Angeltjes
17-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankondiging : Willem Elsschot

 

Het was beloofd : onze nieuwe medewerker, Raymond, is een fameus Elsschotkenner.  In de komende dagen gaat hij enkele artikels wijden aan de figuur van Willem Elsschot.  Zonder u lastig te vallen met pietluttige details, het leven en sommige aspecten van deze grote Vlaams-Nederlandse auteur oprakelen. 

Enkele jaren geleden riep Steve Stevaert tijdens een redevoering voor het Willem Elsschot Genootschap uit dat de schrijver "een socialist was".  Dat viel in zeer slechte aarde bij Ida, de dochter van de auteur die koppig van neen schudde tijdens die Stevaert-uitschuiver.  Elsschot was evenmin een Vlaams-nationalist. Als sommigen dit mochten denken, dwalen ook zij.

Hij was een gewone Vlaamse mijnheer die in Antwerpen woonde en die over een groot talent beschikte.  Hij observeerde, beschreef en leefde mee. Hij was uniek en hij liet zich voor geen enkele kar spannen. Een grote Vlaamse mijnheer, met soms kleine trekjes, die hem alleen maar menselijker maken.

Van woensdag 18 februari af.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lizin beticht socialistische partij van Stalinistische praktijken.

 

 

.

De socialistische sjoemelburgemeesteres die op kosten van het stedelijk ziekenhuis voor meer dan 40.000 euri luxueuze reizen ondernam, heeft vandaag ontslag genomen als burgemeester, nadat de partij haar lidmaatschap had opgeschort.  Of zij ook de senaat verlaat, is niet duidelijk en zal vermoedelijk niet zijn : daar valt nog voldoende te rapen tot in 2011.

Het scharrelwijfje, nota bene lid van de Loge,  verklaart met een tremolo in de stem : "Als god me nog enig leven toelaat, zal ik opnieuw kandideren in 2012".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : weer een pracht-karikatuur !

 

 


Tags:Manten
16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laffe aanslag in metrostation Ceria te Brussel (Anderlecht)

 

.
Vanmorgen werd een jongeman neergestoken met een mes in het metrostation Ceria te Schaarbeek.  Hij kreeg meerdere steken toegediend in de onderarm en de buik, toen hij de dader van een overval probeerde te achtervolgen en tegen te houden.  De dader had een handtas geroofd die hij in de hand houdt en in zijn andere hand het mes. Na de steekpartij werd het moedige slachtoffer door enkele passagiers opgevangen, een jonge vrouw bedekt hem liefdevol met haar mantel.   Men zou kunnen zeggen een messenlafaard maar dat is stigmatiserend.  Wellicht een messenheld ?  Dankzij deze opname zal de dader kunnen opgepakt worden.  Hopelijk niet te lang, want hij zal wel een moeilijke jeugd achter zich hebben.
Gevraagd naar zijn mening terzake, antwoordde Meester Vergassen dat hij zijn visie pas zou geven afhankelijk van wie op hem beroep doet : de messenheld of de handtassendame.
Video van la Dernière Heure lukt niet.  U moet langs dit bruggetje :

http://www.dhnet.be/infos/faits-divers/article/247597/agresse-en-direct-dans-le-metro.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV neemt deel aan Euro-verkiezingen

 

De PVV doet mee aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. PVV-leider Wilders wil campagne gaan voeren onder het motto 'Voor Nederland'. Wilders rekent op twee tot drie van de 27 zetels voor Nederland.

De PVV wil de toetreding van Bulgarije en Roemenië tot de EU terugdraaien en die van Turkije onmogelijk maken. Over de samenstelling van de lijst wil Wilders nog niets zeggen. Pas na de verkiezingen wil hij een besluit nemen over samenwerking met andere partijen in het Europees parlement.

De Europese verkiezingen worden in Nederland op 4 juni gehouden.

@ NOS


Tags:wilders
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT : de heilige koe die niemand durft benaderen.

 

Vlaams Belang reageert terecht bij de oprichting van een zogenaamde deontologische commissie in de schoot van de VRT op de dubbelzinnigheid van dit besluit.

De laatste tijd zijn er nogal wat mini-rellen geweest die voortspruiten uit een soort modieuze opstandigheid van de verwende, linkse VRT-bourgeois die vanuit de ongenaakbaarheid van hun missie, menen de Vlaamse boerkes te epateren met hun gedurfde stellingnames.  

