Angeltjes
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ik ga in Antalya wonen, want ik ben een stomme belg

 

 
Honderden Belgen in Turkije opgelicht met appartementen

Hoe de droom van Tennis Resorts met Sabine Appelmans uiteenspatte.

Een paar honderd Belgen, die in de buurt van het Turkse Antalya een appartement kochten, zijn opgelicht. Tientallen miljoenen euro spaarcenten dreigen in rook op te gaan. Een hallucinant verhaal dat begon met voormalig tennisster Sabine Appelmans, die ook al bij de neus werd genomen.

In P-Magazine leest u een uitgebreid verslag : KLIKKEN

 

Elke dag is er iets feestelijks te doen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten maar vraagt zich af : wie is nu de echte Obama ?

 

Dit is een schitterende tekening door een groot artiest

 


22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook Philippe de belgique - Echt of fake ?

 

 http://nl-nl.facebook.com:80/people/Prins-Filip/1292996305


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sesamstraat moet wijken voor Multikul programma

 

De makers van Sesamstraat zijn woedend dat de populaire kleuterrubriek wéér moet verhuizen. Tommie, Pino, Ieniemienie en hun vriendjes zijn vanaf 2 februari al om vijf uur te zien.

Ze moeten om half zes plaats maken voor het nieuwe multiculturele actualiteitenprogramma Dichtbij Nederland. Het is de zesde verhuizing in een paar jaar tijd. Eindredacteur Ajé Boschhuizen roept ouders op massaal in opstand te komen.

Hij is woest over het gesol met het instituut Sesamstraat, waar al dertig jaar volksstammen mee opgroeien. ,,Hoe bestaat het dat de NPS en Nederland 1 zo makkelijk met ons schuiven voor een experiment? Het moet nog maar blijken of Dichtbij Nederland aanslaat op die plek. Maar daarvoor maken ze wel alvast Sesamstraat kapot.’’

Iedere verhuizing kost vijf tot tien procent kijkers, weet hij uit ervaring. ,,Maar kennelijk vinden de heren in grijze pakken de zoveelste actualiteitenrubriek belangrijker.’’

Pikant detail is dat Dichtbij Nederland - met positief nieuws uit Suriname, Marokko, de Antillen en Turkije - net als Sesamstraat wordt uitgezonden door de NPS. ,,Het kon niet anders,’’ zegt woordvoerder Helen Albada. ,,Voor half zes is er nog geen publiek voor een actualiteitenrubriek en na zes uur begint EenVandaag.’’ Ze benadrukt dat het experiment slechts tien weken duurt. Daarna gaat Sesamstraat terug naar het oude tijdstip.

PVV roept Plasterk op het matje

De PVV is boos dat Sesamstraat moet wijken voor een programma 'dat reclame gaat maken voor de multiculturele samenleving'. PVV-Kamerlid Martin Bosma wil dat minister van mediazaken Ronald Plasterk (PvdA) ingrijpt. "Wat kunt u doen om aan het constante gezeul met Tommie, Pino en Ieniemienie een einde te maken?"

@ Algemeen Dagblad

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, Hallo, Dienstmeudedeuling - Informasjion de chervies

 

 

.
deelt mede langs de bereidwillige en super-collegiale  kanalen van Angeltjes :
.
.
HULLUP !  HULLUP !
.
.
Wij liggen in panne, onze machinerie heefthet begeven, wij kunnen zelfs onze talrijke abonnees die handenwringend zitten te wachten op hun dagelijkse portie Quotes of Non Quotes niet bedienen.
Zo, dit lucht op.  Met alle middelen probeert de wanhopige redactie van de Frut de zaak in orde te krijgen, maar zij beschikken niet over de technische genieën die de Angeltjes uit de puree halen.  Het kan nog even duren.  Geen wanhoop : De Frut verdwijnt niet. 
Wij houden u op de hoogte.
.
De gezamenlijke redacties van de Frut & Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC beurskoers 22.01.09 : + 48%

 

 Van slot € 7,50 (21.01.09) naar slot  € 11.13 (22.001.09)

+ 48%

 

