Angeltjes
09-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australië : reeds meer dan 128 onschuldige mensen omgekome bij bosbranden

 

The Sydney Morning Herald 

Het tijdsverschil met Sydney bedraagt + 10 uur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar TBC-besmetting door illegalen in belgische kazerne

 

De Vakbond voor Defensiepersoneel VSOA protesteert tegen het verlenen van onderdak aan mensen zonder papieren in de sporthal van het militair kwartier in Evere. "De militairen kunnen niet sporten tot eind maart. Dit is onaanvaardbaar", zo stelt de vakbond.

Volgens de vakbond hebben de Brusselse OCMW's de hulp van Defensie ingeroepen om onderdak te bieden aan mensen zonder papieren. Bijna dagelijks komen na 17.00 uur autobussen aan met families die er de nacht doorbrengen in quarantaine, wegens het risico op tbc.

VSOA signaleert ook veiligheidsproblemen. De mensen zonder papieren kunnen vrij rondlopen in het kwartier nabij de Navo en het personeel beschikt niet over de nodige maskers en handschoenen om de gebruikte dekens op te halen. De vakbond suggereert een leegstaande loods in Peutie of het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek als alternatieve opvangplaats. (belga)

***

We zijn momenteel zo ver, dat we onze eigen militairen blootstellen aan de risico's van TBC-besmetting, omdat de softe politici vooral niet durven op te treden tegen mensen die illegaal ons land zijn binnengedrongen. Liever de eigen bevolking laten creperen dan een vreemdeling de indruk te geven dat wij niet gastvrij zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij nog een kusje, daar is het autobusje

 

De zoveelste melding van een mishandelde buschauffeur kwam gisteravond binnen. In totaal zijn er al meer dan achttien chauffeurs aangevallen in het afgelopen jaar.

Het was voor de tweede keer in een week raak in Soest.

Klappen

Een groep jongeren stapte in, waarop één van hen zomaar begon te schelden. De bestuurder van de bus wilde hem eruit zetten. De jongen kwam tot rust, maar wilde de bus niet verlaten. De chauffeur gaf niet op, waardoor de jongen woedend werd. Hij gaf de man een paar klappen en vluchtte de bus uit.

Een overzicht

Kunt u zich nog herinneren wat er in Gouda gebeurde? Naar verluidt is het daar allemaal begonnen. Binnen een maand stapelden de incidenten zich op.

Vervolgens was Delft aan de beurt. Een 44-jarige buschauffeur werd daar met een vuurwapen bedreigd.

In Amsterdam werd een bestuurder zwaar mishandeld door een 16-jarige jongen. Hij werd gepakt omdat hij op beveiligingsbeelden van de camera's in de bus stond.

De trend gaat verder

Enkele maanden later, in november, werden er beelden vrijgegeven van een jongen die een chauffeur op brute wijze had overvallen.

Daarna kwam het bericht naar buiten dat er in Utrecht een buschauffeuse was bespuugd door daders van 'Noord-Afrikaanse afkomst'. De jongeren hadden geen kaartje en gaven een abonnement aan elkaar door. Ze scholden de chauffeuse uit voor 'hoerenmoeder' en staken hun middelvinger op.

Groningen komt ook nog voorbij. Daar werd een busbesturder door een groep van acht jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar geslagen.

In Drachten bedreigden twee mannen een chauffeur met een pistool en ze beroofden hem van zijn geldlade.

Het gaat verder, richting Almere. Daar werd een chauffeur van Connexxion met een mes bedreigd en moest hij een onbekend bedrag afgeven.

Ook in 2009 incidenten

Terug naar Utrecht. In januari van dit jaar
schopte een 15-jarige jongen een bestuurder. Het passagiertje had zich misdragen in de bus, waar de chauffeur wat van zei. Dat pikte de jongen niet.

De incidenten blijven zich maar opstapelen. We gaan verder naar Apeldoorn. Eind vorige maand werd een chauffeur het ziekenhuis ingeslagen door een agressieve reiziger. De passagier wilde verder reizen dan zijn kaartje toeliet. De buschauffeur sprak hem aan en hij kreeg een flinke vuistslag in zijn gezicht ervoor terug.

