Angeltjes
02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wji bji Agenljtes shcjriven atljid zo

 

 

Alelm silm msenen knunen dat lzeen. Ik kon neit glevoen teon ik het zag. De fnemoeanle karhct van je hrenesen deot alles op de jiutse vlogodre. Vloegns sutide van de Unvirsitiet van Cmabrigde, maakt het neit uit de vlogodre van de ltretes in een wrood, je meot aellen zrgoen dat je the ereste en de latsate lteter op de jiutse plek zet. De rset mag je er een zoojte van mkaen. Dat kmot odmat je hrenesen neit lteetr per leettr leest maar wel de gorep lteters bij eklaar. Luek he?
 
 
e


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan

 http://news.xinhuanet.com/english/2009-02/02/content_10750391.htm

 

White smoke rises from Mount Asama in Tsumagoi, about 140 km (87 miles) northwest of Tokyo, Feb. 2, 2009. The volcano in central Japan erupted on Monday, spewing hot rocks and ash, but there was no major damage in the sparsely populated vicinity, the Japan Meteorological Agency said.
Ook in Japan : de Asama vulkaan is in werking getreden
(Photo Reuters)
White smoke rises from Mount Asama in Tsumagoi, about 140 km (87 miles) northwest of Tokyo, Feb. 2, 2009.
De vulkaan bevndt zich op 140 km van Tokyo, waar asse neerdwarrelde na de uitbarsting


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Augustine Vulkaan in Alaska

 

Is dezer dagen weer heftig aan het rommelen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-premier Leterme begaat kleine indicretie, niets spectaculairs

 

.
De altijd diplomatische CD&V-politicus Leterme verklaarde gisteren tijdens  de Zevende Dag dat het onderzoek in de Fortis-affaire goed opschiet en dat hij weldra van elke blaam zal gezuiverd worden.  "Nu is het de beurt om na te gaan welke fouten justitie heeft begaan"  sprak de man die nooit meer  premier zal worden.   Verder lichtte hij toe van op een bescheiden plaats kandidaat te zijn bij de verkiezingen maar vooral wenst hij, als ervaringsdeskundige, de strategische lijnen voor zijn partij uit te zetten en de coalitie-onderhandelingen te voeren.
Bart Tommelein, de voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie die de scheiding der machten in de Fortiszaak moet nagaan en Marianne Thyssen, preisdente van de CD&V zijn snikkend in mekaars armen gevallen toen ze vanuit de coulissen de heer Leterme bezig hoorden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ergens in Vlaanderen - Live

 

Waar ?  Beeld wordt om de 5 minuten ververst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bella Italia - Live

 

Positano (Italië)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De manieren van Erdogan - Philip Claeys

  


De Turkse eerste minister Erdogan zorgde voor een rel tijdens het Wereld Economisch Forum van de G8 (de groep van 8 belangrijkste staten), toen hij woedend wegliep tijdens een debat  met de vroegere Israëlische eerste minister Simon Peres.

Het debat ging over Gaza, en het is perfect begrijpelijk dat de ’gematigde’ islamist Erdogan kritiek heeft op de Israëlische regering. De hysterie waarmee hij echter tekeer ging tegen Peres, is nooit vertoond tijdens een gelijkaardige bijeenkomst. Een vroegere ambassadeur van Israël in Turkije schreef dat Erdogan Davos even had veranderd in het "riool van Istanbul".

Het is één van de vele redenen waarom Turkije niet thuishoort in de Europese Unie: de brutaliteit van de Turkse regering wanneer ze haar zin niet krijgt.

Duizenden uitzinnige Turken stonden Erdogan op te wachten aan de luchthaven van Istanbul. Erdogan is ook
de held van het Midden-Oosten


De jongste jaren is de islamistische AKP-regering van Erdogan steeds meer toenadering gaan zoeken met landen als Iran en Syrië, en zich steeds meer anti-Westers gaan opstellen.

 Philip Claeys  Volksvertegenwoordiger Euro-parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verdedigers van de islam

 

Naima Charkaoui is een bipatride Marokkaanse vrouw die bij het Minderhedenforum werkt en die opgevoerd wordt als experte inzake de verhoudingen tussen Vlamingen en vreemdelingen. 