Laatste koers: 11,13   Hoogste dagkoers: 11,48 
 Bied koers: 11,12   Laagste dagkoers: 9,92 
 Laat koers: 11,14   Hoogste jaarkoers: 91,67 
 Verschil: 3,63   Laagste jaarkoers: 6,09 
 % Verschil 48,44%   Volume: 5.925.033 
 Open: 11,00   Volume vorige handelsdag: 7.372.041 
 Slot (vorige handelsdag) 7,50

 

Grafiek + detail : Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adviseur Schepen van Campenhout (EPO e.a. doping) in opspraak

 

Kabinetsadviseur woont gratis in loft integriteitsbureau: «Dit is zéér ernstig» 
 
Tuur Ceuppens, kabinetsadviseur van schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld), woont gratis in een flat van een van de grootste vastgoedontwikkelaars van Antwerpen. Ceuppens bouwde een bureauruimte om tot loft, en mag er in ruil gratis wonen. Raadslid Hugo Coveliers (VLOTT) gaat schepen Van Campenhout interpelleren over de zaak. «Is dit wel deontologisch verantwoord?», vraagt hij zich af.

Antwerpen

Coveliers wil dat schepen van Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout opheldering geeft over de lucratieve deal die zijn kabinetsmedewerker afsloot met de projectontwikkelaar. «Die man houdt zich bezig met stedenbouwkundige vergunningen. Dat iemand in zijn positie gedurende 18 jaar gratis mag wonen in een pand van een vastgoedondernemer, roept toch heel wat deontologisch vragen op?», zegt Coveliers. «Die man ontvangt een aanzienlijke gift van de eigenaar, ook al heeft hij die loft met eigen middelen verbouwd. Het gaat om een voordeel van honderdduizenden euro's. En wat ik me vooral afvraag: is mijnheer Ceuppens tussenbeide gekomen in vastgoeddossiers van zijn huisbaas? Ik dring er bij de stad op aan om deze kwestie voor te leggen aan het Integriteitsbureau.»

Schepen Van Campenhout benadrukt dat Ceuppens al op het bewuste adres woonde voor hij op zijn kabinet begon als adviseur. «Tuur was toen nog bedrijfsdirecteur Patrimonium», zegt Van Campenhout. «Toen hij lid werd van mijn kabinet, heb ik hem ook gevraagd of er geen deontologisch probleem zou kunnen ontstaan. Hij heeft mij verzekerd dat alles koosjer was. Hij woont misschien wel gratis, maar hij heeft ook veel geld geïnvesteerd in die flat. Hoe de zaak precies in elkaar zit, vraagt u hem best zelf.»

Tuur Ceuppens reageert verbaasd op de opmerkingen van Coveliers. «Ik ben in 2000 verhuisd naar het bewuste pand op de Meir. Ik heb de bureauruimte boven een winkel omgebouwd tot appartement. Dat heeft me ruim 50.000 euro gekost. Met de eigenaar ben ik overeengekomen dat ik er 18 jaar gratis mag wonen. Na die periode zou ik 2.000 euro huur per maand betalen, al ben ik niet verplicht om er te blijven. Die overeenkomst is een win-winsituatie voor beide partijen. De meeste ruimtes boven winkels staan leeg, dus de eigenaar is blij dat zijn pand bewoond is. Daardoor wordt alles onderhouden en is er tenminste wat sociale controle. Ik ben nooit tussenbeide gekomen in dossiers van mijn huisbaas, dus ik zie niet in waarom er een deontologisch probleem zou bestaan.»

Armand Vandenplas, voorzitter van het Integriteitsbureau, pleit voor een groot tuchtonderzoek in de zaak-Ceuppens. «Het kan absoluut niet dat ambtenaren of kabinetsmedewerkers gedurende zoveel jaar ergens gratis mogen wonen. Dit gaat om gigantische voordelen in natura die totaal niet in verhouding staan tot het bedrag dat door de kabinetsmedewerker werd geïnvesteerd», vindt Vandenplas. «Als de huurwaarde van die flat effectief 2.000 euro per maand is, dan ontvangt die kabinetsmedewerker in feite 24.000 euro per jaar. En dat gedurende achttien jaar? Ik kan mijn oren niet geloven. De VISA-affaire ging om peanuts, dit is een andere zaak. Ik vind dit zeer ernstig. Ik zal pleiten voor een zéér grondig tuchtonderzoek.»

