Angeltjes
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kassa, kassa


Hieronder : mevrouw Thea Fierens, gewezen PvdA-kamerlid in Nederland en nu benoemd tot Directeur Bevolkingsfonds (wat dat ook moge zijn) van de Verenigde Naties.  Na het débâcle met de corruptica Evelien Herfkens, is het de beurt aan dit figuur om langs de internationale kassa te passeren.  Volgens de collega's van www.geenstijl.nl vallen er maandelijks 28.000 euri te versnoepen.

Thea heeft zich alleszins al een fijne cape en hoed aangeschaft : goede smaak primeert bij de VN.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogzwangere Anke Van Dermeersch aangevallen


Senator Anke Van Dermeersch aangevallen in Brussel

02.06.2008 - Toen Vlaams Belang senator Anke Vandermeersch vandaag omstreeks 9u40 met haar wagen ter hoogte van het Madouplein in Brussel in het verkeer vastzat, merkte zij plots een blanke man op die haar bleek te herkennen.

Zonder enige aanleiding of reden gooide hij zijn rugzak af, stak hij tussen de auto's door drie rijvakken over en begon hij als een gek op de wagen van Anke Vandermeersch te slaan. De wagen werd hierdoor zwaar beschadigd. Gelukkig werd de hoogzwangere Anke Vandermeersch niet gekwetst. Danig onder de indruk deed zij aangifte bij de Brusselse politie. De onbekende man kon ontkomen. Het zal zeer waarschijnlijk om een aanhanger van het politiek-correcte leven gaan, die onder een niet te weerstane aandrang van tolerantie handelde.  Vrijspraak ! 

Aan senator Van Dermeersch ons oprechte medeleven. 




 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen ? + Aanpassing 03.06.08 - 11 uur



We zullen hopelijk binnenkort vernemen, hoe de vork precies aan de steel zit in verband met een mogelijke samenwerking tussen Vlaams Belang en Lijst Dedecker.  En indien niet,  zullen we er niet wakker van liggen.

Een groot rechts front is een electoraal aantrekkelijke gedachte.  De frontvorming is natuurlijk  veel meer dan een gunstige verkiezingsuitslag.  Het meest voor de hand liggende voorbeeld is dat van CD&V en N-VA :  het instandhouden van dat kartel wordt doel op zich en isop de duur belangrijker dan het beleid. Maar daar maken wij ons niet meer druk over.

Een technische, sluitende en goed afgesproken samenwerking lijkt ons intressanter :  vergeet niet,  Vlaams Belang heeft al een kartelpartner, VLOTT van senator Hugo Coveliers.

Als het juist is dat Vlaams Belang Dedecker heeft uitgenodigd, dan onderstreept dit alleszins de bereidheid van die partij om een zo breed mogelijk podium te bezetten met het oog op de nakende zware nationaliteitsdebatten.  Als LDD daar niet wil over praten, bewijst het voldoende dat hij een bierflamingant is, die terugdeinst voor de grote stap naar de zelfstandigheid van de republiek Vlaanderen.  Dedecker en zijn  overlopers zullen terug boven water komen, als het land B ontbonden is.  Dan zal ook de CD&V staan juichen.

In de lezersbrieven van  Gazet van Antwerpen schreef ene Ben Rottiers uit Deurne alleszins een treffende reactie :

"Dedecker is geen Vlaming. Hij krijgt een dikke post, indien hij het Blok mee afremt.  Dus nu een grote smoel en binnenkort een grote stoel.  Welkom bij het leugenpaleis."

Zo horen we het ook eens uit een ander hoek.

Savat

Aanpasing 03.06.08 - 11 uur - @ Vlaams Belang

03.06.2008 10.10u - Het weekblad Knack berichtte gisteren op zijn webstek over gesprekken tussen het Vlaams Belang en Lijst Dedecker met het oog op een eventuele Forza Flandria. Zonder commentaar te geven op de inhoud van dat bericht, stelt Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers in een reactie dat het Vlaams Belang steeds voorstander is geweest van een breed Vlaams front. In de huidige politieke context – de Belgische regimecrisis, het halsstarrige Waalse ‘non’ en het Vlaamse verraad van Yves Leterme – zou het onverantwoordelijk zijn om niet te pogen tot een maximale samenwerking tussen Vlaamsgezinden te komen.

