Angeltjes
13-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De week zit er op, het land is failliet maar hier is Doris Day.

 

Die wone end oonlie, die soeperleedie Doris Day ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet van Manten, wèl over Roomse Santen

 

"Ik geloof dat god de wereld geschapen heeft in 6 dagen en dat wij allen afstammen van Adam en Eva ... maar voor de gaskamers, wacht ik op bewijzen ..."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prof. Matthias Storme over Frank Vanhecke

 

 
 
Lees in  de blog van prof. Storme van 12.02.09  zijn  voorlopige commentaar over het recente arrest van het Hof van Beroep van 12.02.09 o.a. over de aansprakelijkheid van verantw. uitgevers voor artikels waarvan de auteur is bekend.
In dit geval de klacht tegen Frank van Hecke i.v.m. met een artikeltje in een VB krant in Sint-Niklaas.
 
Belangrijk is wel dat het Grondwettelijk Hof benadrukt (in B.68 en B.76) dat de zgn. cascaderegel van art. 25 Grondwet blijft gelden: wanneer de schrijver van een tekst bekend is en in België woont, kunnen de uitgevers, drukkers en verspreiders niét aansprakelijk worden gesteld. In die gevallen kunnen ze dus ook niet strafbaar zijn wegens het aanzetten tot haat. Die immuniteit geldt in die gevallen dus ook voor het verspreiden van denkbeelden die gegrond zijn op rassuperioriteit of rassenhaat.
 
 
Een stelling die hier vorige maand door onze vriend Jos naar voren werd gebracht.  Maar dat is geen perfesser.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Participatie Maatschappij Vlaanderen & Minister Van Mechelen

 

 De krant “De Tijd” berichtte vandaag op haar voorpagina uitvoerig over een klachtenregen van bedrijven en particulieren over herverpakte bedrijfsobligaties (CDO’s) die KBC de voorbije jaren aan de man bracht. Bedrijven zouden hun portefeuille CDO’s voor een groot bedrag moeten afgewaardeerd hebben ten gevolge van een sterke waardevermindering van deze effecten.

 Ook de Vlaamse overheid kocht dergelijke CDO’s bij KBC, onder meer via de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), voor een bedrag van minstens  28 miljoen euro. In het jaarverslag van de PMV staat letterlijk: “ In geëffectiseerd papier werd belegd in de KBC Bank CDO’s (Collateralized Debt Obligation) met name de tranches Oxford Street, Pembridge square, Baker Street, Fulham Road en Dorset Street. Er werd belegd in verschillende tranches binnen deze programma’s die een onderscheiden rating meekregen van A tot AAA.”  Er werd dus belegd in CDO’s met als onderpand Brits vastgoed. Als gevolg van de financiële crisis ondergingen deze effecten een sterke waardevermindering. Naar verluidt zou de waarde van de CDO’s nog 7% bedragen van het initiële bedrag (dus nog 1.960.000 EUR), vooropgesteld dat ze überhaupt nog verkoopbaar zijn!

 Wellicht werd door de Vlaamse overheid via nog andere kanalen in dergelijke CDO’s belegd. Om meer transparantie hierover te krijgen stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter op 5 februari jongstleden hierover een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Begroting en Financiën Dirk Van Mechelen.

Het Vlaams Belang stelt zich vragen bij de beleggingspolitiek van de Vlaamse overheid.   Filip Dewinter: “De Vlaamse regering springt roekeloos om met geld van de Vlaamse belastingbetaler. Beleggen is steeds een risicovolle aangelegenheid. Met belastinggeld mag niet zomaar in het wilde weg gespeculeerd worden. De kerntaak van de PMV is nog steeds om voldoende risicokapitaal voor innovatieve projecten in de Vlaamse economie te verschaffen. De Vlaamse overheid moet in de toekomst voorzichtiger omspringen met belastinggeld.”

Het Vlaams Belang kijkt met belangstelling uit naar de reactie van de Vlaamse regering en het antwoord van Vlaams minister Dirk Van Mechelen op de schriftelijke vraag.

