen worden ondermeer aangelokt door glitter. Amsterdam weet dat zeer goed : vooraleer de schepen bij hen aanleggen, zijn er al enkele afgevaardigden van grote diamantbedrijven opgestapt in de haven die Amsterdam voorafgaat om aan alle passagiers aantrekkelijke folders en gratis vervoer aan te bieden bij aankomst.  Hallo, Antwerpen ?  Weer niet bij de pinken ?

- Zeer veel toeristen, eenmaal aangemeerd,  stappen in bussen die hen naar Brugge voeren : dé mooiste stad van het land. Om die onomkeerbare reden leggen de meeste cruiseschepen die Vlaanderen aandoen, aan in Zeebrugge.  Geen loodskosten, geen dure autobusdiensten, 's morgens aanmeren, tegen de avond afvaren.

- Antwerpen beschikt ongetwijfeld over troeven, maar kan nooit opboksen tegen de aantekkelijkheid van Brugge. Dat is nu eenmaal zo.  Bovendien speelt ze de troeven waar ze wel over beschikt nauweliujks uit : zoals te verwachten van een stad en politici die vooral met zichzelf en hun allochtone bevolking bezig zijn.

Tot slot wordt natuurlijk de financiële crisis ingeroepen, want die dekt tegenwoordig alle fiasco's en mislukkingen in het leven af.  Zelfs vanmorgen toen ik opstond en mijn knieën kraakten, dacht ik het nog : wanneer is die financiële crisis nu voorbij ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari, 20 januari en 19 juni : opmerkelijke dagen

 

Gisteren,  de derde maandag van januari zou de triestigste dag van het  jaar zijn geweest.  Daar hebben wetenschappers zich over gebogen. En de leukste dag die komt in juni, de laatste vrijdag voor het aanbreken van de zomer op de 21ste. 

Wat men ons allemaal aannnaait, nietwaar Wim Schamp ? 

Vandaag 20 januari 2009 is daarentegen een memorabele datum voor de geschiedenis : vreugde en hoop omspannen de Westerse wereld, omdat in  Amerika voor de allereerste keer een zwarte president bezit zal nemen van het Witte Huis.

Het ondankbare Europa heeft van in de jaren '60 zijn straten en pleinen opengesteld om dommig en eencellig links te laten betogen tegen de Verenigde Staten. "Yankee, go home, Johnson Molenaar" (want als er  "Johnson Moordenaar" gescandeerd werd, was dat een strafbaar feit :  het beledigen van een vreemd staatshoofd).  Ik heb zin om naar het Europarlement in Brussel te gaan vandaag met een spandoek "Erdogan go home, middeleeuwse sukkel".  Ik zal er niet lang staan.

Amerika heeft nooit een bedreiging gevormd voor Europa, integendeel. Als er een oorlog oplaaide in de woelige Balkan werd Amerika opgevorderd om de bommen te komen gooien en de boel te kalmeren.  Het linkse Europese tuig kon ondertussen betogen tegen de USA, en zijn woede uitschreeuwen tegen de imperialistische moordenaars.  Het wordt langsom duidelijk dat Europa bestuurd wordt door gestoorden : een grote bek opzetten tegen de vrienden en de échte invaders ontvangen met gastvrije onderdanigheid.

Maar van vandaag af stapt de muis Europa terug parmantig naast de Amerikaanse olifant. Omdat hij zwart ziet.

Het zal een ganse dag knallen op radio en televisie. Rond 18 uur onze tijd, kan Obama aanvangen met het wijzigen van het aanschijn van de Weireld.  Wij hebben er alle belang bij hem het beste toe te wensen.  Tegelijk weze het ons toegelaten sceptisch te blijven. Zeker wij in Vlaanderen, die weten wat verkiezingsoverwinningen met wapperende vlaggen betekenen in de politieke realiteit.

Vanmorgen kregen we een filmpje toegestuurd over een opmerkelijk fenomeen tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne.  Het waren na mekaar gemonteerde beelden van vrouwen die tijdens diverse toespraken van Hoessein Obama van hun stokje gingen.  Die dames bevonden zich telkens vooraan bij de podia en hij onderbrak zijn redevoering om doktershulp op te roepen en zich compassieus tot de omstaanders te wenden. Vreemd, hoe vaak dat voorviel.  Omdat het vandaag een historische dag is, zullen we het ontluisterende filmpje opbergen voor slechtere dagen.