“Het Vlaams Belang is de tweede partij van Vlaanderen en is klaar om op eigen kracht naar de verkiezingen te gaan, of die nu vervroegd plaatsvinden of niet,” aldus Valkeniers. De Forza Flandria is dan ook geen zwaktebod, integendeel: Vlaanderen heeft nood aan een oppositiefront dat weg wil uit de Belgische structuren en voluit kiest voor Vlaamse zelfstandigheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perceptiebeleid


Volgens een onderzoek zou 80% van de mensen een veiliger gevoel hebben in een omgeving waar zich veiligheidsagenten bevinden.

Dit is een ander verhaal dan dit van de perceptie.   U weet wel :  "Het onveiligheidsgevoel zit bij de zuurpruimen en de Overbodige Ouderen tussen hun oren, voor zover daar nog iets aanwezig is, hahaha."

Het vervelende voor de dames en heren politici van de versleten partijen is, terwijl zij zich inspannen om de criminaliteit te minimaliseren, verbaal of met opgepoetste statistieken, zij anderzijds koortsig officiële en privé- bewakingsdiensten in straten en ontmoetingsplaatsen rondsturen. Om de perceptie te bestrijden.

Dit is dan de schizofrenie van het politiek-correcte perceptiebeleid.

Op de trams en bussen van de Lijn ontmoet je nu regelmatig bewakingstrio's, zeer correcte, behulpzame dames en heren die de reizigers bijstaan met raad en daad.  Omdat wij het openbaar vervoer enkel 's morgens gebruiken, precies om ongewenste confrontaties te vermijden, hebben we gelukkig nog nooit een geweldsdelict meegemaakt.  Maar ze zijn er, ook als ze doodgezwegen worden ;  het zijn enkel de zware gebeurtenissen die aan het licht komen. 

Ons moet je niet willen aanpraten dat deze samenleving net zo veilig is dan voorheen.  Wij hebben namelijk die van vroeger meegemaakt. 

Het beleid organiseert concerten en bijeenkomsten, bij voorkeur met wereldlawaai, doet aan reclame en propaganda maar houdt zich voor de rest angstvallig schuil voor de gevolgen van de multiculturele mislukking.  Een man als Janssens voert vooral "perceptie-beleid". Bij de Romeinen noemde men dat "Panem et circenses".

Savat

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/default.asp?art={1B8827A5-25AB-47AB-B87B-16C24B5B1CB9}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Flandre nous appartient.





La salle du centre culturel Wolubis n'était pas assez grande lundi soir pour contenir les centaines de personnes venues participer au meeting de soutien aux bourgmestres de trois communes à facilités que le ministre flamand des Affaires intérieures a jusqu'à présent refusé de nommer depuis l'issue du scrutin communal d'octobre 2006.  Marino Keulen est un nazi !

Elles ont été accueillies à leur arrivée par une trentaine de membres du TAK aux cris de "Gedaan met de Walen, gedaan met betalen"; "Faciliteiten, stupiditeiten"; "Frans ratten, rolt uw matten"; "stop het Franstalige imperialisme, de rand is niet te koop".

A l'intérieur de la salle, le meeting organisé par le FDF, à la demande de mandataires de la périphérie de plusieurs formations a commencé par la prestation de plusieurs humoristes. Dans le public, on remarquait la présence de très nombreux mandataires de la périphérie, toutes formations francophones confondues, mais aussi de Bruxelles, avec une forte dominante MR. Mais d'autres mandataires socialistes (e.a, Yvan Mayeur et Karine Lalieux) et cdH (e.a. Francis Delpérée, et André Dubus) avaient fait le déplacement.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Congo : een bijna gelukte interventie van onze premier



Wij zijn er het hart van in en tegelijk een beetje verbaasd, dat de interventie van onze premier, Nonkel Kruk, in de Congocrisis tot geen resultaat heeft geleid.