Filip DEWINTER

***

De Partcipatiemaatshappij Vlaanderen heeft een statuut als Naamloze Vennootschap. De Raad van Bestuur bestaat uit mensen die verankersd zitten in de politiek of de ambtenarij. Dit zijn ze :

Raad van Bestuur

Clair Ysebaert
Christine Claus
Greta D'Hondt
Luc Jansegers
Gwendolyn Rutten
Rosette S'Jegers
Guido Steenkiste
Raf Suys
Dirk Van Melkebeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Zionist Harry Potter de Messias ?

 

 

 

In Iran maakt men zich zorgen om Harry Potter. 

Spreken de heren Farsi ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke minister van financiën heeft het lastig, behalve die van ons

 

"De sfeer is goed, de Vlaamse oppositie is koewaad, maar dat is altijd zo, oewie veel betaalt, preutelt, de sfeer is goed, ik ben content, de ministers van financies in andere landen, holàlà, die hebben pas problemen, ikke nie."

Bovenstaande zou een uittreksel kunnen zijn van een interview met Didier Reynders, de Luikse liberale minister die van de belgische financiën al jaren een onfatsoenlijk georganiseerd departement maakt. 

Het begrotingstekort van 2008 zou rond de 3 miljard euri liggen maar daar kan de minister mee leven.  Voor het lopende jaar wordt een verlies geraamd van wellicht 10 miljard euri, maar het kan ook hoger zijn.  Premier Van Rompuy zal geen pogingen ondernemen om de uitgaven te beperken : hij vindt dat het al lang goed is, als het bedrag van het verlies bijgehouden wordt. 

- Rond de 2 miljard voor de sociale zekerheid, Laurette, jij schrijft het op, niet ? 

- Didier, de mindere inkomsten van de BTW en de belastingen, jij houdt dat maandelijks in het oog ?  Ja, driemaandelijks is ook goed.

- En Pieter Decrem van la défense Nationale, is die hier, of hangt hij in New-York aan het Vrijheidsbeeld, hoeveel heeft die nodig ?  Opschrijven !

- Stefaan de Clerck : nieuweling, en toch ancien, alweer een andere automatisering voor justitie ? De vorige pc's en systemen staan in de kelders te roesten.  Dat is de schuld van Laurette en een beetje van de Jo van Deurzen.  Die brave man toch. Vooruit, bestellen maar en noteren, de kleinkinderen van de Fortisgeneratie zullen betalen.

We maken er een cabaretnummer van, omdat we niet over alles droef en verontwaardigd kunnen zijn. Een zaak moet de burger goed beseffen, achter al die tekorten,  schuilen leningen die afbetaald moeten worden en die we tientallen jaren meeslepen. Niet alleen de intresten moeten terugbetaald worden, ook de kapitalen.

De kredietwaardigheid van een natie stond tot voor kort buiten kijf. Staatswaarborg was goed voor onbeperkte kredietverstrekking. Voor het ogenblik waarborgen de naties de commerciële geloofwaardigheid van hun banken en daarvoor doen ze beroep op leningen bij àndere banken ... De automatische financiële sérieux van landen staat hiermede op de helling. En wij, de mannen en vrouwen van hard labeur, dokken af en laten ons in slaap wiegen door de mannen en vrouwen die wij verkozen hebben om onze belangen in het oog te houden.  Dit land heeft nood aan duidelijkheid, aan economische en financiële experten. Aan democratisch fatsoen. En aan een gezonde splitsing. 

In Nederland zit de regering bij mekaar om maatregelen uit te dokteren om een dreigend tekort van wellicht 20 miljard euri op te vangen.  Ook daar strijdt iedereen voor zijn eigen achterban.  De socialisten willen niet raken aan de uitkeringen, de bijbelprotestanten strijden voor de gezinnen en de christen-democraten laveren om te blijven regeren. 

In Frankrijk stopt Sarkozy zijn auto-industrie Renault, Peugeot-Citroën, zes miljard euri toe en hij bezweert Neelie Kroes van de Europese Commissie, dat dit geen concurrentievervalsing oplevert. Hij zal het haar desnoods zelf komen vertellen in een intieme tête-à-tête.

In het land B treedt de overheid niet eens op als een degelijke boekhouder, maar veeleer als een kassier : die boekt zijn uitgaven en inkomsten en als de kas leeg is, trekt hij naar de bank voor nieuw geld.

