Angeltjes
30-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genghis Kahn in Davos

 

World Economic Forum Annual Meeting Davos 2008 by World Economic Forum.

 

Op 28 januari is het Jaarlijks Wereld Economisch Forum van Davos van start gegaan. Wat de resultaten van dit gebeuren zijn, is niet te meten, maar dat in de huidige economische crisis, veroorzaakt door de financiële markten, internationaal overleg nodig is, zal niemand betwijfelen. Baat het niet, het schaadt weinig.

Het Forum is een ontmoeting van wereldpolitici, nationale bankiers, economen, bedrijven en er lopen natuurlijk ook enkele klaplopers tussen. Ook de premier van het land B heeft zich gemeld, niet dat die een klaploper is. Integendeel : een sober en intelligent man met een onmogelijke opdracht.  De ideale vertolker voor een modern   Shakespearedrama.

De nieuwe Obama-administratie is er ook met de heel wat minder nieuwe Bill Clinton als grote woordvoerder.  De Clintons zijn de bloedzuigers van de Amerikaanse politiek en zijn het levende bewijs dat Obama lang niet de grote held is die men in hem ziet. Wij zouden willen dat het anders was, want in deze barre tijden is hoop en positivisme meer dan welkom. Zeker als er resultaten volgen. 

Ook de Portugese ex-communist, halve socialist maar in werkelijkheid lid van de Europese Volks Partij van Wilfried Martens, zijne doorluchtigheid Barroso, onderstreept het belang van de eengemaakte €-zone in Davos. En dat is vermoedelijk een zeer evidente vaststelling. Hoeveel honderden miljarden euri belastinggelden er nog moeten gebruikt worden om de EU-banken overeind te houden, is niet geweten. Evenmin of de greep van de politiek op de financiële instellingen de bevolking ten goede zal komen. Wij leven in een historische tijd waarbij we ons moeten afvragen of de echte macht (die van het geld) een nieuwe maatschappij zal vormen of de oude in eer zal herstellen met meer kans op geluk voor velen of enkel voor de politici die de rol van bankiers zullen overnemen.

Een antwoord op dat soort vragen, verwachten we natuurlijk niet vanuit Davos.  Zeker niet in de officiële conclusies.

Er zijn dus heel wat vooraanstaande figuren en Boel is er ook.  Boel is geen politicus maar de broer  van Ruzie. Ditmaal tussen Simon Perrez van Israël en de Turkse Wolf in schaapsvacht, Erdogan, die voor enkele weken in Hasselt partijpolitieke praat stond uit te kramen.  Moet u even in zijn land proberen te doen.

Op een Economisch Congres moet men er niet gezeurd worden over conflicten en oorlogstoestanden maar Perrez is een oude drammer die het niet kan laten de Israëlpolitiek in de Gazastrook te verdedigen.  Waarom hij dat per se wilde doen op dit uitgesproken economisch congres , is onduidelijk, want een ruime meerderheid van de aanwezigen zijn het eens met Israël.  De Wolf in schaapsvacht, die een leger bezit zoals Genghis Kahn, moest echter absoluut bewijzen dat hij ook een groot politicus is en hij  begon Perrez tegen te spreken en verwijten toe te richten over de "moorden" in Gaza. Het een woord bracht het andere mee, de voorzitter van de vergadering schakelde de Turk zijn microfoon uit en niet gewend tegengesproken te worden, verliet deze woedend de vergadering.

Waarmede de ganse internationale gemeenschap en de aanwezige pers konden vaststellen dat Turkije een natie is die bestuurd wordt door een onverlichte despoot  die geen tegenspraak duldt.

Erdogan heeft in Davos duidelijk gemaakt, voor wie er nog aan twijfelde, dat hijzelf een enge man is en zijn land ongeschikt is om een rol te spelen op de internationale scène. De drammerige manier waarop hij zich in de voorbije weken aan de Europese Unie kwam opdringen, kende in Davos een trieste apotheose.

Hier een bruggetje naar het mooie Davos en de conferentie

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie de kleine Trommeljongen van Blokken beu is ...

