Angeltjes
06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechtelijke politie stapt af in Gewestelijk Hospitaal te Hoei

 

Inspecteurs van de gerechtelijke politie te Hoei (Huy) zijn vandaag afgestapt in de administratieve lokalen van het Gewestelijk Ziekenhuis waar Anne-Marie Lizin voorzitter van is.

Het onderzoek heeft meer in het bijzonder te maken te maken met een reis in Noord-Afrika (tja ...) door verschillende leden van het ziekenhuis. Het gaat niet alleen meer over snoepreisjes met snoepcadeaus voor de socialistische eerste graaister, maar ook voor haar vriendjes. Zo blijft de rode kerk in evenwicht.

Dergelijke praktijken bestaan ook in sommige Vlaamse gemeentes. Personeelsleden krijgen een gratis reis aangeboden krijgen door de burgemeester naar een of andere verre bestemming om zogenaamd onderzoeken te doen die totaal overbodig zijn.  En dat hoeven niet per se socialistische burgervaders te zijn. Rarara ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog autonieuws : Ford

 

http://autotelegraaf.nl:80/vanonzeredactie/?newsid=3188261

Facelift voor Ford Transit Connect

Ford heeft de gefacelifte versie van de Transit Connect klaar staan. De hoekige wagen, afgeleid van een bestelauto, zal volgende week op de autoshow in Chicago (13-21 februari) zijn wereldpremière beleven. Kort daarna schittert de opgefriste uitgave op de autoshow in Genève (5-15 maart). De Amerikanen krijgen de primeur, aangezien de auto voor de eerste maal ook in de Verenigde Staten op de markt zal komen.

De vernieuwde Transit Connect valt op door zijn sterk gerestylede front. De hoekige grille met dikke verchroomde lamellen maakt plaats voor een afgerond luchtrooster, dat uit meer lamellen bestaat. Het rooster wordt weliswaar smaller, maar wel hoger. Het ontwerpteam heeft ervoor gekozen om grille en voorbumper zichtbaar in elkaar over te laten lopen. De nieuwe bumperpartij kenmerkt zich tevens door het ontbreken van de grote zwarte vlakken op de hoeken. Voor het interieur is gekozen voor een luxere afwerking. Meer (officiële) gegevens van in ieder geval de Amerikaanse versie komen volgende week.

De opgefriste Transit Connect, waarvan de productie in Turkije plaatsheeft, komt kort na het showdebuut naar ons land.

 

 

 

Ford

En in 2010 komt er een electrische versie.  Verwittig  Opec maar : ze kunnen de kranen en de boeken sluiten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristien Hemmelinks

 

 

Een verhalenbundel van Kristien Hemmerechts is aanstootgevend voor allochtone studenten.



Uitgeverij Eenvoudig Communiceren/Lezen voor Iedereen lanceert het boek vandaag in de reeks Vlaamse Reuzen. Het initiatief moet literatuur toegankelijk maken voor jongeren en volwassenen die moeilijk lezen. Lily Smeulders, die in het Stedelijk Centrum voor Volwassenonderwijs SITE Nederlands geeft voor anderstaligen, vindt de teksten grof en expliciet.

'Onze taal en gewoontes blijken nog vaak taboe in andere maatschappijen', reageert Hemmerechts. 'Maar voor alle duidelijkheid: het is niet mijn probleem dat allochtonen het daar moeilijk mee hebben. Schiet dus niet op de pianist. Seks speelt een belangrijke rol in onze maatschappij. Dat is de realiteit.'

De uitgeverij belooft voortaan rekening te houden met anderstalige cursisten en inhoudelijk meer toegankelijke boeken te lanceren. (cdh)

@ Het Nieuwsblad

***

Enkele bemerkingen zijn ons toegelaten ?

- Het schrijftalent van Hemmelinks wordt hier in zijn juiste perspectief gesteld : flut uit Flair. Iets wat wij al jaren verkondigen.

-  Dit initiatief om "mensen die hier geboren zijn uit ouders van wie een van beiden wellicht hier niet geboren is" (want de term allochtonen is door de koster Marino Keulen VERBOTEN) tot lectuur te brengen, is bij voorbaat mislukt.  Oeps, alweer een hoop gemeenschapscenten nutteloos de balk over.

- De roep om censuur te plegen op eigen literatuur is hiermede een feit, in functie van de multiculturele misselijkheid.  De linkse halve garen zijn tot alles bereid, zelfs abortus op zichzelf. We zullen de meesten niet missen.

- Een vraagje : is het naar analogie met de dubbele schrijfwijze koraan/qoran van nu af aan toegelaten qut te schrijven ?  Het is om Kristien een handje toe te steken voor haar volgende meesterwerk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De positie van de vrouw in de islam

 

 

.