Naima was geschokt door de  resultaten van de studie over de Vlaming en de islam, waarover wij het reeds bij herhaling gehad hebben. In De Standaard van 27 januari schreef ze daarover een stuk. Wij bouwen graag voor u een bruggetje zodat u kan kennismaken met haar standpun in "Het Nieuws trekt de witte kaart"

In de eerste plaats wijdt zij het negatieve beeld dat haar islam oproept bij vele Vlamingen aan de pers, die een eenzijdig beeld ophangt over de islam en zijn aanhangers. Misschien zouden we beter af zijn met een pers die niet bericht over de talloze conflicten in de wereld. Als wij niet weten, wat er uit naam van de islam gebeurt in de wereld en evenmin in eigen land, kunnen we glimlachend met onze buurman Rachid (niet met zijn vrouw) praten over het weer. Als we een stuk van de werkelijkheid verdoezelen, hebben we er geen last van. Zo simpel is het leven in Struisvogelland.

Onze halve landgenote verwijst ook naar de Deense cartoons en ze verbaast zich erover, dat in de Westerse pers wekenlang gebakkeleid werd over de vrije meningsuiting naar aanleiding van enkele "interculturele relletjes".  

Heel de moslimwereld heeft maanden in vuur en vlam gestaan omwille van een flauwe cartoon die afgedrukt was in een Deens krantje met bescheiden oplage. Niemand had hiervan geweten, als de moslims zelf niet deze zaak buiten proporties hadden opgeblazen. 

Wekenlang werden protestdemonstraties gehouden, de ambassades van Denemarken moesten beschermd worden (eentje in een van de Prachtlanden ging zelfs in de fik), Deense producten werden geboycot, de cartoonist moest onderduiken omdat zijn leven in gevaar was, in islamitische havens werd aan Scandinavische zeelui aanbevolen niet van boord te gaan, enz.   Wij hadden  dat allemaal stilletjes moeten toedekken, want anders ontstaat een negatief beeld over de islam, ziet u.

Regimegezinde personen zoals Paul Goossens, de vroegere hoofd-haatzaaier van de Morgen, plooit zich dubbel om uit te leggen, hoe belangrijk de islam in het verleden is geweest voor onze culturele verrijking inzake kunst en wetenschap. "De wijsgeer Averroes was eeuwen vooruit op zijn tijd. Al in de twaalfde eeuw schreef hij dat er geen conflict tussen godsdienst en filosofie was. In tegenstelling tot wat het Ipso suggereert, is de islam geen vreemd lichaam. Het leverde mee de bouwstenen van de Europese cultuur. Het is niet omdat de behoeders van het Avondland het daar oneens mee zijn dat dit historische feit onder het tapijt moet verdwijnen."

De grote islamaanbidder Goossens vergeet te vermelden dat Averroes door de Almohaden, een Berberstam, verbannen werd en  zijn werken vernietigd en verboden. Van die Goossens kan je enkel praatjes en verdraaide waanvoorstellingen verwachten, hij is een man van links.

In één adem heeft hij hetook over een Europese islam, die natuurlijk nog veel prachtiger is dan de échte.  Op hun beurt geven de moslims de Europese cultuur mee vorm en behoren ze tot de constituerende delen van die cultuur.  Kunnen er wellicht enkele voorbeelden opgesomd worden die aantonen welke invloeden de huidige Europese moslims hebben op onze cultuur ?  Wij kennen enkele schrijvers, ja, en die zijn er in elk taalgebied en een sporadische stand up- comedian.  Zijn dat de constituerende delen voor onze cultuur ? Of moeten we ze meer zoeken in de hoek van de consumptie van onze sociale verworvenheden ?  

In plaats van kwaadaardig, gekwetst of arrogant te reageren op de Westerse maatschappij, die op het vlak van tolerantie van niemand op deze planeet lessen te ontvangen heeft, zouden de vrienden van de islam zich beter wenden tot de moslims.  Bij omzeggens elk conflict op deze wereld zijn dezen betrokken.  Ze begaan onnoemelijke wreedheden uit naam van wat zij een godsdienst noemen. De zogenaamde zwijgende meerderheid keurt nooit een daad af van de actieve minderheid. 