Om die reden heeft onze minister van financiën het niet moeilijk. Zijn job kan net zo goed gedaan worden door Kamiel Spiessens.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen : in de keuken

 

 

Toen Tony Mary er de brui aan gaf als gedelegeerd bestuurder van de VRT, werd hij in allerijl vervangen door de gepensioneerde ex-directeur Televisie, Piet van Roe.  De liberaal Van Roe liet zich niet als werknemer of interimaris inschrijven, maar schakelde als leverancier van diensten, zijn eigen consultantsbedrijf in. 

Een truc die al jaren opgeld maakt in de bedrijfswereld. Men kan dergelijke constructie enkel waarmaken, als er "arbeidsrechterlijk" geen band kan aangetoond worden tussen de firma en de dienstverlener : een juridisch lastige affaire.  De achterliggende bedoeling is dat beide partijen financieel voordeel halen uit dergelijke opbouw.  De zware sociale werkgeversbijdragen (35%) en de eigen RSZ-bijdrage (13%) van de werknemer worden omzeild, want de betrokkene keert zichzelf via zijn bedrijfje een vergoeding uit en is officieel een zelfstandige. Ook de belastingen worden een neus gezet.

De klassieke arbeidsovereenkomst wordt vervangen door een commercieel contract, waarin de afspraken vastgelegd worden. De band tussen de betrokkenen wordt bepaald door het handelsrecht.

Onze excuses voor deze uitgebreide uiteenzetting. We vonden het nodig hier op in te gaan, omdat we via-via in het bezit kwamen van enkele details uit een internet-uitgave die wij u op aanvraag graag aanbevelen.

***

Bij Uitgeverij Concentra (Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) wordt gebruik gemaakt van deze schijnconstructie. De Algemene Hoofdredacteur, Luc Rademakers, is een zelfstandige leverancier, die geen enkele arbeidsband bezit met de gazet.  Een journalist met vraagtekens.

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 2 januari ll. werd een bestuursmandaat verleend aan de firma BRS International bvba, waarvan Luc Rademakers zaakvoerder is en zijn echtgenote, Muriel Dewimillé, medevennoot. De doelstelling van de vennootschap is het verstrekken van media-advies maar o.a. ook personeelsadministratie, algemeen bedrijfsadvies aan ondernemingen en aan de overheid, immobiliënactiviteiten, vermogensbeheer, kortom al die zaken waar een grote nood aan expertise voor bestaat. Het uitgebreide activiteitengamma van BRS International, met zelfs adviezen voor de overheid, doet ons onwillekeurig denken aan Noël Slangen en diens talrijke opdrachten voor de gemeenschap. Je moet de centen zoeken, waar ze zich bevinden.

U weet nu waar u terecht kan in deze donkere tijden waar financieel advies het wrakhout is op de golven van de economische crisis : Katwilgweg, Antwerpen-Linkeroever, vragen naar BRS International.

Voor de immer slinkende lezersaantallen van de Frut is de achtergrondfunctie van de hoofdredacteur een goede zaak : zij zijn verlost van de kleuteropstelletjes die Rademakers uit zijn pc wrong.  Korte, nijdige zinnetjes en kromme redeneringen, het handelsmerk van een commerçant die zich verhuurt om de krant een links-progressieve koers te laten varen. Tot zijn dienst staat Pascal Kerckhove, titelvoerend hoofdredacteur en de onvergelijkbare Lex Molenaar, die als het Spook van het Stadhuis door de ruien van 't stad dwaalt. Overigens, een braaf man.

Wat de oplage van de Gazet van Antwerpen betreft, daar gaan we niet moeilijk en gedetailleerd over doen. In 2004 waren er gemiddeld 115.000 exemplaren per dag, nu zijn het er (officieel) 103.000. Wat heet officieel ?  Wie controleert aan hand vah welke parameters ?

De bedrijfsstrategie die vastgelegd werd door het reclame-adviesbureau Duval-Guillaume in 2004 om de Antwerpenaars een geweten te schoppen met een linkse stadskrant die de multikul propageert, levert geen resultaat op. 

De vaste lezers haken jaar na jaar af, de gewaardeerde Antwerpse redacteurs zijn aan de deur gezet door de Stalinisten. Aan het hoofd staat een ingehuurde amateur die als een echte socialist gebruik maakt van kapitalistische spitstechnologie om de gemeenschapsverplichtingen te omzeilen.

Voorwaar ...