Er was de rel rond de afgevoerde Hitler-forel van ‘Plat Préfére' en de aangebrande reclame rond Thomas De Soete die met gestrekte arm en in tangaslip voor een hakenkruisvlag poseerde. De smakeloze promotiestunts van Peter Van de Veire. Er  waren de ranzige en ronduit misplaatste jodenmoppen van ‘Man bijt Hond’, ook al onder het mom van ‘satire’. Er zijn er die voor minder een proces wegens racisme aan de broek krijgen… De incidenten werden breed uitgesmeerd in de buitenlandse pers en de Franse krant Libération schreef dat de Openbare Omroep, de 0000, zich liet meeslepen in een golf van “antisemitisme en nazisme”. Pijnlijk, voor een linkse omroep die constant met de vlag van de ‘verdraagzaamheid’ staat te zwaaien en die om de haverklap naar censuur grijpt om het wankele multiculturele samenlevingsmodel te promoveren, tot het belachelijke toe.

Stijn Meuris, de dappere auteur van de anti-joodse grappen en grollen, stak voor de camera breed lachend zijn middenvinger op en verklaarde zelfzeker dat hij gewoon verder zou doen. Niemand maakt ons wat. ‘Woestijnvis’ is onaantastbaar. ‘Wij kunnen het ook niet helpen dat die joden zo’n lange tenen hebben. En daarbij, wij lachen met iedereen. Ook met katholieken en moslims.’ Inderdaad, brave katholieken jennen was tot voort kort één van de favoriete tijdverdrijven van ‘creatieve’ (?) programmamakers. Ongevaarlijk ook. Maar dat soort grappen en grollen hebben we nog niet gezien over moslims en de koran. Meuris en co. weten ook verdomd goed waarom ze zich daar beter niet aan wagen… Zo dapper zijn die grapjassen nu ook weer niet. Stijn Meuris biedt één voordeel : de man is zoals hij  eruit ziet, een verzuurde pruim.

Terug naar de deontologische commissie. Die wordt door weldenkend en progressief Vlaanderen meteen afgebrand als een ‘censuurcommissie’. Dezelfde heren en dames die nu moord en brand schreeuwen omdat de VRT-directie een pornofilmpje schrapt, stonden luid te applaudisseren toen Bert De Graeve zijn programmamakers en journalisten in een officiële nota de opdracht gaf om democratisch verkozen vertegenwoordigers van het Vlaams Blok/Vlaams Belang zoveel mogelijk te weren uit nieuws- en debatprogramma’s. Wat een hypocrisie. Dàt was pas censuur, dàt was een aanslag op de vrije meningsuiting.

De reactie van Vlaams Belang is terecht. Helaas gaat ze niet naar de kern van het probleem : wat is in onze moderne maatschappij het nut van een openbare omroep, die zoals in Vlaanderen geëvolueerd is tot een Ministerie van Propaganda voor het regime ?  Waar een overvloed van 3000 personeelsleden gedirigeerd worden door syndicaten en waar meer dan 300 miljoen euro overheidsgeld per jaar over de balk gesmeten wordt ? Is het de taak van een regimezender voor de ontspanning van de burgers te zorgen en stiekem allerlei politieke boodschappen door te geven ?  Ik verbaas mij over de lankmoedigheid van vele politici.

Savat  


Tags:0000
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koyaanisqatsi : een kwart eeuw geleden, meer dan ooit actueel

 

 

In 1982 kwam de film Koyaanisqatsi in de bioscopen ons verbazen met zijn versnelde beelden van de wereld, de mensheid en de natuur. Het nieuwe muziekgenre van Philip Glass, dat de naam "minimal music" meekreeg, werd  door de Vlaming Wim Mertens veel beter omschreven als repetitieve muziek. U hoort waarom : steeds opnieuw, in een afgemeten staccato tempo herhalen zich dezelfde instrumentale en vocale klanken.

Koyaanisqatsi is Hopi-Indiaans en betekent zoiets als "verwarring, moreel verval, het leven uit evenwicht". De film is vermoeiend voor oog en oor maar nu 27 jaar na het verschijnen, blijkt hij nog steeds brandend actueel.  De waanzin van het leven, de overweldigende pracht van de wereld, de dominante mens op deze planeet. We kijken, we luisteren naar het snellen van de tijd, we zijn de toeschouwers van de film van ons eigen leven, die we zelf regisseren.  We handelen als goden, maar we hebben niet hun wijsheid, noch hun inzichten.  Misschien hun deernis ?  Of hun wreedheid ...