Doe daar eens wat aan, in plaats van te janken over "ons" onbegrip. En Goossens, vergeet niet op tijd uw pillen te nemen. Alzheimer nadert.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good morning, Great-Britain !

 

 

 

@ BNP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Kris Peeters helaas niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : Ik zal nooit opgeven, nooit barsten.

 

De nieuwste editie van het bekende weekblad Story bevat een uitgebreid interview van Karel Hille met Geert Wilders. De PVV-voorman kijkt vooruit naar de komende rechtszaak en toont zich daarbij uitermate strijdbaar. "Ik zal nóóit buigen," verzekert Wilders de interviewer, "nooit opgeven."

"Ik heb nu al hele plannen voor die rechtszaak. Wat ik ga doen, wie ik als getuige naar voren haal. (...) Ik ga enorm knokken, niet alleen voor de rechtbank maar ook hier in de Kamer. En als ze dreigen dat ze me zullen aanpakken, motiveert me dat alleen maar meer om nóg een stapje verder te gaan. Om nóg een versnelling hoger te gaan."

Hij is teleurgesteld in de houding van veel collega-politici.

"Volgens mij moet je opkomen voor collega’s die juridisch ten onrechte in de problemen zijn gekomen. Maar dat doen ze niet, want ze zijn bang. De meeste Kamerleden zijn angsthazen."

Bij hoge uitzondering gaat Wilders ook in op de gevolgen, voor zijn privéleven, van het strenge regime van persoonsbeveiliging waaronder hij gebukt gaat, ten gevolge van de doodsbedreigingen aan zijn adres.

"Daarom praat ik nooit over mijn privéleven, om mijn vrouw niet in gevaar te brengen. Ik zit al viereneenhalf jaar in de problemen en voor haar is dat natuurlijk verschrikkelijk. We kunnen nog wel ergens af en toe een hapje met elkaar gaan eten, maar aan alle omringende tafels zitten dan mensen met oortjes in."

"Ik weet nog toen we vijf maanden in die gevangenis in Zeist zaten, in een safehouse. Ik heb daar tegen mijn vrouw gezegd: ga weg! Ga andere dingen doen, ga naar je vrienden, leef je leven en doe gewoon dingen die je graag wilt doen! Je maakt al genoeg ellende mee, zorg dat je een leven hebt."

Is dat het allemaal waard?

"Ik heb een missie. Ik wil Nederland verbeteren. En die missie slaat aan. Er zijn mensen die dat waarderen, die op de PVV stemmen, die blij zijn dat we er zijn. Dát is mijn adrenaline, dát is mijn drijfveer. Já, het is het allemaal wél waard."

Het volledige interview is te vinden in de Story van deze week.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al gehoord van gastronomisch racisme ? In Italië komt het.

 

Italiaanse steden gaan kebabs, sushi en ander buitenlands eten van het menu schrappen om de culinaire traditie en eigenheid van Italiaans eten te waarborgen. Dat meldt onder meer de Italiaanse nieuwssite Virgilio Notizie. Lucca en Milaan hebben het voortouw genomen.     

Zo worden geen vergunningen meer afgegeven aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Het is echter onduidelijk wat met 'buitenlands' wordt bedoeld, want Franse restaurants zouden wel getolereerd worden. De Sicilaanse keuken zou teveel Arabische invloeden bevatten en daarom ook op de zwarte lijst staan.

De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne. "Stop met het importeren van containerladingen vlees en vis van wie weet waar", zei de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten. Hij geeft de voorkeur aan het eten van gerechten uit de streek Veneto, waar hij vandaan komt. "Ik weiger zelfs om ananas te eten." Linkse politieke partijen en topkoks hebben de campagne al als gastronomisch racisme bestempeld.