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie schmink en plamuur

 

 

Wij zijn deze week ingegaan op de smeekbede van de Gazet van Antwerpen, om onze mening te geven over de nieuwe opmaak van hun on-line krant.  Jazeker, nooit te beroerd om ons gedacht te geven, als we er om gevraagd worden. Het gebeurt soms ook ongevraagd.

Wij vinden dat de nieuwe look die de Pravda van Linkeroever zichzelf heeft aangemeten, bijzonder geslaagd is, evenals de overzichtelijkheid, zij het dat er links of links nog een en ander kan aangepast worden. Wij hebben dan ook gul met cijfers 8 en zelfs 9 (op 10) omgesprongen en dat heeft niets te maken met de wijziging van de hoofdkleur, van criant-rood naar hemelsblauw. Die kleuren stuiten af op het karkas van onze onverschilligheid.

Vooraleer ons evaluatieformumier door te zappen naar de Redaktion,  moesten we nog een eigen mening meedelen, los van de cijfers.  Een verantwoording van onze weloverwogen punten. Stalin glimlachte destijds tevreden met een 10 op 10 maar je moest er wel bij vertellen dat hij de knapste was, om zeker te zijn dat je bol vastbleef aan je romp. De Pravda is een product van Stalin, dus na het cijfergevlei, strelende woorden.

We hebben gebruik gemaakt van deze kans tot inspraak om te wijzen waar het écht om gaat bij een krant : de inhoud.  De Gazet van Antwerpen die een stadskrant wil worden,  heeft een maatschappelijke richting gekozen, om niet te zeggen een politieke, die niet beantwoordt aan de recalcitrante mentaliteit van de Antwerpenaar en de Vlaming in het algemeen. Ook al zijn er nogal wat links-progressieve Sinjoren, die zijn niet geneigd zich de les te laten spellen door de soft-roze commentaren van enkele slaafse Limburgse buitenlanders die Janssens laten bejubelen, omdat zij in hem een soort Jozef Cardijn zien.  You see what we mean ...

De internet-editie van de Gazet van Antwerpen heeft veel weg van een Ferrari met de motor van een bromfiets.

Tot daar het goede nieuws over de operatie schmink en plamuur. Nu over naar de binnenhuisarchitectuur en het personeel.  Een ander onderwerp, een ander artikel. Wordt vervolgd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politici zijn geen circusclowns - Ho, neen ?

 

 

Think Media, de uitgever van de mannenbladen Menzo, P-Magazine en Che wil zijn lezers warm maken voor de politiek door er een soort veredeld staatscircus van te maken.

Wie kan het best een goeie bak vertellen ?  Wie heeft het meest sexy kontje ? Wie is de grootste brulboei ?  Wie is een zacht romanticus ?  Enzovoort.  Ludwig Caluwé van de CD&V laakt terecht deze goedkope vorm van entertainment en banalisering van de politiek.

Wat schrijven wij nu ? De Caluwé  Van de CD&V ?  Dat zijn de mannen en vrouwen die opstappen onder de banier met Marianne Thyssen en die, waar ze voorbijschrijden, applaus verlangen en respect, want zij doen hun best voor "de mensen".  Dat deden ze al ten tijde dat Johan van Hecke voorzitter was van de CVP. Die riep luid :"Le nouveau CVP est arrivé" en hij hij grabbelde Els de Temmerman bij haar VRT-lurven en vluchtte langs het dakraam van zijn partijhoofdkwartier naar de VLD met haar onder de arm en later trokken ze naar Oeganda, waar ze nu een luxe-hotel-de-passage uitbaten. Deze vluchtende mooiprater schuilt al jaren in het Europarlement.

Wie naar de uitzendingen van Villa Politica kijkt, heeft een beetje zicht op het zootje dat ons vertegenwoordigt en dat zich vooral onledig schijnt te houden met het lezen van de krant, spelen met de pc of de gsm, tateren, verveeld rondkijken en minachtend lachen bij al wat een tegenstrever zegt.  Respect voor deze clowns van het staatscircus ?  Je kan er nauwelijks om lachen.