Een mooi begin van een nieuwe dag !  Neem uw zakdoek om uw transpiratie weg te dippen, of een bengelende traan te wissen.  Als mevrouw Wafa Sultan Harshly spreekt, kan u enkel luisteren en lezen (Engelse of Duitse ondertiteling). Probeert u er geen speld tussen te krijgen, want dat lukt niet.  Vrolijk worden we er niet van, maar het is wel verhelderend.  Alhoewel onze Westerse poco's natuurlijk zullen beweren dat dit fel overdreven is en dat dankzij hùn toegeeflijkheid de moslims in Europa vlug zullen emanciperen tot vlotte, toffe, tolerante grapjassen. Mevrouw Wafa spreekt haar eigen Arabische taal, maar met permissie en respect, ik vind het afschuwelijk om te beluisteren, alhoewel  ons eigenNederlands ook behoorlijk gutturaal klinkt.  Het is de inhoud, die telt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een auto-nieuwtje

 

De nieuwe Citroën DS 3 wordt uitgebracht eind 2009/begin 2010
Wij duimen natuurlijk in eerste plaats voor Opel en de auto-asemblage in Vlaanderen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : het blauwe oog van Koekelberg

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politieke geknoei in Antwerpen van burgemeester Angstmans

 

Het Vlaams Belang heeft met verbazing kennis genomen van de jongste demarches van Patrick Janssens en zijn ploeg tegen het aankomende referendum over de Oosterweelverbinding en de zogenaamde Lange Wapper. Antwerps SP.A burgemeester Jannssens, die zich vanuit de arrogantie van zijn macht nog niet zo lang geleden liet ontvallen dat in het Oosterweeldossier maar moest uitgevoerd worden wat het enge kringetje van zijn politieke vrienden binnen de BAM en de fameuze Staten Generaal van de Antwerpse Mobiliteit hadden gedecreteerd, laat vandaag verstaan dat hij een akkoord wil sluiten met de Antwerpenaren die om een referendum over dit dossier vroegen.

Het “Walk and don’t look back” van Janssens wordt daarmee al een eerste keer genuanceerd. Janssens, die als reclameman, uiteraard al de bui had zien hangen, en als geen ander bevreesd moet zijn van een referendum van de Antwerpenaar over een onderwerp als dit, probeert de vis te verdrinken door aan de initiatiefnemers van het referendum nu voor te stellen om ook het BAM-voorstel zelf en zowaar nog een derde tracé mee als voorwerp te nemen. Daarmee aborteert hij handig het wezen van het referendum zelf dat de Antwerpenaar opriep om voor of tegen de Lange Wapper (en bij uitbreiding tegen voorstander Janssens te stemmen).

Janssens minacht hiermee de 50.000 Antwerpse ondertekenaars van het referendumverzoek en laat meteen een historische kans op een eerste Antwerps experiment van basisdemocratie liggen. Daarenboven laat Janssens in zijn alternatievenvoorstel bewust na om ook de optie van de rechtstreekse ontsluiting van de (tolvrije) Liefkenshoektunnel op de E17, zoals onder meer gevraagd door de havenmiddens, aan de kiezer voor te leggen.

Vlaams Belang zal dan ook niet toelaten dat Janssens zijn slag thuis haalt en zal het dossier bij monde van Vlaams Volksvertegenwoordiger en Gemeenteraadslid Jan Penris op de eerstvolgende agenda van de Antwerpse Gemeenteraad laten behandelen.

Filip Dewinter

Fractieleider van het Vlaams Belang in de Antwerpse Gemeenteraad en het Vlaams Parlement


05-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan's lievelings filmfragment

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtland Turkije veroordeelt Parlementslid tot 18 maanden cel

 

 

Aysel Tugluk is een koerdische die zetelt in het Turkse parlement voor de Democratische Genootschapspartij.  Ze werd zonet veroordeeld tot 18 maanden cel, omdat ze tijdens een redevoering in 2006 had gezegd in verband met de PKK, dat "mensen voor de enen terroristen zijn en voor de anderen, helden".  Alhoewel ze parlementaire onschendbaarheid geniet, geldt deze in haar geval niet, want het Hoog Gerechtshof is van oordeel, dat wie voor terroristen pleit, niet onschendbaar is. We beginnen min of meer te vatten, waarom binnen de EU een sterke stroming van socialisten, uiteraard gevolgd door de fantasten uit het centrum, Turkije er bij wil hebben : dat zijn de meesters in het vestigen van ondemocratische structuren.  Natuurlijk is het aartsdom te beweren dat terroristen die onschuldige mensen het hoekje om helpen, helden kunnen zijn.  Maar ja, in die door moslims overheerste landen, is het leven niet veel waard en loopt men eeuwen achter. Erdogan gedraagt zich een kolerieke gek die te veel naar naar de Chaplinfilm "The Great Dictator" heeft gekeken. Ik denk dat mevrouw Tugluk in hetzelfde bedje ziek is, maar dan in de vrouwenafdeling uiteraard. Gescheiden, maar toch bezeten door hetzelfde virus.