Dat Tuur Ceuppens nog niet in dienst was op het kabinet van Ludo Van Campenhout toen hij de deal afsloot met de vastgoedondernemer, verandert volgens Armand Vandeplas niets aan de zaak. «Ten tijde van de overeenkomst was hij als directeur Patrimonium een van de topambtenaren van de stad. Ook als ambtenaar mocht hij geen giften van die omvang aannemen. Dat de kabinetsmedewerker nu bevoegd is voor stedenbouwkundige vergunningen, maakt de zaak alleen maar ernstiger.»

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit onze brievenbus : Wim correspondeert met Nederlandse Televisie

 

 Van Wim aan Redactie Een Vandaag

(Familienaam en e-mailadres zijn weggelaten)

 

 
Net zoals men in het apenland belgië 3 rechters heeft moeten afzeulen om eindelijktoch iemand te vinden die bereid was het Vlaams Blok te 'veroordelen', zo ook probeert men dit met Wilders.Ik kan u garanderen dat dit Wilders geen windeieren zal leggen.De veroordeling van het Vlaams Blok leverde die partij ± 10 % winst op. Net zo zal het vergaan met Wilders. De aanklagers zullen zijn partij en diens standpunten gedurende het ganse proces 100% promoten...met een steile winst voor Geert in het vooruitzicht... en terecht.
 
Vriendelijke groeten van
 
Wim
2300    Turnhout
Vlaanderen
 
----- Original Message -----
From: Redactie
To: Wim
Sent: Thursday, January 22, 2009 3:40 PM
Subject: Re: Wilders zal uw 'rechtspraak' danken....

Bedankt voor u commentaar. EenVandaag waardeert altijd de opinie en inzicht van onze kijkers.


Met vriendelijke groet,

Redactie EenVandaag 

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 , de meest betrouwbare informatiebron bij senioren

 

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/vrt-toren-krijgt-sfeerverlichting/images/linkproxy.2008-03-27.5779527215/pa_thumb/imagex158x240.jpeg

 

do 22/01/09 11:07 - De VRT is de betrouwbaarste bron voor dagelijks nieuws. Dat is althans de mening van 40% van de vijftigplussers die deelnamen aan een enquête van de website SeniorenNet.be.

2.773 vijftigplussers beantwoordden de vraag: "Welke dagelijkse informatiebron vertrouwt u het meest op basis van correcte, betrouwbare, onafhankelijke en objectieve berichtgeving?"

40% van de respondenten koos voor de nieuwskanalen van de VRT (het journaal, radionieuws, deredactie.be, radio 1, radio 2,....).

De krant Het Laatste Nieuws staat met 13% op de tweede plaats. De derde plaats is voor de nieuwsredactie van Vtm.

Opvallend is dat kwaliteitskranten als De Standaard, De Tijd en De Morgen bij de ondervraagde senioren minder goed scoren.

De volledig top 10

 

  1. VRT
  2. Het Laatste Nieuws
  3. Vtm
  4. De Standaard
  5. Het Nieuwsblad
  6. Gazet van Antwerpen
  7. De Tijd
  8. De Morgen
  9. Het Belang van Limburg
  10. 4 FM

 

***

Ook in de populaire Woestijnvis-programma's zoals "de  meest Socialistische Mensch ter Weireld" en de "Pappenheimers" wordt aan betrouwbare informatie gedaan.  Elke dag zijn er vragen over de SP-a en haar Leiders, afgewisseld met kennisvragen over de de belangrijke Projectpartij, Spirit.  Gisteren (21.01.09) moest men zelfs al de namen opnoemen waaronder deze fantasten en halve garen zich aan het publiek vertonen en vijf minuten later klonk de vraag wat de afkorting SLP betekent... Over betrouwbare informatie gesproken.  60% van de Senioren hebben gelukkig een andere visie over de VRT : heel wat van hen kennen die zender trouwens beter als 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de on-line petitie voor Geert Wilders + Aanpassing 12.15 u

 

http://www.petitiononline.com/wilders/

 

Wilders  samen met Filip Dewinter en nog enkele sporadische politici in Europa heeft de moed om op te komen voor Westerse waarden en hij durft de uitwassen van de islam benoemen.  Wij steunen ondubbelzinnig al wie de islamisering van Europa aanklaagt en bestrijdt

 

TEKEN DE PETITIE, KLIK OP DE TEKST HIERBOVEN EN VUL HET FORMULIER IN, VERSPREID DEZE TEKST EN ROEP OP OM TE ONDERTEKENEN  : HET GAAT OM DE TOEKOMST VAN ONZE KINDEREN,  KLEINKINDEREN EN HET BEHOUD VAN ONZE WESTERSE CULTUUR.