 

 

En voor wie per se televisie wil kijken om 18.30 uur : VTM

Louis/Louise


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de weblog van Eric van Rompuy

 

Het behoort niet tot de gewoontes van deze blog teksten te ontlenen bij politiek-andersdenkenden.  Behalve als het ons goed uitkomt.  Zo zijn wij nu eenmaal : zonder eer, zonder principes, wie schuin marcheert gaat ook vooruit, maar we blijven schattig. Het oordeel van Eric van Rompuy over Anciaux is merkwaardig. Coalitiegenoten schieten mekaar regelmatig in de rug, daar niet van maar dit is een rechtstaand salvo, oog in oog.  Het gaat over het debat in het Vlaams parlement naar aanleiding van de aartsdomme vergelijking van Bertje  tussen de afgrijselijke moorden in Dendermonde en de kinderslachtoffers in de Gazastrook.

En de liberalen lieten het blonde Antwerpse Riddermeisje op dezelfde kar meespringen met Karim van Overmeiren van VB. 

Maar nu Eric van Rompuy. Als u op zijn vuurrode naam duwt, arriveert u op zijn blog : het is eens wat anders.

Bert und kein Ende ?

Gisteren dacht Bert Anciaux er met wat mooipraterij vanaf te komen maar het Vlaams parlement heeft genoeg van deze man die we tot onze ergernis nog steeds “mijnheer de minister” moeten noemen. Na het debat over de dreigende sluiting van Opel Antwerpen en het verlies van duizenden jobs ging het weer over het ego van iemand die zich voordoet als het “geweten” van de samenleving maar enkel bezig is met zichzelf en met provocatieve uitspraken op zoek naar mediahype. Ik zei vanop mijn bank dat “we als parlementsleden zijn morele lesjes beu zijn”.“U bent niet moreel superieur aan de anderen”. “ Ik aanvaard niet langer dat u spreekt namens de meerderheid over deze delicate materies”.

.
Vandaag lees ik dat ook de federale Regering zich terecht distantieert van zijn uitspraken. Alleen Caroline Gennez zegt nog: “we blijven achter Bert staan”. In deze moeilijke tijden die we meemaken op maatschappelijk vlak met de dramatische dood van kinderen en het jobverlies van duizenden in Vlaanderen is het in feite tijdverlies om zich bezig te houden met één van de zieligste politici die Vlaanderen ooit heeft gekend. Deze man is al 10 jaar lang “onze” Minister van Cultuur even lang als André Malraux Frans minister van Cultuur was onder President Ch. De Gaulle. Arm Vlaanderen.


Bert nadert wel zijn einde. Mijn pronostiek: hij haalt juni niet als minister. Elke dag dat hij nog langer minister blijft zal SP.A het electoraal cash betalen. Rendez vous in het Vlaams Parlement tot zijn volgende blunder. Dan zal Caroline wel zelf de stekker uittrekken vooraleer de kiezer het doet in haar plaats.

Eric van Rompuy

***

Een van de kernachtigste en tegelijk geestigste reacties over Bert bij Angeltjes kwam gisteren van onze vriend Rudolf :

bertje graag nog meer van dat.

domme jongen.

mvg Rudolf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Sergej Boebka-effect

 

U hebt het misschien al gelezen in de dagbladen van de laatste dagen: de prijzen voor multimedia-apparatuur (tv’s, dvd’s, fototoestellen, pc’s enz.) zullen in de loop van februari merkelijk stijgen.  Alles heeft te maken met de minderwaarde die de yen gedurende de laatste periode gaan innemen is tegenover de euro. De Japanse producenten, die staan voor het overgrote deel van het aanbod, zullen deze minderwaarde  doorrekenen in hun verkoopprijzen aan de Europese afnemers. En dat leidt er dan weer toe dat men aan de Belgische toonbanken in februari 10 tot 20 percent meer zal moeten neertellen in vergelijking met nu. De Belgische verbruiker die nog wil profiteren van de huidige koopjes, dient zich dus te reppen wil hij niet naast de boot vallen.