@ Spitsnieuws

 


01-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in februari

 

Februari

Februari is de laatste maand van de meteorologische winter. De normale waarden van de gemiddelde dagtemperatuur liggen in Ukkel tussen 2 en 4°C. Tijdens de laatste decade begint de temperatuur toe te nemen. De normale waarden van de maximumtemperatuur liggen voor deze maand rond 6°C in laag- en midden-België maar bedragen slechts ongeveer 1°C op de toppen van de Ardennen. De normale waarden voor de minimumtemperatuur liggen tussen 1 en –4°C. Februari is een overgangsmaand tussen de winter en de lente. Het kan nog zeer koud zijn, zoals in 1956: in Ukkel bedroeg de gemiddelde maandtemperatuur slechts –6,1°C en de gemiddelde waarde van de minimumtemperaturen was lager dan –10°C! Februari kan nochtans ook reeds zacht zijn, zoals in 1990: de gemiddelde maandtemperatuur bedroeg toen in Ukkel 7,9°C. Ook de absolute extrema kunnen erg variëren: op 25 februari 1991 bedroeg de maximumtemperatuur 21,1°C in Meeuwen (in de Kempen), op 14 februari 1929 bedroeg de minimumtemperatuur –19°C in Oostende en op 1 februari 1956 bedroeg ze –25,2°C op de Baraque Michel. We vermelden nog dat de winter van 1942 een van de strengste van de eeuw was, met 37 opeenvolgende vorstdagen in Ukkel: van 26 januari tot 3 maart.

Februari is gemiddeld genomen een tamelijk droge maand: de normale maandtotalen variëren tussen 40 mm in het westen van het land en 110 mm op de Ardense toppen. In 1946 bereikte het maandtotaal in Ukkel een recordwaarde van 149 mm. Een van de grootste dagtotalen voor deze periode van het jaar bedroeg 82 mm op 12 februari 1962 te Robertville.

Tijdens de maand februari kan ook de sneeuw nog overvloedig zijn. Op 10 februari 1902 bereikte de sneeuwlaag een dikte van 35 cm in Ukkel en in de Hoge Venen lag er 1,15 meter sneeuw op 9 februari 1953, de dikste sneeuwlaag ooit officieel gemeten in België.

In Ukkel komen ook maanden februari voor tijdens dewelke helemaal geen sneeuw valt: dit was het geval in 1945, 1959, 1972, 1975, 1980 en 1982. Gemiddeld bedraagt het aantal dagen waarop de neerslag geheel of gedeeltelijk uit sneeuw bestaat 5,9.

De normale waarde voor de zonneschijnduur tijdens de maand februari bedraagt 75 uur in Ukkel. In 1975 scheen de zon gedurende 155 uur, maar in 1923 en in 1966 scheen ze slechts 35 uur.

Hevige stormen kunnen tijdens deze maand ook nog over ons land trekken. De ergste waren die van 1953, die erge overstromingen veroorzaakt in de kuststreek en de Polders, en recenter die van 1990, toen een hele reeks stormen overal in het land veel schade veroorzaakten. Op 25 februari 1989 bedroeg de luchtdruk in Ukkel slechts 956,8 hPa (luchtdruk, herleid tot op zeeniveau), de laagste waarde die ooit in Ukkel werd gemeten.

 Bron : KMI 

Anja Dijkstra is een getalenteerde fotografe. U kan zichzelf overtuigen langs dit bruggetje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Meulenaere (Knack) een fan van de VRT

 

Groot nieuws: Phara is wakker geworden

Of toch het programma dat haar naam draagt!

Koen Meulenaere

Knack - 29 januari 2009

 

Sinds de laatste aflevering vóór de winterstop, op donderdag 18 december 2008, is de regering gevallen, er is een nieuwe regering ineengeknutseld, Wilfried Martens is uit zijn home ontsnapt, de instellingen van dit land hebben op hun grondvesten gedaverd, er zijn weer enkele vooraanstaande banken bijna over de kop gegaan, in de CD&V zijn diepe wonden geslagen, de socialistische partij is in stukken uiteengevallen, het quasi volledige justitieapparaat is in elkaar gestuikt, zware criminelen zijn fluitend de gevangenis buitengestapt of schietend het Brusselse Justitiepaleis, onze assisenrechtspraak is door Europa ongeldig verklaard, onze grootste bedrijven zijn het land uitgevlucht, om niet te spreken van de oorlog in Gaza en de bijna-oorlog in Oekraïne, wij vergeten nog van alles... maar de aan de actualiteit gewijde talkshow van de openbare omroep was al die tijd met vakantie. Toen alle commotie geluwd was, was hij er weer.