 Aanpassing 12.15 uur

Zeer veel vrienden aan wie wij de petititie hebben rondgestuurd hebben ons laten weten op hun beurt binnen hun kennissenkring de nodige pub te maken.  Dank aan de velen die het ons lieten weten.

VOORTDOEN !!! en niks belgium maar FLANDERS of VLAANDEREN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC op Beurs Brussel + 44%

 

Het kan niemand ontgaan zijn dat een aantal Franstalige autoriteiten de voorbije maanden een doelbewuste raid op de Vlaamse bank KBC hebben uitgevoerd. In oktober vorig jaar verwezen onder meer Guy Quaden (PS) en Bernard Clerfayt (FDF) al naar vermeende “liquiditeitsproblemen” bij KBC, waardoor de bank in een lastig parket kwam. Uiteindelijk kochten de Vlaamse meerderheidspartijen de kapitaalinjectie bij KBC af met een ‘compensatie’ voor de Waalse vliegtuigonderdelenbouwer Sabca. De Belgische wafelijzerpolitiek was daarmee terug van nooit echt weggeweest.

Deze week deed Didier Reynders (MR) het opnieuw: hij maakte zich openlijk zorgen over “sommige banken”, waarmee hij duidelijk op KBC doelde. Ook het beurscommentaar van De Standaard stipte gisteren aan dat de recente koersval “vooral te wijten is aan geruchten uit overheidskringen en meer bepaald Didier Reynders”. Tegelijk kant de PS zich bij monde van Laurette Onkelinx ‘om ideologische redenen’ tegen overheidssteun aan de bank. Het mag dus duidelijk zijn dat dit alles geen toeval is, maar integendeel kadert in een doelbewuste (Franstalige) strategie. Hoelang zullen de Vlamingen dit nog verdragen?

Vanmorgen heeft de Vlaamse overheid beslist 2 miljard euro in KBC te pompen . De ingreep moet de kapitaalpositie van het bedrijf versterken. Door nieuwe afboekingen op risicovolle beleggingen heeft KBC vorig jaar een voorlopig nettoverlies van circa 2,5 miljard euro in de boeken gezet.

Dat maakte de bank donderdag bekend. KBC heeft in het vierde kwartaal 1,9 miljard euro afgeschreven op beleggingen waarvan de waarde als gevolg van de kredietcrisis nauwelijks meer vast is te stellen. Daarmee komt het totale bedrag dat de onderneming in 2008 heeft afgeboekt op dergelijke producten op 4 miljard euro.

KBC heeft naar eigen zeggen vrijwel zijn gehele portefeuille aan beleggingen in dubieuze kredieten afgewaardeerd tot nul. Verder schreef het bedrijf in het vierde kwartaal 700 miljoen euro af op zijn aandelenportefeuille en nog eens 200 miljoen euro op leningen aan in nood geraakte banken in IJsland.

@ Vlaams Belang en Beursduivel

OP DIT OGENBLIK BOEKT KBC OP EURONEXT BRUSSEL EEN WINST VAN 44 % EN STAAT HET AANDEEL OP + 10 €

ER IS DUIDELIJK MEER VERTROUWEN BIJ DE BELEGGERS IN VLAANDEREN DAN IN HET GEWAUWEL VAN DE FRANSTALIGEN IN DE BELGISCHE REGERING ...



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa, de VN en Israël helpen Gaza, de Arabieren denken na

 

Een beetje vreemde situatie: Arabische landen raken het maar niet eens om de heropbouw van Gaza te financieren en hulpgoederen te zenden. De moslimbroeders van de Gazanen laten hen in de steek. Twistappel blijft het radicale Hamas dat sinds 2007 alleen regeert over Gaza nadat eerder alle oppositie werd uitgeschakeld of verdreven. Syrië staat zoals steeds wel klaar om te helpen, maar of de getroffen burgerbevolking op dit ogenblik gediend is met een nieuwe levering van Katoesja-mortiergranaten voor Hamas, daarover hebben sommigen zo hun twijfels. Gelukkig voor de burgerbevolking van Gaza staan VN en de Europese landen alsook Israëlische hulporganisaties met handenvol en goederen geld klaar om te helpen. Bizar….