Wie zich meer toespitst op de laatste snufjes en de verwachte prijsstijgingen naast zich neerlegt, is er dan weer meer bij gebaat zijn aankoop nog even uit te stellen.  Bij de nieuwe lichting is het immers normaal dat er weer enkele veranderingen (die niet noodzakelijk verbeteringen zijn) aan de apparatuur aangebracht zijn.

Dat brengt me automatisch tot wat met de titel van dit stukje bedoeld wordt: het Sergej Boebka-effect.

Het Sergej Boebka-effect is eigenlijk op het lijf geschreven van de fabrikanten. De Rus Boebka  was wereldrecordhouder polsstokspringen en liet de lat telkens met slechts één centimeter hoger leggen, zodat hij op elke atletiekmeting een wereldrecord kon springen en met de massa’s dollars die daaraan verbonden waren kon thuiskeren. Dat hadden de gladde jongens van de multimedia snel begrepen: ook zij gaan qua technologie ook slechts stap voor stap vooruit: eerst de gewone analoge toestellen, later digitale en nog wat later Full HD zoals dat heet. En telkens met enkele andere toeters en bellen. Zo blijft men uiteraard een markt creëren.  En u moet blijven kopen.  Tenzij u heel deze vernieuwingswoede aan u laat voorbijgaan natuurlijk.

Raymond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procedures die het socialistische ideaal onwaardig zijn

 

De senatrice Lizin, tevens burgemeester van Hoei, werd door haar Parti Socialiste het lidmaatschap ontnomen.  Lizin had in haar hoedanigheid van voorzitter van het stedelijk ziekenhuis met de kredietkaart van die instelling persoonlijke uitgaven verricht voor een slordige 40.000 euri. Dit terwijl het ziekenhuis met een groot tekort worstelde.
Madame Lizin reisde de wereld rond,  om promotiecontacten te leggen : "Oewil u niet in mijn hospitaal komen liggen, als u ziek zijt ?"  Terwijl verbleef zij in luxe hotels tussen lakens van Egyptisch linnen en werden er liters champieter gepimpeld en bergen pralines zo hoog als Matterhorn verzet door de Waalse berin.  Jaren later  was het dan raar opkijken dat vet en cholesterol het hart verlamden. Dat wel.
 
Madame  verdient  in haar huidige functies van senatrice - burgemeester een vergoeding van € 166.000 plus een  ongelimiteerde stapel onkostennota's.  Ze werd gehoord door een deontologisch college van de PS (woehaha ...) en dat besloot haar het lidmaatschap te ontnemen.  Met als eerste gevolg dat ze haar functie van quaestor in de senaat verloor.  De plaatselijke afdeling van Hoei heeft intussen haar ontslag geëist als burgemeester.
 
En hoe reageert mevrouw Poenscheppers ?  "Er zijn procedures tegen mij gehanteerd die het socialistische ideaal onwaardig zijn". De socialisten zullen blij zijn met zo'n uitspraak. De gevolgde disciplinaire procedure is onwaardig voor het socialisme.  Het betalen van persoonlijke uitgaven met een hospitaal-kredietkaart daarentegen, stemt overeen met het socialistisch ideaal.
.
.
Product van het goede socialistische ideaal
.
Laten we even bondig enkele eminente verwezenlijkingen van het socialistisch ideaal in het land B in herinnering brengen :
- ontvreemding van gelden en materialen toebehorend aan woonmaatschappijen ;
- openbare contracten worden exclusief toegewezen aan echtgenotes, maîtresses, zonen, dochters of aan het eigen bedrijf ;
- afleiding van parkeergelden naar VZW's die men zelf beheert ;
- buitenlandse luxe-reizen op kosten van de gemeenschap met gelden die onttrokken worden aan instellinge voor gehandicapten (maar ook andere instellingen worden niet ontzien) ;
- werkzaamheden in eigen woningen gebeuren door aannemers die voor de openbare dienst werken ;
- nazicht van boekhoudingen van VZW's of semi-openbare instellingen door revisoren die familiebanden hebben met de opdrachtgevers ;
- buitenlandse rekeningen die gespijsd worden met gelden die de gemeenschap toebehoren.
Het socialistische ideaal : dank u, mevrouw Lizin, dat u er ons aan herinnerd heeft.
.....
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten

 

@ www.bloggen.be/manten/


29-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever een kerk dan een moskee ...