Niemand heeft 25 jaar geleden voorspeld dat Amerika een zwarte man als een messias op handen in het Witte Huis zou binnendragen. Dat China en India opkomende wereldmachten Amerika van zijneconomische troon zouden stoten, dat de Koude Oorlog voorbij is en dat de islam de wereld in vuur en vlam zet en Europa, aangevoerd door bange dictators zich overlevert aan de moslims.

"Verwarring, moreel verval, het leven uit evenwicht" : Koyaanisqatsi. U maakt uit deze beelden uw eigen verhaal. Die vrijheid hebben we voorlopig nog.

Ray

 


Tags:youtube
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwpret in Turkije

 

Snowfalls paralyze daily life in Turkey / 21
Snowfalls paralyze daily life in Turkey / 1
.
Bent u nieuwsgierig geworden ?  HIER is meer.
Angeltjes, de vriend van de multiculturele, gediversifieerde en geïslamiseerde maatschappij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaargeld ? Doe zoals wij, naar Noord-Korea met de poen !

 

 

Banking in DPR Korea

Now foreigners are welcome to open private and company (Corporate) non-Resident Saving Accounts in the banks of DPR Korea.

 Benefits: 5% guaranteed profit per year.

http://www.korea-dpr.com/services.htm 

Persoonlijke verwelkoming door de Directeur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halal njam-njam

 

West Croydon Station, London Road, Croydon, United Kingdom 

Croydon Subway goes halal

Van vandaag af, 16 februari uitsluitend Halal-njam-njam in dit fijne metro-station, Croydon in Londonistan.   Op vraag van de klanten. Diverse soorten vlees overeenkomstig de voorschriften van de keraan. Heerlijk vers. (details van dit bericht : drukt u op de rode tekst)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot 2049

 

 

Dat zijn tenminste politici : Tot 2049 zorgen zij voor zichzelf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's redden het land

 

Voor enige tijd onthulde Het Nieuwsblad de geruchten als zou het nog lang niet vaststaan wie in de koekestad Antwerpen de LDD-lijst gaat aanvoeren.

Normaliter zou deze eer toekomen aan de weledele zeteldief, alias de disc-jockey uit Wilrijk. Mijnheer Dedecker is daar echter niet van overtuigd.  Als beroepswringer heeft Jan-Maria een zesde zintuig ontwikkeld om roddelaars, ruziemakers en intriganten van zijn eigen niveau er onmiddellijk uit te pikken en al dan niet met een woede-aanval aan de deur te zetten, zoals hij het deed met Jo Claus, de partijsecretaris van Oost-Vlaanderen.  Bovendien dienen zich in Antwerpen een aantal kandidaten aan die beter scoren dan de obscure zeteldief. Wij zeggen dit niet, Jan-Marie verkondigt het zelf, dat van de nieuwe kandidaten.  Over de zeteldief zwijgt hij. Maar wij niet.

Eerst was Verstrepen in de ban van Vlaams Belang, maar toen die partij een ruggengraat bleek te bezitten en niet geneigd was haar ziel en basis-ideologie op te offeren, stapte hij schaamteloos met behoud van twee zetels (een in Vlaams Parlement en een in de Antwerpse gemeenteraad) over naar LDD. Hij stond op mijn lijstje van kandidaten in 2004 voor wie ik gestemd heb.  U kan zich voorstellen hoe ik mij bedrogen voel ? 

Intussen heeft de rat ook voor de nodige tweedracht gezorgd in zijn nieuwe parasieten-omgeving en de Grote Baas tegen de schenen gestampt, zodat deze laatste overweegt om de acteur Karel Deruwe of zelfs Guy Van de Sande uit te spelen als kopman in de provincie Antwerpen.  Daar heeft elke partij zijn zwaarste kieskanon opgesteld : Kris Peeters, Filip Dewinter, Bart Dewever, Gennez, Dirk Van Mechelen, Vogels en als LDD dan met zijn roddelpietje uit Wilrijk komt, ziet het er mager uit.

Het Nieuwsblad van vandaag 16 september boort nog wat dieper.