Als iemand de banalisering van de politiek mee in de hand werkt, het parlementair regime de afgrond helpt indonderen en de democratie herleidt tot tonnen papier, waar niemand zijn weg in vindt, dan zijn het niet de platte commerçanten van Think Media, maar wel de politici van de traditionele partijen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Battle for Britain 2009

 

Defend Free Speech -
Help Spread The Truth!
  

 

 

We all know that the creeping Islamisation of Britain poses perhaps the greatest single threat to freedom, peace and the traditional values of Britain and the West.

Hence the decision by the corrupt Home Secretary, Jacqui 'Jackboots' Smith, to ban the courageous Dutch MP Geert Wilders from entering Britain and showing his wake-up call film 'Fitna' is a direct attack not just on free speech, but also on the right of the British people to know the truth about the peril facing us all.

Fortunately, the Internet makes it impossible for the pro-Islamic political 'elite' to keep us in the dark any longer. All that is needed for the vital warnings in 'Fitna' to go viral is for enough people receiving this email to forward it to at least five contacts in their email address book.

If you have time to send even more, that'll be great, but five is enough. All you've got to do is to include with your email a message asking them to forward it to at least five people they know in turn, and ask them to do exactly the same. Then you can leave it to the awesome power of geometric progression.

If we don't all act together now, then in the years to come, if the yoke of Islamic submission and slavery is fastened round the necks of the men and women and young girls of this once proud nation, those who come after us will curse us for having done nothing while there was still time.

Stand by Geert Wilders ! Sound the alarm !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het Volk beslissen, de regeringen doen toch wat ze willen ...

 

.
Hopelijk wordt er geen klacht neergelegd door het Syndicaat van de Verenigde IJsbergen, dat rechten claimt op de afbeelding van een Turkse ijsbergcollega.  Goed nagekeken, vrienden ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over Darwin

 

 

Charles Darwin, de bedenker van de evolutieleer.  Benieuwd hoe Pat Condeel over hem denkt op deze herdenkingsdag.  (Er zijn nog logische en democratische Britten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Jef Hoeyberghs en zijn face-lift

 

.


12-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brutale gewapende bankoverval in Europees Parlement

 

 

Drie gewapende mannen zijn vandaag binnengedrongen in een bankkantoor van ING, dat zich binnen de beveiligde ruimte van het Europees parlement in Brussel bevindt. Zij konden een buit meenemen, maar de omvang ervan is nog niet bekend.

Even na 16.00 uur kwam het trio binnen in het bankkantoor, dat zich op het gelijkvloers van het Europese parlementsgebouw bevindt. Zij dwongen het personeel, onder bedreiging van een (mogelijk nagemaakt) wapen, om het geld te overhandigen. Zij spraken Duits en riepen tegen het personeel "Schnell, schnell"  Bij het buitengaan draaide een van hen zich tot het personeel en zei "88 : Heil Hitler !"

Via onze excellente relaties met ING konden wij beslag leggen op een foto die gemaakt is tijdens de overval door de beveiligingscamera's. Dit zijn de vermoedelijke daders.  Onmidddellijk de politie verwittigen als u een van hen (of wellicht allen) herkent.  Alle middelen zijn goed om dit geboefte te vangen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang steunt Geert Wilders

 

Het Vlaams Belang protesteert met klem tegen het inreisverbod voor het Nederlandse PVV-parlementslid Geert Wilders in Groot-Brittannië. Wilders was in het Britse parlement uitgenodigd door een UKIP-parlementslid om zijn film Fitna te vertonen en er een toespraak te houden. De Britse regering beschouwt Wilders als een “ongewenst persoon” en weigert hem om via de luchthaven in Heathrow het land binnen te komen.

Filip Dewinter : “Langzaam maar zeker komen we in Europa in een omgekeerde wereld terecht. Terwijl radicale moslims geen strohalm in de weg wordt gelegd om hun fundamentalistische boodschappen te verkondigen, worden verkozen parlementsleden monddood gemaakt en behandeld als misdadigers. De Britse premier Gordon Brown gedraagt zich als een Dhimmi en een islamcollaborateur door Wilders de toegang tot Groot-Brittannië te ontzeggen. De vrije meningsuiting moet wijken voor de lange tenen van de moslims. In plaats van de democratie te beschermen en te vrijwaren wordt deze alsmaar verder uitgehold, zogezegd uit respect voor de islam, maar in feite uit schrik en kruiperige onderdanigheid voor de steeds groter wordende groep moslims in Europa. De enige die wint bij het inreisverbod voor Wilders in Groot-Brittannië is de radicale islam, die aanstuurt op censuur ten aanzien van even welke islamkritische boodschap.”.