Vorige week zondag moest een chauffeur uit Tilburg het ontgelden. Een discussie liep uit op een vechtpartij, waar de chauffeur het slachtoff van werd. Wilt u nog eens stemmen over de huidige situatie? Dat kan hier

Hetzelfde weekend werd een buschauffeuse uit Purmerend toegetakeld. Ze werd geschopt, waar ze kneuzingen en een ribkwetsuur aan over hield.

En deze week was het ten slotte twee keer raak in Soest. Een chauffeuse werd op een paar dagen geleden op haar arm geslagen. En gisteren kreeg een mannelijke buschauffeur van dezelfde lijn klappen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

@ Spitsnieuws.nl

Als de blauwe bruggetjes in dit artikel niet toegankelijk zijn, moet u naar het originele artikel bij Spitsnieuws door te klikken op de rode tekst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le retour des Snuls

 

Europees commissaris Louis Michel, lijstrekker van MR bij de Europese verkiezingen, ziet zichzelf in de Belgische politiek terugkeren met gewezen premier Guy Verhofstadt (Open Vld). Samen kunnen ze een rol spelen bij de staatshervorming, zegt Michel.

"We hebben goed in tandem samengewerkt en hadden een idee over hoe we de staatshervorming konden oplossen. Jij en ik kunnen dus gemakkelijker tot een akkoord komen en ons inzetten voor een zaak die ons dierbaar is, België", richtte Michel zich tot Verhofstadt.

Michel was van 1999 tot 2004 minister van Buitenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen onder premier Guy Verhofstadt. (belga)

@ Het Laatste Nieuws

***

Er staan ons dan weer andere gezellige tijden te wachten : zoals in december 2003 :

Spanning Verhofstadt-Michel leidt tot mediarel

(Tip : Regus Patoff)


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitscrisis

 

 Sarah Maple

 

De jonge Britse kunstenares Sarah Maple geeft in een reeks zelfportretten een beeld van haar worsteling met haar identiteit. Zij is als kind van een gemengd huwelijk opgegroeid als moslim. Een van haar zelfportretten als moslima met hoofddoek en een speenvarken in haar armen heeft tot heftig protest geleid, tot en met bedreigingen tegen haar galerie (SaLon Gallery) en haarzelf. De etalage van de galerie werd kapot gegooid waarna politie bescherming werd ingezet.
Voor meer werk van haar zie
http://www.sarahmaple.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Danneels en le diable francophone Mercier

 

Danneels wil dat de paus zijn excuses aanbiedt voor de Engelse negationistische kardinaal. Hij zou wellicht excuses kunnen overwegen voor zijn eigen stugge houding tegenover de Vlamingen.

 


08-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kunnen we Vanhecke nekken ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er isnog leven na de politiek

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Versteylen heeft weer een inval.

 

'Antwerpen moet het Córdoba van de Lage Landen worden'

Pater Luc Versteylen wil in de Scheldestad een interreligieuze dialoog creëren waarbij hij de verschillende gemeenschappen nauw wil betrekken. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek 'De Verbaasde Bogen', dat nu al forse tegenkanting krijgt uit alle hoeken.

Begin dit jaar protesteerde Versteylen al eens samen met joden en moslims voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tegen het geweld in Gaza. Nu wil hij de verschillende godsdiensten in de Scheldestad dichter bij elkaar brengen. Een mooie, maar moeilijke dialoog die al tijdens de persvoorstelling van De Verbaasde Bogen tegenkanting kreeg. Luc Versteylen en inspiratiebron Tacetdin Cayit van Het Centrum voor Dialoog & Begrip in Antwerpen (Cediba) werden in twee bekende cafés op de Grote Markt geweigerd vanwege de politieke geladenheid van de nieuwe uitgave. De kerk had dan weer bezwaren omdat er te veel seks en een te prominent pleidooi voor samenwerking met de moslimgemeenschap in de publicatie zouden staan.