 

 Met dank aan Nele

 De Mega Mike & Mega Thomas Show is een VARA-televisieprogramma dat gepresenteerd wordt door Mike Boddé en Thomas van Luyn. Tot het vijfde seizoen heette de show simpelweg De Mike & Thomas Show. De naam werd gewijzigd omdat ze de Beeld en Geluid Award wonnen in 2007. Na vier goed bekeken seizoenen en het winnen van deze prijs was echter het vijfde seizoen lange tijd onzeker. Om te benadrukken dat ze eigenlijk Nederland ontgroeid zijn, hebben ze de naam gewijzigd. Het programma wordt soms ook De Mega Mike & Thomas Show genoemd.

Bron : Wikipedia

Het schijnheilige van dit cabaretnummer is dat het gebracht wordt door de socialistische omroep VARA en dàn mag er gelachen worden.  Weet u, wat de verklaring is ?  De heren vertolken niet hun eigen mening maar ze imiteren een simpele Nederlander die Wilders stemt en dàn is het pas grappig, dààr wordt mee gelachen.  Gewoon, een dubbele bodem, begrijpt u ?  Wie zei er ook weer dat de multiculturalisten de onovertroffen meesters van de hypocrisie zijn ?  Wie ?  Ho, ja, dat waren wij.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijkse cipiers moeten gesluierd zijn in UK gevangenis

 

Soms, heel soms, gebeurt het dat een moslim tegen de lamp loopt en door een racistische blanke rechtbank veroordeeld wordt. Die dingen gebeuren nog, helaas.

Dit overkwam ook ene Kamel Bourgass die per ongeluk een Brits politie-officier

Story Image
.
Zonder gevaar voor uw leven, kan u klikken op de neus van Kamel. Dan wordt u virtueel  getransporteerd naar het artikel uit de Daily Express
.
naar het hiernamaals heeft verwezen door hem met zijn mes neer te steken. . Die zaken kunnen gebeuren zoals we allen weten en Kamel werd in de petoet gedraaid. Levenslang. Met de huidige stand van de medische wetenschap is er nog een flink eind weegs af te leggen, want de ongelukkige moslim is slechts 33.   Kamel is nu druk in de weer om in de gevangenis zijn activiteiten te ontplooien alsof het de gewoonste zaak van de platte wereld is, extremisten te winnen voor de goede werken en vredelievende activiteiten van Al Qaeda terwijl men achter slot en grendel vertoeft.  Een mens heeft een missie en die moet volbracht worden, vraagt u het aan Philippe de Belgique, die zit ook met die opgave.
.
De veroordeelde beroept zich intussen ook  op  de Universele Rechten van de Mens, om te bekomen dat de vrouwelijke cipiers in zijn aanwezigheid gesluierd zouden zijn.  Kamel wordt wild als hij vrouwenhaar ziet.
.
Als in het eigen prachtland Kamel om het even wat vraagt als hij in  de petoet vertoeft,  zweeft hij direct aan een kabel.  Bij ons worden de penitiaire personeelsleden gestraft als ze niet ingaan op de wensen van kamelen zoals Kamel.
.
Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoel Anciaux wankelt

 