In het verleden hebben wij onze visie op Amerika nooit laten afhangen van partijpolitieke overwegingen.  Dit in tegenstelling tot de Europese media die zelfs niet beseffen hoe belachelijk en kortzichtig zij zich opstellen in het afbreken van de aftredende republikein Bush en het ophemelen van de Heilige Democraat Obama. 

We spreken mekaar over dit onderwerp nog eens op 19 juni.  Dat is de vrijdag voor het aanbreken van de zomer, de leukste dag van het jaar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leukste getekende videoclipje in jaren

 

Na de triestigste dag van het jaar, probeert de redactie van Angeltjes u op te beuren. Of heeft u liever Turkse muziek ?  Egyptische buikendans ?  Afghaanse Heren die mekaar diep  in de ogen kijken terwijl ze hun geweren laden en ritmisch met de heupen wiegen  ?  U zegt het maar. Maar eerste dit steengoede filmpje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB !

 

 We beginnen de dag met een vetbetaalde PUB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de nood hoog is, is de kerkmuur nabij ,ook voor een politie-agent

 

Foto Limburgs Dagblad
Plaats van het delict : Maastricht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari 2009 : Hoessein Day

 

 


19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgedragen aan Onze Grote Leider, Heer Erdogan

 

 

Een onderhoudend stukje muziek voor de avondlijke ontspanning van Heer Erdogan : met hartelijke groeten van zijn beste buren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friet met stoofvlees - Björn Roose

 

Omdat verschillende van onze lezers zich afvragen wat er aan de hand is met de webstek van Björn Roose, geven wij u een stukje uitleg, zoals wij het zelf vernomen hebben van enkele vrienden.

Vrijdag moet er een mededeling gestaan hebben op Björns blog, dat hij er mee stopte, omwille van andere prioriteiten in zijn leven. That's it. En even later was de site verdwenen.

Wij betreuren deze beslissing van Björn, maar uiteraard respecteren we ze.

Wij hebben van bij de eerste dag af goed samengewerkt en soms met mekaar overlegd.  Björn stond bij onze favorieten en wij bij hem. Vandaag hebben we hem weggehaald.

Het was plezierig om Björn te plagen en hem tegelijk te loven voor zijn verstandige artikels en zijn onwankelbaar Vlaams-nationalisme.

We moeten niet boos zijn om wat we niet meer hebben, maar dankbaar voor wat we kregen van Björn. Het ga je goed, prefesser. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte timing van Erdogan, net voor de EU-verkiezingen

 

Vandaag was de heer Grote Leider en Premier Erdogan in Brussel op promotieronde bij Zijne Excellentie Barroso en bij de Weledele Heer Pottering, EU Parlementsvoorzitter uit het bevriende Deutschland. Hij zal tevens ontmoetingen hebben met de fractievoorzitters van de grote traditionele politieke oudbakken formaties en met het diplomatieke knipmes van de EU, Javier Solana, een man van vele verleidelijke woorden uit het diervriendelijke land  Eviva Espana, por favor.

Een beetje vervelend is de planning die Erdogan volgt, namelijk net nu naar Brussel komen, om de deur tot toetreding van zijn land te forceren, terwijl er over enkele maanden Euro verkiezingen plaatsvinden. Niet zo goed bekeken van de Grote Staatsman.

In EU-kringen bestaat een ruime welwillendheid om Turkije binnen te loodsen, ook al blijven er in de commissie die de bezwaren optekent en de vorderingen onderzoekt, heel wat voorwaarden onaangeroerd.  Niet alleen de onwil om de kwestie Cyprus tot een eind te brengen maar ook de ontvangst van Griekse schepen in Turkse havens blijft stuiten op onwil.  Om nog niets te zeggen over de interne Turkse politiek inzake gelijke rechten voor minderheden, Koerden en andere godsdiensten dan de enige ware van de Vrede en de Zwaarden. Protestantse dominees of katholieke paters in Turkije zijn daar niet aanwezig om neergestoken of gemarteld te worden, dat moet nog even duidelijk gemaakt worden aan sommige Turkse medemensen.