@ Het Nieuwsblad

***

Waarom wil iedereen Antwerpen tot iets maken, dat het niet is  ?  De Zot van A voert propaganda onder het motto dat onze stad " heel de weireld toebehoort".  De schepen voor cultuur, alias Het Sprekend Kostuum, reist diezelfde weireld af, om Antwerpen te promoten als de stad waar homo's en lesbiennes zich lekker kunnen uitleven, de Gay Sin City.  De Epo-schepen is bezig met "een ronde van 't stad", een poging  om in zoveel mogelijk appartementen en woningen zo kort mogelijk te verblijven.  En nu wil de oprichter van Agalev, de pater van "de diepe draai" (wat een uitdrukking) Antwerpen uitroepen tot het nieuwe Cordoba. Dat hij zich bezighoudt met zijn commune in Viersel, de vieze gast.

Hèy, gàste, blèft ies van ongs stat, g'èt ze al genoeg neur de kloeite gedoan. Antwàrrepe is van ongs en van Vloandere.*

*Vertaling : "Kerels, laat onze stad met rust, jullie hebben genoeg stuk gemaakt (naar de kloten geholpen) . Antwerpen is van ons en van Vlaanderen"

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armworstelen tussen politiek en justitie

 

De experts van de Fortis-commissie wilden eerst niet meewerken aan de ondervraging van magistraten - dat zou de scheiding der machten schenden - maar nu willen ze er toch nog eens goed over nadenken. Marc Van de Looverbosch leidt een debat over de kwestie met Bart Tommelein, Servais Verherstraeten, Gerolf Annemans en Renaat Landuyt. -

@ de Zevende dag - 0000 - 11 uur

 

 .

Bart Tommelein houdt vol in de Standaard dat wat de Fortis-commissie ook beslist, de verstrengeling tussen de top van de politiek en de rechterlijke macht een feit is.  Tommelein, een gewezen VU-er, is géén jurist maar wordt geplaagd door andere karakterfouten en levensvragen. Zal hij de weg volgen van Marc Verwilghen, die als voorzitter van de commissie Dutroux, de bijnaam verwierf van Witte Ridder en als minister van justitie van zijn paard donderde en die val nooit te boven kwam ?

Renaat Landuyt was eveneens prominent aanwezig in de commissie Dutroux waar hij behoorlijk opschoot met Gerolf Annemans, wordt gezegd.  Ze nemen beiden vanuit de oppositie hun rol op in de Fortis-klucht. Renaat Landuyt is geen redenaar en hij  lukt er niet altijd in zijn gedachtengang behoorlijk om te zetten. 

Gerolf Annemans  is in dit debat de man met de langste parlementaire ervaring en een gewaardeerd politiek inzicht dat de partijgrenzen overschrijdt.  Annemans heeft in dit onderzoek naar het functioneren van de manke politiek in belgië, geen dubbele agenda.  Hij moet geen zaken verbergen, hij rijdt niet voor een eigen ministerportefeuille en moet het belgische systeem niet rechthouden.

Marianne Thyssen verwijt Tommelein voor zijn beurt te spreken. Ze kan helaas zelf niet aanwezig zijn in de studio's, want ze heeft in de solden nog geen nieuw vestje gevonden en ze loopt nog steeds met het elegante zebra-jakje dat de kijkers schele hoofdpijn bezorgt.  Daarom stuurt de CD&V, Servais Verherstraeten, de man die meer dan welke politicus weet, dat om tjevenminister te worden, het niet volstaat er uit te zien als een heilig prentje : eerst heel de hel door tippelen en alle zonden begaan en ondergaan. Servais lijkt een heilig man.  Dat wordt ook gezegd van kardinaal Danneels.

De moderator is Marc Van de Looverbosch.

 (Klik op de rode teksten en u vindt meer gegevens over de figuren)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leerrijke foto, een heerlijke wereld.

 

Tijdens een van de ontelbare manifestaties in Caïro werd deze pancarte meegedragen door een kindje, terwijl de vermoedelijke moeder vanzelfsprekend haar haatgezicht verbergt, zoals dat gebruikelijk is in de Prachtlanden.  In slecht Engels staat geschreven dat de joden nog niets geleerd hebben en dat ze meer dan ooit de nazi's nodig hebben.  Dit zijn nu de vriendjes van onze linkse voorstanders van de vreedzame islam die Europa zal verrijken. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Kriminederland !