vdk_anciauxAnciaux op matje voor uitspraak Gaza - Het Laatste Nieuws VOORPAGINA en PAGINA 2   De stoel van minister Anciaux in de Vlaamse regering wankelt. CD&V en Open Vld kunnen niet lachen met zijn uitspraak waarbij hij de moorden in Dendermonde op dezelfde lijn zette met het optreden van het Israëlische leger in Gaza.  Als Anciaux bij zijn uitspraak blijft, is het niet onmogelijk dat hij niet langer het vertrouwen krijgt van de twee regeringspartijen.  D&V’er Carl Decaluwé ontzegde hem dat vertrouwen gisteren al in het parlement. Zijn partijgenoot Eric Van Rompuy haalde zwaar uit. «U laat uitschijnen dat u moreel superieur bent», schimpte Van Rompuy. Annick De Ridder van Open Vld noemde Anciaux’ verklaring «hoogst ongepast en onnodig kwetsend». De partij wil dat de Vlaamse regering er afstand van neemt. De Ridder valt ook over Anciaux’ verklaring dat «alle Vlamingen een arafatsjaal zouden moeten dragen» als steun aan de buschauffeur van De Lijn die daarvoor berispt werd. Minister-president Kris Peeters zal vrijdag een gesprek hebben met zijn minister. Maar het kan nog altijd dat de zaak in de ministerraad ter sprake wordt gebracht. Op de uitspraken van Anciaux kwam zelfs al kritiek van de Israëlische ambassade en de Joodse gemeenschap in ons land.

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe consequent zijn de meeste politici ?

 

Vorige week tamboerde Mia de Vits in alle kranten en weekbladen, hoe ontgoocheld zij wel was, dat ze niet langer de Eurolijst voor de soialisten mocht trekken.  Ze had het nochtans goed gedaan vorige keer met haar 203.000 stemmen.  En weet u wat ze gepresteerd heeft in het EU-parlement ?  Het aanslepende dossier van de parlementaire assistenten heeft ze in haar functie van questor aangepakt.  Astemblieft !

Als ze nu moet wijken voor de carrièremaker Anciaux, stopt ze met politiek.  58 jaar en overal opzij geschoven : eerst in het ABVV, nu bij de SP-a, over de rest zwijgen we, het zal gaan, zeker ! Wat kan een vrouw met de capaciteiten van Mia de Vits aanvangen in het Vlaams Boerenparlement ?  Voor iemand die een belgisch syndicaat geleid heeft en in Euronazië de parlementaire assistenten heeft aangepakt is het zwaar minnetjes zo'n aanbod. 

Maar intussen is de grote frustratie gekoeld, na de woede volgt de ontnuchtering en Mia heeft finaal aanvaard op de lijst te komen van Vlaams-Brabant.  Op de tweede plaats.  En als het moet ergens anders.

En wij worden geacht respectvol toe te kijken en als puntje bij paaltje komt deze mensen ernstig te nemen als zij met hun belerende vingertje ons de les spellen. 

Ga toch koken, Mia.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alors, monsieur le Président ?

 

 

Sarkozy heeft vorige week de bons gegeven aan zijn Marokkaanse ministerin, de snelle Rachida Dati (snel in de beweeglijke betekenis en in de West-Vlaamse, wat wil zeggen, "knap").

Een dezer dagen is het de beurt aan de zwarte Rama Yade (een Senegalese schone), staatssecretaris verantwoordelijk voor mensenrechten. De president is ontevreden over de ministriële en politieke prestaties van de dames, die nogal fel in de schijnwerpers lopen van de schandaalpers.

Van het multicultuur enthousiasme van bij het aantreden van de regering  blijft niet veel meer over. 

Het is nu aan voorstanders van de gekleurde multikul-wereld om Sarko te betichten van racisme.  Zodat hij op zijn beurt een boekje kan opendoen over de activiteitsproblemen die hij ondervond met de dames.

Dit is delicate materie : voor je het weet heb je de feministen achter je aan én de linkse jankers.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie geloven ? Dr. Matthias Storme * of de agoog** Jozef de Witte ?

 

Lees, Jozef de Witte, er staat (niet) wat er staat

http://vlaamseconservatieven.blogspot.com/2009/01/lees-jozef-de-witte-er-staat-niet-wat.html
 
In De Morgen van 19 januari verscheen er weer (1) een staaltje van de "creatieve" lezing van de Grondwet door Jozef de Witte, dat aantoont hoe bekwaam onze grootinquisiteur met het recht om kan gaan.