http://www.hurriyet.com.tr/english/domestic/10933467.asp?scr=1

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relaas van een doofpotcommissie

 

05.02.2009 14.07u - Hoewel de Hoge Raad voor de Justitie de vier experts in het Fortis-dossier heeft teruggefloten, weet de Fortis-commissie van geen hout pijlen maken en doet ze al het mogelijke om de hele zaak uit te stellen.

De vier experts hadden onomwonden gesteld dat de commissie best haar bezigheden opschort of gewoonweg stopzet. Zo niet, dan zou ze zelf de scheiding der machten schenden. Met andere woorden: de contacten tussen het kabinet-Leterme en de rechterlijke macht kunnen niet ten gronde onderzocht worden. De bevindingen van de experts worden nu tegengesproken door de Hoge Raad voor de Justitie, en ook in de Kamer kwam er gisteren heel wat tegenwind. Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans was verbolgen over de houding van de experts: “Ze zetten ons een revolver tegen het hoofd. Straks worden we nog doodgeschoten”, zo zei hij terecht.

Gisteren bleek dat de Fortis-commissie, voorgezeten door Bart Tommelein (VLD), niet meer is dan een marionet van de federale regering. Ondanks alle protest besloot de commissie immers om de Hoge Raad voor de Justitie en het Hof van Cassatie een “stand van zaken” te vragen over de lopende procedures, zodat ze nog wat tijd zouden winnen. Dit is precies wat de regering had gesuggereerd. “Officieel besloot de regering dat dat [het verslag van de experts] een zuivere aangelegenheid van het parlement was. Maar in regeringskringen was al gauw te horen dat er een ordewoord was gegeven aan de partijgenoten in de Kamer. ‘Het is wijselijk om nieuwe adviezen in te winnen.’ Daarmee was de onafhankelijkheid van het parlement, als controleur van de regering, weer eens doorgeprikt”, zo luidt de treffende analyse van journalist Lars Bové (De Tijd, 05/02/09).

Van in het begin zag het er naar uit dat de Fortis-commissie niets meer was dan een doofpotoperatie Het Vlaams Belang zal er echter alles aan doen om een grondig onderzoek te laten plaatsvinden naar de contacten tussen het voormalige kabinet-Leterme en de rechterlijke macht in het Fortis-dossier.
@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Europese Commissie laat zich voor het francofone karretje spannen

 

Franstalige belgen zijn net verwende en onhandelbare kindjes. Als zij in het land B hun zin niet krijgen, lopen ze jankend alle internationale instellingen af ,om snikkend het onrecht aan te klagen dat de racistische Vlamingen hen aandoen. 

"Meester, ik mag niet in zijn Vlaamse kamer gaan spelen met zijn Vlaams  speelgoed."

"Meester, de stomme Flamin wil mij niet verstaan, ik heb nochtans een mooie taal en hij blaft als een hond."

"Meester, geef de Flamin eens een pandoering, want hij doet niet wat ik wil".

Naar aanleiding van de Europese verkiezingen zijn er enkele gemeentes in Vlaams-Brabant die omwille van het niet gesplitste arrondissement BHV, principieel en symbolisch weigeren de verkiezingen te organiseren. De gemeenteraden van Lennik en Affligem hebben de beslissing al genomen en Overijse, Sint Pieters-Leeuw en Halle zouden volgen.

De Franse jankers zijn achter de schermen naar de Europese Commissie getrokken om te gaan klagen, dat hun chi-chi-ters in die gemeentes niet zullen kunnen stemmen.  Wat natuurlijk flauwe kul is, want in dat geval neemt de provincie de organisatie op zich.

Het enige wat de chi-chi-ters beogen is zichzelf weer eens in een slachtofferrol wentelen.

De Vlaamse regering heeft aangekondigd dat zij geen sancties zal treffen tegen de gemeentebesturen die op juridisch juiste gronden weiegeren de Euro-verkiezingen in te richten.

Wij zijn de chi-chi-ters beu, wij zijn belgië beu, wij hebben onze buik vol van hun valse mentaliteit, hun profitariaat, hun gesjoemel en hun misselijke arrogantie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag de wankele disc jockey uit Wilrijk gaan wandelen ?