De Nonkel verscheen vanavond even in het televisiejournaal om mee te delen, dat hij ditmaal geen succes had gehad.  Hij had nochtans getelefoneerd met iemand uit Congo en hij had "een voorstel" gedaan.  Wat precies dat voorstel was wilde hij onder geen beding kwijt.  Ook niet toen een Ecolo-kamerlid en Gerolf Annemans het hem vroegen tijdens het donderdags vragenuurtje in de kamer.  De groene jongen zegde, lichtjes trillend, dat hij als volksvertegenwoordiger wilde weten wat de premier aan het bekokstoven was met de Congolese regering.  Bij Annemans klonk het wat minder onderdanig, zoals u zich allicht kan voorstellen.  Onze premier begon weer te zweten onder zijn neus en keek schichtig om zich heen.  Zou die man lijden aan dagmerries ?

De consulaten van Lubumbashi en Bukavu  gaan dicht en de telefoon van  Kabila  is stuk, want hij belt niet terug.  Misschien heeft hij het nummer niet of heeft hij het verloren in de brousse.  Dat kan allemaal.

We vinden het echt jammer, want na de vele successen die Leterme al op zijn palmares heeft ingeschreven, zou deze buitenlandse diplomatieke tussenkomst, beslist een aardig toetje zijn.  Gelukkig nadert 15 juli met rasse schreden en dan zullen we zien, wat we zien.

Leve de Nonkel, leve la belle chique !

Savat


02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kromspeker Decroo weet het weer ...



De grootste kromspreker uit de belgische politiek, het zelfingenomen orakel van Brakel, de voetmat van het keuninklijk paleis, heeft weer een dommigheid uit zijn mond laten rollen, waar een normaal mens zich onmiddellijk voor verontschuldigt.

Decroo heeft in een quizprogramma op de radio verklaard, dat de Nederlandstalige liedjes te simpel zijn van tekst en structuur. Later heeft hij zijn domme uitspraak genuanceerd. 

Iedereen, die een klein beetje op de hoogte is over die materie, heeft het recht om inderdaad te beweren dat Laura Lynn  koningin  van de taalarmoede is, evenals vele zangers van het zogenaamde levenslied. Daarnaast zijn er echter heel wat behoorlijke tekstschrijvers in Zuid- en Noord-Nederland.  Iemand als Decroo die  zich tot de Vlaamse  cultuur verhoudt als een bosneger, moet zich geen straffe uitspraken veroorloven, temeer omdat hijzelf een archaïsche taal hanteert vol neologismen die zijn grote taalarmoede bewijzen.

Men zingt op klinkers en niet op medeklinkers en keelklanken. En dàt is een probleem bij Nederlandstalige liedjes. De keerzijde van de medaille is dat we in een aantal gevallen  deze klankenhandicap goedmaken met boeiende, originele teksten. 
  
De simpele van Brakel steunt zijn kennis en uitspraken op algemeenheden die hij links en rechts opvangt.  In zijn huiskring, met madame Desguin wordt natuurlijk Frans gesproken.  Madame, die de mentaliteit van de 19de eeuw niet ontgroeid is, verklaarde onlangs geschokt "dat zelfs zonen van beenhouwers advocaat worden".  Dergelijke personages lijken weggelopen uit de romans van Cyriel Buysse, helaas zijn het prominenten uit het huidige belgische bestel.  Decroo is een hufter, zijn vrouw een antieke vergissing.

En nu een tekst van Hans Teeuwen over liefde ...ten bewijze dat wij erg goede tekstschrijvers hebben. Dit is ongetwijfeld té moeilijk voor  kromsprekers als Decroo.


Verleid me, verstik me,
pak m’n vrijheid af.
Bemin me, beperk me,
ga je gang, ik ben laf.

Je wil samensmelten,
- een onnozel idee -
Maar ik ben romantisch,
ik ga d’r in mee…

Kneed me en knecht me,
wees lief en gemeen.
Gun me de plek
van het blok aan je been.

Als jij mijn vrouw bent,
ben ik je man.
Dan vechten we samen,
voor dat wat niet kan.

We doen nóg meer water bij onze wijn,
totdat er alléén nog maar water zal zijn.
Helder maar smaakloos, geen kleur meer, geen gloed,
zo leven we samen, de dood tegemoet.

Weg met de eenzaamheid, leve de sleur,
jaloezie, irritatie, gesprekken, gezeur.
De liefde geeft hoop, de liefde heeft zin,
de liefde is een valstrik, maar ik trap er zo graag in.

Steeds dezelfde fouten,
steeds dezelfde pijn.
Bijna net zo gruwelijk,
als helemaal alleen te zijn.