 

klotenbuurt477.jpg

Onze bovenburen zijn goed bezig, kijkt u maar even op deze landkaart, die voorlopig nog standaard-oranje ingekleurd is maar weldra zal overgaan in gedistingeerd Van Dijckbruin.  Dit is het voorlopig bestand van de no-go zones, de wijken die u enkel betreedt op eigen risico en waar lijf, leden en privé - bezittingen u niet langer toebehoren.  De kaart werd opgemaakt door RTL-Nieuws en gretig overgenomen door de ijverige collega's van www.geenstijl.nl

Rotterdam met zijn Marokkaanse burgemeester spant de kroon.  De anderen weten wat hen te doen staat om ook dat niveau te bereiken. Het regent reacties op de webstek van geen stijl.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet u het licht even uit ? Het is voor de energiebesparing.

 

 

.

Met de Hubble telescoop werd op 15 januari 2006 deze spectaculaire afbeelding gemaakt van de Sombreromelkweg die  op 28 miljoen lichtjaar van ons verwijderd is.  Het is een spiraalmelkweg net als de onze. Hij bevat 800 miljard zonnen en heeft een breedte vn 50.000 lichtjaar.  Hij is bekend van in de 18de eeuw maar deze foto toont voor het eerst de adembenemende werkelijkheid.  Het is uiteraard dankzij de Arabische wetenschappers en geleerden  dat wij thans in staat zijn dit wonder te aanschouwen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije bombardeert dagelijks Koerdische dorpen in Irak

 

 

U herinnert zich de histerische uitval van de liegende moslim, Erdogan, tegen Simon Peres in Davos naar aanleiding van de militaire interventie van Israël in de Gazastrook ?  De hypocriete dubbele-agenda Turk doet krèk hetzelfde met zijn bombardementen en beschietingen van Koerdische dorpen in Irak. Het is geen echt nieuw nieuws maar het onderstreept nogmaals dat een ondemocratisch en islamitisch oorlogsland als Turkije absoluut ongewenst is in de Europese Unie.

Sidekan, 7 februari 2009 (Rudaw)- Irak is grondwettelijk verantwoordelijk voor bescherming van grensgebieden van Koerdistan. Dat zei defensiewoordvoerder van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) gisteren als reactie op dagelijkse bombardementen op de Koerdische dorpen door Iran en Turkije.

In de Iraakse grondwet is het vastgesteld dat de centrale regering in Bagdad verantwoordelijkheid moet dragen voor het beschermen van zijn grensgebieden. “Koerdistan valt ook binnen die grenzen, maar Irak is nog altijd stil gebleven tegenover de Turkse en Iraanse bombardementen op de Koerdische dorpelingen,”aldus Jabar Yawar.

Doel van bombardementen

Turkije en Iran bombarderen bijna dagelijks de Koerdische dorpen en regio’s die op de grens tussen Irak en Turkije/Iran liggen. Hierdoor hebben veel dorpelingen hun huizen verlaten en ook landbouw is ernstig beschadigd.

De twee landen hebben het doel met de bombardementen de Koerdische PKK en PJAK-strijders uit die regio’s te verdrijven. De strijders zouden in die regio gevestigd zijn en vanuit daar guerrilla-acties tegen Iran en Turkije uitvoeren.

Verlaten dorpen

Uit de gemeentelijke statistieken van de op de grensliggende Koerdische stad Sidekan blijkt dat tot nu toe 108 dorpen in die regio door de bombardementen verlaten zijn gebleven. Omdat de dorpelingen, volgens burgmeester van Sidekan, bang zijn om terug te gaan naar hun dorpen: “In de jaren tachtig werden alle dorpen van Sidekan door de oorlog tussen Iran en Irak verwoest. Ook nu zijn deze 108 dorpen door de Turkse en Iraanse bombardementen verlaten gebleven.”

Twee oplossingen

Volgens Yawar heeft de regionale Koerdische zelfbestuur (KRG) geen grondwettelijke bevoegdheden om zijn grenzen te beschermen. Daarom is het, volgens hem, een taak van Bagdad om dit probleem door een van de volgende twee maatregelen op te lossen: a- overeenkomsten op hoog niveau sluiten met Iran en Turkije om de bombardementen te stoppen. b- het zuiden van Koerdistan als een onderdeel van de Iraakse staat tegen de bombardementen verdedigen en die officieel veroordelen.