“De Arabische wereld heeft dinsdag een topconferentie over Gaza en wederopbouw beëindigd zonder slotverklaring of concrete financiële toezeggingen. Hoewel Saoedi-Arabië eerder deze week een miljard dollar had toegezegd voor Gaza, bleek na afloop van de top geen enkel bedrag vastgelegd. Een verklaring over de oorlog van Israël tegen Gaza bleef eveneens uit omdat de anti-Hamas landen in de Arabische wereld, Egypte en Saoedi-Arabië, het niet eens konden worden met de landen die Gaza steunen: Qatar en Syrië. Zelfs een zitting achter gesloten deuren haalde niets uit, zei de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken Hoshyae Zebari na afloop.”

Bron De Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof importeert Saudische regels (Wall Street Journal)

 

Een Nederlandse rechtbank importeert Saudische regels met de vervolging van parlementariër Geert Wilders. Dat stelt een commentaar in het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal donderdag.

Het idee om mensen te straffen wegens de belediging van religieuze gevoelens komt gevaarlijk dichtbij de strafbaarheid van godslastering zoals de islamitische landen die graag zien. De commentator laakt het besluit Wilders te vervolgen want „als vrijheid van mening iets inhoudt, dan houdt het natuurlijk ook vrijheid van controversiële meningen in”.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silja Goetz

 

 

 
.
.
Mevrouw werkt zichzelf even af
(is dit geen pareltje ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pallieterke : van nu af aan met echte foto's in kleur !

 

 

@ 't Pallieterke, de Winkler Prins van de Vlaamse Beweging

tekening van Manten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Court of appeal against Geert Wilders

 

In Nederland bestaat geen taalwetgeving zoals in het schandland B, omdat Nederlands nu eenmaal de enige taal is en de Friezen hebben niets in de pap te brokkelen. Als het Elfstedentocht is, is het hun beurt en voor de rest toeristen ontvangen en doen of ze dat leuk vinden.  

Geen taalwetgeving, wil ook zeggen, geen problemen en geen overtredingen

Dus werd door de Rechtbank van Amsterdam de start van de procedure tegen Geert Wilders in het Engels opgemaakt. U kan het document HIER lezen. Op die manier kan heel de wereld volgen.

Amsterdam Court of Appeal orders the criminal prosecution of the Member of Parliament of the Dutch Second Chamber Geert Wilders

Waarom heeft de rechtbank het document niet in het Arabisch opgemaakt, dat getuigt tenminste van hoffelijkheid. We steken een multicultureel  handje toe :

محكمة الاستئناف في أمستردام أوامر الملاحقة الجنائية للعضو البرلمان الهولندي جيرت فيلدرز الغرفة الثانية

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boilingpoints over Wilders

 

Wordt vervolgd: Wilders.

januari 21, 2009 by boilingpoints

Landgenoten… Ik wilde vandaag wat aan de lay-out veranderen. Deze site een beetje aanpassen en zo… Deze werkzaamheden moeten even wachten, want Nederland bevindt zich in een alarmerende fase!

We schrijven Geert Wilders. Onze Mozart in politiek Den Haag wordt binnen afzienbare tijd schaamteloos voor het hekje gezet. Wilders wordt nu officieel vervolgd voor zijn uitspraken inzake de weerzinwekkende, Barbaarse islam.
Het OM besloot eerder om Wilders niét te vervolgen. Het Gerechtshof te Amsterdam besloot vandaag anders. Wilders moet vervolgd worden, daar hij de mening van miljoenen Nederlanders deelt.

We weten het nu gegarandeerd; kritiek op de Islam wordt niet getolereerd in Nederland. Men pikt dit niet van u, niet van mij en zeker niet van Wilders.

Het is toch scandaleus en beledigend dat haatzaaiers als imam Fawaz en consorten niet vervolgd worden vanwege uitspraken over o.a. homo’s die keurig netjes van een hoog flatgebouw geworpen moeten worden. Omdat zij viehies zijn.