In zijn opiniestuk
Beschermd of vogelvrij? schrijft hij over het feit dat krachtens de wet op het Slachtofferfonds een vreemdeling zonder legaal verblijf, die recht heeft op schadevergoeding van de aansprakelijke dader, niet daarnaast ook de tussenkomst van dat Fonds kan vragen, dat het gaat om een grondrecht en dat dus de wet kan worden getoetst aan de grondwet. Nadat de auteur correct art. 191 van de Grondwet citeert : "”Iedere vreemdeling die zich op het grondgebied van België bevindt, geniet de bescherming verleend aan personen en aan goederen, behoudens de bij de wet gestelde uitzonderingen” - wordt de hoofdvogel afgeschoten "De wettelijke regeling van het slachtofferfonds is in elk geval in tegenspraak met het principe van artikel (191) van de grondwet". A zo ? De grondwet zegt juist dat ten aanzien van vreemdelingen de wet precies wel uitzonderingen mag maken. Er staat wel degelijk, mijnheer de Witte, "behoudens de bij de wet gestelde uitzonderingen". Een wet die dat doet , kan dus onmogelijk in strijd zijn met dat principe van de grondwet.

Verder is het natuurlijk nog de vraag of het beroep op een Slachtofferfonds een grondrecht is. Waarom zou dat ? Het gaat hier niet om het recht op schadevergoeding door de dader, de aansprakelijke persoon. Dat kan men misschien nog een grondrecht noemen. Maar een grondrecht voor alle slachtoffers van lichamelijke schade om zich tegen de overheid (dus de belastingbetaler) te keren omdat de dader involvabel is ? Men moet wel grondig communist zijn om dat een grondrecht te noemen.

(1) Voor een eerder staaltje, zie
http://vlaamseconservatieven.blogspot.com/2006/05/vuile-wijven-vuile-democraten-vuile.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derk-Jan Eppink, lijstaanvoerder Eurolijst LDD

 

De Nederlandse journalist en columnist Derk-Jan Eppink is aangesteld als lijsttrekker voor de Europese lijst van Lijst Dedecker. Dat meldt de website van het weekblad Knack.

Eppink zou ook campagneleider worden. De Nederlander schreef onder meer voor de Nederlandse krant NRC Handelsblad, en in ons land voor De Standaard en Knack. Hij was ook een tijdlang medewerker van EU-commissaris Frits Bolkestein.

Zijn Nederlandse nationaliteit speelt in deze geen rol. Eppink kan als Nederlander op de lijst gaan staan. Iedereen die de nationaliteit heeft van een EU-lidstaat en een domicilie heeft in Europa, kan in om het even welke lidstaat op een Europese lijst staan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een overwinning voor de moslim-gemeenschap in Groot-Brittannië

 

In het Britse Hogerhuis (de senaat) werd de voorstelling van Fitna door Geert Wilders afgelast toen "Lord" Ahmed dreigde 10.000 moslims op te trommelen als reactie. Toen de Britse angsthazen van het Hogerhuis (voor het leven benoemde Lords e.a. adellijk spul) hadden toegegeven aan de afdreiging, verklaarde de moslim-lord: "dit is een overwinning voor de moslimgemeenschap".  Er volgen er nog meer over gans Europa.

 

 

 

A victory for the Muslim community"

The short film "Fitna" is a powerful expose of radical Islam, created by a brave and outspoken Dutch politician called Geert Wilders. Fitna was scheduled to be shown in the House of Lords, that is until the Labour Life Peer, "Lord" Ahmed (pictured right), threatened to mobilise 10,000 Muslims in response! When the scheduled showing of the film was cancelled, Ahmed called it a "victory for the Muslim community.