Misschien is het deze keer anders,
misschien is het deze keer waar.
Is alle wijsheid van de wereld maar een fout,
ik wil het graag geloven, want ik houd zoveel van haar.

Het spel is weer begonnen,
ik zit er midden in.
Verslaafd als een verslaafde,
verzetten heeft geen zin.

Ik kan alleen verliezen,
mijn hart en mijn verstand.
De liefde laat pas los,
als ze is opgebrand.

Dan ben je weer jezelf,
alleen en onbemind.
Maar volwassen en verstandig,
totdat het weer begint.

Hans Teeuwen uit Industry of Love

Savat

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/binnenland/default.asp?art={3A1BB0B4-CCD2-443B-841D-7E396979FA04}


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kartel ? Uitroken zal u bedoelen ...


Valkeniers tracht LDD tot kartel met VB te bewegen

02/06/2008 19:59

De top van Lijst Dedecker heeft zich de voorbije uren gebogen over een voorstel van voorzitter Bruno Valkeniers van Vlaams Belang om voor de komende regionale en Europese verkiezingen van 2009 de krachten te bundelen en een kartel te vormen.

Het voorstel tot kartelvorming was al eens eerder, eind vorig jaar, geformuleerd, zij het op een minder formele manier. Dit keer zou het voorstel van Bruno Valkeniers heel concreet zijn geweest. Doch het bureau van Lijst Dedecker, zo werd vernomen, heeft het voorstel afgewezen.

LDD, dat momenteel in de peilingen de wind in de zeilen heeft, wil op eigen kracht naar de verkiezingen. Jean-Marie Dedecker weigert voorlopig elke commentaar.

R.V.C.

@ Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope medicijnen in Nederland



MarioMedicijnen.jpg



Met dank aan www.geenstijl.nl
en Mario De Koninck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is in Afghanistan







Het leven zoals het is in Afghanistan :
Talibankrijger onderhandelt met legercommandant
Gapende soldaat wacht op bevelen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetsporen op Mars - Regus Patoff



 

 
Phoenix Makes an Impression on Mars

 Deze ongetrukeerde foto gepikt van de NASA-website (www.nasa.gov) toont duidelijk dat er leven is op Mars!

Grapje natuurlijk : het "voetspoor" werd gemaakt bij het uittesten van de graafarm die grondmonsters naar het ingebouwde, volautomatisch lab aan boord van de Phoenix moet brengen. Maar ik schrok toch even voor ik de uitleg gelezen had ...

Ander wetenschappelijk grapje: onderzoekers van een of andere universiteit hier te lande hebben een gewone benzine-auto uit de handel omgebouwd tot een auto die op waterstof draait. En de VRT maar toeteren over de milieuvriendelijkheid van een dergelijk karretje. Maar is er dan echt geen enkele wetenschappelijk ingestelde geest bij de 3000+ werknemers van de mastodont aan de Reyerslaan? Heeft niemand zich dan de vraag gesteld hoe die waterstofbrandstof milieuvriendelijk geproduceerd moet worden? Want daar ligt het echte probleem, maar dat beseffen de nincompoops van de 0000 natuurlijk niet.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde - The End - Finito - Ende




.


EINDE VAN BELGIË


Dat het einde van België door nogal wat Franstalige toppolitici zeer ernstig wordt genomen, bleek dit weekeinde andermaal uit een interview met PS-minister Laurette Onkelinx. "Als de Vlamingen op een mooie dag echt autonomie willen, dan moeten we nú al onderzoeken wat dat betekent. En in elk geval geen enkele stap accepteren die dan bijkomende problemen zou stellen voor ons." Onkelinx doelt daarmee op de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en de geëiste ‘corridor’ tussen Brussel en Wallonië. B-H-V gaat over veel meer dan de verdediging van de Franstaligen in de Rand, zo luidt het: de Franstaligen koppelen het dossier expliciet aan de Belgische boedelscheiding. De geesten rijpen, zoveel is duidelijk.

 

   CITAAT OP ZATERDAG


"Het is de kwadratuur van de cirkel: hoe langer een oplossing uitblijft, hoe radicaler de standpunten worden en hoe moeilijker het wordt een compromis te vinden. Zelfs als het over populieren gaat, staan Vlamingen en Walen vandaag lijnrecht tegenover elkaar. Dag na dag valt België een beetje verder uiteen."