Het is toch scandaleus en beledigend dat een baardmannen stichting als Milli Görüs roeptoetert dat ‘Nederland een flinke bomaanslag nodig heeft’. Deze ijzingwekkende uitspraken mogen gewoon geuit worden in Nederland. Omdat het een geloofsovertuiging betreft. Dan mag het.

Ik zat net eventjes naar ‘de wereld draait door’ te kijken. Gast van vanavond was advo Gerard Spong. Die riep dat Wilders ‘voor deze ene keer met een voorwaardelijke straf weg kan komen, maar de volgende keer dat Wilders dergelijke uitspraken doet, gewoon de gevangenis in moet.’

Wat een vuile, smerige landverrader! Spong, eet je hart uit, als je überhaupt een hart bezit.

Landgenoten, omarm de Islam. Dit is de enige manier om niet veroordeeld te worden. Nederland is allang verkocht aan een stelletje geloofsgestoorde knaljurken. Vandaag is een zwarte dag.

STEM PVV!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter in Elsevier : Procedure tegen Wilders is moordpoging op PVV

 

U kan deelnemen aan de Elsevier poll. Moet Wilders worden vervolgd : KLIKKEN

Filip Dewinter (Vlaams Belang) is geschokt over de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Het is volgens de Belgische politicus een regelrechte poging om de PVV kapot te maken en Wilders de mond te snoeren.

Elsevier over de rechtszaak
'Het is een goede zaak dat de rechter gaat beoordelen of Geert Wilders’ uitlatingen over de islam door de beugel kunnen. Maar de redenen waarom het Amsterdamse Gerechtshof een strafzaak tegen Wilders wil laten aanspannen beloven weinig goeds voor de vrijheid van meningsuiting.'

Lees het commentaar van
Syb Wynia Hof veroordeelt Wilders al voor het proces begint

Dat zegt Dewinter woensdag in reactie op de vervolging van Wilders wegens ‘discriminatie’ en ‘haatzaaierij’.

Het doet de rechtse politicus sterk denken aan de vervolging van zijn eigen partij het Vlaams Blok, die in 2004 op last van de rechter werd ontbonden.

Monddood
De vrijheid van meningsuiting in Nederland is volgens Dewinter in groot gevaar. ‘De procedure tegen Geert Wilders is een moordpoging op een democratische partij,’ zegt hij.

‘De Nederlandse overheid wil Wilders monddood maken. Wanneer het niet lukt om Wilders via de stembus terug te dringen, dan wordt onbeschaamd gekozen voor een juridische procedure.’

Toch vervolgen
Het Gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag besloten dat Wilders
alsnog moet worden vervolgd 'voor het doen van discriminerende en haatzaaiende uitlatingen'.

Het OM besloot eerder om Wilders niet te vervolgen. Daarop klaagden diverse personen en organisaties bij het Hof, die nu dus gelijk hebben gekregen.

Wat vindt u? Moet Wilders worden vervolgd? Geef uw mening in de poll


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij onze grensgeburen in Tilburg : alles kits, vele overvallen, goede sfeer

 

Tilburg telt 200.000 inwoners en is de 6de stad van Nederland

 

Actieplan overvallen geplaatst: 21-01-2009

Tilburgers werken op dit moment vol angst in hun bakkerij, dierenspeciaalzaak, erotiekwinkel, snackbar en tankstation. Geen enkele winkel lijkt meer veilig. Van 1 januari tot 1 december 2008 70 overvallen, 13 overvallen tijdens de laatste 4 weken, 8 overvallen in de laatste 11 dagen. Als dat laatste gemiddelde zich doorzet, komen we op bijna 260 overvallen in 2009. De politie zit er bovenop. Zelfs mensen die net overvallen zijn, zien dat. Het snel ingrijpen vorige week leidde tot arrestaties. Waardering voor de inzet van deze agenten. Toch wordt Tilburg nog steeds geteisterd door een golf aan overvallen. De aanpak die nu gehanteerd wordt, die nu gehanteerd kan worden, is ontoereikend. Het is dan aan de politiek om de deur voor nieuwe opties te openen. Daarom hebben de PvdA- en de VVD-fractie gevraagd om een extra overleg van de fractievoorzitters en een extra raadsvergadering. De VVD-fractie heeft acties geformuleerd die we daarbij in zullen brengen. De nood is aan de man. Het gaat hier niet over het stelen van een rolletje snoep maar om overvallen met wapens. Overvallen die slachtoffers tekenen voor het leven. Vergaande maatregelen zijn daarom nodig.