Ook de vrije meningsuiting over de gang  van zaken in de Turkse natie blijft een heikel punt.  Het aantal keren dat bijvoorbeeld Youtube afgesloten werd in de voorbije jaren, toont voldoende aan, dat de leiding geen hoge pet of fez heeft van de onafhankelijkheid van de geest.  En wat met het wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten ?  Oei, oei, daar moeten nog vervelende knopen doorgehakt worden. Is die planeet nu ouder dan 5.000 jaar of hoe zit het ?

De EU-naziërs weten zeer goed dat de bevolking in zowat alle lidstaten niet gebrand is op de toetreding, daarom zal men zich officieel beperken bij dit bezoek van Erdogan tot hoffelijke algemeenheden.  Eens de formaliteiten van 7 juni achter de rug (de verkiezingen) kan men ongestoord verder de bezwaren onder tafel vegen en lekker opschieten om Europa over te leveren aan de Turken. 

Wil u meer lezen (in het Engels) dan zwiert u zich over dit bruggetje heen naar een Turks dagblad. Maar u hoeft dat niet, binnenkort komt Turkije bij u in de living het nieuws voorlezen, dat zal nauwelijks verschillen van wat u nu allemaal moet aanhoren.

Wij zijn geen voorstanders van de Turkse toetreding tot de EU maar we kunnen er niet over zwijgen vandaag. Terwijl hét grote nieuws zich bevindt over de Oceaan, alwaar America for ever zich opmaakt voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis.  Da's morgen, dan zijn we allen Changelings. Ik zal onrustig slapen vannacht. Juffrouw Ellen, hebt u nog een slaappilletje ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recep tayyip erdogan 18.01.2009 belcika hasselt

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux, Erdogan en de socialisten : een mooi trio

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen. Bert Anciaux, de Held van de Partijvernieling, laat zich op zijn blog wild enthousiast uit over de Turkse premier Erdogan die gisteren in Hasselt zijn halve en hele landgenoten kwam aanporren om een beetje "belgische taal" te leren maar vooral trouwe Turken te blijven.

De socialistische partij rolt vechtend over straat :  ET uit het Waasland, Willy Claes die militanten altijd vervelende nevenverschijnselen vond,  Mijnheer Louis uit Leuven, Erik de Bruyn de marxist , het meisje uit de apotheek, Maya Detiège, enfin heel de rode horde staat in rep en roer omdat de Partijvernieler zich in  het rode nest wil binnenwringen.  Maar de man in kwestie doet of er niets aan de hand is. Herrie is zijn normale biotoop.  Ja, hij schrijft over Erdogan en looft die kerel de hemel in.  Over het instortende Volkshuis dat hij betreedt, geen woord.  Een normaal mens zou zich uit eerlijke schaamte terugtrekken en zeggen, ik zal later nog wel eens langskomen als jullie uitgeruzied zijt.  Zo niet, Bert, in zijn super-egocentrisme begrijpt hij zelfs niet, welk een afkeer zijn persoonlijkheid oproept en veroorzaakt.

Nadat hij gepleit heeft voor de toetreding van Turkije tot de EU en Erdogan bestempeld heeft als en charismatische leider en nog allerlei onkundig gezwets over de lekenstaat die zich verzoent met de islam, volgende pareltjes uit het verwarde hoofd van de woordenkramer Anciaux :

Turkije is een machtige staat, waar ook de Vlaamse Gemeenschap een Cultureel Akkoord mee gaat afsluiten. Samenwerking tussen Vlaanderen en Turkije is nodig. Beiden zijn het landen waarbinnen meerdere culturen leven. Het zou goed zijn indien de Turkse overheid die culturele verscheidenheid als een verrijking zou zien. Turkije en Vlaanderen, beiden intercultureel, kunnen veel van elkaar leren.