Journalist Steven Samyn in De Standaard van 31 mei 2008.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legaliseer de misdaad : alle gezaag is voorbij.


In de Europese Unie zijn de Belgische rechters het tweede mildst voor terroristen. Ze geven gemiddeld vijf jaar cel, terwijl het Europees gemiddelde 12 jaar bedraagt. Alleen Nederland is met 2 jaar cel nog milder. Dat blijkt uit het terrorismerapport van Europol.

Daarin staat ook dat het aantal terreuraanslagen in de Europese Unie in 2007 steeg tot 583. Dat zijn er een kwart meer dan in 2006. Er werden 1.044 verdachten aangehouden, of 48% meer dan in 2006. De overgrote meerderheid van de terreuraanslagen gaat uit van Baskische en Corsicaanse afscheidingsbewegingen.

Het moslimterrorisme tekent slechts voor 4 aanslagen, maar toch blijft het volgens Europol het gevaarlijkst, omdat het zo veel mogelijk doden wil bereiken door plaatsen met veel volk uit te kiezen.

In tegenstelling tot wat elders wordt beweerd, nam de invloed van Bin Laden (foto) en aan Al Qaida-gelieerde groepen uit Pakistan enorm toe in 2007. Er was ook nooit zoveel propaganda van Al Qaida op het internet.

@ Gazet van Antwerpen

******************************************************

We zijn erg gelukkig met deze mededelingen van Europol.  Terroristen zijn onwetende slachtoffers en hen zware straffen opleggen, is een bewijs van onze onverdraagzaamheid. Wij zijn de verantwoordelijken, vergeet het niet !  Er is slechts één oplossing om de criminaliteit uit de sfeer van verdachtmakingen te halen  : legaliseer ze ! En daarmee zijn we van een maatschappelijk probleem verlost.

In het land B straffen wij  met gestrenge hand de bestrijders van criminaliteit en de crimi's mogen bladeren vegen in park en bos als werkstraf.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SVP/UDC laat niet los


Gisteren hebben de Zwitsers het referendum, ingediend en gesteund door de SVP/UDC (de Zwitserse Volkspartij), in verband met de immigratiepolitiek en naturalisaties afgewezen.  SVP wilde de gemeentes terug laten beslissen over de aanvragen van vreemdelingen in verband met verblijfsvergunningen en het bekomen van de Zwitserse nationaliteit.

Alle traditionele partijen hebben zich met hand en tand verzet tegen de Zwitserse identitairen van de SVP/UDC.  Deze hadden vorig jaar bij de verkiezingen 29% van de stemmen behaald en waren daarmee de grootste politieke partij van het land.

Dat het referendum afgewezen werd, is eigenlijk geen grote verrassing, als men de partijverhoudingen in acht neemt. Bovendien wordt de SVP geweerd uit alle beslissingsorganen : Zwitserland, tot voor kort een van de weinige democratieën ter wereld, schroomt zich niet met dezelfde politiek-correcte machtsmiddelen als elders in de wereld, de eigen bevolking te miskennen en culpabiliseren ten voordele van buitenlanders.

Vandaag herbevestigt de UDC tijdens een persconferentie in Bern zeer duidelijk haar standpunten :

- Geen toetreding tot de Europese Unie ;
- de criminele vreemdelingen moeten teruggestuurd worden ;
- lagere belastingen voor de Zwitsers.







UDC : Union Démocratique du Centre
SVP : Schweizerische Volkspartei


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake (uit de Oude doos van Alles kan Beter)
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RK-Kerken voor moslims : CD&V-er Heylen beschudligt de pers !


Schepen voor Erediensten Philip Heylen (CD&V) wees op de laatste gemeenteraad in Antwerpen met een beschuldigend vingertje naar de media die van zijn uitspraken over leegstaande kerken een polemiek maken. En ook het VB kreeg van Heylen een veeg uit de pan. Filip Dewinter (VB) op zijn beurt begreep er niets meer van, want het was toch Heylen zelf die in vette krantenkoppen duidelijk maakte dat er eventueel zelfs moskeeën in kunnen? 'Het was toch u die nodeloos provoceerde? Dat vindt zelfs de woordvoerder van het bisdom.'