 

 

Lijst Dedecker, de grote challenger en outsider bij de komende verkiezingen, koos enige tijd geleden al voor Jürgen Verstrepen als kopman in Antwerpen. De jongste tijd is de positie van Verstrepen intern in opspraak. Jean-Marie Dedecker zei me dit weekend nogal raadselachtig dat Verstrepen nog altijd zijn nummer één blijft, maar dat zich momenteel zoveel sterke kandidaten aandienen dat hij pas definitief wil beslissen in mei.

Lex Molenaar in de Pravda van Linkeroever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdraagzame Duitsers richten schade aan bij de stadspartij Pro Köln

 

 

Farbbeutelanschlag auf Pro Köln

In de nacht van dins-  op woensdag hebben verdraagzame elementen uit Keulen duidelijk gemaakt met verfbommen, dat er geen plaats is voor lieden die de multiculturele maatschappij bekritiseren.  Pro Köln gaat niet akkoord met de islamisering in de stad, terwijl dit toch duidelijk een verrijking betekent.  Gelukkig is er voldoende tuig om de Enige Waarheid te dienen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ET en zijn familie

 

Trouwe lezers weten het intussen, wij hebben een zwak voor de ruimte, de sterren, de exoplaneten, buitenaards leven en volgelingen van de profeet. Vermoedelijk spruit die hunkering naar het onbekende en onbereikbare voort uit onvoldaanheid over het aardse bestaan : de zoektocht van het inidividu naar het betere en hogere.  Eigenlijk dezelfde impulsen die Graaf Lipmans bewogen om dagelijks zijn miljarden te strelen in de hoop dat ze zo beter zouden aangroeien. 

Wij strelen de wolken, wij pinkogen naar de sterren en staren ons blind op de gekleurde foto's van Hubble, goed wetende dat de realiteit donker en geheimzinnig is.  Een compensatie voor het goddelijke dat wij afwijzen, terwijl we er zelfs niet in gelukken het systeem van de oerknal te bevatten. "En wat was er dan voor de Big-Bang ?" mag je niet eens vragen van de wetenschappers. Moeten we  dan toch naar de Paus ? Om en passant via nieuwbakken kardnaal Richard Williamson  de holocaust te verloochenen, neen, dat brengen we niet op.

Weet u, waar wij wel graag in geloven : de vriendschap, het goede gevoel van samen te zijn en te lachen met onze eigen tekortkomingen.  Ons Grote Gelijk gebruiken als een handbal die we naar mekaar toespelen en doorgooien en al de anderen die rond ons cordon grimmig zichzelf staan op te vijzelen, uitlachen en een neus zetten. 

Maar intussen is er wel nieuws over buitenaards leven.  Vlug, allen daarheen, hopelijk is er ook een cordon, anders voelen wij ons niet thuis.

Buitenaardse beschavingen, allemaal goed en wel maar van spaarlampen hebben ze duidelijk nog niet gehoord, de verspillers

 

Een Schotse wetenschapper beweert dat er duizenden buitenaardse beschavingen zijn. De onderzoeker baseert zich op het ontdekken van meer dan 330 nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel. Uit zijn werk blijkt dat er minstens 361 intelligente beschavingen zijn, en dat dat aantal kan oplopen tot 38.000.

 

Nabootsen

De bevindingen van Duncan Forgan, werkzaam aan de University of Edinburgh, staan gerapporteerd in het vakblad Journal of Astrobiology. Ondanks het grote aantal beschavingen is het niet waarschijnlijk dat er wederzijds contact wordt gelegd, beweert Forgan. De wetenschapper gebruikte een geavanceerd computerprogramma om het ontstaan en ontwikkelen van een heelal na te bootsen. Hierbij werd gelet op de ontwikkeling van zonnestelsels en zogenaamde exoplaneten.

Evolutie

Forgan richtte zich vooral op het ontstaan van leven en de evolutie daarvan. In één van zijn scenario's kon leven moeilijk ontstaan, en vond evolutie makkelijk plaats. Dit resulteerde in 361 verschillende beschavingen. In een ander scenario ontstond leven heel makkelijk, maar vond evolutie moeilijk plaats, hetgeen leidde tot 31.513 verschillende levensvormen. Een derde scenario richtte zich op het verplaatsen van leven tussen verschillende planeten via botsingen tussen hemellichamen, wat leidde tot 37.964 verschillende intelligente beschavingen, meldt BBC News.

Contact

Forgan geeft toe dat zijn ontwerp enkele zwakheden kent. "Het beeld dat we nu hebben is nog steeds niet compleet. Als er buitenaards wezen is, is het mogelijk dat we geen contact kunnen maken en geen idee hebben wat voor vorm ze aannemen. We kunnen niet voorspellen hoe intelligent leven op andere planeten eruit ziet", aldus de wetenschapper.