Klik op de ferme Moslim Neus en u komt bij de vrienden van BNP, u weet wel, de Britse staatsgevaarlijken die de euvele moed hebben, voor hun staat op te komen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ontroerend verhaal over klikken en geld verdienen

 

.
Deze sympathieke man, wiens foto wij vonden in het Nieuwsblad, zal van nu af aan de chauffeurs van de Lijn controleren of zij het rookverbod eerbiedigen. Hij werd aangesteld door de rechtbank van Mechelen en vangt per overtreding die hij vaststelt 75 euri van de Lijn. Pierre, zo heet deze  vriend van de chauffeurs, heeft een Roeping die bevestigd is door Justitie. Hand in hand naar een betere wereld, dankzij verklikking : er zijn nog idealisten.. Wil u ook klikken ? Voor het volledig verhaal : HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeren : Franstalig gesjoemel in het onderwijs

 

www.wandelpaden.com/voeren3.html

De kinderen die school lopen in de Franstalige privéschool van Sint-Martens-Voeren komen van buiten Voeren. Er zouden hoogstens vijf kinderen uit Voeren les kunnen volgen, blijkt uit hetantwoord van Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke op eenvraag van Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang). Het Vlaams Belang eistdat het Rekenhof de zaak uitspit.
  

Vorig jaar telde Voeren 272 leerplichtige leerlingen tussen 6 en 11 jaar. Daarvan waren er 153 ingeschreven in een door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde of gesubsidieerde basisschool, tegen 109 in een school die door de Franse Gemeenschap wordt gefinancierd of gesubsidieerd. Vijf kinderen gingen in het buitenland naar school en 5 anderen werden nietteruggevonden. Hun ouders zijn aangeschreven in het kader van deleerplichtcontrole, aldus de minister in zijn antwoord.
  

Volgens Van Nieuwenhuysen kunnen hoogstens vijf kinderen uit Voeren les volgen in de privéschool. Voor het Vlaams Belang betekent dit dat ofwel de Franse Gemeenschap die school subsidieert, wat in het kader van het territorialiteitsbeginsel niet mag, ofwel dat de kinderen ten onrechte in een of meerdere scholen van de Franse Gemeenschap ingeschreven worden, wat met het oog op de verdeelsleutel van de onderwijsfinanciering een aderlating ten nadele van het Vlaamse aandeel daarin met zich meebrengt.

Het Vlaams Belang eist dat het Rekenhof deze zaak uitspit. De partij verbaast zich over de "lakse" houding van minister Vandenbroucke, "die erblijkbaar geen aanstoot aan neemt dat de Franse Gemeenschap de taalwetgeving inzake onderwijs naast zich neerlegt, dan wel de Vlaamse Gemeenschap doelbewust financieel benadeelt".

BRUSSEL 27/01 (BELGA)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KBC boekte in 2008 + 2 miljard winst

 

In Knack verschijnt een gesprek met Philippe Vlerick over de stand van zaken bij KBC. Een fragment :

"We zijn een beetje rond gaan luisteren, en in Vlaanderen hebben we een verantwoordelijke overheid gevonden. We hebben niet-verwaterende kapitaalsteun gekregen kopie conform de steun die we vorig jaar van de Belgische staat kregen. Dat was een noodzakelijke voorwaarde voor ons om de onzekerheid over onze CDO-portefeuille weg te nemen en met een gerust hart te kunnen communiceren over onze resultaten.

En dat kon enkel met de Vlaamse overheid?

Vlerick: "Ik denk dat het Vlaamse niveau bewezen heeft dat het slagvaardig en krachtdadig kan optreden. Het toont ook stilletjes aan dat een hervorming - en nu spreek ik als Voka-ondervoorzitter - van de Belgische staat wenselijk is."

U leest de rest HIER


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een joodse visie op de studie over Vlamingen en de islam

 

Als er vandaag islamofobie is in onze Westerse wereld komt dit in de eerste plaats door de onmacht van de moslimwereld om zich aan te passen aan de moderniteit. Een deel van die moslimwereld valt terug op fundamentalisme waarin alle schuld op Israël en het Westen wordt afgewimpeld. Hoewel honderden miljoenen mensen het slecht hebben op onze planeet valt het toch op dat vooral moslimmilities verantwoordelijk zijn voor het gros van de terreur. En wat doen de gematigde moslims en theologen: ze zwijgen! Toch geen reden om ietwat islamofoob te zijn? Wie de betogingen gezien heeft van AEL en konsoorten, ziet wel hoe de haat tegen joden in het algemeen, het Westen en de VS wordt georkestreerd. Het was wel veelzeggend de clerico- fascistische islamisten  en atheïstische communisten  hand in hand te zien lopen en leuzen te horen roepen als “Hamas, Hamas, de joden aan het gas”.