Dewinter was dan ook scherp voor de voorstellen van Heylen, 'die de kerken te grabbel gooit aan de moslims.'

Groen!-raadslid Freya Piryns vindt dat lege religieuze gebouwen naast andere religies ook gereserveerd kunnen worden voor niet-gelovigen. Heylens partijgenoot Suzette Verhoeven en SP.A-fractieleider Jo Vermeulen drongen aan op een sereen debat. 'Lege kerken inpalmen ligt heel gevoelig, zelfs bij moslims. We moeten dat per geval bekijken. Anders dreig je op honderd zere tenen tegelijk te trappen,' wees Vermeulen schepen Heylen diplomatisch terecht.

Zoals Het Nieuwsblad eerder meldde, moest schepen Philip Heylen toegeven dat 'geen enkele van de 83 kerken leeg staat.' Hij voert wel onderhandelingen met het bisdom en de kerkfabrieken over enkele gebedshuizen die het minder goed doen, met het oog op een nieuwe invulling. (krg)

@ Het Nieuwsblad

**********************************************************

Heylen gedraagt zich in deze zaak als de echte belgische tjeef die hij is : geschrokken door de hevige reacties op zijn dwaze voorstel, duwt hij de verantwoordelijkheid in de schoenen van de pers en van Vlaams Belang.

Het moge in herinnering gebracht worden dat deze figuur enkele weken geleden naar Las Vegas reisde om de stad Antwerpen aan te prijzen als het Holebi-centrum van Europa en omstreken. 

Dat er bij de rood-groenen een aantal spitsroedelopers zijn die de eigenheid en de identiteit van de Europeanen (en zeker van de Vlamingen) willen verdonkeremanen is geen nieuws.  Bij de centrumpartijen zoals CD&V en VLD zijn er altijd fantasten die gretig de ideeën  van links nahollen ; gedeeltelijk uit politieke angst gedoodverfd te worden als conservatieven of  racisten. Ze zouden hun eigen ouders bruin verven en in een soepjurk op sandalen laten rondtjokken. Meelopers als de belgicist Heylen en de opgeblazen Epo-man Van Campenhout willen per se aanvaard worden door de progressieven en zij trekken alles wat bizar is naar zich toe. 

Of hun kiezers dat waarderen, weten zij al lang niet meer : de uitslagen van de verkiezingen worden elektronisch bepaald, van die kant is het in orde.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders enthousiast onthaald in Denemarken

 
Geert Wilders hield gisteren in een zaal van het Deense parlement, ’het hart van de Deense democratie’ zoals hij het noemde, een betoog tegen de islam Na drie staande ovaties door Deense geestverwanten voelde Geert Wilders zich als „in een warm bad”.

De leider van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) was in Kopenhagen op uitnodiging van de Deense Vereniging voor Persvrijheid. Volgens deze vereniging vormt de islam niet de enige bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting, maar wel de gevaarlijkste.

De organisatie is nauw gelieerd aan de nationalistische Deense Volkspartij, de derde partij van het land. Twee mede-oprichters van de 415 leden tellende organisatie zijn parlementsleden Søren Krarup en Jesper Langballe van de Volkspartij. Vorig jaar veroorzaakte Krarup nog een fel debat toen hij het moslim-hoofddoekje vergeleek met een hakenkruis. Voorzitter van de vereniging is schrijver-journalist Lars Hedegaard, die in 2004 vanwege zijn islam-kritische boeken werd geweigerd als lid van de Deense afdeling van de internationale schrijversverening PEN.

De Volkspartij reserveerde voor Wilders een historische zaal in het parlementsgebouw in Kopenhagen. Er kwamen een kleine 150 mensen op af; alle kopstukken van de Deense Volkspartij zaten op de eerste rij. Politici van andere Deense partijen waren niet aanwezig.

Premier Anders Fogh Rasmussen (Liberalen) had eerder dit jaar afstand genomen van Wilders en zijn film ’Fitna’. Onder de aanwezigen waren enkele allochtonen, zoals de bekende Deense-Iraanse acteur Farshad Kholghi die zich regelmatig kritisch uitlaat over de islam. Tal van Deense kranten en de IJslandse televisie interviewden Wilders. In Jyllands Posten, de krant die in 2005 de omstreden Mohammed-cartoons plaatste, staat vandaag een groot interview.