De Koerden hebben recht op meer politieke en culturele rechten. Een sterk en democratisch Turkije moet dit kunnen geven. De oproep van Erdogan om enerzijds te integreren in het land van aankomst en anderzijds de eigen culturele identiteit nooit op te geven, is een boodschap waar ik rotsvast in geloof.
De Turkse Gemeenschap is een belangrijke partner voor het opbouwen van een intercultureel Vlaanderen. Assimilatie is daarbij inderdaad dodelijk. Het vernietigt elke identiteit en verstikt zo verscheidenheid. De Turkse Vlamingen zijn een sterke en bezielende groep mensen die we nodig hebben om samen vooruit te geraken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Minima op zoek naar Identiteit

 

 

boemdichtbij.jpg

Zo zal het wel lukken voor de Argentijns-Nederlandse-Identiteitsloze

(foto : www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de meest deprimerende dag van het jaar : AAaRGH

 

 

c-776%2C-blue-monday.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Qaida en de pest

 

Minstens veertig moslimextremisten zijn in een trainingskamp in Algerije omgekomen aan de gevolgen van de pest. Dat kwam aan het licht nadat veiligheidsagenten een lijk langs de weg vonden, zo meldt The Sun.

Het slachtoffer was een lid van Aqlim, een vertakking van al-Qaida in Noord-Afrika. Aqlim is de grootste en machtigste al-Qaidagroepering buiten het Midden-Oosten. Aqlim geeft trainingen aan aspirant-terroristen.


De kopstukken van al-Qaida vrezen nu dat de ziekte, die ook 'de zwarte dood' wordt genoemd en tijdens de Middeleeuwen over heel Europa miljoenen slachtoffers maakte, zich al heeft verspreid naar andere terreurcellen, of zelfs naar de taliban in Afghanistan.

"Dit is het dodelijkste wapen in de oorlog tegen het terrorisme. De meeste groeperingen hebben immers niet de medische uitrusting om deze ziekte te bestrijden. De ziekte verspreidt zich snel en wie geïnfecteerd raakt, sterft binnen enkele uren", zo citeert The Sun een bron bij de Britse veiligheidsdiensten.

De builenpest waarover sprake wordt verspreid door de beten van rattenvlooien. Symptomen zijn zwellingen in de lies, de hals en oksels. De infectie kan een week in het lichaam zitten zonder zichtbaar te worden, maar in die tijd is ze wel hoogst besmettelijk.

De epidemie zou begonnen zijn in de grotten waar Aqlimleden zich schuilhouden in de provincie Tizi Ouzou, zo'n 150 kilometer te oosten van de hoofdstad Algiers. De groep, die onder leiding staat van de gezochte terreurbaas Abdelmalek Droudkal, is inmiddels op de vlucht geslagen naar de provincies Bejaia en Jijel.

Droudkal beweert dat hij de leiding voert over een duizendtal rebellen. Er zijn ook trainingskampen van Aqlim in Marokko, Tunesië en Nigeria.

Aqlim was verantwoordelijk voor de aanslag op de VN-kantoren in Algiers in 2007, waarbij 41 doden vielen. Aanslagen in Algerije kostten in 2008 aan 70 mensen het leven. In juli stelde Droudkal nog dat zijn groepering "voortdurend contact" had met andere "broeders" van al-Qaida. 

@ Het Laatste Nieuws te bereiken via deze brug voor nog menig ander boeiend artikel, geschreven in een vlotte stijl, met hier en daar een forse dt-fout, om u scherpzinnig te houden.  Met dank aan HLN.

19/01/09 11u07


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertje in Chipa

 

 

Een erg grappige lezersreactie in Gazet van Antwerpen :

 

Stuur Bertje naar China. Een week later heet dat al Chipa: chinezen en progressieven anders. Nog een week later is het Spiritueel China en Nieuw Chinese Alliantie. In week 3 zwemmen alle chinezen naar Taiwan.

Pieter Terventen, ANTWERPEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan in Brussel

 

 

 

Was het maar waar dat hij voor een gesloten muur staat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugtocht

 

 

Nu het Israëlische leger zich gedeeltelijk terugtrekt uit de Gazastrook, roept Hamas zich, zoals verwacht, uit tot de overwinnaar.  Het is maar hoe je die zaken bekijkt. Hopelijk zijn wij in onze steden en straten verlost van haatvolle en vernielzuchtige betogingen. 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!