Karel Deruwe - Guy van Sande en Balthazar Bomma

(want wij plaatsen geen foto's meer van zeteldieven)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B op de Zuidpool

 

 

Het was zondag 15 februari 2009 minus 20 graden Celsius bij de plechtige opening van het prinses elisabethstation op de Zuidpool. De Crem en Delaruelle, de ministers van oorlog en wetenschappelijk beleid waren toegekomen met een 50-tal genodigden en de champagne was lekker warm.

110 jaar na de overwintering van Adrien de Gerlache wiens Belgica ingevroren lag en 40 jaar na de mislukking van de koning boudewijnbasis wordt er met veel poeha en opgeblazen belgisch patriotisme een nieuw Zuidpoolproject opgestart.  Er bevinden zich circa 65 basissen op Antarctica, een gebied dat even groot is als de Verenigde Staten van Amerika. En nu is het land B er ook bij. Kuifje op de Zuidpool.

Van wie is die Zuidpool eigenlijk ?  Van de internationale gemeenschap, maar zo eenvoudig is het niet. Waar mensen verschijnen, wordt gestreden om bezit van het territorium.  Dat speelt zich ook af, zij het voorlopig beschaafd, op Antarctica.  Er zijn nogal wat landen die het gebied gedeeltelijk claimen.  De onvermijdelijke Britten en Fransen, maar ook Canada, Noorwegen, Australië en natuurlijk de buurlanden Argentinië en Chili, de gezworen aartsvijanden, die permanent in conflict met mekaar liggen om vierkante centimeters bevroren grasland. 

De internationale aanwezigheid tooit zich  met wetenschappelijke veren :  in het belang van planeet en mensheid worden onderzoeken verricht maar er worden ook discrete blikken diep onder de bodem geworpen om te kijken of er wellicht zeldzame materialen aanwezig zijn.  Je weet maar nooit. In het belang van de mensheid.rkin

g genomen.  Als we beginnen met gesjoemel, is de kans groot, dat de internationale gemeenschap begrijpend reageert : "Het z

iDe kostprijs voor dit prestigeproject zou zich beperken tot 6,4 miljoen euri, dat is circa 250 miljoen frank.  Het gaat om een gemengd initiatief van de privé-sector en de federale overheid.  Veel kosten  blijven verborgen en zitten gespreid zijn over diverse begrotingen.  Als bovendien de privé tussenkomsten voortkomen uit universiteiten die betoelaagd worden, zijn dit ook openbare fondsen.  De koning boudewijnbasis werd gesloten, omdat ze niet bestand was tegen de weersomstandigheden maar ook omdat de overheid niet langer kredieten wenste te verstrekken. Waarom belgië zich op de Zuidpool bevindt, is een volkomen raadsel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Franse havenstad Marseille

 

Deze prachtige moskee zal verrijzen in Marseille, waar ruim 200.000 moslims wonen.  Er zal plaats zijn in deze tempel voor 4.000 gelovigen en de totale oppervlakte bedraagt 2.500 m2 Er zijn lokalen voor een koranschool en ruimte voor een bibliotheek.  Dat laatste is ambitieus, want buiten de koran en nog wat heilige boeken valt er niet veel te lezen.  Ook boeken met prenten zijn niet rijkelijk aanwezig, maar wellicht zijn er wijzigingen op til en wordt de islam helemaal gemoderniseerd en past hij zich aan, aan onze Westerse onbeschaafde gewoontes. De grond werd door de stad Marseille afgestaan en het complex zou in totaal rond de 22 miljoen euri kosten, te dragen door vrijwillige bijdragen van de gelovigen en vreemde naties die graag hun geloof willen zien bloeien en groeien in Europa. Misschien openen wij binnenkort een intekenactie, als onze vrienden in nood zijn.  U doet toch ook mee ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toch komt de lente ...

 

Gisteren kondigde Open-VLD aan dat Guynokkio, de grote staatsman van Wallonië,  wil terugkeren en onmiddellijk liet Eddy de Mey weten, dat de Lente op zich zou laten wachten.  Kan het duidelijker ?

In de nacht van zaterdag op zondag werd in Elsenborn tot -18 graden Celsius gemeten. Dat meldt weerman Eddy De Mey.

Volgens De Mey moeten we trouwens niet te snel rekenen op zacht lenteweer. Ons land ligt in tegenstelling tot de vorige winters ten noorden van de straalstroom en daarom zijn lentetemperaturen van 15 graden voorlopig "niet aan de orde".