@ Spitsnieuws.nl

***

Geef ons maar Juffrouw Ellen

Volgens de Drake formule, die wetenschappelijke tegenstanders niet kunnen weerleggen, zouden er in ons eigen melkwegstelsel met zijn circa 200 miljard zonnen, 10 tot 1000 planeten bestaan met intelligent leven. En dat Steven Utsi van de VB Studiedienst niet komt zeuren dat hij er nog enkele meer of min heeft geteld, want dan sturen we hem naar de webstek van  SETI , waar meer vragen dan antwoorden te rapen vallen en gelukkig veel foto's zonder auteursrechten. Ook handig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Grammens en Journaal

 

Vlaamse Regering redt KBC

In België neemt de KBC zowat de positie in van ING in Nederland: het gaat in beide gevallen om zeer solide banken, die op een gegeven moment het slachtoffer werden van de algemene beurskrisis, en ook van het feit dat inmiddels andere banken reeds ruime overheidssteun hadden gekregen. Het is bekend dat sommige beleggingsadviseurs hun klanten het advies gaven hun geld terug te trekken uit aandelen van banken zonder overheidssteun omdat die spoedig de gevolgen zouden ondervinden van het opgelopen konkurrentienadeel. Afgezien nog van de algemene krisissfeer was dit een van de oorzaken waarom de koersen van gezonde banken naar beneden gingen. Dat overkwam KBC, Deutsche Bank, Barclays (GB), Banco Santander (SP), en enkele anderen. Daarbij kwam de onbetrouwbaarheid van Oost-Europese en Russische, soms maffiose, ekonomieën, waarin KBC fors had geïnvesteerd.

Maar dat is hooguit de helft van het verhaal. De andere helft is dat KBC in een zelfstandig Vlaanderen niet zou zijn blootgesteld aan de vijandschap van een gedeelte van de eigen overheid, want dat is wat hier is gebeurd. En het was voorspeld. Toen na het aantreden van de eerste regering-Verhofstadt het Franstalig triomfalisme over heel Brussel weerklonk (want in ruil voor zijn eersteministerschap had Verhofstadt de macht in handen van de Franstaligen gelegd, precies zoals na hem Leterme en Van Rompuy hun schijnmacht te danken hebben aan hun "begrip" voor de Franstalige belangen), noteerde de scherpe waarnemer Hugo de Ridder (in Humo, 28.3.00), dat hij in de Wetstraat Franstalige politici en opiniemakers hoorde zeggen: "We zullen de Kredietbank als financiële ruggengraat van Vlaanderen ook wel klein krijgen". Dit streven stond vooraan op de Franstalige agenda.

En zo gebeurde het dus, dat toen de KBC in oktober van vorig jaar een eerste keer een beroep moest doen op overheidshulp, nadat Fortis en Dexia al lang de kassa waren gepasseerd en het hierboven beschreven konkurrentieel nadeel begon te werken, de Franstalige autoriteiten hun kans grepen. Eerst was het de PS-creatuur Quaden, die als goeverneur van de Nationale Bank, elk gevoel voor fatsoen onderdrukte om eraan te herinneren dat er buiten Fortis en Dexia nog een andere bank problemen ging krijgen, zodoende de beurs het signaal gevend om KBC-aandelen te verkopen. Toen dat niet helemaal het beoogde effekt had, zei het door de FDF benoemde Belgische staatssekretaris voor Financiën Cleyfayt ronduit dat de KBC likwiditeitsproblemen had. Dat was een grove leugen, door een minister uitgekraamd met het opzet een Belgische bank onderuit te halen. Dat Clerfayt zijn woorden naderhand moest inslikken (De Standaard; 27.10.08) verandert daar niets aan. Dit was objektief een daad van landverraad, het ondermijnen van het vertrouwen in de eigen instellingen.

Vervolgens kreeg KBC een pak euro's, veel minder dan Fortis en Dexia, en pas nadat de kabinetschef van Reynders (MR) tot bestuurder van de KBC was benoemd en binnen de regering-Leterme enkele "kompensaties" waren toegekend aan de Franstalige partijen en hun ministers. De Waalse vliegtuigbouwer Sonaca (Gosselies. Henegouwen), die op de rand van het faillissement stond, werd met Belgische (dat is in hoofdzaak Vlaamse) overheidssteun recht geholpen. Sonaca is, het weze terloops vermeld, voor 90 procent eigendom van het Waalse gewest, dat dus zelf geen bijdrage diende te leveren tot de redding ervan. Was dit de oude "wafelijzerpolitiek", die België zijn grote schuldenlast heeft bezorgd? Oh nee, zei minister Onkelinx (PS), louter toevallig kwamen de twee dossiers (KBC en Sonaca) op tafel tijdens dezelfde ministerraad, en het is de gewoonte dat er aan het eind een akkoord moet zijn over alle dossiers, zoniet is er geen akkoord. Aangezien de eventuele hulpverlening aan Sonaca tot de bevoegdheid van het Waalse gewest behoort, is de Belgische overheidssteun aan het bedrijf in de praktijk een netto-geldtransfer naar Wallonië.