 Filip Dewinter heeft vandaag een protestbrief gestuurd naar de Britse ambassade in België. In deze brief pleit Filip Dewinter voor waarborgen voor de democratie en de vrije meningsuiting in Europa in het algemeen en in Groot-Brittannië in het bijzonder.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Great Britain : shame on you !

 

 
WELCOME  IN LONDON ! 
.
 
 
 .
.
 
NOT WELCOME : DANGEROUS MAN ! 
Dutch politician Geert Wilders
 
.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu naar het Islamitisch Kalifaat over het Kanaal

 

Dutch politician attempts to defy UK entry ban to show film critical of Qur'an

Geert Wilders has been invited by UK Independence party peer Lord Pearson to show film at House of Lords

A plane carrying Geert Wilders, the rightwing Dutch politician accused of Islamophobia who is banned from entering the UK, touched down in London today.

Wilders was due to show his 17-minute film Fitna, which criticises the Qur'an as a "fascist book", at the House of Lords today but on Tuesday he received a letter from the Home Office refusing him entry because his opinions "threaten community security and therefore public security".

The controversial leader of the Freedom party, who arrived at Heathrow airport shortly after 2pm, told the BBC of his plans to travel in contravention of the ban earlier today, saying "Let's see what will happen." He added: "I was very surprised and very saddened that the freedom of speech that I believe was a very strong point in UK society is being harassed today."

It is understood that the controversial politician's passport will be flagged up at Heathrow immigration and he will be refused entry to Britain at that point.

Fitna intersperses images of the September 11 attacks with quotations from the Islamic holy book and its release last year sparked violent protests in the Muslim world. In 2007, Wilders called for the Qur'an to be banned and likened it to Adolf Hitler's Mein Kampf. Last month, an Amsterdam court ruled that he should be prosecuted for inciting racial hatred but Wilders has launched an appeal against the decision.

The Dutch foreign minister, Maxime Verhagen, said the Dutch government would press for a reversal of the travel ban on Wilders, and a UK Independence party peer, Lord Pearson, who invited Wilders to Britain, said the screening of the film would go ahead today, whether he was there or not.

Speaking outside the House of Lords today, Pearson said he disagreed with some of Wilders' views but was "coming at this from the angle of free speech". Pearson described the Dutch politician as a "very brave man" and said he did not think he was a racist.

"I think this man is raising one of the most important issues of our time, which is Islamic militarism, which is a violent jihad," said Pearson. "That's the issue that this man is raising, and I think that should be discussed much more, particularly amongst the vast majority of the mild Muslim community."

The peer initially said he did not believe there should be any limits to freedom of speech but when pressed conceded that there should be "a very few", such as language that incited violence. Pearson said he believed a Hitler-type figure should be allowed to speak in public in Britain. "I would go and laugh at him. You couldn't take him seriously, could you?" he said.

The peer revealed he had put down a motion for debate in the House of Lords urging the government to sponsor a conference into whether the Old Testament, New Testament and Qur'an contained justification for violence.

The National Secular Society president, Terry Sanderson, said he wrote to the home secretary, Jacqui Smith, saying she should not have denied an application by a "democratically elected politician from a sovereign state who wants to come and express an opinion".

"It may be a controversial opinion but he is entitled to express it," he said.

The Home Office has said it would "stop those who want to spread extremism, hatred and violent messages in our communities from coming to our country".

A spokesman for the Muslim Council of Britain described Wilders as "an open and relentless preacher of hate".

"We have no problem with the challenge of criticisms to our faith, but the film that will be screened by Lord Pearson and Baroness Cox is nothing less than a cheap and tacky attempt to whip up hysteria against Muslims," he said.

The Liberal Democrat home affairs spokesman, Chris Huhne, said that while it was important to defend freedom of speech, Wilders "has overstepped the line that should be defended in a civilised society".