„Nederland wordt geregeerd door angst,” verklaarde Wilders. „Jullie beschermen cartoonisten, wij arresteren ze.” Met het eerste deel van de zin doelde hij op de Deense Kurt Westergaard, de tekenaar van Mohammed met een bom in zijn tulband, die na bedreigingen onder politiebescherming leeft. Het tweede slaat op de arrestatie van de Nederlandse internetkarikaturist Gregorius Nekschot, die volgens het openbaar ministerie te ver ging in zijn spot met de islam. Op verontwaardigde toon vertelde Wilders dat geen enkel Nederlands televisiekanaal het had aangedurfd ’Fitna’ in zijn geheel te vertonen. De zaal reageerde hoofdschuddend.

Over zijn persoonlijke situatie wilde hij alleen kwijt dat hij met zijn vrouw in een appartement woont dat ’veiliger is dan een bank’. „Maar eruit komen is dus ook moeilijk”, vertelde hij met een grijns.

Wilders’ woorden werden met applaus en instemming ontvangen. „Ik vind het bewonderenswaardig dat Wilders de Koran verschillende keren heeft gelezen. Dat zouden meer mensen moeten doen”, zei acteur Kholghi. Hij noemde Wilders ’moedig’: „Europa heeft meer van dit soort mensen nodig.”

Het enthousiasme verraste Wilders. „Deze ervaring heb ik nog nooit gehad”, zei hij na afloop. Hij zei de leider van de Volkspartij, Pia Kjaersgaard, te bewonderen, omdat haar partij een breed profiel heeft, en zich met meer thema’s bemoeit dan met de islam. Dat zou de PVV ook meer moeten doen, zei Wilders – volgens hem is het niet de schuld van ’jullie journalisten’ dat de PVV als een ’one-issue-partij’ overkomt.

Op een vraag uit de zaal – van een jongeman van de Zweedse neo-nazi partij Sverigedemokraterna, maar dat begreep Wilders pas achteraf – zei de PVV-leider geïnteresseerd te zijn in samenwerking met andere Europese partijen. „Onze boodschap komt sterker over als we allemaal hetzelfde zeggen in onze parlementen. Coördinatie en timing is daarbij uiterst belangrijk”, vindt Wilders.








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer doktoor


Wij mogen onze huisarts Luc noemen, want hij heet zo en hij is graag een toffe vriend van ons lichaam, ook als dit niet meer is wat het was toen Luc's vader ook over onze gezondheid waakte. Die spraken wij formeel aan met "Mijnheer doktoor" en voor hij naar de artsenhemel verhuisde, was het "dokter".

Geneesheren van nu  zijn meestal jong, joviaal, ze geven een hand, ze groeten ons met "Hoi, Savat, oewist !" en ze kennen honderden medicijnen uit het hoofd.  Het stellen van de diagnose is nog steeds het moeilijkste van de artsenstiel, maar gelukkig staan de medische laboratoria klaar om onze dreigende ongemakken en ziektes uit te drukken in noodgetallen vervat in tabellen. En desnoods verdwijnen we in hospitalen voor enkele dagen of weken "op onderzoek".  Niet prettig maar meestal afdoend.

De medische wetenschap is er met reuzenschreden op vooruitgegaan en wij genieten daar met zijn allen van : we leven  langer, ons lichamelijk comfort wordt ondersteund door preventieve middelen en, niet onbelangrijk, de zware medische kosten vallen voor het allergrootste deel, in het raam van de sociale zekerheid die in dit land bestaat, ten koste van de gemeenschap. 

Genereuze maatschappelijke systemen leiden natuurlijk tot misbruiken , onrechtvaardigheden en onevenwichten, dat is onvermijdelijk maar daar willen we het niet over hebben.  Het was een duidelijke politieke keuze  na de tweede wereldoorlog dit stelsel van solidariteit, dat door de socialist Achiel van Acker en zijn regering definitief werd doorgevoerd. Gebaseerd op gepresteerde arbeid en verplichte bijdragen van de werknemer en circa driemaal zo veel  van de werkgever.

De verzorgingssector is inmiddels uitgegroeid tot een ware nijverheid, waarbinnen de medische kennis in handen is van de individualisten die artsen zijn.  De ziekenhuizen, de verpolitiekte mutualiteiten, de OCMW's, de farmaceutische industrie, de politieke machinerie van de RSZ  vormen een kluwen dat oncontroleerbaar geworden is.