En in januari dus kwam KBC ineens opnieuw in de problemen. Er zou grondig onderzoek moeten plaatsvinden naar de oorzaken hiervan. Hoe komt het dat de beurs het bankaandeel opnieuw in een neerwaartse spiraal meesleurde? Welk gefluister is daaraan voorafgegaan? Welke invloeden hebben gespeeld? Nu echter weigerden de Franstalige ministers om geld of kredieten aan KBC te bezorgen. "Vooral de PS, maar ook CDH" stonden (volgens De Tijd, 23.1.09) op de rem. De PS maakte haar eventuele instemming met een hulp aan KBC opnieuw afhankelijk van "kompensaties" voor Wallonië. Minister van Financiën Reynders leverde een eigen bijdrage tot het Franstalige offensief door, zoals Clerfayt enkele maanden geleden, uitspraken te doen die als gevolg hadden dat het aandeel KBC nog verder daalde op de beurs.

Noodgedwongen was het vervolgens aan de Vlaamse regering om, door zelf te zorgen voor de redding van KBC, het kwaad opzet van de verenigde Franstalige partijen te neutraliseren. Daarmee heeft de Vlaamse regering, en hebben met name minister-president Peeters (CD&V) en de vice-premiers Vandenbroucke (SP) en Van Mechelen (VLD) goed werk geleverd . Ze hebben bovendien een formule uitgewerkt waar de Vlaamse overheid uiteindelijk, als alles verloopt naar wens, rijker van wordt ("Fortis kost ons geld, KBC kan geld opbrengen," aldus De Standaard, 23.1.09).

Eind goed, al goed? Ja, op voorwaarde dat men in Vlaanderen berijpt wat hier gebeurd is. Er is duidelijk een intentie geweest aan Waals-francofone zijde om de Vlaamse welvaart te ondermijnen door KBC te beschadigen. De razernij van Le Soir (23.1.09) toen bleek dat het de Vlaamse regering gelukt was KBC te helpen zonder zich voorts nog aan de Belgische instellingen te storen, sprak boekdelen. Men had zeer duidelijk een ander resultaat beoogd. Hieruit volgt dat België bewezen heeft een gevaar te vormen voor de welvaart van de Vlamingen.

Vervolgens werd door de suksesrijke ingreep van de Vlaamse regering ook "het bewijs geleverd voor de levensvatbaarheid van een zelfstandig Vlaanderen" (Luc van der Kelen, in Het Laatste Nieuws, 23.1.09). Om te besluiten met de woorden van ekonomisch redakteur Karin de Ruyter (in De Standaard, 23.1.09), dat nu "onvermijdelijk de vraag rijst waartoe een federale regering eigenlijk nog dient, als ze toch permanent in de onmogelijkheid verkeert om te regeren". Waartoe ze dient? Maar dat weet men toch: om het mogelijk te maken dat sommige Vlamingen zich kunnen wijden aan de geliefkoosde bezigheid van hun volk, en dat is de voordelen te kunnen genieten van de kollaboratie met de vijanden van dat volk.

Veertiendaags opinieblad

Verantw. uitgever (tevens correspondentie-adres)
Mark Grammens
Stationsstraat 200
1770 Liedekerke
tel. 053/66.63.61
fax. 053/68.08.27

Losse nummers zijn niet te verkrijgen.
JOURNAAL wordt uitsluitend bezorgd op abonnementsbasis.
Abonnementsprijs : € 89 per jaar
(23 afleveringen)

te storten op een van de volgende rekeningen:
000-1450583-45 (pc)
430-0372691-08 (kbc)
779-5936298-29 (dexia)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt jood

 

 

Wij hebben ons tot hiertoe gedeisd gehouden over de rel tussen de joodse gemeenschap en de producenten van Man bijt Hond.

Vandaag hebben we van onze vriend Manten een cartoon geplaatst met de lange tenen van Marinower en een Arabische tegenstander.  Claude Marinower is niet de representant van de joodse gemeenschap -alhoewel hij dat zelf heftig zal tegenspreken-  hij is een VLD-er, die met de verdoken steun van enkele joodse publicaties zijn propaganda voert.