Koerdisch Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet beter van Wanten dan de Slimste Mens van Antwerpen

 

 

De Slimste mens van Antwerpen heeft een schitterende nieuwe inval.

 Intussen hangt heel de stad zonder aanwijsbare reden vol affiches en spandoeken met

"Zot van A" 

Voor de niet-ingewijden, dit is een dubbele-bodem slogan om de stad Antwerpen te promoten. Het betekent zowel : "Ik ben gek op de stad" als in het dialect "Ik ben gek op jou"

Met het oog op de nakende verkiezingen, waar de burgemeester zal aan deelnemen, om zijn parlementaire wedde veilig te stellen, start nu deze gratis reclame-campagne die velen vereenzelvigen met de naam van Janssens.De collaborerende coalitiepartijen : CD&V, OpenVLD en NV-A, laten betijen.  Zo fopt men Frederik en een hele stad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem CD&V : VRT-journalist, tjeef en bipatride Turk

 

Bestand:TBMM interior.jpg
Het parlement in Turkije
 .
Na de mislukte lancering van Kuat Körkmazer, lid van de extremistische Grijze Wolven, als kandidaat op de CD&Vlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2006, pakt de CD&V opnieuw uit met een excuusallochtoon op  haar lijst voor de verkiezingen in juni 2009.
VRT-journalist Veli Yüksel uit Sint-Amandsberg krijgt de verkiesbare vierde plaats op de lijst. Deze ziet geen bezwaar in zijn dubbele nationaliteit Turks-Belgisch. Als moslim voelt hij zich goed thuis op een christen-democratische lijst en naar eigen zeggen zou hij zelfs Vlaanderen verkiezen boven Turkije. Yüksel is blijkbaar een bekende familienaam  want alleen in Gent wonen er 45 kiezers met de achternaam Yüksel.
.
Bij verschillende gelegenheden heeft deze journalist vanuit Turkije reportages gemaakt voor de VRT-nieuwsdienst, ondermeer over de opheffing van   het verbod op het dragen van  hoofddoeken in universiteiten.  Voor het goede begrip : in Turkije is het dragen van een hoofddoek in openbare gebouwen niet toegelaten  De regeringspartij AKP van Erdogan, die in Europa doorgaat voor een moderne democratische partij, wordt ervan verdacht dezelfde verdoken islamitische politiek te voeren als haar voorgangster, de Welvaartspartij.  Het was opmerkelijk dat de "neutrale" Veli Yüksel naar beste VRT-traditie, het verbod op de afschaffing van de hoofddoeken verwelkomde als een uiting van de democratisering in Turkije.
.
De overstap van deze vrij onbekende journalist naar de politiek werd door de 0000 in het avondnieuws vreugdevol medegedeeld aan kijkend Vlaanderen.  De man staat nota bene op de vierde plaats. Een VRT-journalist, een tjeef en een bipatride Turk, wat jammer dat wij niet in Oost-Vlaanderen wonen. Gelukkig veel van onze lezers wel, de gelukzakken !
.
Ray (met dank aan Jan voor de info)
Naschrift : Hoe kunnen we het vergeten ... In de kieskring Antwerpen hebben wij de bipatride volksvertegenwoordiger Meyrem Almaci, uit het land van Waas waar ET Willockx de plak zwaait en uit Turkije en in de gemeenteraad van de Stad van Allah de eveneens bipatride Turk, Ergun Top,  die als het er op aankomt de wapens opneemt tegen belgië als zijn échte vaderland dat vereist. Zijn verhaal is inmiddels  legendarisch.
Laten we het ondubbelzinnig stellen : mensen met dubbele nationaliteit horen niet thuis in een parlement. Willen zij deelnemen aan de verkiezingen, dan moeten zijzelf eerst kiezen voor een identiteit.  Denkt iemand dat er veel Europeanen zetelen in de parlementen (sic) van de Prachtlanden ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomaar

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse krantenverkoop

 

 

Dagelijkse verkoop van kranten.
1. Laatste Nieuws - 283.079
2. Nieuwsblad - 263.290
3. Gazet Van Antwerpen - 103.016
4. Belang Van Limburg - 97.887
5. De Standaard - 87.644
6. De Morgen - 54.754
7. De Tijd - 37.299


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Vrouwe Justitia is ziekjes

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!