Wilders said he had already shown his film to Denmark's parliament and intended to take it to Italy and the US House of Representatives in the coming weeks.

 http://www.guardian.co.uk/world/2009/feb/12/geert-wilders-fitna


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders aangehouden

 

donderdag 12 februari 2009 15:37

Kort na aankomst op de Britse luchthaven Heathrow is Geert Wilders apart genomen door de Britse douane. 'Ik ben aangehouden en mag het land niet in,' aldus Wilders. Toen het Tweede Kamerlid de grensbewaking wilde passeren, werd hij meegenomen naar een afgesloten kamertje.

Lees ook

  • Wilders is geland
  • 'Laat demagoog Geert Wilders het land in'
  • Nederlandse ambassadeur wacht Wilders op
  • Bos: Britten maken fout met weigeren Wilders
  • Wilders: We zullen zien hoe laf de Britten zijn
  • Britse Lord verbijsterd over weigering
  • Uit angst voor mislimprotesten: Britten weigeren Geert Wilders toegang
  • Elsevier-commentaar: Gaat Kamer Wilders nu ook steunen in vervolging?

 

Kort na aankomst zei Wilders nog niet nerveus te zijn. 'Ik ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren,' aldus de politicus. Binnen een paar uur wordt hij tergugezet op het vliegtuig naar Nederland.

Chaos
Wilders werd bij aankomst op Heathrow als eerste uit het vliegtuig gehaald. Vervolgens zette een horde meegereisde journalisten de achtervolging in, wat tot chaotische taferelen leidde.

Ook onderweg in het vliegtuig was een rommelige situatie ontstaan toen tientallen journalisten probeerden opnames te maken en vragen te stellen aan Wilders.

Ambassadeur
In London werd Wilders op de luchthaven Heathrow opgewacht door de Nederlandse ambassadeur
Pim Waldeck . Die was bij hem toen hij apart werd genomen door de douane.

Voor zijn vertrek, met de Britse luchtvaartmaatschappij British Midland, zei de PVV-leider tijdens een persconferentie op luchthaven Schiphol dat hij goede hoop dat de Britten hem na de commotie van de afgelopen dagen alsnog zullen toelaten.

'Ik ga ervan uit dat het dadelijk gaat lukken, maar ik heb geen leger bij me om me binnen te dringen'.

Eerder zei Wilders al bij weigering CDA-premier
Jan Peter Balkenende en diens partijgenoot minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken voor een debat naar de Tweede Kamer roepen.

Wilders noemt de
inspanningen van de Nederlandse regering om de Britten op andere gedachten te brengen 'slapjes'.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek-correct Amerika maakt zich belachelijk

 

Tijdens de eerste persconferentie van president Obama werd de eerste vraag gesteld door een 88-jarige Witte Huis correspondente, Helen Thomas, een vrouw die haar ganse leven net iets linkser is geweest dan Fidel Castro en het verzamelde Politburo in het Kremlin.Zij vroeg aan Obama : "Bevinden er zich volgens u, Mijnheer de President in Pakistan en Afghanistan van die 'zogenaamde' terroristen en kent u een islamitisch land met een atoombom ?" 

Een commentator van Fox News, Bill O'Reilly, heeft zich vrolijk gemaakt over de toevoeging  "zogenaamde" bij terroristen.  Al Qaeda en de Taliban zijn échte terroristen en O'Reilly heeft het er nogal dik opgelegd door die vrouw na te bootsen in zijn show. Tegelijk ook ontblootte hij de doorzichtige en goedkope dramatiek om de schuld voor het moslim-terrorisme in de schoenen te schuiven van rechts-Amerika.

Het politiek-correcte deel van de Verenigde Staten verkeerde direct in àlle staten : een beweging voor vrouwenrechten, een linkse vereniging die elke Republikein of conservatief beschrijft als een demente zwakzinnige sprak schande over het ridiculiseren van een "liberaal monument". Heel de halvegaren-troep staat op zijn achterste poten te brullen van verontwaardiging.  En zoals het hoort bij de progressieve democraten die slechts hun eigen waarheid dulden, wordt Fox News verzocht maatregelen te treffen. 

Een gelegenheid te meer voor O'Reilly om zijn naam en faam als verslaggever en journalistieke spreekbuis van de rechterzijde te verstevigen.  Fox News zou wel gek zijn, om deze man een reprimande te bezorgen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brief aan Wilders

 

 http://www.hetvrijevolk.com/files/audiovideo/wilders_denied_entry.pdf  

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!