Volgen dan een aantal vaststellingen over hoe men te werk moet gaan om de ovevallenplaag te bestrijden. We halen er enkel uit :

- Overvallers zijn niet welkom in Tilburg. Dat is moeilijk te realiseren, maar moet wel onze houding zijn. Als daders veroordeeld zijn en richting gevangenis gaan, moeten ze - om te beginnen - in Tilburg worden uitgeschreven.

- Betrek de ouders er bij. Als er daders zijn bij wie in hun achtergrond de eer van de familie een belangrijk rol speelt, moet daar gebruik van worden gemaakt. Als zo'n jongen is gepakt, haal met politiewagen en alle toeters en bellen er om heen ook die ouders op zodat heel de buurt dat goed kan zien. Laat ‘naming and shaming' zijn werk doen.

-  In het algemeen geldt dat daders van dergelijke ingrijpende overvallen geen steun verdienen. Mocht dus blijken dat er daders zijn die gebruik maken van steun van de gemeente of andere organisaties, bijvoorbeeld van een begeleid wonen project of andere voorzieningen, dan moet die steun direct worden ingetrokken. Zij hebben daar geen recht meer op. 

- Een oververtegenwoordiging van allochtone jongens in de criminaliteitsstatistieken is voor de VVD-fractie een bewijs dat het integratiebeleid te soft is geweest. De aanpak van jongens die niet simpelweg een stommiteit begaan maar bewust kiezen voor het criminele pad verdienen geen ondersteuning, maar straf. Dat moet het uitgangspunt zijn. 

- Als een land als Marokko graag zicht houdt op wat hun ‘onderdanen' in andere landen doen en hen verplicht tot het houden van dubbele nationaliteiten, dan mogen we Marokko daar ook wat voor teruggeven. Wat ons betreft moeten daders met een Marokkaanse nationaliteit hun straf uitzitten in Marokkaanse gevangenissen. Daar gaan ze een stuk minder soft om met daders van overvallen. Dan kan worden bekeken of ze daar wat van leren. We pleiten voor een pilot dat hierop is gericht. Wij willen een lobby richting Den Haag met als doel het maken van afspraken met Marokko over een dergelijke pilot.

 BRON


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarie Marijs of Sarie Marais : het zit in ons collectief zanggeheugen

 

Met veel sympathie opgedragen aan de Zuid-Afrikaanse vrienden en zeker aan Peter die ons regelmatig op de hoogte houdt van de barre ontwikkelingen in zijn prachtige land. Wij dragen ons kleine steentje bij om de Vlaamse en Nederlandse media, die de dagelijkse racistische moordpartijen en het wanbeleid door het communistische ANC  verzwijgen voor de openbare opinie, enigszins te corrigeren.  Ten tijde van de Apartheid stonden de kranten bol van de berichtgevingen, nu worden de zwarte excessen zedig verzwegen.

.

.

Hierdie is ons Land! Moenie vergeet dat ons voorgeslagte hierdie land opgebou het nie. Ons het 'n reg in Suid-Afrika, en ons reg moet ons afdwing. Praat suiwer Afrikaans, leer jou kinders suiwer Afrikaans, luister en ondersteun Radio Pretoria en ander Afrikaanse radiostasies, sluit aan by dr. Dan Roodt se Pro-Afrikaanse Aksie Groep (www.praag.org), koop en ondersteun Afrikaanse boeke en musiek, belê in die Blanke Ekonomiese Forum, koop in en besoek ons volkseie Orania in die Noord Kaap en Kleinfontein net buite Pretoria, ondersteun ons volksaksies soos die FAK, Voortrekkers en andere. Dring aan op Afrikaanse skool- en universiteitsopleiding. Besoek ons monumente. Raak betrokke by die Afrikaner organisasies. Stem Vryheidsfront. Boikot Naspers se Beeld en Die Burger waar u eie mense, Afrikaners, sleggesê word. Afrikaners laat nie met hul mors nie!

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!