@ Joods Actueel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een vrolijk bericht van www.hetvrijevolk.com

 

 

 Ook in Beringen is er een Fatih moskee : nu weten we tenminste wat die naam wil zeggen

 

 http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7797

 

Overal in Europa noemen islamitische medeburgers tegenwoordig hun nieuw opgerichte moskeeën naar de grote christenhaters van hun geschiedenis. Velen applaudisseren wanneer bijvoorbeeld met steeds nieuwe ”Fatih”-moskeeën de gevoelens van Europese christenen met voeten worden getreden. In geen geval de islam ”beledigen”! Zouden christenen op het idee komen om een basiliek bijvoorbeeld naar de kruisvaarder Godfried van Bouillon te noemen? (Indien mogelijk – een bijzonder absurde voorstelling – een nieuw gebouwde kathedraal middenin een islamitisch land?)

 

Willen we de waarheid niet weten? Het wordt door politici begroet dat de Europese hoofdstad Brussel ”multicultureel” is. Van de nieuwgeborenen is daar 57% moslim. Net zoals in vele andere Europese steden is ook daar de naam Mohammed de meest voorkomende voornaam voor mannelijke nieuwgeborenen. Brussel zal volgens informatie van de universiteit van Leuven over ongeveer 15 jaar een voornamelijk islamitische stad zijn.

 

Die ontwikkeling zie je in heel Europa. En overal geven we onze waarden op: in Denemarken betaalt dit jaar de eerste kerk beschermingsgeld aan moslims om hun christenen tegen overvallen tijdens het kerkbezoek te beschermen. We hebben weliswaar wetten in Europa, die eigenlijk voor iedereen gelden, en desondanks accepteren we intussen zelfs islamitische ”Sharia-rechtbanken” en geven we ook onder bepaalde voorwaarden toestemming aan moslims voor polygamie. In landen zoals Zweden discussieert men over strafvermindering voor ”eermoordenaars” – al het andere zou immers de islam kunnen beledigen!

 

Een ”strijd van culturen” vindt niet plaats. Wij geven onze waarden zonder verzet op. Onze kinderen zullen ons bittere vragen stellen. Dan zou het echter wel eens te laat kunnen zijn om de ontwikkeling nog te stoppen.

 

E.J. Bron    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahmadinejad wil nog 4 jaar langer de Held van de Wereld zijn

 

Gezellig op bezoek bij de vrienden in een ontspannen sfeer

Mahmoud Ahmadinejad stelt zijn kanidatuur om  in juni een nieuwe ambtstermijn te versieren in het prachtland Iran. Het nieuws is nog niet officieel, het zal vermoedelijk bekend gemaakt worden tijdens een van de aanstaande openbare executies van criminele kinderen.

De president zal zijn campagne voeren omtrent de schitterende zaken die hij verwezenlijkt heeft in de voorbije jaren voor zijn natie. Mocht u vragen hebben voor de Weledele, klikt u even HIER

U kan het bijvoorbeeld hebben over :

- Wanneer bent u klaar met de atoombom, zijne Onsterfelijkheid ?

- Welke natie zal de eer hebben de eerste worp te mogen ontvangen, zijne Verluchte Geestelijkheid ? 

- Met wie zou u het liefst oorlogvoeren na de vernietiging van Israël :  Amerika, Europa of een Arabische Verrader, zijne Welwillende Hartelijkheid ?

- Zoudt u de kledijvoorschriften voor vrouwen niet enigszins willen verstrengen in uw Prachtland ? Sommige teven  lopen er nogal hitsig bij, zijne Verrukkelijke Prachtigheid.

- Heeft u voldoende kranen om iedereen op te hangen of kunnen wij u van dienst zijn met enige afgedankte exemplaren, O Heerlijke Ideaal van een Prachtvent ?

Een gek kan meer vragen dan een wijze kan beantwoorden, maar in dit geval is het omgekeerd.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!