Dat is allemaal perfect in orde voor ons : ieder zijn agenda en wij de onze.  Wij respecteren de joodse gemeenschap, als een integraal onderdeel van de Vlaamse Gemeenschap en wij hebben van niemand, die zelf boordevol electorale bedoelingen zit, lessen te ontvangen in wat wij al dan niet mogen zeggen.  Telkens Claude Marinower op het scherm verschijnt, denken wij dat we met de auteur van Bonjour Tristesse te maken hebben, maar dat was Françoise Sagan en die vertoeft inmiddels in het hiernamaals. 

Toen wij het filmpje van Man bijt Hond zagen met de wit-zwart vooroorlogse sfeer van schandelijk anti-semitisme  hebben we spontaan gereageerd : "Dit is misplaatst, doe dat niet."  Het leek wel Man bijt Jood.

Wij ervaren zelf, hoe moeilijk het is satire aanvaardbaar te maken maar dat wil niet zeggen, dat wij iedereen steunen die beweert satire te beoefenen. De cabaretier Geubels is zo iemand : een best grappige man, die echter in zijn jeugdige overmoed nog de grenzen  van zijn humor moet afbakenen. We wensen hem een lang leven toe, veel inspiratie en vooralveel liefde tot de medemens.

Er zijn nu eenmaal onderwerpen waar je ver van weg blijft en de grootsmoelboodschap "je moet met alles kunnen lachen" is gewoonweg een leugen van mensen die geen verfijning kennen en die gevoeligheden grof vertrappelen en lachend om zich heenkijken of de toeschouwers het ook leuk vinden. 

Als dergelijke figuren, van wie er heel wat ronddwalen in de gangen van de VRT, hun privé linksige opvattingen proberen te slijten als satire, zijn we aan het ontsporen.  Het is een gedeeltelijke dèjà-vu van de problemen die Herman van Molle in de jaren '70 kende met een satirisch televisie-programma.  Met dit onderscheid, dat Van Molle altijd een Heer van stand is geweest en dat veel van de huidige satire-roepers geestelijk verfomfaaiden zijn.

In het verlengde van dit stuk verwijzen we u graag naar Vrij van Zegel waar de Vlaamse keizer van het internet een uitgesponnen en degelijk artikel wijdt aan de integratie, de joodse gemeenschap en véél meer dat er mee samen hangt. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe recruteer ik vrouwen voor het Martelaarschap ?

 

'Mum' had 80 women raped for suicide mission
.

Dit lekkere stuk is Samira Jassam, ze is 51 maar het kon net zo goed wat meer zijn.  Wat kan het ons schelen, Samira is een vrouw met een overtuiging, wat zeggen wij, een roeping, een missie, een opdracht van de Profeet Hijzelf. Haar bijnaam is dan ook "de Moeder van de Gelovigen". 

Ziet u die neus : het lijkt wel een bijl.  Die priemende blik : als ze hem iemand toewerpt, zijgt die in mekaar. De vastberaden trek om de mond : als ze hem opent, beneemt het chloorgas uw adem.  En de gespannen huid,  daar kan u uw zwaard op wetten. Samira : hopelijk een vergissing in de evolutieleer. 

Ze is opgepakt door de politie van haar Prachtland Irak, waar wij met zijn allen heen zullen trekken, als Islamitisch-Vlaanderen- Vakantieland ons binnenkort oproept.  De missie van Samira was ontplofvrouwen te recruteren voor de goede zaak van Allah.  Niet eenvoudig, maar Samira is niet alleen uiterlijk apart, inwendig mag ze er ook zijn.   U zal het niet geloven, maar het plan was ingenieus, geraffineerd en van een ongekende originaliteit : zij zorgde dat vrouwen verkracht werden en dus onteerd waren.  Met het risico dat zij schuldig zouden bevonden worden aan verleiding van mannen.  Zo gaat dat in Prachtlanden waar de sharia rechtvaardigheid brengt : de daders zijn slachtoffers. (Tiens ... waar hebben we dat nog gehoord ?)

Vervolgens begon Samira op de verkrachte vrouwen in te praten, dat het martelaarschap via zelfmoord voor de Goede Zaak hen zou vrijwaren van de woede van Allah. Meer dan 80 sloren werden op die manier in de val gelokt van dit onmens. Honderden mensen stierven een afgrijselijke dood of zijn levenslang verminkt door toedoen van dit monster.

Het verhaal is verschenen in The Australian samen met een video. We weten intussen dat in de Westerse pers dergelijke zaken niet opgenomen worden. Hier blijft men alles in het werk stellen om de moslims en hun wrede godsdienst voor te stellen als een naïeve,  brave en onschuldige religie.