En er is meer: de homepage van Phara's website is aangepast! Een volle maand, 31 lange dagen lang, heeft daar de volgende tekst op geprijkt: "Do 18/12/08 18: 07 (UPDATE) - Phara blikt met drie ministers van staat terug op het afgelopen jaar: burggraaf Etienne Davignon, geen voorzitter van de Fortisholding, wel nog altijd een van de machtigste zakenmannen van ons land, Europarlementslid en gewezen premier Jean-Luc Dehaene, en Eurocommissaris Louis Michel." Noteer dat geen enkele van die drie ministers van staat effectief in de bewuste uitzending te gast is geweest. Allemaal hadden ze afgebeld. Van een update gesproken.

Wie denkt het bovenstaande al eens gelezen te hebben, een déjà lu-gevoel, denkt juist. Men zou nu kunnen denken dat er minstens één verantwoordelijke in die hele VRT het idee heeft gehad om die homepage aan te passen. Om daar bijvoorbeeld op te zetten: "Eerstvolgende uitzending op maandag 19 januari, tenminste als we er zin in hebben." Zoiets kan hooguit twee minuten werk vergen.

Nee dus. Niet één enkele piot van het immense leger op de VRT-websites heeft dat initiatief genomen. Niet één van de redacteurs, eindredacteurs, regisseurs of producers. Niet Phara of Lieven Van Gils zelf - je zou nu toch zeggen: het is hun programma. Nee hoor. Niet één idioot van wee wee wee punt de vijf punt bee ee heeft de moeite gedaan zijn telefoon te nemen.

Sterker: die tekst heeft erop gestaan tot drie uur in de namiddag van maandag 19 januari, enkele uren voor ze eindelijk weer een uitzending zouden verzorgen. Tot drie uur in de namiddag, wij herhalen het omdat niemand het van de eerste keer zal geloven.

Sommigen zullen opwerpen: "Is dat nu erg? Waarover maakt die kerel zich druk?" Ja, dat is erg. En ja, over zoiets maken wij ons inderdaad druk. Moeten we voor zo'n nieuwsdienst geld afdragen? Eenendertig dagen na elkaar hetzelfde en dan nog volledig foute bericht op een openingspagina laten staan, eerst mogelijk per vergissing maar nadien uit pure kwade wil, is dat niet erg? Met de dood van koningin Fabiola waren ze rapper. Er is maar één conclusie: het college van hoofdredacteurs moet in zijn geheel worden ontslagen, weg ermee. Misschien kan Dirk Wauters het land deze ene dienst nog bewijzen, vooraleer hij later dit jaar zelf de laan wordt uitgestuurd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pim Fortuyn : Dit land is het zat, c'est ça

 

 

Uit de nacht van Fortuyn : nog steeds actueel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux schrapt veldrijden als topsport (door Pol)

 

 

Weggeplukt uit de reacties :

 

Anciaux schrijft  het volgende op zijn blog:

===========

Morgen wereldkampioenschap Veldrijden. Plezier dus, van het hoogste gehalte. En toch jennen. Adviezen volgen is niet goed, adviezen niet volgen zeker niet. Veldrijden blijft meer dan ooit ondersteund. Oer-Vlaams en echt volksplezier. Cyclocross blijft topsport en dat zullen ze weten. Eén van mijn lievelingssporten, dat pakken ze niet af. Ik heb een favoriet, maar al onze jongens verdienen het. Allemaal atleten om van te houden.

===========

Heeft die man ze wel allemaal op een rijtje?

01-02-2009, 11:07 geschreven door Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het belgische onevenwicht

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Google is menselijk

 

Gisteren, 31 januari gedurende ruim een uur in de namiddag, vermeldde de opzoekmachine van Google bij elke opdracht en naast elke aanbevolen webstek volgende boodschap :

Het leek alsof elke webstek aangetast was door een virus.  Vandaag vernemen we via Fox News, dat Google zich verontschuldigt : het was de klassieke menselijke fout. Voor wie meer wil weten, hier is de UITLEG.

De Technische Staf van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davos en Genève : een wereld van verschil

 

 
 
Les choses se gâtent lorsque les manifestants veulent forcer le cordon de police à la rue de Berne.
.
Terwijl in Davos op het Economisch Wereldforum pogingen ondernomen worden om de economische crisis te counteren, greep gisteren in Genève een niet toegelaten betoging plaats van anti-globalisten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend Yellowstone Park in Wyoming (VS)

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!