Niet alleen in de Belgische Ardennen was het afgelopen nacht ijskoud. Ook in Duitsland werden temperaturen van -15 tot -18 gemeten. Ook in zuidelijker gebieden was het opmerkelijk koud. Zo zakte de temperatuur in het weerstation van Nekhel (Egypte) uitzonderlijk tot 1 graad.

Volgens De Mey zal de winter zich ook de komende tijd in Centraal- en Oost-Europa handhaven en zal er in de Alpenregio geregeld sneeuw vallen. "De wintersportcondities zijn en blijven gunstig, ook tijdens het krokusverlof", aldus De Mey.

Volgens De Mey moeten we ook niet meteen op veel zachter weer hopen. De meteorologische lente begint officieel op 1 maart. Of er dan ook zachter lenteweer komt, hangt af van de ligging van de straalstroom. In vorige winters bevond België zich meestal ten zuiden van de straalstroom in zachte lucht afkomstig van het subtropische deel van de Atlantische Oceaan.

"In deze winter is het anders", aldus De Mey. De straalstroom ligt nu een stuk zuidelijker en een overgang naar lenteweer kan pas wanneer de straalstroom ten noorden van ons komt te liggen.

Voorlopig is een lentescenario volgens De Mey "niet aan de orde". "Zoals het er nu naar uitziet blijft de straalstroom zich ten zuiden van onze omgeving ophouden waardoor we onverminderd aan de koude kant vertoeven. Het valt te betwijfelen of het ook nadien snel zal veranderen", luidt het nog.

@ De Standaard

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Luc verveelt zich graag door Frank Vanhecke

 

 

Er zijn van die zaken die weinig commentaar behoeven.

jeanluc_dehaene

De niets-partij CD&V heeft haar lijsttrekker bevestigd voor de komende Europese verkiezingen: het wordt opnieuw Jean-Luc Dehaene, een man die alvast door niemand van enige Vlaamse reflex zal beschuldigd worden. Maar dit geheel terzijde, want in deze past Dehaene tenslotte perfect bij de rest van de huidige CD&V-top.

Maar Jean-Luc gaat dus opnieuw voor 5 jaar naar het Europees Parlement. Wat denkt hij daar zelf over? We laten hem het woord:

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik me verveel in het Europees Parlement. Ik ben er voor de partij naartoe gegaan, niet voor mezelf... Ik heb mijn tijd gehad. Ik heb geen zin meer om te investeren in kennis van technische dossiers. Ik blijf er zetelen voor de partij maar op termijn zou ik het willen afbouwen."

(De Morgen, 29 juli 2006)

Hoe hard kan politiek zijn? Ten dienste van zijn partij gaat Jean-Luc opnieuw voor de volle vijf jaar verveling. Schoon. Hoed af voor die man !

Frank Vanhecke
http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joods mopje (niet beledigend)

 

Livni340.jpg

Olmert tot Tzipi Livni : "Heb jij die Claude Marinower al gezien ? "

(foto www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : ook in Nederland

 

 

Wilders en Tafelpootje Balkenende

 


15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken en Koerden, lossen julie het zelf op ? Toedeloe !

 

Plusieurs milliers de Kurdes se sont rassemblés samedi à Strasbourg pour demander la libération d'Abdullah Öcalan, chef du Parti des travailleurs du Kurdistan (PKK) emprisonné depuis dix ans en Turquie. (Reuters/Vincent Kessler)
Duizenden Europese Koerden hebben vandaag in Straatsburg betoogd voor de vrijlating van Abdoella Ocalan, de baas van de PKK, die in Turkije gevangen zit.  In een aantal Koerdische steden in het prachtland Turkije wordt ook betoogd en daar gaat het er minder vriendelijk aan toe. Klets, boem, pats, boenk, dood !
Volgende week vertrekt een delegatie van Angeltjes naar Ankara om te demonstreren tegen de Europese Unie die onrechtmatig de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke heeft opgeheven. Tevens zullen wij pamfletten uitdelen om te protesteren tegen de aansluiting van Turkije bij Europa.  Wij verwachten geen problemen.  We hebben ons eigen water en brood bij.
Bron : l'Express


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio komt terug !

 

.
Schitterend Nieuws van het VLD-congres : Guynokkio komt wellicht terug.  Onze zakken zijn trouwens leeg, hij kan ze terug vullen. Kijkt u even naar de onderdanige boskabouter rechts die de Redder des Vaderlands begroet.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!