En nu komen we tot de kern van dit stuk : "Mijnheer doktoor", die in vele gevallen een liberale individualist is (en soms een geprogrammeerde linkse idealist) gaat zich moeien in een politiek debat over de terugbetaling van medische kosten die hadden kunnen vermeden worden.  Waar haalt mijnheer doktoor het mandaat om te spreken over een politieke, maatschappelijke keuze ?  Zeker als mijnheer doktoor van oordeel is mensen uit te sluiten, zieken en stervenden wel te verstaan.  4 op 10 mijnheren doktoors vinden dat rokers met terminale kanker zelf hun medische rekening moeten betalen, alcoholici draaien op voor de kosten van hun zelf veroorzaakte levercirrose.  Over drugverslaafden wordt niets gezegd, want dat is een moderne verslaving en veel mijnheren doktoors spuiten en slikken zelf wel eens.  Met de stilzwijgende goedkeuring van de Orde van Geneesheren, die als het er om spant, zwijgt, verdoezelt en verdonkeremaant.

Waarom zou men meer rekening houden met de stem van een persoon, die weliswaar een centrale rol speelt in het onderhoud van onze gezondheid, dan met de hese stem van een roker ?  Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan het sociale stelsel, dan kan dit pas gebeuren na een groot algemeen debat en daarin weegt de stem van de arts niet zwaarder dan een andere.

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is aan de eigen ziekte ?  Wat doet men met zieken die financieel de eigen medische kosten niet kunnen dragen ?  Verwijderen we die naar het afval, zoals vroeger de pest- en choleralijders buiten de stad moesten leven met hun ratels?  Zal men aan de mensen  die men uitsluit, een percentage van hun bijdragen die zij in de loop van hun leven afgedragen hebben, terugstorten ?

Waar bemoeien de medicijnmannen zich mee ?  Als zij zo bekommerd zijn om het financiële welzijn van ons sociaal stelsel, zouden ze dan niet beter acties voeren in hun eigen gilde om bijvoorbeeld het aantal overbodige onderzoeken terug te schroeven  ?  De attesten voor peperdure en soms onnodige medicijnen verminderen  ? Waar haalt deze categorie van grootverdieners, die zich opsluit in loge-achtige "ordes",  die zich beroept op middeleeuwse voorrechten, de culot vandaan zich te moeien met de socio- financiële structuren van onze maatschappij ?

Uitspraken over gezondheid, ziektes, leven en dood : die verwachten wij respectvol van mijnheer doktoor. En hij mag ook iets zeggen over zijn nieuwe Mercedes of Saab.

Savat


01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regering moet niet schelden op de burgers




Wynia
.

Als u telkens de naam Nederland vervangt door die van het Schandland B, zal u merken dat we in hetzelfde schuitje zitten.
De sprekerd is de u bekende Syp Winia van Elsevier en als u klikt op de pijl, vergroot het beeld. De wonderen van internet verbazen ons nog elke keer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Grauwels wil een beetje autonomie




De Brusselse staatssecretaris, Brigitte Grauwels denkt dat de Franstalige socialisten zich verzoend hebben met een splitsing van België en dat ze daar ook naar werken. Ze benadrukt dat haar kartel CD&V-N-VA niet het einde van België wil. "We willen enkel wat meer autonomie", klinkt het.

@ alle Vlaamse kranten

"Een beetje autonomie en wij zijn content..." Grauwels spreekt zich tenminste duidelijk uit. Het Vlaamse monument Kris Peeters hult zich voortdurend in tegenstrijdigheden en schijnbewegingen.  Met het oog op de Vlaamse verkiezingen  in 2009 zal hij naar voren geschoven worden als dé Vlaamse kopman bij uitstek van de CD&V/N-VA fusie. 

Ongetwijfeld wordt hetzelfde succesvolle scenario gevolgd van de campagne met Leterme in de hoofdrol :   dikke Vlaamse eisen in het beloftenboek, wapperende leeuwenvlaggen en toespraken van "hou-me-tegen-of-ik-bega-een-ongeluk". 

Dikke vissen in de pan, lepels suiker in de keel en als het er op aankomt kaka in de broek.

Savat





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!