Ray 

Ook leuk om lezen over dit zelfde  onderwerp :

Het Vrije Volk.com : Springstof onder de chador

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prof. Matthias Storme in The Brussels Journal

 

Een Oproep "Kauf nicht bij Juden" Uitgezonden door de KU Leuven

Gisteren 2 februari was het Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis, en aangezien Onze Lieve Vrouw de patrones is van de Katholieke Universiteit Leuven (als "sedes sapientiae") worden die dag traditioneel de eredoctoraten uitgereikt op het patroonsfeest. Wat een feest van de wetenschap zou moeten zijn, wordt al vele jaren ontsierd door de blijkbaar ononderbrukbare behoefte van de universiteit om politieke statements te maken, en vooral om de politieke correctheid te vleien. Sommige jaren verloopt het wel allemaal correct, maar gisteren was het weer prijs.

Onder het mom van een bevorderen van de diversiteit heeft men van het feest van onze Lieve Vrouw een hoogmis van de dhimmitude gemaakt. Ik vrees dat vele van de nieuwe dhimmis aan de universiteit het woord nog niet eens kennen. De dhimmis zijn diegene die in ruil voor het "privilege" om zich niet te moeten bekeren tot de islam, in alles onderdanigheid aan (u weet wel, "respect" voor) de islam moeten beoefenen. En onze "leiders" in Europa, belgië en blijkbaar ook aan onze Universiteiten zijn volop aan het dhimmiseren.

Diversiteit, weet U wel: in naam van de diversiteit werden alle eredoctoraten gisteren aan moslims gegeven of aan personen die zich als dhimmi tussen de moslims begeven. Dat getuigt natuurlijk van een ongelooflijke diversiteit, nietwaar. Of liever, van een antidiversiteitsvisie op de diversiteit. Een diversiteit die enkel bestaat uit erkenning van en respect voor de islam, van alle religies diegene die het minst diversiteit in de wereld aanvaardt. De perversie van de diversiteit dus. Indien men nu nog gekozen had voor grote geleerden uit alle wereldgodsdiensten had ik er begrip voor opgebracht. Nu echter geen greintje.

Ik was van plan te zwijgen, maar nu kan ik niet meer. Immers, een van de 4 eredoctoraten ging naar Sari Nusseibeh, zogenaamd een professor in de filosofie aan de Palestijnse universiteit van Jeruzalem. In de voorstelling van deze professor (zie http://dagkrant.kuleuven.be/?q=node/5835) werd evenwel enkel over zijn politieke standpunten gesproken. Enige wetenschappelijke verdienste kwam niet aan bod. Nusseibeh was er zelf niet, en zijn toespraak werd op voorhand opgenomen en gisteren uitgezonden (video op http://dagkrant.kuleuven.be/?q=node/5836 en tekst op http://www.kuleuven.be/patroonsfeest/2009/statement.html). In die videotoespraak stelde Nusseibeh:

"I have resisted in the recent past all calls for a boycott of Israeli academic institutions and individuals. Today I believe the circumstances have changed, and I would like to extend an invitation to all civil society institutions, in Palestine or abroad, to place a six-month moratorium on all new "routine" or normal cooperative activities with Israeli institutions or individuals" en "Ideally, of course, international Governments should also be involved in this effort, thus extending the reach of this boycott, and the gravity of the purpose behind it, to include trade and diplomatic ties".
Met andere woorden zegt hij: in het verleden heb ik nooit meegedaan aan oproepen tot boycot van Israël, maar nu roept hij op tot minstens een tijdelijke boycot, zowel academisch, commercieel als diplomatiek. Dus "Kauf nicht bei Juden".

 

De Universiteit van Leuven zendt dus zogezegd in het teken van de ontmoeting een oproep tot boycot uit. Het gaat hier niet om een uitspraak die ter plaatse is gedaan en die men op voorhand niet kende: de toespraak was opgenomen en werd bewust uitgezonden.

Het feest van Lichtmis werd dus gepeverteerd tot een hoogmis van de dhimmitude waarin de universiteit bewust een oproep tot boycot van de joodse staat uitzend. De universiteit kan niet zeggen dat ze "es nicht gewusst hat". Het hele bestuur is mee verantwoordelijk voor dit nieuwe morele dieptepunt.

Ik schaam me over mijn alma mater en zeg dat dus ook. Het zal mijn carrière niet bevorderen, maar ik kan niet anders.

Matthias Storme.

The Brussels Journal staat bij onze Favorieten (in de rechterkolom onderaan)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : wie heeft de langste ?

 

 


04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk eens, een video-boodschap van Marie-Rose Rebel

 

 

 

Geplaatst op Angeltjes om 17.20 uur : Wij zijn zeker de eersten.

http://www.marie-rosemorel.be/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!